La un an după implozia Titanului, co-fondatorul OceanGate organizează o expediție spre „portalul iadului”

Realitatea.md, 1 iulie 2024 08:50

Guillermo Söhnlein, cofondatorul OceanGate, organizează o excursie la o dolină descrisă drept „portalul către iad” la un an de la tragedia din Oceanul Atlantic, acolo unde cinci pasageri au murit în urma unei implozii a submersibilului Titan, scrie The Independent. După tragedia cu submersibilul Titan Guillermo Söhnlein, în vârstă de 58 de ani, a mai fondat o companie, […] Articolul La un an după implozia Titanului, co-fondatorul OceanGate organizează o expediție spre „portalul iadului” apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 8 ore
22:50
Dacă judecătorul Ion Chirtoacă ar fi fost supus vetting-ului, ar fi trecut evaluarea. La pre-vetting regulile sunt mult mai riguroase! Așa a comentat cazul lui Chirtoacă vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. „Din ce am urmărit eu și interviul cu judecătorul nominalizat și audierea părinților dumnealui și ulterior […] Articolul VIDEO Stamate, despre cazul judecătorului Ion Chirtoacă: Dacă ar fi fost supus vetting-ului, ar fi trecut evaluarea apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
21:30
Premierul Dorin Recean aflat în aceste zile în Grecia a avut o întrevedere cu președintele companiei avia Aegean Airlines, Eftixios Vassilakis. Prim-minsitrul a scris pe pagina sa de Facebook că a apreciat faptul că din noiembrie au fost reluate cursele regulate Chișinău-Atena și au discutat despre posibilitățile de extindere a numărului de zboruri către și […] Articolul Dorin Recean în discuții cu șeful unei companii avia! Pe agendă, extinderea numărului de curse Chișinău-Atena apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Vettingul este un proces complicat și lung ca termen de implementare, dar este în proces destul de avansat, a declarat vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. Totodată, Olesea Stamate a precizat că primele rezultate deja se văd. „În primul rând vettingul și pre-vettingul sunt parte a reformei. […] Articolul Cât de credibil este procesul de vetting? Stamate: Este un proces complicat și anevoios, dar primele rezultate se văd apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
De ce a fost desemnat Mark Rutte la șefia NATO, în ciuda disprețului față de situația din Europa Centrală și de Est, a atitudinii împăciuitoare față de Rusia și a eșecului de a aloca 2% pentru Apărare? Experta în securitate Iulia Joja răspunde la întrebare și explică de ce „Rutte nu ne convine”. Cele 32 […] Articolul De ce a fost desemnat Rutte la șefia NATO, în ciuda atitudinii împăciuitoare față de Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Andrei Spînu consideră că realizarea cea mai mare din cariera este că „a scăpat țara de Gazprom”. Ministrul Infrastructurii a făcut declarația în cadrul unui interviu pentru NordNews, că este „cu inima împăcată” și „mulțumit” că a reușit să contribuie la acest proces. Spînu a relatat că din 2007 Moldova era șantajată energetic de Moscova. […] Articolul STOP CADRU Andrei Spînu: Cea mai mare realizare a mea este că am scăpat țara de Gazprom apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Paturi metalice de pe vremea Uniunii Sovietice, dulapuri vechi și scorojite, podea cu linoleumul rupt, chiuvete vechi, mâncate de rugină și calcar, ferestre prin care bate vântul, uși găurite sau scoase din țâțâni. Așa arată unele cămine ale centrelor de excelență din Chișinău în care sunt cazați elevii. Administrațiile instituțiilor spun că nu au suficienți […] Articolul VIDEO Te ia groaza în unele cămine din Chișinău: vechituri, rupturi și rugină. Cum se scuză autoritățile și ce promit apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o avertizare hidrologică de Cod galben. Alerta intră în vigoare de marți, 2 iulie, până marți, 9 iulie 2024. Astfel, în râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. „Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă. În funcţie de […] Articolul AVERTIZARE hidrologică. Nivelul apei în Nistru și Prut – scade apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Lista moldovenilor sancționați de Occident ar putea fi extinsă. Dezvăluirea a fost făcută de către Mihai Popșoi, în studioul emisiunii „Новая неделя” cu Anatolie Golea, oficialul precizând vă decizia vine urmare a consultărilor cu partenerii internaționali. Statele occidentale ar putea anunța măsurile în curând, a precizat ministrul de Externe, informează BANI.MD. Conform lui, extinderea restricțiilor […] Articolul Popșoi: Lista moldovenilor sancționați de Occident ar putea fi extinsă apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Politicianul Jacob Rees-Mogg vrea să „ridice un zid în Canalul Mânecii”. Despre asta s-a aflat dintr-o înregistrare care a fost făcută publică, în care îi aduce cuvinte de laudă fostului președinte american Donald Trump și reacției republicanilor la imigrație, relatează The Guardian. Așa a fost poreclit „Trump” din Regatul Unit. Adresându-se unor tineri activiști conservatori, […] Articolul AUDIO Există un „Trump” și în Regatul Unit. Vrea să ridice un zid în Canalul Mânecii de frica imigrației apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
17:20
Un bărbat de 31 ani s-a pomenit fără motocicletă, dar și cu proces penal, după ce a fost depistat în stare de ebrietate la volan. Mai mult de atât, acesta nu era echipat corespunzător și nu deținea permis de conducere. Polițiștii de patrulare din nordul țării l-au oprit în trafic, în satul Țiplești din raionul […] Articolul VIDEO „Să vedem ce arată”. Un șofer beat criță, tras pe dreapta de polițiștii din nordul țării apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Se estimează că Republica Moldova va deschide primul capitol de negocieri cu Uniunea Europeană la începutul anului 2025 și va începe cu domenii complicate, cum ar fi justiția. Întrebată în cadrul unui interviu comun de jurnaliștii de la Chișinău, aflați la Luxemburg săptămâna trecută pentru prima conferință interguvernamentală UE-Moldova, care ar fi principalii pași de […] Articolul Justiția, primul capitol de negocieri cu UE. Ce va trebui să întreprindă Moldova, potrivit șefei Parchetului European apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Veniturile totale ale companiilor rusești în 2023 au scăzut cu 36%, până la 814 trilioane de ruble, potrivit portalului analitic al Serviciului Federal al Rusiei (FTS), raportează ediția rusă a The Moscow Times. În același timp, în primul an al războiului împotriva Ucrainei, cifra a depășit pentru prima dată cvadrilionul și s-a ridicat la 1267 […] Articolul Veniturile companiilor rusești au scăzut cu o treime din cauza sancțiunilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Șefa Parachetului European (EPPO), Laura Codruța Kövesi, a fost întrebată la Luxemburg, în cadrul unui interviu comun oferit jurnaliștilor de la Chișinău, prezenți acolo la prima conferință interguvernamentală UE-Moldova, dacă instituția pe care o conduce a avut sau are în gestiune investigații privind fraudarea banilor obținute din fondurile Uniunii Europene de către Republica Moldova. „Atribuția noastră […] Articolul Șefa Parchetului European, întrebată dacă moldovenii fură bani UE: În câteva investigații am văzut legături cu Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
În meciul de deschidere al Franței la Euro 2024, împotriva Austriei, fostbalistul Kylian Mbappe a suferit o accidentare serioasă. În ultimele minute ale jocului, el a lovit accidental umărul fundașului austriac Kevin Danso, suferind astfel o fractură de nas. Federația Franceză de Fotbal (FFF) a confirmat ulterior că Mbappe trebuie să poarte o mască de protecție […] Articolul Kylian Mbappe Mbappe, cu masca pe față la EURO 2024. De ce este nevoit să o poarte apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Un tânăr de 18 ani din Glodeni este învinuit de omor, tentativă de omor, tâlhărie, viol și răpirea unei persoane, a fost trimis pe banca acuzațiilor. Totul s-a fi întâmplat în noaptea de sâmbătă, 11 mai 2024. Individul fiind în stare de ebrietate, aflându-se la domiciliul unui bărbat din raionul Glodeni, în cadrul unui conflict […] Articolul Tânărul din Glodeni care o omorât o bătrână și a bătut cu cruzime un bărbat, trimis în judecată apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Atacantul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a recunoscut că Euro 2024 va fi ultimul turneu continental din cariera sa, scrie champion.com.ua, citându-l pe jurnalistul sportiv italian Fabrizio Romano. „Acesta este ultimul meu Campionat European, cu siguranță. Dar nu sunt afectat de asta, sunt condus de entuziasm în continuare. Îmi pare rău pentru fani, voi da mereu tot […] Articolul Cristiano Ronaldo și-a anunțat retragerea din naționala Portugaliei: „E ultimul meu Campionat European” apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Într-o săptămână, peste 600 de cetățeni au semnat petiția online lansată de PAS Youth (n.r. organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate) cu privire la redenumirea unei străzi, a unui scuar sau parc în memoria scriitorului Spiridon Vangheli, decedat pe 21 iunie 2024. Întrucât numărul semnatarilor este mare, consilierii municipali PAS precizează că vor organiza […] Articolul Petiția pentru redenumirea unei străzi în memoria lui Vangheli: Peste 600 persoane au semnat-o apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Primăria Capitalei îndeamnă locuitorii să dea dovadă de prudență pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale, în contextul Codului galben de instabilitate atmosferică, emis astăzi, 2 iulie. Totodată, pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia. „Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după […] Articolul Cod galben de ploi: Primăria Capitalei vine cu recomandări către cetățeni apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
În Moldova ar putea fi introdus un mecanism de licențiere a importului de cereale, până pe 31 decembrie 2024. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a făcut anunțul, după discuțiile cu agricultorii. Reglementarea ar urma să fie dezbătută la ședința de joi, 4 iulie, a Legislativului. Ulterior, vor fi aplicate modificări la lege, care să permită intervenția […] Articolul Regim de licențiere a importului de cereale până pe 31 decembrie: Bolea anunță ce a discutat cu agricultorii apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Pe fondul consolidării pozițiilor partidelor de dreapta din Europa și al posibilei victorii a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, țările NATO au pregătit o serie de măsuri menite să sprijine pe termen lung Ucraina, relatează The Wall Street Journal (WSJ), citând surse. În special, Alianța intenționează să trimită un oficial civil de […] Articolul NATO a pregătit măsuri de asistență pentru Ucraina în cazul victoriei lui Trump în alegeri apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Construcția parcului de distracție „NordLand” la Bălți, de fugarul Ilan Șor, nu este privită cu ochi buni de guvernare. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a îndemnat cetățenii, dar și autoritățile publice locale, să nu intre în cârdășie cu „grupul criminal organizat”, întrucât este controlat de Kremlin. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru nordnews.md. […] Articolul VIDEO Andrei Spînu, apel către cetățeni și APL-uri: „Nu intrați în cârdășie cu acest grup criminal organizat” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
„Am nevoie de câteva zile să procesez cele întâmplate”. Astfel a reacționat judecătoarea Victoria Sanduța, pe rețelele de socializare, la decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost propusă spre eliberarea din funcție. Sanduța a publicat o serie de mesaje primite prin care este condamnată hotărârea plenului CSM. „Sunt onorată, pentru mine, reputația […] Articolul „Reputația contează mai mult decât funcția!” Judecătoarea Sanduța reacționează la decizia plenului CSM apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Un nou hit marca Carla’s Dreams, lansat pe data de 1 iulie, face furori în rândul fanilor artistului. Piesa „Nu știi” are și un videoclip, în care solistul apare doar sub forma măștii sale, scrie Cancan.md. „Viața nu este doar creație, ci și întâmplare. Uneori e mai bine să o lași să se întâmple. V-am […] Articolul VIDEO Carla’s Dreams a lansat un nou hit, iar fanii sunt în extaz: „Emoții la fiecare vers” apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Un grup de hackeri despre care se crede că au legături cu Rusia a furat date critice dintr-un spital din Zagreb, Croația, și cere o răscumpărare, scrie presa ucrainenă. Centrul spitalicesc universitar din Zagreb (KBC Zagreb) a fost afectat. Atacul a avut loc săptămâna trecută, pe 27 iunie, dar detaliile au devenit cunoscute abia acum. […] Articolul Hackerii ruși au furat datele unui spital din capitala Croației. Atacatorii cer răscumpărare apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Extinderea Uniunii Europene este o investiție în pace și securitate, consideră premierul Moldovei, Dorin Recean. Șeful Executivului a făcut declarația la forumul „The Economist” de la Atena.  „Republica Moldova construiește Europa acasă. Noi avem un plan de dezvoltare națională clar și definit, care să transforme Republica Moldova într-un stat european și prosper pentru fiecare cetățean”, […] Articolul FOTO, VIDEO Recean, la forumul „The Economist”: Extinderea Uniunii Europene este o investiție în pace și securitate apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Patru persoane, membre ale unui grup criminal organizat, au fost trimise pe banca acuzațiilor pentru escrocherie. Mai exact, acestea obțineau bani prin schema „rudă implicată în accident”. Învinuiții de 27 ani, 30 și respectiv, câte 38 de ani, își împărtășeau rolurile și organizau sustragerea bunurilor altor persoane prin aplicarea schemei „ruda implicată în accident”. Aceștia, […] Articolul Schema cu „ruda implicată în accident”: Patru persoane, trimise pe banca acuzațiilor apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
La ocolul silvic Talmaza, raionul Ștefan Vodă, s-au tăiat ilicit circa 344 de metri cubi de lemn, anunță ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu. Conform lui, volumul total al prejudiciilor ar putea ajunge la jumătate de milion de lei. Din declarațiile oficialului, pe acte urmau să fie tăiați 713 metri cubi de lemn. În realitatea, însă, volumul […] Articolul VIDEO Lazarencu: La Talmaza se fura „echivalentul a 50 de mașini” umplute cu lemn. Prejudicii de jumătate de milion apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Președinta Maia Sandu a depus astăzi, 2 iulie, flori la bustul lui Ștefan cel Mare din Drochia, cu ocazia a 520 de ani de la trecerea în neființă a marelui domnitor al Moldovei. „Am comemorat, azi, la Drochia, 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cel mai apreciat și longeviv […] Articolul FOTO Președinta Maia Sandu a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare din Drochia apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Companiile de turism au fost forțate să evacueze sute de clienți care au venit în vacanță pe insula grecească Kos din cauza incendiilor forestiere la scară largă, potrivit presei europene. Televiziunea suedeză SVT relatează că, în seara zilei de 1 iulie, turiștii suedezi au fost evacuați din hotelurile din apropierea orașului Kardamena la ordinul salvatorilor, […] Articolul Grecia: Sute de turiști au fost evacuați din cauza incendiilor apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
În atenția călătorilor! Parcul Urban de Autobuze (PUA) anunță că este afectată, temporar, circulația autobuzelor de la Ciocana. Se întâmplă ca urmare a suspendării parțiale a traficului rutier pe bulevardul Mircea cel Batrân, tronsonul cuprins între străzile Petru Zadnipru și Ion Dumeniuc. Așadar: Ruta nr. 5 circulă cu ocolire la directia retur de pe bulevardul […] Articolul Circulația autobuzelor de la Ciocana, afectată. Ce s-a întâmplat? apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Născut în Tiraspol, Serghei Sorokin s-a stabilit în Letonia în 2004. Timp de 14 ani a oferit consultanță pentru afaceri, a condus o companie ucraineană, apoi a decis să își creeze propriul brand – Woom. Conaționalul a construit o companie care vinde produse pentru îngrijirea cavitații bucale. De când locuiește în Letonia, Serghei Sorokin a […] Articolul Moldovean din Transnistria, cu afaceri de milioane în 15 țări europene: Aderarea la UE va aduce potențial țării apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată că usturoiul acționează, în corpul nostru, ca un medicament: ajută la scăderea colesterolului, reglează glicemia și tensiunea. Celor care au participat la acest studiu le-au fost administrate, zilnic, timp de 14 zile, usturoi, sau preparate/suplimente din usturoi, în cantități cuprinse între 300mg și 22.400 mg. În […] Articolul Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Companiile din țările din întreaga lume s-ar putea juca cu ideea de a implementa săptămâni de lucru mai scurte, dar în Grecia angajaților li s-a spus că, de acum înainte, pot pune o a șasea zi de muncă într-un pas neortodox care vizează turboalimentarea productivității, scrie The Guardian. După ce a depășit alți europeni în ceea ce privește […] Articolul Grecia introduce săptămâna de lucru de șase zile. Motivul pentru care Guvernul a luat această decizie apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Când ești într-o zonă de noroc, lucruri bune încep să se întâmple din senin. Universul s-a aliniat pentru a lucra în favoarea ta.  Jupiter, în special, este asociat cu norocul, oportunitatea. Când această planetă se va muta în harta ta, vei simți că ești cea mai norocoasă persoană din lume. Tipul de noroc pe care […] Articolul Patru zodii cu noroc la bani în luna iulie. Vor avea un câștig neașteptat, care le va schimba total viața apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Lista sancțiunilor internaționale ar putea fi extinsă. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi susține că partenerii internaționali ar putea în curând anunța un nou pachet de sancțiuni aplicate persoanelor care subminează securitatea Republicii Moldova. Intenția partenerilor externi fiind una nobilă și are menirea de a proteja Republica Moldova de acțiuni destabilizatoare, notează ipn.md. „Gruparea criminală organizată […] Articolul Mihai Popșoi: Sancțiunile împotriva persoanelor care încearcă să submineze securitatea Moldovei, ar putea fi extinse apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 2 iulie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:30 Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 2 iulie 2024 11:00 Conferința regională „Banii în Politică”, cu subiectul „Banii în Politică în era Globalizării și Digitalizării” 12:00 Conferință de presă cu genericul: „Soluții inovaționale în gestionarea Naturii și agricultura […] Articolul Consiliul Superior al Magistraturii, în ședință. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV și Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Un Boeing 787-9 Dreamliner cu peste 300 de persoane la bord, aparţinând companiei spaniole Air Europa, care zbura de la Madrid la Montevideo, în Uruguay, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Natal, în Brazilia, după turbulențe puternice care au provocat rănirea mai multor persoane, a transmis AFP. Avionul „aterizat în mod normal” la Natal, […] Articolul VIDEO Zeci de răniți după turbulențele care au făcut un avion al companiei Air Europa să aterizeze de urgență apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Orbán este aşteptat să se întâlnească cu preşedintele Volodimir Zelenski la Kiev, în prima călătorie a premierului ungar în Ucraina de la începutul invaziei la scară largă, în urmă cu mai bine de doi ani, informează The Guardian. Întâlnirea dintre Orban şi Zelenski la Kiev are loc la câteva zile după ce aceştia au avut […] Articolul Viktor Orban va merge pentru prima dată în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti. Care este miza? apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, 2 iulie vreme caldă, cu temperaturi generoase. În zona de nord a țării sunt prognozate ploi cu descărcări electrice, iar la centru și sud va fi cer variabil. În centru, termometrele vor indica până la +33 de grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la +20 grade.În […] Articolul Meteorologii anunță temperaturi generoase și ploi izolate apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Influencerul Cristina Evtodii se pregăteşte intens pentru „Noaptea Sânzienelor”, eveniment care se va desfăşura sâmbătă, 6 iulie, la Castel Mimi. Tânăra, care este gazda serii, repetă paşii de dans în sala de repetiţii a Show Balet „Non Format”, pe una dintre melodiile populare ale cântăreţei Cornelia Ştefăneţ. Şi pentru ca repetiţia să decurgă ca la […] Articolul Repetiţii pentru Noaptea Sânzienelor. Vezi cum se pregătește gazda Castel Mimi, influencera Cristina Evtodii apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Astăzi, 2 iulie, se împlinesc 520 de ani de la trecerea în neființă a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Binecredinciosul Voievod al Moldovei. Cu această ocazie, conducerea Ministerului Apărării a venit cu un mesaj. „În această zi de comemorare, aducem un omagiu memoriei domnitorului Ștefan cel Mare și ne exprimăm recunoștința pentru devotamentul suprem, […] Articolul 520 ani de la trecerea în neființă a Domnitorului Ștefan cel Mare. Ministerul Apărării a venit cu un mesaj apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Mai mulți șoferi din Chișinău, care și-au privatizat ilegal locuri de parcare în oraș, au fost lăsați cu ochii în soare. Primăria municipiului Chișinău anunță că angajații Întreprinderii Municipale pentru Servicii Locative Botanica au demontat barierele și alte elementele provizorii amplasate neautorizat pe teren proprietate municipală, care blocau accesul către parcările publice. În context, municipalitatea […] Articolul Șoferi din Chișinău, care și-au privatizat ilegal locuri de parcare, lasăți cu ochii în soare. Ce s-a întâmplat apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Cel puțin 23 de copii au devenit victime ale accidentelor rutiere în perioada 24-30 iunie 2024. Medicii de pe ambulanță au intervenit de 81 de ori pe traseele din țară. În total, 103 persoane au suferit în urma accidentelor. În funcție de gravitate, 87 de pacienți, inclusiv cei 23 de minori, au fost transportați la […] Articolul Alarmant: 23 de copii, transportați la spital într-o săptămână, după ce au suferit în accidente rutiere apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Administrația de Stat a Drumurilor a lansat o Linie Specializată Anticorupție. Prin intermediul acesteia, cetățenii vor putea raporta despre acțiunile ilegale comise de angajații ASD. „Prin intermediul liniei telefonice, care este activă 24/24, 7 zile pe săptămână, cetăţenii, agenții economici și reprezentanții societății civile pot transmite informații sau materiale în format audio, foto-video, despre acțiunile […] Articolul ASD a lansat o linie specializată de telefon! Cetățenii vor putea raporta ilegalitățile comise de angajați apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Un bărbat de 40 ani și-a pierdut viața în timpului scăldatului în lacul din preajma satului Zagarancea, raionul Ungheni. Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a fost înregistrat luni, 1 iulie curent. Bărbatul a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață, iar la scurt timp a […] Articolul Scăldat cu sfârșit tragic. Un bărbat și-a pierdut viața în apele unui lac din Ungheni apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
„Moldova este în Europa, nu poate să fie în altă parte!” sau „Cred că Moldova trebuie să fie o țară neutră. Noi trebuie să ajungem la nivelul Uniunii Europene ca ulterior să fim primiți acolo cu brațele deschise. Nu sunt împotrivă, dar trebuie să o construim aici, acasă”. Sunt opiniile locuitorilor din Leova, întrebați ce […] Articolul Campania „Moldova alege Europa”, la Leova. Ce cred localnicii despre integrarea țării noastre în familia europeană apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
După ce Consiliul Municipal Chișinău a acceptat inițiativa, Guvernul va transmite în gestiunea administrației publice locale din Capitală Complexul Memorial „Eternitate”. Decizia urmează să fie aprobată la ședința de miercuri, 3 iulie, a cabinetului de miniștri. Actualmente, obiectivul se afla în administrarea Ministerului Apărării, fiind format din Monumentul memoriei ostașilor 1941-1945 cu focul veșnic, șase […] Articolul După CMC, votează și Guvernul! Memorialul „Eternitate” se transmite oficial în gestiunea administrației Capitalei apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
„Andrei Spînu greșește când spune că statul nu poate compensa pierderile Întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei””. O spune președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, care susține că CFM este o întreprindere strategică și statul trebuie să egaleze angajații de acolo cu cei din sectorul bugetar. „Salariile angajaților acestei întreprinderi trebuie plătite la fel ca, de exemplu, […] Articolul Renato Usatîi, despre „greșeala lui Andrei Spînu” și cum trebuie salvată Calea Ferată a Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Premierul ungar Viktor Orban, care a sosit marți la Kiev pentru prima dată de la începutul războiului, a anunțat cu o zi înainte „primele măsuri” pentru promovarea păcii în Ucraina, transmite index.hu, potrivit presei ucrainene. Luni seara, Orban a acordat un interviu pentru M1 în care a vorbit despre președinția ungară a Consiliului UE și […] Articolul Orban a ajuns la Kiev, în prima vizită oficială de la începutul războiului. Despre ce va discuta cu Zelenski apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
  Un bărbat și-a făcut cont cu identitate falsă pe rețeaua de socializare rusească Vkontakte. Individul discuta cu două minore din stânga Nistrului și le cerea fotografii în ipostaze intime. Fetele au 12 și 13 ani, iar conversațiile au durat din toamna anului 2020 până în primăvara anului 2021. După ce a intrat în posesia […] Articolul ȘOCANT! Un individ se prefăcea femeie pe internet și cerea minorelor fotografii intime. Copilele erau apoi șantajate apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.