Solicitarea lui Vasiloi, motiv de a tergiversa dosarul atacului de la Aeroport? Un articol din lege, verificat la CC

Realitatea.md, 1 iulie 2024 11:50

La un an de la atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău, urmare a căruia au decedat două persoane, dosarul privind neglijența de serviciu încă se prăfuiește prin sertare. Acesta nu poate fi examinată deocamdată în instanță, deoarece avocatul lui Rosian Vasiloi a depus o solicitare privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a unui text din articolul […] Articolul Solicitarea lui Vasiloi, motiv de a tergiversa dosarul atacului de la Aeroport? Un articol din lege, verificat la CC apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
10:20
În timpul summitului NATO de la Washington de săptămâna viitoare, Ucrainei i se vor oferi „modalități concrete” de accelerare a aderării la Alianța Nord-Atlantică. Declarația aparține asistentului adjunct al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, Douglas Jones, transmite Vocea Americii. Se așteaptă ca declarația finală să confirme că Ucraina va deveni membru al […] Articolul Departamentul de Stat al SUA: Ucrainei i se vor oferi „căi concrete” de aderare la NATO apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 15 minute
10:10
Șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kövesi, urmează să întreprindă o vizită la Chișinău. Despre acest lucru a anunțat premierul Dorin Recean, la o emisiune de la Jurnal TV. Recean a menționat că vor fi câteva întrevederi cu procurorii și judecătorii moldoveni, dar și cu studenți de la facultatea de drept. „Iată acum când am […] Articolul Șefa Parchetului European va întreprinde o vizită la Chișinău. Așteptările premierului Recean apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Consilierul socialist Maxim Moroșan, implicat în bătaia zdravănă de la Bălți, își cheamă susținătorii la Curtea de Apel Bălți. Instanța va decide vineri, 5 iulie curent, dacă Moroșan, care în prezent se află în arest preventiv, rămâne în izolator sau va fi eliberat. „În această vinere va avea loc ședința Curții de Apel Bălți, în […] Articolul Maxim Moroșan, de după gratii, își cheamă oamenii la Curtea de Apel Bălți. Solicită să fie eliberat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
09:40
Sportivul Serghei Marghiev va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de aruncare a ciocanului. Anunțul a fost făcut de Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. „După Zalina Marghieva, și fratele acesteia Serghei Marghiev ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de aruncare a ciocanului. […] Articolul O nouă calificare! Sportivul Serghei Marghiev va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Nu avem niciun pericol, avem destulă apă în Nistru, dar trebuie să o consumăm rațional. Este mesajul transmis de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova. Declarația a fost făcută în contextul avertizării hidrologice emisă miercuri, 3 iulie, pentru Nistru, Prut, dar și râurile mici. „Nistru e comoara noastră, e […] Articolul Nu există un pericol, însă consumați apa rațional! Ministrul Mediului, despre avertizarea hidrologilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
09:20
Nu avem niciun pericol, avem destulă apă în Nistru, dar trebuie să o consumăm rațional. Este mesajul transmis de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova. Declarația a fost făcută în contextul alertei hidrologice emisă miercuri, 3 iulie, pentru Nistru, Prut, dar și râurile mici. „Nistru e comoara noastră, e […] Articolul Nu există un pericol, însă consumați rațional apa! Ministrul Mediului, despre alerta hidrologilor apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi după 31 decembrie 2024, când expiră actualul acord de tranzit, însă acest lucru depinde de Ucraina, a declarat vicepremierul rus Aleksandr Novak. Conform unui acord de tranzit pe cinci ani convenit de Moscova şi Kiev, Rusia exportă gaze naturale spre Europa via Ucraina şi plăteşte […] Articolul Rusia, dispusă să exporte în continuare gaze prin Ucraina. Kievul vrea să închidă robinetul către Europa apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Partidul „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, riscă să nu poată participa la alegerile prezidențiale din 20 octombrie curent, și nici la referendumul constituțional. Despre asta a anunțat vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica, care spune că CEC a depistat mai multe abateri în activitatea formațiunii. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la […] Articolul VIDEO Partidul „Șansă” își repetă istoria? Participarea formațiunii la alegerile din toamnă, sub semnul întrebării apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Pentru mulți, e dificilă deconectarea de la smartphone, rețele de socializare sau laptop în timpul vacanței. Dar pe insula Ulko-Tammio, din Finlanda, localnicii și autoritățile încurajează turiștii să ignore ecranele și să se bucure de natură.  Ulko-Tammio susține că e prima insulă fără telefoane din lume, scrie CNN. Insula se află în Golful Finladei, un parc național […] Articolul Insula europeană care a devenit „zonă fără telefoane”. De ce nu sunt permise smartphone-urile acolo apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
07:50
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat pe parcursul zilei de astăzi, 4 iulie se vor semnala înnorări accentuate, însoțite de posibile ploi slabe. Vântul va sufla din nord-vest, iar umiditatea aerului va fi de 60-70%. În zona centrală și în Capitală la noapte vor fi +18 grade, iar ziua vor fi +27 de grade. În raioanele […] Articolul Prognoza meteo pentru joi, 4 iulie. Ce temperaturi ne așteaptă? apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Plecarea companiei Fujikura de pe piața din Republica Moldova este efectul războiului din Ucraina. Premierul Dorin Recean dă asigurări că o mare parte din angajații care lucrau la Fujikura și-au găsit alte job-uri. Iar, în pofida stării de incertitudine cauzate de război, autoritățile încearcă să atragă noi investitori.  „Regret că există politicieni care neagă efectele […] Articolul Dorin Recean: Îmi exprim regretul că mai există politicieni care neagă efectele războiului din țara vecină apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Dacă nu se întâmplă asta, totul devine un dezastru. Poate că știi pe cineva care nu lasă pe nimeni să ia inițiativa. O astfel de persoană are nevoie de multă atenție și efort pentru a rămâne fericită și liniștită. Indiferent că fac tot ceea ce-și […] Articolul Care sunt cele mai pretențioase zodii. Te numeri printre ele? apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Opozanta belarusă în exil Svetlana Tihanovskaia anunţă că deţinuţi politici au fost eliberaţi în Belarus, o ţară aliată a Rusiei în care are loc o o represiune fără milă. În urma unei contestări în vara lui 2020, mii de oameni au fost arestaţi, iar opozanţi, activişti şi jurnalişti au fost condamnaţi la pedepse grele în […] Articolul Lukaşenko eliberează deţinuţi politici, o premieră, cu ocazia marcării a 30 de ani de când se află la putere apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Mii de persoane din California de Nord, Statele Unite, au fost evacuate după ce un incendiu de vegetație a izbucnit, și se propagă rapid. Incendiul Thompson a izbucnit aproape de orașul Oroville din comitatul Brutte și a mistuit aproximativ 8,5 kilometri pătrați de teren până marți seara, 2 iulie. Departamentul de Silvicultură și Protecție împotriva incendiilor […] Articolul VIDEO Incendiu de vegetație în California de Nord. Mii de persoane au fost evacuate apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
22:30
Majoritatea europenilor sprijină creșterea sprijinului militar pentru Ucraina, deși opinia opusă predomină în unele țări. Potrivit presei ucrainene, acest lucru este evidențiat de rezultatele unui sondaj comandat de Consiliul European pentru Relații Externe, care a fost realizat în 15 țări, inclusiv Ucraina. În majoritatea țărilor, mai mult de 50% dintre respondenți (sau o proporție mai […] Articolul Sondaj: Majoritatea europenilor sunt în favoarea unei asistențe militare mai mari pentru Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
19:50
Prevederile prin care agenților economici din regiunea găgăuză, care contribuie la formarea bugetului autonomiei, li se restituie taxa pe valoare adăugată (TVA) din bugetul de stat, vor fi contestate la Curtea Constituțională (CC). Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul PAS, Radu Marian, în cadrul emisiunii „Indicator economic” de […] Articolul Legea privind restituirea TVA din bugetul de stat agenților economici din Găgăuzia va fi contestată la CCM apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Un bărbat moldovean de 35 de ani și o femeie de 30 de ani din România au fost salvați noaptea trecută, după ce au rămas blocați în munții Cadini di Misurina din Italia, scrie miercuri, 7 iulie curent, Deschide.md cu referire la presa italiană. Cei doi ar fi greșit traseul de coborâre. Din fericire,  au […] Articolul Un moldovean și o româncă, salvați cu un elicopter, după ce s-au blocat în munții Cadini di Misurina apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Un incendiu puternic s-a produs, săptămâna trecută, într-o casă în satul Ciorescu din municipiul Chișinău. Nenorocirea a venit peste familia Tinei, cunoscută de moldoveni pe TikTok, având circa 11 mii de urmăritori. Tot pe această platformă ea a cerut ajutor pentru mama sa, care a avut de suferit cel mai mult în urma acestei năpaste. […] Articolul VIDEO Nenorocire într-o familie din Chișinău! „Nu credeam vreodată că voi vorbi despre așa ceva pe TikTok” apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Instanța supremă din Japonia a declarat neconstituțională o lege eugenică care a dus la sterilizarea forțată a 16.500 de persoane cu handicap între anii 1950 și 1990. De asemenea, Curtea Supremă a ordonat guvernului să plătească despăgubiri către 11 victime, care au fost implicate în cinci cazuri care au fost judecate în apel. Hotărârea istorică de […] Articolul „Nu voi putea fi niciodată mamă”… Sterilizarea forțată a fost declarată neconstituțională în Japonia apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Absolventul Institutului Național al Justiției (INJ), Cristian Prepeliță, aflat într-un „conflict” cu membrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Cebotari, a pierdut fotoliul de procuror în cadrul Procuraturii raionului Ungheni. Decizia a fost anunțată la ședința Consiliului de miercuri, 3 iulie. În schimb, la Ungheni va activa Nicu Osoianu, care a obținut cel mai mare […] Articolul VIDEO Un absolvent al INJ, aflat într-un „conflict” cu un membru al CSP, a pierdut fotoliul de procuror apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Completul Curții Supreme de Justiție (CSJ) care examinează cererea fostului premier Vlad Filat de revizuire a procesului în care a fost condamnat  la 9 ani de închisoare se va retrage în camera de deliberare vineri, 5 iulie 2024. Acțiunea a devenit posibilă, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat că ex-premierul nu […] Articolul Un complet al CSJ va delibera asupra cererii lui Vlad Filat de revizuire a procesului în urma căruia a făcut pușcărie apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Începând din iunie 2023, Helvetas Moldova derulează proiectul „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat împreună cu HEKS/EPER Moldova și cu sprijinul Guvernului Elveției. Proiectul vizează 8 raioane din Republica Moldova: Chișinău, Ialoveni, Anenii Noi, Bălți, Soroca, Drochia, Edineț și Ocnița. Scopul proiectului este de a facilita accesul persoanelor în situație de vulnerabilitate socio-economică, […] Articolul Împreună spre succes: primul an al proiectului Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Începând cu 3 iulie 2024, pașapoartele românești simple temporare vor putea fi eliberate doar în anumite situații: obiective și urgente. Situațiile în care se vor putea elibera pașapoartele simple temporare exclud cazurile în care deplasarea persoanei pe teritoriul altui stat are la bază rațiuni exclusiv turistice, potrivit noilor modificări legislative în sistemul de pașapoarte. „Situaţiile obiective şi […] Articolul Se aplică noi condiții pentru eliberarea pașaportului românesc simplu temporar apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Când vorbim despre celebrarea culturii, puține evenimente regionale pot rivaliza cu farmecul Festivalului Internațional de Muzică Clasică “VinOpera”. Organizat de Fundația „Constantin Mimi” din Republica Moldova, festivalul VinOpera, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, îşi extinde programul și în acest an, oferind trei zile de concerte excepționale de muzică clasică în trei locaţii diferite. […] Articolul Festivalul internațional de muzică clasică “VinOpera” revine cu un program extins de trei zile de excelență muzicală apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, din cadrul Mitropoliei Moldovei subordonată Patriarhiei Ruse, a lansat un nou atac furibund asupra Mitropoliei Basarabiei. S-a întâmplat în timp ce se afla la Moscova, unde prelatul promoscovit, vechi admirator al lui Stalin, a participat, alături de alți reprezentanți ai coloanei a cincea din Republica Moldova, la conferința Institutului […] Articolul Episcopul Marchel atacă de la Moscova Mitropolia Basarabiei: „Să luăm toate măsurile pentru a extinde prezența Rusiei” apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Daniel Bazi este un agricultor din nordul țării care cultivă pepene verde și pepene galben de mai bine de 20 ani. El povestește că în acest an fructele s-au copt cu cinci zile mai devreme, iar un kilogram de zămos costă în medie de zece lei. În cadrul unui reportaj, realizat de TVN.md, agricultorul spune […] Articolul VIDEO Pepenii moldovenești s-au copt, în acest an, mai devreme. Istoria unui agricultor de la nord apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Președintele judecătoriei Buiucani a cerut intervenția oamenilor, după ce simpatizanții lui Șor au început să desfășoare o manifestație în fața instanței. Cererea a parvenit, deoarece manifestanții se aflau mai aproape de 25 de metri de clădire, contrar legii, informează Poliția Națională. „În acest context, Poliția a adus la cunoștința celor prezenți în adiacent demersul instanței, […] Articolul VIDEO Poliția explică de ce a intervenit la protestul de la Judecătoria Buiucani: Președintele instanței a solicitat apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Miercuri are loc o nouă ședință de judecată, în care Evghenia Guțul are calitate de învinuită. Simpatizanții lui Șor s-au adunat în fața instanței de la Buiucani și s-au dat în spectacol. Poliția l-a dus din nou la inspectorat pe liderul „Șansă”, Alexei Lungu. Politicianul s-a opus și a fost nevoie de intervenția mai multor […] Articolul O nouă ședință de judecată cu Guțul învinuită: Simpatizanții lui Șor în fața instanței, iar Lungu dus la Inspectorat apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca pledează nevinovat în dosarul de corupției, intentat de Procuratura municipiului Chișinău. Funcționarul a făcut această declarație, în timp ce era escortat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în mașina de arest, scrie NordNews.md. „Nu e adevărat. Lasă să se clarifice!”, a declarat Nicolae Mazanca. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) […] Articolul VIDEO „Nu e adevărat. Lasă să se clarifice!”. Reacția șefului Biroului Vamal Nord, după ce a fost luat pe sus de CNA apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Un șofer a rămas fără permisul de conducere, după ce a încălcat, de câteva ori, Regulamentul Circulației Rutiere. Poliția Națională a oferit mai multe detalii despre acest caz. „Polițiștii Direcției de poliție UTA Găgăuzia au stopat, astăzi, în Comrat, șoferul unei mașini de marca Skoda, care a fost fixată cu 8 încălcări la camerele de […] Articolul Un bărbat și-a luat rămas bun de la permisul de conducere. Poliția: Opt încălcări la camerele de supraveghere apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Învățătorii din România și Republica Moldova se reunesc la Universitatea de Stat din Moldova (USM), pentru schimb de experiență. Specialiștii vor participa la „Academia Basarabiei – program interdisciplinar pentru profesorii de istorie și limbă română”. Proiectul se desfășoară între 4-7 iulie 2024. Reuniunea este organizată de Universitatea de Stat din Moldova și Asociația Generală a […] Articolul „Academia Basarabiei” la USM: Profesorii din România și Republica Moldova se reunesc pentru schimb de experiență apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Vameșii de la nordul Moldovei ar fi pretins între 1500 și 9000 de euro pentru importul mărfurilor. Șase persoane, inclusiv șeful Biroului Vamal Nord, au fost reținute pentru 72 de ore. Totodată, un funcționar este cercetat în stare de liberate, urmare a perchizițiilor efectuare miercuri de către ofițerii anticorupție. Bănuiții ar fi organizat o schemă […] Articolul FOTO, VIDEO Vameșii de la nordul Moldovei ar fi pretins între 1500 și 9000 de euro pentru importul mărfurilor. Detalii apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Câteva tabere de odihnă din Republica Moldova, rămân cu ușile închise pentru o perioadă nedeterminată, după ce inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat mai multe nereguli grave. La unele, lipsea spațiul pentru depozitarea ustensilelor de lucru și carnetele medicale, iar la altele, meniul nu a fost aprobat cu ANSA. Într-un comunicat de […] Articolul Nici un sezon fără nereguli. Câteva tabere de odihnă rămân cu ușile închise, după ce au fost vizitate de ANSA apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Bucureștiul consideră neîntemeiată decizia Moscovei de a expulza un diplomat român, conform Agerpres. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de peste Prut face referire la Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, semnată în 1961. „Această decizie a părții ruse survine ca răspuns la măsurile adoptate de către autoritățile române la 24 mai 2024, privind […] Articolul Bucureștiul reacționează: Decizia Moscovei de a expulza un diplomat român este neîntemeiată apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Situație incertă în cazul podului de pe strada Mihai Viteazul din capitală, care urma să fie închis de la 1 iulie și până la sfârșitul lunii august. În timp ce responsabilii de la Primăria municipiului Chișinău susțin că așteaptă un răspuns de la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”, cei din urmă spun că […] Articolul Situație incertă în cazul podului de la Mihai Viteazul. Directorul interimar al CFM: Eu nu înțeleg ce așteaptă ei apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Semafoarele din Chișinău au fost oprite din cauza unei pene de curent. Troleibuzele staționează de pe bd. Renașterii Naționale până pe str. Pușkin. Administrația publică locală anunță că mai multe rute de troleibuz sunt redirecționate. Troleibuzele nr. 25, 28 şi 29 circulă pe str. Petricani – str. M. Viteazul – Parcul Alunelul. Troleibuzele nr. 10 […] Articolul VIDEO Haos în centrul Capitalei! Semafoarele și troleibuzele, oprite din cauza unei pene de curent apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Kremlinul expulzează un diplomat român din Federația Rusă. Pe 3 iulie 2024, angajatul misiunii diplomatice a fost declarat persona non grata. Ministerul de Afaceri Externe de la Moscova afirmă că măsură reprezintă răspuns la decizia Bucureștiului, anunțată pe 24 mai, de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei din România. Nota i-a […] Articolul Noi tensiuni între Moscova și București: Un diplomat român a fost declarat persona non-grata în Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Mai mulți simpatizanți a lui Ilan Șor protestează la Comrat. Aceștia susțin că autoritățile ar bloca importul echipamentelor necesare pentru construcția parcului GagauziyaLand. Oamenii au venit cu pancarte, iar la eveniment a ajuns și guvernatoarea Evghenia Guțul, care susține că tergiversarea ar avea loc la indicația președintei Sandu și premierului Recean. Totodată, deputatul Alexandr Suhodolski […] Articolul Simpatizanții lui Șor spun că nu pot importa echipamente pentru GagauziyaLand. Vama: Au fost informați ce să facă apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Centrul multifuncțional din Orhei a fost deconectat astăzi, 3 iulie, de la energia electrică, anunță Agenția Servicii Publice (ASP). Din acest motiv, instituția nu va presta servicii până la ora 17:00. În acest sens, cetățenii sunt rugați să se adreseze la centrele multifuncționale din apropierea municipiului Chișinău. „Ne cerem scuze pentru eventualele incomodități. Vă mulțumim […] Articolul Centrul multifuncțional din Orhei, închis pentru o zi. Motivul anunțat de ASP apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Consiliul Concurenței a aplicat amenzi în valoare totală de peste 400 de milioane de lei pentru șase rețele de benzinării din țară, acuzate de înțelegeri de cartel. Decizia vine în urma unei investigații care a dezvăluit practici anticoncurențiale în stabilirea prețurilor la carburanți, scrie bani.md. Sancțiunile aplicate fiecărei companii sunt următoarele: Bemol: 29 milioane lei; […] Articolul VIDEO Șase companii petroliere din Moldova, amendate cu milioane de lei. Sunt acuzate de înțelegeri de cartel apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Guvernul își deschide ușile pentru curioși. Cei care își doresc o excursie prin clădirea Executivului și fotografii în sala de ședințe a miniștrilor, o vor putea face în fiecare zi de joi, de la 9:00 la 16:00. Doritorii vor transmite o solicitare la adresa de e-mail excursii@gov.md, cu minim 3 zile înainte de ziua turului […] Articolul „Vânătoare de comori” în Guvernul Moldovei! Pași de urmat pentru a te înscrie la o excursie prin Executiv apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins astăzi, 3 iulie, cu percheziții la Biroul Vamal Nord. Informația a fost confirmată pentru realitatea.md de ofițerul de presă al CNA, Ina Volosciuc. „Efectuăm acțiuni de urmărire penală într-un dosar de corupție în care sunt vizați mai mulți angajați ai Biroului vamal Nord”, a precizat ofițerul de presă. […] Articolul CNA a descins cu percheziții, într-un dosar de corupție. Sunt vizați mai mulți angajați ai Biroului vamal Nord apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Serviciul Fiscal de Stat a desemnat Victoriabank drept cel mai onest contribuabil al anului. Banca a fost premiată pentru transparența de care dă dovadă în administrarea afacerii și pentru modul exemplar de onorare a obligațiilor fiscale către bugetul de stat. Reprezentanții companiilor selectate au fost invitați la Ministerul Finanțelor pentru a li se înmâna trofeele. […] Articolul Victoriabank, desemnată cel mai onest contribuabil al anului apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Peste 8000 de persoane și-au găsit un loc de muncă, de la începutul anului 2024, cu ajutorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Printre acestea se numără 3843 șomeri și 251 angajați în baza unui contract de o perioadă de până la 3 luni. Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, din totalul persoanelor […] Articolul Moldovenii, dornici să muncească? Câți au fost plasați în câmpul muncii de la începutul anului 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova rămâne fără un secretar de stat. Jana Costachi a depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut la ședința Executivului de către Adrian Efros, șeful MAI. Cabinetul de miniștri a acceptat cererea depusă de către Jana Costachi. Funcționara a preluat portofoliul de secretară de stat în august 2021, […] Articolul Ministerul Afacerilor Interne rămâne fără un secretar de stat. Efros a cerut acordul Guvernului apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
09:50
Hotărârile Curții Constituționale, la care a făcut referire Veronica Dragalin atunci când a refuzat să se prezinte la Comisia juridică a Parlamentului pe „cazul Răducanu”, sunt prea blânde, consideră Olesea Stamate, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În cadrul emisiunii „Rezoomat”, moderată de jurnalista Ileana Pîrgaru, ediția de marți, 2 iulie curent, parlamentara a explicat […] Articolul VIDEO Stamate, după ce Dragalin a refuzat invitația în Parlament: Curtea Constituțională a fost mai blândă cu PA apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Artiştii care vor susţine recitaluri la „Noaptea Sânzienelor”, organizată sâmbătă 6 iulie la Castel Mimi, invită urmăritorii la o seară de muzică live cu melodii îndrăgite.  „Sunt Ion Raţă şi vă invit la Noaptea Sânzienelor la faimosul Castel Mimi, acolo unde eu, împreună cu Mihai, colegul meu, vă vom cânta cele mai îndrăgite cântece”, le […] Articolul Catharsis şi Dunaff Band invită la Castel Mimi, la „Noaptea Sânzienelor”: „Vom crea o atmosferă feerică” apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Un caz de rabie a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 20-26 iunie 2024. Totodată, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a fost depistat și un caz de pestă porcină africană. „În perioada 20.06.2024 – 26.06.2024, pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat un caz de rabie la vulpe în raionul Anenii […] Articolul Alertă! Un caz de rabie și unul de pestă porcină, depistate pe teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Republica Cehă este o ţară dezvoltată, cu o bogată cultură şi istorie, cu identitate proprie şi oameni cultivaţi. Constituie un partener credibil în relaţiile comerciale, membru respectat în organizaţiile internaţionale şi partener onorabil în comunitatea europeană. Este, de fapt, una dintre cele mai sigure țări din întreaga Europă, cu o populație de 10,67 milioane de […] Articolul VIDEO Cum a ajuns Cehia membră UE și cum s-a schimbat viața locuitorilor după 2004 apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Ucraina nu este pregătită să facă un compromis cu Rusia şi să cedeze vreun teritoriu pentru a pune capăt războiului, a declarat un înalt oficial ucrainean. Şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, Andrii Yermak, a declarat reporterilor, în timpul unei vizite la Washington, că țara sa va asculta orice sfat privind modul de a […] Articolul Pacea este departe. Ucraina anunță că nu este pregătită să facă un compromis cu Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.