A plantat banane în toată grădina, la mijlocul lunii iunie. Ce a observat o săptămână mai târziu

Observatorul de Nord, 15 iunie 2024 17:00

Banalele sunt fructele delicatese bogate în potasiu sunt consumate ca atare, dar dau un gust delicios și în smoothie-uri, înghețate sau alte deserturi. Cu toate acestea, bananele mai pot fi utile și în grădină. O gospodină pasionată de grădinărit a plantat pur și simplu banane în toată grădina, la mijlocul lunii iunie. Ce a observat […] Post-ul A plantat banane în toată grădina, la mijlocul lunii iunie. Ce a observat o săptămână mai târziu apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
19:00
Așa cum anul agricol se arată promițător, cu ploi la vreme și temperaturi favorabile, agricultorilor din satele din împrejurimile Sorocii au umplut în ultimele săptămâni tarabele piețelor cu tot felul de legume proaspete. Varietatea de legume timpurii încântă privirea, cu castraveți, roșii, varză, cartofi, ceapă, morcovi și sfeclă roșie, oferind cumpărătorilor produse proaspete și gustoase. Prețurile la roșii variază între 30 și […] Post-ul Tarabele din Soroca pline de legume proaspete / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
16:00
Spiridon Vangheli, numit cu drag drept „Tatăl lui Guguță”, s-a stins din viață astăzi, 21 iunie, la vârsta de 92 de ani. Născut la 14 iunie 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, Vangheli a fost un pilon al literaturii pentru copii, aducând bucurie și inspirație în inimile a milioane de copii din întreaga lume. „Suntem […] Post-ul Tatăl lui Guguță a murit…Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
14:50
Un bărbat din Drochia, dorind să cumpere un tractor, a apelat la o platformă de comerț online, unde a fost înșelat cu suma de 8500 de euro. Făptașii, unul rezident al capitalei și celălalt din regiunea transnistreană, au postat un anunț fals pe această platformă, oferind spre vânzare un tractor marca „Belorus-820”. Drochianul de 37 […] Post-ul Un bărbat din Drochia a vrut să cumpere un tractor, dar a fost înșelat cu 8500 de euro apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
  Agenția pentru ocuparea forței de muncă din Moldova a publicat lista pentru luna iunie a celor mai bine plătite locuri de muncă vacante din țară. Noi am analizat aceste date și am identificat liderii pe salarii în regiuni. Nord Serviciul medical al MAI Edineț are nevoie de medici de familie, salariul — de la 19 […] Post-ul O întreprindere din Soroca angajează inginer geodez cu salariu de 17.000-18.000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Mâine, în sâmbăta dinaintea Duminicii Mari, se face pomenire pentru toți cei răposați. Această sâmbătă este cunoscută și sub numele de Moșii de vară. De ce Moși, deoarece prin cuvântul „moş“ sunt denumiţi înaintaşii dintr-un neam („din moşi-strămoşi“ este o expresie care arată vechimea necunoscută). Biserica Ortodoxă a consacrat pentru pomenirea generală a morților o zi […] Post-ul Moșii de vară: Pomenirea tuturor răposaților în sâmbăta dinaintea Duminicii Mari apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Absolvenții facultăților de pedagogie, care se vor angaja conform specialității, vor primi o indemnizație unică de 200 de mii de lei în primii cinci ani de activitate didactică. Totodată, absolvenții programelor de studii profesional-tehnice vor beneficia, în aceleași condiții, de o indemnizație unică de 160 de mii de lei. Hotărârea care prevede aceste facilități pentru […] Post-ul Până la 200 de mii de lei pentru absolvenții facultăților cu profil pedagogic care vor alege să muncească în școlile din Republica Moldova. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
La data de 12 aprilie 2024, au fost efectuate percheziții la domiciliul unui locuitor din raionul Soroca, suspectat de păstrarea ilegală a unei arme de vânătoare cu țeavă lisă fără autorizare corespunzătoare. În timpul percheziției, în a treia cameră de locuit, între niște cutii de bomboane și perete, polițiștii au descoperit un pachet de polietilenă învelit […] Post-ul Percheziții la Soroca: Polițiștii căutau arme, dar au dat peste marijuana apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
  Cei circa 1000 de tineri cititori, care beneficiază de serviciile Bibliotecii „Steliana Grama„ din Soroca se vor bucura de condiții mai bune în procesul de lecturare. Or, edificiul cu o suprafață de 58 metri pătrați a fost renovat recent.   Pentru efectuarea lucrărilor – reparația tavanelor și pereților, schimbatul ușilor, reparația și dotarea blocului […] Post-ul Primăria Soroca a alocat 115.000 lei pentru renovarea Bibliotecii pentru copii „Steliana Grama” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
09:30
  Este vorba despre renovarea stadionului de mini-fotbal amplasat pe teritoriul Stadionului municipal și dotarea unei săli digitale la Biblioteca „Mihail Sadoveanu”. Recent a avut o întâlnire de lucru la care au participat autoritățile orașului de pe Nistru și reprezentanții GIZ Moldova.   Evenimentul a avut loc cu suportul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, […] Post-ul Încă două proiecte vor fi implementate în municipiul Soroca, cu ajutorul GIZ Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
GirlsGoIT a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 10-a ediție a taberei de vară, un eveniment devenit deja tradiție și un punct de referință în domeniul educației IT pentru fete. Această ediție promite nu doar învățare intensă, ci și distracție pe măsură. Perioada și Locația Între 19 și 28 iulie 2024, la Chișinău, 100 de […] Post-ul Tabăra de vară IT pentru fete: Înscrie-te acum la GirlsGoIT apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
TABLETA DE VINERI.   Cum îi stă bine unui împătimit al fotbalului în general și mare susținător al selecționatei României în special, nu puteam să nu pomenesc pe acest colț de pagină despre succesul răsunător al tricolorilor în confruntarea cu vecinii din Ucraina. Nu este vorba doar despre scorul înregistrat pe Allianz Arena din München, […] Post-ul Mămăliga a explodat la München sau Buturuga mică răstoarnă carul mare apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Berbec La începutul zilei veți avea idei interesante. Nu amânați punerea lor în aplicare. În acest timp, va fi ușor să obțineți succes. Unii reprezentanți ai zodiei vor găsi persoane cu interese comune. Aceștia vă vor ajuta să rezolvați problemele vechi de la locul de muncă. Mai târziu, pot apărea neînțelegeri cu superiorii. Din această […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 21 iunie 2024: Balanțe, păzea, astăzi cu prietenii vechi pot izbucni certuri, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 21 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se ieftinește cu 4 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 17 bani. Dolarul american: se ieftinește cu 1 ban și costă 17 lei și 86 bani. Leul românesc:  e ieftinește cu 1 ban și este cotat la 3 lei și 85 bani. Rubla […] Post-ul Cursul valutar pentru vineri, 21 iunie 2024: euro și dolarul american se ieftinesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Conform prognozei meteo pentru vineri, 21 iunie, temperaturile maxime vor varia între 24 și 28 de grade, iar cele minime între 16 și 21 de grade. Cerul va fi predominant senin, cu excepția orelor amiezii și serii, când vor apărea unele înnorări. Vântul va sufla slab până la moderat. Precipitații nu se prevăd. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 21 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
16:50
În cadrul proiectului educațional „Cum vorbesc copiii noștri”, implementat de Instituția de educație timpurie nr. 17 „Cheița de aur” din Soroca în colaborare cu Direcția de Învățământ Soroca, a avut loc concursul „Teatrul de acasă”. Acest concurs își propune să ofere preșcolarilor o platformă creativă și educativă, unde aceștia să-și dezvolte imaginația, abilitățile de interpretare […] Post-ul Concursul „Teatrul de acasă”: O activitate pentru dezvoltarea creativității preșcolarilor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Ionel Istrati a publicat o poezie emoționantă, dedicată prietenului său, regizorul Arcadie Spoială, care a decedat în urmă cu zece zile, strivit de o creangă în stânga Nistrului. „Îmi curge lacrima acum, Și sufletul mi-e sfâșiat, Tu mergi pe ultimul tău drum, Prieten bun, adevărat! Atât de multe amintiri, Atâtea am realizat, Ne-nțelegeam doar din […] Post-ul „Tu mergi pe ultimul tău drum, prieten bun, adevărat” – O poezie dedicată lui Arcadie Spoială apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Așa cum vara e timpul concediilor, i-am întrebat pe locuitorii din Soroca despre cum planifică să petreacă timpul de vacanță într-un mod util și plăcut. Unii optează să se odinească în țară ”Tot aici în oraș… O să mă duc la o bază de odihnă, sau aquapark. Cu prietenii, prietena , cu părinții”. ”Eu sunt […] Post-ul Vox: Unde se vor odihni sorocenii în vara aceasta / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
 Schema acestora a durat timp de două luni și a fost gestionată de liderul grupării, un bărbat de 47 ani, și un membru activ cu vârsta de 49 ani, ambii originari și domiciliați în raionul Florești, transmite poliția Republicii Moldova.  În timpul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că figuranții, pe parcursul anului 2023, au pus […] Post-ul Un grup specializat în cultivarea și comercializare drogurilor a fost anihilat la Floreșri apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
În ziua solstițiului de vară, la ora 12:00, toate obiectele verticale de pe pământ par să rămână fără umbră. Acest fenomen fascinant, care stârnește curiozitatea și uimirea, este subiectul unei lecții de astronomie susținută de profesorul nonagenar Dumitru Andrieș din orașul Soroca. Profesorul Andrieș, explică că fenomenul când obiectele rămân fără umbră se întâmplă datorită […] Post-ul Cine „fură” umbra? O lecție fascinantă despre solstițiul de vară cu profesorul Dumitru Andrieș / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Post-ul Stop consumului de droguri! E viața ta, ai grijă de ea! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
În perioada 17-21 iunie, la Florești, AO „Eco-Răzeni” desfășoară sesiunea de instruire „De la zero la erou în cunoștințe digitale”, în cadrul proiectului „Persp@ctive”. Acest curs de instruire are ca scop ghidarea în carieră prin competențele digitale și antreprenoriale. Peste 30 de tineri din localitățile raionului învață să depășească cu ușurință provocările inovatoare cu ajutorul […] Post-ul Curs gratuit de competențe digitale pentru tineri în Florești / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Lunarul de informare privind riscul pentru sanătate a buruienii Ambrozia în perioada 1 – 30 iunie 2024 În ultimii ani, alergia la ambrozie a devenit o importantă problemă de sănătate atât din cauza agresivității cu care se manifestă în unele cazuri, cât și a numărului în creștere de la un an la altul a pacienților […] Post-ul Ambrozia – un risc pentru sănătate. Cum să diminuăm acest risc? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Într-o lume în continuă schimbare, găsirea locului perfect pentru a trăi sau a-ți desfășura afacerea poate fi o provocare. Observatorul de Nord este soluția ta pentru a descoperi cele mai bune oferte de închiriere, fie că este vorba de apartamente sau spații comerciale.  Descoperă cele mai bune oferte și beneficiază de un proces de închiriere […] Post-ul Observatorul de Nord – Găsește Apartamentul sau Spațiul Comercial Perfect! apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
La sfârșitul săptămânii la Drochia și Soroca sunt anunțate două evenimente, care tind să devină tradiționale, dedicate iubitorilor de folk. Intrarea la ambele evenimente este gratuită. Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 17:00 la Centrul Cultural Drochia va avea loc Concertul de muzică folk cu genericul “De ce plâng chitarele?” organizat de Direcția Cultură, turism, […] Post-ul Se anunță un sfârșit de săptămână cu folk românesc la Drochia și Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
  Ororile foametei organizate, documentate în „Cartea Foametei” de Larisa Turea și transpuse în scenă de echipa Teatrului Republican „Luceafărul”, în regia lui Slava Sambriș, au fost prezentate în 10 localități din republică, transmite moldova1.md „Spre primăvară, clopotele băteau doar spre înmormântare, de dimineață până seara târziu. Când au început dezghețurile, au descoperit o grămadă […] Post-ul Drochienii au fost printre acei care au vizionat spectacolul documentar „1946” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Solstițiul de vară 2024 va avea loc joi, 20 iunie, și va fi cel mai devreme solstițiu din ultimii 228 de ani. În următoarele decenii, solstițiul se va produce tot mai des pe 20 iunie, și nu doar în 21, cum suntem obișnuiți. Până acum 30-40 de ani era ceva normal ca „ziua cea mai […] Post-ul Astăzi este cea mai lungă zi din an: durata zilei este de 15 ore 32m, cea a nopţii fiind de numai 8 ore 28m apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Din cauza unor defecțiunile tehnice la baza de date a autorităților române, a fost întreruptă activitatea de control la trecerea frontierei prin postul Albița, comunică moldpres.md Potrivit Poliției de Frontieră, până la redresarea situației, călătorii  sunt îndemnați să opteze pentru punctele din proximitate PTF Costești, PTF Sculeni sau PTF Leova care activează în regim normal, […] Post-ul Atenție călători: Flux majorat în postul de trecere a frontierei Leușeni-Albița apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
  Vremea rea ar putea să revină or, Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că astăzi, 20 iunie, pentru intervalul de timp 8:00-20:00, sunt posibile intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s. Astfel, în cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul Republicii Moldova, […] Post-ul Atenție! Până la ora 20:00 a fost anunțat Cod galben de vânt puternic apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Vacanța e cea mai așteptată perioadă de fiecare din noi, pentru a trasa noi obiective, a planifica cele mai incitante călătorii, a socializa cu noi prieteni, a aduna clipe memorabile în bagheta amintirilor. Dacă în restul anului copiii își petrec majoritatea timpului dezvoltându-și abilitățile cognitive la școală, vara este momentul în care își face loc […] Post-ul Îți dorești o vacanță de vis pentru copilul tău? Centrul de Creație a Copiilor din Drochia te așteaptă / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Președinta Maia Sandu și alți oficiali de la Chișinău pun în aplicare planurile filantropului american George Soros de a distruge sistemul de învățământ din Republica Moldova și țara în general, potrivit unui video distribuit pe rețelele de socializare. Acesta preia un șir de narațiuni false mai vechi despre Maia Sandu și George Soros, care sunt […] Post-ul FALS: Maia Sandu pune în aplicare planurile lui George Soros de a distruge învățământul din R. Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Berbec O zi productivă, care îți oferă șansa de a atinge mari succese. Manifești o determinare rară și reușești să obții multe. Însă nu toți se bucură de victoriile tale. Răuvoitorii vor încerca să-ți subestimeze realizările și să-ți păteze reputația. Fii pregătit să le faci față, chiar dacă va trebui să acționezi cu fermitate. Berbecilor […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 20 iunie 2024: În prima parte a zilei, Săgetătorii vor avea parte de noroc, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 20 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se scumpește cu 9 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 21 bani. Dolarul american: se scumpește cu 3 bani și costă 17 lei și 87 bani. Leul românesc:  se scumpește cu 2 ban și este cotat la 3 lei […] Post-ul Cursul valutar pentru joi, 20 iunie 2024: Euro se scumpește cu 9 bani, iar dolarul cu 3 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Valul de căldură va scădea. Temperatura maximă va oscila între 25 și 26 de grade, iar cea minimă între 12 și 18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar în intervalul orelor 8-20 se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 m/s. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 20 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Astăzi, la Grădinița nr. 17 „Cheița de Aur” din Soroca, a avut loc atrenamente speciale organizate în colaborare cu Direcția Situații Excepționale din oraș. Evenimentul a avut drept scop educarea copiilor cu privire la măsurile de siguranță în caz de incendiu și a inclus o simulare practică de evacuare. În cadrul acestei activități, copiii au […] Post-ul Micuții de la Grădinița nr. 17 „Cheița de Aur” din Soroca au învățat cum să acționeze în caz de incendiu / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
După ce mai mulți elevi din satul Hârtop, raionul Florești, au învățat de la bunicuțe cum să coacă hulubașii tradiționali, sau să facă păpuși din cârpe, iată că a venit și rândul lor să-i învețe ceva interesant pe cei maturi. Și fiindcă tânăra generație este specializată în telefoane mobile și rețele de socializare, le-au predat […] Post-ul Bunici moderne: învață de la nepoate cum să se descurce pe Instagram, TikTok și Facebook / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
În ultima perioadă, din momentul în care România a aderat la spațiul Schengen, moldovenii care au depășit limita legală de ședere în baza pașaportului moldovenesc în spațiul european, primesc deport în UE la ieșirea din România. Acest lucru presupune că au interdicția de a mai intra în spațiul european pentru o perioadă de până la […] Post-ul Cum redobândesc cetățenia română moldovenii care au deport în UE / PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Deputatul Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea, speculează din nou pe tema prețurilor la gazele naturale și la energia electrică, precum și pe faptul că în Republica Moldova se închid școli cu granturi europene. Teza principală a acestor falsuri vechi este denigrarea Uniunii Europene. Pe paginile de socializare ale politicianului au apărut înregistrări video în care acesta […] Post-ul Falsuri vechi și noi de la Bogdan Țîrdea (III): tarifele la gaze și credite pentru închiderea școlilor și spitalelor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Orășelul Fotbalului va fi organizat la Bălți și la Comrat, începând cu sferturile Campionatului European la Fotbal 2024. Evenimentul este sponsorizat de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. „Este un proiect pe care îl fac și în Bălți și în Comrat. Eu le sponsorizez. Vor fi 9 zile de activitate, inclusiv scenă, sunet, ecrane, artiști, moderatori, […] Post-ul Renato Usatîi: Orășelul Fotbalului va fi, iar cei care mă critică să facă și ei ceva pentru oameni! PUBLICITATE POLITICĂ. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat coeficienții pentru tarifele diferențiate la energia electrică ce vor fi aplicați consumatorilor finali în cadrul unui proiect pilot derulat de Ministerul Energiei în parteneriat cu UNDP Moldova și Guvernul Italiei. Acest proiect prevede că, cconsumatorii vizați vor plăti jumătate din prețul obișnuit pentru un kW/h între orele […] Post-ul Unii consumatori de curent electric ar putea plăti și jumătate de preț pentru un kw/oră, în anumite condiții apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 19 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se scumpește cu 4 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 12 bani. Dolarul american: se scumpește cu 2 bani și costă 17 lei și 84 bani. Leul românesc:  se scumpește cu 1 ban și este cotat […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 19 iunie 2024: Leul moldovenesc se depreciază ușor în raport cu euro și dolarul apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Berbec Prima jumătate a zilei va fi favorabilă din punct de vedere profesional. Pentru a avea succes, va trebui să învingeți concurența. Însă perspectiva de a vă confrunta cu un adversar puternic nu vă va speria. Sunt posibile vești plăcute și oferte de afaceri neașteptate. În a doua jumătate a zilei, problemele de familie vor […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 19 iunie 2024: Gemenii au parte de o zi bună pentru socializare și pentru a găsi persoane cu aceleași idei, află prognoza astrelor pentru ziua de azi apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Astăzi la Soroca, vremea va deveni caniculară, cu un disconfort termic sporit. Temperatura maximă va oscila între 28 și 31 de grade, iar cea minimă între 21 și 25 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.   Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 19 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
18 iunie 2024
19:50
Cu toate că în dealul Sorocii avem o mahala a romilor, despre care s-a dus vestea peste mări și țări, cunoaștem prea puține despre această etnie. Unele cunoștințe sunt însă o combinație dintre semi-adevăr, mit și stereotip, și cu greu mai înțelegem astăzi ce-i adevărat și ce este doar legendă. L-am rugat pe Ion Duminica, cercetător […] Post-ul Mituri și stereotipuri despre romi / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Дом – это то место, где мы чувствуем себя в безопасности. Каждому из нас важно, чтобы это было не просто место, где мы живем, а настоящий уголок счастья. Но как быть, если дом требует ремонта, а финансы не всегда позволяют сделать всё сразу? В таких случаях кредит на ремонт дома становится настоящим спасением. Он позволяет […] Post-ul 300 000 леев без залога, на ремонт от Microinvest / PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Casa este locul unde ne simțim în siguranță. Fiecare dintre noi își dorește ca aceasta să fie nu doar un loc de trai, ci un adevărat colț de fericire și împăcare. Dar ce faci atunci când locuința ta necesită renovare, iar economiile nu îți permit să faci totul dintr-o dată? Creditul pentru renovarea locuinței este […] Post-ul 300 000 lei fără gaj, pentru reparație, de la Microinvest /PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
De câțiva ani buni, pe paginile de socializare, Ivan Malearschi ne încântă cu fotografiile orașului nostru surprins în diferite anotimpuri, în zile de sărbătoare și zile de muncă. De la podul lui Bechir până Bujorăuca  fotograful reușește să captează unghiuri neobișnuite, cautând mereu ceva nou, transmițând subtil viața cu care trăiește Soroca. Fotografiile sale transmit dragoste și grijă, pace și încântare, conexiune și nostalgie. […] Post-ul Ivan Malearschi, fotograful care ne învață să iubim Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
  Pe Internet a apărut un video cu suporterii români care ar fi scandat „Putin” pe stadionul Allianz Arena din Munchen, la meciul cu Ucraina de luni, 17 iunie, de la EURO 2024. Este difuzată și o imagine în care fanii echipei României ar fi afișat drapelul așa-numitei „republici populare Donețk”. Postări similare au apărut pe mai multe canale de […] Post-ul FALS: Fanii români au scandat „Putin” și au afișat drapelul așa-numitei „republici populare Donețk” la partida cu Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
 Tinerii bibliotecari, muzeografi sau artiști, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior și profesional-tehnic cu profil artistic, care vor alege să activeze în teritoriu, conform repartizării, vor beneficia de o indemnizație unică de 90 și 120 de mii de lei. Regulamentul care prevede acest lucru a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Decizia va intra în […] Post-ul Din 1 iulie, tinerii absolvenți care se vor angaja în domeniul culturii vor primi indemnizații de până la 120 de mii de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Așa s-a întâmplat că într-o zi, când Valentina Struc din Vasilcău rânduia teancul de cusături moștenite de la bunica Maria, s-a apropiat mezina familiei, Ariadna. Văzând o cusătură împodobită cu flori multicolore, Ariadna a întrebat-o de ce este scris în limba rusă. Valentina a înțeles că a venit momentul să-i povestească istoria familiei, istoria calvarului […] Post-ul Cusăturile bunicii Maria: O filă din istoria familiei Lupu din Vasilcău / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
În ultimele zile un copac a fost doborât de vânt în preajma blocului de locuit situat pe strada Independenței, 81, din centrul municipiului Soroca. Nucul rodit a fost smuls din rădăcini, din fericire nimeni nu a avut de suferit. Serviciul de presă al Primăriei Municipiului Soroca a confirmat că acesta este unicul copac căzut, și […] Post-ul Un nucar s-a prăvălit în centrul municipiului Soroca, victime nu sunt apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.