Atenție călători: Flux majorat în postul de trecere a frontierei Leușeni-Albița

Observatorul de Nord, 20 iunie 2024 10:20

Din cauza unor defecțiunile tehnice la baza de date a autorităților române, a fost întreruptă activitatea de control la trecerea frontierei prin postul Albița, comunică moldpres.md Potrivit Poliției de Frontieră, până la redresarea situației, călătorii  sunt îndemnați să opteze pentru punctele din proximitate PTF Costești, PTF Sculeni sau PTF Leova care activează în regim normal, […] Post-ul Atenție călători: Flux majorat în postul de trecere a frontierei Leușeni-Albița apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
16:40
Inspectoratul de poliție Soroca continuă să desfășoare activități de informare și prevenire a escrocheriilor. Aceste inițiative au rolul de a educa comunitatea cu privire la metodele de înșelăciune și de a proteja cetățenii împotriva fraudelor. Vă încurajăm să fiți vigilenți și să raportați orice activitate suspectă la numărul unic de urgență 112. Împreună, putem combate […] Post-ul Nu escrocheriilor! Poliția educă populația cu privire la metodele de înșelăciune apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Administrația filialei „Soroca-gaz” aduce la cunoștință sorocenilor, că va sista livrarea gazelor naturale către municipiul Soroca pentru o zi. Astfel la 23 iulie, în intervalul orelor 8:00 – 18:00, sorocenii nu vor avea gaze naturale.  „Pentru excluderea stopării integrale a sistemelor de aprovizionare orășenești cu gaze naturale și în scopul evitării procedurii migăloase și îndelungate […] Post-ul Municipiul Soroca va rămâne o zi fără gaze naturale apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Cum să-ți faci programare la medicul specialist ? La această întrebare răspunde șefa secției consultative a Spitalului Raional Soroca, medicul Dorina Procopii.  De ce este nevoie de discutat despre asta? Pentru că, pacientul nu mai poate veni direct la specialist fără o programare. Aceste schimbări au generat mai multe întrebări și plângeri. Deși nu toate […] Post-ul Cum să-ți faci programare la medicul specialist? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
14:00
La ședința Guvernului de astăzi, s-a decis că pentru ca reabilitarea, modernizarea și extinderea unor drumuri să fie mai rapidă, va putea expropria cetățenii de unele terenuri agricole aflate în preajma șoselelor. Valoarea medie estimativă a despăgubirilor, în funcție de amplasament, pentru terenurile proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrărilor de construcție a drumurilor, vor constitui […] Post-ul Terenurile private din mai multe sate (și) din raionul Soroca vor fi expropriate pentru reparația drumurilor, cetățenii vor fi despăgubiți pentru fiecare ar cu 1360 lei sau 4300 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Este o vreme de foc, la propriu și la figurat, și pentru colaboratorii Direcția Situații Excepționale Soroca. Aceștia sunt antrenați în lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate. Peste 70 de intervenții ale acestora au fost necesare în ultima perioadă pentru stingerea incendiilor, care riscau să se extindă. Din cele 25 de localități din raionul […] Post-ul Pompierii soroceni au intervenit în ultima perioadă de 70 de ori pentru stingerea incendiilor de vegetație în jumătate din satele din raion apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
12:10
Dacă ai între 14 și 25 de ani, ești pasionat(ă) de tehnologie și inovație, și dorești să-ți dezvolți abilitățile digitale, atunci te invităm să te înscrii la cursurile gratuite, oferite de Fundația Orange Moldova, în incinta celor 4 ateliere FabLab din Moldova. FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, care integrează cunoștințe […] Post-ul Tinerii din Soroca sunt invitați la cursuri gratuite, unde pot descoperi imprimarea 3D, Sistemele Embedded, mașina de cusut digitală sau tăierea cu laserul apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
În epoca automobilelor și avioanelor, puțini sunt cei care mai apelează la mersul pe jos la distanțe mari. Cu excepția unor sportivi, care pot fugi pe trasee lungi sau a celor care vor să depășească recorduri. Cu toate că au fost timpuri când înaintașii noștri mergea de la Soroca la Chișinău, Iași sau Suceava cu […] Post-ul În cât timp ai putea merge pe jos de la Soroca la Chișinău, București sau Paris? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
10:30
  A fost redusă suma destinată compensațiilor la căldură pentru sezonul rece. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, la emisiunea RLive TV. Potrivit lui, suma este mai mică în jumătate comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar din ajustarea prețurilor s-a ajustat și suma. „Există un plafon de la care nu […] Post-ul Este bine sî știți: A fost redusă suma destinată compensațiilor la căldură pentru sezonul rece apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
O adevărată „catastrofă ecologică” se întâmplă în localitatea Țarigrad, raionul Drochia. De mai multe zile, groapa de gunoi din apropierea satului este cuprinsă de flăcări, emanând un fum dens care se lasă peste întreaga zonă. Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată clar cum fumul gros învăluie satul, creând o situație insuportabilă pentru locuitori. În […] Post-ul Satul Țarigrad, cuprins de fum: O adevărată „catastrofă ecologică” în Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
 Dictatura ordinii în interesul statului și dictatura responsabilității față de cetățeni sunt doi piloni de bază asupra cărora va insista președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi și care reprezintă singura salvare pentru Republica Moldova. Potrivit lui Renato Usatîi, în cei peste 30 de ani de la independență, oamenii au pierdut încrederea în instituțiile statului. Cetățenii nu […] Post-ul Renato Usatîi: Moldova poate fi salvată doar prin dictatura ordinii în interesul statului și dictatura responsabilității față de cetățeni. PUBLICITATE POLITICĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
  Ieri, 16 iulie, la Tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă”, din satul Volovița a avut loc evenimentul de încheiere a sezonului estival 2024. Evenimentul a finalizat cu un concert festiv, organizat de chiar copiii care au avut fericirea să se odihnească aici.   La sărbătoare de „adio” au participat copii, părinți, personalul taberei, […] Post-ul Tabăra de odihnă „La Dumbravă”, care a găzduit 600 de copii, a încheiat sezonul estival apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Primăria municipiului Soroca organizează astăzi consultări publice la proiectele de decizie, care în opinia autorităților publice locale, prezintă interes public și vor fi examinate la următoarea ședință a Consiliului municipal Soroca. Sorocenii sunt așteptați la ora 14:00, în biroul 414 al Primăriei municipiului Soroca. Proiectele de decizie puse în discuție țin de modificarea deciziei privind […] Post-ul Primăria municipiului Soroca vă așteaptă astăzi să asculte opinia cetățenilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Fiecare angajat în Republica Moldova are la dispoziție nu mai puțin de 28 de zile calendaristice de concediu anual plătit, în care nu se includ zilele de sărbătoare nelucrătoare. Atrageți atenția la faptul că anul de muncă începe din ziua angajării la locul de muncă. Primul concediu îl puteți avea după 6 luni de lucru […] Post-ul Model de cerere de concediu anual plătit pentru lucrătorii din Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins pentru perioada 17-23 iulie Codul galben de scurgere scăzută, transmite moldpres.md „În perioada de referinţă, în râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, indică SHS. În caz de Cod […] Post-ul În Nistru, Prut și râurile mici se menține Cod galben de scurgere redusă a apei apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
 Conform cursului oficial al Băncii Naționale a ;oldovei astăzi, 17 iulie 2024, un euro costă 19 lei și 30 de bani, iar dolarul american are valoarea de 17 lei și 71 de bani. Leul românesc se ridică la 3 lei și 88 de bani, cu un ban mai mult. Totodată, hrivna ucraineană se menține la […] Post-ul Curs valutar, 17 iulie 2024: un euro costă 19 lei și 30 de bani, iar un dolar american este cotat la 17 lei și 71 de bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
  Comisia Electorală Centrală a aprobat ieri, 16 iulie, Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea Alegerilor prezidențiale și a referendumului republican pdivind aderarea RM la UE. Perioada electorală pentru aceste două scrutine începe la 1 august, iar campania electorală – la 20 septembrie. La 21 august, va începe perioada de desemnare și colectarea semnăturilor susținătorilor […] Post-ul Perioada electorală pentru alegerile parlamentare și referendumul privind aderarea RM la UE începe la 1 august, iar campania electorală – la 20 septembrie. apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Conform prognozelor meteorologilor, astăzi, 17 iulie, temperatura aerului, în raioanele de nord ale Republicii Moldova, va fi de 38 de grade Celsius sau cu două grade mai puțin ca ieri și cu două grade Celsius mai mult decât mâine, când vom avea +36 de grade în termometre. Umiditatea aerului va fi de 36 la sută, […] Post-ul Meteo, 17 iulie 2024: Astăzi vom avea cu două grade Celsius mai puțin ca ieri și cu două grade Celsius mai mult ca mâine apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales în zona finanţelor. Horoscop 17 iulie 2024 Berbec Berbecii pot face un drum care le aduce oportunităţi noi. Această călătorie vă poate ajuta mult şi din punct de vedere social. Horoscop 17 iulie 2024 Taur Nativii Taur sunt prea rezervaţi […] Post-ul Horoscop 17 iulie 2024. Zodiile care trăiesc o poveste de iubire ca-n filme apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
04:10
Izzet Eren, liderul unei grupări criminale omorât pe 11 iulie curent în Chișinău, s-a aflat aproape doi ani pe teritoriul Moldovei chiar dacă trebuia extrădat de urgență autorităților britanice pentru riscul de securitate pe care îl prezenta. Deputatul Lilian Carp a spus luni, în cadrul unei conferințe de presă, după audieri în cazul cetățeanului turc, […] Post-ul Cine sunt judecătorii responsabili de dosarele căpeteniei criminale omorâte în Chișinău, Izzet Eren apare prima dată în Observatorul de Nord.
16 iulie 2024
19:40
Costumul de baie reprezintă una dintre piesele de rezistență ale garderobei, vara. Pentru ca aceste articole să își păstreze calitatea și aspectul de la un an la altul, este important să le spălăm corect și să avem grijă la câteva aspecte, atunci când vine vorba despre depozitarea lor. Indiferent că le purtăm la mare sau […] Post-ul Așa se spală costumele de baie ca să nu se strice. Ce trebuie să faci înainte de a le băga în mașina de spălat apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:00
Indiferent că îți petreci vacanța de vară pe litoralul românesc sau în străinătate, trebuie să ții cont de anumite detalii și recomandări, atunci când intri să înoți în mare. Cu toții am văzut steagul galben sau roșu arborat la postul salvamarului pe plajă, însă în unele locuri există și steaguri verzi sau mov. Ce semnificație […] Post-ul Ce înseamnă steagul galben sau violet pe plajă. Detaliul de care să ții cont în vacanță apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
18:00
Două eleve din Soroca, Mihaela Melnic și Ecaterina Muntean, au obținut câte o bursă în cadrul concursului „Jurnalismul Civic pentru Schimbare”. Competiția a avut ca scop motivarea și susținerea celor mai activi jurnaliști civici în procesul de informare și educare a comunității. Mihaela Melnic a fost premiată pentru o serie de reportaje despre nostalgia sovietică, […] Post-ul Două eleve din Soroca au obținut burse în cadrul concursului „Jurnalismul Civic pentru schimbare” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
În municipiul Soroca, lucrările de reparație capitală a străzii Mihail Kogălniceanu, situată între străzile Independenței și Alexandru cel Bun, sunt în plină desfășurare de mai bine de o săptămână. Trotuarul, care era într-o stare deplorabilă, va fi renovat cu pavaj nou, pe o suprafață de aproximativ 580 de metri pătrați. Costul total al acestor lucrări […] Post-ul Lucrările de reparație capitală a străzii Mihail Kogălniceanu în plină desfășurare / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
La Palatul Braunstein, Sala Cupola din Iași, România s-a desfășurat recent un eveniment in memoram Nicolae Dabija, adunând oameni de cultură și prieteni ai regretatului scriitor, care pe 15 iulie curent, ar fi împlinit 76 de ani. Primăria municipiului Iași, trei cenacluri literar-artistice „Nicolae Dabija”, „Lira Prutului”, „Vocea Generațiilor” și Muzeul municipal „Regina Maria” au […] Post-ul Cenaclul literar „Cât trăim pe-acest pământ” – un eveniment In Memoriam Nicolae Dabija la Iași apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Cu frunțile plecate și cu adâncă recunoștință a fost adus omagiu celui mai slăvit domnitor, celui mai viteaz bărbat al Neamului, care a domnit aproape o jumătate de secol, durată, care nu a mai fost egalată în istoria Moldovei (anii 1457 şi 1504). În ziua de 15 iulie, în fiecare an, Sfântul Voievod Ștefan cel […] Post-ul Drochienii au adus omagiu celui mai viteaz voievod al Neamului / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Utilizarea aerului condiționat în mod eficient pe timpul verii, în special în perioadele de caniculă, poate fi o provocare. Cu toate acestea, există trucuri și sfaturi care te pot ajuta să menții răcoarea în locuință fără a genera facturi uriașe la energie. Iată câteva detalii importante. Temperatura ideală: Setează aerul condiționat la 24-26°C. Această temperatură […] Post-ul Ce trebuie să faci la aparatul de aer condiționat pe caniculă. Regulile care reduc factura la curent apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Judecătoarea Eleonora Badan-Melnic a admis acțiunea ex-premierului Vlad Filat împotriva fostului său apărător. Dispozitivul deciziei a fost pronunțat în data de 6 iunie, iar hotărârea motivată – publicată vineri, 12 iulie. Ex-premierul susţine că avocatul Igor Popa i-a lezat onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională, după ce a declarat la o emisiune că primea în celulă […] Post-ul „Plahotniuc îi organiza mese copioase în celulă”. Fostul apărător al ex-premierului Vlad Filat, prins cu minciuna // DOC apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Un incendiu de vegetație extins a fost înregistrat ieri în localitatea Lunga, raionul Florești. Focul, care a mistuit 80 de hectare de vegetație, se răspândea cu repeziciune spre teritoriul aeroportului Mărculești. Pentru lichidarea flăcărilor au intervenit opt echipe de pompieri și militari, comunică moldpres.md Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora […] Post-ul Risc de incendiu la aeroportul Mărculești. Opt echipe de pompieri și militari au intervenit apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Armata Națională urmează să recepționeze în această săptămână un lot de tehnică militară din partea Statelor Unite ale Americii care cuprinde 20 de unităţi de tehnică HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), comunică MOLDPRES. Potrivit Ministerului Apărării, mașinile vor fi utilizate de militarii Armatei Naționale în cadrul antrenamentelor și exercițiilor naționale și internaționale. Donația va […] Post-ul 20 de unităţi de tehnică donate de SUA Armatei Naționale vor ajunge în Republica Moldova în această săptămână apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Observatorul de Nord scria acum o săptămână că Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale. Printre drumurile regionale ce urmează să fie reparate este și Coridorul 5: R13 – Ivanovca-Izvoare-Ocolina-M2 cu o lungime de 35 km. Ulterior deputatul Ion Babici de la PAS, s-a revoltat pe […] Post-ul Reparația unui drum regional, care trece și prin raionul Soroca, dezbină deputații apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Grecia este una dintre cele mai iubite destinații turistice de toată lumea. Priveliștile uluitoare, apa albastră ca lacrima, mâncarea și tradițiile sunt doar câteva dintre motivele pentru care unii aleg să se mute definitiv aici. Dar cât de scumpe este? Cât costă o insulă privată în Grecia? Milioane de turiști din toate țările lumii vizitează […] Post-ul Cât costă să te muți pe o insulă idilică din Grecia, fără vecini. Ce trebuie să faci ca să o cumperi, topul celor mai ieftine locații apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Dacă în trecut aerul condiționat era considerat doar un moft, în ziua de astăzi a devenit o necesitate, iar temperaturile înregistrate zilele acestea au dovedit acest lucru. Foarte important este la ce temperatură setăm aerul condiționat. În perioadele caniculare, este important să setăm aerul condiționat la o temperatură care să ne oferte confort. Un criteriu […] Post-ul Temperatura la care trebuie să setezi aerul condiționat când afară sunt peste 40 de grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
  Dacă ești tânăr antreprenor (vârsta 18-35 de ani), deca ești rezident al incubatorului de Afaceri din Soroca poți participa la un concurs de mini-granturi și pune umărul la revitalizarea urbană a municipiului Soroca.   Recent, primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, a semnat un Acord de Parteneriat cu administratorii IP ”Centrul de Dezvoltare Locală și […] Post-ul Rezidenții Incubatorului de Afaceri din Soroca pot obține un mini-grant pentru revitalizarea urbană a municipiului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Peste 20 de parohii au trecut de la Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, la Mitropolia Basarabiei, parte a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit episcopului de Soroca și Drochia, Ioan (Moșneguțu), responsabilul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove de relațiile cu mass-media. „Deși se voia un număr […] Post-ul Câte parohii au trecut de la Mitropolia Moldovei la Mitropolia Basarabiei apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Au fost făcute totalurile concursului pentru ocuparea funcției publice de specialist al Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri din cadrul Aparatului Președintelui Raionului Soroca.   Astfel, numele noului specialist al Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri din cadrul Aparatului Președintelui Raionului Soroca este Liviu Rusu. (Goto: Consiliul raional Soroca) Post-ul Liviu Rusu este noul specialist al Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri din cadrul Aparatului Președintelui Raionului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Un tânăr pe nume Tudor Șoilița promovează falsuri și narațiuni propagandistice rusești despre fraudarea alegerilor, soldați ucraineni care „se plimbă” în Republica Moldova, atragerea R. Moldova în război, repetarea „scenariului ucrainean”, interzicerea Zilei Victoriei, impunerea cetățenilor de „a se declara români”, închiderea televiziunilor și „instalarea memorialelor Germaniei fasciste”. Tudor este activ pe TikTok, Facebook, Instagram […] Post-ul PROFIL DE PROPAGANDIST // Tudor Șoilița: Falsuri și narațiuni propagandistice despre atragerea R. Moldova în război, scenariul ucrainean și fraudarea alegerilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
   Pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost extins Codul Galben de pericol de incendii, până pe data de 22 iulie. Până mâine, 17 iulie, rămâne în vigoare Codul Roșu de caniculă. În acest context, populaţia este îndemnată să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri […] Post-ul Codul Galben de pericol de incendiu a fost extins până luni, 22 iulie apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și leul românesc și se apreciază în raport cu dolarul american. În același timp, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană va costa 19 lei și 36 de bani, cu 3 bani mai mult, iar dolarul american este cotat la 17 lei și […] Post-ul Curs valutar, 16 iulie 2024: Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și se apreciază în raport cu dolarul american apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Nativii Peşti vor să depăşească rutina şi să înveţe lucruri noi. În plus, au noroc pe plan financiar şi fac cheltuieli înţelepte! Nativii Balanţă, în schimb, nu sunt cei mai comunicativi şi deschiși astăzi.  Horoscop 16 iulie 2024 Berbec Berbecii sunt mult mai severi cu ei în […] Post-ul Horoscop 16 iulie 2024. Noroc financiar pentru două zodii. Se vor bucura de câștiguri neașteptate apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
Veștile care vin de la meteorologi nu sunt dintre cele optimiste or, temperatura aerului continuă să fie peste media perioadei. Astfel,  astăzi, 16 iulie, în raioanele de nord ale Republicii Moldova se așteptă până la +23 de grade Celsius noaptea și +40 de grade Celsius pe timpul zilei. Mâine, conform progmozelor meteorologilor, vremea se „răcește” […] Post-ul Meteo, 16 iulie 2024: arșița persistă, iat termometrele vor arăta astăzu un record, +40 de grade Celsius” apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:10
 Calendarul desfășurării concursului de admitere la toate instituțiile de învățământ superior publice și private din Republica Moldova a fost modificat, în contextul eliberării în perioada 22-31 iulie a diplomelor de bacalaureat absolvenților (sesiunea suplimentară). Astfel, depunerea on-line a dosarelor  de concurs va avea loc în perioada 22-31 iulie, comunică moldpres.md Potrivit serviciului de presă al […] Post-ul În atenția abiturienților: Calendarul desfășurării concursului de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu” a fost modificat apare prima dată în Observatorul de Nord.
15 iulie 2024
21:00
Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, urmează să adreseze o cerere prealabilă Președinției Republicii Moldova, după ce șefa statului i-a retras toate distincțiile de stat, în urma dezvăluirilor de colaborare cu serviciile secrete ruse. Instanța de fond a declarat inadmisibilă acțiunea sa împotriva Maiei Sandu, pe motiv că Gorgan nu a […] Post-ul A încercat, dar nu o va putea evita pe Maia Sandu. Ce răspuns i-a dat instanța lui Igor Gorgan, declarat „agent secret al Moscovei” // DOC apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:20
Să fii persoană queer  înseamnă să înfrunți stereotipuri, prejudecăți, discursuri de ură. Majoritatea oamenilor din Republica Moldova sunt intoleranți față de persoanele LGBTQ+ și nu-i acceptă ca și comunitate cu drepturi egale. Apărătorii drepturilor omului cer autorităților statului o protecție mai bună pentru persoanele LGBTQ+, inclusiv prin adoptarea unor noi prevederi legale, dar și înzestrarea […] Post-ul Cuvintele și legile contează. Ce vrea comunitatea LGBTQ+? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
Din cauza temperaturilor ridicate, crește pericolul de incendiu pe întreg teritoriul țării. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul galben emis până pe 22 iulie. Potrivit meteorologilor, din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitaților, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Specialiștii îndeamnă populația să […] Post-ul Cod galben: pericol de incendiu în toată țara, din cauza temperaturilor ridicate apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat rețeaua națională de specialiști în protecția și reabilitarea victimelor violenței și victimelor infracțiunilor. Platforma, coordonată de Agenția Națională pentru Prevenirea și Combaterea Violenței, are scopul de a uni eforturile asistenților sociali pentru a preveni abuzurile asupra copiilor, a declarat ministrul Alexei Buzu. „Datele pentru săptămâna trecută arată că […] Post-ul Victimele violenței din Republica Moldova vor avea acces la o rețea națională de sprijin apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 15.07.2024-21.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Prodănești, Cunicea, Căprești și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Spitalul raional Florești va oferi de astăzi, 15 iulie, asistență medicală în caz de accident vascular cerebral (AVC) pentru zeci de mii de locuitori din nordul țării. Un centru primar de AVC a fost inaugurat recent în cadrul spitalului, unde pacienții vor beneficia de investigații medicale performante. Aici se vor adresa și pacienții cu AVC […] Post-ul Locuitorii din nordul țării vor beneficia de tratamente AVC aproape de casă. Centrul de la Florești – deschis apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 15.07.2024-21.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Baroncea, Popești, Pervomaiscoe și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 15.07.2024-21.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Florești, Cunicea, Răspopeni și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Răcorește-te, distrează-te și câștigă, participând la concursul nostru! Premii răcoritoare pentru cele mai apreciate fotografii. Cum participi? 1.Urmărește paginile de facebook a Black Rabbit Caffe și Observatorul de Nord. 2.Fă o poză creativă pe fundalul cafenelei Black Rabbit Caffe cu bannerul Observatorul de Nord. 3.Trimite-ne fotografia pe Viber sau WhatsApp la 068242461. 4.Pune like la […] Post-ul Concurs FOTO: ”Răcorește-te Inteligent” cu Black Rabbit și Observatorul de Nord! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.