Unii consumatori de curent electric ar putea plăti și jumătate de preț pentru un kw/oră, în anumite condiții

Observatorul de Nord, 19 iunie 2024 08:00

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat coeficienții pentru tarifele diferențiate la energia electrică ce vor fi aplicați consumatorilor finali în cadrul unui proiect pilot derulat de Ministerul Energiei în parteneriat cu UNDP Moldova și Guvernul Italiei. Acest proiect prevede că, cconsumatorii vizați vor plăti jumătate din prețul obișnuit pentru un kW/h între orele […] Post-ul Unii consumatori de curent electric ar putea plăti și jumătate de preț pentru un kw/oră, în anumite condiții apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Ieri
16:20
Curățarea aragazului este una dintre cele mai importante sarcini din bucătărie. Acesta are nevoie de o îngrijire aparte, iar dacă nu vreți să folosiți produse din marile magazine, există câteva metode naturale pe care le puteți folosi. Ce se întâmplă dacă acoperi aragazul cu un prosop umed Curățenia aragazului este o misiune dureroasă pentru gospodine. […] Post-ul De ce să pui un prosop umed pe aragaz. Rolul acestui truc te va surprinde total apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
În perioada 8-11 iulie curent, în orașul Vadul lui Vodă, douăzeci și cinci de tineri din Republica Moldova au participat în cadrul taberei bilingve „EU merg la media camp”. Aceasta a oferit oportunitatea de a însuși cunoștințe și abilități de la experți, jurnaliști și reprezentanți ai Guvernului, privind crearea de conținut media și combaterea dezinformării […] Post-ul Tabăra pentru tineri „EU merg la media camp” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Cojile de cartofi nu sunt doar niște resturi alimentare bune de aruncat la gunoi, ci pot fi folosite în diferite moduri în gospodărie. În loc să le arunci, le poți transforma în diverse soluții de curățare sau chiar în preparate aromate, de sine stătătoare. Iată ce poți face cu cojile de cartofi, în loc să […] Post-ul 10 utilizări surprinzătoare ale cojilor de cartofi. Nu te-ai fi gândit să le folosești așa, vei regreta că le-ai aruncat la gunoi apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Începând de luni, 15 iulie, Școala Profesională din orașul Soroca anunță admiterea pentru anul de studii 2024-2025. Discutăm cu Ivan Luța, directorul instituției despre specialitățile oferite, condițiile de instruire pentru viitorii elevi în sălile de clasă, precum și cele de trai în cămin. Elevii care se vor înscrie la Școala Profesională din Soroca vor beneficia […] Post-ul Școala Profesională din Soroca: Oferta educațională pentru anul de studii 2024-2025 / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Un bărbat a fost găsit zăcând fără suflare în curtea casei sale. Descoperirea macabră a fost înregistrată ieri-seara, în jurul orei 19:25, în localitatea Stoicani, din raionul Soroca, susțin sursele PulsMedia.MD. Cadavrul bărbatului în vârstă de 45 de ani a fost găsit de către un vecin. Ultimul a fost cel care a solicitat intervenția unei […] Post-ul Un bărbat a fost găsit zăcând fără suflare la Stoicani apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Temperaturile ridicate de afară înseamnă un stres pentru organism, care are nevoie de mai multă hidratare. Atunci când este cald afară și pierdem apă prin transpirație, putem apela inclusiv la anumite alimente care ne răcoresc și ne ajută să ne menținem hidratați. Ce se mănânci pe timp de caniculă Temperaturile ridicate vin la pachet cu […] Post-ul Alimentele pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te răcoresc rapid apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Încălzirea globală poate fi dificil de vizualizat corect. Dacă nu sunteți direct amenințat de creșterea nivelului mărilor, nu suferiți de lipsa apei sau nu sunteți devastat de incendii de vegetație, cum știți că se întâmplă cu adevărat? Totul poate părea puțin abstract.  Acesta este motivul pentru care proiecte precum Climate Central  sunt atât de esențiale. […] Post-ul Mai multe orașe ale lumii ar putea dispărea până în 2030. Vezi care sunt acestea apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Vremea la Soroca va rămâne caniculară și în ziua de sâmbătă, 13 iulie 2024. Locuitorii se vor confrunta cu un val de căldură intens și persistent, caracterizat de un disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi predominant senin, cu câteva înnorări ușoare în orele amiezii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 13 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Berbec Nu vă grăbiți. Prima parte a zilei nu este potrivită pentru noi începuturi: există o mare probabilitate ca lucrurile să nu meargă conform planului, să apară obstacole sau să fiți dezamăgiți de persoanele în care aveați încredere. În schimb, Berbecilor le este favorabil să încheie proiectele începute anterior, să rezolve vechi probleme. Taur   O […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 13 iulie 2024: O zi ușoară și plăcută pentru Pești, află cum va fi ziua pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
Angajații Direcției Situației Excepționale (DSE) Soroca, în colaborare cu inspectorii de mediu și angajații Inspectoratului de Poliție (IP) Soroca, au desfășurat recent o serie de activități de prevenire și informare în localitățile Hristici și Ocolina. Acțiunile au fost motivate de numărul sporit de cazuri de ardere a vegetației uscate, care a determinat o creștere semnificativă […] Post-ul Prevenirea incendiilor de vegetație: Activități de informare în localitățile Hristici și Ocolina apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
În cadrul proiectului „Un colț din Moldova: descoperim, învățăm, promovăm” Observatorul de Nord împreună cu elevii de la specialitatea Turism a Colegiului ”Mihai Eminescu”din Soroca și-au propus să promoveze atracțiile turistice din raionul Soroca, Drochia și Florești. Pe parcursul stagiului de practică elevii s-au documentat, au vizitat mai multe localități cu potențial turistic, au colectat […] Post-ul Atracții turistice din raionul Drochia / HARTĂ INTERACTIVĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
În luna noiembrie 2023, un grup de deputați ai BCS au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind legitimitratea suspendării din funcție de președinta Maia Sandu, la propunerea Consiliul Superior al Procurorilor. Pe marginea acestei sesizări, Înalta Curte a dat verdictul: Alexandr Stoianoglo a fost eliberat legal din funcția de procuror general, iar președintele R. Moldova, […] Post-ul Curtea Constituțională a dat verdictul: Alexandr Stoianoglo a fost eliberat legal din funcția de procuror general apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Bogdan Rusnac are 10 ani și este un împătimit al tobelor. Părinții i-au observat simțul ritmului înainte ca băiatul să facă primii pași. Repetițiile la tobe le-a început cu mai mulți ani în urmă, avându-l ca profesor pe domnul Vladimir Patrașcu. Din primele zile ale lui iunie, de cum a ieșit în vacanță, Bogdan a […] Post-ul Seară de creație într-o mahala din municipiul Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Un cititor a sesizat redacția Stopfals.md despre existența unei postări în care este folosit elementul distinctiv Stopfals.md. Textul se referă la o postare a președintei Maia Sandu, peste care a fost aplicată în mod fraudulos ștampila campaniei STOP FALS!. Postarea frauduloasă este sponsorizată în prezent cu o sumă între 200 și 299 de euro, potrivit datelor publice oferite de Meta. Pagina Moldova […] Post-ul Simbolica campaniei STOP FALS!, folosită în mod fraudulos de pagini anonime care promovează „echipa lui Ilan Ș.” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Știți cum sună vechiul cântec „La portiță la Gheorghiță” pe ritmuri de chitară? Iată – Evsevia, Iustinia și Bogdan din Drochia sunt trei verișori pasionați de muzică. În ultimele zile, un videoclip în care Evsevia și Iustinia interpretează la chitară un cântec vechi, „La portița la Gheorghiță”, a devenit viral pe internet. Deși nu este […] Post-ul Vacanță sub acorduri de chitară / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
La Tabăra de odihnă pentru copii ”La Dumbravă” a avut loc o instruire importantă organizată de reprezentanții Direcției Situației Excepționale Soroca (DSE) și Centrul de Sănătate Publică Soroca. Copiii au învățat cum să reacționeze în caz de înec și cum să aplice manevre de resuscitare. În cadrul instruirii, reprezentanții DSE au subliniat importanța respectării regulilor […] Post-ul Lecții de siguranță în apă pentru copiii de la Tabăra de odihnă ”La Dumbravă” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Știați că reîncălzirea cafelei accentuează amăreala datorită modificărilor chimice și descompunerii anumitor compuși? • Când cafeaua este reîncălzită, compușii volatili responsabili pentru gustul și aroma plăcută se degradează. Aceasta formează compuși care conferă amăreală, cum ar fi acidul chinic și acidul cafeic. Procesul de reîncălzire intensifică descompunerea acestor compuși, rezultând o băutură mult mai amară […] Post-ul Ce se întâmplă de fapt când reîncălzești cafeaua. De ce nu este bine să o mai bei, ce modificări chimice se produc apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  A fost renovat grupul sanitar, a fost procurată o mașină de spălat și acum urmează să fie montate două uși noi și un dulap în grupa „Toporașii” de la Grădinița de copii nr.17 din municipiul Soroca.    Pentru aceasta autoritatea publică locală a alocat 180.000 de lei. De altfel, veștile bune pentru pici și […] Post-ul Primăria Soroca a alocat 180.000 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și educație la grădinița de copii nr.17 apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Ieri, parlamentul de la Chișinău a ratificat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) privind proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”. Implemetarea acestui proiect înseamnă crearea  unei rețele extinse, moderne și eficiente de servicii de reabilitare în toată Republica Moldova.   Astfel, BIRD va oferi RM […] Post-ul 36,2 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Pe 12 iulie, Biserica sărbătorește pomenirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Astăzi este ziua în care, conform tradiției, cei mai importanți apostoli creștini, „învățătorii dintre învățători”, Petru și Pavel, au fost executați la Roma. Petru și Pavel – doi stâlpi ai credinței, două caractere diametral opuse: un simplu inspirat și un orator aprins – ajung […] Post-ul Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Tableta de vineri Cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale (care vor avea loc pe data de 20 octombrie), au început regrupări de forțe și anunțarea unor candidați la primul fotoliu din stat. Fie și tardiv, dar formațiunile politice „mai cu moț” au înțeles că timpul a fost pierdut iremediabil și că nu mai este […] Post-ul Cu astfel de contracandidați Maia Sandu are șanse reale să câștige din primul tur apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 12 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se ieftinește cu 24 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 00 bani. Dolarul american se ieftinește cu 15 bani și costă 17 lei și 70 bani. Leul românesc se ieftinește […] Post-ul Cursul valutar pentru vineri, 12 iulie 2024: Euro și dolarul se ieftinesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
În perioada 12-17 iulie, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, raioanele Soroca și Drochia sunt sub cod portocaliu, iar raionul Florești este sub cod roșu. În Soroca, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +35…+37°C, iar în restul teritoriului valorile maxime vor […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 12 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Berbec Prima jumătate a zilei este potrivită pentru conversații de afaceri și personale, discutarea oricăror chestiuni importante. Nu este exclus ca tocmai astăzi să reușiți să ajungeți la un consens cu o persoană cu care nu v-ați putut înțelege înainte. Puteți discuta perspectivele profesionale și condițiile de colaborare cu potențiali parteneri. Faceți o impresie bună […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri de 12 iulie 2024: Taurii au parte de o zi agitată, plină de treburi obositoare, află cum va fi ziua pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
11 iulie 2024
18:30
Icoana Maicii Domnului „Cu Trei Mâini” va fi adusă de la Sfântul Munte Athos în municipiul Soroca, printr-o procesiune specială. Anunțul a fost făcut de Ioan Moșneguțu, Episcopul de Soroca și Drochia. În comunicat se menționează că, în fiecare an, la data de 11 și 25 iulie,  Biserică prăznuiește Icoana Maicii Domnului „Cu Trei Mâini”, […] Post-ul Icoana Maicii Domnului „Cu Trei Mâini” va fi adusă de la Sfântul Munte Athos la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Vitalia Lupu este a doua elevă din raion care a obținut 10 pe linie la examenele de BAC, o performanță academică de invidiat. Absolventa liceului ”Constantin Stere” din Soroca a decis să rămână în Republica Moldova pentru a-și continua studiile, fiind convinsă că elevii buni trebuie să rămână în țară pentru a o valorifica și […] Post-ul Vitalia Lupu: ”Elevii buni trebuie să rămână în țară și să contribuie la dezvoltarea ei” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Știți cine sunt tinerii NEET, sunt de obicei fete și băieți cu vârsta cuprinsă între 15-34 de ani, care au renunțat la școală, nu au mers mai departe la studii, nu au un loc de muncă și nu urmează niciun program de formare profesională. Aceștia sunt de cele mai dese ori defavorizați, nu doar din […] Post-ul Transformând visurile în realitate cu Stîrcu Ala / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
 De către Secția Investigații Criminalitate Transfrontalieră a Direcției regionale Nord a IGPF, sub conducerea Procuraturii or. Ocnița, în cadrul unei cauze penale au fost întreprinse un șir de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penale, cu implicarea investigatorilor sub acoperire, în cadrul căreia a fost posibil de documentat activitatea criminală a unei grupări […] Post-ul Droguri sintetice, în valoare de 1.400.000 lei depistate la Punctul de Trecere a Frontierei Otaci apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Presa are o influență considerabilă asupra opiniei publice și modelează percepțiile noastre asupra diferitor subiecte, inclusiv a problemelor sensibile precum violența de gen. Am vorbit cu Alina Andronache, specialistă în advocacy, lobby civic și comunicare despre cele mai greșite/nesănătoase abordări în presă când vorbim despre cazurile de violență asupra femeilor și despre ce am putea […] Post-ul „A ucis-o din iubire nebună”. Cum presa modelează percepțiile și stereotipurile legate de violența asupra femeilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
În contextul temperaturilor extrem de ridicate și a codului galben de caniculă, Direcția Situații Excepționale a instalat un cort anticaniculă în parcul ”Grigore Vieru” din municipiul Soroca. Acest cort vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, oferind apă și asistență medicală pentru a ajuta la prevenirea problemelor de sănătate cauzate de căldura excesivă. Zeci de soroceni au […] Post-ul Cu grijă pentru soroceni: în parcul ”Grigore Vieru a fost instalat un cort anticaniculă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
  Pe pagina sa de Facebook, ministra Sănătății, Ala Nemerenco anunță că, din 15 iulie devin funcționale încă 2 Centre Primare de Accident Vascular Cerebral (AVC) – în spitalele raionale Florești și Cahul, al 7-lea și 8 din cele 13 create.  Spitalul Rraional Florești a fost asigurat cu acest scop cu tomograf computerizat, pat medical […] Post-ul Ministra Ala Nemerenco: Din 15 iulie devine funcțional și Centrul Primar de AVC de la Spitalul raional din Florești apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat semnarea unui Acord între guvernele reoublicii Moldova și Franței, conform căruia necesitatea de a susține un test teoretic și/sau practic în procesul de convertire a permiselor va fi exclusă. Astfel, vor fi sprijiniți cetățenii moldoveni aflați în Franța și facilitat traficul rutier între cele două state.  Vă […] Post-ul Franța va recunoaște permisele de conducere moldovenești apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Alegătorii care vor pretinde, accepta sau primi bani, bunuri, băuturi alcoolice, produse din tutun, alimentare, sau servicii pentru a favoriza sau a defavoriza un anumit candidat electoral vor risca pedeapsă contravențională. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat ieri de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, comunică moldpres.md Potrivit proiectului, Codul […] Post-ul Amenzi de la 25.000 la 37.500 de lei pentru alegătorii care vor pretinde, accepta sau primi „pomeni” de la concurenții electorali apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 11 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se ieftinește cu 3 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 24 bani. Dolarul american se scumpește cu 5 bani și costă 17 lei și 85 bani. Leul românesc rămâne neschimbat […] Post-ul Cursul valutar pentru joi, 11 iulie 2024: Euro se ieftinește, iar dolarul se scumpește apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Vremea la Soroca rămâne caniculară și joi, 11 iulie 2024. Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul va fi predominant senin. Temperaturile maxime vor oscila între 33 și 36 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 21 și 28 de grade Celsius. Se anunță o zi extrem de călduroasă, așadar […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 11 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
Berbec Berbecului i se va cere să arate răbdare și înțelegere față de o persoană care are nevoie de ajutorul său, de sprijinul său sau de un sfat. Investind timp în asta, Berbecul nu va regreta; dimpotrivă, astăzi se va simți bine în rolul de mentor. La urma urmei, și el a avut odată nevoie […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 11 iulie 2024: Vărsătorul se va simți ca un păpușar care manipulează oamenii, află cum va fi ziua de azi pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
10 iulie 2024
14:00
Aflați de la Călin Tetelea din Bădiceni, absolvent al LT Visoca, cum este să înveți într-un liceu din mediul rural, unicul de acest fel din raionul Soroca. El ne povestește cum s-a pregătit pentru examenele de bacalaureat și explică de ce a ales să urmeze Facultatea de Informatică. -Călin, în primul rând, vreau să-mi spui […] Post-ul Călin Tetelea: ”Am ales o specialitate din domeniul tehnic deoarece văd o perspectivă enormă în viitorul tehnologiilor” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
Alerte de caniculă vizează peste 160 de milioane de persoane în Statele Unite, afectate de un val de căldură extremă, care a antrenat temperaturi-record şi s-a soldat cu mai mulţi morţi în vestul ţării în ultimele zile, relatează G4Media citând presa internațională. Temperaturi anormal de mari se înregistrează în estul şi sudul Statelor Unite, însă […] Post-ul Mai mulţi morţi în SUA, din cauza unui val de căldură. Record istoric la Las Vegas de 48,9°C. 52°C în Valea Morţii apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Franța își vor putea converti permisele de conducere. În acest sens, Executivul a aprobat semnarea unui acord între guvernele celor două state. Potrivit documentului, necesitatea de a susține un test teoretic și/sau practic în procesul de convertire a permiselor va fi exclusă. Astfel, vor fi sprijiniți cetățenii moldoveni aflați în […] Post-ul Permisele de conducere moldovenești și franceze vor fi recunoscute reciproc apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Președintele Maia Sandu a discutat marți cu locuitorii satelor Mărculești și Izvoare din raionul Florești despre dezvoltarea comunităților, transmite moldpres.md cu referire la Serviciul de presă al Președinției. „În satul Mărculești, Florești, oamenii sunt încrezători cu privire la viitorul european al țării noastre și puterea noastră de a moderniza Moldova. O localitate complet gazificată, cu acces […] Post-ul Șefa statului s-a întâlnit cu locuitorii satelor Mărculești și Izvoare din raionul Florești apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Recent, sala de lectură a Bibliotecii Municipale „M. Sadoveanu” din Soroca a inaugurat serviciul „Vacanța veselă la bibliotecă”. Opt copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani s-au alăturat pentru a descoperi activitățile captivante oferite de bibliotecă. Acest serviciu a fost lansat pentru prima dată pe 5 iulie 2019 și are loc în sala […] Post-ul Petrece vara într-un mod creativ la Biblioteca Municipală „M. Sadoveanu” din Soroca / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Galeria de Artă a Muzeului raional de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Drochia, va găzdui timp de o lună expoziția unicală de pictură, care a fost vernisată de discipolii Școlii de Arte Plastice din orașul Drochia, director Iurie Cucuietu, profesoară  Inga Tomasevici, care-și așteaptă cu drag vizitatorii, până pe 17 iulie curent. Autorii acestor […] Post-ul O expoziție de pictură ce reprezintă ADN-ul neamului românesc / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
O echipă de cercetători de la Universitatea din California, San Francisco, condusă de medicul Brian Feldman și biologul molecular Liang Li, a descoperit un mecanism prin care celulele adipoase pot fi transformate din depozite de lipide în generatoare de calorii. Această descoperire ar putea schimba fundamental modul în care ne gestionăm greutatea și sănătatea metabolică. Descoperirea […] Post-ul Descoperire revoluționară în știință: Cercetătorii pot face celulele grase să ardă calorii apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) oferă sfaturi pentru şoferi şi cere respectarea măsurilor de siguranţă în perioada cu temperaturi ridicate, în contextul anunţării unui Cod portocaliu de caniculă pentru intervalul 10-16 iulie. „În aceste condiţii de căldură extremă, vă rugăm să respectaţi următoarele indicaţii pentru siguranţa dvs. şi a celor din jur pe drumurile […] Post-ul Temperaturi record: Recomandări pentru șoferi de la Administraţia de Stat a Drumurilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Într-o premieră mondială, Kenza Layli, un „influencer” generat de inteligență artificială din Maroc, a câștigat primul concurs de frumusețe AI, Fanvue World AI Creator Awards. Competiția a atras peste 1.500 de participanți, dar Kenza a reușit să se distingă și să obțină premiul de 13.000 de dolari. Câștigătoarea primului concurs de frumusețe AI Juriul a […] Post-ul Câștigătoarea primului concurs de frumusețe AI din lume: Miss AI, creată de inteligența artificială, a reprezentat Marocul FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Legile privind agenții străini, copiate după modelul rusesc de parlamentul de la Tbilisi, în ciuda protestelor masive, blochează drumul Georgiei către UE. Bruxellesul a decis să suspende procesul de aderare al Georgiei la UE. Despre aceasta a anunțat ambasadorului UE la Tbilisi, Pawel Herczynski, într-un comentariu postat pe X de către Delegația UE în Georgia. „Din păcate, […] Post-ul Georgia, scoasă din cursa pentru UE, din cauza legilor privind agenții străini apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
În vizita pe care a întreprins-o în raionul Florești, președinta Maia Sandu a mers la spitalul raional, unde a participat la deschiderea centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale, informează moldpres.md cu referire la comunicatul Prședinției. b„Investițiile care se fac în sănătate înseamnă, de fapt, mai multe vieți salvate. Deschiderea, la Florești, a […] Post-ul Președinta Maia Sandu a participat la deschiderea Centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vasculare din Florești apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Amatorii de fotbal din Nordul și Sudul Republicii Moldova pot urmări cele mai importante meciuri ale Campionatului European de Fotbal pe ecrane mari, la Bălți și Comrat. Cu suportul lui Renato Usatîi, din 5 iulie și până la sfârșitul “Euro — 2024”, la Bălți și Comrat activează Orășelul Fotbalului. Timp de 9 zile, amatorii sportului […] Post-ul Orășelul Fotbalului la Bălți și Comrat — o nouă promisiune realizată de Renato Usatîi. PUBLICITATE POLITICĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, miercuri, 10 iulie 2024, ne așteaptă o zi cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Maximele termice vor varia între 32 și 34 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 22 și 27 de grade Celsius. Vă reamintim că acestea sunt temperaturi înregistrate la umbră, așa că în plin […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 10 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 10 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se ieftinește cu 3 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 27 bani. Dolarul american se ieftinește cu 3 bani și costă 17 lei și 80 bani. Leul românesc se ieftinește […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 10 iulie 2024: Leul ușor se întărește față de euro și dolar apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.