Cursul valutar pentru vineri, 21 iunie 2024: euro și dolarul american se ieftinesc

Observatorul de Nord, 21 iunie 2024 06:20

Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 21 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se ieftinește cu 4 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 17 bani. Dolarul american: se ieftinește cu 1 ban și costă 17 lei și 86 bani. Leul românesc:  e ieftinește cu 1 ban și este cotat la 3 lei și 85 bani. Rubla […] Post-ul Cursul valutar pentru vineri, 21 iunie 2024: euro și dolarul american se ieftinesc apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 30 minute
05:10
Speranța că măcar în prima zi de odihnă, a acestei săptămâni, vom avea câțiva stropi de ploaie este imposibil de realizat or, conform prognozelor meteorologilor astăzi, 20 iulie, în raioanele de nord ale Republicii Moldova probabilitatea de ploi este de ZERO procente. Aceiași meteorologi prognozează umiditate de 39 la sută și un vânt care abea […] Post-ul Meteo, 20 iulie 2024: probabilitatea unor precipitații astăzi este zero! Citește măcar un banc cu ploaie.. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
04:10
În ciuda faptului că unele pisici se comportă diferit atunci când sunt în prezența oamenilor, acest comportament poate fi interpretat într-o varietate de moduri. Există o mulțime de motive pentru care pisicile nu doresc să se uite în ochii oamenilor. Multe studii au arătat că acest truc poate transmite multe mesaje subtile ale pisicilor. Când […] Post-ul Motivul pentru care o pisică evită să te privească în ochi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
19:10
Pe valea Nistrului se află mai multe mănăstiri vechi, iar una dintre cele mai frumoase este cea de la Japca, care nu și-a întrerupt activitatea spirituală de la începutul ctitoririi sale. La fel ca alte așezări monahale de pe malul fluviului, Mănăstirea Japca își are începuturile în stâncile ce se ridică semeț deasupra Nistrului. După […] Post-ul Mănăstirea Japca din valea Nistrului / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Astăzi Muzeul Raional de Istorie, Etnografie și Artă din Drochia a avut onoarea de a găzdui vernisarea expoziției de fotografie „Culori în mișcare” a autorului Vasile Șoimaru. Acesta este economist, conferențiar universitar, fotograf și deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Domnul Șoimaru a fost însoțit de fotograful Mihai Potîrniche, Mihai Poiată, deputat în primul Parlament al […] Post-ul La Drochia a avut loc vernisarea expoziției de fotografie „Culori în mișcare” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
16:20
În satul Șeptelici, 206 gospodării sunt acum conectate la apeduct datorită implementării unui proiect major de construcție a sistemului de alimentare cu apă. Acest proiect, care a adus două turnuri de apă cu o capacitate de 50 de metri cubi fiecare, alimentate din sonde arteziene, a fost realizat cu contribuția bugetului administrației publice locale și […] Post-ul Un vis devenit realitate. 206 gospodării din Șeptelici au acum apă potabilă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Două persoane au decedat în urma unui grav accident de circulație produs noaptea trecută în satul Frasin din raionul Dondușeni.  Potrivit poliției, în baza informațiilor preliminare, s-a stabilit că un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, având-o ca pasageră pe o tânără de 21 de ani, s-a ciocnit cu un tractor, care […] Post-ul Un bărbat de 38 de ani și o tânără de 21 de ani au decedat după ce motocicleta lor s-a tamponat cu un tractor apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
În contextul alegerilor prezidențiale care se apropie cu pași repezi, dorim să aflăm opinia voastră cu privire la candidații care merită să ocupe cea mai înaltă funcție în stat. Acest sondaj are scopul de a colecta părerile și preferințele voastre în legătură cu potențialii candidați la președinție pentru mandatul 2024-2029. Составьте собственный опрос для сбора […] Post-ul Sondaj: Cine merită să devină Președinte al Republicii Moldova (2024-2029)? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, care a anunțat că va candida „independent” la alegerile prezidențiale din această toamnă, ar fi bătut palma cu membrii grupării criminale „ȘOR”. Mai exact, miercuri, 17 iulie, Vlah s-a întâlnit în mun. Soroca cu mai mulți reprezentanți ai grupării criminale din raioanele de Nord pentru a coordona acțiunile în […] Post-ul Candidata la prezidențiale, Irina Vlah, s-a întâlnit cu reprezentanții grupării criminale din „ȘOR”, la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
IP Gimnaziul Racovăț anunță concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct pentru instruire – 0,5 unități. La funcţia de director-adjunct al instituţiei de învăţământ general poate candida persoana care întruneşte cumulativ următoarele condiţii: 1) deţine cetăţenia Republicii Moldova; 2) are studii superioare universitare pedagogice; 3) are o vechime în activitatea didactică de cel puţin trei […] Post-ul AVIZ: Gimnaziul Racovăț anunță concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct pentru instruire apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, împreună cu directorul general al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, Sergiu Bejan, au efectuat astăzi o vizită pe șantierul drumului Soroca-Arionești-Otaci, pentru a verifica mersul lucrărilor, transmite asd.md În prezent, sunt în desfășurare următoarele lucrări: pregătirea patului drumului; execuția lucrărilor de terasament; construcția podețelor; așternerea stratului de […] Post-ul Ministrul Andrei Spînu și conducerea ASD au vizitat șantierul Soroca-Arionești-Otaci apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
  Primara municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, alături de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord, specialiștii primărie și Unitate de implimentare a Proiectelor, a inspectat mersul lucrărilor pe șantierele de construcție din municipiul Soroca.   La subzona Soroca a Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” sunt în plină desfășurare lucrările de […] Post-ul Ministrul Andreei Spânu, în vizită la Soroca: Guvernul continuă să susțină proiectele de dezvoltare regională în toată Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Președinta Maia Sandu a numit, printr-un decret, 18 judecători  în funcția de judecători până la atingerea plafonului de vârstă. Printre aceștea este și Cristina Popam care va activa la Judecătoria Soroca. Decretul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial și poate fi contestat în instanța de judecată. Post-ul Cristina Popa a fost numită în funcția de judecător, la judecătoria Soroca, până la atingerea plafonului de vârstă apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 O fetiță de 11 ani a decedat, iar un băiețel de șase ani a ajuns la spital după ce s-au electrocutat în timp ce se jucau într-un parc din capitală. Potrivit poliției, incidentul a avut loc aseară în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, transmite moldpres.md Preliminar, […] Post-ul Tragedie într-un parc: o fetiță de 11 ani și u băiețel de 6 ani au ajuns la spital după ce s-au electrocutat apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Începând cu invazia militară la scară largă a Rusiei în Ucraina, din februarie 2022, Franța, țară membră a NATO, a fost printre țintele dezinformării propagandei ruse în mai multe state, inclusiv Republica Moldova. Spectrul falsurilor promovate este destul de larg: de la recrutarea moldovenilor în Legiunea străină franceză până la migranți și oameni fără adăpost […] Post-ul Franța, țintă a propagandei ruse în R. Moldova: De la „recrutarea” moldovenilor în Legiunea străină la trimiterea oamenilor fără adăpost în Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
În același timp, euro, leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană își menține cotația la 19 lei și 36 de bani, iar dolarul american coboară la 17 lei și 70 de bani, cu un ban mai puțin. Leul românesc rămâne la 3 lei și 89 de bani, hrivna ucraineană […] Post-ul Curs valutar, 19 iulie 2024: Leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Săgetătorii sunt destul de filozofici astăzi, iar Capricornilor le este greu să acţioneze într-o situaţie care-i priveşte doar pe ei.  Horoscop 19 iulie 2024 Berbec Berbecii şi-au planificat o călătorie, dar lucrurile nu merg în direcţia bună. Indicat este să NU vă stresaţi prea tare să îndreptaţi situaţia! […] Post-ul Horoscop 19 iulie 2024. Haos financiar și provocări neașteptate pentru o zodie apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
05:10
  Prognozele meteorologilor pentru ultima zi de muncă a săptămânii nu sunt deloc îmbucurătoare – în raioanele de nord valorile termice sunt asemănătoare cu cele din ultimele zile, de la +17 grade Celsius noaptea până la +31 grade Celsius ziua. Umiditatea aerului va fi de 43 la sută, precipitațiile sunt posibile în proprție de doar […] Post-ul Meteo, 19 iulie 2024: nici o schimbare în atmosferă – fără pic de ploaie și până la +31 grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:10
Tableta de vineri  Zilele acestea, s-au împlinit trei ani de aflare la putere a PAS (Partidului Acțiune și Solidaritate) și, precum îi stă bine unei guvernări, formațiunea în cauză a făcut unele totaluri care dau speranțe și a recunoscut că nu toate cele planificate și-au găsit realizare. Or, despre cei trei ani de guvernare au […] Post-ul Trei ani de „Galben pentru Republica Moldova”. Ce am avut și ce încă nu am pierdut… apare prima dată în Observatorul de Nord.
18 iulie 2024
17:40
Jurnalista Natalia Morari anunță că va candida independent la alegerile prezidențiale din toamnă. Despre aceasta a anunțat cu puțin timp în urmă, în cadrul unui briefing, transmite jurnal.md „Mi-am dedicat anii activi slujind vouă – cinstit, devotat, sincer. Am greșit împreună cu voi și am adus la putere pe cei care astăzi distrug țara noastră. […] Post-ul Natalia Morari se vrea președinte. Va candida independent la prezidențiale apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
În perioada 5-15 iulie 2024, orchestra „Crăișorii”, sub bagheta dirijorului Vitalie Țurcanu, a avut un turneu de mare succes în orașul-stațiune Slănic-Moldova, România. Timp de zece zile, orchestra a susținut două concerte zilnic, delectând atât localnicii, cât și vizitatorii orașului cu o gamă variată de muzică populară și de estradă, toate interpretate live. Atmosfera din […] Post-ul Orchestra de muzică populară „Crăișorii” din Drochia a avut un turneu de succes în Slănic-Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Furtuna de aseară a distrus zeci de gospodării din satul Sofia, raionul Drochia. Casele au rămas descoperite, ogrăzile inundate, iar culturile agricole distruse. În doar jumătate de oră, grindina a nimicit arbori, acoperișuri și grădini. „A descoperit casele, aici moara de ulei e descoperită. Foi de ardezie, pomii ia uite i-a sfărâmat, ia uite ce […] Post-ul Case descoperite și grădini distruse la Sofia, Drochia. Grindina de aseară a nenorocit mai multe gospodării / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Astăzi, 18 iulie 2024, în sala de protocol a Consiliului Raional Soroca, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 7 localități din raionul Soroca”. Acest proiect important este destinat să îmbunătățească accesul la apă potabilă pentru mii de locuitori din zonă. La eveniment au participat reprezentanți […] Post-ul Colaborare regională: Șapte localități din Soroca vor avea sisteme de alimentare cu apă / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Un bărbat din raionul Florești a fost condamnat la pedeapsă sub formă de 180 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, după ce timp de mai multe luni și-a bătut și hărțuit sexual propria fiică de doar 15 ani. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Soroca. Potrivit materialelor dosarului, în perioada iunie-septembrie 2019, individul […] Post-ul O minoră de 15 ani din Florești, bătută și hărțuită sexual de propriul tată. Ce pedeapsă a primit individul apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
În ziua pomenirii Cuviosului Serghie de la Radonej, 18 iulie 2024, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Drochia. La slujbă au participat: prot. Nicolae CRAVEȚ, secretarul eparhiei de Soroca și Drochia, prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Ioan ZÎMBREANU, […] Post-ul Slujire arhierească în ziua pomenirii Cuviosului Serghie de la Radonej în catedrala episcopală din orașul Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
În satul Șeptelici din raionul Soroca, pregătirile pentru iarnă sunt o provocare anuală, mai ales pentru bătrâni. Cu prețurile lemnelor în continuă creștere și resursele financiare limitate, aceștia depun eforturi mari pentru a se asigura că vor avea cu ce să se încălzească în perioada rece a anului. Discutând cu câteva pensionare și localnici am […] Post-ul Localnicii din Șeptelici se pregătesc pentru iarnă: Lemne scumpe, resurse limitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Începând cu anul 2025, în grădinițele din 4 raioane ale R. Moldova urmează să fie pilotată o nouă formulă de finanțare. Este vorba despre raioanele Anenii Noi, Cahul, Florești și Nisporeni. Un asemenea proiect a fost propus și discutat la Ministerul Educației și Cercetării, de către ministrul Dan Perciun – cu șefii direcțiilor de învățământ, […] Post-ul O nouă formulă de finanțare a grădinițelor va fi pilotată în 4 raioane ale Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Resursele de apă din Republica Moldova sunt foarte limitate și provin în principal din râurile Nistru și Prut. Majoritatea localităților utilizează apele subterane prin fântâni arteziene, a declarat la Radio Moldova vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. „În acestă perioadă, avem două surse sigure de apă. O alternativă ar fi apele subterane. La moment se […] Post-ul Resursele de apă din Republica Moldova sunt limitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Sporirea mobilității prin sisteme de transport eficiente, durabile și sigure reprezintă unul dintre obiectivele Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova Europeană 2030. Având în vedere că, de multe ori, construcția, reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor publice depășesc hotarele terenurilor aflate în proprietatea statului, pentru a accelera desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi declarate de utilitate publică. Astfel, […] Post-ul Drumul R14R6 Codrul Nou–Soroca–Unguri–frontiera cu Ucraina a fost declarat de interes național apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Numărul de kilograme în plus nu sunt bune pentru nimeni, iar din acest motiv localnicii unui sat aleargă săptămânal cu primarul ca să îl ajute să slăbească. În ceea ce-l pivește pe edil, acesta declara că „Am fost numit grăsan, scris pe un perete„. Luciano Fregonese este primarul acestei pitorești localități italiene – Valdobbiadene. Ajuns […] Post-ul Localnicii unui sat aleargă săptămânal cu primarul ca să îl ajute să slăbească: „Am fost numit grăsan, scris pe un perete” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Ministerul Educației și Cercetării a propus implementarea unei noi formule de finanțare în patru raioane – Anenii Noi, Cahul, Nisporeni și Florești.  Noul proiect a fost prezentat în cadrul unei discuții a ministrului Dan Perciun cu șefii direcțiilor de învățământ, cu directorii de grădinițe și reprezentanții administrației publice locale din cele patru raioane. Decizia a […] Post-ul În grădinițele din raionul Florești va fi implementată o nouă formulă de finanțare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare și condamnă vizita lui Viktor Orban în Rusia. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Siegfried Mureșan, comunică MOLDPRES. Potrivit sursei citate, astăzi Parlamentul European a votat o rezoluție, privind necesitatea sprijinului continuu al Uniunii Europene pentru Ucraina. El a specificat că […] Post-ul Parlamentul European solicită sprijin pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare la UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Vineri, 19 iulie 2024, începând cu ora 12:00, va avea loc inaugurarea expoziției personale de fotografie a renumitului artist Vasile Șoimaru, intitulată „Culori în Mișcare”. Consiliul Raional Drochia, în colaborare cu Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport, împreună cu Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă, vă invită la acest eveniment deosebit. Expoziția se va desfășura […] Post-ul Descoperiți arta fotografică „Culori în mișcare” a lui Vasile Șoimaru în Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Cadavrul unui bărbata fost găsit zăcâd pe o linie de cale ferată. Descoperirea macabră a avut loc ieri, 16 iulie, în jurul orei 09:50, pe calea ferată spre localitatea Hăsnășenii Noi, din raionul Drochia. Potrivit surselor, despre acest caz oamenii legii au fost alertați de către un trecător. La fața locului s-a deplasat grupul operativ […] Post-ul Moarte învăluită în mister, la Drochia. Un cadavru zăcea pe calea ferată apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Avocații Poporului și partenerii lor vă invită să petreceți o zi în Orășelul Drepturilor Omului pentru a vă împărtăși experiențele privind respectarea sau încălcarea drepturilor dumneavoastră. Când? Duminica aceasta, 21 iulie, începând de la ora 10:00 Unde? Orașul Drochia, bulevardul Independenței 15, în fața Consiliului Raional și a Primăriei. La această activitate vor participa: Nina […] Post-ul Caravana Drepturilor Omului 2024 vine la Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
Cabinetul de miniștri a aprobat un Regulament care prevede că, fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocația va fi oferită […] Post-ul Alocații lunare de 1000 de lei pentru elevii care vor fi transferați din școlile cu mai puțin de 50 de elevi apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
  Conform cursului oficial al Băncii Naționale a Moldovei,  moneda unică europeană va costa 19 lei și 36 de bani, cu 6 bani mai mult, iar dolarul american își menține cotația la 17 lei și 71 de bani. Leul românesc se ridică la 3 lei și 89 de bani, cu un ban mai mult. Totodată, […] Post-ul Curs valutar, 18 iulie 2024: Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și leul românesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
  Asociația ROI din România a demarat un proiect internațional cu genericul „DA, SE POATE!”, ghidat de experți cu renume în domeniul educației. Scopul acestui proiect inovator este întărirea relațiilor dintre elevi, părinți și profesori prin colaborare și implicare activă în cadrul unui mini proiect comun în școală.   Printre acei care au aplicat la […] Post-ul Gimnaziul „Alexandru Lupașcu” din Volovița este parte a Proiectului internațional „Da, se poate!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
 Astrele spun că este o perioadă de bun augur pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Aceștia sunt mult mai atenți la nevoile lor și încearcă să ajungă acolo unde și-au propus. Cele mai multe zodii se vor remarca prin puterea lor de decizie. Berbec: 21 martie – 19 aprilie Berbecii traversează o perioadă destul […] Post-ul Horoscopul zilei de 18 iulie 2024. Gemenii investesc în viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Inspectoratul de poliție Soroca continuă să desfășoare activități de informare și prevenire a escrocheriilor. Aceste inițiative au rolul de a educa comunitatea cu privire la metodele de înșelăciune și de a proteja cetățenii împotriva fraudelor. Vă încurajăm să fiți vigilenți și să raportați orice activitate suspectă la numărul unic de urgență 112. Împreună, putem combate […] Post-ul Nu escrocheriilor! Poliția educă populația cu privire la metodele de înșelăciune apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Administrația filialei „Soroca-gaz” aduce la cunoștință sorocenilor, că va sista livrarea gazelor naturale către municipiul Soroca pentru o zi. Astfel la 23 iulie, în intervalul orelor 8:00 – 18:00, sorocenii nu vor avea gaze naturale.  „Pentru excluderea stopării integrale a sistemelor de aprovizionare orășenești cu gaze naturale și în scopul evitării procedurii migăloase și îndelungate […] Post-ul Municipiul Soroca va rămâne o zi fără gaze naturale apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Cum să-ți faci programare la medicul specialist ? La această întrebare răspunde șefa secției consultative a Spitalului Raional Soroca, medicul Dorina Procopii.  De ce este nevoie de discutat despre asta? Pentru că, pacientul nu mai poate veni direct la specialist fără o programare. Aceste schimbări au generat mai multe întrebări și plângeri. Deși nu toate […] Post-ul Cum să-ți faci programare la medicul specialist? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
La ședința Guvernului de astăzi, s-a decis că pentru ca reabilitarea, modernizarea și extinderea unor drumuri să fie mai rapidă, va putea expropria cetățenii de unele terenuri agricole aflate în preajma șoselelor. Valoarea medie estimativă a despăgubirilor, în funcție de amplasament, pentru terenurile proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrărilor de construcție a drumurilor, vor constitui […] Post-ul Terenurile private din mai multe sate (și) din raionul Soroca vor fi expropriate pentru reparația drumurilor, cetățenii vor fi despăgubiți pentru fiecare ar cu 1360 lei sau 4300 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Este o vreme de foc, la propriu și la figurat, și pentru colaboratorii Direcția Situații Excepționale Soroca. Aceștia sunt antrenați în lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate. Peste 70 de intervenții ale acestora au fost necesare în ultima perioadă pentru stingerea incendiilor, care riscau să se extindă. Din cele 25 de localități din raionul […] Post-ul Pompierii soroceni au intervenit în ultima perioadă de 70 de ori pentru stingerea incendiilor de vegetație în jumătate din satele din raion apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Dacă ai între 14 și 25 de ani, ești pasionat(ă) de tehnologie și inovație, și dorești să-ți dezvolți abilitățile digitale, atunci te invităm să te înscrii la cursurile gratuite, oferite de Fundația Orange Moldova, în incinta celor 4 ateliere FabLab din Moldova. FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, care integrează cunoștințe […] Post-ul Tinerii din Soroca sunt invitați la cursuri gratuite, unde pot descoperi imprimarea 3D, Sistemele Embedded, mașina de cusut digitală sau tăierea cu laserul apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
În epoca automobilelor și avioanelor, puțini sunt cei care mai apelează la mersul pe jos la distanțe mari. Cu excepția unor sportivi, care pot fugi pe trasee lungi sau a celor care vor să depășească recorduri. Cu toate că au fost timpuri când înaintașii noștri mergea de la Soroca la Chișinău, Iași sau Suceava cu […] Post-ul În cât timp ai putea merge pe jos de la Soroca la Chișinău, București sau Paris? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
  A fost redusă suma destinată compensațiilor la căldură pentru sezonul rece. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, la emisiunea RLive TV. Potrivit lui, suma este mai mică în jumătate comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar din ajustarea prețurilor s-a ajustat și suma. „Există un plafon de la care nu […] Post-ul Este bine sî știți: A fost redusă suma destinată compensațiilor la căldură pentru sezonul rece apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
O adevărată „catastrofă ecologică” se întâmplă în localitatea Țarigrad, raionul Drochia. De mai multe zile, groapa de gunoi din apropierea satului este cuprinsă de flăcări, emanând un fum dens care se lasă peste întreaga zonă. Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată clar cum fumul gros învăluie satul, creând o situație insuportabilă pentru locuitori. În […] Post-ul Satul Țarigrad, cuprins de fum: O adevărată „catastrofă ecologică” în Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
 Dictatura ordinii în interesul statului și dictatura responsabilității față de cetățeni sunt doi piloni de bază asupra cărora va insista președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi și care reprezintă singura salvare pentru Republica Moldova. Potrivit lui Renato Usatîi, în cei peste 30 de ani de la independență, oamenii au pierdut încrederea în instituțiile statului. Cetățenii nu […] Post-ul Renato Usatîi: Moldova poate fi salvată doar prin dictatura ordinii în interesul statului și dictatura responsabilității față de cetățeni. PUBLICITATE POLITICĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
  Ieri, 16 iulie, la Tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă”, din satul Volovița a avut loc evenimentul de încheiere a sezonului estival 2024. Evenimentul a finalizat cu un concert festiv, organizat de chiar copiii care au avut fericirea să se odihnească aici.   La sărbătoare de „adio” au participat copii, părinți, personalul taberei, […] Post-ul Tabăra de odihnă „La Dumbravă”, care a găzduit 600 de copii, a încheiat sezonul estival apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Primăria municipiului Soroca organizează astăzi consultări publice la proiectele de decizie, care în opinia autorităților publice locale, prezintă interes public și vor fi examinate la următoarea ședință a Consiliului municipal Soroca. Sorocenii sunt așteptați la ora 14:00, în biroul 414 al Primăriei municipiului Soroca. Proiectele de decizie puse în discuție țin de modificarea deciziei privind […] Post-ul Primăria municipiului Soroca vă așteaptă astăzi să asculte opinia cetățenilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.