Urmăriți în direct întâlnirea Prim-ministrului Dorin Recean cu oamenii de afaceri din raionul Soroca / VIDEO

Observatorul de Nord, 13 iunie 2024 12:20

Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean se află astăzi la Soroca, într-o vizită de lucru.  Urmăriți în direct întâlnirea cu reprezentanții mendiului de afaceri din raionul Soroca. Post-ul Urmăriți în direct întâlnirea Prim-ministrului Dorin Recean cu oamenii de afaceri din raionul Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 2 ore
13:20
 Tinerii bibliotecari, muzeografi sau artiști, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior și profesional-tehnic cu profil artistic, care vor alege să activeze în teritoriu, conform repartizării, vor beneficia de o indemnizație unică de 90 și 120 de mii de lei. Regulamentul care prevede acest lucru a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Decizia va intra în […] Post-ul Din 1 iulie, tinerii absolvenți care se vor angaja în domeniul culturii vor primi indemnizații de până la 120 de mii de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
11:30
Așa s-a întâmplat că într-o zi, când Valentina Struc din Vasilcău rânduia teancul de cusături moștenite de la bunica Maria, s-a apropiat mezina familiei, Ariadna. Văzând o cusătură împodobită cu flori multicolore, Ariadna a întrebat-o de ce este scris în limba rusă. Valentina a înțeles că a venit momentul să-i povestească istoria familiei, istoria calvarului […] Post-ul Cusăturile bunicii Maria: O filă din istoria familiei Lupu din Vasilcău / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
În ultimele zile un copac a fost doborât de vânt în preajma blocului de locuit situat pe strada Independenței, 81, din centrul municipiului Soroca. Nucul rodit a fost smuls din rădăcini, din fericire nimeni nu a avut de suferit. Serviciul de presă al Primăriei Municipiului Soroca a confirmat că acesta este unicul copac căzut, și […] Post-ul Un nucar s-a prăvălit în centrul municipiului Soroca, victime nu sunt apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
10:00
  Suntem fermi convinși că ți-ai planificat în perioada estivală o vacanță împreună cu cei dragi. Pentru a evita surprizele neplăcute la întoarcerea acasă și pentru a nu deveni ținta infractorilor, ai grijă de siguranța casei, mașinei și a bunurilor tale.   Bucură-te din plin de vacanța de vară și ține cont de recomandările  Poliției: […] Post-ul Ca să nu ai surprize neplăcute urmează sfaturile poliției apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
  În orașul bulgar Varna are loc Turneul internațional la fotbal, printre echipele de copii, Golden Sands Summer Cup 2024. Printre participante se numără și echipa de copii EFA din satul Visoca.   Elevii antrenorului  Dan Țarălungă a u început competiția cu dreptul, obținând două victorii la scor: 4-0 cu tinerii fotbaliști de la FC […] Post-ul Debut cu dreptul pentru tinerii fotbaliști de la Visoca, la un turneu internațional apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Există în lume fapte și evenimente care se perindă în vâltoarea anilor și pe care nu le observi, dar există oameni care, prin faptele lor, preschimbă timpul în evenimente, realizări și succese. Fiecare domeniu al învățământului, inclusiv cel al educației fizice școlare, al sportului de performanță, are fruntașii săi care și-au consacrat viața (timpul, energia […] Post-ul Aspiratiile spre performanță ale antrenorului sorocean Oleg Gresev apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
 În prima parte a zilei de astăzi pe barajul Stânca – Costești sunt planificate lucrări tehnice. Potrivit Poliției de Frontieră în intervalul orar 09:00 – 13:00 există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare, transmite moldpres.md În acest context Poliția de Frontieră îndemnă toți călătorii care au planificat traversarea frontierei prin PTF Costești, să aleagă […] Post-ul Atenție călători: Lucrări tehnice la postul de trecere a frontierei Costești apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
08:10
 La o fermă din satul Vărăncău a fost depistat un focar de pestă porcină africană. Prezența virusului a fost confirmată de Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, prin testele de laborator, iar Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar. Astfel, anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, circa 60 […] Post-ul În satul Vărăncău a fost depistată pesta porcină africană. Circa 60 de porci urmează să fie sacrificați apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Comisia Națională de Examene a constatat că în opt gimnazii din republică au fost comise abateri grave în procesul de organizare și desfășurare a probelor – în mediul online au fost publicate poze cu teste de la examenele de absolvire a gimnaziului din sesiunea 2024 și rezolvarea acestora.  Patru din aceste instituții sunt din raionul […] Post-ul În patru gimnazii din raionul Florești au fost comise nereguli la examenele de absolvire apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
06:20
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de marți, 18 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se scumpește cu 4 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 08 bani. Dolarul american: se scumpește cu 2 bani și costă 17 lei și 82 bani. Leul românesc:  se scumpește cu […] Post-ul Cursul valutar pentru marți, 18 iunie 2024: Euro se scumpește cu 4 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Berbec Garanția succesului pentru Berbec este precauția. Ziua nu îi oferă agilitatea și viteza de reacție necesare pentru a se orienta cu încredere în situație. Este posibil ca cineva din jur să-i preia inițiativa, să profite de lipsa sa de informare sau chiar să recurgă la înșelăciune. Pentru a evita eventualele pierderi, Berbecul trebuie să-și […] Post-ul Horoscopul zilei de marți, 18 iunie 2024: Barometrul interior al Peștilor va arăta astăzi “senin”, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Pentru ziua de marți, 18 iunie 2024, meteorologii anunță că vremea se va menține caldă, cu temperaturi în creștere. Cerul va fi variabil, de la senin la înnorat. Termometrele vor indica 27-29 de grade Celsius pe parcursul zilei și 16-22 de grade Celsius pe timpul nopții. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru marți, 18 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
19:50
Stativele au prins viață în cadrul unei sărbători organizate la căminul cultural din Rublenița. Veronica Damaschin, meșter popular, a readus în atenția sătenilor arta țesutului prosoapelor, o tradiție care se întâlnește tot mai rar în zilele noastre. Neobosita țesătoare din localitate a invitat întregul sat în zi de duminică, pentru a le aminti de frumoasele […] Post-ul La Rublenița se mai țese prosoape: Tradiția continuă cu Veronica Damaschin / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Pregătirile sunt în toi la tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă” din satul Volovița. Conform deciziei Consiliului Raional Soroca, în acest sezon estival sunt preconizate două schimburi, în care se vor odihni în total 600 de elevi. Deoarece până la deschiderea primului schimb au rămas zile numărate, care începe luni, 24 iunie, angajații taberei depun […] Post-ul Pregătirile în Tabăra de odihnă pentru copii “La Dumbravă” sunt în plină desfășurare / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
14:00
La Chișinău au loc filmările pentru sezonul doi al serialului “Inelul de foc”, la fel ca și în primul sezon, cam toate se învârt în jurul Sorocii. Boierul Peleva (actorul Ion Mocanu) se teleportează din trecut în fotoliul de primar al municipiului Soroca, interpreta Geta Burlacu încearcă să convingă sorocencele să procure produse de slăbit, […] Post-ul Igor Cuciuc și-a propus să devină măcar în film președinte al raionului Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
Femeia, șefă de sector de poliție din Edineț, a fost privată și de dreptul de a ocupa funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit Procuraturii, inculpata a comis infracțiunile în perioada 2018-2021. În calitate de șef de post al unui sector de poliție, a recrutat și exploatat prin muncă mai multe persoane, inclusiv minori și […] Post-ul O șefă de sector de poliție a fost condamnată la 20 de ani de închisoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Recent, la Centrul Raional de Consiliere pentru Copii și Familii în Situații de Risc „Căldura Casei” din Drochia, s-a desfășurat o activitate de voluntariat cu un impact profund asupra tinerilor și comunității noastre: „Dreptul la Implicare Civică Activă în Comunitate”. Această inițiativă, parte a proiectului „Youth Community” a reunit tineri dornici să contribuie la dezvoltarea […] Post-ul Tinerii drochieni pledează pentru implicare civică și activă în comunitate / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
 Militarii batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” încep astăzi, 17 iunie, instruirile în cadrul exercițiului multinațional „Scutul Păcii 2024”, care se va desfășura până pe 28 iunie, transmite moldova1.md În cadrul exercițiului, un grup de experți naționali și internaționali va evalua capacitățile militarilor la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaționale de menținere a păcii. […] Post-ul În perioada 17-28 iunie 2024, vor avea loc instruiri militare în cadrul exercițiului multinațional „Scutul Păcii 2024” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
În contextul sezonului estival și al temperaturilor ridicate, Secția Situații Excepționale Drochia dorește să vă reamintească importanța respectării unor reguli esențiale pentru a preveni accidentele și a vă proteja sănătatea. Scăldaţi-vă numai în locuri special destinate. Într-un bazin cu apă necontrolat puteţi nimeri în gropi adînci, albia poate fi nămoloasă, cu plante, pietre. Într-un râu […] Post-ul Secția Situații Excepționale Drochia atenționează populația despre: Respectarea unor reguli la bazinele acvatice apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Vladimir Putin a luat o decizie incredibilă înainte de România – Ucraina de la EURO 2024, meci care nu se va vedea în Rusia. Luni, ora 16:00, România va debuta la EURO contra Ucrainei într-un meci care se va juca la Munchen, scrie prosport.ro Match TV, televiziunea care transmite meciurile de la turneul final, a […] Post-ul Rusia a interzis meciul România – Ucraina de la EURO 2024 pe teritoriul ei! Ce decizie a luat Vladimir Putin apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Berbec În relațiile cu oamenii, multe lucruri îl pot irita pe Berbec, ducând la certuri și lupte pentru ambiții. Este posibil ca, într-o anumită chestiune, Berbecul să dorească să ajungă la adevăr – în acest caz, prin investigațiile sale nesfârșite, poate enerva pe oricine. Stelele îi recomandă să se concentreze pe acele activități în care […] Post-ul Horoscopul zilei de luni, 17 iunie 2024: Pentru Scorpioni cel mai bun mod de a gestiona oamenii va fi metoda: „Critică în privat, dar laudă în public”, află prognoza astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de luni, 17 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se ieftinește cu 18 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 04 bani. Dolarul american: rămâne neschimbat și costă 17 lei și 80 bani. Leul românesc:  se ieftinește cu 4 bani și […] Post-ul Cursul valutar pentru luni, 17 iunie 2024: Euro se ieftinește cu 18 bani, dolarul american rămâne neschimbat apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Pentru ziua de luni, 17 iunie 2024, meteorologii anunță că vremea se va menține frumoasă, cu temperaturi în creștere. Termometrele vor indica aproximativ 26 de grade Celsius pe parcursul zilei și 14 grade Celsius pe timpul nopții. Vântul va sufla cu o viteză de 17 m/s, iar umiditatea va fi de 65%. Post-ul Vremea în Soroca: Prognoza meteo pentru luni, 17 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
16 iunie 2024
21:10
Solstițiul de vară va influența întregul cerc zodiacal în cel mai favorabil mod. În această săptămână, mulți dintre noi, vor putea pur și simplu să respire mai ușor. Horoscopul săptămânal pentru perioada 17-23 iunie 2024 pentru zodia Berbec Stelele promit Berbecilor succes în afacerile profesionale în această săptămână. Veți reuși să rezolvați problemele care anterior […] Post-ul Horoscopul săptămânal pentru perioada 17-23 iunie 2024 pentru toate zodiile apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Există multe studii despre beneficiile acizilor grași polinesaturați omega-3. Uleiul de pește este benefic pentru diferite sisteme ale corpului uman, iar un nou studiu arată că omega-3 poate reduce și nivelurile de agresivitate. Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania au efectuat o meta-analiză a 29 de studii controlate randomizate care examinează efectele acestui […] Post-ul Studiu: Consumul de pește poate să reducă comportamentul agresiv apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Banalele sunt fructele delicatese bogate în potasiu sunt consumate ca atare, dar dau un gust delicios și în smoothie-uri, înghețate sau alte deserturi. Cu toate acestea, bananele mai pot fi utile și în grădină. O gospodină pasionată de grădinărit a plantat pur și simplu banane în toată grădina, la mijlocul lunii iunie. Ce a observat […] Post-ul A plantat banane în toată grădina, la mijlocul lunii iunie. Ce a observat o săptămână mai târziu apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Hortensiile sunt printre cele mai iubite plante, pe care le găsim în majoritatea grădinilor. Să nu uităm, însă, că sunt destul de greu de îngrijit și necesită o atenție specială. În plus, dacă vrei să le înmulțești, trebuie să ții cont de un secret ce vine direct de la grădinarii de top. Cum să ai […] Post-ul Înmulţirea hortensiilor nu a fost niciodată mai uşoară. Secretul grădinarilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Schimbările climatice ar putea duce la migrația pe scară largă a speciilor de șerpi veninoși în noi regiuni și țări nepregătite, potrivit unui studiu, transmite The Guardian. Cercetătorii cred că cele mai multe specii de șerpi veninoși vor ajunge în Nepal, Niger, Namibia, China și Myanmar. În țările cu venituri mici din Asia de Sud […] Post-ul Experții avertizează: Șerpii veninoși vor migra „masiv” în alte țări apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Mătușa Nicoleta Murzac din Vădeni împlinește astăzi 83 de ani. Destinul i-a fost hărăzit să vadă cu ochi de copil și războiul, și foametea, și deportările. Au fost ani grei, în care familia ei a avut de suferit, mai ales tatăl. Regimul sovietic instaurat după război în Basarabia a fost nemilos cu bărbatul care a […] Post-ul Mătușa Nicoleta Murzac: „M-am născut la București și acolo am vrut să trăiesc toată viața” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
În zilele călduroase de vară, o sticlă cu apă este prietenul nostru fidel, fie că suntem la plimbare, în mașină sau pe plajă. Cel mai adesea, aceasta este din plastic, deoarece apa într-un vas de sticlă este grea și incomodă de purtat. Însă medicii avertizează că recipientele din plastic trebuie fie ascunse de soare, fie golite rapid. […] Post-ul Ce pericole te pândesc dacă bei apă din sticle de plastic care au stat la soare? apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
În urmă cu 135 de ani, pe 15 iunie 1889, marele poet Mihai Eminescu se stingea din viaţă la Bucureşti, la doar 39 de ani. După două zile, Eminescu este şi înmormântat. Este depus în prealabil la biserica Sfântul ”Gheorghe cel Nou” din Bucureşti, pe un catafalc împodobit cu ramuri de tei. În jurul sicriului, […] Post-ul Astăzi se împlinesc 135 de ani de la trecerea în neființă a lui Mihai Eminescu, ce s-a găsit în buzunarul de la haina poetului cand a murit apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
            August 1469. Năduşeala verii ce pătrundea pretutindeni, chiar şi-n dumbrăvile răcoroase, de data aceasta aducea ceva nou, necunoscut. Căldura se îmbina cu presimţirile de nelinişte ale ţăranilor. În ultimul timp viaţa devenise mai agitată. Veşti triste veneau de peste apa Nistrului. Câteva caravane de târgoveţi – ce ţineau drumul spre Kiev, s-au oprit la […] Post-ul Cine a fost Coste, cel mai vechi pârcălab cunoscut al Cetății Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Berbec Este dificil să vă păstrați calmul. Astăzi, orice fleac vi se pare important și deseori începeți să vă faceți griji și să vă agitați fără motive întemeiate. Este util să vă amintiți de problemele pe care le-ați rezolvat deja și de victoriile obținute anterior. Acest lucru îi va ajuta pe Berbeci să se simtă […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 15 iunie 2024: Balanțele au șansa să afle informații importante înaintea altora, care le vor fi de folos curând, află ce-ți rezervă astrele azi apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
După câteva zile în care au fost emise multiple avertizări de instabilitate atmosferică, meteorologii anunță că în următoarele zile precipitațiile vor înceta, iar temperaturile vor crește semnificativ. Astăzi, la Soroca, sunt posibile ploi slabe. Sâmbătă, pe parcursul zilei, temperata maximă a zilei va ajunge până la 22 de grade Celsius, iar cele nocturne vor atinge […] Post-ul Vremea în Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 15 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
14 iunie 2024
21:20
Gândacii de Colorado sunt un coșmar pentru orice grădinar, mai ales pentru cei care preferă metodele naturale de combatere a dăunătorilor. Aceste insecte atacă frecvent culturile de cartofi, vinete, ardei și roșii, provocând daune semnificative. Din fericire, ardeiul iute poate fi utilizat ca o soluție eficientă și naturală pentru a combate aceste insecte. Ardeiul iute […] Post-ul Ardeiul iute: Soluția naturală pentru combaterea gândacilor de Colorado apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:20
Hoții au devenit din ce în ce mai inventivi, iar unele sisteme de siguranță nu îi mai pot ține la distanță. În rândurile următoare vă vom enumera câteva semne care arată că locuința dumneavoastră poate fi monitorizată de hoți. Experimentarea unei efracții poate fi o experiență traumatizantă, așa că pentru a preveni acest lucru, instalăm […] Post-ul 4 semne că locuința ta este monitorizată de hoți apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Ce poate fi mai răcoritor vara decât o limonadă gustoasă? Cea mai bună este cea făcută de noi, în propria casă, exact după gustul nostru. Dacă nu ați încercat încă, adăugați un pic de sare în limonadă. De ce, aflați în rândurile următoare. De ce este bine să pui sare în limonadă O bună hidratare […] Post-ul De ce să pui sare în limonadă vara. Efectul surprinzător, nu vei mai renunța la acest obicei apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
În cadrul săptămânii curente, dedicate promovării drepturilor persoanelor LGBT, organizația Gender-DOC a lansat un spot social. Această inițiativă face parte dintr-o serie de evenimente și activități menite să crească gradul de conștientizare și să promoveze egalitatea și respectul pentru toate persoanele, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen. Post-ul Săptămâna drepturilor persoanelor LGBT: Gender-DOC lansează un spot social / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Iluziile optice sunt adevărate provocări pentru mintea noastră. Aceste iluzii pot pune la încercare ceea ce știm despre realitatea înconjurătoare, arătându-ne că ochii noștri nu sunt întotdeauna de încredere. Dacă suntem prea grăbiți sau prea nepăsători, aceste capcane vizuale ne pot face să vedem imagini sau scene în mod complet eronat, aducând cu ele confuzia […] Post-ul Iluzia optică. Unde a zburat papagalul? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Dragi prieteni, Vă invităm să participați la maratonul foto „Port ie cu mândrie”, un eveniment unic care celebrează frumusețea și tradițiile portului popular românesc. Îmbrăcați în ii tradiționale, ne reunim pentru a ne aminti de rădăcinile noastre și pentru a arăta lumii întregi mândria noastră națională. Fie că sunteți tineri, vârstnici sau copii, din oraș […] Post-ul MARATON FOTO: ”Port ie cu mândrie” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
 Bacalaureatul nu înseamnă decât un examen pentru patru absolvenți de liceu din țară. Aceștia au deja câte trei de zece din oficiu, pentru că sunt premianți ai olimpiadelor republicane. Sunt atât de geniali, încât pot fi admiși fără niciun efort la orice universitate. Ce meserii au ales cei mai erudiți absolvenți, vedeți în reportajul ce […] Post-ul Absolvenți de nota 10: Cine sunt elevii care au scăpat de trei examene de BAC și ce meserii și-au ales / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Astăzi în lume se sărbătorește  Ziua Donatorului de Sânge, sub genericul “20 de ani de fericire necondiționată, îți mulțumesc ție, donatorule de sânge!”. Cu acest prilej administrația Spitalului Raional Soroca a organizat un eveniment pentru a onora donatorii de sânge voluntari. În cadrul ceremoniei, 10 donatori voluntari au fost decernați cu Diplome de mențiune pentru […] Post-ul Donatorii de sânge onorați la Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a înregistrat mai multe videouri în care sperie populația cu lichidarea Republicii Moldova sau declanșarea unui război. În opinia sa, aceste scenarii sunt posibile dacă Maia Sandu va câștiga viitoarele alegeri prezidențiale sau dacă R. Moldova va adera la Uniunea Europeană. Videourile cu astfel de declarații au fost publicate pe diferite […] Post-ul Falsuri vechi și noi de la Bogdan Țîrdea (II): Moldova va dispărea ca stat dacă va adera la Uniunea Europeană apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
La 14 iunie, tradițional, marcăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Printre cei care sunt recunoscători donatorilor pentru că i-au salvat viața, este și Arhimandritul Ieronim Palii, starețul mănăstirii Cosăuți. După ce a fost înjunghiat de un bărbat, arhimandritul a fost spitalizat în stare gravă, și a fost salvat inclusiv datorită celor care au donat […] Post-ul Arhimandritul Ieronim Palii, starețul mănăstirii Cosăuți: “Le sunt recunoscător tuturor donatorilor de sânge” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
 Arcadie Spoială va fi înmormântat la Soroca. Cei care doresc să-și ia rămas bun pot veni la casa părintească situată pe strada Chiriat Ata, nr. 16, începând cu ora 14:00. Anunțul a fost făcut de fratele său, Dumitru.  ”Mergem să-l ducem acolo de unde i-au pornit pașii – la Soroca lui, pe care o iubea […] Post-ul Arcadie Spoială va fi înmormântat la Soroca: Astăzi vă puteți lua rămas bun apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
 Prim-ministrul Dorin Recean și-a încheiat vizita de lucru în raionul Soroca la grădinița de copii „Alunelul”, din comuna Rublenița. Instituția este frecventată de 102 copii, repartizați în cinci grupe, transmite moldpres.md cu referire la comunicatul Guvernului. În cadrul programului „Satul European Expres”, grădinița a beneficiat de amenajarea unui teren de joacă, iar pentru eficientizarea energetică a […] Post-ul „Vom aloca în continuare resurse financiare pentru binele generației viitoare” – prim-ministrul Dorin Recean, în vizită la grădinița din satul Rublenița apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 14 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se scumpește cu 11 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 22 bani. Dolarul american: se scumpește cu 4 bani și costă 17 lei și 80 bani. Leul românesc:  crește cu 3 […] Post-ul Cursul valutar pentru vineri, 14 iunie 2024: Euro se scumpește cu 11 bani, dolarul cu 4 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
 TABLETA DE VINERI Două evenimente care s-au produs în ultimele zile au și vor avea în continuare un impact direct și extrem de important asupra proceselor de aderare a RM la Uniunea Europeană și asupra sorții fiecăruia dintre noi. Este vorba despre declarația făcută de Comisia Europeană precum că RM și Ucraina sunt pregătite să […] Post-ul Aproape ca la Lăpușneanu: DACĂ CINEVA NU VREA, EU VREAU! apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Astăzi, vremea va continua să fie ploioasă în nordul țării. La Soroca, cerul va fi predominant înnorat, iar temperaturile diurne se vor încadra în jurul valorii de 18 grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor scădea cu două grade, ajungând la aproximativ 16 grade Celsius.   Post-ul Vremea în Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Berbec: Stelele vă recomandă să petreceți această zi într-o atmosferă relaxată. Puteți să filozofați toată ziua despre sensul vieții, să discutați despre scopurile universului, în general, să leneviți cu plăcere! Oricum, toate încercările de a realiza ceva nu vor duce la nimic bun și productiv. Taur: Fiți foarte atenți la escrocii online, care ar putea […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 13 iunie 2024: Scorpionii vor fi azi mediatorii conflictelor familiale, afla ce îți rezervă astrele pentru ziua de astăzi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.