În perioada 17-28 iunie 2024, vor avea loc instruiri militare în cadrul exercițiului multinațional „Scutul Păcii 2024”

Observatorul de Nord, 17 iunie 2024 10:20

 Militarii batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” încep astăzi, 17 iunie, instruirile în cadrul exercițiului multinațional „Scutul Păcii 2024”, care se va desfășura până pe 28 iunie, transmite moldova1.md În cadrul exercițiului, un grup de experți naționali și internaționali va evalua capacitățile militarilor la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaționale de menținere a păcii. […] Post-ul În perioada 17-28 iunie 2024, vor avea loc instruiri militare în cadrul exercițiului multinațional „Scutul Păcii 2024” apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 30 minute
20:50
Judecătoria Soroca a pronunțat azi o sentință în cazul unui sorocean acuzat de furtul unui câine de rasă și amenințări cu violența. Totul s-a întâmplat în data de 13 aprilie 2024, când bărbatul a intrat în curtea vecinilor, unde era doar femeia acasă, și a sustras câinele acesteia, un Ciau-Ciau de cinci ani. Când vecina […] Post-ul A furat câinele vecinilor ca să-și împerecheze cățeaua și acum va sta la închisoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
18:20
Dacă utilizați de ceva vreme smartphone-uri, este posibil să știți că dispozitivele Android încetinesc de obicei în timp. Nu contează cât de puternic este smartphone-ul tău din punct de vedere hardware; va încetini după câteva luni sau ani. Cu toate acestea, știți adevăratul motiv din spatele acestei încetiniri? Ei bine, există o mulțime de factori […] Post-ul Patru motive pentru care telefonul tău încetinește în timp apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Pe 25 iunie 2024, Colegiul “Mihai Eminescu” din Soroca a devenit oficial membru fondator al Rețelei Naționale de Integrare a Tinerilor și Tinerelor NEET. Evenimentul s-a încununat cu semnarea solemnă a Memorandumului și a documentelor de constituire de către managerii instituțiilor fondatoare. Rețeaua Națională de Integrare a Tinerilor și Tinerelor NEET își propune să sprijine […] Post-ul Colegiul “Mihai Eminescu” din Soroca devine membru fondator al Rețelei Naționale de Integrare a Tinerilor NEET apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
15:20
Pentru a evidenția potențialul turistic al raioanelor Soroca, Drochia și Florești, “Observatorul de Nord” și Colegiul “M. Eminescu” din Soroca și-au unit eforturile într-un proiect finanțat prin intermediul Programului de Granturi Mici al Biroului de Cooperare Elvețiană. În cadrul stagiului de practică, elevii de la specialitatea “Turism” au identificat destinațiile turistice relevante din localitățile raioanelor […] Post-ul Elevii Colegiului ”Mihai Eminescu” din Soroca sunt implicați în promovarea turismului în regiune / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
14:00
  La Casa Fotbalului din capitală a avut loc ședința Organului de Prima Instanță din cadrul Sistemului de Licențiere a cluburilor de fotbal al FMF.  În rezultatul examinării documentelor de licențiere prezentate de cluburile din Liga 2, Organul de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, la ședința sa […] Post-ul EFA Visoca a primit Licența B pentru sezonul 2024-2025. FC Inter și-a dat „obștescul sfârșit” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
11:00
 Din timpuri recoltarea pâinii a fost o sărbătoare și o bucurie a plugarului, mai ales atunci când lanurile cu grâne bucură ochii și umple inimile de bucurie. Și în acest an se așteaptă o roadă bogată, nu a rămas mult până a începe secerișul. Se pregătește de acum tehnica de recoltare, se aduc în regulă […] Post-ul Recomandări anti incendiare în timpul recoltării grânelor! apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
La 13 iunie 2024, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în lectură finală, legea care prevede revizuirea hărții judiciare. Documentul presupune reorganizarea instanțelor judecătorești și a curților de apel cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului justiției. Totuși, autoritățile din Găgăuzia au calificat revizuirea cărții judiciare ca o „lezare” a drepturilor poporului găgăuz şi un „pericol la adresa autonomiei […] Post-ul „Regimul Sandu demontează autonomia găgăuză” – speculații și falsuri despre revizuirea hărții judiciare a R. Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Circa 9 700 de locuri de muncă au fost propuse cetățenilor din întreaga țară de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).Potrivit instituției, cele mai multe locuri vacante sunt în: Chișinău – 5 215, Bălți – 899, Hânceşti – 323 și Orhei – 282, iar cele mai puține în Glodeni – 23, […] Post-ul Drochia este printre raioanele cu cele mai puține locuri vacante de muncă- 15 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
07:30
Așa cum nu plouă și nici în următoarele zile nu sunt prevăzute precipitații, haideți să vorbim despre ploaie, poate doar așa vom aduce câțiva stropi și ne vom răcori virtual. Ploaia nu are miros. Sursa așa-numitului miros de ploaie sunt bacteriile actinomicete. Picăturile de ploaie ridică în aer sporii lor, care cresc în sol, formând astfel […] Post-ul 12 fapte interesante despre ploaie care te vor răcori virtual în zilele călduroase apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 26 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 3 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 22 bani. Dolarul american se scumpește cu 5 bani și costă 17 lei și 92 bani. Leul românescse scumpește cu 1 […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 26 iunie 2024: Leul moldovenesc continuă să se deprecieze în raport cu euro și dolarul american apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Stăpânul “șoselelor” de țară apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Berbec Astăzi este o zi în care Berbecul ar trebui să se lase dus de valul evenimentelor: ar putea să se găsească într-o situație în care nu poate interveni. De exemplu, inițiativa sa ar putea fi preluată de altcineva sau opiniile sale nu vor fi luate în considerare. Poate că Berbecul nu va fi în […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 26 iunie 2024: Balanțele sunt sfătuite să nu tensioneze situația azi și să facă din țânțar armăsar, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Astăzi, miercuri, 26 iunie, vremea va fi caldă și uscată. Temperaturile maxime ale zilei vor varia, în general, între 24 și 28 de grade Celsius. Temperaturile minime din timpul nopții vor oscila între 15 și 21 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, cerul va fi predominant senin, iar precipitații nu se prevăd. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 26 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
20:10
În aceste clipe, la Luxembourg are  loc prima întrunire a Comisiei interguvernamentale dintre R. Moldova și Uniunea Europeană. În cadrul acestui eveniment, oficial, încep discuțiile de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Aceasta are loc în contextul în care, acum doi ani, aceste națiuni au depus cererile de aderare și au […] Post-ul O zi memorabilă: Au început negocierile de aderare ale Republicii Moldova la Uniunea Europeană / LIVE apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Referendumul pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este însoțit de o anti-campanie de denigrare a tot ce este Europa. Se distribuie tot felul de narațiuni, care, în mare parte sunt total invers decât cum este realitatea. Dovadă ar fi și faptul că mulți dintre membrii familiilor celor care critică Uniunea Europeană, inclusiv distribuie ziare […] Post-ul Felicia Voicu: “Integrarea Europeană – o perspectivă personală din schimbul de mobilitate” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Această poveste a început acum o lună, când am observat în grădinuța unde hrăneam pisicile un ghem de culoare neagră, care se delecta din cina rămasă în cratiță. M-am gândit că poate e un motan al vecinilor, iar când m-am apropiat am văzut că e un arici. L-am mai văzut de câteva ori, dar se […] Post-ul Povestea celor patru pui de arii – o lecție de viață pentru oameni / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Pe 30 iunie, Soroca va găzdui cea de-a XII-a ediție a târgului meșterilor populari “La Nistru la mărgioară”, organizat de Consiliul Raional Soroca, Secția Cultură și Turism și Primăria municipiului Soroca în colaborare cu  Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Evenimentul va include și Expo – Târgul agenților economici, dedicat […] Post-ul Sorocenii și oaspeții sunt invitați să viziteze târgul ”La Nistru la mărgioară” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
 Conform Registrului de Stat al Animalelor, în 2024 în raionul Soroca sunt înregistrați 446 de cai, în Florești-536, iar în Drochia-361. Numărul acestora se micșorează, an de an, cu 3-4 mii, confirmă Biroului Național de Statistică.   Iată așa treptat-treptat, caii își pierd  locul în viața omului, cedând tot mai mult în fața tehnologiilor moderne. Deși […] Post-ul Unde am pierdut caii ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
La 4 iulie va avea loc ședința ordinară a Consiliului Raional Soroca, până acum au fost publicat 33 de proiecte de decizie. Printre acestea sunt audierea raportului privind activitatea Gimnaziului „Dumitru Matcovschi” din Soroca, Gimnaziului Holoșnița, Gimnaziului Nimereuca, edificarea monumentului de for public „În memoria victimelor represiunilor politice și deportărilor”, delegarea gestiunii serviciului public de alimentare […] Post-ul Consiliul Raional Soroca se pregătește de o nouă ședință, peste 30 de proiecte pe ordinea de zi / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Fiecare al patrulea locuitor din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani nu învață și nici nu lucrează. Acest fapt este demonstrat de datele Biroului Național de Statistică (BNS) pentru trimestru I al anului 2024. Indicatorul este cu 1,7 puncte procentuale mai mic față de aceeași perioadă a anului precedent, scrie blog.rabota.md […] Post-ul În Republica Moldova, 25% de tineri nici nu învață, nici nu lucrează apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
 Romii continuă să sufere din cauza discriminării și prejudecăților manifestate, răspândite și perpetuate în societatea moldovenească. Legislația națională  protejează grupurile etnice, inclusiv pe romi, de crime motivate de prejudecată, iar reprezentanții acestora apelează tot mai des la poliție și instanța de judecată pentru a-și face dreptate. Pentru a schimba percepția negativă față de romi și […] Post-ul Romii de lângă noi. Cum îi cunoaștem mai bine și îi acceptăm apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Drochia a devenit, de-a lungul timpului, capitala de nord a genului de muzică folk, care a căpătat anvergură la nivel local, grație Festivalului „De ce plâng chitarele?”, demarat cu pasiune, dedicare și profesionalism de către un împătimit al chitarei, Vitalie Bîrgău. În anul curent, această inițiativă deosebită a celebrat pe 22 iunie ediția a V-a, […] Post-ul Festivalul de Muzică Folk „De ce plâng chitarele?” a marcat ediția a V-a la Drochia / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
De Duminica Mare satul Hăsnășenii Mari a adunat multă lume frumoasă la Festivalul Plăcintelor, ce  s-a desfășurat la a V-a ediție, fiind organizat de primăria din localitate, în parteneriat cu Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului raional Drochia.  Toți iubitorii de tradiții, cu mic și mare au îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a […] Post-ul Festivalul Plăcintelor de Duminica Mare – cartea de vizită a satului Hăsnășenii Mari / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Povestea de 100% succes, 9 din 9 medalii posibile. Este vorba despre Clubul de carate BUDOKAN din raionul Florești, care practică stilul kyokushin.  Kyokushin se caracterizează prin tehnicile sale puternice și antrenamentele intense. Despre înființarea și dezvoltarea continuă a clubului, aflăm de la fondatorul și conducătorul clubului de karate, Igor Statnic. Domnule Statnic, când a […] Post-ul 9 medalii din 9 posibile: Motiv de mândrie pentru Clubul de carate BUDOKAN din Florești apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de marți, 25 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 2 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 19 bani. Dolarul american se scumpește cu 1 ban și costă 17 lei și 87 bani. Leul românesc rămâne neschimbat și […] Post-ul Cursul valutar pentru marți, 25 iunie 2024: Euro și dolarul american ușor se scumpesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Cântec de clopote la Mănăstirea Japca apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Berbec Multe depind de atitudinea ta față de ceea ce se întâmplă. Dimineața poate părea nefavorabilă. Dar situația se va îmbunătăți dacă vei încerca să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă, găsind aspecte pozitive în modul în care evoluează evenimentele. Nu este exclus ca în acest sens să te ajute persoanele cu care ai colaborat anterior […] Post-ul Horoscopul zilei de marți, 25 iunie: Pentru Gemeni se anunță o zi favorabilă pentru a căuta aliați, află prognoza astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:30
Astăzi, marți, 25 iunie, vremea va fi caldă. Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse, în general, între 24 și 26 de grade Celsius. Temperaturile minime ale nopții vor varia între 13 și 16 grade Celsius. Vântul va sufla slab, cerul va fi variabil, și nu se vor semnala precipitații. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru marți, 25 iunie apare prima dată în Observatorul de Nord.
24 iunie 2024
21:20
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Noapte bună! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Observatorul de Nord a mai scris despre Adriela Bejenari, fata cu chitara de la Drochia, cunoscută pentru pasiunea sa pentru muzica folk. Am descoperit-o cântând pe scena teatrului „Veniamin Apostol” împreună cu trupa din care face parte, „Punctul pe i”. În ultima perioadă, Adriela s-a dedicat și scrisului, devenind membră a Hub-ului tinerilor scriitori și […] Post-ul Adriela Bejenari: ”Am descoperit Soroca prin experiențele trăite la teatrul Veniamin Apostol” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Astăzi, în satul Volovița din raionul Soroca, a fost deschis primul tur al Taberei de odihnă pentru copii “La Dumbravă”. 300 de copiii se vor odihni timp de 10 zile, având în program activități sportive, ateliere de creație, excursii și discotecă. Administrația taberei atrage o deosebită atenție siguranței și confortului copiilor. Personalul taberei include în […] Post-ul Deschiderea Taberei de odihnă “La Dumbravă”: Zece zile de bucurie și aventură pentru copii / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Astăzi salvatorii au intervenit pentru scoaterea unui bărbat dintr-o fântână cu adâncimea de 10 metri, aflată la Soroca-Nouă. Acesta efectua lucrări de curățare a fântânii, iar motivul căderii se pare că ar fi un stop cardiac. Salvatorii i-au acordat primul ajutor medical, au făcut masaj cardiac, iar persoana a fost preluată de medici. Pacientul este […] Post-ul Un bărbat a căzut într-o fântână cu adâncimea de 10 metri la Soroca Nouă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, politicieni și canale de dezinformare afiliate oligarhului fugar, afirmă că Armata Națională a Republicii Moldova va deveni parte a Armatei României, iar militarii moldoveni vor fi obligați să se supună ofițerilor români și să participe la misiuni sub egida NATO și a Uniunii Europene. Potrivit acestora, soldații moldoveni vor […] Post-ul FALS: Armata Republicii Moldova va deveni parte a Armatei României apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
  În orașul bulgar Varna a avut loc un Turneu internațional la fotbal – Golden Sands Summer Cup 2024, pentru echipele de copii. La competiție a participat și echipa U-12 EFA din satul Visoca.   Discipolii antrenorului Dan Țarălungă au repurtat trei victorii și au suferit trei înfrângeri: 4-0 cu FC Nistru Ciobruciu (RM), 6-0 […] Post-ul Trei victorii și trei înfrângeri – rezultatul participării tinerilor fotbaliști din Visoca la Turneul internațional de la Varna apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
  Capitala Republicii Moldova a fost inclus în TOP-25- celemai fericite orașe din lume. Astfel, Chișinăul se  regăsește pe locul 191, la categoria „de bronz”. Cel mai mare punctaj, orașul Chișinău l-a obținut la capitolul „economie” – 309 puncte. Iar în total, orașul a acumulat 1310 puncte, lăsând în spate la capitolul „fericire” orașul Madrid […] Post-ul Chișinăul este printre cele 250 cele mai fericite orașe din lume apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Începând cu anul 2012, în Republica Moldova, ziua de 23 iunie, anual, este consacrată sărbătorii profesionale „Ziua Funcționarului Public”. Sunt cei  care joacă un rol crucial în asigurarea funcționării corecte a instituțiilor statului, iar eforturile depuse aduc o contribuție inestimabilă în servirea cetățenilor și în promovarea valorilor comunității noastre. Această  sărbătoare de importanță notorie a […] Post-ul Diplome și aprecieri pentru funcționarii publici din raionul Drochia / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
 Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în aer deja se regăsesc cantități mici de praf. În următoarele câteva zile, norul va pleca în direcția sud-est. Depunerile vor putea fi observate cu precădere în zonele în care va ploua. Praful nu este periculos pentru sănătate, dar poate acutiza starea persoanelor care suferă de boli respiratorii cronice, mai spun […] Post-ul Un nor de praf saharian traversează în aceste zile Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
  Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunțat că va procura un număr suplimentar de operații în cadrul a două programe speciale. Este vorba despre protezarea aparatului locomotor și tratamentul intervențional în accidentul vascular cerebral ischemic acut, comunică moldpres.md Potrivit sursei citate, CNAM va aloca în timpul apropiat aproape patru milioane de lei […] Post-ul Protezarea aparatului locomotor și tratamentul intervențional în accidentul vascular cerebral ischemic acut – gratuite! apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
  Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de luni, 24 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se ieftinește cu 6 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 17 bani. Dolarul american se ieftinește cu 3 bani și costă 17 lei și 86 bani. Leul românesc se ieftinește […] Post-ul Cursul valutar pentru luni, 24 iunie 2024: Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro și dolarul apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Duminica Mare sau Duminica Rusaliilor cum i se mai zice în popor, o serbăm și o așteptăm cu mult dor. În satul Domulgeni din raionul Florești, această sărbătoare a verii a adunat iubitorii de tradiții. De la eveniment nu a lipsit târgul de meșteșuguri, parada portului popular tradițional, deliciile culinare moldovenești, diverse activități în natură […] Post-ul Festivalul „Duminica Mare” de la Domulgeni a ajuns la cea de-a 12-a ediție / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Berbec Apucați-vă de treburile importante chiar de dimineață – după-amiaza va fi mai dificil să le rezolvați. Dimineața, cei din jur vă vor înțelege dintr-o privire și vor aprecia ideile voastre la adevărata lor valoare. Cu cât se apropie sfârșitul zilei de lucru, cu atât mai greu va fi să vă înțelegeți cu colegii. Ei […] Post-ul Horoscopul zilei de luni, 24 iunie 2024: Pentru nativii Rac ziua va fi reușită, dacă nu vor crea probleme singuri, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
De mic am crescut cu cărțile lui Spiridon Vangheli, concuram cu poznele lui Guguță și mă delectam mai apoi cu “Băiețelul din Coliba Albastră”, prima mea carte cu grafie latină de la începutul anilor ’90. Iar acum vreo 12 ani aveam să fac cunoștință cu autorul acestor cărți ce mi-au înfrumusețat copilăria, și nu doar […] Post-ul Spiridon Vangheli, așa cum l-am cunoscut / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Săptămâna debutează cu valori termice ridicate, vântul va sufla slab, cerul va fi înnorat în orele dimineții, precipitații nu se vor semnala. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 27 de grade Celsius. Temperaturile minime vor varia între 16 și 21 de grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru luni, 24 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
23 iunie 2024
19:50
Berbec Săptămâna poate aduce tendințe pozitive în multe aspecte. Planurile și intențiile tale trebuie păstrate în secret dacă ești interesat de realizarea lor. Luni, s-ar putea să fie nevoie să faci față atacurilor adversarilor. Marți este probabil să apară un protector sau o persoană influentă care îți va fi favorabilă, marcând un nou început în […] Post-ul Horoscopul săptămânii 24-30 iulie pentru toate zodiile apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:20
Azi, de Duminica Mare, la Băxani este sărbătoare. Pentru al doilea an consecutiv, primăria organizează o petrecere frumoasă, ca la carte, cu expoziții de covoare și tot felul de lucruri manuale pe care gospodinele din sat le-au confecționat de-a lungul anilor. Cu muzică bună și veselie, sărbătoarea a adunat întregul sat, de la mic la […] Post-ul Duminica Mare la Băxani: Muzică, joc și voie bună / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Piscina este un loc minunat pentru relaxare și exerciții fizice, însă apa tratată cu clor, deși necesară pentru igienizare, poate avea efecte nedorite asupra pielii și părului. Există însă câteva măsuri pe care le poți lua pentru a te bucura de beneficiile înotului fără a-ți compromite sănătatea pielii. În primul rând, este important să alegi […] Post-ul Îngrijirea pielii la piscină: Cum să eviți efectele negative ale clorului apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Recent, liderul unui partid „de dreapta” a afirmat, în spațiul public, că în cabinetul Recean sunt câțiva „miniștri nocivi”. Ba mai mult, acesta a cerut președintei Maia Sandu să-i elbereze pe aceștia din funcție. Iată ce a răspuns chiar premierul Dorin Recean, când a efectuat o vizită de lucru la Soroca: „Nu avem miniștri nocivi, […] Post-ul Sunt în guvernul Recean „ministri nocivi”? Vezi ce a răspuns chiar premierul apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
La 1 iunie 1512 domnitorul Bogdan al III-lea adresează regelui polonez o scrisoare, în care roagă să i se transmită în posesie nişte mori pe Nistru, aşezate faţă în faţă cu “castrum nostrum Sorocianum…contra pagonos tutelam habet” – castelul nostru de Soroca care ne apără de păgâni. Document ce confirmă existenţa cât şi rostul cetăţii […] Post-ul De la ce provine numele Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Amintirile din vacanța de vară sunt fără doar și poate legate de bunici. Așa a fost întotdeauna: cum terminam școala, mergeam la țară, acolo unde bunicii ne așteptau cu brațele deschise. Mai țineți minte diminețile acelea în care vă trezeați învăluiți în aroma clătitelor calde sau a brânzoaicelor pufoase, miros care plutea prin toată casa? […] Post-ul Gustoșenii de la bunica: Clătite cu magiun de mure și prune / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Berbec. Această zi de weekend promite să fie plină și interesantă. Puteți face sport, vizita locuri noi sau vă puteți întâlni cu prietenii. Fiți deschiși la nou și nu vă temeți să experimentați. În a doua parte a zilei, circumstanțele nu se vor desfășura așa cum v-ați așteptat. Va trebui să vă adaptați rapid la […] Post-ul Horoscopul zilei de duminică, 23 iunie 2024: Pentru Gemeni ziua va fi plină de interacțiuni cu prietenii și cei dragi, află prognoza astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.