În satul Vărăncău a fost depistată pesta porcină africană. Circa 60 de porci urmează să fie sacrificați

Observatorul de Nord, 18 iunie 2024 08:10

 La o fermă din satul Vărăncău a fost depistat un focar de pestă porcină africană. Prezența virusului a fost confirmată de Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, prin testele de laborator, iar Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar. Astfel, anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, circa 60 […] Post-ul În satul Vărăncău a fost depistată pesta porcină africană. Circa 60 de porci urmează să fie sacrificați apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 10 minute
16:40
Astăzi, 18 iulie 2024, în sala de protocol a Consiliului Raional Soroca, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 7 localități din raionul Soroca”. Acest proiect important este destinat să îmbunătățească accesul la apă potabilă pentru mii de locuitori din zonă. La eveniment au participat reprezentanți […] Post-ul Colaborare regională: Șapte localități din Soroca vor avea sisteme de alimentare cu apă / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum o oră
16:00
Un bărbat din raionul Florești a fost condamnat la pedeapsă sub formă de 180 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, după ce timp de mai multe luni și-a bătut și hărțuit sexual propria fiică de doar 15 ani. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Soroca. Potrivit materialelor dosarului, în perioada iunie-septembrie 2019, individul […] Post-ul O minoră de 15 ani din Florești, bătută și hărțuită sexual de propriul tată. Ce pedeapsă a primit individul apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
În ziua pomenirii Cuviosului Serghie de la Radonej, 18 iulie 2024, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Drochia. La slujbă au participat: prot. Nicolae CRAVEȚ, secretarul eparhiei de Soroca și Drochia, prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Ioan ZÎMBREANU, […] Post-ul Slujire arhierească în ziua pomenirii Cuviosului Serghie de la Radonej în catedrala episcopală din orașul Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
15:20
În satul Șeptelici din raionul Soroca, pregătirile pentru iarnă sunt o provocare anuală, mai ales pentru bătrâni. Cu prețurile lemnelor în continuă creștere și resursele financiare limitate, aceștia depun eforturi mari pentru a se asigura că vor avea cu ce să se încălzească în perioada rece a anului. Discutând cu câteva pensionare și localnici am […] Post-ul Localnicii din Șeptelici se pregătesc pentru iarnă: Lemne scumpe, resurse limitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Începând cu anul 2025, în grădinițele din 4 raioane ale R. Moldova urmează să fie pilotată o nouă formulă de finanțare. Este vorba despre raioanele Anenii Noi, Cahul, Florești și Nisporeni. Un asemenea proiect a fost propus și discutat la Ministerul Educației și Cercetării, de către ministrul Dan Perciun – cu șefii direcțiilor de învățământ, […] Post-ul O nouă formulă de finanțare a grădinițelor va fi pilotată în 4 raioane ale Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
12:50
Resursele de apă din Republica Moldova sunt foarte limitate și provin în principal din râurile Nistru și Prut. Majoritatea localităților utilizează apele subterane prin fântâni arteziene, a declarat la Radio Moldova vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. „În acestă perioadă, avem două surse sigure de apă. O alternativă ar fi apele subterane. La moment se […] Post-ul Resursele de apă din Republica Moldova sunt limitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
12:20
Sporirea mobilității prin sisteme de transport eficiente, durabile și sigure reprezintă unul dintre obiectivele Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova Europeană 2030. Având în vedere că, de multe ori, construcția, reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor publice depășesc hotarele terenurilor aflate în proprietatea statului, pentru a accelera desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi declarate de utilitate publică. Astfel, […] Post-ul Drumul R14R6 Codrul Nou–Soroca–Unguri–frontiera cu Ucraina a fost declarat de interes național apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Numărul de kilograme în plus nu sunt bune pentru nimeni, iar din acest motiv localnicii unui sat aleargă săptămânal cu primarul ca să îl ajute să slăbească. În ceea ce-l pivește pe edil, acesta declara că „Am fost numit grăsan, scris pe un perete„. Luciano Fregonese este primarul acestei pitorești localități italiene – Valdobbiadene. Ajuns […] Post-ul Localnicii unui sat aleargă săptămânal cu primarul ca să îl ajute să slăbească: „Am fost numit grăsan, scris pe un perete” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
10:30
Ministerul Educației și Cercetării a propus implementarea unei noi formule de finanțare în patru raioane – Anenii Noi, Cahul, Nisporeni și Florești.  Noul proiect a fost prezentat în cadrul unei discuții a ministrului Dan Perciun cu șefii direcțiilor de învățământ, cu directorii de grădinițe și reprezentanții administrației publice locale din cele patru raioane. Decizia a […] Post-ul În grădinițele din raionul Florești va fi implementată o nouă formulă de finanțare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare și condamnă vizita lui Viktor Orban în Rusia. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Siegfried Mureșan, comunică MOLDPRES. Potrivit sursei citate, astăzi Parlamentul European a votat o rezoluție, privind necesitatea sprijinului continuu al Uniunii Europene pentru Ucraina. El a specificat că […] Post-ul Parlamentul European solicită sprijin pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare la UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Vineri, 19 iulie 2024, începând cu ora 12:00, va avea loc inaugurarea expoziției personale de fotografie a renumitului artist Vasile Șoimaru, intitulată „Culori în Mișcare”. Consiliul Raional Drochia, în colaborare cu Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport, împreună cu Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă, vă invită la acest eveniment deosebit. Expoziția se va desfășura […] Post-ul Descoperiți arta fotografică „Culori în mișcare” a lui Vasile Șoimaru în Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Cadavrul unui bărbata fost găsit zăcâd pe o linie de cale ferată. Descoperirea macabră a avut loc ieri, 16 iulie, în jurul orei 09:50, pe calea ferată spre localitatea Hăsnășenii Noi, din raionul Drochia. Potrivit surselor, despre acest caz oamenii legii au fost alertați de către un trecător. La fața locului s-a deplasat grupul operativ […] Post-ul Moarte învăluită în mister, la Drochia. Un cadavru zăcea pe calea ferată apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Avocații Poporului și partenerii lor vă invită să petreceți o zi în Orășelul Drepturilor Omului pentru a vă împărtăși experiențele privind respectarea sau încălcarea drepturilor dumneavoastră. Când? Duminica aceasta, 21 iulie, începând de la ora 10:00 Unde? Orașul Drochia, bulevardul Independenței 15, în fața Consiliului Raional și a Primăriei. La această activitate vor participa: Nina […] Post-ul Caravana Drepturilor Omului 2024 vine la Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
07:40
Cabinetul de miniștri a aprobat un Regulament care prevede că, fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocația va fi oferită […] Post-ul Alocații lunare de 1000 de lei pentru elevii care vor fi transferați din școlile cu mai puțin de 50 de elevi apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
  Conform cursului oficial al Băncii Naționale a Moldovei,  moneda unică europeană va costa 19 lei și 36 de bani, cu 6 bani mai mult, iar dolarul american își menține cotația la 17 lei și 71 de bani. Leul românesc se ridică la 3 lei și 89 de bani, cu un ban mai mult. Totodată, […] Post-ul Curs valutar, 18 iulie 2024: Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și leul românesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
  Asociația ROI din România a demarat un proiect internațional cu genericul „DA, SE POATE!”, ghidat de experți cu renume în domeniul educației. Scopul acestui proiect inovator este întărirea relațiilor dintre elevi, părinți și profesori prin colaborare și implicare activă în cadrul unui mini proiect comun în școală.   Printre acei care au aplicat la […] Post-ul Gimnaziul „Alexandru Lupașcu” din Volovița este parte a Proiectului internațional „Da, se poate!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
 Astrele spun că este o perioadă de bun augur pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Aceștia sunt mult mai atenți la nevoile lor și încearcă să ajungă acolo unde și-au propus. Cele mai multe zodii se vor remarca prin puterea lor de decizie. Berbec: 21 martie – 19 aprilie Berbecii traversează o perioadă destul […] Post-ul Horoscopul zilei de 18 iulie 2024. Gemenii investesc în viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
16:40
Inspectoratul de poliție Soroca continuă să desfășoare activități de informare și prevenire a escrocheriilor. Aceste inițiative au rolul de a educa comunitatea cu privire la metodele de înșelăciune și de a proteja cetățenii împotriva fraudelor. Vă încurajăm să fiți vigilenți și să raportați orice activitate suspectă la numărul unic de urgență 112. Împreună, putem combate […] Post-ul Nu escrocheriilor! Poliția educă populația cu privire la metodele de înșelăciune apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
15:20
Administrația filialei „Soroca-gaz” aduce la cunoștință sorocenilor, că va sista livrarea gazelor naturale către municipiul Soroca pentru o zi. Astfel la 23 iulie, în intervalul orelor 8:00 – 18:00, sorocenii nu vor avea gaze naturale.  „Pentru excluderea stopării integrale a sistemelor de aprovizionare orășenești cu gaze naturale și în scopul evitării procedurii migăloase și îndelungate […] Post-ul Municipiul Soroca va rămâne o zi fără gaze naturale apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Cum să-ți faci programare la medicul specialist ? La această întrebare răspunde șefa secției consultative a Spitalului Raional Soroca, medicul Dorina Procopii.  De ce este nevoie de discutat despre asta? Pentru că, pacientul nu mai poate veni direct la specialist fără o programare. Aceste schimbări au generat mai multe întrebări și plângeri. Deși nu toate […] Post-ul Cum să-ți faci programare la medicul specialist? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
La ședința Guvernului de astăzi, s-a decis că pentru ca reabilitarea, modernizarea și extinderea unor drumuri să fie mai rapidă, va putea expropria cetățenii de unele terenuri agricole aflate în preajma șoselelor. Valoarea medie estimativă a despăgubirilor, în funcție de amplasament, pentru terenurile proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrărilor de construcție a drumurilor, vor constitui […] Post-ul Terenurile private din mai multe sate (și) din raionul Soroca vor fi expropriate pentru reparația drumurilor, cetățenii vor fi despăgubiți pentru fiecare ar cu 1360 lei sau 4300 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Este o vreme de foc, la propriu și la figurat, și pentru colaboratorii Direcția Situații Excepționale Soroca. Aceștia sunt antrenați în lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate. Peste 70 de intervenții ale acestora au fost necesare în ultima perioadă pentru stingerea incendiilor, care riscau să se extindă. Din cele 25 de localități din raionul […] Post-ul Pompierii soroceni au intervenit în ultima perioadă de 70 de ori pentru stingerea incendiilor de vegetație în jumătate din satele din raion apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Dacă ai între 14 și 25 de ani, ești pasionat(ă) de tehnologie și inovație, și dorești să-ți dezvolți abilitățile digitale, atunci te invităm să te înscrii la cursurile gratuite, oferite de Fundația Orange Moldova, în incinta celor 4 ateliere FabLab din Moldova. FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, care integrează cunoștințe […] Post-ul Tinerii din Soroca sunt invitați la cursuri gratuite, unde pot descoperi imprimarea 3D, Sistemele Embedded, mașina de cusut digitală sau tăierea cu laserul apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
În epoca automobilelor și avioanelor, puțini sunt cei care mai apelează la mersul pe jos la distanțe mari. Cu excepția unor sportivi, care pot fugi pe trasee lungi sau a celor care vor să depășească recorduri. Cu toate că au fost timpuri când înaintașii noștri mergea de la Soroca la Chișinău, Iași sau Suceava cu […] Post-ul În cât timp ai putea merge pe jos de la Soroca la Chișinău, București sau Paris? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
  A fost redusă suma destinată compensațiilor la căldură pentru sezonul rece. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, la emisiunea RLive TV. Potrivit lui, suma este mai mică în jumătate comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar din ajustarea prețurilor s-a ajustat și suma. „Există un plafon de la care nu […] Post-ul Este bine sî știți: A fost redusă suma destinată compensațiilor la căldură pentru sezonul rece apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
O adevărată „catastrofă ecologică” se întâmplă în localitatea Țarigrad, raionul Drochia. De mai multe zile, groapa de gunoi din apropierea satului este cuprinsă de flăcări, emanând un fum dens care se lasă peste întreaga zonă. Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată clar cum fumul gros învăluie satul, creând o situație insuportabilă pentru locuitori. În […] Post-ul Satul Țarigrad, cuprins de fum: O adevărată „catastrofă ecologică” în Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
 Dictatura ordinii în interesul statului și dictatura responsabilității față de cetățeni sunt doi piloni de bază asupra cărora va insista președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi și care reprezintă singura salvare pentru Republica Moldova. Potrivit lui Renato Usatîi, în cei peste 30 de ani de la independență, oamenii au pierdut încrederea în instituțiile statului. Cetățenii nu […] Post-ul Renato Usatîi: Moldova poate fi salvată doar prin dictatura ordinii în interesul statului și dictatura responsabilității față de cetățeni. PUBLICITATE POLITICĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
  Ieri, 16 iulie, la Tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă”, din satul Volovița a avut loc evenimentul de încheiere a sezonului estival 2024. Evenimentul a finalizat cu un concert festiv, organizat de chiar copiii care au avut fericirea să se odihnească aici.   La sărbătoare de „adio” au participat copii, părinți, personalul taberei, […] Post-ul Tabăra de odihnă „La Dumbravă”, care a găzduit 600 de copii, a încheiat sezonul estival apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Primăria municipiului Soroca organizează astăzi consultări publice la proiectele de decizie, care în opinia autorităților publice locale, prezintă interes public și vor fi examinate la următoarea ședință a Consiliului municipal Soroca. Sorocenii sunt așteptați la ora 14:00, în biroul 414 al Primăriei municipiului Soroca. Proiectele de decizie puse în discuție țin de modificarea deciziei privind […] Post-ul Primăria municipiului Soroca vă așteaptă astăzi să asculte opinia cetățenilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Fiecare angajat în Republica Moldova are la dispoziție nu mai puțin de 28 de zile calendaristice de concediu anual plătit, în care nu se includ zilele de sărbătoare nelucrătoare. Atrageți atenția la faptul că anul de muncă începe din ziua angajării la locul de muncă. Primul concediu îl puteți avea după 6 luni de lucru […] Post-ul Model de cerere de concediu anual plătit pentru lucrătorii din Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins pentru perioada 17-23 iulie Codul galben de scurgere scăzută, transmite moldpres.md „În perioada de referinţă, în râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, indică SHS. În caz de Cod […] Post-ul În Nistru, Prut și râurile mici se menține Cod galben de scurgere redusă a apei apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
 Conform cursului oficial al Băncii Naționale a ;oldovei astăzi, 17 iulie 2024, un euro costă 19 lei și 30 de bani, iar dolarul american are valoarea de 17 lei și 71 de bani. Leul românesc se ridică la 3 lei și 88 de bani, cu un ban mai mult. Totodată, hrivna ucraineană se menține la […] Post-ul Curs valutar, 17 iulie 2024: un euro costă 19 lei și 30 de bani, iar un dolar american este cotat la 17 lei și 71 de bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
  Comisia Electorală Centrală a aprobat ieri, 16 iulie, Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea Alegerilor prezidențiale și a referendumului republican pdivind aderarea RM la UE. Perioada electorală pentru aceste două scrutine începe la 1 august, iar campania electorală – la 20 septembrie. La 21 august, va începe perioada de desemnare și colectarea semnăturilor susținătorilor […] Post-ul Perioada electorală pentru alegerile parlamentare și referendumul privind aderarea RM la UE începe la 1 august, iar campania electorală – la 20 septembrie. apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Conform prognozelor meteorologilor, astăzi, 17 iulie, temperatura aerului, în raioanele de nord ale Republicii Moldova, va fi de 38 de grade Celsius sau cu două grade mai puțin ca ieri și cu două grade Celsius mai mult decât mâine, când vom avea +36 de grade în termometre. Umiditatea aerului va fi de 36 la sută, […] Post-ul Meteo, 17 iulie 2024: Astăzi vom avea cu două grade Celsius mai puțin ca ieri și cu două grade Celsius mai mult ca mâine apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales în zona finanţelor. Horoscop 17 iulie 2024 Berbec Berbecii pot face un drum care le aduce oportunităţi noi. Această călătorie vă poate ajuta mult şi din punct de vedere social. Horoscop 17 iulie 2024 Taur Nativii Taur sunt prea rezervaţi […] Post-ul Horoscop 17 iulie 2024. Zodiile care trăiesc o poveste de iubire ca-n filme apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:10
Izzet Eren, liderul unei grupări criminale omorât pe 11 iulie curent în Chișinău, s-a aflat aproape doi ani pe teritoriul Moldovei chiar dacă trebuia extrădat de urgență autorităților britanice pentru riscul de securitate pe care îl prezenta. Deputatul Lilian Carp a spus luni, în cadrul unei conferințe de presă, după audieri în cazul cetățeanului turc, […] Post-ul Cine sunt judecătorii responsabili de dosarele căpeteniei criminale omorâte în Chișinău, Izzet Eren apare prima dată în Observatorul de Nord.
16 iulie 2024
19:40
Costumul de baie reprezintă una dintre piesele de rezistență ale garderobei, vara. Pentru ca aceste articole să își păstreze calitatea și aspectul de la un an la altul, este important să le spălăm corect și să avem grijă la câteva aspecte, atunci când vine vorba despre depozitarea lor. Indiferent că le purtăm la mare sau […] Post-ul Așa se spală costumele de baie ca să nu se strice. Ce trebuie să faci înainte de a le băga în mașina de spălat apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:00
Indiferent că îți petreci vacanța de vară pe litoralul românesc sau în străinătate, trebuie să ții cont de anumite detalii și recomandări, atunci când intri să înoți în mare. Cu toții am văzut steagul galben sau roșu arborat la postul salvamarului pe plajă, însă în unele locuri există și steaguri verzi sau mov. Ce semnificație […] Post-ul Ce înseamnă steagul galben sau violet pe plajă. Detaliul de care să ții cont în vacanță apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:00
Două eleve din Soroca, Mihaela Melnic și Ecaterina Muntean, au obținut câte o bursă în cadrul concursului „Jurnalismul Civic pentru Schimbare”. Competiția a avut ca scop motivarea și susținerea celor mai activi jurnaliști civici în procesul de informare și educare a comunității. Mihaela Melnic a fost premiată pentru o serie de reportaje despre nostalgia sovietică, […] Post-ul Două eleve din Soroca au obținut burse în cadrul concursului „Jurnalismul Civic pentru schimbare” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:30
În municipiul Soroca, lucrările de reparație capitală a străzii Mihail Kogălniceanu, situată între străzile Independenței și Alexandru cel Bun, sunt în plină desfășurare de mai bine de o săptămână. Trotuarul, care era într-o stare deplorabilă, va fi renovat cu pavaj nou, pe o suprafață de aproximativ 580 de metri pătrați. Costul total al acestor lucrări […] Post-ul Lucrările de reparație capitală a străzii Mihail Kogălniceanu în plină desfășurare / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
La Palatul Braunstein, Sala Cupola din Iași, România s-a desfășurat recent un eveniment in memoram Nicolae Dabija, adunând oameni de cultură și prieteni ai regretatului scriitor, care pe 15 iulie curent, ar fi împlinit 76 de ani. Primăria municipiului Iași, trei cenacluri literar-artistice „Nicolae Dabija”, „Lira Prutului”, „Vocea Generațiilor” și Muzeul municipal „Regina Maria” au […] Post-ul Cenaclul literar „Cât trăim pe-acest pământ” – un eveniment In Memoriam Nicolae Dabija la Iași apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Cu frunțile plecate și cu adâncă recunoștință a fost adus omagiu celui mai slăvit domnitor, celui mai viteaz bărbat al Neamului, care a domnit aproape o jumătate de secol, durată, care nu a mai fost egalată în istoria Moldovei (anii 1457 şi 1504). În ziua de 15 iulie, în fiecare an, Sfântul Voievod Ștefan cel […] Post-ul Drochienii au adus omagiu celui mai viteaz voievod al Neamului / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Utilizarea aerului condiționat în mod eficient pe timpul verii, în special în perioadele de caniculă, poate fi o provocare. Cu toate acestea, există trucuri și sfaturi care te pot ajuta să menții răcoarea în locuință fără a genera facturi uriașe la energie. Iată câteva detalii importante. Temperatura ideală: Setează aerul condiționat la 24-26°C. Această temperatură […] Post-ul Ce trebuie să faci la aparatul de aer condiționat pe caniculă. Regulile care reduc factura la curent apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Judecătoarea Eleonora Badan-Melnic a admis acțiunea ex-premierului Vlad Filat împotriva fostului său apărător. Dispozitivul deciziei a fost pronunțat în data de 6 iunie, iar hotărârea motivată – publicată vineri, 12 iulie. Ex-premierul susţine că avocatul Igor Popa i-a lezat onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională, după ce a declarat la o emisiune că primea în celulă […] Post-ul „Plahotniuc îi organiza mese copioase în celulă”. Fostul apărător al ex-premierului Vlad Filat, prins cu minciuna // DOC apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Un incendiu de vegetație extins a fost înregistrat ieri în localitatea Lunga, raionul Florești. Focul, care a mistuit 80 de hectare de vegetație, se răspândea cu repeziciune spre teritoriul aeroportului Mărculești. Pentru lichidarea flăcărilor au intervenit opt echipe de pompieri și militari, comunică moldpres.md Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora […] Post-ul Risc de incendiu la aeroportul Mărculești. Opt echipe de pompieri și militari au intervenit apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Armata Națională urmează să recepționeze în această săptămână un lot de tehnică militară din partea Statelor Unite ale Americii care cuprinde 20 de unităţi de tehnică HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), comunică MOLDPRES. Potrivit Ministerului Apărării, mașinile vor fi utilizate de militarii Armatei Naționale în cadrul antrenamentelor și exercițiilor naționale și internaționale. Donația va […] Post-ul 20 de unităţi de tehnică donate de SUA Armatei Naționale vor ajunge în Republica Moldova în această săptămână apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Observatorul de Nord scria acum o săptămână că Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale. Printre drumurile regionale ce urmează să fie reparate este și Coridorul 5: R13 – Ivanovca-Izvoare-Ocolina-M2 cu o lungime de 35 km. Ulterior deputatul Ion Babici de la PAS, s-a revoltat pe […] Post-ul Reparația unui drum regional, care trece și prin raionul Soroca, dezbină deputații apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Grecia este una dintre cele mai iubite destinații turistice de toată lumea. Priveliștile uluitoare, apa albastră ca lacrima, mâncarea și tradițiile sunt doar câteva dintre motivele pentru care unii aleg să se mute definitiv aici. Dar cât de scumpe este? Cât costă o insulă privată în Grecia? Milioane de turiști din toate țările lumii vizitează […] Post-ul Cât costă să te muți pe o insulă idilică din Grecia, fără vecini. Ce trebuie să faci ca să o cumperi, topul celor mai ieftine locații apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Dacă în trecut aerul condiționat era considerat doar un moft, în ziua de astăzi a devenit o necesitate, iar temperaturile înregistrate zilele acestea au dovedit acest lucru. Foarte important este la ce temperatură setăm aerul condiționat. În perioadele caniculare, este important să setăm aerul condiționat la o temperatură care să ne oferte confort. Un criteriu […] Post-ul Temperatura la care trebuie să setezi aerul condiționat când afară sunt peste 40 de grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
  Dacă ești tânăr antreprenor (vârsta 18-35 de ani), deca ești rezident al incubatorului de Afaceri din Soroca poți participa la un concurs de mini-granturi și pune umărul la revitalizarea urbană a municipiului Soroca.   Recent, primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, a semnat un Acord de Parteneriat cu administratorii IP ”Centrul de Dezvoltare Locală și […] Post-ul Rezidenții Incubatorului de Afaceri din Soroca pot obține un mini-grant pentru revitalizarea urbană a municipiului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.