A crescut prețul de achiziție a gazului în luna iunie – Cu cât a procurat Moldovagaz metan de la Energocom

Politik, 3 iunie 2024 21:20

SA „Moldovagaz” a făcut public prețul de achiziție a gazelor naturale în urma licitației recente desfășurate pe platforma „BRM East Energy”. Conform contractului de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna iunie 2024 prețul de achiziție va fi de 32,875 euro/MWh. Acest preț echivalează cu 349,79 euro pentru o mie ... A crescut prețul de achiziție a gazului în luna iunie – Cu cât a procurat Moldovagaz metan de la Energocom The post A crescut prețul de achiziție a gazului în luna iunie – Cu cât a procurat Moldovagaz metan de la Energocom appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 6 ore
11:30
Mijloacele de transport din stânga Nistrului ar putea fi înmatriculate cu numere neutre până la data de 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe și va fi propus spre aprobare în plenul Parlamentului. Proiectul de lege a ... Chișinăul extinde termenul de înregistrare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului cu numere neutre, până la sfârșitul anului 2026 The post Chișinăul extinde termenul de înregistrare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului cu numere neutre, până la sfârșitul anului 2026 appeared first on Politik.
11:20
Moldova a prezentat la prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE, Cadrul de negociere, din partea țării noastre. Documentul prevede, printre alte, că RM își propune să adere la UE până în 2030, dar și faptul că statul nostru ar putea solicita perioade de tranziție pentru sectoarele agricol și mediul înconjurător. „Pe parcursul ultimelor luni, colegii din cadrul ... Moldova ar putea soliciata anumite clauze în Cadrul de negociere cu UE pentru anumite sectoare – Precizările Guvernului The post Moldova ar putea soliciata anumite clauze în Cadrul de negociere cu UE pentru anumite sectoare – Precizările Guvernului appeared first on Politik.
11:20
Asociația „Forța Fermierilor” cere „de urgență” Guvernului prelungirea procedurii de licențiere a importurilor de cereale și oleaginoase. Conform unui comunicat al Asociației, deși țările din regiune mențin în continuare un regim controlat la importuri ucrainene, autoritățile de la Chișinău nu au prelungit, deocamdată, măsura de protecție, ea fiind activă doar câteva luni. Agricultorii susțin că ... Fermierii solicită Guvernului prelungirea „de urgență” a licențierii a importurilor de cereale și oleaginoase – În caz contrar, pierderile agricultorilor vor fi colosale The post Fermierii solicită Guvernului prelungirea „de urgență” a licențierii a importurilor de cereale și oleaginoase – În caz contrar, pierderile agricultorilor vor fi colosale appeared first on Politik.
11:20
Republica Moldova și Ucraina, care în prezent merg „la pachet” în procesul de integrare în Uniunea Europeană, se vor separa după ce vor fi deschise capitolele de negociere. Din acel moment fiecare dintre cele două țări va parcurge drumul spre aderarea la UE „cu pasul său”. Precizările au fost făcute de vicepremierul pentru Integrare Europeană ... Se separă sau nu Moldova de Ucraina în procesul de aderare la UE – Răspunsul guvernului de la Chișinău The post Se separă sau nu Moldova de Ucraina în procesul de aderare la UE – Răspunsul guvernului de la Chișinău appeared first on Politik.
Acum 24 ore
23:20
Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma, miercuri, nominalizarea lui Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au anunţat, marţi, surse diplomatice. Ambasadorii statelor membre vor oficializa această numire în timpul unei reuniuni a Consiliului Atlanticului de Nord, forul de decizie politică al NATO. Retragerea candidaturii lui Klaus Iohannis şi a ... Fostul premier olandez, Mark Rutte nominalizat oficial pentru funcția de secretar general al NATO – Va intra în atribuții pe 1 octombrie – Cinci probleme dificile cu care va trebui să se confrunte The post Fostul premier olandez, Mark Rutte nominalizat oficial pentru funcția de secretar general al NATO – Va intra în atribuții pe 1 octombrie – Cinci probleme dificile cu care va trebui să se confrunte appeared first on Politik.
23:00
Judecătorii Curții Penale Internaționale (CPI) au emis mandate de arestare pentru fostul ministru rus al Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major, Generalul Valeri Gherasimov. Cei doi sunt acuzați pentru presupuse crime comise în timpul războiului din Ucraina, transmite Associated Press. Este vorba de atacuri asupra infrastructurii energetice și de vătămarea civililor ucraineni. Curtea a ... Mandate de arestare pentru Șoigu și Gherasimov din partea Curții Penale Internaționale – Generalii ruși sunt vizați în legătură cu crimele din Ucraina The post Mandate de arestare pentru Șoigu și Gherasimov din partea Curții Penale Internaționale – Generalii ruși sunt vizați în legătură cu crimele din Ucraina appeared first on Politik.
22:50
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat marți, într-un mesaj video, deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și cu Republica Moldova „Este o veste foarte bună faptul că astăzi Uniunea Europeană deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Ne aflăm în pragul unui moment semnificativ și transformator pentru aceste două țări și ... Ursula von der Leyen salută debutul negocierilor de aderare la UE cu Moldova și Ucraina – „Calea va fi plină de provocări, dar împreună putem făuri o Europă mai mare” The post Ursula von der Leyen salută debutul negocierilor de aderare la UE cu Moldova și Ucraina – „Calea va fi plină de provocări, dar împreună putem făuri o Europă mai mare” appeared first on Politik.
22:40
Consiliul Europei l-a ales pe fostul președinte elvețian Alain Berset ca viitor secretar general, a anunțat marți seara organizația, dând o lovitură candidatului belgian și comisarului european pentru justiție, Didier Reynders, relatează POLITICO. Organizația cu sediul la Strasbourg a organizat marți un vot secret în două tururi. Berset a obținut majoritatea voturilor în cel de-al ... Fostul președinte al Elveției ales noul secretar general al Consiliului Europei – Lovitură dată candidatului belgian și comisarului european pentru justiție, Didier Reynders The post Fostul președinte al Elveției ales noul secretar general al Consiliului Europei – Lovitură dată candidatului belgian și comisarului european pentru justiție, Didier Reynders appeared first on Politik.
22:40
Pe 25 iunie, la Luxembourg, a avut loc prima Conferință Interguvernamentală Uniunea Europeană-Republica Moldova. A fost un moment solemn de începere a negocierilor de aderare a RM la blocul comunitar, proces care va dura mai mulți ani. Totuși, conjunctura regională și europeană complicată ar putea grăbi unele procese de apropiere a Moldovei de UE. La ... Republica Moldova a lansat oficial negocierile de aderare la UE – Ce urmează, în următoarele luni, pentru guvernul de la Chișinău The post Republica Moldova a lansat oficial negocierile de aderare la UE – Ce urmează, în următoarele luni, pentru guvernul de la Chișinău appeared first on Politik.
22:40
Liderii europeni negociatori, în frunte cu Macron, Scholz și Tusk, au aprobat pachetul “Ursula von der Leyen – Antonio Costa – Kaja Kallas” pentru funcțiile de top din UE Cei șase lideri europeni care negociază posturile de conducere ale instituțiilor Uniunii Europene au convenit ca Ursula von der Leyen (PPE, Germania), António Costa (Socialiști, Portugalia) ... Liderii europeni au convenit funcțiile de top din UE – Urmează votul din Consiliul și Parlamentul European The post Liderii europeni au convenit funcțiile de top din UE – Urmează votul din Consiliul și Parlamentul European appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Rusia lovită de noi sancțiuni din partea Occidentului. Miniștrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene au adoptat noi măsuri punitive pentru a contracara eludarea sancţiunilor şi a împiedica Rusia să obţină tehnologie occidentală pentru fabricarea de arme. Încă 69 de persoane şi 47 de entităţi legate de invazia rusă împotriva Ucrainei au intrat ... UE aplică noi sancțiuni împotriva Rusiei – Vizează industria de armament și reexportul materiei prime rusești în terțe state The post UE aplică noi sancțiuni împotriva Rusiei – Vizează industria de armament și reexportul materiei prime rusești în terțe state appeared first on Politik.
13:20
Igor Talmazan, fostul șef al Serviciului Vamal, care a demisionat în aprilie, curent, a fost numit secretar general al Parlamentului. Un dispoziție care prevede acest lucru a fost semnat de președintele Parlamentului Igor Grosu pe 24 iunie. De asemenea, Tamara Gheorghița, care a deținut funcția de secretar general al legislativului în perioada septembrie 2021 – ... Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, intrat în funcția de secretar general al Parlamentului –  Igor Grosu a semnat dispoziția The post Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, intrat în funcția de secretar general al Parlamentului –  Igor Grosu a semnat dispoziția appeared first on Politik.
10:40
Rusia zguduită de un nou atac armat produs în regiunea caucaziană Daghestan.  Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit. Atacurile armate au avut loc aproape simultan în două orașe. În Derbent, a fost deschis focul asupra unei biserici ortodoxe și a unei sinagogi, în timp ce în Mahacikala, capitala regiunii ... Rusia zguduită de un nou atac armat – Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit în regiunea Daghestan The post Rusia zguduită de un nou atac armat – Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit în regiunea Daghestan appeared first on Politik.
10:40
Corpului neînsuflețit al scriitorului Spiridon Vangheli a fost depus în seara zilei de ieri la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din centrul Chișinăului, unde a avut loc serviciul divin și o slujbă de pomenire. În dimineața zilei de luni,Spiridon Vangheli a fost adus la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Aici, de la ora 10.00 până ... Moldova în doliu – Îndrăgitul scriitor pentru copii, Spiridon Vangheli, petrecut pe ultimul său drum The post Moldova în doliu – Îndrăgitul scriitor pentru copii, Spiridon Vangheli, petrecut pe ultimul său drum appeared first on Politik.
10:40
Premierul Recean va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE la Luxembourg acolo unde va avea loc prima conferință interguvernamentală Republica Moldova-Uniunea Europeană. Aceasta este planificată pentru 25 iunie și va da startul negocierilor de aderare Din cadrul delegației guvernamentale fac parte vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, vicepremierul Mihai Popșoi, ministru ... Delegația guvernamentală de la Chișinău pleacă la Luxemburg pentru lansarea negocierilor de aderare la UE The post Delegația guvernamentală de la Chișinău pleacă la Luxemburg pentru lansarea negocierilor de aderare la UE appeared first on Politik.
10:40
Sâmbătă, 22 iunie 2024, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Subiectul principal de discuție al ședinței conducătorilor PDCM a fost participarea formațiunii la alegerile prezidențiale și poziția partidului față de referendumul constituțional din 20 octombrie 2024. Astfel, Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată ... Fostul premier, Ion Chicu va candida la alegerile prezidențiale – Ce decizie a luat partidul său față de referendumul constituțional The post Fostul premier, Ion Chicu va candida la alegerile prezidențiale – Ce decizie a luat partidul său față de referendumul constituțional appeared first on Politik.
23 iunie 2024
20:10
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Duminica Mare, numită și sărbătoarea Sfintei Treimi sau Pogorârea Sfântului Duh. Potrivit rânduielilor bisericești, în această zi preoții oficiază slujbe precum cea din ziua Sfintelor Paști. Duminica Mare este una dintre cele 12 sărbători împărătești. Pogorârea Sfântului Duh este sărbătorită în fiecare an la o dată diferită, fiind marcată în a ... Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Duminica Mare The post Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Duminica Mare appeared first on Politik.
20:10
Magnatul ucrainean Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, își deschide o nouă afacere, de data aceasta în România, scrie presa de peste Prut DTEK, grupul controlat de miliardarul Rinat Ahmetov, a intrat puternic pe piața de energie din România și a achiziționat un parc voltaic în județul Dâmbovița. Grupul lui Ahmetov a avut ... Rinat Ahmetov își mută afacerile în România – Miliardarul ucrainean investește pe piața de energie verde The post Rinat Ahmetov își mută afacerile în România – Miliardarul ucrainean investește pe piața de energie verde appeared first on Politik.
20:10
Novak Djokovic nu este 100% sigur dacă va participa la Wimbledon, fiind în prezent în plin proces de recuperare după accidentarea la genunchi suferită la Roland Garros. Cu toate acestea, Nole a luat în urmă cu puțin timp o decizie extrem de interesantă, care dă impresia că jucătorul sârb este mai aproape de a juca ... Participă sau nu Novak Djokovic la Wimbledon? – Decizia de ultimă oră luată de Nole The post Participă sau nu Novak Djokovic la Wimbledon? – Decizia de ultimă oră luată de Nole appeared first on Politik.
01:20
Naționala de fotbal a României a cedat în fața reprezentativei Belgiei cu 0-2 în al doilea meci la EURO 2024, care se desfășoară în Germania. Partida a avut loc pe RheinEnergieStadion din orașul Koln. Tricolorii păstrează șanse de calificare în optimi dar vor trebui să facă cel puțin un egal în ultimul meci cu Slovacia ... Învinsă de Belgia, în cel de-al doilea meci la EURO 2024, România păstrează șanse la accederea în optimi de finală – Scenariile din Grupa E The post Învinsă de Belgia, în cel de-al doilea meci la EURO 2024, România păstrează șanse la accederea în optimi de finală – Scenariile din Grupa E appeared first on Politik.
21 iunie 2024
11:50
Furnizorul britanic de servicii bancare Revolut își retrage serviciile din Republica Moldova, după un an de activitate începând cu 20 iulie, potrivit unui mesaj afișat pe conturile utilizatorilor. „Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem Revolut Lite servicii, în vigoare din 20 iulie. Aceasta nu a fost o decizie ușoară, dorim ... Un furnizor britanic de servicii bancare se retrage din Moldova – Reacția Guvernului The post Un furnizor britanic de servicii bancare se retrage din Moldova – Reacția Guvernului appeared first on Politik.
11:30
Președintele Maia Sandu a semnat vineri, 21 iunie, Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a R.Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea, la ședința de astăzi a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, șeful statului a discutat despre poziția generală de negocieri a R. Moldova, ce urmează a fi aprobată de Guvern, și a desemnat-o pe Cristina ... ULTIMA ORĂ: Președintele, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor de aderare la UE The post ULTIMA ORĂ: Președintele, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor de aderare la UE appeared first on Politik.
11:20
Guvernul aprobă o rectificare de buget pentru anul în curs. Este vorba de o redistribuire a surselor financiare pe intern. astfel, veniturile planificate la bugetul de stat sunt mai mici decât erau planificate cu 800 de milioane de lei iar cheltuielile sunt în creștere cu 386 milioane de lei. Va crește și deficitul bugetar de ... LIVE: Ședința Guvernului – Executivul aprobă o rectificare a legii Bugetului de Stat pentru anul 2024 The post LIVE: Ședința Guvernului – Executivul aprobă o rectificare a legii Bugetului de Stat pentru anul 2024 appeared first on Politik.
20 iunie 2024
16:20
Ministerul Energiei a lansat concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, care vor fi înaintați din numele instituției. Mandatul la o parte dintre membrii Consiliului de administrație expiră în luna iunie, iar Ministerul Energiei a decis să selecteze candidații pentru funcția de membru al Consiliului de ... Se caută patru membri din partea Guvernului în Consiliul de administrare al SA „Moldovagaz” – Ministerul Energiei a lansat concursul The post Se caută patru membri din partea Guvernului în Consiliul de administrare al SA „Moldovagaz” – Ministerul Energiei a lansat concursul appeared first on Politik.
16:20
Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) vor putea asigura aplicarea sancțiunilor pentru aleșii poporului. Modificările operate în Regulamentul Parlamentului au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, notează moldpres. Anterior Articolul 133 din Regulamentul Parlamentului stabilea că executarea sancțiunilor de eliminare din sala de la ședințe și de interzicere ... O nouă competență pentru ofițerii SPPS – Vor asigura aplicarea sancțiunilor pentru deputații care încalcă Regulamentul Parlamentului – Legea a intrat în vigoare The post O nouă competență pentru ofițerii SPPS – Vor asigura aplicarea sancțiunilor pentru deputații care încalcă Regulamentul Parlamentului – Legea a intrat în vigoare appeared first on Politik.
16:20
Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai partidelor politice extraparlamentare pentru a informa despre evoluțiile de pe agenda europeană și a consulta poziția generală de negociere a Republicii Moldova pentru prima Conferință Interguvernamentală din 25 iunie Oficialul a mulțumit partidelor care și-au manifestat interesul de a contribui la ... În ajunul primei Conferințe Interguvernamentale privind lansarea negocierilor cu UE, vicepremierul Gherasimov a invitat, din nou, partidele extraparlamentare la discuții The post În ajunul primei Conferințe Interguvernamentale privind lansarea negocierilor cu UE, vicepremierul Gherasimov a invitat, din nou, partidele extraparlamentare la discuții appeared first on Politik.
16:20
Activitatea agenților imobiliari ar putea fi reglementată mai strict, conform unui nou proiect de lege anunțat de deputații PAS Radu Marian și Marina Morozova. Legea urmărește protecția consumatorilor, încurajarea agenților imobiliari onești, asigurarea corectitudinii tranzacțiilor imobiliare, acreditarea agenților și combaterea fraudelor și evaziunii fiscale, scrie Bani.md. „Scopul nostru este adoptarea unei legi clare, care să ... Parlamentul intervine în spațiul agenților imobiliari – Activitatea acestora ar putea fi reglementată mai strict The post Parlamentul intervine în spațiul agenților imobiliari – Activitatea acestora ar putea fi reglementată mai strict appeared first on Politik.
16:20
Parlamentul va avea un nou secretar general. Este vorba de Igor Talmazan, fostul director al Serviciului Vamal. Candidatura acestuia a fost supusă examinării la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului și va trece și prin Biroul Permanent al Legislativului Precizăm că Igor Talmazan a deținut șefia Serviciului Vamal de două ori în perioada ... De la șefia Vămii la secretariatul Parlamentului – Igor Talmazan va deține funcția de secretar general al Legislativului The post De la șefia Vămii la secretariatul Parlamentului – Igor Talmazan va deține funcția de secretar general al Legislativului appeared first on Politik.
16:20
Analistul poltic, sociologul și profesorul Dan Dungaciu, consideră Republica Moldova ar avea nevoie de un pol social-democrat la această oră, care să coaguleze un electorat ignorat, deloc lipsit de importanță pe centru-stânga, centru şi centru-dreapta. Analistul politic de la București militează pentru un pol social-democrat puternic în Republica Moldova care să reușească să atragă la ... Dan Dungaciu: Spectrul politic din Moldova duce lipsa unui pol social-democrat pro-european, iar absența lui ar pitea duce Moldova în zona gri The post Dan Dungaciu: Spectrul politic din Moldova duce lipsa unui pol social-democrat pro-european, iar absența lui ar pitea duce Moldova în zona gri appeared first on Politik.
16:20
Președintele Klaus Iohannis renunță la cursa pentru șefia NATO. În ședința Consiliului Suprem de Apărare al României el a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației, notează Digi24.ro „În ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat ... ULTIMA ORĂ: Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru șefia NATO The post ULTIMA ORĂ: Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru șefia NATO appeared first on Politik.
12 iunie 2024
12:20
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat miercuri, 12 iunie, candidaturile lui Sergiu Brigai și Sergiu Russu în funcțiile de procurori adjuncți ai procurorului general, la propunerea șefului Procuraturii Generale, Ion Munteanu. Sergiu Russu a ocupat până acum funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar Sergiu Brigai ... Numiri noi în sistemul procuraturii – CSP a aprobat aduncții Procurorului General și doi subalterni interimari la PCCOS The post Numiri noi în sistemul procuraturii – CSP a aprobat aduncții Procurorului General și doi subalterni interimari la PCCOS appeared first on Politik.
7 iunie 2024
15:30
Fostul deputat PL și PLR, Vadim Vacarciuc, a fost arestat în Statele Unite ale Americii, fiind bănuit de utilizarea neautorizată a datelor personale a unei persoane, anunță presa din SUA. Pe aceeași cauză figurează și un tânăr de 32 de ani. Totuși, presa americană precizează că nu dispune de mai multe informații pe acest caz. ... Fostul deputat și halterofil, Vadim Vacarciuc, arestat în SUA – Ce ispravă a făcut The post Fostul deputat și halterofil, Vadim Vacarciuc, arestat în SUA – Ce ispravă a făcut appeared first on Politik.
15:30
Indemnizația pentru absolvenții de la Universitatea Pedagogică care se angajează într-o școală din mediul rural a fost majorată până la 200 de mii de lei. Alocația va fi oferită pentru o perioadă de cinci ani. Iar pentru absolvenții colegiilor pedagogice, mărimea indemizației a crescut până la 160 de mii de lei. Noile măsuri au fost ... Lipsă de cadre în sistemul educațional – Statul majorează indemnizațiile pentru tinerii specialiști din mediul rural The post Lipsă de cadre în sistemul educațional – Statul majorează indemnizațiile pentru tinerii specialiști din mediul rural appeared first on Politik.
15:30
UE ar dori o clarificare privind deschiderea negocierilor privind aderarea RM și a Ucrainei la UE până la preluarea de către Ungaria a președinției rotative a blocului comunitar. În acest sens, Comisia Europeană a recomandat Consiliului UE să înceapă negocierile privind aderarea R. Moldova și Ucrainei. Anunțul a fost făcut de premierul ucrainean Denis Şmigal. ... Se fac eforturi pentru demararea negocierilor de aderare a RM și Ucrainei la UE, până la președinția ungară a Uniunii Europene – Ce a recomandat Comisia Europeană, Consiliului UE The post Se fac eforturi pentru demararea negocierilor de aderare a RM și Ucrainei la UE, până la președinția ungară a Uniunii Europene – Ce a recomandat Comisia Europeană, Consiliului UE appeared first on Politik.
6 iunie 2024
16:10
Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură un proiect de lege care privește atragerea unui împrumut de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Această inițiativă urmărește să asigure sprijin financiar pentru necesitățile bugetului de stat și pentru implementarea unor reforme esențiale. Conform proiectului ... FMI oferă Republicii Moldova un împrumut cu respectarea anumitor condiții – Unde vor fi utilizați banii The post FMI oferă Republicii Moldova un împrumut cu respectarea anumitor condiții – Unde vor fi utilizați banii appeared first on Politik.
16:10
Procuratura Generală cere detalii de la Serviciul Informații și Securitate (SIS) pentru a deschide un dosar penal pe numele fostului șef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan, suspectat că ar fi fost informator al serviciilor secrete rusești, notează europalibera.org. Pe 6 iunie, ofițerii SIS ar trebui să transmită Procuraturii Generale un răspuns, după ... Procuratura generală îi pregătește dosar penal pentru trădare de patrie generalului Gorgan, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei – Cazul discutat și în Parlament The post Procuratura generală îi pregătește dosar penal pentru trădare de patrie generalului Gorgan, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei – Cazul discutat și în Parlament appeared first on Politik.
16:10
Arest preventiv de 30 de zile pentru Șeful Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana la 6 iunie 2024, în cadrul cauzei penale inițiate în privința manipulării datelor Interpol, transmite Procuratura Anticorupție. Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție, solicitând aplicarea măsurii ... Arest preventiv pentru 30 de zile, pentru șeful biroului Interpol din Moldova, Viorel Țentiu, vizat într-o cauză de corupție – PA, încă, efectuează percheziții în privința altor persoane implicate The post Arest preventiv pentru 30 de zile, pentru șeful biroului Interpol din Moldova, Viorel Țentiu, vizat într-o cauză de corupție – PA, încă, efectuează percheziții în privința altor persoane implicate appeared first on Politik.
12:20
Țentiu Viorel, şeful Centrului cooperare poliţienească internaţională a IGP a fost adus astăzi la Judecătoria Chişinău sediul Ciocana, pentru a i se decide măsura de arest în dosarul fișierilor de la INTERPOL. Procurorii cer 30 de zile de arest pentru șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu The post LIVE: Judecătoria Chişinău sediul Ciocana decide aplicarea măsurii de arest figuranților în dosarul corupției moldovenești de la Interpol – Ce spune Veronica Dragalin appeared first on Politik.
11:40
Deputații se întrunesc în ședințe plenare. Aleșii poporului vor examina rapoartele privind executarea bugetului pe stat pe anul trecut, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2023. De asemenea, deputații vor dezbate Raportul de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru ... LIVE Ședința Parlamentului – Deputații examinează rapoartele privind executarea bugetelor de stat pe anul trecut The post LIVE Ședința Parlamentului – Deputații examinează rapoartele privind executarea bugetelor de stat pe anul trecut appeared first on Politik.
10:50
Legea aprobată de Parlament, privind chiria spațiilor comerciale de la Aeroport, va fi contestată de către deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Parlamentarii au sesizat Curtea Constituțională și solicită controlul constituționalității legii votată de Parlament Reprezentanții BCS consideră că noile reglementări la lege au fost operate cu încălcarea procedurii legislative și urmăresc alte scopuri decât ... Opoziția nemulțumită de extinderea termenului chiriei spațiilor de la Aeroportul Chișinău – Au contestat la Curtea Constituțională legea votată de Parlament The post Opoziția nemulțumită de extinderea termenului chiriei spațiilor de la Aeroportul Chișinău – Au contestat la Curtea Constituțională legea votată de Parlament appeared first on Politik.
10:50
Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a lansat noua versiune a platformei de achitare a vinietei – vinieta.gov.md. Noul sistem informațional (SI) „e-Vinieta” este mai ușor de utilizat și oferă o serie de beneficii semnificative, precum modernizare, eficientizare și transparență. SI „e-Vinieta” conține totalitatea informației aferente gestiunii, evidenței și controlului vinietei. Astfel, la etapa inițială, ... Acces facil pentru șoferi la achitarea vinietei – Administraţia de Stat a Drumurilor a lansat o nouă versiune a platformei de achitare a vinietei The post Acces facil pentru șoferi la achitarea vinietei – Administraţia de Stat a Drumurilor a lansat o nouă versiune a platformei de achitare a vinietei appeared first on Politik.
5 iunie 2024
23:10
Prim-ministrul Dorin Recean susține că în pofida crizelor, antreprenorii au noi oportunități de dezvoltare și au investit în economia națională, creând locuri de muncă și bunăstare în țara noastră. Un mesaj în acest sens a fost lansat de către oficial în cadrul celei de-a 21-a ediție a evenimentului „Gala Businessului Moldovenesc”, organizat de Camera de ... Premierul Recean, la Gala Businessului Moldovenesc: „Optimismul economic revine, iar noi avem o oportunitate, să fim competitivi pe cea mai mare și bogată piață din lume” The post Premierul Recean, la Gala Businessului Moldovenesc: „Optimismul economic revine, iar noi avem o oportunitate, să fim competitivi pe cea mai mare și bogată piață din lume” appeared first on Politik.
23:10
Consiliul Superior al Magistraturii a propus Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, numirea în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție pe Vladislav Gribincea și Stella Bleșceaga. Asta după ce astăzi au fost anunțate rezultatele concursului pentru suplinirea posturilor vacante de judecător la CSJ. În urma prestației candidaților și analizei materialelor dosarelor personale, membrii Consiliului ... Doar doi din 7, propuși șefului statului pentru numirea în funcția de judecător la CSJ – Cine sunt magistarții care au trecut filtrul CSM The post Doar doi din 7, propuși șefului statului pentru numirea în funcția de judecător la CSJ – Cine sunt magistarții care au trecut filtrul CSM appeared first on Politik.
23:10
Vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, își exprimă speranța că lansarea oficială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va avea loc până la sfârșitul președinției belgiene, adică până la sfârșitul lunii iunie, notează realitatea.md „Următoarea etapă este organizarea primei conferințe interguvernamentale unde vom avea o primă interacțiune cu statele membre la ... Vicepremierul Gherasimov: „Nu există o dată privind lansarea negocierilor cu UE, sperăm să se întâmple până la sfârșitul președinției belgiene” The post Vicepremierul Gherasimov: „Nu există o dată privind lansarea negocierilor cu UE, sperăm să se întâmple până la sfârșitul președinției belgiene” appeared first on Politik.
23:10
O investigație The Insider relevă că fostul șef al Statului Major al Armatei R. Moldova, Igor Gorgan, transmitea regulat informații către curatorul său de la Serviciul de Informații Militare al Forțelor Armate a Federației Ruse (GRU), colonelul Alexei Makarov. Potrivit autoritolor materialului, care au accesat corespondența de Telegram a lui Igor Gorgan, generalul de brigadă ... SIS confirmă – Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan este suspectat de spionaj în favoarea Rusiei – Acesta a fost suspendat de la locul de muncă, agenția ONU pentru refugiați din Moldova The post SIS confirmă – Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan este suspectat de spionaj în favoarea Rusiei – Acesta a fost suspendat de la locul de muncă, agenția ONU pentru refugiați din Moldova appeared first on Politik.
23:10
După câteva decenii de așteptări și promisiuni din partea autorităților, premierul Recean reia un angajament al statului de a construi la Chișinău un stadion modern. Recean a spus că Republica Moldova va avea în maximum cinci ani un stadion de fotbal nou, construit conform standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării ... După câteva decenii de așteptări, premierul Recean face o nouă promisiune pentru lumea sportului din Moldova – Guvernul va construi un stadion modern The post După câteva decenii de așteptări, premierul Recean face o nouă promisiune pentru lumea sportului din Moldova – Guvernul va construi un stadion modern appeared first on Politik.
12:00
Economia moldovenească continuă să fie bolnavă și este grav afectată de dezechilibrul comercial și de migrația forței de muncă. O spune ministrul Dezvoltării Economice, care este tot mai pesimist în previziunile de „lecuire” a economiei, proces care, spune demnitarul, ar putea dura și până după 2030, adică atunci când, potrivit promisiunilor PAS, Moldova ar trebui ... Previziuni sumbre despre economia Moldovei, afectată grav de dezechilibrul comercial și de migrația forței de muncă – Prognozele ministrului Alaiba The post Previziuni sumbre despre economia Moldovei, afectată grav de dezechilibrul comercial și de migrația forței de muncă – Prognozele ministrului Alaiba appeared first on Politik.
12:00
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit și astăzi. Pe ordinea de zi figurează un singur subiect, concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Candidațiii la funcția de judecător la CSJ sunt: Stella Bleșceaga, Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu, Iuri Lealin șiVladislav Gribincea The post CSM în ședință – Va suplini funcțiile vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție appeared first on Politik.
12:00
Guvernul a aprobat „Strategia Națională de Dezvoltare Economică 2030”, un document care prevede redefinirea politicii naționale în domeniul dezvoltării economice pentru a eficientiza utilizarea resurselor și oportunităților existente în contextul procesului de aderare la UE, pentru a realiza o creștere economică mai rapidă, mai incluzivă și mai durabilă, comunică Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. „Strategia ... Guvernul vrea să schimbe politicile în domeniul dezvoltării economice – A aprobat Strategia Națională de Dezvoltare Economică 2030 The post Guvernul vrea să schimbe politicile în domeniul dezvoltării economice – A aprobat Strategia Națională de Dezvoltare Economică 2030 appeared first on Politik.
4 iunie 2024
21:40
Patru persoane sunt reținute ca urmare a 33 de percheziții efectuate astăzi în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză, cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite. Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat la un briefing de presă că se investighează o presupusă schemă de corupție prin care ... Patru persoane reținute într-o anchetă internațională privind acte de corupție pe linia INTERPOL – Surse: Ar fi vorba de conducerea filialei din Moldova The post Patru persoane reținute într-o anchetă internațională privind acte de corupție pe linia INTERPOL – Surse: Ar fi vorba de conducerea filialei din Moldova appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.