Profesoara Raisa Berbeci a aniversat 70 de ani cu o lansare de carte / GALERIE FOTO

Observatorul de Nord, 22 mai 2024 15:40

Recent, în sala de festivități a Colegiului de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca, a avut loc un eveniment cultural dedicat aniversării a 70 de ani ai profesoarei Raisa Berbeci, șefă a Catedrei Dirijare Corală în perioada 2000-2020. Colegii și discipolii au evocat amintiri cu omagiata, care de 46 de ani s-a dedicat instruirii elevilor în […] Post-ul Profesoara Raisa Berbeci a aniversat 70 de ani cu o lansare de carte / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 12 ore
17:10
Există multe studii despre beneficiile acizilor grași polinesaturați omega-3. Uleiul de pește este benefic pentru diferite sisteme ale corpului uman, iar un nou studiu arată că omega-3 poate reduce și nivelurile de agresivitate. Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania au efectuat o meta-analiză a 29 de studii controlate randomizate care examinează efectele acestui […] Post-ul Studiu: Consumul de pește poate să reducă comportamentul agresiv apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Banalele sunt fructele delicatese bogate în potasiu sunt consumate ca atare, dar dau un gust delicios și în smoothie-uri, înghețate sau alte deserturi. Cu toate acestea, bananele mai pot fi utile și în grădină. O gospodină pasionată de grădinărit a plantat pur și simplu banane în toată grădina, la mijlocul lunii iunie. Ce a observat […] Post-ul A plantat banane în toată grădina, la mijlocul lunii iunie. Ce a observat o săptămână mai târziu apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Hortensiile sunt printre cele mai iubite plante, pe care le găsim în majoritatea grădinilor. Să nu uităm, însă, că sunt destul de greu de îngrijit și necesită o atenție specială. În plus, dacă vrei să le înmulțești, trebuie să ții cont de un secret ce vine direct de la grădinarii de top. Cum să ai […] Post-ul Înmulţirea hortensiilor nu a fost niciodată mai uşoară. Secretul grădinarilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
12:50
Schimbările climatice ar putea duce la migrația pe scară largă a speciilor de șerpi veninoși în noi regiuni și țări nepregătite, potrivit unui studiu, transmite The Guardian. Cercetătorii cred că cele mai multe specii de șerpi veninoși vor ajunge în Nepal, Niger, Namibia, China și Myanmar. În țările cu venituri mici din Asia de Sud […] Post-ul Experții avertizează: Șerpii veninoși vor migra „masiv” în alte țări apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Mătușa Nicoleta Murzac din Vădeni împlinește astăzi 83 de ani. Destinul i-a fost hărăzit să vadă cu ochi de copil și războiul, și foametea, și deportările. Au fost ani grei, în care familia ei a avut de suferit, mai ales tatăl. Regimul sovietic instaurat după război în Basarabia a fost nemilos cu bărbatul care a […] Post-ul Mătușa Nicoleta Murzac: „M-am născut la București și acolo am vrut să trăiesc toată viața” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
În zilele călduroase de vară, o sticlă cu apă este prietenul nostru fidel, fie că suntem la plimbare, în mașină sau pe plajă. Cel mai adesea, aceasta este din plastic, deoarece apa într-un vas de sticlă este grea și incomodă de purtat. Însă medicii avertizează că recipientele din plastic trebuie fie ascunse de soare, fie golite rapid. […] Post-ul Ce pericole te pândesc dacă bei apă din sticle de plastic care au stat la soare? apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
În urmă cu 135 de ani, pe 15 iunie 1889, marele poet Mihai Eminescu se stingea din viaţă la Bucureşti, la doar 39 de ani. După două zile, Eminescu este şi înmormântat. Este depus în prealabil la biserica Sfântul ”Gheorghe cel Nou” din Bucureşti, pe un catafalc împodobit cu ramuri de tei. În jurul sicriului, […] Post-ul Astăzi se împlinesc 135 de ani de la trecerea în neființă a lui Mihai Eminescu, ce s-a găsit în buzunarul de la haina poetului cand a murit apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
            August 1469. Năduşeala verii ce pătrundea pretutindeni, chiar şi-n dumbrăvile răcoroase, de data aceasta aducea ceva nou, necunoscut. Căldura se îmbina cu presimţirile de nelinişte ale ţăranilor. În ultimul timp viaţa devenise mai agitată. Veşti triste veneau de peste apa Nistrului. Câteva caravane de târgoveţi – ce ţineau drumul spre Kiev, s-au oprit la […] Post-ul Cine a fost Coste, cel mai vechi pârcălab cunoscut al Cetății Soroca? apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Berbec Este dificil să vă păstrați calmul. Astăzi, orice fleac vi se pare important și deseori începeți să vă faceți griji și să vă agitați fără motive întemeiate. Este util să vă amintiți de problemele pe care le-ați rezolvat deja și de victoriile obținute anterior. Acest lucru îi va ajuta pe Berbeci să se simtă […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 15 iunie 2024: Balanțele au șansa să afle informații importante înaintea altora, care le vor fi de folos curând, află ce-ți rezervă astrele azi apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
După câteva zile în care au fost emise multiple avertizări de instabilitate atmosferică, meteorologii anunță că în următoarele zile precipitațiile vor înceta, iar temperaturile vor crește semnificativ. Astăzi, la Soroca, sunt posibile ploi slabe. Sâmbătă, pe parcursul zilei, temperata maximă a zilei va ajunge până la 22 de grade Celsius, iar cele nocturne vor atinge […] Post-ul Vremea în Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 15 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
21:20
Gândacii de Colorado sunt un coșmar pentru orice grădinar, mai ales pentru cei care preferă metodele naturale de combatere a dăunătorilor. Aceste insecte atacă frecvent culturile de cartofi, vinete, ardei și roșii, provocând daune semnificative. Din fericire, ardeiul iute poate fi utilizat ca o soluție eficientă și naturală pentru a combate aceste insecte. Ardeiul iute […] Post-ul Ardeiul iute: Soluția naturală pentru combaterea gândacilor de Colorado apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:20
Hoții au devenit din ce în ce mai inventivi, iar unele sisteme de siguranță nu îi mai pot ține la distanță. În rândurile următoare vă vom enumera câteva semne care arată că locuința dumneavoastră poate fi monitorizată de hoți. Experimentarea unei efracții poate fi o experiență traumatizantă, așa că pentru a preveni acest lucru, instalăm […] Post-ul 4 semne că locuința ta este monitorizată de hoți apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Ce poate fi mai răcoritor vara decât o limonadă gustoasă? Cea mai bună este cea făcută de noi, în propria casă, exact după gustul nostru. Dacă nu ați încercat încă, adăugați un pic de sare în limonadă. De ce, aflați în rândurile următoare. De ce este bine să pui sare în limonadă O bună hidratare […] Post-ul De ce să pui sare în limonadă vara. Efectul surprinzător, nu vei mai renunța la acest obicei apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
În cadrul săptămânii curente, dedicate promovării drepturilor persoanelor LGBT, organizația Gender-DOC a lansat un spot social. Această inițiativă face parte dintr-o serie de evenimente și activități menite să crească gradul de conștientizare și să promoveze egalitatea și respectul pentru toate persoanele, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen. Post-ul Săptămâna drepturilor persoanelor LGBT: Gender-DOC lansează un spot social / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Iluziile optice sunt adevărate provocări pentru mintea noastră. Aceste iluzii pot pune la încercare ceea ce știm despre realitatea înconjurătoare, arătându-ne că ochii noștri nu sunt întotdeauna de încredere. Dacă suntem prea grăbiți sau prea nepăsători, aceste capcane vizuale ne pot face să vedem imagini sau scene în mod complet eronat, aducând cu ele confuzia […] Post-ul Iluzia optică. Unde a zburat papagalul? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Dragi prieteni, Vă invităm să participați la maratonul foto „Port ie cu mândrie”, un eveniment unic care celebrează frumusețea și tradițiile portului popular românesc. Îmbrăcați în ii tradiționale, ne reunim pentru a ne aminti de rădăcinile noastre și pentru a arăta lumii întregi mândria noastră națională. Fie că sunteți tineri, vârstnici sau copii, din oraș […] Post-ul MARATON FOTO: ”Port ie cu mândrie” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
 Bacalaureatul nu înseamnă decât un examen pentru patru absolvenți de liceu din țară. Aceștia au deja câte trei de zece din oficiu, pentru că sunt premianți ai olimpiadelor republicane. Sunt atât de geniali, încât pot fi admiși fără niciun efort la orice universitate. Ce meserii au ales cei mai erudiți absolvenți, vedeți în reportajul ce […] Post-ul Absolvenți de nota 10: Cine sunt elevii care au scăpat de trei examene de BAC și ce meserii și-au ales / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Astăzi în lume se sărbătorește  Ziua Donatorului de Sânge, sub genericul “20 de ani de fericire necondiționată, îți mulțumesc ție, donatorule de sânge!”. Cu acest prilej administrația Spitalului Raional Soroca a organizat un eveniment pentru a onora donatorii de sânge voluntari. În cadrul ceremoniei, 10 donatori voluntari au fost decernați cu Diplome de mențiune pentru […] Post-ul Donatorii de sânge onorați la Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a înregistrat mai multe videouri în care sperie populația cu lichidarea Republicii Moldova sau declanșarea unui război. În opinia sa, aceste scenarii sunt posibile dacă Maia Sandu va câștiga viitoarele alegeri prezidențiale sau dacă R. Moldova va adera la Uniunea Europeană. Videourile cu astfel de declarații au fost publicate pe diferite […] Post-ul Falsuri vechi și noi de la Bogdan Țîrdea (II): Moldova va dispărea ca stat dacă va adera la Uniunea Europeană apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
La 14 iunie, tradițional, marcăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Printre cei care sunt recunoscători donatorilor pentru că i-au salvat viața, este și Arhimandritul Ieronim Palii, starețul mănăstirii Cosăuți. După ce a fost înjunghiat de un bărbat, arhimandritul a fost spitalizat în stare gravă, și a fost salvat inclusiv datorită celor care au donat […] Post-ul Arhimandritul Ieronim Palii, starețul mănăstirii Cosăuți: “Le sunt recunoscător tuturor donatorilor de sânge” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
 Arcadie Spoială va fi înmormântat la Soroca. Cei care doresc să-și ia rămas bun pot veni la casa părintească situată pe strada Chiriat Ata, nr. 16, începând cu ora 14:00. Anunțul a fost făcut de fratele său, Dumitru.  ”Mergem să-l ducem acolo de unde i-au pornit pașii – la Soroca lui, pe care o iubea […] Post-ul Arcadie Spoială va fi înmormântat la Soroca: Astăzi vă puteți lua rămas bun apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
 Prim-ministrul Dorin Recean și-a încheiat vizita de lucru în raionul Soroca la grădinița de copii „Alunelul”, din comuna Rublenița. Instituția este frecventată de 102 copii, repartizați în cinci grupe, transmite moldpres.md cu referire la comunicatul Guvernului. În cadrul programului „Satul European Expres”, grădinița a beneficiat de amenajarea unui teren de joacă, iar pentru eficientizarea energetică a […] Post-ul „Vom aloca în continuare resurse financiare pentru binele generației viitoare” – prim-ministrul Dorin Recean, în vizită la grădinița din satul Rublenița apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 14 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se scumpește cu 11 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 22 bani. Dolarul american: se scumpește cu 4 bani și costă 17 lei și 80 bani. Leul românesc:  crește cu 3 […] Post-ul Cursul valutar pentru vineri, 14 iunie 2024: Euro se scumpește cu 11 bani, dolarul cu 4 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
 TABLETA DE VINERI Două evenimente care s-au produs în ultimele zile au și vor avea în continuare un impact direct și extrem de important asupra proceselor de aderare a RM la Uniunea Europeană și asupra sorții fiecăruia dintre noi. Este vorba despre declarația făcută de Comisia Europeană precum că RM și Ucraina sunt pregătite să […] Post-ul Aproape ca la Lăpușneanu: DACĂ CINEVA NU VREA, EU VREAU! apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Astăzi, vremea va continua să fie ploioasă în nordul țării. La Soroca, cerul va fi predominant înnorat, iar temperaturile diurne se vor încadra în jurul valorii de 18 grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor scădea cu două grade, ajungând la aproximativ 16 grade Celsius.   Post-ul Vremea în Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Berbec: Stelele vă recomandă să petreceți această zi într-o atmosferă relaxată. Puteți să filozofați toată ziua despre sensul vieții, să discutați despre scopurile universului, în general, să leneviți cu plăcere! Oricum, toate încercările de a realiza ceva nu vor duce la nimic bun și productiv. Taur: Fiți foarte atenți la escrocii online, care ar putea […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 13 iunie 2024: Scorpionii vor fi azi mediatorii conflictelor familiale, afla ce îți rezervă astrele pentru ziua de astăzi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:10
Astăzi, în Ziua Înălțării Domnului, la cimitirul ostașilor români din Stoicani, unde sunt înmormântați 78 de ostași, a avut loc un parastas de pomenire. Evenimentul solemn a adunat mulți credincioși, patrioți ai neamului și un sobor de preoți ai Mitropoliei Basarabiei. În memoria ostașilor români, serviciul divin a fost oficiat de către un sobor de […] Post-ul Comemorarea Eroilor Români în Ziua Înălțării Domnului la Stoicani / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
  Astăzi, 13 iunie, primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean, a fost într-o vizită de lucru în raionul Soroca. Șeful executivului s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice locale,  al serviciilor desconcentrate din raion și cu mai mulți oameni de afaceri din teritoriu.   Oficialul a mai vizitat Incubatorul de Afaceri din Soroca, complexul de […] Post-ul Premierul Dorin Recean: Cabinetul muncește pentru a apropia ziua aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Cine a mers de la Soroca spre Florești prin Vădeni nu a avut cum să nu admire sutele, poate chiar miile, de tufe de trandafiri multicolori de pe marginea șoselei. Gospodinele din partea locului parcă s-au luat la întrecere în a crește flori. Fiecare casă are în față câte o grădiniță care încântă privirea. Iar […] Post-ul Satul Vădeni scăldat în flori și-n mii de culori / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
  Ministerul Sănătății a înaintat un proiect de lege, care prevede că tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de îndemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Acest proiect a fost votat de Parlament, în prima lectură.    Astfel, se așteaptă ca tinerii specialiști să fie atrași și menținuți în sistemul medical […] Post-ul Se încearcă ca tinerii specialiști să fie atrași și menținuți în sistemul medical din localitățile rurale și orașele mici apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean se află astăzi la Soroca, într-o vizită de lucru.  Urmăriți în direct întâlnirea cu reprezentanții mendiului de afaceri din raionul Soroca. Post-ul Urmăriți în direct întâlnirea Prim-ministrului Dorin Recean cu oamenii de afaceri din raionul Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Profesorii liceului ”Miron Costin” împreună cu voluntarii din clasele a X-a, a XI-a, organizează activități pentru copiii dornici de distracții și aventuri. O școală de vară nu e alt ceva decât educație, sport, creativitate, mâncare sănătoasă și desigur siguranță maximă. Copiii primesc în fiecare zi micul dejun și prînzul. Activitățile zilnice încep cu înviorarea și […] Post-ul La școală de vară ,,Curcubeu” din Florești nu e timp de plictiseală / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
 Proiectul de construcție a unui pod rutier peste râul Nistru, la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți – Yampil, a fost inclus de Ucraina, alături de alte 94 proiecte, în Ghidul Investiţional 2024, prezentat la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei, organizată la Berlin, Germania, pe 11-12 iunie 2024.  Proiectul include, pe lângă pod şi […] Post-ul Construcția podului Cosăuți-Yampil a fost inclusă în Ghidul Investițional 2024 prezentat la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Astăzi la Soroca, într-o vizită de lucru, se află Prim-ministrul Dorin Recean. Urmăriți în direct întâlnirea cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raion.   Post-ul Urmăriți în direct întâlnirea Prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Observatorul de Nord vă oferă acces la o gamă variată de servicii care să răspundă tuturor nevoilor voastre. Fie că aveți nevoie de informații despre imobiliare, locuri de muncă, muncitori sezonieri sau diferite tipuri de servicii, în rubrica Publicitate de la Observatorul de Nord găsiți tot ce căutați! Nu mai pierdeți timpul căutând în altă […] Post-ul La OdN găsești orice serviciu de care ai nevoie! apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Ploile cu tunete și fulgere pot fi deosebit de periculoase. Furtuna poate doborî la pământ copaci și linii electrice, poate veni cu grindină, tornade, inundații. Un fulger te poate ucide. Suntem sfătuiți să urmărim constant prognozele și avertismentele meteo și să aplecăm urechea la recomandările autorităților, scrie ecopresa.md Cum să ne protejăm în funcție de […] Post-ul Cum ne protejăm de tunete și fulgere în funcție de locul în care ne-a surprins furtuna – recomandările experților apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
„A venit sărbătoarea și pe stradela noastră: după mai mulți ani de chin și incomodități am simțit și noi că locuim într-un oraș european, dar nu într-un sat uitat”, – ne-a declarat unul din locuitorii stradelei Turghenev din municipiul Soroca… Pentru lucrările de reparație a 300 metri de drum, care au durat circa o lună […] Post-ul Primăria Soroca a alocat circa 725.000 de lei pentru reparația a 300 metri de drum, pe stradela Turghenev apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
La primăria municipiului Soroca a avut loc o ședință de lucru la care au participat administrația publică locală și reprezentanții Instituţiei Publice Oficiul Amenajarea Teritoriului, Urbanism, Construcţii şi Locuinţe din Chișinău. Subiectul ședinței a fost discutarea proiectului de prefezabilitate a sistemului de canalizare pentru zona centrală a municipiului Soroca. or, în prezent urmează să fie […] Post-ul Zona centrală a municipiului Soroca va avea sistem de canalizare nou apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
 S-a născut la Drochia. A făcut școala de muzică din Drochia, având-o ca profesoară pe vestita soprană Tamara Balan. Apoi a studiat la Colegiul Pedagogic din Călărași și a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. S-a afirmat ca interpretă de operă în Italia, după ce a muncit câțiva ani ca badantă […] Post-ul De la Drochia la Opera din Italia: Interviu cu soprana Natalia Roman/ VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Astăzi la Soroca se va afla Prim-ministrul Dorin Recean. Acesta va participa la o întrunire cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raion, dar și cu oamenii de afaceri din regiune. Oficialul va vizita și câteva afaceri, cum ar fi complexul „Eco Village” de lângă Egoreni, cafeneaua „Coffeein”, întreprinderea „Rultehcom” din Șolcani. […] Post-ul Prim-ministrul Dorin Recean vine astăzi cu o vizită de lucru în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Înălțarea Domnului sau Ispasul, una din cele mai importante sărbători religioase care amintește de ziua în care Iisus Hristos a urcat la cer. Denumirea populară a sărbătorii – Ispasul – vine din slavă și înseamnă Mântuitor. Ispasul este sărbătorit în joia din a șasea săptămână după Paște, adică în a patruzecea […] Post-ul Hristos s-a înălţat! Creștinii sărbătoresc astăzi Ispasul apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 13 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro: se scumpește cu 11 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 11 bani. Dolarul american: se scumpește cu 6 bani și costă 17 lei și 76 bani. Leul românesc:  crește cu […] Post-ul Cursul valutar pentru joi, 13 iunie 2024: Euro se scumpește cu 11 bani, dolarul cu 6 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Berbec Berbecul riscă să petreacă întreaga zi rezolvând probleme și întrebări ale altora. Astrele horoscopului îl îndeamnă să facă exact acest lucru. Din această cauză, propriile sale treburi și planuri pot fi puse pe plan secund pentru o perioadă. Cu toate acestea, ajutându-i pe alții, Ovenul are șansa de a câștiga noi prieteni și aliați. […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 13 iunie 2024: Capricornul este sfătuit să-și găsească timp pentru a organiza o întâlnire amicală, află pronosticul astrelor pentru azi apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Vremea se răcește ușor și astăzi, 13 iunie, în Soroca, meteorologii prognozează cer noros cu ploi ușoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări. Temperaturile minime și maxime vor coborî ușor, oscilând noaptea între +16 și +17°C, iar ziua între +18 și +19°C. Post-ul Vremea în Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
12 iunie 2024
18:50
Astăzi, 12 iunie, la Palatului de Cultură din municipiul Soroca, a avut loc o ședința din cadrul Campaniei de informare „Cunoaște dreptul tău electoral”, organizată de către Comisia Electorală Centrală. Campania are drept scop familiarizarea cu prevederile legislației electorale și ale cadrului normativ conex, cu accent pe organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului […] Post-ul Campania de informare „Cunoaște dreptul tău еlесtоrаl” a ajuns la Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
O veste tristă pentru soroceni, bărbatul de 36 de ani care a murit aseară, strivit de un copac doborât, este Arcadie Spoială, originar din Soroca, cunoscut regizor și producător video. Conform presei din stânga Nistrului, tragedia a avut loc în noaptea de 11 iunie, în jurul orei zece, pe malul Nistrului, în satul Harmațca. Când […] Post-ul Veste tristă pentru soroceni: Regizorul Arcadie Spoială a murit strivit de o creangă apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Astăzi comemorăm primul val de deportări sovietice din 12-13 iunie 1941, când cu o lună până la eliberarea Basarabiei, mii de familii de basarabeni au fost trimise forțat în exil politic, iar unica lor vină a fost doar că, fiind gospodari și intelectuali, erau împotriva ocupației sovietice. Nici județul Soroca nu a fost o excepție, […] Post-ul Cine va plăti pentru monumentul deportaților din Soroca: urmașii politici ai celor care i-au represat sau victimele? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
  În urma ploilor abundente și vântului puternic din seara zilei de 11 iunie, 42 de drumuri publice naționale au fost afectate, necesitând intervenția promptă a echipelor de lucrători din cadrul S.A. „Drumuri” pentru a asigura desfășurarea în siguranță a traficului rutier, transmite asd.md Pentru a remedia situația, au fost mobilizate utilaje speciale și muncitori […] Post-ul 42 de drumuri naționale, inclusiv din sectoarele Soroca și Florești, au fost afectate de furtuna de aseară apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Mariana Pasatețcaia, luptă cu cancerul și se află într-o cursă contra cronometru pentru a primi tratamentul ce-i va salva viața. Cu sesiuni de chimioterapie în desfășurare, familia se pregătește de o intervenție chirurgicală importantă în România, dar costurile sunt prea mari pentru ei. Iată apelul lor pentru oamenii de bună credință. “Mama mea, Mariana Pasatețcaia, […] Post-ul Strigăt de disperare: “Ajutați-mă să-mi salvez mama!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Astăzi, 12 iunie, se împlinesc 83 de ani de la primul val de deportări sovietice din Basarabia și Nordul Bucovinei. Adevăratul calvar a început în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, la ora 02:30 . Din județul Soroca au fost arestați și deportați 1874 persoane. Ca urmare a unei înțelegeri între Hitler și Stalin […] Post-ul Astăzi se împlinesc 83 de ani de la primul val de deportări sovietice: află câți oameni au fost ridicați din județul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.