(фото) Как в Гагаузии отметили День гагаузского языка — Ana dilimiz

#diez, 1 mai 2024 09:45

В субботу, 27 апреля, в день рождения гагаузского просветителя Михаила Чакира, отмечают День гагаузской письменности и языка – Ana dilimiz. Утром сотни людей возложили цветы к памятнику протоиерея. Множество детей из школ в национальных костюмах пришли почтить память выдающегося просветителя. Сообщение (фото) Как в Гагаузии отметили День гагаузского языка — Ana dilimiz появились сначала на #diez на русском.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 24 ore
17:45
Matematica, cu formulele și problemele sale complexe, poate fi adesea intimidantă și dificil de înțeles. Dar pentru elevii lui Stanislav Ciubotaru, profesor la Școala Internațională Heritage, aceasta prinde viață și devine mai mult decât o disciplină – o lume pe care sunt nerăbdători să o exploreze. Сообщение Stanislav Ciubotaru, profesorul Heritage datorită căruia elevii devin fascinați de matematică появились сначала на #diez.
17:30
Andriano Marian, fondatorul și dirijorul Moldovan National Youth Orchestra, susține campania „Fii ONEST, nu copia!", lansată de Ministerul Educației și Cercetării. Muzicianul a transmis un mesaj tinerilor care susțin examenele în anul curent, exemplificând prin prisma muzicii importanța integrității morale și a corectitudinii. Potrivit lui Andriano Marian, atât în domeniul muzicii, cât și în viața de zi cu zi, este important să depunem efort și să muncim, pentru a atinge rezultatele dorite. Сообщение (video) Andriano Marian despre integritate: „Orice capacitate sau talent, trebuie dezvoltat onest” появились сначала на #diez.
17:00
Dreamups te invită la Startup Grind Chișinău, ediția Pitch Battle. Aici fondatorii de start-upuri din Moldova se vor duela între ei, iar tu vei alege învingătorul. Evenimentul va avea loc în data de 24 mai, la Orange kITchen, începând cu ora 18.15. Сообщение Ești interesat de lumea start-upurilor? Participă la un Pitch Battle și promovează-ți ideea появились сначала на #diez.
16:45
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Virginia State University (VSU) din SUA își consolidează parteneriatul printr-o serie de acțiuni menite să stimuleze schimbul de cunoștințe și colaborarea în domenii de interes reciproc. Recenta vizită la Facultatea Inginerie Economică și Business, UTM a profesorilor Ceslav CIOBANU (DHC UTM) și Veaceslav PITUȘCAN a marcat un nou capitol în această colaborare fructuoasă. Сообщение Inteligența Artificială a devenit subiectul colaborării dintre UTM și Universitatea de Stat din Virginia din SUA появились сначала на #diez.
15:45
Biroul relații cu diaspora lansează apelul pentru o nouă rundă de granturi în cadrul Programului de susținere a activităților culturale și educaționale în diasporă – Diaspora Engagement Hub. Oportunitatea este destinată asociațiilor din diaspora și centrelor educaționale de studiere a limbii române peste hotare, înregistrate oficial în țara de reședință. Сообщение Moldovenii din diasporă pot obține granturi de până la 10 000 de lei pentru proiectele care promovează imaginea țării peste hotare появились сначала на #diez.
15:15
Comuna Stăuceni, comuna municipiului Chișinău, a primit statutul de oraș. Inițiativa a fost aprobată de către parlament în data de 16 mai 2024. Alexandru Vornicu, primarul comunei, a felicitat locuitorii pentru noul statut obținut, declarând că „16 mai va rămâne în istoria localității ca una dintre cele mai importante zile". Сообщение Comuna Stăuceni a primit statutul de oraș! Cum a comentat primarul acestă schimbare появились сначала на #diez.
14:45
Laboratoarele Facultății Energetică și Inginerie Electrică (FEIE) din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au beneficiat de un impuls semnificativ în modernizarea echipamentelor, grație unei donații generoase de 350 000 de dolari SUA, acordată în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova” implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD Moldova), cu sprijinul Uniunii Europene. Сообщение Laboratoarele FEIE din cadrul UTM au fost modernizate. Costul investițiilor este de 350 000 de dolari появились сначала на #diez.
14:15
Ca în oricare altă meserie, și cadrele didactice au o serie de drepturi și obligații pe care trebuie să le respecte atât timp cât se află la locul de muncă. În școlile din Republica Moldova, din personalul didactic fac parte profesorii, psihologii, pedagogii sociali, cadrele didactice de sprijin și conducătorii de cerc. Lucrând împreună, aceștia ar trebui să le asigure elevilor un mediu educațional sigur și favorabil în care aceștia să poată învăța și să se dezvolte. În același timp, și lor trebuie să le fie asigurat un astfel de mediu pentru ca să își poată desfășura activitatea eficient și ca să-și îndeplinească responsabilitățile în mod corespunzător. Сообщение Ce drepturi și ce obligații au profesorii появились сначала на #diez.
14:00
Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în regiunea de sud a Republicii Moldova, celebrează pe data de 17 mai un an de activitate și realizări importante. Prin prioritizarea educației STEM și sprijinirea antreprenoriatului, Inotek își propune să transforme regiunea într-un centru tehnologic de referință, contribuind la dezvoltarea economică și socială durabilă a țării. Сообщение Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei появились сначала на #diez.
14:00
Facultatea de Drept a USM a devenit membră cu drepturi depline în cadrul Rețelei Francofone de Drept Internațional (RFDI). Reușita vine după prestația excelentă a echipei Filierei Francofone a Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, în cadrul Concursului de drept internațional „Charles Rousseau”, ediția 2024, care s-a desfășurat la Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia, în perioada 6-12 mai. Сообщение Facultatea de Drept a USM a devenit membră a Rețelei Francofone de Drept Internațional появились сначала на #diez.
13:15
Vineri, 17 mai, la librăria Cărturești de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, va avea loc o nouă ediție a proiectului „Biblioteca de Oameni”. Este un eveniment despre acceptare, toleranță și „nu judecă”. Activitatea este organizată de Fabrica de Fericire și va începe la ora 17.30. Сообщение La Chișinău va avea loc o nouă ediție a proiectului „Biblioteca de Oameni”. Cine sunt invitații появились сначала на #diez.
13:15
Industria electronică deschide oportunități remarcabile de carieră pentru tineri și perspective de afaceri cu cifre fascinante, atât la nivel global, cât și în Republica Moldova. Pe 21 și 22 mai 2024, la Chișinău va avea loc o serie de evenimente de o importanță majoră pentru industria electronică – una dintre cele mai promițătoare sectoarele industriale din țară, cu peste 210 companii și 6 instituții de învățământ de profil, care instruiesc specialiști conform standardelor și nevoilor industriei. Сообщение Industria electronică din Moldova prezintă oportunități de carieră și dezvoltare, cu accent pe inovații și tendințe появились сначала на #diez.
12:45
S-a confruntat cu discriminare din partea profesoarei sale din școala primară, care o trata diferit de ceilalți elevi din cauza dizabilității sale. Este istoria Vioricăi Țîlea, care astăzi este psihologă la Serviciul de Asistență Psihopedagogică din Drochia și profesoară de geografie la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și ajută zeci de copii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale să se integreze în școală. Сообщение Viorica Țîlea, psihologă: „Școala nu-i a profesorului și nici a directorului, școala e a copiilor” появились сначала на #diez.
12:45
Centrul educațional America House Chișinău anunță despre lansarea unei noi ediții din cadrul programului de voluntari. Oportunitatea este destinată pentru tinerii din Chișinău, cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani. Сообщение Ai între 14 și 21 de ani? Devino voluntar(ă) la American Spaces Moldova și beneficiază de sesiuni de instruire gratuite появились сначала на #diez.
11:30
A fost anunțată o alertă cu bombă în trei instituții de învățământ din municipiul Chișinău. Conform oamenilor legii, alertele au fost anunțate prin apel telefonic la ora 09.18. Poliția a fost sezizată de directorul uneia dintre instituțiile de învățământ. Сообщение A fost anunțată o alertă cu bombă în trei instituții de învățământ din Chișinău. Experții au intervenit la fața locului появились сначала на #diez.
11:15
În contextul Zilei Internaționale a Familiei, care se celebrează la mijlocul lunii mai, îți propunem să celebrezi dragostea alături de cei dragi, iar pentru asta ți-am pregătit o listă cu activități și localuri unde poți să-ți petreci timpul cu familia. Сообщение O listă cu activități și localuri unde poți să-ți petreci timpul cu familia появились сначала на #diez.
11:15
Universitatea Tehnică a Moldovei a sărbătorit reușita unor studenți excepționali, marcând absolvirea cu succes a studiilor de licență și începutul unei noi etape academice în cariera lor. Într-un gest de recunoaștere a excelenței lor academice, UTM, rectorul, Viorel BOSTAN, a decis să le ofere, precum o face în fiecare an, un cadou special: câte un laptop și un premiu bănesc fiecărui șef de promoție care a aplicat la programul de masterat. Сообщение Premii pentru excelență. Rectorul UTM, Viorel Bostan, a oferit laptopuri cadou șefilor de promoție появились сначала на #diez.
11:15
Absolvenți de licee și colegii, precum și elevi din clasele a IX-XII, sunt invitați să cunoască cum este să fii student la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova. Pe această cale, sunteți invitați la Ziua Uşilor Deschise. Sunteți așteptați sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 9.0, în curtea Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165, or. Chișinău). Сообщение Pe 18 mai, USMF invită absolvenții de liceu la Ziua Uşilor Deschise появились сначала на #diez.
10:45
După o analiză efectuată de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) la școlile auto din țară, autoritățile au ajuns la concluzia că „nicio școală auto din țara noastră nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor auto la categoria B”, care este de facto cea mai solicitată categorie de către viitorii șoferi. Сообщение Calitatea școlilor auto, sub semn de întrebare. MEC: „Niciuna nu întrunește standardele de acreditare la categoria B” появились сначала на #diez.
10:45
Laboratorul de dramaturgie cinematografică LitFilm s-a terminat. După nouă luni de seminare, după modelul unui writing room, juriul a selectat două scenarii câștigătoare din cele nouă prezentate. Participanții au lucrat la scrierea scenariilor de lungmetraj după opere literare autohtone, scopul fiind valorificarea subiectelor dramaturgice extrase din realitățile Republicii Moldova. Сообщение La Chișinău s-a desfășurat Laboratorul de dramaturgie cinematografică LitFilm. Care sunt scenariile câștigătoare появились сначала на #diez.
10:15
Anul acesta Food Technology - organizat de CIE MoldExpo, a ajuns la ediția 28, iar partenerul general al expoziției este compania Evotek. Сообщение Vino la Food Technology 2024 și câștigă cel mai inovativ cuptor pentru afacerea ta появились сначала на #diez.
10:15
De Ziua Internațională a Familiei, marcată anual pe 15 mai, Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost gazda unui atelier interactiv dedicat Istoriei Scrisului, ce a îmbinat trecutul cu tehnologia modernă. Oficiali, reprezentanți ai guvernului, parteneri de dezvoltare, însoțiți de copii, dar și vizitatori, au avut ocazia să exploreze exponate ce ilustrează evoluția scrisului din cele mai vechi timpuri până în perioada medievală. Сообщение Ziua Internațională a Familiei, marcată printr-un atelier interactiv la Muzeul Național de Istorie a Moldovei появились сначала на #diez.
10:00
În data de 15 mai au fost constituite Comisiile Republicane de Evaluare pentru sesiunea de bacalaureat 2024. În total, în sesiunea curentă vor activa 18 comisii de evaluare, în care vor fi încadrați circa 550 de profesori evaluatori. Сообщение BAC 2024: 550 de profesori vor evalua testele, iar 37 de elevi vor scrie examenul în condiții speciale появились сначала на #diez.
09:45
Farmacia Familiei dă startul campaniei „Cancerul de piele poate fi prevenit! Fii în siguranță la soare! Testează-te gratuit!”, ediția anului 2024. Сообщение „Cancerul de piele poate fi prevenit. Fii în siguranță la soare”. Testează-te gratuit la Farmacia Familiei появились сначала на #diez.
Ieri
18:15
Maker Faire este un loc care promovează creativitatea în orice domeniu – știință, inginerie, industrii creative și meșteșugărit. Dacă ai un proiect sau o invenție pe care ești entuziasmat să o prezinți, ești așteptat cu brațele deschise la Maker Faire. Aici vei avea oportunitatea de a te conecta cu alți makeri, de a-ți împărtăși cunoștințele și abilitățile, și de a inspira alți oameni să creeze. Сообщение Promovează-ți invențiile și creațiile la Chișinău Maker Faire! появились сначала на #diez.
17:45
Cu ocazia celei de-a XX-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor, sâmbătă, 18 mai, Muzeul Național de Artă al Moldovei își deschide ușile pentru toate persoanele iubitoare de frumos. Programul va include expoziții, concerte și ateliere interactive pentru copii și adulți. Intrarea în instituție și participarea la activități este absolut gratuită. Сообщение Lista evenimentelor care vor fi organizate la Muzeul Național de Artă al Moldovei sâmbătă, 18 mai появились сначала на #diez.
17:15
Începe vara în sânul naturii la cel mai mare picnic din țară pentru iubitorii de vin și buna dispoziție. FinComBank în parteneriat cu Visa, în calitate de sponsor general al evenimentului, te așteaptă cu prietenii și familia la festivalul WINE PICNIC care dă startul verii 2024. Сообщение Întâmpină vara cu FinComBank și Visa la festivalul Wine Picnic появились сначала на #diez.
16:45
Dacă ai jucat vreodată GTA (Grand Theft Auto), pun pariu că te-ai gândit cât de grozav ar fi ca acțiunea să se petreacă într-o versiune imitată a Republicii Moldova. Eu, de exemplu, tot timpul îmi doream (și încă îmi doresc) ca în locul străzilor și localurilor similare celor din Los Angeles, San Francisco, Miami, Las Vegas, New York și Londra să fie cele din Chișinău, Bălți sau Cahul. Curând, mai exact în vara anului 2024, visul meu va deveni realitate. Da, ai înțeles corect, vom avea un GTA al nostru, prin intermediul căruia ne vom putea explora virtual țara. Acest lucru va fi posibil datorită a doi tineri pasionați de IT, design grafic, design 3D și, desigur, de jocuri video – Lucian-Cornel Baba din Cantemir și George Stiharu din Chișinău. Сообщение (foto, video) Chișinău în GTA. Doi tineri din Moldova au modificat jocul Grand Theft Auto, creând un server în baza țării noastre появились сначала на #diez.
16:15
Compania Beeyond Investments a devenit primul consultant de investiții autorizat de către Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) din Republica Moldova. Сообщение În Republica Moldova a fost autorizată prima companie care a obținut calitatea de consultant de investiții появились сначала на #diez.
16:00
Festivalul de Film de la Cannes este unul dintre cele mai importante și prestigioase evenimente cinematografice din lume. De-a lungul timpului, regizorii celebri și-au prezentat în premieră noile filme, debutanții promițători au fost descoperiți de marii producători, distribuitorii au cumpărat producții cinematografice, criticii au scris recenzii de film, iar anual peste 35 000 de cineaști și cinefili din aproximativ 160 de țări au vizionat filme pe marile ecrane. Сообщение A început Festivalul de Film de la Cannes. Ce filme au fost selectate în program появились сначала на #diez.
16:00
Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov s-a întâlnit astăzi, 15 mai, cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin, pentru a stabili posibilitatea continuării studiilor, la patru programe oferite de USM în colaborare cu Universitatea Națională V.N. Karazin din Harkov, Ucraina, pentru studenții din China. Сообщение Peste 500 de studenți din China vor continua studiile la Universitatea de Stat din Moldova, începând cu noul an de studii появились сначала на #diez.
15:15
Măsurile de restricționare a accesului în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău au fost prelungite cu încă 14 zile. Decizia a fost luată de Grupul de Management al Riscurilor. Potrivit Poliției de Frontieră, aceste măsuri sunt implementate cu scopul de a oferi confort optim și siguranță tuturor călătorilor. Сообщение Măsurile de restricționare la Aeroportului Internațional Chișinău au fost prelungite появились сначала на #diez.
15:00
În majoritatea orașelor studențești din România, studenții basarabeni au format asociații menite să îi ajute să rămână uniți și să-și apere drepturile. #diez vă propune o listă cu asociații studențești din România unde puteți face voluntariat și unde vă puteți implica în organizarea evenimentelor pentru tineri. Сообщение Urmează să începi o facultate în România? Lista asociațiilor studențești basarabene unde te poți implica появились сначала на #diez.
15:00
Echipa de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM), participantă la concursul de drept internațional Charles Rousseau, a avut o întâlnire productivă la sediul Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, la Bruxelles. Ambasadoarea, șefa Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Daniela Morari, și ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei și Marele Ducat de Luxemburg, Viorel Cibotaru, i-au întâmpinat călduros pe membrii echipei. Сообщение O echipă a Filierei Francofone a Facultății de Drept a USM – în vizită la Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles появились сначала на #diez.
14:15
În sport, fiecare secundă este o oportunitate de a scrie istorie. În ring sau pe teren, cu vâsla sau cu arcul în mână, sportivii moldoveni luptă pentru victorie. Vor să fie mereu cei mai buni, visează la Olimpiadă, își doresc o medalie. Pentru a-și atinge visurile, ei au nevoie de susținere. Сообщение Victoriabank susține echipa olimpică a Republicii Moldova появились сначала на #diez.
13:30
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” invită absolvenții de licee și colegii, dar și ceilalți doritori, la Ziua Ușilor Deschise. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, în curtea Blocului didactic central, începând cu ora 9.0. Сообщение Urmează să îți selectezi o universitate? USMF te invită pe 18 mai la Ziua Ușilor Deschise появились сначала на #diez.
13:30
Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) este o organizație de afaceri care reunește 90 de companii din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și reprezintă o organizație umbrelă pentru circa 9 000 de angajați din sector. Сообщение Candidează pentru funcția de director executiv/directoare executivă la Asociația Naționale a Companiilor din Domeniul TIC din Moldova появились сначала на #diez.
12:45
Fundația Orange Moldova a celebrat proiectele inovative din cadrul celei de-a III-a ediții a programului „Solidarity FabLab – Cunoștințe pentru viitor” și a premiat cele mai creative echipe participante la program. Сообщение Fundația Orange Moldova susține educația digitală a tinerilor din Republica Moldova появились сначала на #diez.
12:15
În data de 22 mai, ora 15.00, la Casa Studenților din Craiova, trupa Teatrului Fără Nume va juca spectacolul „Macbeth” după William Shakespeare şi Eugene Ionescu, în regia lui Mihai Ţărnă. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internaţional „Shakespeare”. Сообщение Spectacolul „Macbeth” în regia lui Mihai Țărnă va fi jucat pe scena Festivalului Internațional „Shakespeare” de la Craiova появились сначала на #diez.
12:00
Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei organizează în data de 18 mai, între orele 10.00-18.00, Ziua Internațională a Muzeelor. Anul acesta, evenimentul va purta genericul „Muzeele pentru educație și cercetare” și vor fi organizate mai multe activități. Сообщение Ce activități vor fi organizate Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei în această sâmbătă, 18 mai появились сначала на #diez.
11:15
Mii de protestatari au ieșit în stradă în Georgia după ce Parlamentul a aprobat proiectul de lege privind „agenții străini” în a treia și ultima lectură. Legea a obținut 84 de voturi, 30 fiind contra, chiar dacă în ultima lună au avut loc proteste masive și țara a primit mai multe avertismente din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite ale Americii, scrie aljazeera.com. Сообщение Parlamentul Georgiei a votat legea „agenților străini”. Oamenii continuă să protesteze, iar studenții nu au mers la cursuri появились сначала на #diez.
10:30
Scenariul de scurmetraj dramatic Tangled Tails (Cozi încurcate), realizat de moldoveanul Oleg Condrea, a devenit câștigător în cadrul festivalului de film Cannes 7th Art Awards. Alături de Oleg, în lista premianților la categoria „Cel mai bun scenariu” se află alți patru artiști, trei din SUA și unul din Italia. Сообщение Un tânăr din Moldova a luat premiul pentru „Cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” în cadrul Cannes 7th Art Awards 2024 появились сначала на #diez.
09:45
Astăzi, 15 mai, încep testările naționale pentru elevii claselor a IV-a. Este vorba despre proba orală la limba și literatura română pentru elevii din clasele alolingve. Un număr total de 5 927 copii din 205 instituții își vor demonstra abilități de comunicare în limba română. Сообщение Elevii de clasa a IV-a susțin prima testare națională de absolvire a treptei primare появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:15
În acest an, precum și în anii precedenți, unele instituții de învățământ vor organiza probe suplimentare de admitere la liceu. Aceasta înseamnă că în timpul calculării mediei de admitere a elevilor, va fi luată în considerare și nota pe care o vor primi aceștia la un anumit test. În acest an, proba suplimentară se va organiza la nivel centralizat și doar la cererea Consiliului profesoral al fiecărei instituții. Сообщение Ce licee pot organizate probe suplimentare de admitere și ce s-a schimbat față de anii trecuți появились сначала на #diez.
17:00
În perioada 8-10 mai 2024, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a fost gazda Conferinței Naționale „Tinerii și rolul lor în procesul de integrare europeană”. Evenimentul a adus împreună peste 50 de tineri din diverse regiuni ale Republicii Moldova și din România, reprezentând consilii ale elevilor, centre de tineret și organizații studențești, pentru a participa la un dialog constructiv despre oportunitățile de implicare în contextul integrării europene. Сообщение Tinerii din Moldova sunt încurajați să devină lideri în procesul de integrare europeană появились сначала на #diez.
16:45
Scrolling, like, share sunt acțiuni de bază pentru care în anul 2024 inevitabil dedicăm aproximativ 143 de minute pe zi. Dacă în trecut am acordat like-uri prietenilor, celebrităților și influencerilor, astăzi, odată cu avansarea inteligenței artificiale, nu tot ceea ce apare în feed-ul nostru reprezintă conținut real. Mai mult decât atât, uneori acest conținut poate fi abuziv și periculos pentru anumite categorii vulnerabile de public, cum ar fi copiii. În anul 2023 la nivel mondial au fost raportate 85 de milioane de fotografii și videoclipuri care reprezintă materiale de abuz sexual asupra copiilor (MASC). La fiecare două minute, specialiștii analizează un material de abuz online asupra copiilor. În acest context, specialiștii în siguranța online susțin că, pe lângă like și share, o altă acțiune care obligatoriu trebuie să fie inclusă în lanțul nostru zilnic de activități pe internet este report. Сообщение „Internetul este spațiu public, așa cum este un parc.” Pericolul creșterii numărului de materiale de abuz sexual asupra copilului generate de AI появились сначала на #diez.
16:30
Studenții din Moldova sunt invitați să participe la un speed-dating profesional cu angajații Victoriabank! Evenimentul este organizat cu scopul de a oferi studenților oportunitatea de a interacționa în mod direct și rapid cu profesioniști din industria bancară. Сообщение Oportunitate pentru studenți! Participă la un speed-dating profesional cu angajații Victoriabank появились сначала на #diez.
16:30
Proiecțiile de film european #CineMai continuă cu o nouă producție cinematografică. De această dată, sunteți invitați să vizionați drama „Cumpărător personal”, în regia lui Olivier Assayas. Filmul va fi difuzat vineri, 17 mai, cu începere de la ora 18.30 la Cineplex Loteanu din Chișinău, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 103. Сообщение #CineMai revine cu un nou film nominalizat la Oscar. La Chișinău va fi proiectată drama „Cumpărător Personal” появились сначала на #diez.
15:45
Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Ambasada Japoniei la Chișinău a inaugurat astăzi, 14 mai, Laboratorul de digitalizare a fondului de carte al Bibliotecii USM, dotat cu echipament de transcriere în format digital a volumelor de cărți, lucrărilor științifice și a manuscriselor din colecția Bibliotecii Centrale și alte opere.  Сообщение Ambasadorul Japoniei la Chișinău: „USM este emblema cercetărilor academice și a învățământului superior din Moldova” появились сначала на #diez.
15:30
Pe data de 1 mai 2024, în cadrul proiectului Erasmus+ „QFORTE – Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeana, s-a desfășurat Conferința de finalizare a proiectului.  Сообщение Proiectul ERASMUS+ „QFORTE” ajuns la final. ASEM a prezentat rezultatele acestuia появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.