Comuna Stăuceni a primit statutul de oraș! Cum a comentat primarul acestă schimbare

#diez, 16 mai 2024 15:15

Comuna Stăuceni, comuna municipiului Chișinău, a primit statutul de oraș. Inițiativa a fost aprobată de către parlament în data de 16 mai 2024. Alexandru Vornicu, primarul comunei, a felicitat locuitorii pentru noul statut obținut, declarând că „16 mai va rămâne în istoria localității ca una dintre cele mai importante zile". Сообщение Comuna Stăuceni a primit statutul de oraș! Cum a comentat primarul acestă schimbare появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
15:30
Producția cinematografică moldo-germano-franceză „Fără Suflet” va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est – Karlovy Vary International Film Festival. Pelicula, în regia Anjei Kreis, va fi proiectată acolo în premieră mondială și va concura cu alte 11 filme din diferite țări ale lumii. Сообщение Un film moldo-germano-francez va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est появились сначала на #diez.
Acum o oră
15:00
Dacii Liberi Moto Fest revine! Cea de-a treia ediție a festivalului se va desfășura în perioada 21-23 iunie, la vinăria Mileștii Mici. Multe elemente specifice acestui eveniment vor rămâne neschimbate, totuși organizatorii promit că vor introduce și ceva nou. Spiritul liber al iubitorilor de motoare și muzică rock va fi cu siguranță prezentă. Acesta este cel mai mare festival de muzică rock de până acum realizat în țară, cu oaspeți din toată Europa, dar și de pe alte continente ale lumii. Сообщение Dacii Liberi Moto Fest 2024! Care este agenda evenimentului, lista trupelor rock și unde să procuri bilete появились сначала на #diez.
15:00
Nu ți-ai făcut încă planuri pentru 1 și 2 iunie, dar vrei să petreci aceste zile la cel mai înalt nivel? Ești așteptat(ă) la noua ediție a Yard Sale, care se va desfășura la Teatrul Gastronomic (bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 103). Evenimentul va include un șir de activități atât pentru copii, cât și pentru maturi. Сообщение Opere de artă, articole vestimentare, bijuterii, cărți, muzică și voie bună! Pe 1 și 2 iunie ești așteptat(ă) la „Yard Sale” появились сначала на #diez.
Acum 2 ore
14:45
Vrei să afli mai multe despre ofertele de muncă de la companiile de top din Republica Moldova? Atunci, Târgul de Cariere din cadrul Chișinău Maker Faire este locul perfect pentru tine! Сообщение Ești un profesionist în căutare de noi oportunități? Vino la Târgul de Cariere! появились сначала на #diez.
14:15
Universitatea din Craiova a găzduit cu succes cea de a XXXIV-a ediție a AGRONOMIADEI, o competiție studențească cu tradiție ce reunește tineri studioși talentați din domeniul agricol din România și Republica Moldova. Ediția din anul curent a evenimentului, desfășurată în perioada 23-26 mai, a reunit aproximativ 400 de studenți și cadre didactice din cele două țări – de la UTM și cele cinci centre universitare de învățământ agronomic din România – București, Cluj, Craiova, Iași, și Timișoara, marcând un nou succes în istoria competiției. Сообщение Universitatea Tehnică a Moldovei a participat la Agronomiada 2024 din România появились сначала на #diez.
14:00
Studenții din Moldova sunt invitați să participe la un speed-dating profesional cu angajații Victoriabank! Evenimentul este organizat cu scopul de a oferi studenților oportunitatea de a interacționa în mod direct și rapid cu profesioniști din industria bancară. Сообщение Oportunitate pentru studenți! Participă la un speed-dating profesional cu angajații Victoriabank появились сначала на #diez.
14:00
Eu mă tem să merg așa pe drum cu banul. Las totul acasă, iau fix cât îmi trebuie la magazin. Mamă, cardul pentru asta e făcut – ai cât ai, dar plătești cât trebuie.  Și nu încurci suta cu un leu? Nu încurci și nici nu pierzi. Сообщение Tineri versus seniori: bătălia obiceiurilor financiare între două generații  появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
13:45
Specialiști în științe ale educației și practicieni – cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar s-au reunit în cadrul Conferinței științifice internaționale cu genericul „Didactica: tradiție, actualitate, perspective”, ediția a 10-a. Сообщение Profesori din Moldova și România au participat la Conferința științifică internațională cu genericul „Didactica: tradiție, actualitate, perspective” появились сначала на #diez.
13:30
Pe parcursul anului școlar 2023/2024, elevii din cele cinci instituții au desfășurat diverse activități practice, conform unui curriculum de educație creat de Hai Moldova. Activitățile practice și educative, în cadrul proiectului au inclus: formarea grupurilor de inițiativă Patrula ECO, Festivalul Reciclării, Campanii de Colectare a Hârtiei pentru reciclare, Acțiuni de Salubrizare, Acțiuni de Plantare – […] Сообщение Gala Hai Moldova: cinci școli au fost premiate în cadrul proiectului de educație ecologică – Școala ECO появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
11:45
Sistemul energetic al Republicii Moldova va fi întărit prin intermediul unui echipament de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS), care va îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice, spori integrarea energiei regenerabile și facilita comerțul cu energie electrică cu România, Ucraina și piețele europene. Сообщение SUA oferă Moldovei până la 85 milioane de dolari pentru fortificarea sistemului energetic появились сначала на #diez.
11:45
Ultimele zile ale anului școlar sunt destul de confuze. Ținând cont de faptul că deja se scot notele și cam toate evaluările au rămas în urmă, pe alocuri lecțiile nu mai par atât de interesante. Totuși, nu peste tot este așa. Astfel, profesoara Irina Iurin ne-a povestit cum „libertatea” de la sfârșit de an poate fi transformată în lecții memorabile prin educație non-formală. Сообщение Cum se învață limba franceză prin scenete și benzi desenate? O profesoară din Orhei face ultimele zile de școală mai interesante появились сначала на #diez.
10:45
Un nou cod galben de instabilitate atmosferică a fost prognozat pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este activă pentru ziua de astăzi, 30 mai, în intervalul orelor 10.00 și 22.00. Сообщение Codul galben de instabilitate atmosferică continuă. Se prevăd averse puternice și rafale de vânt появились сначала на #diez.
10:15
Anul școlar s-a încheiat, iar copiii tăi merită o recompensă. Kids Day la Darwin este un motiv bun pentru a-i oferi copilului tău un gadget sau o jucărie pe care și-o dorește de mult timp. Dacă copilul tău nu a reușit să te convingă, reducerile de până la 50 % în perioada 30 mai – 2 iunie cu siguranță o vor face! Сообщение Ziua Copiilor la Darwin cu reduceri de până la 50 % появились сначала на #diez.
10:00
Vara este probabil cel mai așteptat anotimp al elevilor, pentru că e vacanța cea mare, ceea ce înseamnă că timp de trei luni uită de învățat, de teme și evaluări. Deși elevii nu mai vin la școală în această perioadă, profesorii continuă să lucreze o parte din ea. Conform articolului 299 din Codul muncii, cadrele didactice din instituțiile de învățământ superior, colegii, licee, gimnazii și școli generale beneficiază de 62 de zile calendaristice de concediu pe an, adică două luni de vară. Acest lucru ar însemna că rămâne o lună în care aceștia încă vin la școală. Am fost curioși să aflăm cu ce se ocupă profesorii în perioada respectivă și am discutat cu trei profesoare. Сообщение Acte, curățenie în clasă și poate încă un job. Trei profesoare ne-au povestit cu ce se ocupă vara появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
09:45
Siguranța biologică în laboratoare (Biosafety) se referă la măsurile concepute pentru a proteja personalul de laborator, cercetătorii și publicul de expunerea accidentală sau involuntară la agenți biologici. Măsurile de biosecuritate includ utilizarea echipamentelor de protecție personală (EIP), cum ar fi mănuși, ochelari de protecție și halate de laborator, precum și implementarea procedurilor standard de operare (SOP) pentru manipularea, depozitarea și eliminarea materialelor biologice. Сообщение La USMF au fost instruiți 20 de formatori privind siguranța biologică în laboratoare появились сначала на #diez.
09:30
Începând cu data de 17 iunie 2024, FLYONE dă startul unei noi curse din Chișinău spre Praga. Această lansare este o excelentă oportunitate pentru călătorii, afaceri și cultură. Сообщение În această vară, FLYONE lansează zboruri Chișinău-Praga появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
19:30
În prima săptămână a lunii iunie, Festivalul Industriilor Creative (FIC) revine la Chișinău! Evenimentul marchează cea de-a cincea ediție și promite să fie o activitate de referință pentru comunitatea artistică din Moldova. Сообщение Festivalul Industriilor Creative revine la Chișinău! Ce workshopuri interactive au pregătit organizatorii появились сначала на #diez.
17:00
Victoriabank și Federația de Baschet din Moldova continuă parteneriatul început în 2021, cu scopul de a susține performanța și talentul copiilor și tinerilor care practică baschetul. Banca rămâne sponsorul principal al federației pentru al patrulea an consecutiv și va sprijini activitatea și planurile competiționale ale acesteia și în 2024. Victoriabank va oferi suport financiar pentru desfășurarea principalelor 8 turnee naționale U12, U14, U16, U18, la care participă cele peste 100 de echipe de fete și băieți pasionați de baschet. Сообщение Victoriabank susține baschetbaliștii din Moldova și în 2024 появились сначала на #diez.
17:00
În acest an de studii, un număr-record de elevi vor avea nota 10 din oficiu la examenele de bac. Astfel, nota maximă la examenul de limbă străină o vor obține din oficiu 2 594 de elevi, iar 61 – la examenul de informatică. Сообщение BAC 2024: un număr-record de elevi vor avea nota 10 din oficiu la examene появились сначала на #diez.
16:45
Circa 600 de voluntari care vor monitoriza corectitudinea desfășurării examenelor de absolvire a gimnaziului au participat, în zilele de 25 și 26 mai, la instruiri organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Activitățile s-au desfășurat la Chișinău, Bălți și Cahul. Participanții au fost informați despre felul în care se desfășoară examenele, responsabilitățile pe care le vor avea, procedurile de ordin general și actele normative aplicate și au adresat întrebări experților. Instruirea este obligatorie pentru a putea desfășura activitatea de voluntar în cadrul proiectului. Сообщение Voluntarii campaniei „Fii ONEST, nu copia!” au fost pregătiți să monitorizeze examenele de absolvire a gimnaziului  появились сначала на #diez.
16:30
Chișinăul este vizitat de secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken. În acest context, au fost blocate mai multe străzi din capitală și a fost închis spațiul aerian al Moldovei. Сообщение Ce face Anthony Blinken la Chișinău? Agenda subiectelor programate появились сначала на #diez.
16:30
Pe 26 mai, în timpul nopții, orașul palestinian Rafah din sudul Fâșiei Gaza a fost supus unor atacuri aeriene din partea armatei israeliene. Atacul a afectat o tabără de corturi unde locuiesc refugiați palestinieni care au fugit din calea luptelor intense din alte părți ale Fâșiei Gaza. Сообщение De ce „toți ochii” sunt pe Rafah? Ce trebuie să cunoști despre situația din orașul palestinian появились сначала на #diez.
16:15
Grădinița Lauliku din orașul estonian Tallinn este în căutare de voluntari și voluntare care se vor alătura echipei în perioada 26 august 2024-30 iunie 2025. Oportunitatea de voluntariat este disponibilă pentru candidații din Armenia, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.   Сообщение Oportunitate de voluntariat în Estonia. Grădinița Lauliku recrutează tineri dornici să contribuie la educația și dezvoltarea copiilor появились сначала на #diez.
Ieri
15:45
Între 6 și 7 iunie, sub genericul la  „Powering a 100 % Digital Tomorrow”, la Chișinău Arena are loc cel mai mare eveniment digital al țării - Moldova Digital Summit. Această ediție este un punct de întâlnire pentru experți internaționali și locali, inovatori, autori de renume mondial, lideri de opinie, precum și pentru toți cei pasionați de digitalizare și inovație. Сообщение Moldova Digital Summit: EVO, MIA pentru afaceri, noul buletin digital și alte noutăți pe care nu le poți rata появились сначала на #diez.
15:30
Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) din România a aprobat lista Proiectelor de colaborare cu Republica Moldova acceptate la finanțare. Scopul acestor proiecte este consolidarea rețelelor de cercetare deja existente și dezvoltarea de noi colaborări între grupuri de cercetători din România și Republica Moldova. Сообщение USM a câștigat 14 de proiecte de cercetare acceptate la finanțare de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România появились сначала на #diez.
15:00
Ne-am propus să ținem pasul cu cele mai actuale oportunități pentru tinerii din Republica Moldova. De această dată, vă invităm să descoperiți experiența Vladei Sanduleac, una dintre beneficiarele bursei pentru studii postuniversitare în domeniul comunicării strategice oferită de Biroul de Externe al Regatului Unit. În acest material, tânăra ne-a relatat despre procesul de înregistrare, despre cursurile de care a avut parte datorită bursei și despre cele două săptămâni petrecute la Riga grație acestui proiect. Сообщение Tot ce trebuie să știi despre un program postuniversitar hibrid în domeniul comunicării strategice. Experiența Vladei Sanduleac появились сначала на #diez.
14:45
Animator local, așa se numește persoana care are grijă să identifice și să crească potențialul unei localități, pentru ca aceasta să aducă beneficii localnicilor. Poziția a apărut din necesitatea de a dezvolta localitățile, dar și pentru a scoate aceste responsabilități de pe umerii managerilor Grupurilor de Acțiune Locală (GAL), apărute în Moldova în urma implementării instrumentului de dezvoltare rurală și abordării LEADER. Drept urmare, în 2024 a fost creată Academia Animatorului Local, în cadrul căreia au fost instruiți și formați 10 animatori, care vor activa în diferite regiuni ale țării. Pe parcursul sesiunilor de instruire, persoanele selectate în funcția de animator local, cât și directorii GAL-urilor, au asimilat cunoștințe despre managementul proiectelor, oportunități de cooperare externă și internă și altele necesare în exercitarea funcției. Сообщение Animatorii locali – o inovație în dezvoltarea comunităților locale появились сначала на #diez.
14:45
Comunitatea DCN Global invită creatorii digitali, activiștii și jurnaliștii din Europa, care fac parte din generația Z, să se întrunească în cadrul unui retreat comun pentru a lucra și pentru a crea o rețea de tineri cu aceleași opinii. Evenimentul se va desfășura în perioada 19-23 iunie în orașul Sarajevo din Bosnia şi Herţegovina. Сообщение Creatorii digitali și jurnaliștii generației Z sunt invitați la un retreat în Sarajevo pentru dezvoltarea personală și profesională появились сначала на #diez.
14:00
Școlile profesionale și centrele de excelență din Republica Moldova, care intenționează să lanseze o afacere socială în cadrul instituțiilor, sunt invitate să se înscrie la un apel de granturi pentru a beneficia de suport financiar în procesul de implementare al proiectului. Сообщение Lansează o afacere în școala profesională sau centrul de excelență la care înveți și obține 20 000 de lei pentru implementarea ideii появились сначала на #diez.
13:30
În cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate (AMFA) „Alexandru cel Bun” va fi creat un Colegiu Militar. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către membrii Cabinetului de miniștri. Proiectul a fost elaborat în scopul asigurării completării Armatei Naționale cu tehnicieni militari calificați. Сообщение Un nou colegiu a fost înființat la Chișinău. Acesta se află în subordinea Academiei Militare появились сначала на #diez.
13:30
Universitatea de Stat din Moldova comunică despre amânarea temporară a negocierilor privind fuziunea cu Universitatea Tehnică a Moldovei, până în momentul în care poziția Guvernului, privind finanțarea adecvată a viitoarei instituții, va fi clară și vom avea garanții ferme în acest sens. Сообщение USM amână temporar negocierile privind fuziunea cu Universitatea Tehnică a Moldovei появились сначала на #diez.
12:30
Serviciul hidrometeorologic de Stat a prognozat un nou cod galben de instabilitate atmosferică pe tot teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea meteorologică este activă pentru data de 29 mai, în intervalul orelor 12.00 și 24.00. Сообщение Un nou cod galben! Meteorologii au prognozat ca vom avea în continuare instabilitate atmosferică în toată țara появились сначала на #diez.
12:00
Institutul Cultural Român la Chișinău „Mihai Eminescu” organizează cea de-a 33-a ediție a Festivalului Internațional „Zilele Muzicii Noi”. În acest an, evenimentul se desfășoară sub genericul „Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului” și are loc în perioada 12-14 iunie. Сообщение Festivalul „Zilele Muzicii Noi” revine la Chișinău! Timp de trei zile, ești invitat(ă) să audiezi melodii de pe ambele maluri ale Prutului появились сначала на #diez.
11:15
Guvernul a votat absorbția a opt instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova. Proiectul de lege a fost motivat de numărul mic de elevi din cadrul instituțiilor care duce la cheltuieli financiare nejustificate. Сообщение Opt instituții de învățământ profesional tehnic au fost absorbite появились сначала на #diez.
11:00
Guvernul a votat fuziunea a șapte instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova. Proiectul de lege a fost motivat de numărul mic de elevi din cadrul instituțiilor care duce la cheltuieli financiare nejustificate. Сообщение Șapte instituții de învățământ profesional tehnic au fuzionat появились сначала на #diez.
10:45
Asociația pentru Integrare și Mobilitate revine cu noi activități pentru comunitatea studenților moldoveni care învață în Franța. Dacă urmezi o universitate din Franța sau îți propui să-ți continui studiile acolo, această oportunitate este pentru tine. Сообщение Studenții moldoveni care învață în Franța sunt invitați la un picnic pentru a beneficia de networking profesional появились сначала на #diez.
10:45
În cadrul Universității de Stat din Moldova, urmează să fie inaugurat un laborator dotat cu echipamente moderne, oferite de către Agenția de Cooperare și Coordonare TIKA, în cadrul proiectului mondial – CEZERI STUDIO. Сообщение Imprimante 3D, mașini de tăiat cu laser CNC și kituri de construcție de drone. La USM va fi inaugurat un laborator dotat cu echipamente de ultimă generație появились сначала на #diez.
10:15
Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat aplicația online care permite moldovenilor aflați peste hotare să se înregistreze în prealabil pentru a-și exercita dreptul la vot în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024. Сообщение Moldovenii din diasporă se pot înregistra în prealabil pentru a vota la alegerile prezidențiale din 20 octombrie появились сначала на #diez.
10:00
Mediul de afaceri din Republica Moldova, mai cu seamă IMM, au nevoie de o alternativă de finanțare mai accesibilă și flexibilă decât cea bancară, folosind platforme de finanțare participativă (crowdfunding), fiind votată, pe 7 iulie 2023, o lege specială în acest sens (Legea nr.181/2023). Potrivit legii, Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) va autoriza, reglementa și supraveghea activitatea furnizorilor de servicii de finanțare participativă (crowdfunding). Сообщение CNPF a elaborat cadrul normativ privind finanțarea participativă, finanțat de Guvernul German și implementat de GIZ Moldova появились сначала на #diez.
09:45
Se apropie ultimul sunet, ziua în care, potrivit tradiției, în loc de cărți, unii elevi pun în ghiozdane cutii cu ciocolate. „Un mic semn de atenție”, cum ar zice o parte dintre părinți. De facto, florile și dulciurile, pe alocuri, se întâmplă să mai piardă din teren, fiind înlocuite cu vinuri, suvenire și chiar o sponsorizare regulată a instituției de învățământ. E aceasta o mită și o metodă de a manipula profesorul sau nu? Legea spune că este, iar psihologii explică în ce mod cadourile afectează atât corectitudinea profesorului, cât și elevii din clasă. Сообщение De la câte flori începe corupția? Cum devin cadourile oferite profesorilor o traumă pentru societate появились сначала на #diez.
09:45
Andersen Fest transformă parcarea de la Andersen Buiucani, situată pe strada Onisifor Ghibu 10, într-un regat magic în aer liber. Acest eveniment va fi desfășurat sub cerul senin între orele 15.00 și 19.00, promite distracție și show-uri pentru toate vârstele. Сообщение Parada eroilor și o loterie cu 100 de premii. Sărbătorește magia copilăriei de 1 Iunie la Andersen Fest появились сначала на #diez.
28 mai 2024
16:45
Pe 8 iunie 2024 la Chișinău va avea loc cel mai mare proiect social pentru copii din Europa – „Orașul profesiilor”. În cadrul evenimentului, copiii vor avea posibilitatea să cunoască și să încerce peste 150 de profesii. Сообщение Alege meseria care îți place! La Chișinău va fi amenajat un oraș al profesiilor pentru copii появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:15
Miercuri, 29 mai, în unele locuri publice din capitală va fi limitat accesul persoanelor. Restricția este impusă în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony John Blinken, informează Primăria municipiului Chișinău. Сообщение Miercuri, 29 mai, va fi restricționat accesul persoanelor în unele locuri publice din capitală появились сначала на #diez.
15:00
Fenomenul bullyingului este unul răspândit în societatea noastră și afectează în primul rând copiii – personalități în formare. Însă, acest fenomen are consecințe și asupra părinților, cadrelor didactice, chiar și a întregii comunități.  Сообщение Dana Lichii, psihologă, și Inga Golovega, specialistă DGETS, despre fenomenul bullyingului появились сначала на #diez.
15:00
Pe 9 iunie, Parlamentul European își alege noii membri. Cetățenii din toate statele europene vor merge la urne pentru a decide cine le va apăra interesele la Bruxelles. Republica Moldova a ales calea integrării europene, un drum lung care necesită mult efort, însă la capătul căruia românii se vor regăsi într-o Uniune Europeană a păcii, prosperității și a respectului.  Сообщение Alianța Dreapta Unită încurajează moldovenii să-i voteze la europarlamentare: „România și Moldova trebuie să fie împreună în Uniunea Europeană” появились сначала на #diez.
14:30
Cu ocazia celei de-a 30-a aniversări, AUF-ECO a organizat trei concursuri creative pentru a promova tineretul francofon regional, în perioada 11 martie – 30 aprilie. Aceste concursuri i-au încurajat pe studenți să prezinte francofonia țărilor lor prin 3 probe: scurtmetraj care ilustrează francofonia din țara sa, creație grafică demonstrând motivele pentru a învăța franceza, și fotografie sensibilizând publicul cu privire la problemele de mediu. Сообщение O studentă a UPSC a fost premiată în cadrul concursului AUF ECO появились сначала на #diez.
14:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova anunță despre un cod galben de instabilitate atmosferică. Fenomenul menționat este valabil pentru astăzi, 28 mai. Сообщение Cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii prognozează descărcări electrice cu ploi de scurtă durată появились сначала на #diez.
14:15
Echipa Chișinău1, formată din studenți ai Universității Tehnice a Moldovei (UTM), a reprezentat cu succes Republica Moldova la prestigiosul Concurs Internațional Studențesc de Calculatoare „Hard & Soft” organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), clasându-se pe locul întâi. Performanța remarcabilă a echipei Chișinău1 a fost recunoscută în cadrul unei competiții acerbe, care a reunit 16 echipe din universități de renume din Republica Moldova, România, Ucraina, China și Marea Britanie. Сообщение Echipa Chișinău1 a UTM a devenit campioană a Concursului Internațional „Hard & Soft” din România появились сначала на #diez.
13:00
10 elevi din întreaga țară au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Științe din acest an. Competiția s-a desfășurat la Universitatea de Stat din Moldova și a întrunit 72 de elevi. Сообщение (doc) Cine sunt cei 10 câștigători ai Olimpiadei Republicane la Științe din acest an появились сначала на #diez.
12:45
Taberele de vară cu sejur de zi și cele constante pentru copiii din municipiul Chișinău își vor începe activitatea pe 1 iunie 2024. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport informează că biletele pentru odihna în cadrul taberelor vor fi obținute doar de către părinți, prin intermediul unei proceduri. Сообщение În atenția părinților care vor să-și înscrie copiii la taberele de vară! Care este procedura de obținere a biletelor și cât costă acestea появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.