Promovează-ți invențiile și creațiile la Chișinău Maker Faire!

#diez, 15 mai 2024 18:15

Maker Faire este un loc care promovează creativitatea în orice domeniu – știință, inginerie, industrii creative și meșteșugărit. Dacă ai un proiect sau o invenție pe care ești entuziasmat să o prezinți, ești așteptat cu brațele deschise la Maker Faire. Aici vei avea oportunitatea de a te conecta cu alți makeri, de a-ți împărtăși cunoștințele și abilitățile, și de a inspira alți oameni să creeze. Сообщение Promovează-ți invențiile și creațiile la Chișinău Maker Faire! появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 8 ore
18:30
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, marcată anual pe 1 iunie, cei mici vor intra gratuit în Grădina Zoologică din Chișinău. Anunțul a fost făcut de către Ion Ceban, primarul capitalei, în cadrul ședinței serviciilor operative săptămânale. Сообщение Pe 1 iunie, copiii vor intra gratuit în Grădina Zoologică. Care este orarul de lucru появились сначала на #diez.
17:45
În zilele de 15 și 17 mai 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a avut onoarea de a găzdui două lecții publice remarcabile, susținute de Alberto CARLEI, șeful Reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) în Republica Moldova, adresate studenților de la Facultatea de Inginerie Economică și Business. Aceste lecții au oferit studenților o oportunitate unică de a înțelege mai bine rolul și impactul BEI în dezvoltarea economică și infrastructurală a Moldovei, dar și de a învăța din vasta experiență a lui Carlei în sectorul financiar. Сообщение Șeful reprezentanței BEI în Moldova, Alberto Carlei, a susținut două lecții publice în fața studenților UTM-iști появились сначала на #diez.
17:15
Managementul maib a făcut parte din delegația care în perioada 14-16 mai a reprezentat Republica Moldova la Reuniunea Anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, desfășurată în acest an cu genericul „Împreună creăm impact”. An de an, evenimentul întrunește experți din industrie, lideri de afaceri și membri BERD pentru a pune în discuție dezvoltarea economiei în diverse regiuni și a împărtăși perspectivele de dezvoltare. Сообщение Moldova – pe agenda discuțiilor la Reuniunea Anuală a BERD 2024 și Business Forumul din Erevan, Armenia появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
17:00
Renumita competiție de la București Legal Half-Marathon va fi organizată în premieră la Chișinău! Evenimentul va avea loc în data de 25 mai, începând cu ora 8.0. Activitatea tinde să aducă împreună alergătorii de toate vârstele și nivelurile de pregătire, oferind oportunitatea de a sărbători sănătatea și sportul. Сообщение În premieră la Chișinău se va desfășura Legal Half-Marathon, un eveniment dedicat iubitorilor de alergat появились сначала на #diez.
17:00
În contextul Zilei Internaționale a Familiei, Disciplina de igienă din cadrul Departamentului Medicină Preventivă al Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” în parteneriat cu Centrul de Informare ONU al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova (BNRM) au organizat o discuție publică cu genericul „Impactul schimbărilor climatice asupra familiei”. Сообщение USMF a marcat Ziua Internațională a Familiei prin discuții despre protecția mediului înconjurător și adaptarea la schimbările climatice появились сначала на #diez.
16:00
30 de elevi din întreaga țară au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Economie din acest an. Câștigătorii olimpiadei sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele și municipiile: Cahul, Cantemir, Chișinău, Dondușeni, Drochia, Ialoveni, Leova, Soroca. Сообщение Cine sunt cei 30 de câștigători ai Olimpiadei Republicane la Economie din acest an появились сначала на #diez.
16:00
Este deja o tradiție, ca în fiecare primăvară, amicii Vinului Moldovei să-și dea întâlnire la „Vernisajului Vinului”. În acest an, la cea de-a XXI-a ediție a evenimentului, peste 1500 vizitatori au avut ocazia să cunoască istoriile celor peste 70 de producători. Сообщение Emoții de primăvară la Vernisajul Vinului: noul format al evenimentului a adunat peste 1 500 de de vizitatori появились сначала на #diez.
14:30
Valeria Pisari are 19 ani și este originară din satul Tașlâc, Grigoriopol. Tânăra este studentă în România, iar până a ajunge aici a trecut prin diferite experiențe — de la scrierea cu grafia chirilică și studierea „limbii moldovenești” în anii de gimnaziu, la 40 de kilometri parcurși zilnic pentru a ajunge la un liceu cu predare în limba română. Cu toate acestea, motivarea și determinarea tinerei au ajutat-o să își realizeze visul de a studia în România. Tânăra îmbină în prezent studiile cu voluntariatul și cu un job part-time. Сообщение „Am scris nouă ani cu grafie chirilică.” Studenta Valeria Pislari, despre experiența de studii în Stânga Nistrului și România появились сначала на #diez.
14:30
Duminică, 19 mai, în nouă localități din Republica Moldova au loc alegeri locale noi și parțiale. În acest context, Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare. Сообщение Rezultatele preliminare ale alegerilor locale organizate duminică în nouă localități din Republica Moldova появились сначала на #diez.
14:15
Maib este onorată să prezinte în premieră națională primul card digital din Moldova dedicat afacerilor. Cardul digital are aceeași valoare și utilitate precum cardul fizic, dar este mai sustenabil, renunțându-se la plastic. Oferă acces la aceleași servicii și aceleași funcționalități. Puteți utiliza cardul  la terminalele POS, pe platformele de comerț electronic, precum și la bancomate pentru a retrage numerar. Сообщение Maib creează mai multă flexibilitate în afaceri: primul card business digital din Moldova появились сначала на #diez.
13:30
Proiecțiile de film european #CineMai continuă. De data aceasta, doritorii sunt invitați să vizioneze filmul „Cea mai rea fată din lume”, în regia norvegianului Joachim Trier. Producția cinematografică va fi difuzată vineri, 24 mai, începând cu ora 18.30 la Cineplex Loteanu din Chișinău, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 103. Сообщение #CineMai revine cu o nouă producție nominalizată la Oscar. La Chișinău va fi proiectat filmul „Cea mai rea fată din lume” появились сначала на #diez.
13:00
Au mai rămas două săptămâni până la finalizarea anului școlar, deci se apropie vacanța de vară. Această perioadă poate fi destul de stresantă, deoarece se susțin tezele și evaluările finale. Este important să nu neglijezi odihna pentru a evita oboseala și monotonia. Ca să-ți venim în ajutor, am ales câteva evenimente educative și relaxante, potrivite pentru a-ți diversifica programul. Сообщение Ce faci după orele de la școală? Cinci evenimente care să îți diversifice programul din această săptămână появились сначала на #diez.
12:45
Universitatea Tehnică a Moldovei a marcat, pe 17 mai 2024, un moment deosebit de important și onorant – în cadrul Seminarului Științific ad-hoc, a avut loc susținerea tezei de doctor habilitat în științe inginerești a doamnei Rodica SIMINIUC, intitulată „Analiza exploratorie a securității nutriționale în Republica Moldova”. Elaborată sub îndrumarea distinsei doamne Rodica STURZA, doctor habilitat, profesor universitar și membră corespondentă a Academiei de Științe a Moldovei, lucrarea aduce o contribuție inestimabilă la înțelegerea și soluționarea uneia dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă țara noastră. Сообщение UTM o susține pe cercetătoarea Rodica Siminiuc în a doua etapă de susținere a tezei de doctoră habilitată în domeniul securității alimentare появились сначала на #diez.
12:30
Șapte instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova ar putea fuziona. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi examinat de miniștri în data de 23 mai, în cadrul ședinței Guvernului. Motivul principal al absorbției este numărul mic de elevi, dar și cheltuielile financiare nejustificate. Сообщение (doc) Mai multe colegii și școli profesionale ar putea fuziona. Proiectul a fost înregistrat la Guvern появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
12:00
38 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română pentru elevii din clasele alolingve. Competiția s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Nikolai Gogol” din Chișinău în perioada 17-19 mai și, unde au participat 134 de elevi din întreaga țară. Сообщение Cine sunt premiații Olimpiadei Republicane la limba și literatura română pentru elevii din clasele alolingve появились сначала на #diez.
11:15
EXIMBANK a organizat o excursie de neuitat pentru circa 40 de elevi din clasa a VII-a B din Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, care sunt câștigătorii etapei internaționale a Concursului Money Master Challenge, desfășurat de către Grupul Intesa Sanpaolo, în cadrul Săptămânii Educației Financiare (GMW 2024). Сообщение EXIMBANK, alături de elevii triumfători la Concursul Internațional Money Master Challenge, desfășurat de Grupul Intesa Sanpaolo появились сначала на #diez.
11:00
Într-o lume în care educația și sportul se întâlnesc pentru a inspira, peste 100 de elevi din Bălți s-au transformat timp de un an de zile în adevărați „voluntari olimpici”. Aceștia au avut rolul de organizare a diferitelor evenimente pentru promovarea „spiritului olimpic” în școli creând zeci de sesiuni de informare și videoclipuri în limba franceză pentru a promova sportul și pentru a evidenția performanțele atleților moldoveni participanți la competiție. Această impresionantă mobilizare este rezultatul unui proiect educațional remarcabil de care au beneficiat peste 3 000 de tineri. Сообщение Peste 100 de elevi din Bălți au promovat „Spiritul Olimpic” în școli timp de un an появились сначала на #diez.
10:30
Olimpiadele școlare trezesc spiritul de competitivitate, iar Olimpiada Republicană la Istoria Românilor și Universală nu este o excepție. Nicoleta Statnic, elevă în clasa a XI-a, premiată cu locul III la Olimpiada Republicană la Istorie, și profesorul ei de istorie ne spun despre aspectele importante ale olimpiadei. Сообщение Cum poți obține succes la Olimpiada Republicană la Istorie. Recomandările unei eleve câștigătoare și a profesorului ei появились сначала на #diez.
10:30
Muzeografi, manageri de muzee, dar și programele inovative dezvoltate pentru a susține experiențele educative și de patrimoniu cultural au fost celebrați la Gala Premiilor dedicată muzeografilor. Evenimentul a fost organizat în ajun de Ziua Internațională a Muzeelor, marcată pe 18 mai și a avut loc la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. La decernarea premiilor au participat oficiali guvernamentali, parteneri de dezvoltare, profesioniști din domeniu, iubitori de artă, dar și vizitatorii muzeului. Сообщение În ajun de Ziua Internațională a Muzeelor, managerii de muzee și muzeografii din țară au fost premiați появились сначала на #diez.
10:15
Președintele Iranului Ebrahim Raisi a murit după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Rămășițele aeronavei au fost găsite în munți, în apropierea graniței cu Azerbaidjan. Elicopterul era complet ars. Informația a fost transmisă de Reuters. Сообщение Președintele Iranului a decedat în urma prăbușirii elicopterului în care se afla появились сначала на #diez.
10:15
Orange Digital Center le oferă entuziaștilor de tehnologie șansa să exploreze noi orizonturi în domeniul IT și lansează înscrierile la cursul Front-End Developer, care se va desfășura în perioada 3 iunie – 4 octombrie 2024. Сообщение Înscrie-te la cursul gratuit Front-End Developer de la Orange Digital Center și învață azi cum să construiești webul viitorului появились сначала на #diez.
10:00
Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova pe calea sa către UE, în paralel cu consolidarea asocierii politice și a integrării economice a Republicii Moldovei în UE. Astfel, continuând să fie un motor pentru reforme și alinierea la acquis-ul UE în procesul de accelerare a integrării Moldovei în structurile europene, sectorul Energiei are o semnificație deosebită pentru o dezvoltare durabilă a economiei, dat fiind că „securitatea energetică constituie o preocupare constantă, atât pentru statele membre ale UE, în particular, cât și pentru comunitatea europeană, în ansamblu. Pentru Moldova, stat cu aspirații europene, problematica securității energetice este vitală în condițiile dependenței totale de resursele energetice, iar integrarea Moldovei pe piața energetică europeană devine o prioritate pentru viitorul acesteia”. Сообщение La UTM s-a desfășurat o masă rotundă pe tema integrării europene a Moldovei și consolidarea sistemului energetic появились сначала на #diez.
09:15
Anual în jur de 100 copii din Moldova sunt diagnosticați cu cancer. Pentru unele tipuri de cancer la copii rata de vindecare poate ajunge la 80 % și Farmacia Familiei ă îi putem ajuta. Сообщение Farmacia Familiei a lansat campania de colectare a fondurilor pentru ajutorarea copiilor cu maladii oncologice în Moldova появились сначала на #diez.
Ieri
16:30
Radio Europa Liberă lansează înscrierile pentru bursa Václav Havel. Oportunitatea este destinată jurnaliștilor independenți aspiranți, originari din Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus și Rusia. Scopul bursei este să ofere mentorat participanților, astfel încât aceștia să-și exercite profesia în sprijinul pluralismului și independenței mass-media. Сообщение Jurnaliștii moldoveni sunt invitați în Cehia pentru a beneficia de o bursă și mentorat din partea experților Radio Europa Liberă появились сначала на #diez.
16:00
Dacă citiți acest articol, probabil sunteți interesați de ecosistemul de start-upuri din țara noastră și poate chiar planificați să investiți în unele start-upuri locale. Da, ar putea părea complicat la început – care sunt procesele, de unde să începeți, în ce start-upuri să investiți o sumă de bani, unde puteți face cunoștință cu fondatorii acestora și încă multe alte întrebări. Acest articol are scopul de a vă oferi răspunsurile și de a vă face o mică introducere în lumea start-upurilor din Moldova. Сообщение Ce trebuie să știți dacă vreți să investiți bani în start-upurile din Moldova появились сначала на #diez.
13:30
Până în prezent, Chișinăul păstrează o serie de mozaicuri din perioada sovietică. Acestea ascund poveștile unei întregi epoci, precum și măiestria, și tehnica artiștilor locali. În acest articol vom vorbi despre ansamblul de lucrări „Sportul”, amplasat pe două clădiri de la intrarea în parcul Valea Morilor din capitală (strada Alexei Mateevici, numărul 77). Mozaicurile au fost create de Vladimir Novikov și Filip Nutovici în anul 1962 Сообщение (foto) Canotori, atleți și cicliști. Lucruri pe care să le știi despre ansamblul de mozaicuri „Sportul” din parcul Valea Morilor появились сначала на #diez.
12:45
Astăzi, 19 mai, în nouă localități din țară au loc alegeri locale noi și parțiale. În listele electorale de bază sunt înscriși, în total, 10 765 de alegători. La ora 7.0 au fost deschise toate cele 13 secții de votare. Сообщение În nouă localități din Moldova au loc alegeri locale noi și parțiale. Peste 10 000 de alegători sunt așteptați la urnele de vot появились сначала на #diez.
11:15
Eseul de la examenul de bacalaureat oferă 15 dintre acele 100 de puncte pe care le-ai putea obține la test. Tocmai de aceasta rezolvarea corectă a acestui subiect ar putea să îți influențeze semnificativ nota finală. În acest articol am selectat temele eseurilor de bac la istorie, care au apărut în testele din anii precedenți. Сообщение BAC 2024: subiectele eseurilor de la examenul de istorie din ultimii cinci ani появились сначала на #diez.
10:00
Vacanța mare bate la ușă, iar asta înseamnă că au mai rămas doar două săptămâni până la finalizarea anului școlar. Această perioadă este destul de plină, deoarece trebuie să susții evaluări finale, iar dacă ești la liceu – tezele semestriale. Tot acum se calculează și mediile pentru semestrul II, dar și cele anuale, și astfel se încheie situația ta școlară pentru clasa pe care o absolvi. Însă nu toți elevii pot trece în următoarea clasă, pentru că rămân corigenți sau repetenți. Despre aceste cazuri îți spunem în cele ce urmează. Сообщение Când poți rămâne corigent sau repetent la școală появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
A început sesiunea de colectare a ofertelor în cadrul Programului pentru traducerea și editarea cărții naționale în străinătate din bugetul de stat. Potrivit Ministerului Culturii al Republicii Moldova, valoarea totală acordată unui proiect va fi de până la 300 000 de lei, bugetul total pentru finanțarea proiectelor în anul 2024 fiind de 1 milion de lei. Сообщение Editurile străine pot câștiga până la 300 000 de lei pentru traducerea/editarea cărților semnate de autori moldoveni появились сначала на #diez.
17:15
Cinematograful „Odeon” va găzdui în perioada 25-26 mai patru filme premiate la nivel internațional. Acestea sunt proiectate în contextul Festivalului de Film și Cultură Europeană, care se desfășoară pe parcursul lunii mai la Chișinău. Intrarea la cinema va fi gratuită. Сообщение Patru filme, premiate la nivel internațional, vor fi proiectate la „Odeon”. Intrarea este liberă появились сначала на #diez.
16:00
Dacă te afli într-o perioadă dificilă în viața ta, este esențial să îți amintești că cererea de ajutor din exterior reprezintă un pas semnificativ. Una dintre opțiunile disponibile este să accesezi un centru de asistență psihologică gratuită din apropierea locuinței tale. Pentru a-ți fi de ajutor, am întocmit o listă cu astfel de spații sigure din centrul țării. Сообщение Lista centrelor din centrul Moldovei, unde poți beneficia gratuit de terapie появились сначала на #diez.
15:15
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și reprezentații Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, vor desfășura instruiri de simulare despre comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor. Сообщение Garda Națională a Carolinei de Nord și USMF vor desfășura instruiri despre comportamentul în caz de calamități появились сначала на #diez.
14:30
Convertible notes sunt instrumente financiare folosite în lumea start-upurilor pentru a atrage investiții în fazele inițiale ale dezvoltării lor. Ele sunt felul în care investitorii împrumută bani unei companii în schimbul promisiunii că acești bani vor fi convertiți ulterior în acțiuni la o rundă de finanțare ulterioară. Сообщение Ce înseamnă convertible note în lumea start-upurilor появились сначала на #diez.
13:00
Dacă există un lucru preferat de către toți elevii la școală, atunci cu siguranță aceasta este pauza. Ea oferă copiilor posibilitatea de a se odihni și de a-și încărca bateriile pentru următoarea lecție. Totuși, v-ați gândit vreodată că cele 10-15 minute de recreere ar putea fi folosite într-un mod ceva mai distractiv și chiar util? De exemplu, puteți organiza un joc de echipă. Сообщение O listă cu jocuri ce pot fi desfășurate în pauza școlară. Idei de activități recreative pentru clasele primare, gimnaziu și liceu появились сначала на #diez.
12:30
Zilele de duminică nu merită a fi petrecute în casă. Tocmai de aceasta, pe 26 mai, vă puteți alătura evenimentului sportiv „Semimaraton Legal Run”, devenit deja celebru în România. Acesta se va desfășura pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada Ismail și Mihai Viteazul. Organizatorii îndeamnă șoferii să aleagă rute alternative, în contextul evenimentului. Сообщение Pe 26 mai, hai la un semimaraton în centrul Capitalei! Pe ce străzi nu va putea circula transportul появились сначала на #diez.
10:15
Programul Social Impact Award revine cu o nouă ediție! Oportunitatea este destinată tinerilor care își doresc să descopere domeniul antreprenoriatului social și să facă primii pași în calitate de antreprenori sociali. Proiectul își propune să ofere ajutor în construirea întreprinderilor sociale care vor identifica soluții la cele mai dificile probleme ale timpului nostru. Сообщение Oportunitate pentru tinerii antreprenori. Programul Social Impact Award oferă mentorat și finanțare pentru ideile de afaceri sociale появились сначала на #diez.
09:15
La începutul lunii mai, Ministerul Educației și Cercetării a elaborat și propus consultărilor publice un nou concept de dezvoltare a curriculumului școlar. Acesta prevede mai multe modificări care ar putea apărea în sistemul de învățământ până în 2027. Una dintre ele propune ca în toate instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal să existe cinci discipline de bază, care să contribuie la dezvoltarea culturii generale a elevilor. Сообщение Din 2027, mediile de absolvire a elevilor ar putea fi calculate în baza notelor de la cinci discipline появились сначала на #diez.
17 mai 2024
17:30
Echipa Infolence invită toți doritorii la un eveniment special, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), în cadrul căruia își propune să aducă împreună două comunități, sărbătorind diversitatea și solidaritatea. Astfel, sunteți invitați să luați parte la un concert inedit, dedicat exprimării solidarității față de refugiații ucraineni și integrării lor în comunitatea noastră. Сообщение Echipa Infolence invită doritorii la un concert dedicat solidarității față de refugiații ucraineni. Evenimentul se va desfășura la ASEM появились сначала на #diez.
17:00
Universitatea de Stat din Moldova găzduiește, începând de astăzi, Forumul Educației România – Republica Moldova, cu genericul: „Ecosistemul educațional în lumea digitală” care reunește cadre didactice din țara noastră și România, dar și profesori din Ucraina, Serbia, Ungaria. Tema centrală a ediției a IV-a este „Profesorul față în față cu provocările diversității în educație". Сообщение La USM s-a desfășurat Forumul Educației România – Moldova. Platforma a reunit profesori din mai multe state din Europa появились сначала на #diez.
15:45
Noaptea Muzeelor din acest an va avea loc sâmbătă, pe 18 mai. Sute de obiective turistice vor putea fi vizitate cu această ocazie. Muzee, galerii, case memoriale, dar și multe alte tipuri de instituții culturale, țin luminile aprinse și porțile deschise, în aceeași noapte, de 18 mai. Сообщение Programul evenimentelor pentru Noaptea Muzeelor 2024 появились сначала на #diez.
15:30
Absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a luat premiul „CEL MAI BUN SCENARIU DE SCURTMETRAJ DRAMATIC” în cadrul Cannes 7th Art Awards 2024. Сообщение Oleg Condrea, absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, a câștigat un premiu la Festivalul Internațional de Film Independent din Cannes появились сначала на #diez.
15:15
Maib a fost onorată cu prestigiosul premiu „Cea mai activă bancă emitentă din Moldova în 2023” în cadrul celei de-a 33-a reuniuni anuale a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a avut loc în perioada 14-16 mai 2024. Сообщение Maib a fost desemnată de BERD „Cea mai activă bancă emitentă din Moldova în 2023” în cadrul Trade Facilitation Program появились сначала на #diez.
14:15
Irlanda intenționează să ridice vârsta minimă legală pentru cumpărarea de tutun la 21 de ani, devenind astfel cea mai mare limită de vârstă din Uniunea Europeană. Ministrul sănătății al Irlandei a prezentat pe 14 mai propunerea cabinetului de miniștri și a fost aprobată de Guvernul irlandez. Сообщение Irlanda ar putea deveni prima țară din UE care va interzice fumatul pentru persoanele sub 21 de ani появились сначала на #diez.
13:45
Centrul de Resurse Juridice din Moldova a dat start înscrierilor pentru o nouă ediție a școlii de vară „Democrația aplicată”. Oportunitatea este destinată tuturor studenților sau absolvenților unei facultăți din țară, interesați de promovarea democrației în Republica Moldova. Сообщение O nouă ediție a școlii de vară „Democrația aplicată”. Studenții sunt invitați să învețe gratuit despre justiție și combaterea dezinformării появились сначала на #diez.
13:30
Hubul de învățare pentru viitor Orange Digital Center aduce lumea IT mai aproape de tine. Cursul gratuit Quality Assurance #manual adună oamenii pasionați de tehnologie și facilitează procesul de învățare și construire a carierei în domeniul IT. Сообщение Înscrie-te la cursul gratuit Quality Assurance #manual. Învață să asiguri calitatea în lumea IT cu Orange Digital Center появились сначала на #diez.
13:00
Un grup de liceeni de la Liceul Aristotel din Chișinău a triumfat la Copenhagen Democracy Summit 2024, câștigând prestigiosul People's Award și un premiu de 10 000 de dolari în cadrul The Democracy Tech Entrepreneur Fellowship. Сообщение Un grup de liceeni din Chișinău au câștigat premiul People’s Award și 10 000 de dolari în cadrul summitului Democrației din Danemarca появились сначала на #diez.
13:00
Sunteți așteptați în data de 30 mai la cinematograful Odeon! Începând cu ora 19.00, va avea loc premiera filmului Lead for Justice, tradus mot à mot în limba română ca Conduce pentru Dreptate, în Republica Moldova. După proiecție va avea loc o conversație între cei cinci protagoniști ai filmului și publicul prezent la eveniment. Сообщение (video) La Odeon va avea loc premiera filmului Lead for Justice. Intrarea este liberă появились сначала на #diez.
12:15
Moldova Digital Summit revine pe 6-8 iunie, mai grandios și mai ambițios! Sub sloganul “Powering a 100% digital tomorrow”, evenimentul reafirmă angajamentul stabilit de țara noastră de a deveni un stat 100% digital până în 2030. Сообщение Moldova Digital Summit 2024. Nu rata cel mai mare eveniment digital al anului появились сначала на #diez.
12:15
Nu știu cum este sau a fost la voi, însă în clasele primare eu cunoșteam foarte bine că „agenda este fața elevului”, iar temele pentru acasă nu pot începe nicidecum altfel decât cu completarea „caiețelului magic”. Sunt sigur că fiecare dintre noi își poate aminti cu ușurință cel puțin o istorie interesantă în care a fost implicată și agenda sa. Problema este că istoriile interesante nu au fost neapărat și pozitive. Astfel, atunci când în agendă apărea o notă „nu la locul ei” sau un mesaj emoționant adresat părinților, unii dintre noi au filosofat măcar puțin asupra „necesității vitale de existență” a agendei elevului. Сообщение De ce elevii au nevoie de agendă în era digitală și când ar putea dispărea fraza: „Am uitat-o acasă” появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.