Во Франции задержали для допроса актера Жерара Депардье по делу о сексуализированном насилии

NewsMaker, 29 aprilie 2024 14:10

Французская полиция задержала для допроса актера Жерара Депардье по делу о сексуализированном насилии. Издание «Медуза» сообщает, что актера вызвали к следователям после того, как две женщины обвинили его в насилии. По словам женщин, инциденты произошли на съемках фильмов в 2014 и 2021 году. Первая жалоба на актера поступила от ассистентки. Она утверждает, что во время съемок фильма «Маг и сиамцы» в 2014 году Депардье «провел ладонями по всему ее телу», а затем […] The post Во Франции задержали для допроса актера Жерара Депардье по делу о сексуализированном насилии appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 5 minute
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Ilan Șor a obținut cetățenia rusă. Calitatea studiilor în școlile auto este precară. Incendiu în Chișinău: un service auto a luat foc. Precizările lui Dragalin în scandalul legat de Vetting. Alertă cu bombă la trei licee din capitală. Care este starea de sănătate a premierului […] The post (VIDEO) Șor, cetățean al Rusiei, noi detalii despre scandalul legat de Vetting, Perciun critică școlile auto/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
Acum 10 minute
15:20
Un copil din Republica Moldova, în vârstă de 11 ani, a murit urmare a unui accident rutier în Italia. Accidentul a avut loc vinerea trecută, pe 11 mai – în provincia italiană Como, în timp ce băiatul și familia lui se aflau într-o călătorie. Mașina în care erau, condusă de tatăl băiatului, a fost lovită […] The post Accident în Italia cu implicarea automobilului unei familii din Moldova: copilul lor de 11 ani a murit appeared first on NewsMaker.
Acum o oră
14:40
Școlile din Republica Moldova ar putea implementa noi curriculumuri de învățământ începând cu anul de studii 2027-2028. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a elaborat Conceptul noului curriculum național. Documentul propune schimbări la Planul-cadru de învățământ, dar și modele de Planuri-cadru de alternativă, pentru care vor putea opta școlile pilot. Documentul urmează a fi supus consultărilor […] The post Școlile din Moldova vor avea în curând un nou curriculum național? Ministerul Educației a prezentat conceptul appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
14:00
Șaisprezece femei l-au acuzat pe iluzionistul american David Copperfield de violență sexuală, relatează The Guardian, pe baza a peste o sută de interviuri și a unor dosare de judecată și poliție. Acuzațiile împotriva lui Copperfield, acum în vârstă de 67 de ani, se referă la o perioadă cuprinsă între sfârșitul anilor 1980 și 2014. Mai […] The post Iluzionistul David Copperfield, acuzat de violență sexuală. Sunt cel puțin 16 plângeri appeared first on NewsMaker.
13:30
Comisia Pre-Vetting așteaptă ca „acuzațiile aduse împotriva Tatianei Răducanu să fie investigate minuțios de autorități”, totodată susține că își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare. Potrivit Comisiei, Parlamentul este cel care urmează să decidă asupra cererii de demisie a Tatianei Răducanu, totuși instituția a menționat că a luat act de intenția Tatianei […] The post Comisia Pre-Vetting rupe tăcerea după scandalul cu demisia Tatianei Răducanu. Reacție la acuzațiile privind legăturile cu Șor și Platon appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
13:00
De Ziua Internațională a Familiei, marcată anual pe 15 mai, Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost gazda unui atelier interactiv dedicat Istoriei Scrisului, ce a îmbinat trecutul cu tehnologia modernă.  Oficiali, reprezentanți ai Guvernului, parteneri de dezvoltare, însoțiți  de copii, dar și vizitatori, au avut ocazia să exploreze exponate ce ilustrează evoluția scrisului […] The post (VIDEO) La Muzeul Național de Istorie a fost expusă o carte interactivă appeared first on NewsMaker.
12:50
Condițiile de acreditare a școlilor auto din Moldova ar urma să fie înăsprite. Vor fi revizuite și condițiile de formare profesională a personalului didactic. Iar școlile auto care nu vor respecta noile reguli vor fi sancționate. Precizările au fost făcute de Ministerul Educației, după ce a constatat că rata de promovare a examenelor pentru permisele […] The post Perciun: Nicio școală auto din Moldova nu întrunește standardele de acreditare pentru categoria B appeared first on NewsMaker.
12:40
Moldova a primit de 39 puncte, din 100, din partea Rainbow Index Europe 2024 – clasamentul care măsoară respectarea drepturilor persoanelor LGBTI* în 49 de țări europene. Scorul reprezintă o stagnare față de anul trecut, când Moldova a primit același număr de puncte. Per total, însă, țara noastră a pierdut două poziții în clasament – […] The post Studiu: Moldova stagnează la capitolul drepturi și condiții de viață pentru persoane LGBTI appeared first on NewsMaker.
12:00
Încă un oraș în Republica Moldova. Urmare a unei decizii a Parlamentului din data de 16 mai, comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Potrivit edilului de Stăuceni, obținerea statului de oraș ambiționează autoritățile locale să acceseze „și mai multe fonduri și să lanseze și mai multe proiecte de infrastructură”.  Comuna […] The post Încă un oraș în Moldova. Primarul de Stăuceni: Ziua de 16 mai va rămâne în istoria localității ca una de importanță majoră VIDEO appeared first on NewsMaker.
11:50
După mai bine de un an de la depunere, Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă o sesizare a deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care nu erau de acord cu mai mult prevederi din Codul Electoral. Printre normele contestate se numără cele ce se referă la discreția de a organiza secții de votare pentru alegătorii din […] The post Eșec pentru comuniști și socialiști. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă contestația unor prevederi din Codul Electoral appeared first on NewsMaker.
11:40
Inspectoratul General al Poliției (IGP) confirmă informația enunțată de către oligarhul fugar Ilan Șor, privind dobândirea de către acesta a cetățeniei Rusiei. Precizări în acest sens au fost comunicate pentru NewsMaker de reprezentanții instituției.  Solicitată de NewsMaker, șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP Diana Fetco a confirmat informația enunțată de Șor. „Oficial nu am […] The post Inspectoratul General al Poliției confirmă: Șor a obținut cetățenia Rusiei. Precizările instituției appeared first on NewsMaker.
11:20
Curtea de Apel Chișinău a pronunțat prima sentință în dosarul „Laundromat”. Un ex-judecător a fost recunoscut vinovat. Este vorba despre Gheorghe Marchitan, care în 2011 ar fi pronunțat „cu bună-știință o hotărâre contrară legii” și care a avut „consecințe financiare considerabile – 200.000.000 dolari SUA”. Procuratura Anticorupție a anunțat că, pe 15 mai, colegiul penal […] The post Prima sentință în dosarul Laundromat: un ex-judecător a fost găsit vinovat de pronunțarea cu bună-ştiinţă a unei hotărâri ilegale appeared first on NewsMaker.
11:20
Trei licee din capitală au fost anunțate în dimineața de 16 mai că în incinta acestora s-ar afla materiale explozive. Informația a fost confirmată pentru NM de către Inspectoratul General al Poliției, care a precizat că toate persoanele din incinta instituțiilor de învățământ au fost evacuate, iar experții efectuează cercetări. Potrivit poliției, alertele au fost […] The post Alertă cu bombă în trei instituții de învățământ din capitală. Surse NM: liceele vizate appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
11:10
În sport, fiecare secundă este o oportunitate de a scrie istorie. În ring sau pe teren, cu vâsla sau cu arcul în mână, sportivii moldoveni luptă pentru victorie. Vor să fie mereu cei mai buni, visează la Olimpiadă, își doresc o medalie. Pentru a-și atinge visurile, ei au nevoie de susținere. În acest an, Victoriabank este alături de echipa Republicii Moldova care va merge la Jocurile Olimpice de Vară din Paris, unde marii sportivi din lume […] The post Victoriabank susține echipa olimpică a Republicii Moldova appeared first on NewsMaker.
10:40
În premieră, în cadrul evenimentelor consacrate Zilei Europei, la Bălți vor fi puse în scenă trei spectacole ale Teatrului „Nadejda Aronețkaia” din Tiraspol. Toate costurile legate de punerea în scenă a spectacolelor de teatru a trupei de la Tiraspol sunt suportate de către Delegația Uniunii Europene în Moldova. Între 23 și 24 mai, Teatrul „Nadejda […] The post Ziua Europei la Bălți: În premieră, un teatru din Tiraspol participă cu trei spectacole appeared first on NewsMaker.
10:30
Incendiu pe teritoriul unei curățătorii chimice din Chișinău. Focul a cuprins încăperile unui auto service. Cinci echipe de pompieri sunt la fața locului. Flăcările au fost localizate, în prezent pompierii lucrează pentru lichidarea incendiului. Informația a fost comunicată de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.  Reprezentanții Inspectoratului au raportat că, în dimineața zilei de […] The post Un service auto din Chișinău, în flăcări: cinci echipe de pompieri sunt la fața locului appeared first on NewsMaker.
10:20
Prețul apartamentelor din Chișinău crește pe parcursul anului și, conform datelor specialiștilor, o micșorare sau o stabilizare a acestuia nu se prevede. Echipa NewsMaker a discutat cu agentul imobiliar Dmitrii Mordvinov, care ne-a spus cât costă acum în Chișinău un apartament cu reparație, cu cât au crescut deja prețurile și de ce costul unui metru […] The post VIDEO „Cu un buget de 65-70 de mii de euro nu prea ai la ce te uita”. Ce se întâmplă pe piața imobiliară din Chișinău și de ce prețurile continua să crească appeared first on NewsMaker.
10:10
Cineastul moldovean Oleg Condrea a obținut premiul „Cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la festivalul internațional de film Cannes 7th Art Awards cu proiectul său „Tangled Tails”. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerul Culturii Andrei Chistol. „Este un scenariu extrem de personal, căruia i-am oferit lacrimi și fiori în fiecare […] The post Proiectul unui cineast din Moldova – desemnat „cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la Cannes 7th Art Awards appeared first on NewsMaker.
10:00
Delegația ucraineană a fost amendată de către organizatorii concursului „Eurovision 2024”. S-a întâmplat după ce mai mulți membri ai echipei au îmbrăcat tricouri cu inscripția „Free Azovstal Defenders” [n.r. Libertate Apărătorilor Azovstal] și au apărut astfel în spatele scenei, în timp ce așteptau rezultatele concursului. Cele două artiste – Alyona Alyona și Jerry Heil, care […] The post (VIDEO) Amendă pentru delegației Ucrainei la Eurovision. Artistele au purtat pe tricouri mesaje interzise appeared first on NewsMaker.
09:50
Premierul Slovaciei Roberto Fico, împușcat pe 15 mai în plină stradă, a fost operat însă sunt versiuni contradictorii despre starea sa de sănătate, scrie BBC News.  În seara zilei de 15 mai s-a anunțat că Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost operat timp de 3 ore, că este în stare critică iar […] The post Cazul premierului Slovaciei, împușcat în plină stradă: sunt versiuni contradictorii despre starea sa de sănătate appeared first on NewsMaker.
09:40
Oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat că a primit pașaport al Federației Ruse. Declarația a fost făcută la postul de televiziune rusesc RT. „Astăzi sunt cetățean inclusiv al Federației Ruse”, a comunicat Șor.  „Am depus documentele, l-am primit [pașaportul]. De aceea astăzi sunt cetățean inclusiv al Federației Ruse”, a spus Șor.  Precizăm, în martie curent, […] The post VIDEO Șor susține că a obținut cetățenia Rusiei. Acum două luni se gândea să o ceară appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
09:10
Farmacia Familiei pe toată perioada sezonului estival (mai — septembrie) oferă consultații dermatologice gratuite de verificare a alunițelor, pentru depistarea timpurie a cancerului de piele de tip melanom. Campania națională «Fii în siguranță la soare!» se desfășoară în diferite localități din tară, cu medici implicați voluntar și a ajuns la a 3-a ediție. În cadrul campaniilor desfășurate în 2022 și 2023, am mers în 20 de localități și am consultat peste 20 mii de persoane. Peste 400 (în 2022 și 2023) de cazuri cu suspecție […] The post Farmacia Familiei dă startul campaniei “Cancerul de piele poate fi prevenit! Fii în siguranță la soare! Testează-te gratuit!” ediția anului 2024! appeared first on NewsMaker.
09:00
Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin a declarat că mesajele, în legătură cu Tatiana Răducanu, nu sunt din telefoanele ridicate de la Veaceslav Platon în 2016 atunci când a fost reținut. Dragalin le-ar fi primit „de la un procuror care avea în gestiune dosarul penal unde au fost ridicate aceste probe”. Șefa PA a menționat […] The post Dragalin, prima intervenție la TV după scandalul care a provocat demisia unui membru Pre-Vetting. Susține că Grosu a fost informat appeared first on NewsMaker.
08:20
Moldova: sărăcie și resursele energetice Creșterea prețurilor la energie în Moldova a dus la o creștere a sărăciei în țară de la 28,2% la 35,3%. Aproximativ o treime dintre locuitorii Republicii Moldova nu-și permit să-și încălzească locuința. Această cifră este de patru ori mai mare decât media UE. În comparație cu sezonul de încălzire 2020/2021, în sezonul 2023/2024 tariful la gaz a crescut de patru ori, la încălzire — de 1,7 ori, la energie electrică — cu 40%, iar prețul […] The post NM Espresso: despre sărăcia din Moldova, scandalul provocat de scrisoarea Veronicăi Dragalin și «neutralizarea» partidului Șansă appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
23:40
Termenul limită pentru depunerea dosarelor la concursul pentru funcția de procuror general a expirat astăzi, 15 mai. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) anunță că în competiție s-au înscris patru persoane.  Potrivit CSP, candidații care s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general sunt: –    Cernei Alexandru – procuror; –    Iachimovschi Octavian – […] The post Patru candidați în competiție pentru funcția de procuror general. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a expirat appeared first on NewsMaker.
22:30
Doi bărbați în vârstă de 37 de ani au fost amendați cu câte 25 000 de lei, după ce au fost găsiți vinovați pentru vânat ilegal. Cei doi au vânat doi mistreți, specie aflată în proprietatea statului, într-o pădure din Fălești. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG) pe 15 mai.  Infracțiunea a avut […] The post Vânătoare ilegală de mistreți, la Fălești: amendă de 50 mii de lei pentru doi bărbați appeared first on NewsMaker.
21:00
Câteva zeci de persoane au organizat un protest în fața sediului Guvernului de la Chișinău, în seara zilei de 15 mai. Oamenii și-au manifestat dezacordul față de pedeapsa față de pedeapsa blândă pe care a primit-o bărbatul a cărui soție a decedat după ce a bătut-o: 130 de muncă neremunerată. Manifestanții au desfășurat pancarte cu […] The post „Ne este frică”. Protest la Guvern după ce bărbatul care și-a bătut soția până la moarte a scăpat de închisoare appeared first on NewsMaker.
20:00
Alexei Lungu, liderul Partidului „Șansă” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, a venit cu o reacție după ce Ministerul Justiției a cerut în instanța de judecată limitarea temporară a activității formațiunii, deoarece aceasta nu a prezentat date complete solicitate de Comisia Electorală Centrală (CEC). Politicianul susține că partidul pe care-l conduce a prezentat toate actele […] The post Liderul „Șansă”, afiliat lui Șor, despre posibila limitare a activității partidului: „Scopul – eliminarea înainte de alegeri” appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: O casă pentru familie: programul Prima Casă a fost extins. Permisele de conducere moldovenești, recunoscute în Spania. Poliția a descoperit „curieri” cu contrabandă. Start testării naționale pentru elevii claselor a IV-a. Patru candidați pentru funcția de procuror general. Restricțiile la aeroport au fost prelungite. Serebrian […] The post (VIDEO) Fake-uri despre FBI în Moldova, „Prima Casă PLUS”, mai accesibilă, restricții prelungite la Aeroport/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:10
Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat atacul armat asupra omologului său slovac Roberto Fico. Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare, șeful Guvernului de la Chișinău a declarat că „violența politică” nu ar trebui să aibă loc în societăți. De asemenea, premierul Recean i-a urat lui Roberto Fico recuperare grabnică și completă.  „Profund întristat despre […] The post Recean, după atacul armat asupra omologului său slovac: „Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre” appeared first on NewsMaker.
17:30
Termenul limită pentru depunerea dosarelor la concursul pentru funcția de procuror general a expirat astăzi, 15 mai. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) anunță că în competiție s-au înscris patru persoane.  Potrivit CSP, candidații care s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general sunt: –    Cernei Alexandru – procuror; –    Iachimovschi Octavian – […] The post Patru candidați în competiție pentru funcția de procuror general. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a expirat appeared first on NewsMaker.
17:20
Prim-ministrul pro-rus de la Bratislava, Roberto Fico, a fost împușcat pe o stradă din orașul Handlova, Slovacia. Oficialul, care ar fi fost rănit la abdomen și piept, a fost transportat cu elicopterul la un spital din capitala țării, Bratislava. Viața sa este în afara pericolului, scrie presa slovacă. Suspectul a fost reținut.  Cazul a avut […] The post VIDEO Momentul în care premierul Slovaciei este împușcat în plină stradă. Care este starea oficialului appeared first on NewsMaker.
16:50
Mai multe canale de Telegram din Republica Moldova au scris, în ultimele zile, că în țara noastră va fi deschis un Birou Federal de Investigații (FBI) al SUA. Textul a fost distribuit inclusiv de pagini online din Găgăuzia și din regiunea transnistreană, dar și de presa rusă. Informația a ajuns și pe site-ul oficial al […] The post Fals promovat la greu pe Telegram și chiar pe site-ul oficial al unui partid: În Moldova va fi deschis un oficiu FBI appeared first on NewsMaker.
16:30
Doi bărbați în vârstă de 37 de ani au fost amendați cu câte 25 000 de lei, după ce au fost găsiți vinovați pentru vânat ilegal. Cei doi au vânat doi mistreți, specie aflată în proprietatea statului, într-o pădure din Fălești. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG) pe 15 mai.  Infracțiunea a avut […] The post Vânătoare ilegală de mistreți, la Fălești: amendă de 50 mii de lei pentru doi bărbați appeared first on NewsMaker.
16:10
Ministerul Justiției cere, în judecată, ca activitatea Partidului Politic „Şansă”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, să fie limitată pentru un termen de 6 luni. Instituția motivează că a fost sesizată de Comisia Electorală Centrală (CEC) care ar fi constatat că partidul „nu s-a conformat cerințelor Comisiei și nu a prezentat date complete” în cadrul unui […] The post Ministerul Justiției cere, în judecată, ca „Șansa” lui Șor să fie pusă pe pauză appeared first on NewsMaker.
15:50
Un tânăr de 18 ani din satul Ustia, raionul Glodeni, și-ar fi omorât consăteanca – o femeie de 72 de ani. Totodată, tânărul ar fi încercat să ucidă și un bărbat în vârstă de 62 de ani, pe care, după un conflict, l-a înjunghiat și l-a închis într-un beci improvizat de pe un câmp. Din […] The post VIDEO Și-ar fi omorât consăteanca, apoi a înjunghiat un bărbat și l-a închis într-un beci. Un tânăr de 18 ani din Glodeni, reținut appeared first on NewsMaker.
Ieri
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: O casă pentru familie: programul Prima Casă a fost extins. Permisele de conducere moldovenești, recunoscute în Spania. Poliția a descoperit „curieri” cu contrabandă. Start testării naționale pentru elevii claselor a IV-a. Tradiție vs egalitate de gen: cine plătește la prima întâlnire? Tendințele pieței imobiliare: suburbiile […] The post (VIDEO) Locuințe accesibile în Moldova, dosar penal împotriva „curierilor” lui Șor, cheltuieli la prima întâlnire/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Grupul Clever din România planifică lansarea în Republica Moldova a posturilor de televiziune Cinemaraton Moldova şi Prima TV Moldova, informează presa din țara vecină. Contactată de NM pentru un comentariu, președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a precizat că cele două canalele nu au depus cereri de difuzare prin intermediul undelor TV. Aceasta a explicat că difuzorii […] The post Două canale TV românești noi ar putea apărea în Moldova. Precizarea Consiliului Audiovizualului appeared first on NewsMaker.
15:00
Încă 14 zile de acces limitat în Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut pe 15 mai de reprezentanții Poliției de Frontieră. Menționăm, începând cu 1 mai 2024, accesul în Aeroport este permis doar pasagerilor care prezintă biletul și documentul de călătorie, personalului și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova […] The post Accesul în Aeroportul din Chișinău: restricțiile, prelungite cu încă 14 zile appeared first on NewsMaker.
14:30
În zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, în blocurile locative din Republica Moldova nu vor putea fi efectuate lucrări de construcție care produc zgomot. O inițiativă legislativă care prevede acest lucru va fi propusă plenului Parlamentului pentru examinare. Potrivit deputatului Radu Marian, această interdicție se referă doar la blocurile de locuit, nu și la […] The post Reparații în apartamente: PAS propune modificarea legii, pentru a evita zgomotul în zilele de duminică și nelucrătoare appeared first on NewsMaker.
14:30
Artiștii moldoveni Magnat și Feoctist au lansat pe 14 mai videoclipul pentru piesa „Dă-mă mamă după Iura”. În 19 ore de la publicare, clipul muzical pentru piesă a adunat peste 70 000 de vizualizări. Piesa „Dă-mă mamă după Iura” de Magnat și Feoctist a fost lansată în urmă cu trei săptămâni. Aceasta este un remake […] The post „Dă-mă mamă după Iura” are acum și clip oficial. Câte vizualizări a înregistrat în prima zi de la lansare appeared first on NewsMaker.
13:40
Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone, în valoare de 289 mii euro. Achiziția, numită de instituția de la frontieră „strategică”, va contribui la „detectarea și neutralizarea amenințărilor din aer în mod eficient și rapid”. Precizările au fost făcute pe 15 mai de reprezentanții Poliției de Frontieră.  Reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii […] The post Antidrone, în valoare de 289 mii euro: achiziția strategică de la frontieră FOTO appeared first on NewsMaker.
13:20
Scrisoarea scursă în presă, în care șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, sugerează că membra Comsiei Pre-vetting Tatiana Răducanu ar avea probleme de integritate, este veridică. Informația a fost confirmată de PA într-un comunicat din 15 mai. PA a declarat că scopul său „nu este să discrediteze procedura de pre-vetting și vetting”, sugerând în același […] The post „Acești oameni toxici vor fi trimiși la închisoare”. Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii lui Dragalin appeared first on NewsMaker.
13:10
Fundația Orange Moldova a celebrat proiectele inovative din cadrul celei de-a III-a ediții a programului «Solidarity FabLab — Cunoștințe pentru viitor» și a premiat cele mai creative echipe participante la program. Orange Digital Center a găzduit, pe data de 27 aprilie, competiția proiectelor digitale din cadrul programului «Solidarity FabLab — Cunoștințe pentru viitor», ajuns la cea de-a treia ediție. […] The post Fundația Orange Moldova susține educația digitală a tinerilor din Republica Moldova appeared first on NewsMaker.
12:50
Republica Moldova a încălcat dreptul fostului ministru de Interne, Oleg Balan, la respectarea vieții private și de familie. Decizia a fost pronunțată pe 14 mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), care a obligat țara noastră să achite ex-ministrului 1 500 de euro în calitate de despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat. Cazul se referă […] The post Moldova pierde încă un dosar la CtEDO: un ex-ministru de Interne va primi €1 500 în urma unui litigiu cu Renato Usatîi appeared first on NewsMaker.
12:20
Executivul a aprobat „Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024” pe 15 mai. Programul prevede fonduri pentru modernizarea și întreținerea instituțiilor de învățământ, a patrimoniului administrativ, cultural și de sport, precum și pentru și amenajarea zonelor de agrement din localitățile din Zona de Securitate. Adițional, programul oferă compensații pentru proprietarii terenurilor agricole amplasate […] The post Sprijin financiar pentru școlile cu predare în română și fermierii din Zona de Securitate. Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare appeared first on NewsMaker.
11:30
Un grup de senatori americani avertizează autoritățile de la Tbilisi că legea controversată privind „agenții străini” va duce la deteriorarea relațiilor cu SUA, la potențiale sancțiuni, interdicții de vize și revizuirea ajutorului american. O declarație în acest sens a fost adresată către premierul Georgiei, Irakli Kobahidze, informează BBC pe 15 mai. Senatorii americani au calificat […] The post „Zi neagră pentru democrația georgiană” . Senatorii americani avertizează că noua lege din Georgia ar putea afecta regimul de vize  appeared first on NewsMaker.
10:50
Deputata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, ex-președintă a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, a publicat pe pagina sa de Facebook un pamflet, cu mențiunea că „e o glumă” care trebuie „tratată ca atare”. Se întâmplă după ce, în ajun, în presă a fost scursă o scrisoare în care șefa Procuraturii […] The post FOTO Stamate o ironizează pe Dragalin? Pamflet după scrisoarea care a provocat demisia unei membre a Comisiei Pre-Vetting appeared first on NewsMaker.
10:20
Oamenii legii au pornit o nouă cauză penală pe faptul contrabandei cu circa 130.000 dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova. Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii. […] The post VIDEO Pasageri cu milioane în buzunare. Peste 2.300.000 lei aduși din Moscova, confiscați la Aeroportul Chișinău appeared first on NewsMaker.
10:10
La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost inaugurat, în premieră, un Centru consultativ metodologic de Vaccinare. Circa 750 de mii de lei au fost alocați pentru lucrările de reparație și dotare a centrului. Instituția va asigura vaccinarea copiilor din Moldova, inclusiv a refugiaților din Ucraina. Pe lângă aceasta, centrul va informa părinții despre importanța vaccinării. […] The post FOTO Centru nou de vaccinare în Chișinău cu investiții de 750 mii de lei. Toți copiii din republică vor putea beneficia de imunizare appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.