Primăvara începe cu dureri de cap, la propriu, pentru persoanele alergice la polen. Cu ce recomandări vin medicii

TVR Moldova, 17 aprilie 2024 20:10

Primăvara dă dureri de cap, la propriu, persoanelor alergice la polen. De această afecţiune suferă peste 30 la sută din populaţia Republicii Moldova, iar numărul este în continuă creștere. Simptome precum tusea, strănut, ochii înroșiți - sunt semnale serioase că trebuie să apelăm la un specialist, întrucât netratate la timp, alergiile pot duce la complicaţii grave, spun medicii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 6 ore
09:50
Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume, scrie G4Media.ro
09:40
Astăzi s-a desfășurat cea de-a 3-a reuniune a Dialogului Strategic Republica Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Evenimentul a fost găzduit de către ministrul pentru Europa, Nusrat Ghani și a inclus participarea secretarului de stat pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare, Lordul David Cameron și a ministrului pentru Forțele Armate, Leo Docherty.
09:30
Soluţii privind reintegrarea regiunii transnistrene, în discuţii la Punctul pe Azi. Pentru prima data, după trei decenii, se pare că Republica Moldova are mai multe pârghii pentru soluţionarea diferendului transnistrean. Cu toate acestea, autorităţile au şi o mare dilemă: cum să facă acest lucru fără să declanșeze o criză umanitară pentru cetățenii săi.
09:20
Astăzi, 1 mai, se împlinesc 20 de ani de la cel mai mare val de extindere al Uniunii Europene, cunoscut sub numele de extinderea Big Bang, când zece țări au aderat la UE: Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Cipru și Malta. Astfel, numărul statelor membre ale UE a crescut de la 15 la 25, cel al limbilor oficiale utilizate în UE - de la 11 la 21, în timp ce populația blocului comunitar a crescut cu 75 de milioane.
09:10
Un conațional de 34 de ani a fost depistat de vameși cu patru viori tăinuite în scopul transportării ilicite.
08:50
Zi importantă pentru creştinii ortodocşi. În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor s-a făcut pomenirea femeii celei păcătoase şi a avut loc vânzarea lui Iisus Hristos de către Iuda, pentru 30 de arginţi. Care sunt obiceiurile şi ce trebuie să facă astăzi un bun creştin, aflaţi în materialul următor.
08:40
Opt persoane au murit într-un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat ministrul de Interne şi serviciul de pompieri, scrie Digi24.ro
08:20
Republica Moldova marchează astăzi oficial Ziua Internaţională a Muncii, împreună cu mai multe state din lume.
08:10
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 49 920 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 28 875 traversări persoane.
Acum 8 ore
07:50
„Doar Ucraina cu tot ajutorul pe care îl poate primi din Occident, poate să oprească această invazie, deoarece spre deosebire de Occident, Ucrainei după primele două săptămâni de război i-a dispărut frica față de Rusia. Putin numai are ce pierde, el va merge în continuare până nu va fi oprit. Important este ca Putin să fie învins în acest război,” a spus fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță vreme frumoasă și fără preciăitații pentru astăzi, 1 mai.
Acum 24 ore
23:10
La castelul din Praga, Cehia a marcat 20 de ani de la aderarea la blocul comunitar. O conferință la care a intervenit și președintele Zelenski, care a declarat că negocierile efective de aderare pentru Ucraina vor începe peste o lună. O întreagă generație din centrul și estul Europei s-a născut și a crescut în Uniune, în două decenii.
22:50
Pugiliștii din Republica Moldova au revenit acasă de la Campionatul European, desfășurat la Belgrad. Medaliile de aur, argint și bronz au fost prezentate de sportivi pe Aeroportul Chișinău, unde aceștia au fost întâmpinați de rude și prieteni.
22:30
Inspectoratul General al Poliției precizează că cei doi bărbați (victima și agresorul) au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul persoanei care a folosit arma. La un moment dat între cei doi s-a iscat un conflict în timpul căruia a fost efectuată împușcătura.
22:10
Şi în acest, în preajma sărbătorilor pascale, reprezentanții Episcopiei Hușilor din România au venit în ajutorul mai multor locuitori din oraşul Bălţi, care luptă cu singurătatea şi lipsurile. Acţiunea caritabilă a adus mai multă lumină şi bucurie în casele a 50 de persoane.
21:50
Rusia îşi continuă loviturile aeriene asupra localităţilor ucrainene făcând noi victime în rândul civililor. Azi dimineaţă, o rachetă balistică a lovit o zonă rezidenţială din oraşul Harkov. Potrivit autorităţilor locale, cel puţin o persoană a murit şi altele şapte au fost rănite. Loviturile aerine de azi au fost precedate aseară de un atac cu rachetă asupra oraşului-port Odessa în urma căruia au murit cinci persoane şi treizeci şi două au fost rănite.
21:30
Universitatea de Stat a Moldovei ar putea fuziona cu Universitatea Tehnică. Anunţul a fost făcut de rectorul UTM, Viorel Bostan, la şedinţa rectorilor care a avut loc la Guvern, unde s-a cerut și rectificarea bugetul de stat pentru mai multe fonduri acordate învăţământului superior. Rectorul a precizat că fuziunea nu va avea loc prin absorbţie.
21:10
Timp de aproape o lună, de când a început Recensământul Populaţiei, peste un milion de persoane din Republica Moldova au fost recenzate conform datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică.
20:50
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul răpirii şi morţii tinerei însărcinate din Orhei, va fi pus sub învinuire şi pentru violenţă sexuală. El a fost dus astăzi în faţa unei comisii formată din psihiatri pentru a se stabili dacă a avut discernământ atunci când a comis crima. Despre cazul şocant s-a vorbit şi în Parlamentul de la Chişinău, unde au avut loc audieri publice.
20:50
„Totul va depinde de dorința liderilor politici. Toată lumea înțelege că infrastructura critică a Ucrainei are nevoie de protecție, iar această protecție poate să o ofere doar apărarea antiaeriană,” deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
20:30
Republica Moldova va construi o nouă linie electrică de interconectare cu România, Străşeni - Gutinaş, a treia la număr. Aceasta va avea o lungime totală de 190 de kilometri şi ar urma să fie dată în exploatare în 2029. Proiectul este finanţat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.
20:10
Antonina Radu, fost pompier din România și condamnată definitiv în dosarul Colectiv, poate să își facă pedeapsa în Republica Moldova. Aici a încercat să se ascundă dar a fost găsită de oamenii legii. Ministrul Justiţiei de la Chișinău, Veronica Mihailov-Moraru, a confirmat că cererea Antoninei Radu de recunoaștere a sentinței de executare se află pe rol.
20:00
Acum câteva minute, în centrul Chișinăului, la intersecția străzilor Ismail și 31 August, un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare.
19:50
Nu a ţinut cont că a consumat alcool şi a urcat la ghidonul motocicletei, gonind cu viteză prin sat. Este isprava unui tânăr de 23 de ani din localitatea Hagimus, raionul Căuşeni.
19:30
Cinci echipaje de pompieri au intervenit, în această după-amiază, la stingerea unui incendiu la un centru comercial din oraşul Căuşeni.
19:10
Prima şedinţă de judecată, în care Evghenia Guţul dar şi o secretară a fostului partid politic "Şor" sunt învinuite de acceptarea finanţării ilegale din partea unui grup criminal organizat, a fost întreruptă. Bașcanul Găgăuziei a motivat că nu înţelege limba română și a insistat ca toate materialele să fie traduse în rusă. Guţul a avut nevoie de traducător în timpul şedinţei de astăzi și a declarat că toate acuzaţiile care i se aduc ar fi fabricate politic.
18:50
Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană. Astfel, agenții economici își vor putea vinde produsele pe cea mai extinsă piață din lume și să-şi crească competitivitatea.
18:30
Funcţia de procuror general al Republicii Moldova rămâne vacantă. La două săptămâni de la lansarea noului concurs, niciun cadidat nu şi-a depus dosarul. Ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, speră ca situaţia să se rezolve în următoarele zile, în caz contrar, concursul va fi din nou anulat.
18:10
La sfârșitul săptămânii trecute, pe TVR Moldova a fost difuzat un nou episod al emisiunii „Dialoguri Colorate”. Invitatul caricaturistului Anatol Fornea a fost fotograful Sergiu Rotaru, un artist extravagant, care impresionează prin felul său de a fi, dar și prin modul în care vede lumea. Să urmărim cele mai bune momente din interviu, în materialul ce urmează.
17:50
Executivul a votat ajustarea cadrului normativ secundar în domeniul supravegherii pieței. Scopul modificărilor este îmbunătățirea legislației și alinierea normelor secundare la standardele de supraveghere a pieței.
17:40
Suntem în Săptămâna Mare, iar asta înseamnă că ne pregătim sufletește de sărbătoarea Învierii Domnului, fiind mai buni cu ceilalți, mai iertători şi mai empatici cu oamenii de lângă noi. Iar pe lângă asta, noi, femeile ne gândim deja ce bucate vom pregăti, dar și cum vom decora masa de sărbătoare. Câteva recomandări cu gust, în reportajul ce urmează.
17:20
Cabinetul de miniștri a votat proiectul de lege privind cooperarea transfrontalieră în domeniul protecției consumatorilor.
17:10
Anatol Curechi, președintele Federației de Rugby ne-a spus cât de pregătiți sunt sportivii noștri și cât este de important meciul din data de 4 mai cu echipa din Bulgaria.
16:50
În Republica Moldova în ultima săptămână au fost înregistrate 44 de cazuri de COVID-19 și nouă cazuri de gripă.
16:40
Mircea Surdu, jurnalist, director al studioului „TeleFilm Chișinău”ne-a vorbit despre rolul televiziunii publice și al oamenilor ei, dar și cum era atmosfera la Televiziune, în anii”90 perioadă complicată - social și economic.
16:30
Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Fundația Soros Moldova și Institutul pentru Politici și Reforme Europene, a organizat astăzi, 30 aprilie, evenimentul de lansare a proiectului „Consolidarea cadrului de protecție a consumatorilor în Republica Moldova”. Un proiect de importanță majoră pentru țara noastră, dat fiind faptul că acest domeniu este indispensabil pentru asigurarea unei concurențe sănătoase și a unei economii de piață funcționale și integre, dar și datorită faptului că protecția consumatorilor este o componentă-cheie a procesului de integrare europeană.
16:20
Conducerea Serviciului Vamal împreună cu reprezentanții Organizației Internaționale pentru Migrație din R. Moldova și ai Misiunii EUBAM au desfășurat două vizite de monitorizare privind testarea la nivel național a sistemului de control video VICOS (VIdeoCOntrolSystem), în cadrul posturilor vamale de la frontiera moldo-ucraineană: Criva-Mămăliga și Otaci-Moghileov Podolsk.
16:10
Sistemul electroenergetic al Republicii Moldova va fi conectat la rețeaua românească și cea europeană printr-o nouă linie electrică aeriană de 400 kV cu o lungime estimativă de 190 kilometri, fiind a treia conexiune directă dintre Moldova și România, unind stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș.
16:00
Recent, sportivele Andreea Paraschiv și Elena Măgureanu au cucerit medalia de bronz la Cupa Spaniei, rezervată probei sprint la caiac-canoe, în categoria de juniori.
15:50
Nimeni nu a pus vreodată la îndoială curiozitatea copiilor, care vor mereu să cunoască, să audă, să vadă cu ochii lor. Iar pentru a ști cum funcționează lucrurile într-o televiziune, trebuie să vii, să vezi și să pui întrebări – ceea ce s-a și întâmplat, de curând, când un grup de elevi din Chișinău a fost într-o vizită la TVR Moldova.
15:40
În contextul celebrării Zilelor Europei în Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” în colaborare cu partenerii săi tradiționali - Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasada României în Republica Moldova, Consulatele Generale ale României la Bălți și Cahul și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” organizează, în perioada 9 – 20 mai o serie de evenimente la Chișinău, Bălți, Cahul și Ungheni.
15:20
Începând cu 7 mai 2024, Inspectoratul Control Financiar de Stat va avea un nou director. Candidatura Svetlanei Țurcanu a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, la propunerea ministrului Finanțelor, Petru Rotaru.
15:10
Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să evite văruirea copacilor și a bordurilor, în contextul curățeniei din preajma Paștelui, deoarece această practică este depășită și lipsită de utilitate în cazul localităților urbane.
14:50
Patru unități de pompieri și salvatori urmează să fie date în exploatare pe parcursul anului 2024, după ce astăzi a fost aprobat proiectul hotărârii Guvernului privind transmiterea unor bunuri imobile din proprietatea orașului Otaci, raionul Ocnița, în proprietatea statului.
14:40
În contextul sărbătorilor de Paști, autoritățile municipale din Chișinău au anunțat extinderea programului de transport public pentru a asigura mobilitatea locuitorilor.
14:40
Președinta Maia Sandu a felicitat-o pe campioana Daria Kozorez, prima femeie din istoria țării noastre care a obținut o medalie de aur la box feminin. Daria, tânăra sportivă din Republica Moldova cu origini ucrainene, a câștigat în categoria de greutate +81 kg.
14:20
Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe modificări la Legea monumentelor de for public. Proiectul urmărește descentralizarea competenței în materia înființării monumentelor de for public.
14:10
Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a postat pe platforma X, povestea unui apărător ucrainean, rănit pe frontul din Doneţk.
Ieri
13:50
Infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată mai eficient, datorită unui sistem informațional de profil. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o hotărâre pentru crearea Registrului drumurilor publice.
13:40
Un nou atac rusesc a aut loc în Odessa. O rachetă a lovit o clădire supranumită de localnici "castelul lui Harry Potter" și care găzduiește Facultatea de Drept. Cel puțin patru oameni au fost uciși și 32 au fost răniți.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.