METEO. Soare și vreme frumoasă în Republica Moldova. Ce temperaturi ne așteaptă astăzi

TVR Moldova, 1 mai 2024 07:40

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță vreme frumoasă și fără preciăitații pentru astăzi, 1 mai.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 8 ore
23:10
Cel puțin 1.993 de copii din Ucraina au fost uciși sau răniți de când Moscova a lansat o invazie la scară largă în februarie 2022, potrivit UNICEF, reiterând apelurile la încetarea focului, scrie CNN.În medie, cel puțin doi copii își pierd viața în Ucraina în fiecare zi, a anunțat marți UNICEF, relatează tvrinfo.ro.
Acum 12 ore
22:50
Sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de câteva sute de amatori, vor celebra, în această sâmbătă, Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice. Republica Moldova are acum 13 reprezentanţi care au asigurat dreptul de participare la marele eveniment din vară, iar astăzi aceștia au fost prezentați la Comitetul Olimpic și Sportiv de la Chișinău.
22:50
Juraj Cintula este numele atacatorului de 71 de ani. Este un scriitor şi poet care provine din oraşul Levice, din sudul Slovaciei, relatează tvrinfo.ro.
22:30
Daniel Procopciuc e din nou campion european la armwrestling. Sportivul din Republica Moldova a cucerit, pentru a șaptea oară, medalia de aur la turneul continental.
22:10
Muzeul Naţional de Istorie din Chişinău a aruncat o punte peste timp pentru a sărbători, într-un mod inedit, Ziua Internaţională a Familiei. Folosind tehnologii moderne, părinţi şi copii au aflat mai multe despre istoria scrisului şi chiar au participat la un atelier de caligrafie, ca pe vremuri. La eveniment a fost lansată o instalaţie inovatoare – o carte digitală de dimensiuni mari, care funcţionează pe baza inteligenţei artificiale.
22:00
Undă de şoc în Europa după ce prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat. Tentativa de asasinat a avut loc in faţa Casei de cultură din localitatea Handlova, unde s-a desfăşurat o şedinţă a guvernului. Premierul a vrut să facă o baie de mulţime când s-au auzit 5 focuri de armă si Robert Fico a căzut la pământ. Şeful executivului de la Bratislava e operat într-un spital din centrul ţării, nu departe de locul tragediei. Guvernul spune ca starea premierului este gravă după ce 3 gloanţe l-au nimerit în abdomen, mână şi picior. Autorul atacului este un pensionar de 71 de ani, care a fost reţinut. Liderii europeni, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, dar şi liderul american Joe Biden, au transmis mesaje prin care condamnă tentativa de asasinat, relatează tvrinfo.ro.
21:50
Cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Alexandru Marghiloman, manifestare cultural-ştiinţifică ce se desfăşoară tradiţional în România şi Republica Moldova, a reunit şi în acest an personalităţi notorii de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul a avut loc la Buzău şi a coincis cu inaugurarea unor noi edificii din ansamblul monumentelor istorice, parte din reşedinţa de vară a distinsului politician român. La eveniment a fost și echipa TVR Moldova.
21:30
UTA Găgăuzia pare să devină un nou front al războiului hibrid deschis de Rusia, susține expertul în Securitate, Cristian Barna, care spune că prin acesta, Moscova își dorește să întoarcă cetățenii Republicii Moldova cu fața înapoi spre Federația Rusă.
21:10
Aeroportul Internaţional Chişinău ar putea să fie inclus în lista bunurilor ce nu pot fi privatizate. Cu o astfel de iniţiativă a venit deputatul Radu Marian, care susţine că în acest fel se va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente. Unii experţi salută iniţiativa şi cred că aerogara se va putea moderniza chiar şi în noile condiţii.
20:50
De Ziua Internaţională a Familiei, Inspectoratul General al Poliției a dat start unei campanii naționale de prevenire a violenţei domestice. Scopul evenimentelor ce se vor desfăşura timp de o lună este încurajarea oamenilor de a spune "nu" abuzurilor şi să anunţe autorităţile despre aceste cazuri.
20:30
Autorităţile au blocat o nouă încercare a unor persoane afiliate infractorului Ilan Şor de a introduce ilegal în ţară peste 130 de mii de dolari, echivalentul a aproximativ două milioane trei sute de mii de lei.
20:10
Cehia va oferi Republicii Moldova consultanţă, la nivel parlamentar, în procesul de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de președintele Senatului ceh, Miloš Vystrčil, după întrevederea cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. S-a discutat și despre intensificarea colaborării bilaterale în domeniul securității și combaterea propagandei ruse.
19:50
Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și pretinsul ministru de externe din regiunea separatistă, Vitalii Ignatiev, vor avea o nouă întâlnire. Întrevederea în formatul 1+1 se va desfăşura în data de 17 mai, la Tiraspol. Se va discuta despre problema fermierilor care au terenuri în stânga Nistrului, dar şi cea a școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană.
19:30
În Republica Moldova va fi lansat un nou program destinat familiilor tinere care vor să-şi cumpere o locuinţă, Prima Casă PLUS. Anunţul a fost făcut de preşedintele Maia Sandu, astăzi, de Ziua Internaţională a Familiei.
19:10
Activitatea Partidului Politic Şansă, afiliat condamnatului fugar Ilan Şor, ar putea fi limitată în următoarea jumătate de an. O cerere în acest sens a fost depusă, astăzi, de Ministerul Justiţiei la Judecătoria Chişinău, sediul Centru.
18:50
Reprezentanţii Procuraturii Anticorupţie confirmă autenticitatea scrisorii în urma căreia şi-a dat demisia Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting. Ei mai spun că, recent, au fost obținute probe într-un dosar penal în care e implicată Răducanu. Procuratura Anticorupție mai susţine că în sistemul juridic există oameni toxici, iar cercetările iniţiate în acest caz nu îşi propun să discrediteze procedurile de pre-vetting și vetting.
18:30
La sfârşitul lunii iunie am putea afla numele noului Procuror General al Republicii Moldova. Astăzi a fost ultima zi de depunere a dosarelor la concursul pentru această înaltă funcţie şi, până acum, s-au înregistrat patru candidaţi. Printre aceştia, actualul procurorul general interimar, Ion Munteanu, dar şi şeful adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Octavian Iachimovschi. Ei au participat, de altfel, şi la concursul din februarie care a fost anulat.
18:10
Scriitorul Emilian Galaicu-Păun ne-a vorbit despre surprizele ediției din acest an.
Acum 24 ore
17:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, aflat într-o vizită în Republica Moldova. Cei doi președinți de parlament au discutat punctual agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și procesul de demarare a negocierilor.
17:40
Recent, luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul nostru a obținut patru victorii la turneul de calificare de la Istanbul, în categoria de greutate 67 de kilograme. Discipolul lui Mihail Cucul a revenit acasă și este acum la antrenament. Mai multe informații despre turneu, dar și care sunt planurile lui de viitor, ne-a spus Alexandru Leahu.
17:20
În urma deciziilor luate de Grupul de Management al Riscurilor, măsurile de restricționare a accesului în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău sunt prelungite cu încă 14 zile, anunță Poliția de Frontieră.
17:10
Marina Morozova, vicepreședinte al Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie ne-a vorbit despre principalele provocări cu care se confruntă familiile în Republica Moldova.
17:00
46 de școli din Republica Moldova vor fi renovate energetic, iar peste 46 de mii de tineri, profesori și angajați ai instituțiilor educaționale vor beneficia de un nivel sporit de confort. Măsurile sunt prevăzute în Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea implementării proiectului ,,Tranziția durabilă către eficiența energetică în Moldova (STEEM)”, aprobat astăzi în ședința Executivului.
16:50
Statele Unite vor acorda Ucrainei o finanțare militară externă suplimentară de 2 miliarde de dolari, a declarat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, scrie G4Media.ro
16:40
Alex Calancea ne-a povestit cum a fost procesul de creare a pieselor incluse în acest album, având în vedere că este o colecție inedită de chiuituri, strigături de joc, dar și cântece de ascultare.
16:30
Premierul pro-rus al Slovaciei Robert Fico a fost împușcat și a fost dus la spital miercuri. El a fost împușcat în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor, scrie G4Media.ro
16:20
Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov s-a întâlnit astăzi, 15 mai, cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin, pentru a stabili posibilitatea continuării studiilor, la patru programe oferite de USM în colaborare cu Universitatea Națională V.N. Karazin din Harkov, Ucraina, pentru studenții din China, informează Universitatea de Stat din Moldova.
16:10
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat marţi primul său portret oficial ce a fost realizat după încoronarea sa din mai 2023, informează Reuters.
15:50
Atunci când omul face ceea ce știe mai bine și este apreciat pentru asta, poate spune că e un om împlinit. De mic, îi placea să meșterească jucării, apoi, și-a dezvoltat aceste abilități în timpul studiilor la Odesa. Vorbim despre Vladimir Baba, pictor păpușar la Teatrul Republican „Licurici”, care este singurul specialist în domeniu din Republica Moldova. De curând, a obținut și Premiul „Omul din culise”, în cadrul galei UNITEM. Să-i cunoaștem povestea!
15:50
Academia „Ștefan cel Mare” din Chișinău va desfășura Decada Ușilor Deschise. Tinerii vor fi informați despre oferta educațională și condițiile de admitere.
15:40
Mai mulți factori contribuie la avansul militar al Rusiei, inclusiv o întârziere a armamentului american și inovațiile tehnologice ale Moscovei pe câmpul de luptă, scrie The New York Times.
15:20
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, s-a întâlnit cu E.S. Nikolaos Krikos, Ambasadorul Republicii Elene la Chișinău. Cristina Gherasimov l-a felicitat pe Ambasadorul Krikos pentru numirea în funcție și pentru acreditarea sa recentă de către Președinta Maia Sandu, menționând că este primul șef al unei misiuni diplomatice elene cu reședința în Republica Moldova.
15:10
În octombrie 2022, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care bujorul este declarat Floare Naţională. „Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României. În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor. Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice”, prevede legea.
15:00
Ziua Internaţională a Familiei este celebrată, anual, la data de 15 mai, cu scopul de a marca importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. Această zi internaţională a fost instituită pentru a promova conştientizarea problemelor de legate de familie, a proceselor sociale, economice şi demografice care afectează familiile. În 2024, se împlinesc 30 de ani de la Anul Internaţional al Familiei. Politicile de protecţie a familiilor cu copii şi implementarea acestora sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
15:00
Un tânăr de 18 ani din satul Ustia, raionul Glodeni, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de omor și tentativă de omor, informează Poliția Republicii Moldova.
14:50
R. Moldova va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat coraportul la proiectul de lege pentru ratificarea unui grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
14:40
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a anulat vizitele în Spania şi Portugalia, au anunţat miercuri autorităţile spaniole, în timp ce CNN Portugalia şi alte mass-media au raportat că această decizie a fost luată din cauza intensificării luptelor în ţara sa, relatează Reuters.
14:40
Printre participanți se numără și cuplul de ceramiști din Teleroman ION și NICOLETA MITROI, am luat legătură directă prin ZOOM și ne-au povestit în ce măsură au reușit să păstreze și să conserveze meșteșugul autentic al ceramicii.
14:20
Republica Moldova va beneficia de granturi pentru implementarea proiectelor în domeniul digitalizării. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe și ai Comisiei politică externă și integrare europeană vor propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului dintre R. Moldova și Uniunea Europeană privind participarea statului nostru la Programul Europa Digitală.
14:10
Conferință de presă susținută de ministrul educației și cercetării, Dan Perciun și secretarul de stat, Galina Rusu, privind calitatea instruirii în școlile auto din R. Moldova.
13:50
Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că săptămâna trecută (6-12 mai), au fost înregistrate 20 de cazuri de COVID-19 (inclusiv patru în regiunea transnistreană), dintre care două la copii.
13:40
Republica Moldova și România vor coopera mai strâns în domeniul sportului. Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, semnarea Protocolului dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România.
13:20
Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul de conlucrare dintre Serviciului Vamal și autoritățile de supraveghere a pieței, în scopul asigurării siguranței și conformității produselor importate în Republica Moldova.
13:10
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. O inițiativă legislativă care prevede acest lucru, elaborată de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, va fi propusă plenului Parlamentului pentru examinare de către Comisia economie, buget și finanțe.
13:00
Consulatul general al României la Bălți anunță despre organizarea a 17 secții de votare la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, care vor avea loc la data de 9 iunie 2024.
13:00
Ziua Europei va fi marcată la Bălți duminică, 19 mai. Potrivit Delegației UE în R. Moldova, programul evenimentelor include activități educative, creative și interactive, dar și multe surprize pentru toate generațiile.
12:50
Lotul național de sambo a cucerit trei medalii de bronz la Campionatul European, desfășurat în orașul Novi Sad, Serbia.
12:40
Membrii Guvernului au aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024, care prevede finanțarea a 26 de proiecte de dezvoltare durabilă, de modernizare infrastructurală, de suport instituțional și de interes comunitar ce urmează a fi implementate în localităţile din Zona de Securitate.
12:20
În 22 mai, ora 15:00, la Casa Studenților din Craiova, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, trupa Tatrului Fără Nume, va juca spectacolul „Macbeth” după W.Shakespeare şi Eugene Ionescu, în regia lui Mihai Ţărnă.
12:10
Briefing de presă susținut de președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu și de președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.