Sergiu Rotaru, fotograful care vede lumea altfel

TVR Moldova, 30 aprilie 2024 18:10

La sfârșitul săptămânii trecute, pe TVR Moldova a fost difuzat un nou episod al emisiunii „Dialoguri Colorate”. Invitatul caricaturistului Anatol Fornea a fost fotograful Sergiu Rotaru, un artist extravagant, care impresionează prin felul său de a fi, dar și prin modul în care vede lumea. Să urmărim cele mai bune momente din interviu, în materialul ce urmează.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 10 minute
17:40
Șefa statului întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în raionul Hâncești în cadrul căreia s-a întâlnit cu mai mulți primari și reprezentanți ai autorităților locale. Președintele a precizat că 29 de proiecte în 16 localități au fost realizate în cadrul Programului „Satul European”.
Acum 30 minute
17:20
Președintele Partidul Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, împreună cu vicepreședintele Eremei Priseajniuc au avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, E.S. Cristian-Leon Turcanu.
17:20
Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au avut marți o discuție telefonică, au confirmat cei doi șefi de stat în postări pe Twitter. Dacă președintele român a precizat că discuții s-au concentrat „pe sprijinul continuu acordat Ucrainei”, liderul la Kiev a precizat că au vorbi despre „un nou pachet de ajutor militar care este în prezent în curs de pregătire”, fără a oferi detalii suplimentare, scrie Hotnews.ro
Acum o oră
17:10
Elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor avea posibilitatea să învețe meserii din domeniul energiei regenerabile. Organizația Internațională a Muncii, cu suportul Guvernelor Austriei și a Principatului Liechtenstein, a lansat proiectul „Competențe pentru tranziția verde și dezvoltarea durabilă”, care are scopul de a consolida eforturile de adaptare la cerințele actuale ale pieței muncii în sectorul energiei regenerabile.
16:50
Ministerul Afacerilor Externe organizează în premieră Ziua Ușilor Deschise pe data de 27 mai 2024.
Acum 2 ore
16:40
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) va colabora pe durata săptămânii curente cu Ramona Clep, șefă a Serviciului Igienă în cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România, care va analiza legislaţia Uniunii Europene, transpusă în Republica Moldova.
16:20
Zece soldați ucraineni au finalizat pregătirea pentru întreținerea avioanelor F-16 în Olanda, potrivit Ministerului olandez al Apărării, relatează tvrinfo.ro.
16:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii despre faptul că retrage din comercializare un lot de ciuperci conservate.
15:50
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a prezentat topul celor mai bine plătite locuri de muncă. Acesta a fost realizat în baza ofertelor de pe piața muncii din întreaga țară, informează MOLDPRES.
Acum 4 ore
15:40
Uniunea Europeană a înfiinţat marţi Academia Diplomatică Europeană, cu scopul de a forma viitori diplomaţi cu o viziune comună despre cum ar trebui să fie politica externă comunitară, informează EFE, preluată de Agerpres.
15:40
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marți o serie de acte juridice care garantează că profiturile nete rezultate din activele înghețate ale Rusiei vor fi utilizate pentru a sprijini militar Ucraina, dar și reconstrucția acestei țări, decizia fiind luată având în vedere continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, informează Consiliul într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
15:20
Procuratura Anticorupție a contestat la Curtea de Apel Chișinău, sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 7 mai 2024 prin care instanța a hotărât că fapta incriminată lui Vladimir Filat nu întrunește elementele infracțiunii de spălare de bani și acesta fiind reabilitat.
15:20
Circa 1 500 de elevi din clasa a IV-a de la opt instituții de învățământ din R. Moldova au studiat timp de trei luni despre viața albinelor. Inițiativa se înscrie în proiectul educațional „Albinele sunt prietenii noștri”, realizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Slovenia în România și Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Națională a Apicultorilor.
15:10
Ministrul apărării Anatolie Nosatîi a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Azerbaidjan, E. S. Ulvi Vagif oglu Bakhshaliyev.
15:10
În cadrul Consiliului de Asociere, care s-a desfășurat astăzi la Bruxelles, R. Moldova și UE au semnat un Parteneriat în domeniul de Securitate și Apărare, un aranjament politic privind cooperarea sporită a părților în sfera securității și apărării.
14:50
Cinci polițiști de investigație au fost decorați de Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham PAUL, cu medalia franceză de securitate internă pentru contribuția la încheierea cu succes a unei operațiuni speciale de destructurare a unei organizații criminale care își desfășura activitatea în Republica Moldova, Franța și România.
14:40
Conferința de presă de totalizare a celei de-a 8-a reuniune a Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova
14:20
După cinci ani de la comiterea unei infracțiuni în Republica Moldova, un conațional a fost reținut. Bărbatul revenea acasă din Ucraina, fiind depistat în punctul de trecere a frontierei Otaci.
14:10
Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan, scrie Agerpres.
13:50
Rusia a declanşat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României, prin care ameninţă siguranţa zborurilor şi navigaţiei în regiune. Sunt datele unui raport al Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă din care reiese că estul ţării e cel mai afectat de aceste operațiuni de bruiaj ale Federaţiei Ruse. Consecinţele pot fi dezastruoase: de la pierderi financiare masive și coliziuni între nave pină la pierderi de vieţi omeneşti.
Acum 6 ore
13:40
În perioada ce urmează, elevii din școli, vor fi informați, în cadrul campaniei de cunoaștere și promovare a numărului de urgență 112, despre situațiile când pot apela numărul unic de urgență 112, ce trebuie să spună operatorului 112 și cum să recunoască o urgență.
13:20
Nivelul investiţiilor româneşti în afara graniţelor ţării a ajuns la aproape 4,5 miliarde de euro în 2023. Faţă de acum zece ani, suma a crescut de şapte ori. Suma de 4,5 miliarde de euro cuprinde atât soldul ISD al persoanelor juridice cât şi al persoanelor fizice.
13:10
Construirea unei economii dezvoltate, reziliente și competitive, care să asigure creșterea economică și accesul la piața internă a Uniunii Europene, a fost principala temă abordată la întrevederea dintre prim-ministrul Dorin Recean și Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, anunță Direcția de comunicare a Guvernului.
13:10
Aflat la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană, premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel.
13:00
Domeniul educației joacă un rol esențial în dezvoltarea individuală și socială, având un impact profund asupra calității vieții și progresului economic. Educația nu doar că oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru un om în a-și atinge potențialul, dar contribuie și la crearea unei societăți echitabile. Prin asigurarea accesului la o educație de calitate pentru toți, societățile pot asigura o dezvoltare durabilă, echitabilă și prosperă pentru generațiile viitoare. Investiția în educație este, fără îndoială, una dintre cele mai valoroase investiții pe care o națiune o poate face.
12:50
Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care a raportat primele pierderi anuale începând din 1999, transmite Reuters, transmite Agerpres.
12:40
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că începând cu ziua de astăzi, 21.05.2024, operatorii din domeniul alimentar au posibilitatea de a-și vizualiza și descărca rapoartele investigațiilor de laborator prin intermediul Sistemului Informațional „Portalul public e-ANSA”.
12:40
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat marți dimineață, la Bruxelles, la deschiderea Reuniunii informale a celor 27 de miniștri ai Afacerilor Externe și Europene din țările UE. Evenimentul a fost organizat de Președinția belgiană a Uniunii Europene.
12:20
Astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a declarat admisibile șase dosare ale candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
12:10
Hotărârea privind desfășurarea referendumului republican constituțional și cea cu privire la stabilirea datei alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial. Evenimentele ar urma să fie organizate în ziua de 20 octombrie, transmite Moldpres.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință pentru benzină și motorină, valabile pentru ziua de 22 mai 2024.
11:50
În luna aprilie a acestui an, creditele noi acordate au constituit 5 510,0 milioane de lei, în creștere cu 7,1% față de luna martie. Partea majoră (75,5%) reprezintă creditele în moneda națională, care au constituit 4 159,7 milioane lei, în creștere cu 8% față de luna precedentă. Din perspectiva termenelor de acordare, cele mai solicitate au fost creditele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 57% în totalul creditelor acordate, transmite IPN.
Acum 8 ore
11:40
România își dorește ca Uniunea Europeană să adopte cât de curând posibil cadrul legal de negociere cu Rep. Moldova și Ucraina și să organizeze primele conferințe interguvernamentale până la sfârșitul lunii iunie. Aceasta este declarația făcută de secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE al României, Daniela Gîtman, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles.
11:30
Uniunea Europeană ar urma să demareze negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina pe data de 25 iunie, relatează publicația Politico, cu referire la cinci diplomați europeni, care au făcut declarații sub condiția anonimității, transmite Moldova1.
11:30
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că începând cu 20 mai 2024, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură inițiază procedura de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) în cadrul Programului LEADER.
11:20
Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, 2 693,3 hectare de teren au fost compromise de arderea vegetației uscate de la începutul anului pe teritoriul Republicii Moldova, fiind înregistrate 1326 cazuri de ardere.
11:10
Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale (CPI) urmează să se pronunţe asupra cererii formulate luni de procurorul-şef al acestei instanţe de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apărării Yoav Gallant şi a trei lideri principali ai grupării islamiste palestiniene Hamas, pentru presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în Fâşia Gaza, transmite Reuters, potrivit tvrinfo.ro.
10:50
Armata Națională desfășoară exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate în perioada 20-24 mai curent, anunță Ministerul Apărării al Republicii Moldova.
10:40
Anual, în a treia duminică din luna mai este marcată Ziua mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA. În această zi, toți cei care nu sunt indiferenți față de problema HIV/SIDA își consolidează eforturile de combatere a epidemiei, promovând mesaje despre căile de transmitere, îndemnând oamenii să-și cunoască statutul HIV și să se testeze la HIV și să manifeste toleranță față de cei afectați.
10:40
La Bruxelles astăzi începe cea de-a 8-a reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. Urmează să fie semnat Parteneriatul de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, document care se referă la domenii de cooperare ca apărarea civilă, schimbul de informații extins și combaterea amenințărilor cibernetice. De asemenea, proiectul prevede și ajutorarea Moldovei să-și promoveze interesele în foruri internaționale, inclusiv la ONU, transmite IPN.
10:20
Membrii unei delegații a Seimasului Republicii Lituania se vor afla, în perioada 21-24 mai, într-o vizită în Republica Moldova, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
10:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că în perioada 20 mai - 2 august 2024, este lansat apelul II de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI pentru crescătorii de ovine și caprine din Republica Moldova.
10:10
Moneda unică europeană costă astăzi 19 lei și 24 de bani, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 70 de bani, transmite MOLDPRES.
09:50
CNAM anunță că echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite. Astfel, săptămâna curentă, vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în localitățile din raioanele Căușeni și Nisporeni:
Acum 12 ore
09:40
În perioada 13-19 mai curent, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 14801 solicitări, inclusiv 1890 la copii. După acordarea asistenței medicale prespitalicești 5981 pacienți, dintre care 1110 copii au fost transportați la spital. Din numărul total de solicitări înregistrate, 360 nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale.
09:40
Demnitarul este invitatul jurnalistului Mădălin Necşuţu şi se va referi la Campania pentru promovarea Camerelor Agricole, proiect care are drept scop reprezentarea și protejarea intereselor fermierilor.
09:20
Ambasada Republicii Moldova la București, în colaborare cu Senatul României, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul Victimelor Deportărilor și Represiunilor Politice, a organizat o expoziție foto-documentară cu genericul „Copilăria în Gulag”- un proiect de comemorare a victimelor deportărilor și represiunilor politice, în contextul împlinirii în anul 2024 a 75 de ani de la cel de-al doilea și cel mai mare val de deportări staliniste din Basarabia, care a avut loc pe 5-6 iulie 1949.
09:10
În ultimele 24 ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 46 424 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 23 562 traversări persoane.
08:50
Circa 100 de copii din Raionul Ialoveni vor merge și în această vară, gratuit, la o tabără de odihnă din Județul Dâmbovița, România. Este vorba despre un proiect dintre Consiliul Raional Ialoveni și Consiliul Județean Dâmbovița din România, ca și rezultat al înfrățirii dintre Ialoveni și Dâmbovița, acord semnat la 15 mai 2015, relatează ialovenionline.md.
08:40
Mașinile de epocă ale legislativului vor fi expuse în scuarul Parlamentului de astăzi, 21 mai și până la data de 23 mai.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.