Te interesează politica țărilor din estul UE? Universitatea din Tartu organizează un curs gratuit pentru studenți și studente

#diez, 29 martie 2024 15:45

Universitatea din orașul estonian Tartu invită tinerii să se înscrie la un curs online intitulat „Democrație și autocrație în vecinătatea estică a UE”. Participanții vor avea oportunitatea să învețe despre caracteristicile și trăsăturile cheie ale sistemelor democratice și autocratice și despre peisajul politic al celor șase țări din vecinătatea estică. Сообщение Te interesează politica țărilor din estul UE? Universitatea din Tartu organizează un curs gratuit pentru studenți și studente появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
17:15
Fotografiile documentare servesc drept mărturie a momentelor și evenimentelor importante, ajutând la conservarea și transmiterea istoriei pentru generațiile viitoare. În Republica Moldova, un accent deosebit pe acest tip de fotografie este plasat de către echipa Raw Moldova, a cărei viziune reflectă viața cotidiană din țara noastră în forma ei pură și crudă, fără manipulări de sens și netrecută prin filtre estetice convenționale. Până în aprilie 2024, lucrările fotografilor din cadrul colectivului erau publicate doar pe contul de Instagram Raw Moldova, acum însă, jumătate dintre ele formează un album întreg – „Raw Moldova. Fotografie documentară colectivă (2012-2023)”. Cum s-a ajuns la acest rezultat, cine stă în spatele inițiativei, dar și alte detalii interesante de dincolo de copertă ne-a relatat una dintre persoanele implicate direct în procesul de creație, Andrei Moraru. Сообщение (foto) Dincolo de coperta „Raw Moldova. Fotografie documentară colectivă”. Cum s-a ajuns de la un cont de Instagram la album появились сначала на #diez.
16:30
Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova anunță despre o oportunitatea unică pentru adolescenții pasionați de film. Tinerii au ocazia să facă parte din juriul Festivalului Internațional pentru Copii și Adolescenți „SALAM” din Baku, Azerbaijan. Сообщение Ai o pasiune pentru cinematografie? Află cum poți face parte din juriul unui festival de film pentru copii și tineret din Azerbaijan появились сначала на #diez.
15:15
În luna mai, la sfârșitul fiecărui an de învățământ, elevii din Republica Moldova scriu cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia în viitorul an de învățământ. Disciplinele sunt propuse elevilor de către o comisie a instituției de învățământ, inclusiv la recomandarea Consiliului elevilor, în baza intereselor tinerilor și a gradului de calificare a cadrelor didactice. Сообщение Ce discipline opționale își pot selecta elevii de la liceu în viitorul an de învățământ появились сначала на #diez.
14:30
Într-un articol anterior, Valeria Cojocaru ne-a arătat cum e primăvara ei în Bournemouth (Anglia), pe malul oceanului. De această dată, schimbăm destinația și ajungem în Lappeenranta, în sud-estul Finlandei. Împreună cu Jessica Iaconi parcurgem traseul pe care îl face zilnic de la cămin la universitate și înapoi. Astfel, reușim să cunoaștem și primăvara pe care o simte tânăra în orașul ei. Сообщение (foto) „Primăvara mea în…”. Descoperă sud-estul Finlandei în luna aprilie împreună cu Jessica Iaconi появились сначала на #diez.
14:15
Ruxanda Năstase este studentă în anul II la Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Medicină Dentară, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Pe lângă cursurile de la facultate, tânăra se implică în activitățile Asociației Studenților Basarabeni din Mureș, unde îndeplinește funcția de secretară, participă la conferințe și traininguri și organizează evenimente pentru tineri. O săptămână din viața de studentă a Ruxandei presupune multă teorie, pacienți, lucrări practice și cursuri care durează câte două ore. Сообщение De la cursul de microbiologie la întâlnirea cu Maia Sandu. O săptămână la facultate cu Ruxanda Năstase, studentă la medicină dentară появились сначала на #diez.
13:30
Festivalul Internațional pentru Tinerii Iubitori de Film a dat start înregistrărilor pentru o nouă ediție. Evenimentul, organizat în Germania, este destinat publicului tânăr și pune accent pe producții internaționale remarcabile de filme pentru copii și tineri, inclusiv pe toate formele cinematografice de la ficțiune, documentar, animație și formate experimentale. Сообщение Participă la Festivalul Internațional pentru Tinerii Iubitori de Film și poți câștiga 2 000 de euro pentru producția ta cinematografică появились сначала на #diez.
12:30
Echipa #diez recrutează o persoană creativă care crede în misiunea noastră de a le fi utili tinerilor din țară și care și-ar dori să contribuie activ prin a ne ajuta să devenim mai prezenți, mai actuali și mai energici pe canalele noastre sociale. Сообщение Avem nevoie de un om creativ cu un piiic de experiență să ne administreze paginile de social media! появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
12:15
Burn rate, cunoscut și ca ritm de ardere a numerarului, este un indicator crucial în lumea start-upurilor. Acest indicator arată cât de repede un start-up își cheltuiește banii pe termen scurt, adesea înainte de a începe să facă profit. Сообщение Ce înseamnă burn rate într-un start-up și de ce ar trebui evitată această etapă de către fondatori появились сначала на #diez.
11:30
Moldretail Group S.R.L s-a alăturat campaniei Moldova pentru Educație, un proiect lansat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), care încorporează reformele sistemului educațional în Republica Moldova. Această campanie are drept scop atragerea fondurile necesare pentru renovarea capitală și modernizarea a 35 de școli din țară. MEC își propune crearea unei rețele de școli model, câte una în fiecare raion, pentru a oferi tinerilor accesul la educație de calitate. Сообщение Linella susține cel mai ambițios proiect al Ministerului Educației și Cercetării – renovarea capitală și modernizarea a 35 de școli din țară появились сначала на #diez.
11:30
Organizația EU neighbours east invită tinerii să participe la o sesiune de jocuri de masă pentru a petrece util și distractiv timpul. În cadrul evenimentului, veți avea ocazia să descoperiți jocuri de societate și educative care vor aborda teme precum: educația, schimbările climatice și obiectivele de dezvoltare durabilă, dar și jocuri simple de cunoaștere și logică. Сообщение Petrece timpul util și distractiv! Pe 30 aprilie, vino la o sesiune de jocuri de masă prin care vei explora educația și valorile europene появились сначала на #diez.
11:00
Programul de schimb cultura Au Pair revine cu o nouă ediție. Tinerii din Republica Moldova sunt invitați să devină membrii unei familii gazdă din Europa sau din Asia și să-și continue studiile la o instituție de învățământ superior. De asemenea, datorită programului, participanții au ocazia să călătorească și să câștige bani. Сообщение Călătorește într-o țară din Europa sau Asia și câștigă bani. Tinerii din Moldova sunt invitați la programul de schimb cultural Au Pair появились сначала на #diez.
10:30
În data de 25 aprilie s-a desfășurat vernisajul târgului de artă contemporană din Belgia, Art Brussels 2024. În cadrul evenimentului, galeria „Lutnița” din Chișinău a fost premiată cu Discovery Prize pentru cel mai bun stand expus în cadrul târgului. Сообщение Galeria „Lutnița” din Chișinău a câștigat premiul Discovery Prize pentru cel mai bun stand expus la târgul Art Brussels din Belgia появились сначала на #diez.
09:45
Centrul de Politici și Reforme al Republicii Moldova lansează o nouă ediție a programului „Instigare la Democrație”. Oportunitatea este destinată activiștilor, cetățenilor, dar și ONG-urile și inițiativelor civice nou-formate. Programul se concentrează pe învățarea metodelor și instrumentelor de acțiune democratică.  Сообщение Înscrie-te la programul „Instigare la Democrație” și învață cum să dezvolți un plan de acțiuni pentru îmbunătățirea localității tale появились сначала на #diez.
Ieri
19:15
Creat îndeosebi pentru cei care urmăresc conținut în aer liber sau în deplasare, Freestyle Gen 2 oferă acum și mai multe opțiuni de utilizare pentru publicul nostru. Сообщение The Freestyle Gen 2, cea mai recentă generație a videoproiectorului portabil de la Samsung, este acum disponibil în Republica Moldova появились сначала на #diez.
19:15
Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență artificială. Сообщение Samsung a prezentat gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială появились сначала на #diez.
18:00
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) vă invităm de Ziua Ușilor Deschise la programul „Design vestimentar industrial”. Evenimentul se va desfășura pe 27 aprilie, la ora 11.00, iar organizatorii îndeamnă toți doritorii să vină la Facultatea de Design a UTM pentru „o zi plină de creativitate și inovație”. Сообщение Ești pasionat(ă) de design? Participă la un workshop despre designul vestimentar industrial появились сначала на #diez.
16:45
Parlamentul a votat un proiect de lege care presupune introducerea în procesul electoral din Republica Moldova a votului prin corespondență. Mai exact, o parte din cetățenii Republicii Moldova care se află peste hotare își vor putea exprima opțiunile electorale prin intermediul poștei, în loc să meargă personal la secția de votare. Сообщение O parte dintre moldovenii de peste hotare vor putea vota prin poștă. Parlamentul a adoptat votul prin corespondență появились сначала на #diez.
14:45
Unul dintre examenele pe care trebuie să îl susțină la sesiunea de bacalaureat absolvenții de clasa a XII-a este cel la limba străină. În Republica Moldova, elevii pot scrie testul de bac la limbile: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă și turcă. Un avantaj al sesiunii e că nu toți elevii susțin examenul, deoarece unii dintre ei au deja o notă de 10 din oficiu. Aceasta ar putea fi obținută prin primirea unui loc la olimpiadele naționale sau internaționale sau prin deținerea unui certificat internațional de cunoaștere a limbilor străine. Сообщение (hartă) Câți elevi din localitatea ta au luat 10 din oficiu la bacul la limba străină în 2023 появились сначала на #diez.
14:45
La invitația colonelui de poliție, Vitalie MOISEI şi Ion INDRICEAN din cadrul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” a MAI, Dinu ŢURCANU, prorector UTM pentru Digitalizare și coordonator strategic al Cybercor, în parteneriat cu compania Cisco Systems, a organizat o nouă instruire în domeniul securității cibernetice pe platforma noii entități înființate la Universitatea Tehnică a Moldovei – Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică Cybercor, creată cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marea Britanie. Сообщение 41 de funcționari din cadrul MAI au participat la noi instruiri în domeniul securității cibernetice появились сначала на #diez.
14:45
11 aprilie curent, 45 de cadre didactice din 45 de instituții de învățământ profesional tehnic (ÎPT), care implementează programe de formare prin învățământ dual, au fost instruite în calitate de formatori pentru implementarea metodologiei de ghidare în carieră și consiliere a elevilor din instituțiile în care activează. Сообщение Cadre didactice din 45 de instituții de învățământ profesional tehnic au învățat cum să ghideze elevii în alegerea carierei potrivite появились сначала на #diez.
14:15
Cinci filme europene premiate la Cannes sau nominalizate la Oscar vor fi proiectate la Chișinău. Timp de o lună, în fiecare seară de vineri, în perioada 3-31 mai, Legur Films și Centrul Național al Cinematografiei vă invită la #CineMai. Сообщение Luna mai e despre cinema! În fiecare vineri, Capitala va găzdui filme europene premiate la Cannes și nominalizate la Oscar появились сначала на #diez.
12:30
Pe 30 aprilie, la ora 15.00, Dionis Smoleac, mentorul de istorie la EasyBac, va organiza un training fizic pentru elevii claselor a XII-a care urmează să susțină în acest an bacalaureatul la istorie. Сообщение BAC 2024: EasyBac invită elevii la un training gratuit despre examenele la istorie появились сначала на #diez.
12:30
În data de 30 aprilie a fiecărui an marcăm Ziua Internațională a Jazzului. Cu această ocazie, pe 1 mai, bandul Free Spirit Quartet organizează un concert. Acesta se va desfășura în sala de degustare a localului WINE.MD, începând cu ora 19.30. Сообщение (video) Cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului, formația Free Spirit Quartet te invită la un concert появились сначала на #diez.
12:00
Deputații au votat în lectură finală o listă de modificări la Codul educației. Acestea prevăd inclusiv o listă de sancțiuni ce pot fi atribuite elevilor în cazul comiterii unor abateri, dar și o listă de recompense oferite pentru „acțiuni sau rezultate apreciate de către comunitatea școlară”. Сообщение (video) Votat în lectură finală. Codul educației va include o listă de sancțiuni și recompense pentru elevi появились сначала на #diez.
11:45
Multe cărți de vizită în portofel, buzunare și chiar sub husa de la telefon. După participarea la evenimente, cam așa sunt colectate datele de contact ale persoanelor cu care interacționezi. Și aici ne referim doar la cărțile de vizită, n-am luat în calcul adresele de e-mail pierdute sau scrise greșit, numerele de telefon pe care nu le-ai salvat și așa mai departe. Dorian Lesnic, la 17 ani, a lansat propriul start-up – CardNeto – care își propune să rezolve această problemă pentru totdeauna. Сообщение Propriul start-up la 17 ani. Cum Dorian Lesnic își propune să rezolve problema cărților de vizită pe care le aduni în portofel появились сначала на #diez.
11:15
Jobber vă invită să marcați în calendarele voastre data de 16 mai pentru Conferința „Marketing is Back”, cea mai novatoare conferință a anului din sfera Marketingului și a Vânzărilor, găzduită de Castelul Mimi. Сообщение Marketing is back! Una dintre cele mai inovative conferințe de marketing, la care sunteți obligați să participați появились сначала на #diez.
10:45
Pe 25 aprilie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a avut onoarea de a primi vizita reprezentanților Diviziei Ministerului Federal German al Educației și Cercetării (BMBF), responsabilă de cooperarea bilaterală cu Republica Moldova. Condusă de domnul Florian FRANK, șeful Diviziei 212 a BMBF, delegația a vizitat UTM cu scopul de a explora potențialele colaborări în domeniul transferului tehnologic și de a se familiariza cu sistemul științific și de inovare al Republicii Moldova. Сообщение UTM a fost vizitată de reprezentanții Ministerului Federal German al Educației și Cercetării появились сначала на #diez.
10:30
Pe 25 aprilie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a avut onoarea de a primi vizita reprezentanților Diviziei Ministerului Federal German al Educației și Cercetării (BMBF), responsabilă de cooperarea bilaterală cu Republica Moldova. Condusă de domnul Florian FRANK, șeful Diviziei 212 a BMBF, delegația a vizitat UTM cu scopul de a explora potențialele colaborări în domeniul transferului tehnologic și de a se familiariza cu sistemul științific și de inovare al Republicii Moldova. Сообщение UTM a fost vizitat reprezentanții Ministerului Federal German al Educației și Cercetării появились сначала на #diez.
10:15
Kaufland Moldova s-a alăturat inițiativei „Moldova pentru Educație”, lansate la nivel național de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), sub patronajul Președinției Republicii Moldova. În cadrul parteneriatului vor fi modernizare și dotate 35 de instituții din Rețeaua Școlilor Model. Сообщение Kaufland se alătură inițiativei „Moldova pentru Educație” în modernizarea a 35 de școli появились сначала на #diez.
09:45
Parlamentul a adoptat un proiect de lege care prevede extinderea listei autorităților publice în cadrul cărora tinerii vor putea desfășura stagii plătite. Proiectul vine să sporească nivelul de interes și să încurajeze tinerii profesioniști să se angajeze în serviciul public. Сообщение Tinerii vor putea desfășura stagii plătite în mai multe instituții de stat. Lista acestora появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Cel de-al patrulea Forum național de guvernanță a Internetului, Moldova Internet Governance Forum (MIGF 2024), va avea loc la Chișinău în zilele de 29 și 30 aprilie. În acest an, agenda include discuții despre aspecte cheie ale dezvoltării infrastructurii digitale, reglementării în era inovațiilor tehnologice, securității cibernetice și sustenabilității digitale. Сообщение MIGF te invită la discuții despre tehnologia 5G în Moldova și rezistența țării noastre la amenințările cibernetice появились сначала на #diez.
17:15
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) și Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) au recomandat pasagerilor să ajungă la aerogară cu cel puțin 3 ore înainte de zbor. Acest lucru va asigura călătorii că vor reuși să parcurgă toate procedurile necesare înainte de călătorie. Сообщение Autoritățile îndeamnă pasagerii să ajungă cu cel puțin 3 ore mai devreme la aerogară. Înregistrările pasagerilor au fost revizuite появились сначала на #diez.
17:15
Studiile la un liceu din România pot fi o experiență destul de provocatoare, mai ales dacă vii din Republica Moldova. Totuși, unii tineri reușesc să se integreze perfect printre liceenii români. Inga Patrașcu este o tânără pasionată de literatură și televiziune, care își face studiile la Liceul de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” din Iași. Ea a povestit cum are loc admiterea la liceele românești și a venit cu un șir de recomandări pentru tinerii care își doresc să studieze în afara țării. Сообщение Cum este să studiezi la liceu în România? Experiența Ingăi Patrașcu появились сначала на #diez.
16:30
Chișinău Beer Festival invită chișinăuienii și oaspeții orașului la festivalul de primăvară al berii artizanale. Evenimentul va avea loc la Chișinău, în perioada 17-19 mai, pe teritoriul „Moldova Film“. Сообщение În luna mai ne așteaptă cel mai mare festival al berii craft din Moldova. Detalii despre eveniment появились сначала на #diez.
16:00
Participă în această vineri, 26 aprilie, la marșul Masa Critică, apoi vizionează scurtmetrajul 16 District, 16 Floor, 16 People. Evenimentul va începe la ora 19.00 cu muzică, iar proiecția va fi la ora 20.00. Сообщение Participă în această vineri la marșul Masa Critică, apoi vizionează scurtmetrajul „16 District, 16 Floor, 16 People” появились сначала на #diez.
15:15
Deputata Marcela Nistor invită artiștii și oamenii de creație la o discuție publică, în cadrul căreia se dorește abordarea problemelor cu care se confruntă aceștia. Întâlnirea e programată pentru luni, 29 aprilie, la ora 10.30. Aceasta se va desfășura în incinta Parlamentului, sala Europa. Сообщение Oamenii de creație din Moldova sunt invitați la o discuție publică privind statutul artistului în societatea contemporană появились сначала на #diez.
15:00
Plățile fără numerar devin din ce în ce mai populare în Republica Moldova, aproximativ 40 % din populație alegând să facă tranzacții digitale. Statisticile din anul trecut arată că Republica Moldova a înregistrat un număr record de peste 188 de milioane de asemenea tranzacții, în creștere cu peste 35 % față de anul 2022. Сообщение Doar 40 % din moldoveni preferă plățile fără numerar. De ce se tem moldovenii să renunțe la cash появились сначала на #diez.
14:45
Consiliul Național al Tineretului din Moldova invită organizațiile de tineret să participe la o instruire de scriere a proiectelor. La finalul cursului, acestea vor avea oportunitatea să expedieze dosarul de aplicare pentru concursul de proiecte a Fundației Europene de Tineret. Сообщение Organizațiile de tineret sunt invitate la o serie de instruiri despre scrierea proiectelor pentru obținerea granturilor появились сначала на #diez.
14:15
Daniel Gulcinschi este un tânăr din Bălți care, alături de alți elevi nouă elevi din oraș, a participat, în perioada 1-7 aprilie, la un schimb de experiență educațională în Franța, în cadrul proiectului Moldova France – Francophonie et Solidarité. Elevii de la Bălți au avut ocazia să exploreze sistemul educațional francez și să descopere frumusețea și cultura acestei țări fascinante. Сообщение Schimb de experiență educațională pe coasta Oceanului Atlantic. Experiența elevului Daniel Gulcinschi în Franța появились сначала на #diez.
14:15
Acum poți găsi harta online cu toate tomberoanele disponibile pentru sticlă în Chișinău! Inițiativa respectivă este lansată și implementată de Asociația Obștească „RECICLARE”. Сообщение Harta online a containerelor pentru colectarea sticlei din Chișinău появились сначала на #diez.
13:45
„Toți liderii care au participat în anul trecut la summitul UE găzduit, în premieră, de către Republica Moldova, au primit în dar câte o sticlă de Negre 2017”, a comunicat la o întâlnire informală cu jurnaliștii Ruxanda Lipcan, directoare vânzări și marketing la Fautor Winery. Сообщение Ce vin au luat acasă liderii UE după summitul din Republica Moldova? появились сначала на #diez.
13:15
Festivalul Studenților Ieșeni „FestudIS” a ajuns în acest an la cea de-a XXIV-a ediție și este unul dintre cele mai grandioase festivaluri studențești din România. Acesta se defășoară în perioada 20-28 aprilie și aduce împreună tinerii din cadrul ligilor studențești de la universitățile din Iași. „FestudIS” este organizat de Casa de Cultură a Studenților Iași (CCS) în colaborare cu mai multe asociații studențești, iar Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG Iași) participă pentru al doilea an consecutiv la acest festival pentru a promova cultura tinerilor din Republica Moldova. Сообщение ATRAG Iași, pentru al doilea an consecutiv la Festivalul Studenților Ieșeni „FestudIS”. Cum a decurs evenimentul появились сначала на #diez.
13:15
Cine nu visează la acel moment în care intră în propria casă, simțind că a atins unul dintre cele mai importante obiective ale vieții? Cu creditul imobiliar de la maib, tu conduci spre a- ți transforma acest scop în realitate. Mai mult, acum ai șansa nu doar să pășești pragul unei noi locuințe, dar și să celebrezi achiziția la unele dintre cele mai apreciate atracții turistice din țară. Сообщение Cu creditul imobiliar de la maib creezi amintiri acasă și câștigi premii memorabile появились сначала на #diez.
13:00
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” a dat start înregistrărilor la Olimpiada Universitară la Limba și Literatura română, sesiunea 2024. Evenimentul se înscrie în cadrul Campaniei „Ziua Ușilor Deschise”. Сообщение Universitatea „Ion Creangă” a dat start înregistrărilor la Olimpiada Universitară la Limba și literatura română появились сначала на #diez.
12:15
În era contemporană a educației, colaborarea strânsă între instituțiile de învățământ și companiile private reprezintă cheia succesului întru pregătirea studenților pentru provocările și oportunitățile pieței de muncă. Astfel, deschizând noi orizonturi pentru inovație și excelență în domeniul tehnologic, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), în persoana domnului rector, profesor universitar, doctor habilitat, Viorel Bostan și SRL ÎCS „ERICSSON TELECOMMUNICATIONS”, reprezentată de administratorii Victor Crudu și Dragoș-Mircea Rebegea au semnat ieri, 24 aprilie, un Acord de colaborare. Сообщение Universitatea Tehnică a Moldovei și compania multinațională Ericsson au semnat un acord de colaborare появились сначала на #diez.
11:30
În această sâmbătă, 27 aprilie, în cadrul Campaniei de Paști „Masa Bucuriei”, Diaconia organizează colectarea națională de produse alimentare. Evenimentul va implica sute de voluntari și se va desfășura în 103 magazine din Chișinău și alte 25 de localități. Сообщение Alătură-te campaniei de Paști „Masa Bucuriei”: „Donația ta poate umple farfuria unui flămând!” появились сначала на #diez.
10:45
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și compania Draexlmaier, un producător de top de componente auto, au semnat un acord de colaborare menit să stimuleze colaborarea dintre educație și industrie și să ofere oportunități valoroase pentru studenții UTM. Сообщение Universitatea Tehnică a Moldovei și Draexlmaier își consolidează forțele pentru a promova colaborarea dintre educație și industrie появились сначала на #diez.
10:30
Creșterea turismului outbound (a călători departe de un anumit loc) este o tendință constantă pentru Moldova în ultimii ani. Turoperatorul Join UP! Moldova preconizează că în sezonul de vară 2024 această situație va continua, iar numărul de călători va depăși rezultatele anului trecut. Se așteaptă o dinamică pozitivă atât în destinațiile populare (Egipt, Turcia, Grecia), cât și în cele mai exotice (de exemplu, călătoriile de vară în Emiratele Arabe Unite), precum și în stațiunile noi pentru piața moldovenească, inclusiv Tunisia. Сообщение Mai multe călătorii pentru sezonul estival 2024 cu turoperatorul Join UP! Moldova. Care sunt destinațiile turistice появились сначала на #diez.
10:15
Se apropie Sărbătorile Pascale, iar asta înseamnă că la Darwin începe vânătoarea reducerilor tari și a prețurilor fantastice. Сообщение Reduceri de până la 50 % de Paști la Darwin появились сначала на #diez.
24 aprilie 2024
17:00
Universitatea Tehnică a Moldovei a făcut un pas semnificativ spre modernizarea educației agricole și impulsionarea cercetării în domeniul horticol prin inaugurarea unui nou spațiu educațional și de cercetare dedicat agriculturii durabile – Complexul de Sere Green Bio Hub, situat în campusul Mircești. Această inițiativă, a fost dezvoltată de Facultatea Științe Agricole, Silvice și ale Mediului (FȘASM) grație creditului contractat de Guvernul Republicii Moldova prin Ministerul Agriculturii Republicii Moldova (MAIA) de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de aproximativ 230 mii de euro, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Proiectului Livada Moldovei (LM). Сообщение La UTM a fost inaugurat Green Bio Hub la UTM: o etapă importantă în educația agricolă și cercetarea avansată появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.