Alexandr Berlinschii Resigns from CEC: Confirmed by Vice-President

Moldova1, 28 martie 2024 11:30

Alexandr Berlinschii has resigned from his position as a member of the Central Electoral Commission (CEC). The confirmation of this information was provided to Radio Moldova by Pavel Postică, the vice-president of the CEC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 8 ore
19:00
Timp de o zi, peste 100 de magazine din țară au participat la cea mai mare acțiune de colectare de produse alimentare pentru persoanele nevoiașe. Campania de Paști „Masa Bucuriei” a unit și în acest an inimile a mii de oameni dornici de a-i ajuta pe alții din puținul pe care îl au. Donațiile se vor transforma în prânzuri și pachete alimentare distribuite cantinelor sociale ale Misiunii „Diaconia”.
18:20
Duminică, 28 aprilie curent, între orele 06:00-18:00, va fi sistat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între strada Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și strada Alexandr Pușkin. Măsura este necesară în contextul organizării și desfășurării cursei de ciclism „Velohora”, ediția 2024
Acum 12 ore
17:30
Fotbaliștii moldveni Serafim Cojocari și Denis Rusu continuă prestațiile de excepție după ce recent au promovat cu Unirea Slobozia în prima divizie a fotbalului românesc. Cojocari a marcat pentru echipa sa de club golul victoriei în partida cu Csikszereda Miercurea Ciuc din etapa a șaptea a Ligii a 2-a.
16:50
Violența împotriva femeilor este o „epidemie" în Australia, a declarat sâmbătă premierul Anthony Albanese, în timp ce mii de persoane au participat la mitinguri în Sydney și în alte mari orașe australiene pentru a cere legi mai aspre privind violența de gen, relatează Reuters.
16:50
Cele mai inovative proiecte în domenii precum combaterea încălzirii globale, sustenabilitate urbană și protejarea mediului au fost premiate în cadrul primului summit școlar moldo-american. Elevii au avut posibilitatea să lucreze în grupuri de câte 4-5 persoane la elaborarea unor proiecte pe care le-au prezentat în cadrul expoziției. Evenimentul a fost organizat în premieră în țara noastră, iar tinerii inovatori au fost asistați de către specialiști din statul Carolina de Nord.
16:30
Violența împotriva femeilor este o „epidemie" în Australia, a declarat sâmbătă premierul Anthony Albanese, în timp ce mii de persoane au participat la mitinguri în Sydney și în alte mari orașe australiene pentru a cere legi mai aspre privind violența de gen, relatează Reuters.
16:00
Aproximativ 140 de școli din sate au toaletă în curte. Un exemplu este și gimnaziul din comuna Pârlița, raionul Soroca. Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că în acest an vor fi renovate sau construite blocurile sanitare în instituțiile de învățământ, selectate prin concurs. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 25 de milioane de lei. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al partenerilor de dezvoltare.
15:10
Uniunea Europeană a anunțat un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro pentru palestinienii din Fâșia Gaza. Sprijinul se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare și adăposturi și va fi livrat prin intermediul partenerilor locali din regiune.
14:20
Activează în Armata Națională de 21 de ani, iar în această perioadă a avut onoarea să poarte drapelul Republicii Moldova la ceremoniile oficiale naționale și misiunile internaționale, inclusiv în misiunea de menținere a păcii în Kosovo. Vorbim despre Vitalie Josan, ofițer principal Direcția planificare strategică a Ministerului Apărării. Într-un interviu pentru Radio Moldova, el a povestit cum a ajuns tricolorul nostru să fie ridicat la o altitudine de 1860 de metri în Kosovo dar și cât de mare este responsabilitatea pentru un militar să facă acest lucru.
13:30
De Ziua Europei, cetățenii vor putea discuta direct cu membrii cabinetului de miniștri în pavilionul Guvernului, care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit unui comunicat al Executivului, persoanele interesate se vor putea înregistra pentru o excursie în Casa Guvernului, care va include vizita muzeului instituției, sala de ședințe precum și alte încăperi.
12:40
Uriașe vârtejuri întunecate care străbat cerul, zeci de tornade au lovit centrul Statelor Unite vineri, provocând pagube semnificative și rănind cel puțin trei persoane, potrivit autorităților, transmite AFP, citată de Agerpres.
Acum 24 ore
10:50
Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a anunțat vineri un nou ajutor militar - în valoare de șase miliarde de dolari - destinat Ucrainei, în contextul în care Washingtonul încearcă să recupereze întârzierea livrărilor americane către Kiev, după luni de impas în Congres, relatează AFP. Pachetul include rachete de tip Patriot, scrie The Associated Press.
10:40
Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a anunțat vineri un nou ajutor militar - în valoare de șase miliarde de dolari - destinat Ucrainei, în contextul în care Washingtonul încearcă să recupereze întârzierea livrărilor americane către Kiev, după luni de impas în Congres, relatează AFP. Pachetul include rachete de tip Patriot, scrie The Associated Press.
10:00
Astăzi, în Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului de Stat. Cu acest prilej, în fața Guvernului a avut loc o ceremonie festivă, la care a participat conducerea de vârf a țării. Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile, menționând că „de fiecare dată când privim drapelul de stat trebuie să fim mândri de ceea ce am realizat și să fim încrezători în puterea noastră de a mai adăuga zi de zi câte o cărămidă la construcția Moldovei europene”.
09:30
În această noapte, ocupanții ruși au atacat patru centrale termice ale DTEK, ceea ce a dus la deteriorarea gravă a echipamentelor, a anunțat serviciul de presă al agenției, transmite Unian.
08:20
Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului Republicii Moldova, simbolul oficial major al suveranității și independenței Republicii Moldova. Decizia instituirii unei astfel de zile a fost luată în anul 2010 odată cu adoptarea de către Parlament a unei legi privind drapelul național. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe data de 27 aprilie 1990 de către deputații primului Legislativ. „Am văzut o victorie, o victorie pe care am așteptat-o mulți ani”, a povestit la Radio Moldova, regretatul Gheorghe Ghimpu, cel care a arborat pentru prima dată tricolorul pe clădirea Parlamentului.
08:10
Meteorologii prognozează vreme caldă pentru acest sfârșit de săptămână. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), sâmbătă, 27 aprilie maximele zilei vor ajunge la 22 grade, iar noaptea mercurul din termometre va coborî până la 3 grade.
Ieri
23:40
Reținerile și condamnările ilegale sunt pârghii utilizate în procesul de negocieri cu Chișinăul și din acest motiv ar trebui să ne așteptăm la noi provocări din partea regimului separatist de la Tiraspol, susține directorul de program al Asociației Promo-LEX, Vadim Vieru.
22:30
Un bărbat a decedat, iar alte 16 persoane au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs vineri în jurul orei 17:00 în apropierea localității Grigorievca, din raionul Căușeni, anunță Inspectoratul General al Poliției.
22:20
Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda vor putea vota prin corespondență la apropiatele alegeri prezidențiale și la referendumul constituțional republican, planificat la 20 octombrie. Proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență a fost votat în lectura a doua. Opoziția a acuzat majoritatea că operează modificări la legislația electorală în an electoral.
21:30
Consiliul European a decis vineri prelungirea, până pe 29 aprilie 2025, a măsurilor restrictive împotriva responsabililor pentru acțiunile care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova. Este vorba de 11 persoane și o entitate. Printre aceștia se regăsesc oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, precum și Arina Corșicova.
21:10
A venit în premieră la Chișinău pentru a lansa cinci din cele zece volume ale epopeii „Ștefaniana”! Vorbim despre scriitorul din Suceava, Andrei Breabăn, care, după ani de muncă prin arhive, oferă cititorilor cărți despre viața și faptele legendarului apărător al neamului, Ștefan cel Mare.
20:30
Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat că Washingtonul va acționa dacă China nu încetează să furnizeze Rusiei articole folosite în atacul său asupra Ucrainei. Vorbind pentru BBC la Beijing, înaltul diplomat american a declarat că le-a spus clar omologilor săi că aceștia „ajută la alimentarea celei mai mari amenințări” la adresa securității europene de la Războiul Rece încoace.
20:10
O expoziție de 40 de fotografii de arhivă prin care se transpun anii de cooperare și parteneriat ai Republicii Moldova cu NATO, a fost inaugurată la Muzeul Militar din capitală, cu prilejul aniversării a 75-a a Alianței Nord-Atlantice. Atât oficialii moldoveni cât și reprezentanții Alianței apreciază angajamentul reciproc și proiectele implementate în țara noastră.
20:00
Stare de alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat și s-a format un crater adânc de doi metri. Prin urmare, zeci de locuitori au fost evacuați din zonă. Traficul rutier și cel pietonal a fost interzis. Autoritățile spun că nu este prima dată când se confruntă cu o astfel de situație.
19:10
La 38 de ani de la tragicul accident de la Stația atomo-electrică de la Cernobîl, moldovenii care au participat la lichidarea consecințelor și au supraviețuit acestei catastrofe își amintesc cu strângere de inimă de cele aproape două luni în care și-au sacrificat propria sănătate pentru a salva sute de mii de vieți de pericolul contaminării radioactive. Pentru ei, viața s-a împărțit în două, înainte și după Cernobîl.
18:50
Un grup de persoane s-au intoxicat după ce au consumat produse într-un local de alimentație publică din municipiul Chișinău. Până în prezent, au solicitat asistență medicală 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8-48 de ani, ce manifestau semne clinice de toxiinfecție alimentară. Dintre acestea, sunt spitalizate opt persoane, iar celelalte primesc îngrijiri medicale la domiciliu, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).
17:40
Asociații activistului de opoziție Alexei Navalnîi, care a murit în închisoare în februarie, au anunțat un concert în memoria acestuia. Acesta va avea loc la Berlin pe 4 iunie, ziua de naștere a politicianului, notează DW.
16:50
Ucraina retrage temporar de pe câmpul de luptă, tancurile Abrams donate de americani, din cauza dronelor rusești. Se întâmplă după ce în ultimele luni rușii au mărit semnificativ numărul dronelor de supraveghere și a celor de vânătoare, ceea ce face mai dificilă sarcina ucrainenilor de a proteja aceste tancuri. Kievul a pierdut deja cinci tancuri Abrams din totalul de 31, trimise de Washington. Majoritatea dintre acestea au fost distruse în luptele din Avdiivka.
16:10
Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda vor putea vota prin corespondență la apropiatele alegeri prezidențiale și la referendumul constituțional republican, planificat la 20 octombrie. Proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență a fost votat în lectura a doua. De asemenea, prin aprobarea acestei legi, au fost operate modificări și la Codul Electoral al Republicii Moldova. Opoziția a acuzat majoritatea că operează modificări la legislația electorală în an electoral.
16:00
Un copil cu vârsta de opt ani din municipiul Chișinău s-ar fi sinucis prin împușcare. Arma era deținută legal de tatăl minorului. Cazul s-a produs în seara zilei de 25 aprilie, informează Poliția Republicii Moldova.
14:40
Moldovagaz solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revizuirea tarifului la gazele naturale. Furnizorul cere micșorarea prețului pentru consumatorii casnici până la 12,2 lei, fără TVA, cu 1,19 lei sau 8,9% mai puțin decât în prezent.
14:20
Fostul președinte Ion Iliescu este urmărit penal în Dosarul Mineriadei, iar procurorii i-au adus, vineri, la cunoștință calitatea din dosar. Informarea s-a făcut la domiciliul fostului șef de stat, în prezența avocatului, având în vedere vârsta înaintată și starea precară de sănătate, transmite news.ro.
14:00
În Republica Moldova a fost dat startul „Campaniei de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale”. Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), atenționează cetățenii și responsabilii din biserici asupra respectării regulilor de siguranță și normelor antiincendiare în timpul utilizării lumânărilor și a focului deschis în biserici și locuințe în „Noaptea Învierii”.
14:00
Alexandru Paraschiv și Daria Cozorez s-au calificat în finalele categoriilor lor de greutate, iar Vasile Cebotari a cucerit medalia bronz. Paraschiv a ajunst în finala Campionatelor Europene de box de la Belgrad, grație victoriei obținute în semifinale în fața azerului Malik Hasanov.
12:40
La 38 de ani de la tragicul accident de la stația atomo-electrică de la Cernobîl, moldovenii care au participat la lichidarea consecințelor și au supraviețuit acestei catastrofe, își amintesc cu strângere de inimă de cele aproape două luni în care și-au sacrificat propria sănătate pentru a salva sute de mii de vieți de pericolul contaminării radioactive. Pentru ei, viața s-a împărțit în două, înainte și după Cernobîl.
11:50
Un tribunal ucrainean a ordonat vineri ca ministrul ucrainean al Agriculturii, Mikola Solski, să fie arestat preventiv pentru a răspunde acuzațiilor privind presupusa sa implicare într-o achiziție ilegală de terenuri deținute de stat în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari, notează Reuters.
11:40
O femeie de 50 de ani din Cahul a fost reținută de oamenii legii pe motiv că ar fi comandat asasinarea fostului soț contra unei sume de 20 de mii de euro. Potrivit poliției, aceasta a început căutările unui asasin încă din aprilie anul trecut. Femeia a solicitat ca fostul soț să fie otrăvit.
11:10
Pe 28 aprilie 2024, se împlinesc 10 ani de la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova în țările din vestul Europei. Peste 2 milioane de moldoveni au beneficiat de această schimbare, care a avut un impact major asupra mobilității și relațiilor cu statele europene. Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, a evidențiat importanța acestui pas în calea către integrarea europeană și în consolidarea relațiilor dintre cetățenii moldoveni și celelalte state europene.
11:10
Cetățenii Republicii Moldova, de acasă sau de peste hotare, sunt invitați de șeful Legislativului, Igor Grosu, să arboreze tricolorul de Ziua Drapelului de Stat. Oficialul i-a îndemnat pe moldoveni să poarte cu mândrie acest simbol.
11:00
Relațiile Republicii Moldova cu România și Ucraina s-au îmbunătățit semnificativ și sunt cele mai bune de la independență încoace, a declarat la emisiunea „Bună seara” de la Moldova 1 ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi. Or, spune oficialul, au existat perioade în care țara noastră era izolată total, iar autoritățile de atunci, nu au efectuat nicio vizită în țările vecine.
10:20
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, confirmă că la instituția pe care o conduce au fost întreprinse o serie de măsuri procesuale, dar nu a precizat mai exact despre ce este vorba. Șeful diplomației moldovene și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu organele de drept în instrumentarea acestui proces.
10:10
Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda ar putea vota prin corespondență la apropiatele alegeri prezidențiale și la referendumul constituțional republican, planificat la 20 octombrie. Proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență urmează să fie votat în lectura a doua, fiind inclus în ordinea de zi a ședinței plenare de astăzi. De asemenea, deputații ar putea modifica Codul Electoral al Republicii Moldova.
10:00
Un copil cu vârsta de 8 ani din municipiul Chișinău s-ar fi sinucis prin împușcare. Arma era deținută ilegal de tatăl minorului. Cazul s-a produs în seara zilei de 25 aprilie, informează Poliția Republicii Moldova.
09:40
Aproximativ 597 de mii de locuințe și circa 860 de mii de persoane au fost recenzate de la începutul Recensământului, până pe 25 aprilie. Potrivit directorului general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, numărul populației recenzate include atât cetățeni cu reședință obișnuită, cât și alte persoane.
09:30
AS Roma au învins gruparea Udinese în continuarea meciului întrerupt în ziua de duminică, acum 12 zile. Atunci, partida etapei a 32-a Serie A s-a întrerupt în minutul 72, după ce Evan Ndicka, jucătorul Romei, s-a prăbușit pe teren. Arbitrul Pairetto a decis ca partida să nu mai continue și să fie reluată la o dată care urma să fie stabilită.
09:00
Se împlinesc 38 de ani de la tragicul accident de la Stația atomo-electrică de la Cernobîl, când, în urma a două explozii, cantități impunătoare de substanțe radioactive au nimerit în aer. Avaria a fost numită de Organizația Națiunilor Unite „cel mai mare dezastru ecologic din istoria umanității.”
08:00
CFR Cluj continuă lupta pentru cupele europene! Clubul ardelean a învins pe CS Universitatea Craiova în deplasare cu scorul de 1-0 în cea de-a șasea etapă a play-off-ul Superligii românești de fotbal.
07:00
Manchester City nu-a avut milă de FC Brighton în meciul restanță a etapei a 29-a a Premier League. "Citadinii" s-au impus fără drept de apel pe terenul adversarului cu scorul de 4-0.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Aeroportul Internațional Chișinău îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu cel puțin trei ore înainte de zbor pentru a se asigura că reușesc să parcurgă toate procedurile necesare înainte de călătorie. Din cauza trecerii Aeroportului Chișinău la programul de vară, care este unul aglomerat, și pentru a evita formarea cozilor și întârzierile, pasagerii sunt rugați să respecte timpul minim de prezentare la rută.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.