SuntParinte

Mai mult de 2 zile în urmă
11:00
Luna mai vine cu mai multe zile libere, cu ocazia sărbătorilor pascale, a Zilei Internaţionale a Solidarităţii Oamenilor Muncii (1 mai), a Zilei Victoriei și Zilei Europei (9 mai), care sunt declarate nelucrătoare în Republica Moldova. În acest context, Direcția generală educație, tineret şi sport Chișinău informează comunitatea despre activitatea grădinițelor, a complexelor educaționale, școlilor primare-grădinițe… Articolul Cum vor funcționa grădinițele din Chișinău, în ajunul zilelor de sărbătoare nelucrătoare din mai apare prima dată în Suntparinte.md.
27 aprilie 2024
20:30
O naștere blândă înseamnă că femeia și bebelușul sunt în centrul evenimentului, în timp ce echipa medicală îi asistă cu grijă și este receptivă la nevoile lor. Acesta este principiul care stă la baza celei de-a doua ediții a Marșului Nașterii, organizat de Anna Smolnițchi, mamă, jurnalistă și formatoare de opinie. Evenimentul va avea loc… Articolul Vino mâine la Marșul Nașterii! Copiii tăi se vor distra, în timp ce tu vei afla informații valoroase apare prima dată în Suntparinte.md.
26 aprilie 2024
12:20
Sărbătorile pascale sunt mai frumoase când sunt petrecute la Shopping MallDova. Aici, tradițiile sunt promovate într-un mod inedit și captivant. În această perioadă, iepurașul de Paște aduce nu doar ouă colorate și dulciuri, ci și cele mai tentante promoții și oferte la produsele tale preferate. Este momentul perfect să-ți umpli coșul de cumpărături cu tot… Articolul Descoperă surprizele de Paște, la Shopping MallDova: Promoții atractive și activități distractive pentru toată familia apare prima dată în Suntparinte.md.
24 aprilie 2024
20:20
În această noapte, teritoriul țării noastre a fost traversat de un nor de praf saharian, care s-a amestecat cu picături de ploaie. Particulele de praf au fost vizibile în special pe mașini. Agenția de Mediu anunță că aceste particule pot cauza o serie de probleme de sănătate, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii preexistente, cum ar… Articolul Norul de praf saharian, în Moldova. Persoanele cu afecțiuni respiratorii sunt îndemnate să limiteze plimbările apare prima dată în Suntparinte.md.
23 aprilie 2024
10:50
Centrul de Sănătate Publică recomandă neadmiterea copiilor nevaccinați în procesul educațional, în contextul riscului infectării cu rujeolă în Chișinău și în toată țara. Rujeola, cunoscută în popor ca „pojar”, este o boală infecțioasă, de șase ori mai contagioasă decât gripa, fiind mai molipsitoare și decât tuberculoza sau Ebola. De la începutul anului curent, în Republica… Articolul Centrul de Sănătate Publică recomandă neadmiterea copiilor nevaccinați în școli și grădinițe apare prima dată în Suntparinte.md.
10:40
Centrul de Sănătate Publică recomandă neadmiterea copiilor nevaccinați în procesul educațional, în contextul riscului infectării cu rujeolă în Chișinău și în toată țara. Rujeola, cunoscută în popor ca „pojar”, este o boală infecțioasă, de șase ori mai contagioasă decât gripa, fiind mai molipsitoare și decât tuberculoza sau Ebola. De la începutul anului curent, în Republica… Articolul Centrul de Sănătate Publică recomandă nadmiterea copiilor nevaccinați în școli și grădinițe apare prima dată în Suntparinte.md.
17 aprilie 2024
18:50
Primul articol scris acum doi ani pentru platforma media Suntparinte.md avea următorul titlu: „Nu le mai spuneți copiilor că sunt aduși de barză”… și nici găsiți în varză sau procurați de la magazin. Vorbesc despre aceasta cu părinții la ședințele pe care le desfășor atât în instituția unde activez, cât și în afara ei. Am… Articolul Psihologa Aurelia Zlotea: Implicarea trebuie să vină din partea fiecăruia, ca elevii să aibă performanțe și deprinderi de viață apare prima dată în Suntparinte.md.
12:40
Ministerul Muncii și Protecției Sociale va angaja peste 2.000 de asistenți personali din mun. Chișinău, care au fost demiși sau cărora le-au fost modificate contractele individuale de muncă, prin reducerea normei de muncă. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o Hotărâre în acest sens. Guvernul a aprobat instituirea Serviciului social „Asistență personală” cu specializare înaltă… Articolul Asistenții personali din Chișinău, demiși sau cărora le-a fost redusă norma de muncă, vor fi angajați de Minister apare prima dată în Suntparinte.md.
16 aprilie 2024
14:10
În noul an de studii, careul de 1 septembrie ar putea avea loc duminică, în timp ce festivitatea dedicată ultimei zile de școală (31 mai) – în zi de sâmbătă. O asemenea inițiativă a fost propusă de Ministerul Educației și Cercetării, precizând că, în schimb, va fi majorată durata vacanțelor de toamnă și de primăvară.… Articolul Careurile școlare, la 1 septembrie și 31 mai, ar putea avea loc în weekend apare prima dată în Suntparinte.md.
15 aprilie 2024
18:20
Acceptarea și lupta pentru siguranța propriului copil sunt principalele provocări cu care se confruntă părinții persoanelor din grupul LGBTQI+. Pentru a îndemna societatea să fie tolerantă și să respecte drepturile persoanelor din această comunitate, zeci de mame și tați s-au reunit la Chișinău, la prima Conferință internațională a părinților persoanelor din grupul LGBTQI+, organizată de… Articolul „Eram gata să vând apartamentul, doar să-mi tratez fiul, apoi am înțeles că așa s-a născut el”. Prima Conferință internațională a părinților persoanelor LGBTQI+ apare prima dată în Suntparinte.md.
9 aprilie 2024
18:10
Practic fiecare a patra familie din Republica Moldova are cel puțin un membru plecat la muncă în străinătate, în timp ce fiecare al șaselea moldovean planifică să plece peste hotare. Drept consecință a fenomenului de migrație sunt familiile dezintegrate temporar, unde unul sau ambii soți pleacă în altă țară pentru un câștig mai bun.  Fenomenul… Articolul Efectele migrației: Cum „virusul plecării” poate pune în pericol sănătatea copiilor și a cuplurilor apare prima dată în Suntparinte.md.
4 aprilie 2024
18:30
„În copilărie îmi doream să devin profesoară de limba română, fiind inspirată de pedagogii mei. După ce am participat, prima dată, la un Media Tur și a fost creat un Media Club în școala mea, am înțeles că locul meu e în jurnalism și că vocația mea este să fac auzită vocea tinerilor și a… Articolul „Datorită Media Clubului din școală, am înțeles că vocația mea e să fiu jurnalistă și să fac auzită vocea comunității” apare prima dată în Suntparinte.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.