Radio Chisinau

Acum o oră
23:45
Istoria dinastiei muzicale americane Jackson
Acum 6 ore
19:10
Producătorul auto nipon Honda intenţionează să îşi închidă fabrica din Marea Britanie, până în 2022, urmând a fi desfiinţate peste 3.000 de locuri de muncă, informează Rador.
18:55
Guvernul turc a estimat luni la circa 312.000 numărul de refugiaţi care au reuşit să revină din Turcia la căminele lor din Siria datorită zonelor de securitate create în urma intervenţiilor militare turce începând din august 2016, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.
18:45
Ministrul de externe ucrainean a cerut luni Uniunii Europene sute de milioane de euro în credite şi ajutor pentru infrastructură şi afaceri în regiunile sale din est şi sud despre care susţine că Rusia încearcă să le "sufoce", relatează Reuters, potrivit Agerpres.
18:40
Candidatul independent Viorel Savva, înscris în cursă pe circumscripția 51 (SUA și Canada), a anunțat că se retrage din cursa electorala. Într-o postare video pe pagina sa de Facebook, el și-a rupt în direct legitimația de candidat. Viorel Savva urma să figureze în buletinul de vot cu numărul trei.
18:25
Ucraina va lansa o linie de feribot de-a lungul graniţei cu România, în ideea de a consolida conectivitatea regională, a anunţat luni mass media din Ucraina, preluată de Xinhua și Agerpres.
Acum 8 ore
18:10
Marea Britanie neagă că ar fi existat incursiuni ale forţelor navale spaniole în timpul unui incident în care o navă militară spaniolă a încercat să ceară navelor comerciale să părăsească apele britanice din apropiere de Gibraltar, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, relatează Reuters, potrivit Mediafax.
17:50
O distilerie canadiană care produce votcă a pierdut 30.000 de litri de apă provenită dintr-un aisberg, într-un aparent furt, potrivit Digi24.ro.
17:30
Pe pagina web www.servicii.gov.md sunt disponibile 635 de fișe de servicii publice. Platforma pune la dispoziție spre accesare 164 de e-servicii. Pe parcursul următorilor trei ani, urmează a fi supuse procesului de re-inginerie cel puțin 21 de servicii publice administrative care sunt cele mai solicitate de către cetățeni, transmite IPN.
17:10
Lansarea în producţie a avionului mediu-curier MC-21, de importanţă majoră pentru industria aeronautică rusă, a fost întârziat cu un an din cauza sancţiunilor americane, a declarat luni şeful conglomeratului industrial şi militar rus Rostec, citat de AFP și Agerpres.
17:05
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organiza astăzi, 18 februarie, mai multe activități de informare cu privire la serviciile prestate, inclusiv cele recent introduse în conformitate cu noua lege cu privire la ocuparea forței de muncă. Activitățile sunt prilejuite de împlinirea a 28 ani de la crearea Serviciului public de ocupare a forței de muncă.
16:45
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală în domeniile energetic, de mediu, educațional și cultural.
16:35
În contextul, informațiilor apărute în presă referitor la majorarea tarifelor la gazele naturale și energia electrică, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că este un fals care are ca scop inducerea în eroare a consumatorului.
16:30
Mai mulţi miniştri de externe din UE şi guvernul britanic au respins luni cererea preşedintelui american Donald Trump ca ţările europene să îi repatrieze pe luptătorii străini capturaţi în Siria, dar au recunoscut în acelaşi timp că statele membre trebuie să gestioneze această chestiune sensibilă, relatează DPA şi AFP, potrivit Agerpres.
16:30
Angajații Direcției generale locativ-comunală și amenajare, care au muncit peste program la deszăpezirea orașului, în luna ianuarie, vor ridica salarii mai mari. Subiectul a fost discutat la ședința operativă de la Primărie, luni, 18 februarie, transmite IPN.
Acum 12 ore
16:20
Autorităţile din India au reţinut 23 de persoane suspectate că ar avea legătură cu gruparea teroristă care a revendicat atentatul din Kashmirul indian, soldat cu 44 de morţi, a informat duminică un oficial din cadrul Poliţiei, relatează site-ul postului CBC, citat de Mediafax.
16:05
Schimbările climatice reprezintă "o ameninţare existenţială" pentru toate ţările, avertizează miniştrii de Externe ai ţărilor Uniunii Europene, pledând pentru măsuri de contracarare a încălzirii globale, transmite Mediafax.
15:55
Un spectacol intitulat ”Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine” va avea loc mâine, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.
15:50
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a reiterat angajamentul autorităţilor Republicii Moldova în implementarea procesului complex de reforme interne, în special în domeniul justiţiei, relaţiilor cu mass-media şi societatea civilă, exprimându-și încrederea că succesele înregistrate în aceste domenii vor constitui argumente suplimentare pentru dinamizarea dialogului Republica Moldova-UE.
15:25
Campania electorală pentru alegerile guvernatorului autonomiei găgăuze a fost lansată oficial astăzi, 18 februarie, la Comrat. Despre aceasta a anunţat Comisia electorală a UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.
15:25
Grupul format din partidele de centru-dreapta va rămâne cel mai mare în Parlamentul European după alegerile din luna mai, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost publicate luni, 18 februarie.
15:15
Președintele statului Belarus a declarat că țara pe care o conduce este gata de unirea cu vechiul său aliat, Rusia, provocând noi îngrijorări în regiune. Dacă acest lucru se va întâmpla, Rusia ar ajunge vecină cu țări precum Polonia sau Lituania, potrivit Digi24.ro.
14:55
Un membru al Parlamentului Sloveniei a demisionat, după ce a recunoscut că a furat un sandviș dintr-un magazin din Ljubljana. Parlamentarul a încercat să se apere spunând că vânzătorii l-au ignorat, scrie BBC News, potrivit Digi24.ro.
14:45
Un sondaj realizat de compania IMAS cotează patru formațiuni politice cu șanse de a accede în viitorul Parlament.
14:40
Oficialii polonezi şi-au anulat orice participare la o reuniune a Grupului de la Vişegrad, programată să se desfăşoare în Israel luni şi marţi, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a sugerat, potrivit presei, că Polonia a fost complice la Holocaust, transmite Reuters. Reuniunea a fost anulată.
14:35
Alianţa Nord-Atlantică se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din ultimele şapte decenii, fiind afectată de o serie de provocări, inclusiv interne, dintre care cea mai mare este lipsa unei conduceri puternice şi principiale din partea SUA, arată un raport elaborat de experţi în securitate, relatează Mediafax.
14:25
Ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a făcut apel la țările membre UE să dea un răspuns "dur" Rusiei.
14:15
Şapte parlamentari laburişti şi-au dat demisia luni din principalul partid de opoziţie din Marea Britanie în urma abordării liderului Jeremy Corbyn faţă de Brexit şi a unei dispute privind antisemitismul, spunând că partidul Laburist a fost "deturnat de maşinăria politică de extremă stângă", scrie Mediafax.
13:45
Comisia Electorală Centrală anunță că vine să clarifice situația, în contextul „speculațiilor tot mai intense” pe seama participării la alegeri cu actele de identitate expirate.
13:40
La Chișinău a fost inaugurat astăzi șantierul de construcție a interconectorului de gaze naturale între România și Republica Moldova pe direcția Ungheni-Chișinău. Lucrările ar putea să fie finalizate până la sfârșitul anului 2019 și costă în jur de 93 de milioane de euro. La eveniment au participat oficiali de la Chișinău și București.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.