Radio Chisinau

Acum 6 ore
20:46
Parlamentul a aprobat hotărârea privind declararea vacanței unui mandat de deputat în fracțiunea Partidului Socialiștilor, ca urmare a decesului parlamentarei Irina Mizdrenco, transmite IPN.
20:26
Rămășițele pământești ale lui Salvador Dalí vor fi exhumate joi seara, pentru realizarea de teste ADN în cadrul cererii de paternitate depusă de o femeie din Figueres (provincia Girona, Catalonia). Operațiunea se va realiza începând cu ora locală 20:00 (18:00 GMT), după închiderea pentru public a Teatrului-Muzeu, unde este îngropat celebrul pictor spaniol, relatează EFE.
20:11
Slăbirea puternică a partidelor de opoziție și marginalizarea formațiunilor politice mici, ar fi una dintre consecințele evidente ale introducerii sistemului electoral mixt în R. Moldova, susține analistul politic Vlad Țurcanu.
19:51
De la începutul anului, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a primit 74 de petiții cu solicitări de efectuare a controlului privind încălcarea regimurilor juridice al averilor și intereselor personale, conflictelor de interese, restricțiilor și incompatibilităților. Dar cum încă nu au fost numiți în funcție inspectorii de integritate, autorii petițiilor au primit doar răspunsuri intermediare.
19:31
În Donbas, în ultimele 24 de ore, au fost uciși nouă militari ucraineni, cinci fiind răniți. Agenția UNIAN precizeaza  ca trupele separatistilor prorusi au tras din artilerie grea asupra pozițiilor armatei guvernamental.
Acum 8 ore
19:16
Reuniunea corpului ataşaţilor militari acreditaţi pentru Republica Moldova a avut loc astăzi la Centrul de Cultură şi Istorie Militară (CCIM).
18:51
Testele pentru examenele de bacalaureat din acest an au admis unele erori, recunoaște viceministrul educației Lilia Pogolșa. O comisie de evaluare a Ministerului Educației a constatat itemi care prezentau limbaj impropriu sau care nu aveau toate variantele de răspuns.
18:26
Conservatorii aflați la guvernare în Polonia au sfidat joi Comisia Europeană prin adoptarea unei legi controversate privind reforma Curții Supreme poloneze, act normativ denunțat de opoziție drept o 'lovitură de stat' care va reduce independența sistemului judiciar, transmite AFP.
18:16
Premierul Mihai Tudose i-a transmis, joi, într-o convorbire telefonică, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, că România va continua programele de asistență cu Republica Moldova și va sprijini în continuare traseul proeuropean al Chișinăului, au precizat, pentru AGERPRES, surse oficiale.
18:06
Curtea de Apel a respins astăzi recursul avocaților primarului Dorin Chirtoacă privind arestul la domiciliu. După ședința de judecată, el a declarat presei că nu există niciun motiv de a fi ținut în arest pentru că urmărirea penală s-a finalizat.
17:46
Trupele ruse care staționează în regiunea separatistă transnistreană au început pregătirile pentru un exercițiu militar ce prevede forțarea unui curs de apă.
17:36
Peste 41 de milioane de produse contrafăcute, în valoare de circa 670 milioane de euro, au fost confiscate, anul trecut, la graniţele Uniunii Europene - arată datele publicate, astăzi, de executivul comunitar.
Acum 12 ore
17:16
Președinții de raion vor putea fi aleși nu doar din rândul consilierilor raionali. O inițiativă legislativă în acest sens a fost votată astăzi, 20 iulie, în primă lectură, transmite IPN.
17:01
Rușii prefera sa auda despre succesele regimului stalinist și să nu li se aminteasca despre crimele dictatorului Iosif Stalin, potrivit sondajului realizat de „VCIOM-Sputnik“.
16:51
Venirea vicepremierului rus Dmitri Rogozin în Republica Moldova este o provocare și o încălcare a normelor diplomatice, în condițiile în care Ministerul de Externe de la Chișinău îi recomandă să se abțină de la această vizită, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.
16:26
Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a prelungit astăzi cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru fostul deputat PLDM Chiril Lucinschi. Pe lângă asta, ordonanța de punere sub învinuire emisă la 26 mai pe numele lui Chiril Lucinschi a fost completat cu un nou capăt de acuzare – fals în declarații, potrivit procurorului care instrumentează cazul.
16:11
Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu atitudinea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) față de jurnalista de investigaţie Mariana Raţă care a fost admonestată public la şedinţa CSM.
15:51
Declarația liderului separatiștilor pro-ruși din Donețk, Aleksandr Zaharcenko, privind înființarea unui nou stat în bastionul rebel, numit „Mica Rusie”, a stârnit stupoare și indignare la Berlin.
15:41
Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, a anunțat despre intențiile sale de a construi pe teritoriul țării o baza rusă, cu scopul declarat de asigurare a „asistenței în caz de dezastre naturale”.
15:21
Cel mai important grup politic din Parlamentul European, Partidul Popular European, solicită Comisiei Europene să oprească finanțarea Republicii Moldova și să revizuiască Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, după votarea sistemului electoral mixt de Parlamentul de la Chișinău.
15:06
14:51
La doar câteva ore după ce a fost votată în Parlament, Igor Dodon a promulgat Legea cu privire la trecerea la sistemul electoral mixt.
14:46
Cea de-a doua sesiune de negocieri între UE și Marea Britanie privind Brexitul s-a încheiat joi la Bruxelles, constatându-se poziții divergente privind justiția europeană și costul despărțirii de UE, scrie Agerpres.
14:41
Parlamentul a votat astăzi în lectură finală modificarea sistemului electoral, un proiect care a provocat dezbateri aprinse pe parcursul ultimelor câteva luni. Opoziția a părăsit ședința Parlamentului, în semn de protest. Potrivit noii legi, începând cu alegerile parlamentare următoare, 50 de deputați vor fi aleși în continuare pe liste de partid, iar 51 în circumscripții uninominale. 
14:36
Parlamentul a votat astăzi în lectură finală modificarea sistemului electoral, un proiect care a provocat dezbateri aprinse pe parcursul ultimelor câteva luni. Opoziția a părăsit ședința Parlamentului, în semn de protest. Potrivit noii legi, începând cu alegerile parlamentare următoare, 50 de deputați vor fi aleși în continuare pe liste de partid, iar 51 în circumscripții uninominale. 
14:26
Angajații din sectorul privat ar putea primi tichete de masă din partea angajatorului, care nu vor fi impozitate și care vor constitui un supliment la salariu, potrivit unui proiect votat astăzi în a doua lectură de Parlament. 
14:11
Două manifestații, pro și contra sistemului de vot mixt, au avut loc astăzi în fața Parlamentului, în timp ce deputații dezbăteau în plen proiectul PD-PSRM.
14:06
O nouă lege a bibliotecilor, aprobată astăzi în lectură finală de Parlament, va obliga administrațiile locale să completeze fondul de carte al bibliotecilor.
13:56
Președintele conservator polonez Andrzej Duda a refuzat să se întâlnească cu șeful Consiliului European, Donald Tusk, pentru a discuta despre reformele controversate ale sistemului judiciar în Polonia, un motiv de îngrijorare la Bruxelles, a anunțat unul dintre colaboratorii săi, citat de Agerpres.
13:41
Președintele Igor Dodon salută votul celor 74 de deputați care au votat pentru proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el menționează că aceasta corespunde inițiativei pe care a lansat-o în luna aprilie a acestui an și a menținut în totalitate conceptul pe care l-a propus.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.