Radio Chisinau

Acum 6 ore
20:40
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, prin care valabilitatea paşapoartelor simple electronice creşte la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 de ani.
20:15
Selecţionata Belgiei a învins reprezentativa statului Panama cu scorul de 3-0 (0-0), luni, pe Stadionul Fişt din Soci, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. 
20:00
Ambasada Germaniei în Republica Moldova a donat poliţiei din Găgăuzia un microbuz specializat de model Opel, numit Centrul mobil de informare a cetăţenilor şi de prevenire a infracţiunilor.
19:40
Circa 94 de milioane de lei, pentru un număr de 770 de dosare, au fost trecute în contul producătorilor agricoli solicitanți de subvenții, începând cu luna februarie și până în prezent, transmite IPN.
Acum 8 ore
19:30
Poliţia bosniacă a închis luni pentru scurt timp un punct de trecere de la frontiera cu Croaţia pentru a bloca un grup de migranţi care încercau să traverseze o zonă împădurită pentru a ajunge în Uniunea Europeană, a precizat poliţia de frontieră într-un comunicat, relatează Reuters.
19:10
Oficiul Avocatului Poporului a sesizat Autoritatea Națională de Integritate asupra situației unor demnitari și funcționari publici, care nu își pot depune declarațiile de avere și interese în regim on-line, din convingeri religioase. Opinia Ombudsmanului a fost examinată în cadrul ședinței de luni, 18 iunie, a Consiliului de Integritate al ANI.
18:55
Aplicarea acordului de liber schimb dintre UE şi Canada (acordul CETA) va înceta în întreaga Uniune Europeană dacă Italia îşi pune în practică ameninţarea de a nu-l ratifica, guvernul de la Roma invocând faptul că această înţelegere nu protejează suficient denumirile de origine şi indicaţiile geografice ale produselor italiene, a anunţat luni Comisia Europeană, informează agenţia EFE.
18:40
Selecţionata Suediei a învins reprezentativa Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0), luni, pe stadionul din Nijnîi Novgorod, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. 
18:20
Adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Wess Mitchell, care efectuează o vizită la București a vorbit despre importanța României în regiunea Mării Negre, în contextul în care Rusia și China vor să își extindă influența în zona estică.
18:05
Jaime Penedo, portarul echipei Dinamo Bucureşti, este titular în meciul de debut al selecţionatei Panama la o Cupă Mondială de fotbal, luni, contra Belgiei, pe Stadionul Fişt din Soci, în Grupa G a turneului final din Rusia.
17:55
Consilierii municipali din Chișinău au decis alocarea a șase milioane de lei pentru Primăria Țânțăreni și a altor patru milioane pentru Primăria Geamăna din Anenii Noi drept compensație pentru faptul că locuitorii acestor sate au acceptat redeschiderea poligonului de păstrare a deșeurilor, după criza gunoiului din vara anului trecut, transmite IPN.
17:45
Un palestinian a fost ucis, la graniţa ce desparte Fâşia Gaza de Israel.
Acum 12 ore
17:30
O delegație formată din veterani ai războiului de la Nistru au pornit luni, 18 iunie, spre Alba Iulia pentru a duce Flacăra Unirii. Un marș al unioniștilor de pe ambele maluri ale Prutului va trece prin zeci de orașe și județe din România și R. Moldova. Acțiunea este o inițiativă a Alianței pentru Centenar în parteneriat cu administrațiile locale din cele două state. 
17:20
Al doilea oraş ca mărime din Japonia, Osaka, a fost zguduit de un puternic seism, însă nu au fost semnalate distrugeri la scară largă.
17:05
Preşedintele american, Donald Trump, a luat poziţie, luni, faţă de criza politică din Germania, afirmând că poporul german se ridică împotriva cancelarului federal Angela Merkel în problema migraţiei, informează dpa şi AFP.
16:55
Cea de a zecea ediţie a Târgului Gaudeamus Timişoara, evenimentul cu numărul 106 organizat de Radio România sub acest brand s-a încheiat ieri, în prezenţa unui public încă numeros.
16:45
Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost împuşcat luni dimineaţă, în apropierea unei şcoli primare de lângă oraşul Bury, situat în zona metropolitană Manchester, Marea Britanie, bărbatul fiind transportat la spital în stare gravă, informează site-ul cotidianului The Sun.
16:35
Înregistrarea mijloacelor de transport cu numere din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului – pentru accesul în traficul internațional – va fi efectuată în subdiviziunile Agenției Servicii Publice din Tiraspol și Râbnița.
16:20
Tergiversarea validării mandatului de primar și a alegerilor din 3 iunie reprezintă o ilegalitate împotriva locuitorilor Chișinăului și împotriva Capitalei. Declarația a fost făcută de primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, într-o conferință de presă.
16:15
Aproape jumătate dintre cei 630 de migranţi salvaţi de nava Aquarius şi sosiţi duminică în portul spaniol Valencia vor să ceară azil în Franţa, a anunţat luni guvernul Spaniei, condus de socialistul Pedro Sanchez, informează AFP.
15:50
Consilierii municipali au votat pentru alocarea unui ajutor unic de 500 de lei cadrelor didactice din Chișinău. Suma totală care va fi transferată din bugetul municipal în aceste scopuri se ridică la 4,2 milioane de lei. Beneficiari sunt peste șase mii de profesori din instituțiile de învățământ primar și secundar, transmite IPN.
15:40
Aproape o tonă de resturi vegetale au fost prelucrate și transformate în biohumus, timp de un an, în cadrul unui proiect care vine să soluționeze problema emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă, prin gestionarea deșeurilor alimentare.
15:30
Maşinile Google Street View se întorc în România, în această vară, pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps.
15:20
Guvernul Franţei a luat decizia corectă atunci când a refuzat să primească nava umanitară Aquarius, sosită în Spania după ce a rătăcit o săptămână pe Marea Mediterană cu 630 de migranţi la bord, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii luni, informează AFP.
15:05
Postul vamal de frontieră Sculeni va rămâne funcțional pe întreaga perioadă a lucrărilor de reconstrucție. Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a mers personal în post pentru a examina, împreună cu proiectanții și angajații postului, modalitatea de organizare a controlului vamal în condițiile unei reconstrucții capitale a postului.
14:55
Alpinistul Peter Maier a asistat la un fenomen rar în Austria: un tsunami căzut din cer. Scena pe care el a filmat-o în zona lacului Millstater dă impresia că în lac se varsă o găleată de apă.
14:50
Columbia şi Polonia vor debuta marţi la Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie - 15 iulie), în timp ce echipa gazdă va susţine deja al doilea său meci în turneu, contra Egiptului.
14:35
Romgaz a participat la procesul de rezervare a capacităţii conductei care transportă gaze naturale din România în Ucraina, a declarat, luni, Vasile Ciolpan, director în cadrul producătorului român de gaze Romgaz.
14:25
După două încercări nereușite de a se întruni în ședință săptămâna trecută, Consiliul Municipal Chișinău a alocat luni, 18 iunie, un teren cu suprafața de 1 ha, din sectorul Ciocana al Capitalei, pentru proiectarea și construcția gazoductului Ungheni-Chișinău.
14:15
Preşedintele iranian Hassan Rouhani va efectua o vizită oficială la Viena pe 4 iulie, în contextul demersurilor Teheranului de a obţine garanţii din partea puterilor europene, Rusiei şi Chinei, pentru menţinerea în vigoare a acordului privind programul său nuclear, informează Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.