Radio Chisinau

Acum 10 minute
14:15
Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor s-a reunit astăzi într-o ședință în care au discutat situația politică din Republica Moldova și pregătirea pentru alegerile locale din 20 octombrie.
Acum 30 minute
14:00
Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 4,7 milioane de lei pentru reparația acoperișurilor clădirilor de menire socială și administrative, avariate în urma calamităților naturale din 3 iulie 2019, potrivit unei hotărâri a cabinetului de miniștri aprobată la 21 august, informează MOLDPRES.
13:55
Un miting de comemorare a victimelor regimului comunist va avea loc în seara zile de 23 august în Parcul Catedralei din Chișinău, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentropp, în urma căruia, în 1940, Basarabia, până atunci parte a Statului Român, a fost ocupată de către URSS. Pactul a fost semnat între URSS și Germania nazistă la 23 august 1939.
Acum o oră
13:50
Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat azi demisia a peste 20 de secretari de stat de la diferite ministere. Unii dintre ei au fost demiși, alții au plecat din funcții în baza cererilor de demisie, scrie TV8.
13:40
Moscova va fi întotdeauna solidară cu Venezuela și intenționează să contracareze presiunile care se fac asupra autorităților de la Caracas, a declarat ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, la întâlnirea avută cu vicepreședintele executiv al Venezuelei, Delcy Rodriguez, scrie Rador.
Acum 2 ore
13:15
Numărul incendiilor de pădure în Brazilia a crescut cu 83% de la începutul anului 2019, comparativ cu anul precedent, în special în Amazonia, din cauza defrişărilor şi a secetei, relatează miercuri AFP, preluat de Agerpres.
13:10
Astăzi ne-am propus să vorbim despre caritatea medicală, ce înseamnă să faci caritate în acest domeniu.
13:10
15 copiii rămași fără ocrotire părintească, care vor merge în acest an în clasa I, au primit ghiozdane și rechizite din partea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, precum și alte cadouri din partea sponsorilor. În cadrul unui eveniment organizat la Primărie, copiii au recitat poezii și au cântat, transmite IPN.
13:00
O judecătoare canadiană a acceptat marţi să fie transmise către mass-media o înregistrare video şi diverse documente legate de arestarea directoarei financiare a companiei chineze Huawei, la începutul lui decembrie, la Vancouver, arestare aflată la originea unei grave crize diplomatice între Ottawa şi Beijing, informează miercuri AFP, preluat de Agerpres.
12:55
În iulie, creditele noi acordate au constituit 2 850,4 milioane de lei, în creștere cu 14,9% față de aceeași lună a anului trecut. Ponderea creditelor acordate în moneda națională a reprezentat 72,7%, a celor în valută – 27,3%. Cele mai atractive au fost creditele acordate pe termene de la doi până la cinci ani, transmite IPN cu referire la datele Băncii Naţionale a Moldovei.
12:45
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, fostă numărul unu mondial, şi-a confirmat participarea la viitoarea ediţie a turneului de la Auckland (Noua Zeelandă), în cadrul pregătirilor pentru Openul Australiei, ediţia 2020, informează site-ul WTA, citat de Agerpres.
12:40
Australia se va alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul, a anunţat, miercuri, şeful Guvernului de la Canberra, Scott Morrison, potrivit cotidianului The New York Times, preluat de Mediafax.ro
12:30
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, se disociază de ultimele numiri la Curtea Constituțională (CC), pentru care nu a votat, și cere liderilor celor trei partide din coaliția majoritară, care și-au exprimat inclusiv „regretul” în legătură cu numirea lui Vladimir Țurcan la șefia Înaltei Curți, să-și retragă candidații afiliați politic din această instituție, scrie Ziarul Național.
12:25
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut marți, 20 august, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republicii Moldova, Oleg Vasneţov, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.
Acum 4 ore
12:10
Rusia a depistat noi cazuri de pestă porcină africană în regiunea Amur de lângă frontiera sa cu China, au anunţat miercuri autorităţile locale, scrie Rador.
12:10
Autorităţile indoneziene au dat în urmărire peste 250 de deţinuţi care au evadat dintr-o închisoare din provincia West Papua. Evadarea s-a produs luni când străzile din mai multe oraşe au fost inundate de protestatari care au blocat şosele şi au incendiat clădiri, inclusiv închisoarea respectivă, scrie Rador.
12:05
Toată puterea în stat este acaparată de un partid care reprezintă deschis interesele Federației Ruse, atenționează Partidului Liberal Democrat. Biroul Permanent al PLDM, reunit ieri în ședință, a aprobat o declarație privind situația social-politică de după crearea coaliției de guvernare PSRM-ACUM, în care atenționează că democrația și statul de drept din Republica Moldova se află într-un mare pericol.
11:50
Premierul britanic, Boris Johnson, încearcă să obţină sprijinul SUA şi al Chinei pentru ca fostul ministru britanic de Finanţe, George Osborne, să fie desemnat viitorul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat pentru Bloomberg o sursă din apropierea acestui dosar, preluat de Agerpres.
11:40
Șeful Agenției de Guvernare Electronică, Eugeniu Ursu, a plecat din funcție. Acesta a depus după demisie, la Autoritatea Națională de Integritate, declarația de venit pentru anul 2019. Documentul a fost semnat pe 20 august, scrie TV8.
11:25
Un angajat al consulatului britanic de la Hong Kong a fost reţinut în oraşul chinez de frontieră Shenzhen, a anunţat miercuri Ministerul de Externe din China, scrie Rador.
11:05
Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că şi-a amânat întrevederea cu Mette Frederiksen prevăzută pentru începutul lui septembrie, în condiţiile în care premierul danez nu manifestă interes pentru o eventuală achiziţionare de către Trump a Groenlandei, teritoriu autonom ce aparţine Danemarcei, informează AFP, preluat de Agerpres.
10:55
Doar șapte dintre cei 15 pretendenți la funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor au trecut de etapa probei scrise din concurs. CV-urile candidaților care vor urma să treacă de proba interviului nu au fost însă făcute publice, scrie Ziarul de Gardă.
10:50
Poluarea atmosferică afectează plămânii şi scurtează durata de viaţă, dar este asociată şi cu un risc mai ridicat de a dezvolta boli psihice, sugerează cercetătorii într-un nou studiu publicat marţi şi fundamentat pe date medicale provenite de la milioane de pacienţi din Statele Unite şi Danemarca, informează Reuters, preluat de Agerpes.
10:30
Un petrolier iranian s-a defectat, miercuri, în Marea Roşie, dar echipajul este în siguranţă şi lucrează pentru repararea imediată a navei, a transmis agenţia de presă IRNA, citată de Reuters, preluat de Mediafax.ro
10:30
Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr solicită instituțiilor de resort ale statului să instituie un moratoriu cu privire la tranzacționarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Formaţiunea mai cere să nu fie recunoscută legalitatea tranzacției dintre Avia Invest și NR Investments Ltd până când nu va fi o decizie definitivă a instanțelor de judecată cu privire la legalitatea concesionării Aeroportului Chișinău în baza urmării penale inițiate de către Procuratura Generală și CNA.
Acum 6 ore
10:20
Încă un dosar penal pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon a fost trimis în judecată, anunță Procuratura Anticorupție, citat de TV8. Potrivit acuzatorului de stat, dosarul este legat de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei criminale şi spălarea banilor – infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari
10:15
Autorităţile din Arabia Saudită au început să aplice marţi reforma anunţată la începutul lui august şi care le permite femeilor să obţină un paşaport de călătorie în străinătate fără permisiunea unui "gardian" de sex masculin, informează miercuri AFP, preluat de Agerpres.
10:10
Locuitorii evacuaţi din cauza incendiului violent izbucnit sâmbătă pe insula turistică spaniolă Gran Canaria au început să se întoarcă marţi seara la casele lor, în timp ce pompierii au progresat în lupta împotriva flăcărilor, fără ca incendiul să fie încă în totalitate sub control, relatează miercuri AFP, preluat de Agerpres.
09:50
Femeile care doresc să-și dezvolte afacerea pot obține granturi în valoare de până la 165 mii de lei. Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat cel de-al patrulea apel de proiecte în cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri" (PFA), transmite MOLDPRES.
09:40
Preşedintele Igor Dodon convoacă de urgentă Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu tranzacția de vânzare a companiei Avia Invest, „care conform deciziei criminale a fostei guvernări a preluat Aeroportul Internațional Chișinău”- precizează șeful statului, citat IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.