Radio Chisinau

Acum 8 ore
19:55
Şeful Agenţiei pentru Refugiaţi a ONU a spus că lumea trebuie să fie pregătită pentru un val uriaş de oameni, posibil câteva milioane, care îşi vor părăsi ţările ca rezultat al schimbărilor climatice.
Acum 12 ore
19:40
O misiune de audit la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord analizează, în perioada 20-23 ianuarie, modul cum a fost desfășurată etapa de elaborare a documentației tehnice pentru șase proiecte regionale de aprovizionare cu apă, canalizare și eficiență energetică în clădirile publice. Elaborarea acestei documentații a fost posibilă datorită suportului Uniunii Europene, oferit prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), transmite MOLDPRES.
19:05
O particulă recent descoperită în sistemul nostru imunitar ar putea fi folosită pentru a trata toate tipurile de cancer, spun oamenii de știință.
18:50
Circa 10.000 de poliţişti sunt desfăşuraţi la Ierusalim şi pe rutele care duc spre acest oraş pentru a asigura securitatea celor 47 de delegaţii din lumea întreagă aşteptate să sosească săptămâna aceasta în Israel pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz, informează marţi publicaţia Times of Israel.
18:25
Statele Unite doresc un acord comercial cu Uniunea Europeană, a declarat, marţi, preşedintele american, Donald Trump, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o în oraşul elveţian Davos cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.
18:10
Epava pachebotului Titanic a intrat sub protecția SUA și a Marii Britanii, după ce ambele state au ratificat un acord care le oferă dreptul de a accepte sau respinge accesul pe navă. Totodată, SUA și Marea Britanie vor decide și în privința obiectelor găsite în afara epavei.
17:50
Legislaţia GDPR implementată la nivelul întregului bloc european, care impune o serie de reguli în ce priveşte datele personale, a generat până acum amenzi de 114 milioane euro, după ce a intrat în vigoare în mai 2018, potrivit unei cercetări realizate de firma de avocatură DLA Piper, scrie zf.ro și bizlaw.
17:35
Guvernul britanic a anunţat înăsprirea pedepselor pentru cei care comit acte teroriste şi interzicerea eliberării lor anticipate.
17:30
Preşedintele american Donald Trump a lansat astăzi un atac împotriva activiştilor de mediu, la Forumul Economic Mondial de la Davos.
17:25
Autoritățile din Elveția au dejucat o operațiune de spionaj rusească care implica folosirea unor agenți care s-au dat drept instalatori și care aveau misiunea de a instala microfoane, pentru a obține informații de la liderii și oamenii de afaceri prezenți la Forumul Economic de la Davos, informează The Moscow Times, care citează ziarul elvețian Tagez Anzeiger.
17:10
Un concert aniversar cu genericul „Ion Negură la 70 de ani cu 70 de naiuri” a avut loc luni, 20 ianuarie, la Sala cu Orgă din Chișinău. La spectacol au participat discipolii profesorului universitar Ion Negură, Maestru în Artă, susținuți de Orchestra de Muzică Populară „Rapsozii Moldovei”, condusă de Vitalie Dorin, informează MOLDPRES.
16:55
A fost înregistrat un focar de pesta porcină africană, fiind depistate 35 de cazuri pozitive la mistreți găsiți morți în Rezervația naturală „Pădurea Domnească”, ce se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
16:40
La uniunea Scriitorului a avut loc zilele acestea o serată de omagiere a scriitorului, criticului literar și filologului Ion Ciocanu, cu ocazia împlinirii vârstei onorabile de 80 de ani.
16:30
Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, susține că președintele Igor Dodon nu a spus nimic nou după ședința Consiliului Suprem de Securitate și califică drept „PR ieftin” opțiunile anunțate de acesta pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.
16:15
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit astăzi, 21 ianuarie, pentru a stinge un autocar de model MAN.
16:10
Un laborator modern de hidroameliorații, dotat cu suportul proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova, a fost inaugurat marţi, 21 ianuarie, la Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM). După mai bine de 20 de ani, circa 150 de studenți, masteranzi și doctoranzi vor putea studia și vor efectua cercetări privind agricultura irigată, hidrologie, ingineria mediului, automatizarea stațiilor de pompare etc., transmite MOLDPRES.
15:55
Guvernul spaniol a declarat marţi "starea de urgenţă climatică şi de mediu" şi s-a angajat pentru primele o sută de zile de mandat să demareze acţiuni precum trimiterea în Parlament a Legii privind Schimbarea Climatică şi să definitiveze măsurile pentru a neutraliza emisiile de carbon până în 2050, relatează EFE.
15:50
A fost înregistrat un caz suspect la rujeolă, în municipiul Chișinău, la o persoană cu vârsta de 22 ani, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică într-un comunicat privind monitorizarea situației în perioada 1 - 21 ianuarie curent.
15:40
Anual, în Republica Moldova sunt înregistrate 370 de cazuri noi de cancer de col uterin, ceea ce reprezintă 20 de cazuri la 100 mii populație.
15:40
Şase din cele mai mari bănci centrale ale lumii au căzut de acord să facă schimb de cunoştinţe şi expertiză cu privire la posibilitatea emiterii propriilor monede digitale, a anunţat marţi Banca Centrală Europeană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
15:30
Promovarea şi implementarea principalelor documente de politici sectoriale în domeniul egalităţii de gen a fost discutată astăzi de Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Vladimir Iliev, şi Peterson Magoola, reprezentant de ţară interimar al organizaţiei UN Women în Republica Moldova.
15:15
Ministerul Afacerilor Interne se va adresa repetat către Interpol pentru a solicita darea în căutare internațională a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.
15:05
Iranul a confirmat, într-un raport, că rachetele pe care le-a folosit pentru a doborî avionul ucrainean cu 176 de pasageri sunt de fabricaţie rusească, relatează The Moscow Times, potrivit Digi24.ro.
15:05
Membrii Comitetului de organizare a concursului naţional au verificat dosarele depuse de participanţi.
15:00
Ministerul filipinez al Sănătăţii a anunţat, marţi, că investighează cazul unui băiat în vârstă de cinci ani care a ajuns în ţară de la Wuhan şi care a fost diagnosticat cu o tulpină încă neidentificată de coronavirus, informează CNN.
Acum 24 ore
14:40
Ministerul Afacerilor Externe de la București a lansat, marți, o atenționare de călătorie în provincia Hubei, Wuhan, din China, unde există un focar de pneumonie virală cauzată de coronavirus și recomandă românilor să evite deplasările în această zonă.
14:25
Fostul şef al Interpol, Meng Hongwei, a fost condamnat marţi la 13 ani de închisoare în China, după ce a recunoscut că ar fi primit mită în valoare de peste două milioane de dolari, informează Deutsche Welle și mediafax.
14:15
Deputații fracțiunii PAS fac apel la președintele Igor Dodon să facă demersurile necesare în adresa administrației de la Tiraspol pentru ca Alexandru Rjavitin să fie eliberat din detenția ilegală.
14:05
Oficiul Avocatului Poporului propune revizuirea Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova, astfel încât să nu fie permisă returnarea acestora în teritorii unde riscă să fie supuși torturii, tratamentelor inumane sau degradante.
13:55
Înmatricularea automobilelor înregistrate în stânga Nistrului este un proces corect și tot mai intens, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, în contextul scandalului din ultimele zile în privința acestui subiect. El consideră că a procedat corect contactându-l pe liderul separatist Vadim Krasnoselski, în timp ce deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate consideră că s-a umilit și a trădat interesele Republicii Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.