Radio Chisinau

Acum 6 ore
21:30
Cehii marchează, în acest sfârşit de săptămână, 30 de ani de la Revoluţia de catifea. Sute de mii de oameni s-au întors în locul celei mai mari demonstraţii de atunci și au cerut din nou demisia premierului, potrivit tvr.ro.
Acum 8 ore
20:50
La începutul săptămânii viitoare, moneda unică europeană se va scumpi cu zece bani și va avea un preț oficial de 19 lei și 42 de bani, informează MOLDPRES. 
20:10
Deputatul și ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a comentat, în cadrul unuii interviu pentru „Europa Liberă”, „felul cum s-au războit Vladimir Plahotniuc cu Igor Dodon în vara acestui an”
19:20
Un festival inedit are loc în Thailanda – Festivalul internațional al elefanților, potrivit trv.ro. Evenimentul a fost deschis de o parada la care au participat peste 150 de pachiderme.
Acum 12 ore
18:55
Corneliu Popovici, fostul consilier al președintelui prorus Igor Dodon și noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării este unul dintre autorii de tristă faimă ai manualelor de istorie integrată, repartizate în şcoli în 2006 la indicaţia lui Vladimir Voronin, scrie Inoprut.ro.
18:15
Circa 1,3 milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat recent în satul Tomai din autonomia găgăuză. Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul de la Comrat, transmite MOLDPRES.
17:35
Însoţit de alţi doi piloţi şi o mână de „tehnici” (una din sarcinile acestora e chiar îndepărtarea „fundiţelor” înainte de decolare), comandantul escadrilei 53 „Warhawks” de F 16, comandorul Cătălin Micloş se deplasează, cu paşi repezi , spre avionul său.E zi de antrenament. Misiunea de azi este rezumată în expresia „trageri reale cu muniţie de luptă în poligon”. Piloţii escadrilei sunt nerăbdători să zboare. Şi să tragă, se arat[ ]ntr-un material realizat de Digi24.ro.
17:10
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a pus duminică la îndoială realizarea planului de integrare a ţării sale cu Rusia, în timp ce Belarusul a iniţiat o politică de deschidere faţă de Occident, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
16:50
Primăria municipiului Chișinău anunță despre trecerea din viață a lui Petru Gontea, ex-șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, în perioada 2008-2018.
16:35
Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii proveniţi din Uniunea Europeană dacă vor câştiga alegerile parlamentare de pe 12 decembrie, transmite duminică Reuters.
16:15
Potrivit rapoartelor unor martori oculari dintr-un port din Crimeea ocupată de ruşi, Rusia deplasează trei vase ucrainene, reţinute în cursul anului 2018, în apele peninsulei.
15:50
În curtea regimentului de instrucție a Legiunii Străine din Franța se cântă „Treceți Batalioane Române Carpații”, scrie infoprut.ro.
15:35
Participanții la ședința Consiliului Politic Național al partidului „Platforma DA”, care a avut loc astăzi, au emis o declarație.
15:15
Justiţia din Basarabia a avut oameni demni de toată admiraţia şi care astăzi pot fi adevărate exemple pentru actualii judecători. Pentru că eroii neamului nu se uită niciodată, la Curtea de Apel Chişinău a fost inaugurat monumentul magistratului Vespasian Erbiceanu, primul preşedinte al instituţiei. Acesta a intrat in istorie pentru că a organizat legislaţia în Basarabia după Marea Unire de la 1918, scrie TVRMOLDOVA.MD 
14:50
Republica Moldova negociază un Acord în domeniul securităţii sociale cu Republica Elenă, care prevede protecție social pentru cetățenii care au muncit în statul grec, informează Bizlaw.md.
14:40
Scandalul importului şi plasării pe piaţă a câteva sute de tone de peşte contaminat cu paraziţi continuă, iar efectul acestuia ar putea fi creşterea preţurilor în condiţiile în care depozitele sunt pline cu peşte, scrie Mold-street.com.
Acum 24 ore
14:10
Fostul ambasador în SUA, deputatul Igor Munteanu a fost ales vicepreședinte al Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA)
13:55
Mongolia Interioară a raportat un nou caz de ciumă bubonică ce a fost confirmat duminică în regiunea din nordul Chinei, în ciuda declaraţiilor anterioare ale autorităţilor din domeniul sanitar potrivit cărora riscul izbucnirii unei epidemii este minim, informează Reuters, potrivit Agerpres.
13:45
Mai multe sectoare ale râurilor Botna, Nârnova, Cahul, Căinari, Ciuhur, Ciulucul Mijlociu ş.a. vor fi plantate cu perdele forestiere de protecție a malurilor.
13:25
13:05
Autorităţile au reţinut aproape 150 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate în arest preventiv, informează că Digi24.ro.
12:50
În Belarus au loc duminică alegeri parlamentare, considerate un barometru de putere pentru preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care conduce ţara de un sfert de secol şi vizează un nou mandat anul viitor, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.
12:45
Președintele Igor Dodon, șefa Legsilativului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu se întrunesc mâine, 17 noiembrie, la ora 8:00, în ședință.
12:10
Astăzi, 17 noiembrie 2019, Consiliul Politic Național al Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) s-a întrunit în ședință extraordinară comună cu aleșii săi, deputați, primari și consilieri locali.
11:55
Procurorul districtual din LA County a publicat, pe site-ul instituției, un anunț prin care îi îndeamnă pe oameni să nu își mai încarce telefoanele în porturi USB publice - precum cele din aeroporturi, hoteluri sau baruri -, deoarece pot deveni victimele hackerilor, transmiste Digi24.ro.
11:40
11:25
Veneţia, deja inundată, ar putea fi afectată duminică de o nouă creştere a nivelului apei, al treilea astfel de episod în mai puţin de o săptămână, după două maree înalte care au devastat oraşul italian supranumit "Serenissima", plasat în stare de urgenţă, informează AFP, potrivit Agerpres.
11:10
Directorul interimar al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Iurie Ceban și Adrian Videanu, Directorul adjunct al Direcției supraveghere și control din cadrul Direcției Generale a Vămilor a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) s-au întâlnit la punctul de trecere a frontierei “Cahul-Oancea” pentru a discuta rezultatele celei mai recente operațiuni comune “ANTITABAC 2019”.
10:50
În acest an, R. Moldova a înregistrat un nou maxim istoric al activelor oficiale de rezervă.
10:40
Statele Unite şi Coreea de Sud au decis să îşi amâne exerciţiile aeriene comune, pentru a încerca să încurajeze discuţiile cu Coreea de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.