Radio Chisinau

Acum 5 minute
18:25
Dreptul la apărare a minorilor aflați în conflict cu legea este unul dintre cele mai des încălcate. Un studiu realizat de avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, arată că 28 de minori din 38 au declarat că nu a văzut avocatul decât pe holul instanței sau deja în sala de judecată. Ombudsmanul spune că orice minor care ajunge în sistemul de justiție trebuie tratat ca și copil și trebuie să beneficieze de toate drepturile prevăzute de cadrul legal.
Acum 15 minute
18:15
Colosseumul din Roma și câteva dintre bijuteriile culturale ale Italiei și-au redeschis luni porțile după aproape trei luni de la închiderea lor în contextul pandemiei de coronavirus, în ceea ce poate fi considerat drept primul pas spre normalitate, relatează EFE, preluat de Agerpres.
Acum 30 minute
18:10
Ora de Vârf, emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.
18:05
Concertul elevilor de la liceele și școlile de muzică din Chișinău.
Acum o oră
17:50
Poliția din Hong Kong a interzis comemorarea din acest an a masacrului din Piața Tiananmen, o premieră în cele trei decenii care au trecut de la protestele oprite sângeros de regimul de la Beijing, scrie Digi24.ro
17:35
Deși statul este cel care trebuie să acopere cheltuielile pentru tratamentul copiilor, în condițiile în care aceștia sunt asigurați medical, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a declarat o problemă în acest sens se atestă în cazul bolilor rare.
Acum 2 ore
17:25
Iranul a anunțat, luni, în jur de 3.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică raportată în ultimele două luni în această țară, transmit AFP și Xinhua, citate de Agerpres
17:20
Real Madrid s-a întors la antrenamente ca echipă la baza sa sportivă după o pauză de 81 de zile, datorată pandemiei de coronavirus, care a determinat întreruperea campionatului de fotbal pe data de 12 martie, informează agenția EFE, preluat de Agerpres.
17:10
Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19
16:50
Guvernul britanic nu va susține readmiterea Rusiei în cadrul G7, însă este la latitudinea statului organizator al oricărui summit, de a decide pe care dintre lideri îi cheamă în calitate de invitat, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.
16:50
Impunerea unei noi taxe companiilor ar putea genera zece miliarde de euro pe an pentru a ajuta la finanțarea planurilor de stimulare, și va reprezenta mai puțin de 0,2% din cifra de afaceri a marilor companii care beneficiază de piața unică a UE, a anunțat luni Comisia Europeană (CE), transmite Reuters, preluat de Agerpres.
16:35
Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldovei obiectează împotriva unui punct din decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică, din data de 29 mai, care impune, odată cu redeschiderea bisericilor, „abținerea de la ritualul sfintei împărtășanii” ca măsură pentru diminuarea riscului de infectare cu noul tip de coronavirus, transmite IPN.
16:30
Ambasada Rusiei la București a început să promoveze în ultimele zile informații despre presupuse experimente microbiologice periculoase efectuate de cercetători americani în Ucraina. Această narațiune este însă o temă recurentă, promovată mai ales în unele țări din fostul bloc sovietic, parte a unei campanii de dezinformare, arată o analiză Sinopsis, potrivit g4media.ro.
16:30
Autoritatea Aeronautică Civilă informează despre aprobarea curselor charter pentru perioada 5 – 10 iunie, care vor fi operate de compania „Air Moldova”.
Acum 4 ore
16:15
În această după-amiază, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din nordul țării au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în localitatea Bârlădeni din raionul Ocnița.
16:10
O poveste în limba engleză în fiecare zi de luni! Programul „Story time” este lansat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și este o invitație pentru cei mici să valorifice colecțiile de carte în limbă engleză pe care le are instituția. În fiecare zi de luni, la ora 11.00, toți doritorii pot participa la program, pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Acesta presupune nu doar lectura poveștii, dar și o activitate interactivă: aplicație, modelare sau desen, în funcție de conținutul cărții, a declarat pentru IPN Eugenia Bejan, director adjunct al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.
16:00
Într-o mișcare extrem de rară de disidență în interiorul comapaniei Facebook, angajații lui Mark Zuckerberg se revoltă public la adresa acestuia, după ce fondatorul Facebook i-a luat apărarea lui Donald Trump în scandalul acestuia cu rețeaua socială rivală, Twitter, notează The Guardian, preluat de Digi24.ro
15:55
Peste 5.990.590 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost diagnosticate oficial în 196 de țări și teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puțin 2.491.400 sunt în prezent considerate vindecate, potrivit unui bilanț întocmit de AFP pe baza datelor oficiale de luni, ora 11:00 GMT, preluat de Agerpres.
15:55
Startup-urile IT din România și Republica Moldova, cu tehnologii în automatizări software (RPA), se pot înscrie la un concurs regional susținut de UiPath și Microsoft, în care se pun la bătaie un premiu de 50.000 de euro, sesiuni de mentorat și oportunități de vânzări, scrie infoprut.ro.
15:45
Ministerul Afacerilor Externe al României anunță repatrierea a 620 de cetățeni români din Olanda, Franța și Spania. Printre cei care au fost aduși în țară se numără și cetățeni care se aflau în tranzit din SUA și Canada și care au rămas blocați în țările de tranzit. Astfel, cu ajutorul MAE au ajuns acasă și doi cetățeni ai R.Moldova. 
15:40
Integrarea socială, dar și în sistemul de educație a copiilor cu cerințe educaționale speciale are loc. Însă se atestă rezerve în ceea ce ține de integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autist, copiilor cu deficiențe de auz și de vedere. Mulți dintre copiii cu probleme de sănătate mai sunt instituționalizați, neexistând un cadru legal clar cu privire la dezinstituționalizarea lor. Declarațiile au fost făcute de avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, într-un interviu pentru IPN.
15:30
Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, a calificat drept "furtună în pahar" critica adusă de premier și președinte proiectului de lege privind organizațiile neguvernamentale.
15:25
Turiștii nu au călătorit în Spania în aprilie, din cauza restricțiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), astfel încât veniturile din acest sector cheie au scăzut aproape cu jumătate în primele patru luni din 2020, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INE), transmite Reuters, preluat de Agerpres.
15:20
Reprezentanții organizației de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS Youth) au desfășurat luni un flashmob în fața Guvernului pentru a atrage atenția autorităților la problema accesului elevilor din R. Moldova la educația online.
15:10
Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a retras licențele ma multor brokeri de asigurare, informează BIZLAW.MD.
14:55
Sculptorul și pictorul Gheorghe Postovanu, deținător al ”Ordinului de Onoare”, laureat al mai multor premii naționale și internaționale, a împlinit astăzi 60 de ani, informează MOLDPRES.
14:45
La Washington și în zeci de alte orașe americane a fost declarată stare de asediu. Este reacția autorităților în fața miilor de manifestanți - unii dintre ei violenți - ieșiti în stradă după uciderea unui bărbat de culoare în timpul unei arestări, scrie CNN, preluat de Digi24.ro
14:35
Anul 2020 a început promițător. În primele două luni, veniturile Bugetului Public Național au crescut cu 13,4% față de perioada similară a anului trecut. Însă COVID-19, carantina și criza economică, a dat peste cap planificările bugetare, susține economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.
14:35
PlayRegina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, a ieșit în acest weekend, pentru prima oară de la impunerea restricțiilor de izolare, la o plimbare cu calul prin jurul castelului Windsor, potrivit unor imagini publicate de mass-media britanice, relatează luni EFE.
14:30
Un celebru medic italian de urgențe a dat asigurări că noul coronavirus a dispărut din Italia și că a venit timpul să ca italienii să nu mai fie "terorizați" inutil, afirmații care au provocat imediat reacții din partea autorităților și a altor specialiști, relatează AFP, preluat de Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.