Radio Chisinau

Acum 10 minute
17:45
Autoritățile armene au decretat oficial limba rusă drept limbă străină, a anunțat ministrul armean al educației și științei, Levon Mkrtcian.
Acum 30 minute
17:25
Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, au efectuat astăzi 27 de percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul evaziunii fiscale a întreprinderilor, în proporții deosebit de mari.
Acum o oră
17:05
Consiliul Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică a aprobat în unanimitate acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa scriitorului Paul Goma, pentru întreaga sa creație artistică. Candidatura lui Paul Goma a fost înaintată de Consiliul Științific al Institutului de Filologie și recomandată de Biroul Secției Științe Umanistice și Arte a Academiei de Științe a Moldovei (AȘM).
Acum 2 ore
16:50
Consilierii municipali din Partidul Socialiștilor au cerut primarului interimar al capitalei, Nistor Grozavu, să inițieze demiterea lui Mihai Molovanu din funcția de șef al Direcției sănătate, transmite IPN.
16:25
Emisiune dedicată celei mai cunoscute interprete de muzică rock din România
16:25
Ministrul american al apărării James Mattis a declarat luni că un test de bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific ar fi o 'demonstrație șocantă de iresponsabilitate', ca răspuns la amenințările în acest sens venite din partea Phenianului, relatează AFP.
16:10
Frauke Petry a făcut luni un anunț surpriză, spunând că nu se va alătura grupui parlamentar al AfD din Bundestag, invocând declarațiile agresive ale partidului în contextul alegerilor, notează Politico Europe.
Acum 4 ore
15:45
Egiptul a aprobat importul de grâu din România, respins anterior pe motiv că ar conţine seminţe de mac, potrivit Reuters.
15:35
Consilierul municipal Oleg Onișcenco, cercetat penal pentru corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu, și-a depus din proprie inițiativă mandatul la Primăria Chișinău.
15:20
Mai mult de jumătate din contractele de reabilitare a drumurilor încheiate cu companii străine sunt compromise și ar putea fi reziliate, sau companiile amendate. Experții sugerează că una din cauze ar fi lipsa de transparență în procesul de selectare a companiilor, precum și legislația imperfectă care le permite să se eschiveze de la efectuarea lucrărilor. 
15:00
Poliția britanică a efectuat luni o nouă arestare în cadrul anchetei asupra unui atac cu bombă comis într-un tren la metroul londonez din urmă cu 10 zile, informează Reuters.
14:40
Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, propune reanimarea comisiilor de sector interdepartamentale care ar facilita depistarea neregulilor comise în asigurarea ordinii sanitare. Propunerea de a relansa activitatea comisiilor în cauză, care nu mai activează de trei ani, a venit în cadrul ședinței operative de la Primărie Chișinău, transmite IPN.
14:20
Iranul și-a închis granițele cu Kurdistanul irakian, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, în cursul unei conferințe de presă săptămânale, citat luni de agenția Tasnim, relatează AFP.
14:05
Concert-maestrul celebrei orchestre Royal Concertgebouw Amsterdam, violonistul Liviu Prunaru, a avut rolul important de solist al acestui ansamblu în ultima seară a festivalului George Enescu, când a interpretat “Caprice Roumain pentru vioară și orchestră” de George Enescu, fiind ovaţionat de o sală de peste 3000 de spectatori.
14:00
Republica Moldova implementează o legislație concurențială, care este pe deplin aliniată la normele europene. Cu toate acestea, rămân nesoluționate subiecte din mai multe domenii, precum sectorul bancar, cel al telecomunicațiilor sau al asigurărilor, care necesită atenție și implicare, pentru a asigura respectarea condițiilor concurențiale. Concluzia a fost formulată de Asociația Investitorilor Străini, în cea de-a cincea ediție a Cărții Albe.
Acum 6 ore
13:55
Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a acceptat invitația șefului Legislativului, vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu de a participa la o dezbatere la portul public de televiziune.
13:50
Legea conform căreia portul tradițional burqa și niqab vor fi interzise va intra în vigoare începând cu 1 octombrie 2017 în Austria, notează New Europe.
13:45
Dacă Festivalul Enescu a fost evenimentul muzical al toamnei care a oferit melomanilor prilejul de a asista la o paradă a marilor orchestre şi marilor solişti ai lumii, o continuare firească este un proiect muzical parcă desprins puţin din el, căci îl va avea printre protagonişti pe concert-maestrul celebrei orchestre Royal Concertgebouw Amsterdam, care a fost programată în ultimele două seri pe scena festivalului: violonistul Liviu Prunaru. Artistul român are chiar rolul important de solist al acestei orchestre în ultima seară de festival, când va interpreta Caprice Roumain pentru vioară şi orchestră de George Enescu, lucrare pe care are bucuria de a o prezenta şi publicului olandez în cadrul altor două concerte cu prestigioasa orchestră, cu doar câteva zile înainte de sosirea la Bucureşti.
13:30
Meteorologii prognozează pentru această săptămână temperaturi în descreștere atât în timpul zilei, cât și al nopții. De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri pentru cea mai mare parte a țării. 
13:25
Municipiul Chișinău se confruntă cu lipsa mijloacelor de transport public, astfel încât, în orele de vârf majoritatea sunt aglomerate, constată autoritățile Capitalei.
13:20
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea privind ridicarea excepției de neconstituționalitate asupra art.33 din Legea cu privire la administrația publică locală, prin care urma să fie examinată legalitatea suspendării din funcție a primarului general al municipiului Dorin Chirtoacă.
13:10
În ultima săptămână, în municipiul Chișinău, numărul cazurilor de infecții virale acute a crescut cu 25% față de săptămâna precedentă. Medicul șef al Centrului (municipal) de Sănătate Publică, Luminița Suveica, a declarat în cadrul ședinței operative de la Primărie că cel mai des suferă copiii.
12:55
Reprezentanţii Marelui Stat Major al Armatei Naţionale s-au întâlnit cu un grup de experţi naţionali şi internaţionali în domeniul Armelor Mici şi Armamentului Uşor, Muniţii Convenţionale, precum şi Securitate Fizică şi Managementul Stocurilor (SALW & CA Technical Expert Meeting„).
12:45
Și în alte țări sunt probleme cu manualele, însă de altă natură. Ministrul educației din Arabia Saudită a prezentat scuze după ce un manual școlar a fost tipărit cu o fotografie prelucrată. În imagine apăreau regele Faisal și personajul Yoda din Războiul Stelelor, relatează BBC.
12:40
Milsami a învins-o pe Zaria, cu 1-0, în ultimul meci al etapei a 11-a din Divizia Națională. Singurul gol a fost marcat de Mihai Plătică în minutul 23, transmite IPN.
12:35
Cel puțin opt persoane au murit și alte peste 25 au fost rănite într-un mare incendiu izbucnit la o fabrică de artificii clandestină din statul indian Jharkhand (est), au indicat luni oficiali, citați de agenția Xinhua.
12:25
Este considerat printre cei sau chiar cel mai important autor de reportaje din presa românească a ultimei jumătăți de secol. Jurnalistul și publicistul Viorel Ilișoi și-a lansat recent ”Cele mai frumoase reportaje”, un volum cu povești aflate la granița dintre literatură și publicistică,  pe care le-a documentat și scris de-a lungul timpului.
Acum 8 ore
11:55
Frăția de arme pe care au demonstrat-o soldații ruși și belaruși, distrugând „diversioniștii occidentali” la manevrele Zapad 2017, a contrastat clar cu răceala politică ce a dominat între Vladimir Putin și Aleksander Lukașenko.
11:40
A fost semnat, vineri, 22 septembrie, acordul de înfrăţire între comuna Cuza-Vodă, din România, şi Sadova, din Republica Moldova, satul de baştină al preşedintelui Igor Dodon.
11:30
Trei grădinițe din Capitală rămân închise și săptămâna aceasta, a anunțat șeful direcției Educație, Alexandru Fleaș. Este vorba despre două instituții preșcolare din sectorul Buiucani, grădinița numărul 143 și 164, care sunt în proces de reparație capitală a blocurilor alimentare, și grădinița numărul 81 din sectorul Râșcani.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.