Radio Chisinau

Acum 5 minute
18:15
Planurile Uniunii Europene şi ale Japoniei de a alcătui cea mai extinsă zonă de comerţ liber din lume au trecut de ultimul obstacol, miercuri, după ce parlamentarii europeni şi-au exprimat sprijinul pentru parteneriatul ce urmează să intre în vigoare în 2019.
Acum 15 minute
18:05
Angajatorii vor stabili și vor plăti indemnizațiile adresate familiilor cu copii  pentru angajații a căror calitate se încadrează în condițiile Legii cu privire la secretul de stat. Modificări în acest sens Guvernul a aprobat în mai multe regulamente în vigoare, transmite IPN.
Acum 30 minute
17:55
Lideri ai Uniunii Europene vor remite o declaraţie formală pe tema Brexitului joi seară, 13 decembrie, după ce vor fi informaţi de premierul Theresa May în legătură cu stadiul pregătirilor pentru retragerea Marii Britanii din blocul comunitar, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.
Acum o oră
17:45
Test reuşit de Armata Americană. O rachetă cu rază intermediară de acţiune a fost distrusă în spaţiu de un alt proiectil lansat de pe un sistem amplasat în Hawaii.
17:35
Modul de calculare și raportare a salariului angajaților din sectorul bugetar, potrivit noului sistem unitar de salarizare, a fost aprobat astăzi, 12 decembrie, de către executiv, transmite IPN.
17:25
Ce legătură există între atacul armat comis marţi seara în Franţa, la Strasbourg, şi graniţa dintre Mexic şi Statele Unite? Pentru Donald Trump, este evident: trebuie închise frontierele, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Acum 2 ore
17:15
Cercetători de la Biblioteca Județeană ”Gheorghe Asachi” din Iași au lansat astăzi la Biblioteca Națională a Republicii Moldova trei volume care marchează Centenarul Unirii, relatează MOLDPRES.
17:05
Germania va susţine prelungirea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.
16:55
Frig în timpul nopţii, temperaturi pozitive ziua, cer variabil şi ninsori slabe în toată ţara – acestea sunt prognozele meteorologilor pentru următoarele zile, transmite MOLDPRES.
16:35
Un subofiţer SPP a fost găsit împuşcat, azi-dimineaţă, în camera sa din incinta bazei ONU din Libia, precizează un comunicat al Serviciului de Protecţie şi Pază al României.
16:20
Compozitorul Eugen Doga a fost premiat în cadrul Galei Euro CentenArt - eveniment cultural organizat zilele trecute la Muzeul Național al Literaturii Române din București, alături de alte 10 personalități ale culturii și artei din diaspora română din Europa.
Acum 4 ore
16:05
Procurorul francez anti-terorism Rémy Heitz a declarat că autorul atacului armat de la Strasbourg a strigat "Allahu Akbar" după ce a deschis focul asupra oamenilor care vizitau un târg de Crăciun.
15:55
Sistemul educațional din Republica Moldova are nevoie de o transformare, astfel încât să răspundă provocărilor viitorului. Curriculumul școlar implementat acum șapte ani nu își demonstrează eficiența, în timp ce tehnologiile și inovațiile au avansat foarte mult. Opiniile au fost exprimate de către participanții la Forumul educațional „Viziunea mea pentru școala noastră”, transmite IPN.
15:50
Tamara Andrușca a fost numit director general al Companiei Naționale pentru Asigurări în Medicină, după ce fostul director Dimitrie Parfentiev și-a dat demisia.
15:45
Producţia industrială a României a crescut în primele zece luni ale anului în curs cu 4% faţă de perioada similară din 2017, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.
15:20
Deputatul PD, Artur Reșetnicov, a fost propus, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, pentru funcția de judecător al Curții Constituționale.
15:10
Cea de-a VII-a sesiune a Comisiei interguvernamentale mixte româno-ucrainene privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale rămâne deschisă, după ce ieri negocierile nu au putut duce la finalizarea şi semnarea textului Protocolului sesiunii.
15:05
Președintele Republicii Moldova nu poate fi demis, cel puțin până la alegerile parlamentare, a declarat astăzi șeful Legislativului, Andrian Candu, după ce la ultima ședință a Parlamentului, sugera că acest lucru ar putea să se întâmple încă până la sfârșitul anului.
14:55
Institutul Național Democratic (NDI) vine în R. Moldova pentru a desfășura o misiune pre-electorală de evaluare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.
14:50
Premierul Pavel Filip și membrii Guvernului se vor prezenta vineri în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate, a anunțat astăzi, președintele Legislativului, Andrian Candu.
14:40
Soarta premierului britanic Theresa May atârnă de un fir de păr după votul de neîncredere convocat pentru miercuri seara de deputaţi din propriul ei Partid Conservator. Iată care sunt potenţialii ei succesori, potrivit AFP, potrivit Agerpres.
14:20
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, s-a adresat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și a calificat drept război incidentul din strâmtoarea Kerci, unde au fost reținuți 24 de marinari ucraineni, la trecerea frontierei cu Rusia.
Acum 6 ore
14:10
Liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au depus la Parlamentul European de la Strasbourg o petiție cu 50 000 de semnături ale cetățenilor Republicii Moldova, prin care solicită asistența Uniunii Europene și a țărilor membre în investigarea furtului miliardului de dolari din sistemul bancar al țării.
14:05
Legile promulgate de șeful Legislativului, Andrian Candu, în calitate de președinte interimar, au fost publicate în Monitorul Oficial, informează Moldpres.
13:55
Decizia Partidului Socialiștilor de a nu se înscrie în calitate de concurent la referendumul din 24 februarie, inițiat de Partidul Democrat, convine guvernării, care va folosi acest exercițiu electoral pentru a câștiga dividende politice, consideră analiștii.
13:40
Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului confirmarea în funcție a trei membri noi ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului: Corneliu Mihalache, Iulian Roșca și Lidia Viziru.
13:35
Pe parcursul anului 2019, cu suportul Băncii Mondiale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului împreună cu experți internaționali vor efectua un studiu de diagnosticare a securității apei din țara noastră, se arată într-un comunicat al ministerului.
13:15
Mai multe organizații neguvernamentale au făcut astăzi un apel către partidele politice să respecte cota de gen la viitoarele alegeri parlamentare. Reprezentații societății civile se declară îngrijorați de modul în care în ultimii ani au fost promovate femeile în politică și în procesul decizional. Activiștii civici susțin că la alegeri femeile continuă să fie desemnate pe locuri neeligibile, la coada listelor de candidați.
13:00
Decretul de promulgare a legii cu privire la transmiterea fostului Stadion Republican Ambasadei SUA la Chișinău, pentru construcția unui nou sediu al misiunii diplomatice, a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost semnat de preşedintele parlamentului, Andrian Candu, în calitate de președinte interimar, transmite Moldpres.
12:40
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, s-a întâlnit la Abu Dhabi cu prințul moștenitor al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Zayed al-Nayan, cu care a discutat despre situația actuală din Kosovo, despre taxele vamale introduse de Pristina pentru mărfurile importate din Serbia și despre formarea Armatei Kosovo, care provoacă neliniștea Serbiei pentru viitorul poporului sârb din Kosovo.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.