Radio Chisinau

Acum 4 ore
21:05
Un pește despre care s-a crezut că a dispărut din apele României a fost redescoperit azi. Aspretele a fost identificat în râul Vâlsan din Munții Făgăraș. Tot acolo a fost filmat pentru prima dată în 2012, transmite DIGI24.ro.
20:35
Italia a înregistrat 16.079 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat joi Ministerul Sănătății, cel mai mare număr zilnic de la începutul focarului în această țară, după ce miercuri fuseseră raportate 15.199 de cazuri, informează Reuters, citat Agerpres.
20:05
Parlamentul European a decernat joi premiul Saharov pentru drepturile omului "opoziției democrate" la adresa președintelui Aleksandr Lukașenko din Belarus, a anunțat șeful legislativului european, David Sassoli, transmit AFP, dpa și EFE, preluat de AGERPRES. 
19:50
Cincisprezece companii din stânga Nistrului își vor putea crea site-uri cu ajutorul platformei GoOnline, datorită asistenței acordate de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite MOLDPRES.
Acum 6 ore
19:35
Premierul Franței, Jean Castex, a declarat joi că mai este încă timp, dar nu foarte mult, pentru evitarea unor măsuri mai dure pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus.
19:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a programat, pentru data de 28 octombrie, o ședință publică, în cadrul căreia va examina cererea S.A. "Moldovagaz" cu privire la aprobarea prețurilor reglementate noi la gazele naturale furnizate consumatorilor finali.
19:05
Fostul și actualul prim-ministru Maia Sandu și Ion Chicu pot încheia un acord amiabil întru finalizarea procesului inițiat de Maia Sandu. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta s-a discutat, joi, în cadrul unei ședințe la Judecătoria Chișinău, sediul din sectorul Centru.
18:55
În cursul zilei de astăzi, atât pe rețelele de socializare, cât și în presa rusă, a fost publicat un material video cu mai mulți soldați ruși care au băut mai mult decât trebuia. Fiind toți în stare de ebrietate, au decis să pornească în ’’aventura vieții lor’’ cu un vehicul de luptă pentru infanterie, dar au provocat un accident pe aeroportul Volgograd, scrie defenseromania.ro.
18:30
Având în vedere mesajele din spațiul online (diverse site-uri din Republica Moldova) cu privire la presupuse taxe necesare pentru depunerea cererii de cetățenie sau programarea pentru depunerea jurământului de credință față de România, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a României (ANC) precizează că toate aceste servicii publice furnizate sunt gratuite.
18:15
Europa a înregistrat un număr mare de infecții cu coronavirus în al doilea val de epidemie de COVID-19.
18:10
În luna septembrie 2020, leul moldovenesc s-a depreciat, în valori medii, cu 0,1% în raport cu dolarul SUA, până la 16,6735 USD/MDL comparativ cu 16,6511 USD/MDL în luna august 2020. Potrivit valorilor de la finele lunii septembrie, leul s-a depreciat cu 2% în raport cu dolarul SUA, transmite IPN.
17:50
Diplomatul Cosmin Boiangiu a câștigat, joi, alegerile pentru șefia Autorității Europene în domeniul Muncii, anunță, într-un mesaj pe Twitter, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, potrivit DIGI24.ro.
Acum 8 ore
17:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă că Centrul Național Anticorupție a efectuat acțiuni de urmărire penală la Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova la București în cadrul unei cauze pornite pe numele unui fost angajat al ambasadei. 
17:20
Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de președinte, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală pentru examinarea acțiunilor președintelui țării, Igor Dodon. Acesta solicită examinarea acțiunilor prin prisma infracțiunilor prevăzute în Codul Penal – abuz în serviciu, excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu și trădare de patrie, transmite IPN.
17:15
17:10
Primăria municipiului Chișinău anunță că lucrările de reparație a străzii Ion Creangă, pe segmentul str. Alba Iulia - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt vor începe în luna noiembrie curent și urmează a fi finalizate, la solicitarea municipalității, până la sfârșitul lunii august 2021, deși graficul proiectului este prevăzut până în martie 2022. Inițial vor fi înlocuite rețelele edilitare, după care va fi asfaltată strada. 
17:00
La întrunirea din 22 octombrie, delegația Chișinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control și-a reiterat propunerea de a pune în discuție problemele acute care persistă în Zona de Securitate, anunță, într-un comunicat, Biroul politici de reintegrare.
16:40
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează percheziții la Constulatul Republicii Moldova din București.
16:30
Medicul din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Leonid Nagacevschi, a pierdut lupta cu COVID-19.
16:15
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a emis acte de constatare în privința a trei primari din raioanele Sîngerei, Ialoveni și Florești. Potrivit actelor de constatare, doi aleși locali s-au aflat în conflict de interese cu soțiile, iar ultimul a admis stare de incompatibilitate prin deținerea a două funcții. 
15:50
Încă un angajat din sistemul de sănătate din R. Moldova a fost răpus de coronavirus
Acum 12 ore
15:40
În România, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 4.902 cazuri noi de COVID-19, din 34.466 de teste efectuate, transmite DIGI24.ro.
15:35
Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci în R. Moldova este în creștere.
15:30
Președintele american, republicanul Donald Trump, și contracandidatul său democrat Joe Biden se vor confrunta joi seară în dezbaterea finală înaintea alegerilor de la 3 noiembrie pentru Casa Albă, transmite dpa, potrivit Agerpres.
15:20
240 de scanere vor fi utilizate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, pentru a facilita procedura de înregistrare a alegătorilor în Sistemul Informațional Automatizat de Stat „ALEGERI", comunică MOLDPRES.
15:05
Ora de Vârf, emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.
14:55
Candidata Partidului Șor la funcția de președinte, Violeta Ivanov, susține că statul ar trebui să asigure gratuit pensionarii cu medicamente.
14:55
Pentru a asigura dezvoltarea Republicii Moldova, este nevoie de 10 miliarde de euro pe an, dintre care două miliarde ar veni de la nivel local, iar restul ar trebui să fie subvenționate de România și, respectiv, de Europa. Sunt calcule pe care le-a prezentat candidatul Blocului Electoral UNIREA la prezidențiale, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.
14:35
Leul își continuă deprecierea față de principalele valute de referință. Doar în ultima lună dolarul american s-a scumpit cu aproximativ 40 de bani, iar moneda europeană cu aproape 60 de bani. Experții susțin că unul dintre motive ar fi situația pe piața internațională și regională, iar o scădere ușoară a leului nu este neapărat ceva negativ. În același timp, nu este exclus ca devalorizarea leului să se fi produs și în urma intervenției președintelui Igor Dodon, care consideră că valuta națională e prea puternică și a sugerat autorității bancare centrale deprecierea acesteia.
14:20
Cartea și declarațiile lansate de deputatul socialist, Bogdan Țîrdea, potrivit cărora organizațiile neguvernamentale din Republica Moldova ar fi un instrument de control al unor state fac parte dintr-o campanie a Federației Ruse, ce are scopul de a discredita partenerii care sprijină financiar și politic Republica Moldova. De această părere sunt analiștii politici care menționează rolul ONG-urilor în procesul de democratizare a țării. 
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.