Radio Chisinau

Acum 6 ore
18:25
Un marș automobilistic dedicat Unirii va fi organizat duminică, 21 octombrie, la Chișinău. Punctul de pornire va fi Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, și nu Piața Marii Adunări Naționale, așa cum se anunțase anterior. Schimbarea locului a fost decisă pentru a nu se suprapune cu manifestația anunțată de Partidul Democrat, au anunțat organizatorii.
Acum 8 ore
18:00
Mii de emigranţi din Honduras au dat năvală la graniţa dintre Guatemala şi Mexic. Ei au încercat să forţeze frontiera, la care au fost instalate garduri de sârmă, dar poliţia şi armata le-au blocat drumul cu vehicule blindate.
17:40
Marea Britanie a anunţat, sâmbătă, că analizează „următorii paşi”, după ce Arabia Saudită a recunoscut, pentru prima dată, că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit din Turcia.
17:25
Partidul Democrat din Moldova, care organizează duminică, 21 octombrie, un eveniment politic în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, și-ar fi instruit strict participanții la miting în legătură cu vestimentația, comportamentul și răspunsurile ce urmează să le ofere presei, în cazul în care sunt intervievați.
17:05
Începând de mâine, duminică 21 octombrie, temperaturile vor scădea ușor, până la 17-19 grade Celsius ziua și până la 5-7 grade Celsius noaptea.
16:45
Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, referindu-se la avionul rusesc interceptat, joi, în apropierea spaţiului aerian românesc, că nu este cazul de îngrijorare, precizând, însă, că astfel de evenimente nu sunt izolate şi testează viteza de reacţie Forţelor NATO. 
16:20
Fotograful olandez Marsel van Oosten a fost desemnat câştigător al prestigiosului Wildlife Photographer of the Year pentru portretul său intitulat "The Golden Couple" (cuplul de aur), care a surprins două primate aurii cu nas cârn în habitatul lor, potrivit CNN.
Acum 12 ore
16:00
Președintele Igor Dodon va efectua o vizită în Turcia pe 29 octombrie, când este sărbătorită Ziua Națională a acestei țări. Totodată, pe 31 octombrie, șeful statului va merge într-o vizită oficială în Federația Rusă, transmite IPN.
15:40
Ungaria va dubla asistența financiară pentru etnicii maghiari din regiunea ucraineană Transcarpatia, pentru a asigura păstrarea și dezvoltarea comunităţii – a anunţat Árpád Potápi, secretar de stat în Guvernul de la Budapesta.
15:25
Cel mai bogat om din Tanzania, care a fost răpit săptămâna trecută, a fost eliberat nevătămat, a declarat unul dintre membrii familiei sale sâmbătă dimineaţă devreme pentru agenţia DPA.
15:05
Republica Moldova condiționează aderarea Marii Britanii în Acordul internațional privind Achiziții Publice din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului de liberalizarea regimului de vize.
15:05
În perioada președinției României în UE, 1 ianuarie – 30 iunie 2019, nu va fi înaintată o cerere de aderare la Uniunea Europeană de către Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, într-o emisiune la RTR Moldova, transmite IPN.
15:00
Un funcționar a fost trimis în judecată în „dosarul permiselor de conducere”. Procuratura Anticorupție anunță despre încheierea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința unui responsabil de calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău, din cadrul Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Public.
14:45
Afganii votează sâmbătă în alegeri parlamentare pe fondul unei organizări haotice, acuzaţiilor de corupţie şi violenţă care au forţat o amânare a votului în provincia strategică din sud Kandahar, în timp ce talibanii şi gruparea Stat Islamic (SI) au promis să atace centrele electorale, relatează Reuters şi France Presse.
13:55
Simona Halep a primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare a anului 2018, la gala de la Singapore, dar a fost nevoită să se retragă de la Turneul Campioanelor din cauza problemelor de sănătate.
13:35
Mai mulți de tineri, membri ai Asociațiilor „UNIREA - ODIP”, Noua Dreaptă și ai Comitetului pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români au adunat zeci de saci de gunoi în cadrul unei acțiuni de salubrizare a Cimitirului Eroilor Români din Chișinău,  de pe bulevardul Decebal nr. 17.
13:15
În Lituania, țară membră UE și NATO, nimeni nu contestă beneficiile apartenenței la aceste instituții internaționale, a declarat președinta Adunării Parlamentare NATO, Rasa Jukneviciene, la încheierea vizitei sale în Republica Moldova.
12:55
Adminstraţia Trump le va transmite liderilor ruşi că Statele Unite intenţionează să se retragă din Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF), într-un efort de a contrabalansa dezvoltarea capabilităţilor militare ale Chinei în Pacific, au informat mai multe surse, relatează The New York Times.
12:40
Persoanele care dau foc la frunzele uscate și deșeurilor menajere riscă amenzi de până la 9000 de lei, atenționează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Potrivit Codului Contravenţional art. 154. Conform legii, persoanele fizice se  sancţionează  cu  amendă în mărime de la 600 până la 1200 de lei, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore, iar persoanelor juridice li se aplică o amendă în mărime de la 4 500 până la 9 000 de lei.
12:15
Arabia Saudită a recunoscut sâmbătă că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, a cărui dispariţie pe 2 octombrie a avut un ecou global, a fost ucis în consulatul său din Istanbul, transmite AFP.
12:00
Președintele Igor Dodon afirmă că este puțin probabil să candideze în vreo circumscripție uninominală la următoarele alegeri parlamentare, dar ar putea să se regăsească pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, transmite IPN.
11:40
Un avion de luptă rusesc, care zbura în apropierea spaţiului aerian românesc, a fost interceptat de aeronave de vânătoare canadiene în colaborare cu Forţele Aeriene Române.
11:20
În ultimele câteva luni, în peste 80 de orașe ale Rusiei, mii de bărbați și femei au ieșit în stradă pentru proteste antiguvernamentale. Nu erau nemulțumiții obisnuiti, membri ai clasei de mijloc, intelectuali sau studenți, ci muncitorii, electoratul cel mai loial lui Putin. Simplul fapt al protestelor și contextul lor politic dezvăluie sărăcirea Rusiei și fragilitatea regimului lui Vladimir Putin, care încearcă să pară puternic.
Acum 24 ore
11:00
La Chișinău a fost inaugurată o expoziție foto documentară a Muzeului Victimelor Genocidului din cadrul Centrului de Cercetare a Genocidului și a Rezistenței Populaţiei Lituaniei.
10:30
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat adoptarea în Parlamentul macedonean a deciziei de a începe procesul de modificare a Constituției .
10:10
Ziua de sâmbătă, 20 octombrie, este lucrătoare pentru bugetari. Aceasta este ultima zi pe care aceștia o recuperează după mini-vacanța de nouă zile de la sfârșit de august, transmite IPN.
Ieri
20:15
Emiratele Arabe Unite (EAU) au avertizat vineri împotriva oricărei tentative de 'destabilizare' a Arabiei Saudite pe fondul criticilor din ce în ce mai puternice faţă de Riad, la peste două săptămâni de la dispariţia încă neelucidată a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, informează AFP.
19:55
Municipalitatea din Paris a lansat vineri un proiect care vizează cultivarea hameiului pe faţadele şi zidurile oraşului, recolta urmând să fie folosită de producătorii locali de bere, potrivit dpa.
19:55
Angajaţi ai Consulatului saudit din Istanbul au fost convocaţi vineri la parchetul turc pentru audieri în calitate de martori în cadrul anchetei declanşate de autorităţile turce privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, informează Reuters şi AFP, citând media locale.
19:35
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis prelungirea pentru o perioadă de șase luni, începând cu 20 octombrie, a mandatelor administratorilor temporari ai băncii comerciale Moldindconbank, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.