Radio Chisinau

Acum o oră
02:05
Acum 2 ore
00:50
Alegătorii din câteva orașe și municipii din Republica Moldova și-au ales primarii din primul tur la alegerile locale de duminică.
Acum 4 ore
00:30
Procesul electoral în toate secțiile de votare organizate pentru alegerile locale generale s-a încheiat la ora 21.00. Conducerea Comisiei Electorale Centrale apreciază procesul electoral ca fiind unul liniștit, fără incidente majore care să influențeze rezultatele alegerilor, transmite IPN.
20 octombrie 2019
23:55
Într-un mesaj scris pe pagina sa de Facebook, Chirtoacă spune că dacă în turul doi vor ajunge Ion Ceban și Andrei Năstase, el își îndeamnă alegătorii din Chișinău să voteze, necondiționat, împotriva candidatului socialiștilor, Ion Ceban.
23:45
23:35
Candidatul PDM pentru primăria Capitalei Vladimir Cebotari susține că democrații vor promova proiectele promise în campanie, în Consiliul Municipal Chișinău.
23:35
Mai puţin de 7% dintre tineri au participat la alegerile locale care s-au desfăşurat, duminică, în Republica Moldova, potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC) la închiderea secţiilor de votare.
23:20
22:55
Candidatul Partidului Nostru la Primăria municipiului Bălți, Renato Usatîi, spune că datele preliminare îl arată drept câștigător la aceste alegeri locale.
Acum 6 ore
22:40
Partidul Socialiștilor a obținut cele mai multe voturi pentru Consiliul mun. Chișinău potrivit rezultatele parțiale prezentate de CEC, după procesarea a 20 de procese verbale din totalul celor 307
22:20
CEC a prezentat primele rezultate preliminare ale alegerilor locale din Chisinau.
21:50
Președintele Partidului Liberal și candidatul PL pentru funcția de primar general al municipiul Chișinău, Dorin Chirtoacă, susține un briefing de presă.
21:35
După închiderea secțiilor de votare, candidatul socialiștilor la funcția de primar al mun. Chișinău Ion Ceban, s-a arătat convins că va ajunge la primărie și că împreună cu echipa sa va pune în aplicare toate promisiunile făcute în campanie.
21:25
Alegerile locale generale și cele parlamentare noi în patru circumscripții s-au desfășurat în condiții bune și fără încălcări grave, au declarat liderii Blocului Acum Maia Sandu și Andrei Năstase într-un briefing de presă după închiderea secțiilor de votare.
21:10
În Republica Moldova au avut loc astăzi alegeri locale. Secțiile de votare se închid la această oră, ora 21:00. Potrivit legislației electorale, programul acestora poate fi prelungit cu cel mult 2 ore pentru a da posibilitate cetățenilor care se aflau în incinta secției la ora 21.00 să-și exprime opțiunea de vot.
Acum 8 ore
20:30
Cetățenii cu drept de vot mai au la dispoziție aproximativ o oră pentru a participa la alegerile locale generale din Rep. Moldova.
20:20
Alegerile pentru funcțiile de primar și consilieri la Chișinău pot fi considerate valide, după ce pragul minim de prezență la urne.
20:10
În ultimele 5 ore, Asociața Promo-Lex, a identificat 321 de incidente în secțiile de vot la alegerile de astăzi din Rep. Moldova.
19:30
1693 de buletine de identitate provizorii au fost eliberate astăzi de Agenția Servicii Publice, de la ora 7 dimineața și până la 17:00, pentru ca deținătorii acestora să poată participa la alegerile locale.
19:20
Un convoi format din zeci de vehicule a evacuat luptători kurzi şi persoane rănite din oraşul sirian de frontieră, Ras al-Ain, aflat sub asediu de către forţele turce.
19:05
Persoanele care participă la manifestaţiile desfăşurate în Hong Kong au început să scrie şi să trimită "scrisori de adio" apropiaţilor, în contextul escaladării tensiunilor între protestatari şi autorităţi, relatează site-ul cotidianului The New York Times, citat de mediafax.
Acum 12 ore
18:40
Începând cu ora 7:00 în Republica Moldova s-au deschis secțiile de votare pentru alegerile locale generale, dar și pentru alegeri parlamentare în câteva circumscripții electorale
18:35
Alegerile pentru funcțiile de primar și consilieri la Chișinău pot fi considerate valide, după ce pragul minim de prezență la urne.
18:30
Alegerile locale pot fi considerate valabile în toate raioanele Republicii Moldova, deoarece rata de participare la scrutin a depășit pragul minim necesar de 25%.
18:25
În opt din cele 25 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului care participă astăzi la alegeri parlamentare noi nu a fost înregistrat nici un alegător, a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.
18:20
Pe insula Stromboli, 300 de oameni locuiesc direct sub unul dintre cei mai activi vulcani ai planetei, conform BBC, scrie Digi24
17:45
Candidatul Partidului Verde Ecologist la funcția de primar de Chișinău, Vitalie Marinuța, se așteaptă ca după scrutinul din 20 octombrie să existe o cu totul altă abordare față de administrația publică locală. Declarația a fost făcută de către candidat după ce și-a exercitat dreptul la vot.
17:30
Din cauza unei erori tehnice a infograficelor de vizualizare a prezenței la vot în municipiul Chișinău, cifra prezentată pe interfața aplicației privitor la rata participării a cuprins temporar și numărul de alegători prezenți la urne în municipiul Bălți. Comisia Electorală Centrală anunță că a remediat eroarea, transmite IPN.
17:25
Uniunea Europeană va lua o decizie privind amânarea ieșirii Marii Britanii din blocul european după ce acordul pentru Brexit va fi dezbătut în Parlamentul de la Londra, relatează site-ul cotidianului The Guardian, citat de MEDIAFAX.
16:30
O secție de votare din localitatea Grădiște, raionul Cimișlia, a fost închisă timp de zece minute din cauză că nu funcționa Sistemul Informațional Automatizat de Stat „Alegeri”. Despre suspendarea nejustificată a procedurii de vot au anunțat observatorii “Promo-Lex”, care au raportat, de asemenea, cazuri de transportare organizată a alegătorilor la votare și de agitație electorală.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.