Punctul

Acum 4 ore
19:50
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski. Au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Premierul a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus, despre rezervele de cărbune … Articolul Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski apare prima dată în Punctul pe i.
19:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare și Securitate din cadrul Senatului Republicii Cehe. Discuția a vizat situația curentă din țară, procesul de reforme și perspectivele Parteneriatului Estic. Maia Sandu a vorbit despre prioritățile echipei de guvernare, menționând că una dintre provocările majore ale acesteia … Articolul Președinta Maia Sandu a discutat cu un grup de Senatori din Republica Cehă apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
19:30
Autorităţile din Sankt Petersburg au anunţat implementarea progresivă a paşaportului sanitar, din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19. Numărul de infectări a explodat în toată Rusia, pe fondul campaniei lente de vaccinare şi al unor restricţii sanitare destul de limitate. Începând de la 1 noiembrie, un cod QR va fi necesar în Sankt Petersburg … Articolul Paşaport sanitar în Sankt Petersburg. Doar cei vaccinați sau testați vor mai putea merge la restaurante și la magazine apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Astăzi, Uniunea Europeană a publicat un raport privind implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova. Raportul este publicat înainte de cel de-al 6-lea Consiliu de Asociere UE-Moldova din 28 octombrie. Acesta conchide că, în timp ce a doua jumătate a anului 2020 s-a soldat cu retrogradarea standardelor și reformelor statului de drept, alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au … Articolul Moldova: UE evidențiază necesitatea continuării punerii în aplicare a agendei de reformă apare prima dată în Punctul pe i.
18:30
Procurorul general adjunct suspendat, Ruslan Popov, va fi plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile. Decizia a fost luată pe 11 octombrie de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Popov a calificat decizia instanței drept una „ilegală”, iar demersul procurorului unul „neîntemeiat și abuziv”. Știrea se actualizează… Prețuim timpul tău. Abonează-te la:Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul … Articolul FLASH // Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Membrii Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe au avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România (AIR) în Republica Moldova. Discuțiile au loc ca urmare a întrevederii Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu reprezentanții AIR, în luna septembrie curent, în cadrul căreia s-a convenit organizarea unor ședințe pe platforma comisiei de profil. Printre subiectele abordate se … Articolul Îmbunătățirea mediului de afaceri pentru investitori – o prioritate pentru actualul Parlament apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 21 octombrie, cu începere de la ora 11:00. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința astăzi, data și ordinea de zi a următoarei ședințe plenare. Deputații urmează să examineze moțiunea simplă inițiată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor asupra politicilor Ministerului Justiției în domeniul … Articolul Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 21 octombrie apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 8 ore
17:10
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia pentru încălcarea dreptului la viaţă şi absenţa unei anchete efective după uciderea a trei tineri musulmani de către agenţi ai Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) în 2012, potrivit AFP. Magomed Haiauri şi Islam Taşiev, ambii studenţi la Moscova în anul cinci, şi Artur Karsamauli, … Articolul CEDO a condamnat Rusia pentru că a încălcat dreptul la viață în cazul a trei tineri musulmani care au fost uciși de agenți FSB apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Zilnic, în municipiul Chișinău, are loc cel puțin un accident rutier cu implicarea unui pieton. Așa arată datele statistice înregistrate în 9 luni ale anului, mai exact, 349 de accidente rutiere, soldate cu 21 de persoane decedate și 354 traumatizate. Astfel, începând cu ziua de astăzi și până la finele lunii, INSP intensifică operațiunea ,,Pietonul”. … Articolul Statistică // Zilnic, în municipiul Chișinău, are loc cel puțin un accident rutier cu implicarea unui pieton apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Republica Moldova va declara stare de urgenţă în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale şi absenţei unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom. Astfel, raionele din țară se confruntă cu mari probleme energetice în urma cărora au de suferit și instituțiile din sistemul de învățământ. Vice-Președintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru a … Articolul DOC // Situație dramatică. Încălzire pe ore la instituțiile de învățământ în raionul Sîngerei apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), la data de 15 octombrie, 538 de clase se aflau în carantină, comparativ cu 490 de clase închise în carantină în săptămâna precedentă (08 octombrie). Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 constituia 751 (comparativ cu 708 în săptămâna precedentă); 12938 se aflau în … Articolul Ministerul Educației și Cercetării: 538 de clase se aflau în carantină apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Conducerea Poliției de Frontieră i-a întrunit într-o ședință de lucru pe șefii Direcțiilor regionale și din subordinea IGPF. Subiectele abordate au vizat activitatea subdiviziunilor prioritare fiind aspectele problematice și pregătirile necesare pentru perioada rece a anului. Primordial participanții au relatat problematicile persistente pe sectoarele de responsabilitate. Ulterior au fost precizate și unele soluții care implementate … Articolul Conducerea Poliției de Frontieră i-a întrunit într-o ședință de lucru pe șefii Direcțiilor regionale și din subordinea IGPF apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Ex-liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a plecat într-o vizită de lucru la Moscova în scopul „stabilirii unor contacte cu parteneri de afaceri.”. Anunțul a fost făcut de ex-deputatul socialist pe rețelele de socializare. „În calitate de președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, întreprind o vizită de lucru la Moscova în … Articolul După ce și-a depus mandatul de deputat, Igor Dodon a plecat la Moscova apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 12 ore
15:20
Prioritățile curente ale Guvernului Republicii Moldova pe dimensiunea reglementării transnistrene au fost prezentate la întrevederea de astăzi a Vicepremierului Vlad Kulminski cu delegația Comisiei afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Parlamentului Republicii Cehe, aflată într-o vizită de documentare în Republica Moldova. Vicepremierul a făcut o trecere în revistă a obiectivelor guvernamentale primordiale la compartimentul … Articolul Întrevederea Vicepremierului pentru reintegrare cu delegația Senatului Parlamentului Republicii Cehe apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
La 15 octombrie curent, o femeie de 46 de ani din Bălți a solicitat ajutorul poliției, la identificarea unei persoane care ar fi solicitat suma de 3500 de lei, sub pretextul unei pretinse datorii a fratelui său. Din declarațiile femeii s-a constatat că, la 14 octombrie, șoferul unui automobil de marca Toyota, în timp ce … Articolul VIDEO // Polițiștii din Bălți au reținut un tânăr suspectat că ar fi privat ilegal de libertate un bărbat apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah a avut o întâlnire cu ES Kairat Abdrakhmanov, Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale. Întâlnirea a avut loc în Strasbourg, unde Bașcanul participă la Conferința de rang înalt “Identitatea minorităților etnice în diferite comunități: perspectiva Europeană”, organizată de Consiliul Europei în cadrul președinției Ungariei. În procesul discuției au fost discute … Articolul Irina Vlah a avut o întâlnire cu ES Kairat Abdrakhmanov, Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, bugetul instituției pentru anul 2022, în sumă de 133,4 mln lei. Astfel, pentru activitatea Comisiei sunt planificate 15,3 mln lei, inclusiv pentru finanțarea partidelor politice – 41,7 mln lei. Alte 2,8 mln lei sunt destinate activității Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe … Articolul Comisia Electorală Centrală a aprobat bugetul instituției pentru anul 2022 apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu rezidentul coordonator al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett și șefii altor agenții ONU. Oficialii au discutat despre programele desfășurate de ONU și prioritățile pentru următorii ani. Ministrul Gaibu a prezentat noua structură a ministerului și obiectivele cele mai importante pentru următoarea perioadă. Reprezentanții … Articolul Ministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanții agențiilor ONU apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
O antrenoare însărcinată a fost atacată de un urs brun în faţa a zeci de copii care ţipau terifiaţi, la un spectacol de circ din Rusia. Femeia, care era îmbrăcată într-o rochie albastră, a fost trântită la pământ de animalul fioros, în timp ce alţi doi bărbaţi au încercat să o salveze. Un martor a … Articolul VIDEO // Antrenoare însărcinată, atacată de un urs în faţa a zeci de copii terifiaţi, în timpul unui spectacol de circ din Rusia apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
La 16 octombrie curent, polițiștii din Soroca în comun cu angajații penitenciarului Nr.6 și sub conducerea procuraturii raionului Soroca au reținut un bărbat de 36 de ani din Drochia, care ar fi transmis ilegal droguri și cartele telefonice pe teritoriul penitenciarului. În rezultatul unei înțelegeri prealabile cu unii deținuți, bărbatul a pregătit mai multe pachețele … Articolul Un bărbat din Drochia a fost reținut de polițiști la scurt timp după transmiterea drogurilor în penitenciarul Soroca apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Liderul Partidului PRO Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Andrian Candu. În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre ce se întâmplă în țară, despre reformele necesare și cele în derulare. „Ambasadorul României în Republica Moldova a confirmat că țara sa va fi mereu alături de Republica Moldova, rămânând avocatul țării … Articolul Andrian Candu a discutat cu Daniel Ioniță: Am făcut un schimb de opinii despre criza energetică și provocările posibile apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul pentru votarea în prima lectură a unui proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale. Obiectivul primordial al acestei propuneri legislative este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania ”Teleradio-Moldova”. Autorii inițiativei legislative propun întoarcerea sub control … Articolul Compania ”Teleradio-Moldova” ar putea fi întoarsă sub control parlamentar apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Proiectul de lege cu privire la publicitate a a fost examinat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. A fost aprobat coraportul la proiectul de lege, pentru prima lectură. În DOCUMENT este concretizat obiectul reglementărilor în domeniu — relațiile ce apar între furnizorii, producătorii, distribuitorii, difuzorii și consumatorii de publicitate. Este instituit dreptul … Articolul Proiectul legii cu privire la publicitate, examinat de Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, și Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vor întreprinde o vizită de lucru la Moscova pe 21 octombrie. Oficialii se vor întâlni cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak. Părțile vor discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală. Prețuim timpul tău. Abonează-te … Articolul Viceprim-ministrul Vlad Kulminski va întreprinde o vizită de lucru la Moscova apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Planuri dejucate pentru cinci conaționali care aveau intenția de a se identificat cu o altă cetățenie sau de a li se permite traversarea frontierei prezentând documente cu indici de falsificare. Incidentele au fost consemnate pe parcursul zilei de 18 octombrie curent.  Un tânăr de 23 de ani și-a perfectat prin intermediari o carte de idetitate … Articolul Șase acte falsificate, depistate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac și Vasile Bolea, au sesizat Curtea Constituțională cu privire la controlul constituționalității Legii cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, numită Convenția de la Istanbul. ”Referitor la motivele sesizării ne-am expus de mai multe ori și considerăm … Articolul BCS a atacat la Curtea Constituțională legea prin care a fost votată convenția de la Istanbul apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Un tânăr a căzut dintr-un balon cu aer cald și a murit, într-un accident bizar care s-a petrecut marți dimineață în nordul Israelului. Tânărul de 28 de ani, Yogev Cohen, din Kibbutz Yizre’el, a fost văzut atârnând de coșul balonului, în timpul decolării acestuia și la un moment dat s-a desprins și a căzut pe … Articolul Un bărbat a murit după ce a căzut dintr-un balon cu aer cald, în Israel apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a și modalitățile de extindere a colaborării cu Parlamentul Cehiei  au fost discutate la întrevederea dintre Speakerul Igor Grosu și delegația Comisiei afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Parlamentului Republicii Cehe. Președintele Legislativului, Igor Grosu, a vorbit despre obiectivele majorității parlamentare, printre care figurează reforma justiției și combaterea corupției. … Articolul Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu delegația Comisiei afaceri externe, apărare și securitate din Senatul Parlamentului Republicii Cehe apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Parlamentul European a organizat marți, la Strasbourg, o dezbatere privind recenta decizie prin care Tribunalul Constituţional polonez a contestat întâietatea dreptului european în faţa celui naţional. În sală a fost prezentă și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a spus că decizia Curții Constituționale din Polonia este un atac direct la unitatea ordinii juridice europene, … Articolul Conflictul Varșovia-Bruxelles, discutat în Parlamentul European. Premierul polonez: „Nu vom fi de acord să ni se impună dictate” apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Proiectul UEFA Playmakers se implementează în tot mai multe regiuni ale țării. Din cele 25 de centre înscrise, proiectul a demarat deja în 18 dintre acestea: I.P. Liceul Teoretic “Elada”, Clubul Sportiv “Tornado”, CS “ANENII NOI 2020”, Creșă-Grădiniță “Izvoraș”, Clubul de Fotbal “Legia”, Clubul Sportiv de Fotbal “Speranța Junior”, Gimnaziul „V. Corolenco”, Gimnaziul Tochile-Răducani, ARF Nisporeni, Grădiniță-Creșă “Andrieș”, LT „Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, LT ,,M. Eminescu’’ mun. Comrat … Articolul Proiectul UEFA Playmakers cucerește Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Mai mulți deputați din Republica Moldova participă, pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie, la reuniunile Comisiilor permanente ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI).   Zinaida Greceanîi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice, reprezintă, astăzi, Legislativul țării la reuniunea Comisiei pentru control bugetar a AIP CSI, în calitate de membru al acesteia. Evenimentul are … Articolul Deputați din Moldova participă la reuniunile Comisiilor permanente ale Adunării Interparlamentare a CSI apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Guvernul va majora capitalul statutar al Energocom, ca să poată procura gaze din surse alternative, a anunțat marți premierul Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN. „Este clar că va crește prețul de import și tarifele finale. Guvernul pregătește un mecanism de compensare pentru păturile vulnerabile, în funcție de venituri și de … Articolul Natalia Gavriliță: Moldova va procura gaze din surse alternative apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele primarului orașului Rezina. Acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică. Potrivit materialelor din dosar, subiectul se află la al doilea mandat de primar, pe care la obținut în rezultatul alegerilor locale din 2019. Acesta deține și … Articolul Și-a închiriat automobilul de la propria firmă. Primarul de Rezina riscă să rămână fără mandat apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
O sabie despre care se crede că a aparținut unui cavaler cruciat, veche de aproximativ 900 de ani, a fost găsită de un scafandru amator în largul coastei de nord a Israelului. Sabia cu lama de un metru a fost descoperită de Shlomi Katzin și predată autorităților. Specialiștii cred că obiectul, care este acoperit cu … Articolul Un scafandru amator a făcut o descoperire importantă, din perioada Cruciadelor, în largul coastei israeliene apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România în R. Moldova (AIR). Participanții au discutat despre cadrul normativ din domeniul businessului, dar și despre mecanismele de aliniere la standardele europene în anumite domenii, cum ar fi legea contabilității sau a auditului. Ministrul Gaibu a mulțumit reprezentanților AIR pentru propunerile … Articolul Ministrul Economiei a discutat cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
IGSU continuă Campania de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a mustuluiInspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă informarea populației privind riscul intoxicațiilor cu dioxid de carbon emanat în urma fermentării vinului. Astfel, angajații IGSU au informat peste 53 mii de cetățeni din toate regiunile țării, la capitolul bazele … Articolul IGSU continuă Campania de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a mustului apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Briefing de presă susținut de către deputați din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Articolul LIVE // Briefing de presă susținut de către deputați din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Un bărbat în vârstă de 35 de ani, este cercetat penal pentru  ,,Denunţarea falsă sau plîngerea falsă”. Bărbatul la data de 08 octombrie, a sesizat poliția comunicând că pe parcursul nopții i-a fost răpit automobilul de model ,,Toyota Prius”,  ce era parcat în curtea blocului de locuit amplasat pe bd. Traian. Prejudiciul cauzat constituie 200 … Articolul VIDEO // Dosar penal pentru denunț fals, un bărbat riscă până la 2 ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Conferință de presă susținută de Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale a țării Articolul LIVE // Conferință de presă susținută de Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pe subiectul aprovizionării cu gaze naturale a țării apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Dodon renunța la funcții și va intra în mediul privat. Potrivit expertului român, Cristian Hrițuc renunță la funcții și va intra în mediul privat. „Rușii i-au promis o funcție, mă rog, în primă fază fostul președinte va lucra la un ong. Interesant va fi de văzut de unde va lucra.”, a mai menționat el. Totodată, … Articolul Expert român după ce liderul PSRM și-a depus mandatul: Dodon știe foarte bine că procurorii ar putea găsi multe probe ceea ce l-ar costa ceva ani apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
La propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC), Curtea Constituțională a validat mandatul deputatului Gavrouc Vitali de pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. La ședința Curții a participat Angelica Caraman, Președinta CEC. Menționăm că mandatul de deputat a devenit vacant în legătură cu demisia deputatului Talmazan Igor din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Prețuim … Articolul FLASH // Curtea Constituțională a validat un mandat de deputat în Parlamentul R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
10:30
Fondul Monetar Internaţional şi Ucraina au ajuns luni la un acord care deschide calea pentru ca autorităţile de la Kiev să primească o tranşă de 700 de milioane de dolari precum şi prelungirea acordului de împrumut în valoare de cinci miliarde de dolari până în luna iunie a anului următor, transmite Reuters. Anul trecut, Ucraina … Articolul FMI şi Ucraina au ajuns la un acord care ar putea debloca o tranşă de 700 de milioane de dolari apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat luni liderilor europeni să sprijine Republica Moldova în asigurarea alimentării cu gaze naturale și energie electrică, în contextul în care și autoritățile de peste Prut se confruntă cu crize creșterii prețurilor la energie. Președintele Klaus Iohannis a participat luni la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles … Articolul Klaus Iohannis le-a solicitat omologilor săi din UE să sprijine R.Moldova „pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale și energie electrică” apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, s-a întâlnit cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, E. S. Steven Fisher.   Oficialii au discutat despre realitățile economice din Republica Moldova. Ministrul Gaibu a prezentat prioritățile ministerului și reformele ce urmează a fi implementate pentru a îmbunătăți mediul de afaceri din țara … Articolul Ministrul Economiei a discutat cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
În luna august 2021 valoarea anuală a importurilor moldovenești a ajuns la 6,5 miliarde USD în creștere cu 1,1 miliarde USD față de 2020. Până la finele anului importurile ușor vor trece de 7 miliarde USD valoare record pentru Moldova. Creșterea importurilor este determinată de câțiva factori: scumpirea resurselor energetice, restabilirea consumului după criza din … Articolul Expert: În August 2021, importurile moldovenești au ajuns maxima istorică, iar în acest an comerțul extern va bate toate recordurile posibile apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Polițiștii au desfășurat acțiuni de identificare a localurilor unde sunt încălcate prevederile hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Angajații Inspectoratul național de investigații, împreună cu cei ai BPDS „Fulger”, au verificat 182 de agenți economici, fiind documentate încălcări la 28 dintre aceștia. Printre încălcările depistate se numără: neverificarea termometriei la intrarea în local;admiterea clienților … Articolul VIDEO // Polițiștii au desfășurat acțiuni de identificare a localurilor unde sunt încălcate prevederile hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
La sediul din or. Chișinău al Misiunii OSCE în Moldova a avut loc o nouă reuniune de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, cu participarea exponenților mediatorilor și a observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”. Pe agenda discuțiilor au figurat problematica transportului auto, perspectivele organizării următoarei runde de negocieri … Articolul La sediul din Chișinău al Misiunii OSCE în Moldova a avut loc o nouă reuniune de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Judecătoria Chișinău nu a dat curs cererii Nataliei Morari prin care aceasta solicită să fie restabilită în calitate de membră a Asociației Obștești Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8. Decizia magistraților a fost publicată pe site-ul judecătoriei. Pe 20 septembrie a.c., urmare a unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere … Articolul Judecătoria Chișinău a respins cererea Nataliei Morari prin care solicită să fie restabilită în calitate de membră a Asociației Media Alternativă apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Pe 18 octombrie 2021, Grupul de urmărire penală, condus de procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor pentru efectuarea urmăririi penale în cazul Alexandr Stoianoglo, a efectuat percheziții în biroul a doi procurori din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Astfel PA menționează că, necesitatea efectuării perchezițiilor a fost determinată de probatoriul … Articolul PA despre pechezițiile la PCCOCS: Se referă la cazul Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Ministerul Mediului a organizat luni, 18 octombrie curent, consultări publice pe marginea proiectului de Regulament privind gestionarea uleiurilor uzate. Obiectivul este de a spori protecția mediului prin prevenirea și reducerea impactului asupra mediului și de a proteja sănătatea oamenilor. La ședință au participat reprezentanți ai instituțiilor de mediu, ai ONG-urilor, reprezentanți ai societății civile, mediului … Articolul Ministerul Mediului a elaborat actul normativ ce reglementează gestionarea deșeurilor de uleiuri uzate apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.