Punctul

Acum 5 minute
12:40
Prețul mediu ponderat pentru 1 MWh de energie electrică procurat de pe bursa din România timp de o lună a constituit 231 de euro. De când SA Energocom a început să cumpere electricitate de pe OPCOM (compania statului creată pentru liberalizarea pieței de energie electrică), întreprinderea a achiziționat timp de o lună curent electric în … Articolul Vom avea noi scumpiri la curentul electric? Victor Bînzari: Prețurile la OPCOM în ultimele zile sunt în creștere, la fel ca și în toate țările europene apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 15 minute
12:30
Platforma DA anunță că a făcut un denunț la Procuratura Generală legat de negocierile privind reparația blocului 3 al Termoelectrica. Potrivit membrilor formațiunii politice, compania care a efectuat lucrările de reparație ar fi fost favorizată de către Termoelectrica și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. „Prezentul denunț vizează acțiunile ilegale săvârșite de către conducerea Termoelectrica cu … Articolul ,,Pierderi zilnice de 2.4 mln lei”. Platforma DA a depus un denunț la Procuratură legat de negocierile privind reparația blocului 3 al Termoelectrica apare prima dată în Punctul pe i.
Acum o oră
12:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a unui fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru falsuri în declarația de avereîn care nu a indicat peste 1.000.000 lei, în raport cu realitatea constatată de oamenii legii. Astfel, potrivit datelor primite de procurorii PCCOCS … Articolul Fost adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor – trimis pe banca acuzaților pentru falsuri în declarația de avere, în care nu a indicat bunuri de peste 1.000.000 lei apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Bunuri în valoare de peste 4 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 21 de bunuri sechestrate în două cazuri de spălare de bani și abuz de putere printre care 3 construcții locative și 4 … Articolul Bunuri în valoare de circa 4 milioane de lei au fost puse sub sechestru de ARBI a CNA, săptămâna trecută apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Procuratura raionului Criuleni, cu suportul Inspectoratului de Poliție Criuleni, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală privind învinuirea unei femei de 51 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Criuleni, de comiterea infracțiunii prevăzute de art.190 alin.(5) din Codul penal (escrocheria săvârșită în proporții deosebit de mari). Femeia … Articolul Cauză de escrocherie cu 31 de victime transmisă în instanța de judecată apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Urmare a trimiterii în judecată a unui dosar penal gestionat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), doi bărbați de 31 și 23 de ani, care locuiau în Chișinău au fost condamnați la 12 și 5 ani închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP, în valoare de circa 800.000 lei. La … Articolul Condamnați la 12 și 5 ani închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP, în valoare de circa 800.000 lei apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
15:30
După retragerea din zona Hersonului situată în stânga fluviului Nipru, invadatorii ruşi şi-au intensificat bombardamentele asupra acesteia, a declarat duminică şeful administraţiei militare ucrainene a regiunii Herson, Iaroslav Ianuşevici, indicând că numai în ultimele 24 de ore ruşii au efectuat 54 de lovituri asupra teritoriului regiunii, ucigând o persoană şi rănind alte două, între care … Articolul Ucraina: 54 de tiruri ruseşti asupra regiunii Herson doar în 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Campionii Republicii Moldova au defilat la ceremonia de deschidere a turneului internațional „FEPA EuroChampions Trophy”, ediția 2022. Vitalie Șciuca și Alexandru Golban, campioni naționali la PRO Masculin, și Olga Cosîc și Polina Slepțov, campioane ale Republicii Moldova la PRO Feminin, reprezintă țara noastră la cea de-a doua ediție a „Trofeului Europei” la padel. Competiția, care … Articolul Campionii Republicii Moldova au defilat la ceremonia de deschidere a turneului internațional „FEPA EuroChampions Trophy”, ediția 2022 apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Executivul american a salutat sâmbătă acordul la care au ajuns guvernul şi opoziţia din Venezuela, considerându-l un pas important în direcţia corectă, şi a autorizat gigantul petrolier Chevron să îşi reia parţial activităţile de extracţie a petrolului în această ţară, informează AFP. Reprezentanţi ai regimului de la Caracas şi ai opoziţiei politice venezuelene au reluat … Articolul Statele Unite salută acordul venezuelean şi autorizează Chevron să îşi reia parţial operaţiunile în Venezuela apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Instituțiile statului au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 7 miliarde de lei. O spune directorul Centrului Național Anticorupție, potrivit căruia sunt aplicate sechestre atât în dosarul fraudei bancare, cât și în cazul altor dosare de rezonanță. Potrivit lui Iulian Rusu, aplicarea sechestrelor pentru bunurile din străinătate este un proces anevoios și necesită colaborarea … Articolul Iulian Rusu: Este aplicat sechestru pe active în valoare de 7 miliarde de lei apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a primit-o în vizită la Guvern pe Prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė. Șefa Executivului de la Chișinău a discutat mai multe subiecte de actualitate cu omologul său lituanian, în format tête-à-tête, apoi în format lărgit, după care au susținut o conferință de presă comună. În cadrul întrevederii, accentul a fost pus … Articolul Parcursul european al Republicii Moldova și aprofundarea cooperării moldo-lituaniene, discutate de Natalia Gavrilița și Ingrida Šimonytė apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, au finalizat perchezițiile de vineri, în număr de cinci, desfășurate în Chișinău, precum și în raioanele Cimișlia și Anenii Noi, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă. Perchezițiile au avut loc cu  sprijinul ofițerilor de urmărire penală ai DGUP și ai angajaților ,,Fulger” … Articolul Percheziții în Chișinău, Cimișlia și Anenii Noi în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul Vamal, au reținut o persoană suspectată de contrabandă și un angajat al Serviciului Vamal pentru introducerea ilegală în țară a articolelor vestimentare de peste 700.000 lei. Perchezițiile au avut loc joi, în municipiile Chișinău și Ungheni. Urmare a acestora, au fost ridicate dispozitive … Articolul O persoană suspectată de contrabandă și un angajat al Serviciului Vamal – reținuți pentru introducerea ilegală în țară a articolelor vestimentare de peste 700.000 lei apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Președintele Partidului Social Democrat European(PSDE), Ion Sula, participă la Congresul XXVI-lea al Internaționalei Socialiste. Evenimentul se desfășoară la Madrid, Spania, în perioada 25-27 noiembrie curent. Liderul Partidului Social Democrat European este însoțit de vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc, și Președintele Organizației PSD România pentru Republica Moldova, Iurie Ciocan. La Congres va fi propusă alegerea conducerii noi … Articolul Președintele PSDE, Ion Sula, participă la Congresul XXVI-lea al Internaționalei Socialiste apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției au destructurat activitatea infracțională a unui grup infracțional care primea droguri din Germania, spre vânzare în Moldova, prin intermediul magazinelor cu activitate pe internet. Cei trei tineri, cu vârstele cuprinse între 21 și 23 ani, sunt din Chișinău și au fost documentați de … Articolul Trei persoane – reținute pentru trafic de droguri, primite din Germania, în valoare estimativă de 500.000 de lei apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Comisia Situații Excepționale trebuie de urgență să creeze o comisie independentă , cu participarea experților internaționali, care ar investiga împreună cu Procuratura ultima avaria la Termoelectrica. De aceasta opinie este ex-vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari, care a mai menționat că în caz contrar, toată guvernare este împinsă de Andrei Spînu în zona Horus. ,,Domnule ministru, sectorul … Articolul Slusari cere ca CSE să creeze o comisie independentă, care ar investiga împreună cu PG ultima avaria la Termoelectrica: Toată guvernare este împinsă de Andrei Spînu în zona Horus apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Procuratura Anticorupție nu se va autosesiza pe cazul scurgerilor de informații apărute în spațiul public. Șefa instituției spune că procurorii sunt ocupați cu cazuri de corupție și nu-și vor lăsa activitățile pentru a citi zeci de mii de mesaje autenticitatea cărora nu este demonstrată. Veronica Dragalin spune că instituția se va sesiza pe subiectul pretinselor … Articolul Veronica Dragalin: Procuratura Anticorupție nu-și va lua timp să citească zeci de mii de mesaje apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit azi cu Ilia Darkiașvili, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat agenda bilaterală, cooperarea în contextul integrării europene și situația de securitate din regiune. Șefa statului a menționat că războiul din țara vecină ne afectează grav securitatea energetică și economică, … Articolul Șefa statului a discutat cu Ministrul de Externe al Georgiei, Ilia Darkiașvili apare prima dată în Punctul pe i.
08:50
Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că după inspecția inopinată la operatorul aerian „Air Moldova” au fost depistate deficiențe grave de ordin financiar. Potrivit instituției, acestea pot perturba buna funcționare a operatorului și siguranța operațiunilor aeriene planificate. AAC i-a solicitat companiei suspendarea comercializării biletelor pentru destinațiile pentru care nu există un orar de zbor aprobat corespunzător sau … Articolul Deficiențe grave de ordin financiar, depistate la Air Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
08:20
Președintele Moldovagaz nu exclude că în această iarnă ar putea exista premise de ajustare în scădere a tarifelor la gazele naturale. Vadim Ceban spune că dacă trendul de scădere a prețului de achiziție se va menține în următoarele luni, compania și-ar putea acoperi devierile tarifare acumulate în anul 2022. În același timp, șeful Moldovagaz spune … Articolul Vadim Ceban nu exclude că ar putea exista premise de scădere a tarifelor la gazele naturale apare prima dată în Punctul pe i.
24 noiembrie 2022
16:00
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitor la faptul că „locuitorii municipiului Chișinău pot rămâne începând cu ziua de astăzi fără apă”, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează. ANRE monitorizează situația creată și este în discuție permanentă cu furnizorul de energie electrică ÎCS „Premier Energy” SRL, care a informat că S.A. „Apă-Canal … Articolul ANRE atenționează S.A. „Apă-Canal Chișinău” să nu inducă în eroare consumatorii și să oprească toate speculațiile transmise către mass-media apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o conferință de presă susținută în cadrul vizitei din Lituania, că România ajută Republica Moldova cu aprovizionarea de energie, însă interconectările dintre România și Moldova sunt „total insuficiente”. „În ce privește interconectarea dintre România și Moldova, eu am spus-o și a spus-o și Guvernul: evident că noi ajutăm Republica … Articolul Klaus Iohannis: România oferă electricitate Moldovei, dar o parte semnificativă merge prin Ucraina. E nevoie de interconectări directe apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, au terminat urmărirea penală în privința directorului și managerului de vânzări al unei companii de turism, care au prejudiciat peste 100 clienți cu peste 4,6 milioane lei. Cele două învinuite au vârste de 55 și 32 … Articolul Urmărire penală terminată în privința directorului și managerului de vânzări al unei companii de turism, care au prejudiciat peste 100 clienți cu peste 4,6 milioane lei apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Moțiunea simplă înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco se examinează în plenul Legislativului. A început cu discursul lui Litvinenco de la tribuna Parlamentului. Ministrul Justiției a menționat că această moțiune a fost inițiată de un grup de hoți care vor să scape de pușcărie folosindu-se de un grup de deputați din … Articolul Moțiunea simplă înaintată de BCS împotriva ministrului Justiției. Mesajul de la tribună al lui Litvinenco apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, ce urma să zboare aseară spre Federația Rusă, a piedru zborul și învinuieşte de acest fapt autoritățile Republicii Moldova.  Vitalie Ignatiev urma să plece cu o aeronavă obișnuită, dar s-a reținut la etapa de control și nu a mai ajuns la Moscova. „Prin întârzierea deliberată a procedurilor de … Articolul Zona de Securitate: Ignatiev, supărat că a pierdut avionul spre Moscova, din cauza controlului amănunțit pe aeroportul din Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Rusia a anunţat joi că a distribuit paşapoarte ruseşti pentru peste 80.000 de locuitori din patru zone ale Ucrainei pe care Moscova afirmă că le-a anexat teritoriului său, anexare nerecunoscută de comunitatea internaţională, informează AFP. „De când cele patru regiuni au fost alipite Federaţiei Ruse şi în conformitate cu legea, peste 80.000 de persoane au … Articolul Moscova a distribuit peste 80.000 de paşapoarte ruseşti locuitorilor din zonele anexate din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, i-a dat o replică usturătoare ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, potrivit căruia noiembrie este o lună neagră pentru Șor. Liderul opoziției a menționat că luna aceasta este neagră pentru popor din cauza guvernării PAS, din care face și Litvinenco. Ilan Șor a menționat că Litvinenco a compromis justiția în Republica Moldova. … Articolul Ilan Șor, despre Sergiu Litvinenco: Acest mucos a creat o justiție capturată apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Un grup de lucru va evalua fezabilitatea și va discuta cu partenerii din mediul privat dacă ar exista suficient interes pentru o rută directă maritimă și fluvială între Portul Giurgiulești și Poti în Georgia. Acest fapt ar permite parțial intensificarea relațiilor comerciale directe, dar și ar facilita comerțul dintre întreaga regiune a Caucazului de Sud … Articolul Ar putea fi lansată o rută directă maritimă și fluvială între porturile Giurgiulești și Poti din Georgia apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat azi ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) al țării. În cadrul acesteia, au fost analizate riscurile de securitate energetică în urma distrugerii infrastructurii energetice din Ucraina, din cauza bombardamentelor masive lansate în ultimele săptămâni de Federația Rusă. Membrii CSS au audiat informația prezentată de instituțiile responsabile din domeniu, … Articolul Consiliul Suprem de Securitate a examinat riscurile de securitate energetică în urma bombardării, de către Rusia, a infrastructurii energetice din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Dacă se constată că avaria de la Termoelectrica a fost tăinuită intenționat de conducerea țării, șeful întreprinderii și ministrul de resort ar trebui demiși. Opinia a fost expusă de comentatorul politic Valeriu Pașa, potrivit căruia secretizarea avariei de la Termoelectrica în perioada în care Republica Moldova se află în situație excepțională în domeniul energetic, ar … Articolul Opinii // Pentru avaria de la Termoelectrica trebuie să existe responsabilitate politică apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Atât timp cât infrastructura energetică a Ucrainei este ținta atacurilor militare, deconectările masive de energie electrică din Republica Moldova s-ar putea repeta. O spune secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan. Potrivit oficialului, în prezent, Republica Moldova procură 80% din necesarul de energie din România, restul energiei este produsă pe malul … Articolul Constantin Borosan: Consumul de energie electrică a scăzut cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, au terminat urmărirea penală în cazul a șase învinuiți din Orhei, de la care au fost ridicate marijuana și hașiș în valoarea de aproape jumătate de milion de lei. Învinuiții sunt parte a unui grup infracțional, … Articolul Șase învinuiți din Orhei – trimiși pe banca acuzaților pentru trafic de droguri. Au fost ridicate droguri de aproape jumătate milion de lei apare prima dată în Punctul pe i.
23 noiembrie 2022
17:00
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, volumele maxime compensate și prețurile la energie pentru consumatorii casnici, aplicate în perioada noiembrie 2022 – martie 2023. Astfel, în cazul gazelor naturale, statul va compensa tariful pentru primii 180 metri cubi consumați lunar, iar prețul final achitat de consumator, în funcție de categoria de vulnerabilitate, va fi de: … Articolul Guvernul a aprobat volumele maxime compensate și prețurile compensate la energie, în funcție de categoria de vulnerabilitate energetică apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va găzdui mâine, 24 noiembrie, vizita ministrului afacerilor externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili. Programul de lucru la Chișinău al oficialului georgian va include întrevederi cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministra Natalia Gavrilița. Discuțiile șefilor celor două diplomații vor viza modalitățile de fortificare … Articolul Șeful diplomației georgiene Ilia Darchiashvili vine într-o vizită de lucru în Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Bombardamentele brutale ale Rusiei în Ucraina continuă să producă consecințe dramatice în țara noastră. Declarația a fost făcută de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în contextul panei de curent electric în urma bombardamentelor masive a Federatiei Ruse în Ucraina. ,,Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara, inclusiv în capitala Chișinău, … Articolul Oleg Vasnețov, convocat la MAEIE. Nicu Popescu: Am transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii noștri despre impactul major al acestei situații apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Astăzi, 23.11.2022, Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud împreună cu ofițerii CNA au efectuat percheziții pe cauza penala pornită pe faptul abuzului de serviciu săvârșit de un jurist al Agenției teritoriale Sud a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Aceasta este bănuită de faptul că, de comun acord cu factori de decizie ai Agenției, cu scopul … Articolul Jurist al Agenției teritoriale SUD a CNAM reținut pentru abuz de serviciu apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Declarațiile au fost făcute de președinta Maia Sandu după ce în toată țara a dispărut curentul electric. ,,Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații … Articolul Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, candidatura lui Igor Talmazan pentru funcția de Secretar general al Guvernului. În cadrul aceleiași ședințe, Executivul a aprobat demisia lui Dumitru Udrea. Noul șef al Cancelariei de Stat a activat, până în prezent, în funcția de director al Serviciului Vamal. Pe parcursul anului 2019 și-a desfășurat activitatea în calitate … Articolul Igor Talmazan este noul Secretar general al Guvernului apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
România a primit o veste bună de la Bruxelles, de la Colegiul Comisarilor, format din miniștrii Uniunii Europene.   Este vorba despre Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), pe care Comisia Europeană l-a impus României încă de la aderare, în anul 2007. Astfel, în mod oficial, România a îndeplinit cu succes cerințele privind legislația după … Articolul Vești bune pentru România. Comisia Europeană a ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Infrastructura de gestionare a deșeurilor solide va fi dezvoltată cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În acest sens, Guvernul a aprobat, astăzi, semnarea Acordului de împrumut, în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.  După Ratificarea Acordului, prima infrastructură în gestionarea deșeurilor va … Articolul Guvernul a aprobat semnarea Acordului de împrumut pentru gestionarea deșeurilor în Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, Programul destinat gestionării fluxului migrațional, azilului și integrării străinilor pentru anii 2022-2025. Implementarea acestuia va contribui la asigurarea unei migrații sigure, stabilirea unor reguli bine conturate privind admisia și procedurile de documentare a străinilor, dar și sporirea calității serviciilor prestate acestora.  La fel, Programul va consolida sistemul național de … Articolul Programul destinat gestionării fluxului migrațional, azilului și integrării străinilor pentru anii 2022-2025, aprobat de Guvern apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Aflată în vizită de lucru în nordul țării, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului extins și reabilitat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”.  Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul GIZ Moldova și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, a presupus … Articolul La Edineț a fost dat în exploatare un apeduct reabilitat și extins din fonduri europene apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Republica Moldova nu mai beneficiază de un preț preferențial pentru gazele naturale, datorită căruia au fost posibile economii de miliarde de lei și facturi mai mici pentru cetățeni. Regimul Maiei Sandu a dus la pierderea acestui preț preferențial, provocând astfel pagube imense cetățenilor și țării, în urma scumpirii gazelor naturale. Despre acest lucru a anunțat … Articolul Ilan Șor: Din cauza regimului Sandu, Moldova a pierdut prețul preferențial pentru gazele naturale apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Astăzi Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în proprietatea statului Republica Moldova. Curtea de Apel a pronunțat o hotărâre definitivă și executorie în acest sens. ,,Felicit toată echipa implicată în procesul de recuperare a Aeroportului. Gruparea coruptă, care a preluat abuziv Aeroportul în 2013, iar în ultimele luni încearcă să destabilizeze situația din țara noastră, de … Articolul Maia Sandu despre întoarcerea Aeroportului în posesia statului: Vom continua să reformăm sectorul justiției pentru a ne asigura că hoții și corupții întorc toate activele furate de la stat apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Președintele CUB Igor Munteanu salută Decizia Curții de Apel cu privire la anularea Contractului de concesionare al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). În acest context, Munteanu menționează că ar fi bucuros să știe că ,,decizia este definitivă și executorie, așa cum a fost anunțată azi de Ministrul Justiției, dar nu este. Or, ar fi numai în … Articolul Igor Munteanu despre decizia Curții de Apel referitor la Aeroportul Chișinău: Vreau să mă conving de eliminarea pretențiilor acestui grup infracțional asupra aeroportului și decizia finală a Curții Supreme de Justiție apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Lupta noastră, pornită în 2019 pentru întoarcerea Aeroportului în proprietatea statului s-a încununat cu decizia de azi a Curții de Apel. Astfel a comentat ex-deputatul Alexandr Slusari decizia Curții de Apel prin care a decis întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău în posesia statului. Potrivit lui, un rol important a jucat comisia parlamentară de anchetă, care cu … Articolul Slusari despre întoarcerea Aeroportului în proprietatea statului: Un rol important a jucat comisia parlamentară de anchetă apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Localitățile afectate de calamitățile naturale vor beneficia de mijloace financiare din partea statului, în vederea lichidării consecințelor acestora. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Astfel, din Fondul de intervenție a Guvernului vor fi alocate circa 7,8 milioane de lei, dintre care 4,2 milioane vor primi … Articolul CSE a decis alocarea mijloacelor financiare localităților afectate de calamitățile naturale apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
„Investitorii din Habarovsk” au pierdut astăzi cauza și la Curtea de Apel – Aeroportul Internațional Chișinău revine țării și oamenilor. Despre acest lucru a scris ex-premierul Ion Chicu. În acest context, Ion Chicu susține că în 2020, în plină pandemie ,,am reușit să găsim temeiul legal pentru a rezilia Contractul criminal de concesionare a aeroportului, … Articolul Ion Chicu despre rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului din Chișinău: În 2020, în plină pandemie, am reușit să găsim temeiul legal pentru a rezilia Contractul apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Conducerea Serviciului Vamal a avut ieri, 22 noiembrie 2022, o întrevedere de lucru cu reprezentanții INTERPOL, aflați într-o vizită de informare și prezentare de proiect în Republica Moldova. Vizita a fost desfășurată în cadrul  activităților planificate în contextul implementării de către INTERPOL a proiectului Inițiativa de Asistență Operațională în Moldova (OIPC).  Proiectul OIPC are drept … Articolul Prioritățile de colaborare între Serviciul Vamal și INTERPOL, discutate la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
SRL „Avia Invest” califică drept ilegală hotărârea Curții de Apel Chișinău privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului din Chișinău și o va contesta la Curtea Supremă de Justiție. Administrația companiei califică drept absurd pretextul invocat de Agenția Proprietății Publice pentru rezilierea unilaterală a contractului. „Cel puțin, pentru că, în baza actelor judiciare în vigoare, … Articolul SRL ,,Avia Invest”: Rezilierea ilegală a contractului de concesionare a Aeroportului din Chișinău va costa statul peste 90 de milioane de euro apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.