Punctul

Acum 8 ore
21:40
Consiliul Superior al Magistraturii este al judecătorilor și nu a ONG-urilor. Astfel a comentat jurista și ex-vicedirectoarea Centrului Național Anticorupție Cristina Ciubotaru, numirea mai multor membri ai CSM din partea societății civile de către Parlamentul Republicii Moldova, transmite PulsMedia.MD. Totodată, Cristina Ciubotaru declară sarcastic că, CSM ar trebui redenumit în ,,Consiliul Superior al ONG-uril Guvernării” … Articolul Expert despre CSM: Dacă puterea îl consideră funcțional, eu zic să nu-l numim CSM, dar să-l numim Consiliul Superior al Guvernării sau Consiliul Superior al ONG-urilor Guvernării apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 12 ore
21:00
Pachetul de legi care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate a fost votat, în prima lectură, de Parlament. Acesta conține LEGEA privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, LEGEA privind activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă, precum și modificări la LEGEA privind statutul ofițerului de informații și securitate.  Inițiativa legislativă privind Serviciul de Informații și Securitate are scopul … Articolul Pachetul de legi care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate și criticat dur de Comisia de la Veneția, votat în prima lectură de Parlament apare prima dată în Punctul pe i.
20:10
Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, l-a primit la MAEIE pe Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în Republica Moldova cu reședința la București. Diplomații au discutat despre progresele înregistrate de autorități în implementarea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la acquis-ul comunitar. Au fost evidențiate și eforturile guvernului de a implementa reforme structurale, care au drept scop … Articolul Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în Republica Moldova cu reședința la București apare prima dată în Punctul pe i.
19:50
Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 61 de deputați. Potrivit Premierului Dorin Recean, prelungirea stării de urgență este necesară în contextul mai multor riscuri și amenințări existente, printre care provocările … Articolul Starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită cu 60 de zile apare prima dată în Punctul pe i.
19:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat-o astăzi la Chișinău pe Secretarul General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić, aflată într-o vizită de lucru în țara noastră. „Astăzi am revăzut-o la Chișinău pe doamna Secretar General Marija Pejčinović Burić cu care am discutat despre cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei. În ultimii ani, cu sprijinul … Articolul Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Peste șase milioane de lei reprezintă prejudiciu cauzat bugetul satului Mereni, r-nul Anenii Noi, de către conducerea localității, Valentin Vieru, în ultimii patru ani. Cel puțin, acest lucru reiese din constatările făcute de către Inspecția Financiară din cadrul Ministerului de Finanțe, în posesie cărora a intrat în exclusivitate redacția PulsMedia.MD. Astfel, conform Programului de activitate … Articolul DOC // Un primar PAS ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 6 milioane de lei apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Premierul Dorin Recean i-a primit în vizită la Guvern pe reprezentanții delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii, cu sediul în Republica Moldova. Discuția s-a concentrat pe activitățile întreprinse de organizația internațională în țara noastră, de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe aportul acesteia în gestionarea crizei umanitare și ajutorul oferit refugiaților ucraineni în cooperare … Articolul Dorin Recean a discutat cu reprezentanții delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii, cu sediul în Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Procuratura Generală a înregistrat plângerea Marinei Tauber privind acțiunile ilegale întreprinse de către angajați de rang înalt ai SIS, MAI, precum și alți funcționari și judecători. Aceștia, la indicația Maiei Sandu, ar fi contribuit la eliminarea deputatului Partidului „ȘOR” din cursa electorală pentru Primăria Bălți. Potrivit lui Tauber, toate persoanele implicate în această operațiune ar … Articolul DOC // Plângerea împotriva persoanelor și instituțiilor implicate în eliminarea Marinei Tauber din cursa pentru primăria Bălți, înregistrată la Procuratura Generală apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Deciziile luate de actualul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) ridică dubii mari de legalitate și legitimitate, spune președintele interimar al Asociației Judecătorilor din Moldova, Ion Chirtoacă.  Magistratul lasă să se înțeleagă că guvernarea încalcă legislația națională, dar și cea internațională. ,,Standardul internațional din domeniu cât și jurisprudența CtEDO cauza Volkov vs. Ucraina, chestiunile ce privesc … Articolul Razboiul în justiție continuă. Magistrat: Actualul CSM ridică dubii de legitimitate apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Acum o zi, polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale SUD și EST au acționat conform unei informații operative, iar în rezultat a fost stabilită ilegalitatea a doi conaționali care ar fi organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru un cetățean ucrainean. Conform materialelor acumulate, fiecare din membru al grupului criminal organizat avea rolul său … Articolul Doi conaționali documentați pentru organizarea migrației ilegale apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
15:30
Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru afaceri externe și comunicare strategică. Conform decretului semnat de șefa statului, consiliera își va începe mandatul din data de 3 aprilie. Din aprilie 2022, Olga Roșca a deținut funcția de șefă a cabinetului viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu … Articolul Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a șefei statului pentru afaceri externe și comunicare strategică apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți, pe un mandat de șase ani, în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. La ședința de astăzi, Parlamentul a votat trei proiecte de hotărâri care prevăd acest lucru. Candidaturile au fost propuse Parlamentului după desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru … Articolul Parlamentul a numit în funcție trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public. ,, În contextul atacurilor hibride cu care ne confruntăm în ultima perioadă, observăm faptul că imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie  prin care sunt promovate produse farmaceutice … Articolul Instituția prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false care apar în spațiul public, însoțite de imaginea Președintei Maia Sandu apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Partidul „ȘOR” este categoric împotriva prelungirii stării de urgență. Regimul PAS-Sandu intenționează să o prelungească, pentru a fura din nou atât oamenii, cât și bugetul de stat. Declarația a fost făcută de către deputatul Marina Tauber, vicepreședinte al formațiunii politice. „Guvernul continuă maratonul situațiilor excepționale. A intrat deja în istoria țării ca o guvernare a … Articolul Marina Tauber: Guvernarea continuă maratonul situațiilor excepționale apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Ucraina a calificat joi viitoarea preşedinţie rusă a Consiliului de Securitate al ONU – începând de sâmbătă şi pentru o lună – drept „o glumă proastă”, informează AFP. „Preşedinţia rusă a Consiliului de Securitate al ONU la 1 aprilie este o glumă proastă. Rusia i-a uzurpat sediul; ea duce un război colonial; preşedintele său este … Articolul Ucraina califică viitoarea preşedinţie rusă a Consiliului de Securitate al ONU drept „o glumă proastă” de 1 aprilie apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu (arestul preventiv nu putea fi solicitat, la acea etapă judiciară) a fost respinsă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. În schimb, instanța de judecată a dispus aplicarea controlului judiciar asupra fostului șef de la Calea Ferată din Moldova. Anterior aceeași instanță a respins demersul procurorilor PCCOCS de … Articolul Fostul șef CFM, Iurie Topală, din arest la domiciliu – sub control judiciar apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au efectuat, în această dimineață, percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 … Articolul Șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni, reținuți de CNA într-un dosar de corupție apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
În după amiaza zilei de miercuri, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin … Articolul Arest la domiciliu pentru fondatorul „Bismobil Kitchen”, în pofida insistentei procurorilor PCCOCS de prelungire a arestării preventive apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Primarul General, Ion Ceban, care își continuă vizita de lucru în Armenia,  a vizitat miercuri, împreună cu delegația de la Primărie, două acceleratoare importante de la Erevan. Primul obiectiv vizitat este Centrul TUMO, destinat dezvoltării și implicării copiilor și tinerilor interesați de tehnologiile creative, unde beneficiarii însușesc abilități inovative.  ,,Este un program educațional gratuit pentru … Articolul Primarul General, Ion Ceban, a vizitat la Erevan două acceleratoare de afaceri apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui angajat al Agenției Servicii Publice, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal). Cauza penală a fost inițiată în luna noiembrie a anului 2022, … Articolul Cauza penală în privința unui angajat al Agenții Servicii Publice, învinuit de trafic de influență, a ajuns pe masa magistraților apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Grație rezistenței armatei ucrainene, nu există pericole militare la adresa Republicii Moldova. O spune președinta Maia Sandu, potrivit căreia acum Ucraina reprezintă un scut pentru liniștea și securitatea Republicii Moldova. În același timp, potrivit șefei statului, Rusia nu renunță la ideea preluării puterii în Republica Moldova și acționează prin diferite elemente ale războiului hibrid pentru … Articolul Maia Sandu: Rusia încearcă să-și pună la Chișinău o guvernare prorusă apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
19:40
Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a primit o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, condusă de Mark Bowman, vicepreședinte pentru politici și parteneriate. În cadrul întâlnirii oficialii au discutat despre proiectele BERD din Republica Moldova, prioritățile privind finanțarea și asistența și am salutat accentul pe care BERD îl pune pe sprijinirea inițiativelor … Articolul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Statul Israel a donat 590 de tablete pentru instituțiile de învățământ din țara noastră. Echipamentele IT vor fi distribuite școlilor în care studiază copii refugiați din Ucraina, dar și copii din Republica Moldova din grupuri vulnerabile. Ceremonia oficială de transmitere a bunurilor a avut loc astăzi, la Guvern, în prezența ministrului Educației și Cercetării, Anatolie … Articolul Statul Israel a donat 590 de tablete pentru instituțiile de învățământ din țara noastră apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Omul de afaceri, bănuit de trafic de influență și corupere activă, comise în legătură cu unele dosare penale aflate în gestiunea, și reținut de ofițerii CNA ar fi Adrian Rucan, susțin sursele PulsMedia.MD. Adrian Rucan este directorul general al companiei de construcții ECOSEM GROUP Ltd.  Potrivit comunicatului CNA remis presei astăzi, 29 Martie: „bănuitul ar fi acționat … Articolul Cine este omul de afaceri reținut de CNA apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu România, pentru încheierea unor acorduri în acest sens. Este vorba despre podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. Acestea … Articolul Unirea prin proiecte // Trei poduri rutiere peste Prut vor fi modernizate apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Studenții moldoveni vor avea oportunitate, în continuare, să beneficieze de burse în instituțiile de învățământ de peste hotare. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor pentru aprobarea Acordului privind Programul Central European de Schimb pentru Studii Universitare (CEEPUS IV). Acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă … Articolul Acordul privind Programul Central European de Schimb pentru Studii Universitare va fi prelungit apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui procuror din Procuratura raionului Călărași, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă (art. 324 alin. (3) lit. a) din Codul penal). Cauza penală a fost inițiată în luna decembrie a anului … Articolul Procuror din cadrul Procuraturii raionului Călărași deferit justiției pentru corupere pasivă apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut astăzi un om de afaceri, bănuit de trafic de influență și corupere activă, comise în legătură cu unele dosare penale aflate în gestiunea CNA și a Procuraturii Anticorupție. Bănuitul ar fi acționat concertat împreună cu un grup de persoane, în interesul unor învinuiți în dosarul în care sunt … Articolul Un om de afaceri a fost reținut, fiind bănuit de influențarea deciziilor pe unele dosare penale, aflate în gestiunea procurorilor și ofițerilor anticorupție apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat că Centrul Național Anticorupție l-a înștiințat repetat că examinează denunțul său, adresat Procuraturii Generale, privind tragerea la răspundere penală a fostului viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pentru îmbogățire ilicită și nedeclararea averii. Potrivit lui Ilan Șor, Centrul mai anunță că în privința acestui caz … Articolul DOC // Ilan Șor, după ce CNA l-a înștiințat din nou că examinează denunțul împotriva lui Andrei Spînu privind îmbogățirea ilicită și nedeclararea averii: A venit vremea să predomine adevărul și dreptatea apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Un deținut a dat bir cu fugiții din mașina de poliție, în timp ce era escortat la IP Buiucani. Incidentul a avut loc în amiaza zilei, în jurul orei 12:05, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Armenească, susțin sursele PulsMedia.MD. Este vorba despre un individ în vârstă de 42 de ani, cercetat penal … Articolul Un pungaș a evadat din mașina poliției, în inima Chișinăului apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
În perioada 27 – 29 martie curent, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a desfășurat o vizită de lucru la Berlin, Germania. În cadrul vizitei de le Berlin oficialul moldovean a avut întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv cu ministra afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, cu care a discutat despre procesul … Articolul Nicu Popescu la Berlin: „Suntem recunoscători Germaniei pentru sprijinul ferm acordat Republicii Moldova și reiterez determinarea noastră de a continua implementarea reformelor pentru a aduce Republica Moldova în UE” apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Un bărbat a rămas fără câteva mii de Euro, după ce persoane necunoscute au dat buzna în beciul acestuia și a furat borcanul în care se aflau banii. Cazul a avut loc noaptea trecută în localitatea Corlăteni, din raionul Rîșcani, susțin sursele PulsMedia.MD, apropiate anchetei. Oamenii legii au fost sesizați despre furt în această dimineață, … Articolul Un borcan cu mii de Euro a fost furat dintr-un beci, la Rîșcani apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Șefa statului a avut o întrevedere cu o delegație a Uniunii Democratice Internaționale (IDU), condusă de reprezentantul IDU, Christopher Fussner. Discuțiile au vizat securitatea Republicii Moldova și a regiunii, dar și reformele pe care țara noastră reușește să le realizeze, chiar și pe timp de criză. Președinta Maia Sandu a mulțumit delegației pentru solidaritatea partidelor … Articolul Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții delegației Uniunii Democratice Internaționale apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Douăsprezece centre de tineret din Republica Moldova vor fi modernizate și vor deveni mai atractive, oferind noi facilități pentru tineri. Acestea vor fi dotate cu mobilier, laptopuri și alte echipamente IT, din sursele Ministerului Educației și Cercetării. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 685 000 de lei. Decizia a fost aprobată în cadrul … Articolul Douăsprezece centre de tineret din Republica Moldova vor fi modernizate și vor deveni mai atractive, oferind noi facilități pentru tineri apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
În după-amiaza zilei de ieri, 28 martie 2023, polițiștii de frontieră au descoperit, aruncat în blocul sanitar, un pachet suspect, în care erau învelite în hârtie 30 de cartușe de luptă 7,62 mm. În fapt, a fost aplicată procedura standard de operare și inițiate verificări suplimentare.  Ca urmare, în fluxul pasagerilor de pe ruta „Chișinău- … Articolul Mai multe cartușe depistate pe Aeroportul Internațional Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Guvernul a aprobat semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare cu privire la cea de-a treia fază a Proiectului ,,Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Republica Moldova (MENSANA)”.  Proiectul vine să sporească gradul de conștientizare a populației față de problemele de sănătate mintală, să promoveze sănătatea … Articolul Guvernul a aprobat semnarea Memorandumului de înţelegere dintre MS şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare cu privire la cea de-a treia fază a Proiectului ,,Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Republica Moldova (MENSANA)” apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
37 percheziții în Republica MolMiercuri, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, în baza grupului comun de investigații format cu EUROPOL, DIICOT, BCCO Iași și cu sprijinul EUROJUST, desfășoară 37 de percheziții în Moldova și a România. dova și în România, într-un dosar de contrabandă cu substanțe anabolizante și spălare de bani. Acțiunile de urmărire … Articolul VIDEO // 37 percheziții în Republica Moldova și în România, într-un dosar de contrabandă cu substanțe anabolizante și spălare de bani apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Agenda europeană a țării noastre, construirea unui stat rezilient, cu instituții independente, economie performantă și cu o societate prosperă au fost principalele subiecte discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în țara noastră. „Ne ciocnim cu o serie de crize provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, iar sprijinul … Articolul Dorin Recean a discutat cu președintele Consiliului European, Charles Michel apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Patru cetățeni străini sunt documentați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, cazurile au fost înregistrate de către angajații Direcției Sud a Poliției de Frontieră. Prima ilegalitate a fost consemnată de către patrula SPF Valea Perjei. Cu ajutorul mijloacelor de observare pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile a două persoane care … Articolul Patru cetățeni străini sunt documentați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui fost funcționar al Ministerului Justiției, Lilian Deliu, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal). Cauza penală a fost inițiată în luna mai a anului … Articolul Ex-secretar de stat deferit justiției pentru trafic de influență apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Urmare a unui dosar penal trimis în judecată de procurorul PCCOCS, o femeie care a cerșit anterior în Rostov, Rusia și a recrutat ilegal o altă conațională în acest scop, în 2012, a fost condamnată la 7 ani închisoare. Învinuita are vârsta de 38 de ani, cu domiciliul în acea perioadă în Durlești, iar anterior … Articolul Condamnată la 7 ani închisoare pentru exploatarea prin cerșetorie a unei moldovence, în Rostov, Rusia apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Activitatea unei fabrici clandestine de producere a anabolizantelor, care ulterior erau transportate prin contrabandă, din România, a fost dată de curând peste cap în urma unei operațiuni internaționale, transmite PulsMedia.MD. În operațiune au fost implicați ofițerii Serviciului Vamal al R.Moldova, PCCOCS, DIICOt și brigada BCCO Iași, Europol și Eurojust. Sursele PulsMedia.MD susțin că suma tranzacțiilor … Articolul FLASH // Operațiune internațională SV, PCCOCS, DIICOT și Europol. Au dat peste cap activitatea unei fabrici de anabolizante din România apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
Deputatul și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, va depune o cerere la Procuratura Generală (PG), în care solicită pornirea unui dosar penal privind eliminarea sa din cursa electorală pentru Primăria municipiului Bălți, în decembrie 2021. Despre acest lucru, deputatul Marina Tauber a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, susținut la Parlament. Asta după … Articolul Marina Tauber cere Procuraturii Generale investigarea acțiunilor și audierea persoanelor care ar fi implicate în eliminarea sa din cursa electorală pentru primăria Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a salutat astăzi la Chișinău pe Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită în țara noastră. „I-am mulțumit Președintelui Michel pentru sprijinul consecvent al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Suntem țară candidată pentru aderarea la UE și vrem să inițiem negocierile de aderare cât mai curând posibil. Avem susținerea … Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Integrarea europeană, promisă moldovenilor acum 20 de ani, a adus doar sărăcie și deznădejde, iar acum, după ce am pierdut și independența, riscăm să fim atrași în război. Avertizarea vine din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a declarat astăzi că Republica Moldova are nevoie acum de liniște și pace și că fracțiunea parlamentară … Articolul Ilan Șor: Vom elabora și vom prezenta în forul legislativ un proiect de lege privind sistarea oricăror procese integraționiste apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în privința ex-Președintelui Republicii Moldova, a soției acestuia și a unui medic de familie, care, de comun acord, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare. … Articolul Ex-Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, soția acestuia și un medic de familie, trimiși în judecată pentru fals apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Consecințele economice ale războiului din Ucraina pentru țările membre ale Dimensiunii Parlamentare a Iniţiativei Central Europene (DP – ICE) au fost principalul subiect discutat la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Economice a acestei organizații, la care a participat deputatul Igor Chiriac, membrul Delegației Parlamentului Republicii Moldova la DP – ICE. Au fost examinate și soluțiile comune … Articolul Consecințele economice ale războiului din Ucraina pentru țările ICE, discutate la reuniunea Comisiei economice, cu participarea deputatului Igor Chiriac apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Fostul șef interimar la Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, a fost citată astăzi, Marți, 28 Martie, la procuratura anticorupție pentru a fi audiat de către foștii săi sublaterni și recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită, susțin sursele PulsMedia.MD. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2020, Gavajuc a ridicat de la Procuratură … Articolul Puls Media // Fostul șef interimar al PA, Serghei Gavajuc, audiat de procurorii anticorupție apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
O schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție. Șase angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiile Bălți și Chișinău, au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru … Articolul Schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere, documentată de CNA. Lunar, 20.000 de euro erau colectați pentru a mitui unii responsabili de la ASP apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
În dimineața zilei de 28 martie angajații IGSU au fost solicitați pentru a interveni în lichidarea situațiilor de risc provocate de condițiile meteo nefavorabile. Astfel, pompierii din capitală au fost solicitați la ora 08:55 pe strada 31 August 1989 nr. 30 din municipiul Chișinău, pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a unui copac căzut peste un … Articolul Intervențiile salvatorilor în urma condițiilor meteo nefavorabile apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.