Punctul

Acum 30 minute
15:10
La 29 iulie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința de condamnare la 9 ani închisoare, în privința unui tânăr în vârstă de 23 ani, originar din Strășeni, învinuit de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, săvârșită în proporții deosebit de mari (infracțiune prevăzută de art. 217/1 alin (4) din Codul penal). … Articolul Tânăr condamnat la nouă ani închisoare pentru trafic de droguri apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 2 ore
14:30
Un conațional este documentat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. Acesta s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere neveridic până în punctul de trecere Sculeni, unde polițiștii de frontieră i-au deconspirat planul. Cazul s-a înregistrat sâmbăta, 6 august curent.  Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat … Articolul Din șofer în pieton, din cauza permisului de conducere falsificat apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Prin sentința Judecătorie Chișinău, sediul Buiucani din 29 iulie 2022, doi inspectori de sector din cadrul Inspectoratului de Politie Râșcani mun. Chișinău, au fost condamnați la 5 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă (art.324, alin.(2) din Codul penal), însă executarea pedepsei cu închisoarea a fost … Articolul Doi angajați ai Inspectoratului de poliție Rîșcani mun. Chișinău condamnați pentru acte de corupție apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 4 ore
12:10
Poliția din Fălești a fost sesizată în această dimineață în jurul orei 07.25 de către un trecător, care a comunicat că la ieșire din localitatea Pietrosu, raionul Fălești a observat o motocicletă avariată și în preajmă se află o persoană, posibil decedată. Ajunși la fața locului, în urma audierilor martorilor, preliminar polițiștii au stabilit că … Articolul Accident cu motocicleta în localitatea Pietrosu: Conducătorul a decedat pe loc, iar pasagerul a părăsit locul accidentului rutier apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a  demonstrat în fața Judecătoriei Bălți vinovăția a doi cetățeni ai Azerbaidjanului, care au pretins de la un alt azer din Bălți suma de 10.000 euro, în vara lui 2021. Prin urmare, instanța de judecată i-a condamnat pe cei doi la pedeapsa cu opt … Articolul Doi cetățeni ai Azerbaidjanului – condamnați la opt ani închisoare pentru șantajarea unui alt azer – dentist din Bălți, de la care au pretins suma de 10.000 euro apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Se lucrează la modernizarea Aeroportului de la Mărculești, iar în scurt timp vor fi prezentate detaliile, a anunțat Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în cadrul prezentării rezultatelor unui an de guvernare, scrie Bani.md. „Deja sunt anumite companii low-cost care ar fi interesate să zboare la Mărculești. Aeroportul este cel mai bine dotat și … Articolul Încă un aeroport în Moldova: Unde vor ateriza și decola avioanele apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
11:20
Românii investesc în continuare în imobiliare. Luna trecută au cumpărat peste 57.000 de case, terenuri și apartamente, iar mai mult de jumătate dintre tranzacţii au fost fără credit. Numărul vânzărilor de imobile este în uşoară scădere faţă de aceeaşi lună din 2021, însă rămâne mult superior anilor precedenţi, transmite observatorul.ro Spre exemplu, în iulie 2019, … Articolul Românii nu se tem de criză şi investesc în imobiliare: doar luna trecută au fost cumpărate peste 57.000 de proprietăţi apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Autoritățile de la Berlin nu doresc ca tancurile și echipamentele militare rusești distruse de armata ucraineană să fie expuse în fața ambasadei Rusiei. Evenimente similare au avut deja loc în mai multe capitale europene. Atitudinea autorităților din Berlin a fost criticată de ambasadorul ucrainean în Germania. Anterior, expoziții similare au avut loc la Kiev, Varșovia, Poznan și Praga. … Articolul Germania supără Ucraina după ce refuză să arate tancurile lui Putin distruse în război apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
La data de 07 august salvatorii din municipiul Chișinău au intervenit pentru a salva un copil în vârstă de 11 ani, care a rămas blocat în gratiile de la o gură de scurgere. Potrivit primelor informații, băiatul și-ar fi prins piciorul în grila de fontă de la canalul de scurgere, în drum ce se întorcea … Articolul Salvatorii IGSU au intervenit pentru deblocarea unui minor prins într-un canal de scurgere apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Președinta Maia Sandu l-a felicitat pe tânărul campion – canotorul moldovean Serghei Tarnovschi care a cucerit medalia de aur la distanța de 5.000 de metri la Campionatul Mondial de canoe sprint. ,,Titlul de campion mondial a fost câștigat de Serghei exact la un an după ce obținea bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îl … Articolul Mesajul Maiei Sandu după victoria lui Serghei Tarnovschi la Campionatul Mondial de canoe sprint apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 02 august 2022, un tânăr în vârsta de 20 ani, deținut în cadrul unul penitenciar din țară, a fost condamnat la 9 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru comiterea acțiunilor violente cu caracter sexual asupra unui deținut minor, din același penitenciar. În privința … Articolul Acțiuni violente cu caracter sexual săvârșite într-un penitenciar din țară asupra unei persoane minore apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe un cont bancar în valoare de circa 7 milioane lei, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Contul a fost indisponibilizat într-un caz de abuz de serviciu și delapidare a averii străine. La moment, ARBI are în examinare 189 de delegații, pe 130 de … Articolul Un cont bancar de circa 7 milioane de lei, sechestrat de ARBI, într-un caz de abuz de serviciu și delapidare a averii străine apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
În perioada 01 – 07 august 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 695,1 milioane de lei, mai mult cu 17,0 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval. De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare … Articolul Serviciul Vamal raportează încasări de peste 695,1 milioane de lei în perioada 01 – 07 august 2022 apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
21:10
O bătrână în vârstă de 93 de ani din Marea Britanie a dat dovadă de un curaj ieșit din comun: femeia a zburat pe un avion, legată doar cu câteva cabluri. Betty Bromage are 93 de ani şi este deja la a cincea provocare de acest gen. Femeia vrea să strângă astfel fonduri pentru persoanele … Articolul VIDEO // O bătrână de 93 de ani zboară legată de aripa unui avion apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
15:00
Patru nave ucrainene care transportă produse agricole au părăsit duminică porturile ucrainene de la Marea Neagră în cadrul acordului încheiat pentru deblocarea exporturilor de cereale, au anunţat responsabili ucrainean şi turc, citaţi de AFP şi Reuters. În total, aceste cargouri transportă peste 161.000 de tone de porumb şi produse alimentare spre Turcia, China şi Italia, … Articolul Alte patru nave cu cereale au părăsit porturile ucrainene apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Polițiștii din Florești investighează cauzele producerii unui accident rutier, care a avut loc în jurul orei 04.00, la intrare în localitatea Frumușica din direcția satului Izvoare. Ajunși la fața locului, preliminar polițiștii au stabilit că, un bărbat de 33 de ani locuitor al raionului Florești, conducând automobilul de marca BMW pe traseul principal, la ieșire … Articolul FOTO // Accident GRAV în localitatea Frumușica: Șoferul a decedat pe loc apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
O navă cargou a ajuns sâmbătă în portul ucrainean Cernomorsk de la Marea Neagră pentru a încărca cereale, pentru prima dată de la invazia rusă în Ucraina pe 24 februarie, au anunţat autorităţile ucrainene, transmite AFP. „Astăzi, pentru prima dată de la invazia rusă, cargoul Fulmar S arborând pavilionul Barbados a sosit în portul Cernomorsk … Articolul Un prim cargo a sosit în portul Cernomorsk pentru a încărca cereale apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Ministerul de Interne din Kosovo a anunțat sâmbătă arestarea, la granița cu Serbia, a unei jurnaliste ruse suspectate că ar fi o spioană, iar autoritățile încearcă în prezent să afle care au fost „intențiile sale reale”, informează Reuters. Ministrul kosovar de Interne a spus că respectiva jurnalistă rusă se numește Daria Aslamova. „Multe alte țări au … Articolul O jurnalistă din Rusia a fost arestată în Kosovo, suspectată de spionaj apare prima dată în Punctul pe i.
6 august 2022
20:10
Pentru creditele acordate prin intermediul programului de stat „Prima casă”, rata dobânzii nu poate fi majorată mai mult de 4 puncte procentuale o dată la 6 luni și mai mult de 6 p.p. pe parcursul a 12 luni consecutive. În Monitorul Oficial de astăzi, 5 august, a fost publicată Legea nr. 136 din 28 iulie … Articolul Rata dobânzii în cadrul programului „Prima casă” a fost plafonată apare prima dată în Punctul pe i.
18:30
Republica Polonă a oferit astăzi un lot de echipament medical Institutului Mamei și Copilului din Chișinău (IMC). Ajutorul a fost livrat prin mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Echipamentul, vital pentru sănătatea oamenilor, va ajuta sistemul medical din Republica Moldova să răspundă necesităților oamenilor, inclusiv refugiaților din Ucraina. La eveniment au participat Tomasz Kobzdej, … Articolul UE și Polonia – în spiritul Echipa Europa – continuă să ofere asistență medicală Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
News Maker relatează astăzi despre planurile militare ale Rusiei și reproșurile la adresa autorităților RM. Rusia încă nu are de gând să atace Moldova. Ministrul moldovean al apărării a dat asigurări în acest sens într-un interviu. Potrivit afirmațiilor lui Anatolie Nosatîi, deocamdată, acțiunile militare se desfășoară în sud-estul Ucrainei și o distanță atât de mare … Articolul SUA a închis circuitul internațional al banilor negri din Transnistria prin băncile rusești apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:50
Memorandum-ul decooperare și schimb reciproc de informații cu privire la identificarea amprentelor digitale în scopuri de justiție penală și pentru lupta împotriva terorismului, a fost semnat astăzi, la Chișinău, de către ministrul afacerilor interne Ana Revenco și oficiali ai Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA. Datorită acestui document specialiștii MAI vor reuși să facă … Articolul FBI și MAI au semnat memorandum-ul de cooperare, schimb de date și informații apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Mecanismul de acordare a compensațiilor în perioada rece anului va costa bugetul de stat 5 miliarde de lei. Suma a fost anunțată de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV. Potrivit oficialului, 90% din toți cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de ajutor din partea statului, … Articolul Marcel Spatari: 90% dintre cetățeni se vor încadra în cele 4 categorii de vulnerabilitate energetică apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Actriţa americană Anne Heche nominalizată la Premiile Emmy, cunoscută pentru rolurile din producţiile „Gracie’s Choice” şi „Vanished”, se află în stare critică în urma unui accident auto, informează CNN. Anne Heche a fost spitalizată vineri după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de o locuinţă din Los Angeles, după care a luat foc, informează sâmbătă … Articolul Actrița Anne Heche, spitalizată în stare critică în urma unui accident de mașină apare prima dată în Punctul pe i.
5 august 2022
21:40
Un expert de rang înalt din cercetarea tehnologiei hipersonice a fost arestat pentru suspiciunea de trădare, transmite vineri agenția rusă de presă de stat TASS, citată de Reuters. Alexander Shiplyuk conducea laboratorul de tehnologie hipersonică de la Institutul de Mecanică Teoretică și Aplicată din Novosibirsk, potrivit site-ului institutului, iar în ultimii ani a coordonat cercetarea în … Articolul Încă un cercetător al tehnologiei hipersonice din Siberia a fost reținut pentru acuzația de trădare apare prima dată în Punctul pe i.
18:40
Un seminar în domeniul securității naționale și gestionării crizelor, organizat sub egida Președinției Republicii Moldova, s-a desfășurat în zilele de 4-5 august la Ministerul Apărării. Instruirea a întrunit oficiali guvernamentali din instituțiile cu prerogative în domeniul securității naționale, dar și ONG-uri de profil. În mesajul adresat participanților, consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, … Articolul Securitatea națională și gestionarea crizelor, abordate în cadrul unei instruiri organizate sub egida Președinției apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Procuratura municipiului Bălți informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale privind învinuirea a doi frați gemeni, în vârstă de 30 ani, originari din mun. Bălți, care sunt învinuiți de omorul intenționat săvârșit asupra unei persoane, profitând de starea de neputință evidentă a victimei, comis cu o deosebită cruzime (infracțiune prevăzută de art.145 … Articolul Doi frați din Bălți trimiși pe banca acuzaților pentru omorul intenționat a unui bărbat apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Vladimir Putin și Emmanuel Macron nu au mai avut convorbiri telefonice de două luni pentru că Franța este o „țară neprietenoasă” cu Rusia și cu care discuțiile nu sunt, în prezent, „necesare”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Ei bine, mai întâi Franţa este un stat neprietenos în ceea priveşte acţiunile … Articolul Kremlin: Putin și Macron nu au mai discutat de două luni pentru că Franța este o țară neprietenoasă apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Mesajul viceprim-ministrului Nicu Popescu: „Țara noastră a făcut următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană. Am adoptat în cadrul Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE) Planul de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană. Documentul conține acțiuni, termeni și instituții responsabile de punere în aplicare a măsurilor prioritare: Reforma justiției și combaterea corupției;Remedierea … Articolul Nicu Popescu: „Prin aprobarea Planului de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană, țara noastră a făcut următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană” apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Noaptea trecută, în jurul orei 01:00 poliția din Drochia a fost sesizată de o locuitoare a satului Sofia, care a comunicat despre producerea unui accident rutier în aceeași localitate. Ajunși la fața locului, preliminar polițiștii au stabilit că un tânăr de 27 de ani locuitor al raionului Drochia, conducând automobilul de marca Renault prin localitatea … Articolul FOTO // Accident în lanț la Drochia: Mai multe persoane au ajuns la spital cu diverse traumatisme apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Alertele cu bombă din ultima perioadă ar veni din Rusia și Belarus, iar scopul acestora este de a destabiliza situația din R. Moldova. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița la Radio Moldova. „Într-adevăr, avem un număr extraordinar de alerte, iar ele vin din extern și sunt greu de urmărit. Noi știm că acestea vin din Rusia … Articolul Natalia Gavrlița a anunțat unde s-ar afla autorii alertelor cu bombe apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Un bărbat de 44 de ani, originar din raionul Fălești, a fost trimis pe banca acuzaților, fiind învinuit de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare și organizarea speluncilor pentru consumul de droguri. Polițiștii de investigație au intrat în posesia informației operative, precum că într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei sunt comercializate substanțe … Articolul VIDEO // Un bărbat a fost trimis pe banca de acuzații pentru trafic de substanțe narcotice și speluncă pentru consumul drogurilor, depistate de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
În acest an, ca și în anii precedenți, sesiunea de bacalaureat a fost organizată în mod corect și transparent, asigurându-se ca fiecare elev să poată fi apreciat după merite. Și în această sesiune au fost păstrate rigorile înalte de respectare a prevederilor actelor normative în vederea prevenirii și eliminării cazurilor de corupție și fraudare a … Articolul Un caz grav de fraudare a examenului național de bacalaureat cu implicarea personalului unei instituții de învățământ apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro și Directorul General JETRO București, Shigheyo Nishizawa. Părțile au discutat despre potențialul investițional în Republica Moldova, posibilitățile și mecanismele potențiale de colaborare și suport reciproc, inclusiv posibilitatea de conectare a furnizorilor locali în lanțurile valorice ale companiilor japoneze cu participarea ODA, … Articolul Ministrul Gaibu și Directorul General Jetro România au discutat potențiale investiții moldo-japoneze apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
USAID contribuie la transformarea digitală și integrarea inovațiilor în sectorul economic al Republicii Moldova. Programul de transformare digitală a întreprinderilor mici și mijlocii are obiectivul de a sprijini recuperarea și creșterea capacității economice a ÎMM-urilor, prin integrarea tehnologiilor digitale și crearea de noi modele de afaceri inovative. Programul este realizat cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului … Articolul USAID contribuie la transformarea digitală și integrarea inovațiilor în sectorul economic al Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Pompierii din municipiul Chișinău au stins o mașină cuprinsă de flăcări pe strada Tudor Strișcă 6, din capitală.Apelul la serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:31 minute. Conform datelor recepționate lucrătorii stației de alimentare din apropiere au observat fum abundent de sub capota unui autovehicul, care recent a fost alimentat cu motorină. În cel … Articolul Pompierii din mun.Chișinău au stins o mașină cuprinsă de flăcări apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Finul lui Plahotniuc, Dorin Damir, deține un apartament pe Coasta de Azur în valoare de jumătate de milion de euro și încă aproape 500 de mii de euro pe un cont bancar din Franța. Jurnal TV a obținut aceste date din dosarul „Pro Imobil”, în care Damir este învinuit de șantaj. Procuratura pentru Combaterea Criminalității … Articolul Vasile Năstase despre cazul ,,Dorin Damir”: Ce se întâmplă în justiția noastră, ce e cu aceste jocuri cinice, ce e cu această mimată activitate a organelor de drept? apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Ţările membre ale Uniunii Europene au impus, joi, sancţiuni împotriva fostului preşedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi a fiului său Oleksandr pentru presupusul lor rol în ameninţarea la adresa securităţii Ucrainei, transmite AFP. Consiliul European a indicat într-un comunicat că cei doi au fost adăugaţi pe o listă a sancţiunilor europene pusă în aplicare „ca … Articolul UE adoptă sancţiuni împotriva fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici și a fiului său apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Chiar dacă merge președintele Maia Sandu în Rusia, obținerea unui preț mai bun la gaz ar fi posibilă doar dacă ar exista unele cedări. O spune vicepremierul Andrei Spînu, potrivit căruia renegocierea contractului cu Gazprom ar fi posibilă doar dacă autoritățile de la Chișinău ar accepta unele concesii în fața Federației Ruse. Spînu spune că … Articolul Andrei Spînu: Acum este lupta noastră reală pentru Independență apare prima dată în Punctul pe i.
4 august 2022
21:50
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați pentru a stinge o mașină cuprinsă de flăcări în apropierea satului Bardar, raionul Ialoveni.Apelul la serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:38 minute. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care au stabilit că o mașină de marca „ Mercedes … Articolul Intervenția pompierilor la Ialoveni: Un Mercedes E 200 a fost cuprinsă de flăcări apare prima dată în Punctul pe i.
21:40
Ieri, în jurul orei 14:00 un bărbat care se afla la volanul unui Volkswagen a fost stopat de inspectorii de patrulare pentru depășirea limitei de viteză. Acesta a ignorat cerințele polițiștilor de a opri autovehiculul și a continuat deplasarea prin localitatea Prepelița din raionul Sîngerei. Imediat polițiștii au urcat în automobilul de serviciu și au … Articolul VIDEO // Un bărbat ,,mort” beat, a încercat să fugă de poliție dar în cele din urmă a fost stopat apare prima dată în Punctul pe i.
21:30
Gigantul energetic rus Gazprom arde gazele destinate exportului în Uniunea Europeană la frontiera cu Finlanda, relatează joi agenţia de presă Unian, citând publicaţia finlandeză Yle, potrivit căreia Moscova arde la propriu gazele încă de la sfârşitul lunii mai când compania rusă de gaze şi-a redus livrările către UE. Arderea se desfăşoară în apropierea staţiei de … Articolul Rusia arde gazele destinate exportului către UE la graniţa cu Finlanda apare prima dată în Punctul pe i.
20:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI), în cadrul căreia s-a discutat despre problemele pe care le întâmpină agenții economici în activitatea lor curentă. Șefa statului a declarat că dezvoltarea economică este o prioritate importantă a guvernării, ea fiind cheia pentru bunăstarea … Articolul Problemele din sectorul economic, discutate de șefa statului cu membrii Camerei de Comerț și Industrie apare prima dată în Punctul pe i.
19:20
Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au susținut necesitatea menținerii arestului preventiv în privința învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul denumit generic „Metalferos,” iar Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților, care contestau aplicarea acestei măsuri. În iulie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea arestului în lipsa … Articolul Arest menținut în privința învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul „Metalferos” apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Un bărbat de 26 de ani din orașul Cimișlia a fost reținut de polițiști după ce ar fi comis trei infracțiuni într-o singură zi.  La 2 august, suspectul ar fi  provocat  un conflict în stradă cu un bărbat căruia i-a aplicat o plagă în regiunea gâtului cu un ciob de sticlă, după care a fugit de la … Articolul VIDEO // Un bărbat din Cimișlia a fost reținut de polițiști după ce ar fi comis trei infracțiuni într-o singură zi apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit nou tarif la gazul natural, pentru consumatorii finali. Prin urmare, cetățenii vor trebui să achite 22 de lei și 99 de bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale.  Cetățenii vor trebui să achite cu peste patru lei mai mult decât în prezent. … Articolul ULTIMA ORĂ // ANRE a aprobat noul tarif la gaz apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Consulatului general al Republicii Moldova la Iași, s-a autosesizat în legătură cu producerea, în dimineața zilei de 4 august, a unui accident rutier cu implicarea unui microbuz la bordul căruia se aflau și cetățeni din Republica Moldova. Potrivit autorităților române, accidentul s-a produs pe sensul giratoriu de … Articolul MAEIE despre accidentul rutier produs în România, județul Iași cu implicarea unui microbuz din R.Moldova: Cinci moldoveni au avut nevoie de îngrijiri medicale apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), pentru a aproba mai multe decizii ce vizează procesul de euro-integrare a Republicii Moldova.  A fost extinsă componența Comisiei, în care au fost invitați să se alăture mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile – nouă … Articolul ULTIMA ORĂ // Comisia Națională pentru Integrare Europeană are nouă membri noi apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Mai mulți funcționari de la Direcția Teritorială Siguranţa Alimentelor din Ungheni a ANSA, precum și oameni de afaceri, fac obiectul anchetei ofițerilor DGT Nord a CNA și procurorilor Oficiului Nord al Procuraturii anticorupție, în mai multe dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, corupere activă și luare de mită. Aceștia sunt cercetați penal pentru eliberarea … Articolul VIDEO // Mai mulți funcționari de la Direcția Teritorială Siguranţa Alimentelor din Ungheni şi oameni de afaceri sunt cercetați penal într-o amplă schemă de corupție apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Ieri a avut loc a doua ședință a Comitetului pentru coordonarea acordului semnat de Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova. În cadrul ședinței s-au analizat proiectele trimise de Cancelaria … Articolul Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova, Adrian Dupu: România este pregătită să acorde o primă tranșă consistentă din acord de 100 milioane, în acest an apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.