Provincial

Acum 5 minute
14:50
Partidul Social Democrat European (PSDE) a transmis un semnal de îngrijorare cu privire la ceea ce se întâmplă în teritoriu, mai exact cu referire la tentativele de înlocuire a președinților de raioane care nu sunt reprezentați ai partidului de guvernare, informează PROVINCIAL. Președintele PSDE, Ion Sula, în cadrul unei conferințe de presă – susținută alături […] Post-ul Președinți de raioane, înlocuiți. PSDE bate alarma: Cerem guvernării să nu recurgă la atacuri raider apare prima dată în Provincial.
Acum 30 minute
14:30
Echipele mobile de medici specialişti continuă să ofere în perioada 28 noiembrie – 02 decembrie populaţiei consultaţii profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Astfel, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în localități din raionul Căușeni, și anume: […] Post-ul Complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în localități din raionul Căușeni apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
13:50
Încă un sector din Ungheni va avea, în scurt timp, acces la canalizare. Este vorba de strada Romană, segmentele: Vasile Alecsandri – Decebal și Vasile Lupu – Ion Creangă, informează PROVINCIAL. “Grație proiectului „Eficientizarea infrastructurii publice prin extinderea sistemului de canalizare în municipiul Ungheni”, finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) prin […] Post-ul Încă un sector din orașul Ungheni va avea acces la canalizare apare prima dată în Provincial.
13:40
În premieră, stagiile pentru tineri în instituțiile statului vor fi plătite. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de către deputata PAS Ana Calinici. Astfel, tinerii cu vârsta între 18 și 29 de ani inclusiv, selectați prin concurs, vor putea face stagii plătite în instituții precum Președinția Republicii Moldova, Parlamentul, Cancelaria de […] Post-ul În premieră, stagiile pentru tineri în instituțiile statului vor fi plătite apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
12:40
Diplomă de Onoare pentru Consiliul Raional Drochia, ca cel mai prietenos APL pentru tineri, decernată la Gala Premiilor pentru Consiliile Locale ale Tinerilor, ediția IV, desfășurată în ziua de duminică, 27 noiembrie 2022, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova din mun. Chișinău. În cadrul evenimentului au fost remarcate și apreciate rezultatele Consiliilor Raionale ale […] Post-ul Diplomă de Onoare pentru Consiliul Raional Drochia, ca cel mai prietenos APL pentru tineri apare prima dată în Provincial.
12:20
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continue să monitorizeze dinamica nivelului apei în râul Nistru la 8 posturi de observare. În acest sens, în ultimele 24 de ore a fost atestată o descreștere a nivelului apei la punctele de măsurare Rezina, Șoldănești (Vadul-Rașcov), Criuleni (Zolonceni), dar și la Vadul lui Vodă. “În cooperare cu Direcția […] Post-ul IGSU continuă monitorizarea nivelului apei în râul Nistru prin intermediul a 8 posturi de observare apare prima dată în Provincial.
11:50
În alte ţări, livrarea de mezeluri la domiciliu este un proces bine pus la punct, care porneşte atât de la necesitatea de a asigura clienţilor comoditate maximă, cât şi de la tendinţa companiilor de a se ridica la nivelul aşteptărilor consumatorilor. Am decis să facem o mică analiză a situaţiei la acest capitol în Moldova, […] Post-ul Livrarea de mezeluri în Moldova: cum stau companiile autohtone la acest capitol! apare prima dată în Provincial.
11:00
Organizația Teritorială PAS Criuleni are o nouă conducere, informează PROVINCIAL. În cadrul convenției teritoriale din 26 noiembrie, președinte al organizației a fost votat Valeriu Carțîn, iar vicepreședinți – Simion Pădurea, Vasile Ipără, Ghenadie Panfilii. Membrii Biroului: Iurcu Valeriu Ion Cotoman Roman Onică Olga Josan Pavel Roșca Sergiu Țiganaș Post-ul Orgnizația Teritorială PAS Criuleni și-a ales noua conducere apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
10:30
Poliţiștii din Bălți au desfăşurat razii menite să prevină şi să combată criminalitatea pe timp de noapte. Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional, polițiștii au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă. Forțele de […] Post-ul Razii nocturne ale polițiștilor din Bălți apare prima dată în Provincial.
10:30
Lotul II al drumului R6 Chișinău-Orhei-Bălți, reabilitat conform standardelor europene, a fost dat în exploatare. În acest scop, a fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastucturii și Dezvoltării Regionale, INSP, companiei de proiectare și alte entități conexe, care a stabilit că lucrările sunt efectuate […] Post-ul (FOTO) Încă un sector al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți – dat în exploatare apare prima dată în Provincial.
10:20
Direcția raională economie și atragerea investițiilor anunță despre lansarea de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCIRM) a celei de-a XX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. Astfel, antreprenorii autohtoni sunt invitați să participe la cea mai așteptată expoziție națională, care se va desfășura în perioada 1–5 februarie 2023, la Centrul Internațional […] Post-ul Antreprenorii din raionul Ștefan Vodă – invitați să participe la Expoziția națională «Fabricat în Moldova – 2023» apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:10
Lucrătorii din agricultură şi industria prelucrătoare îşi sărbătoresc, duminică 27 noiembrie, ziua profesională. Cu această ocazie, astăzi, în ajunul sărbătorii, la Palatul Republicii a fost organizat un eveniment festiv pentru agricultori, la care a participat prim-ministra Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului Igor Grosu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, directorul Misiunii USAID Moldova Scott Hocklander […] Post-ul Ceremonia dedicată Zilei lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare – celebrată la Chișinău apare prima dată în Provincial.
08:40
La 25 noiembrie 2022 a fost semnat acordul de înfrățire între municipiul Hîncești și orașul Zărnești, județul Brașov, informează PROVINCIAL. Acordul a fost semnat de către primarul mun. Hîncești, Alexandru Botnari și primarul orașului Zărnești, Alexandru-Lucian Igrișan. “Sperăm să avem parteneriat de succes și să obținem rezultate frumoase,” spun autoritățile. Post-ul Acord de cooperare între municipiul Hîncești și orașul Zărnești, Județul Brașov din România apare prima dată în Provincial.
07:50
Ilegalitatea Deciziei Consiliului municipal Chișinău din 25 noiembrie 2022 privind majorarea tarifelor la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare derivă din încălcarea de către autoritatea publică locală a prevederilor art. 35 alin. (5) al Legii 303/2013 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare. Potrivit normei legale, aprobarea tarifelor are […] Post-ul Decizia Consiliului municipal Chișinău din 25 noiembrie prin care s-a dispus majorarea substanțială a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare contravine legislației în vigoare apare prima dată în Provincial.
25 noiembrie 2022
16:40
Cinci inițiative de proiect în domeniul utilizării și promovării energiei regenerabile și a eficienței energetice au fost premiate la Gala Moldova ECO Energetică, ediția 2022. În deschiderea ceremoniei de premiere, vicepremierul Andrei Spînu, a declarat că experiența pe care o trăim în aceste zile este o lecție clară că Moldova trebuie să facă o schimbare […] Post-ul Gala Moldova ECO Energetică și-a desemnat câștigătorii ediției 2022 apare prima dată în Provincial.
16:20
Tradițional, în toamnă târzie, când se face bilanțul întregului an agricol, în Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare, instituită prin Hotărârea Parlamentului  nr. 298/1994 de a fi marcată în fiecare a patra duminică a lunii noiembrie. Cu acest prilej, astăzi, 25 noiembrie, Consiliul Raional Rîșcani, Secția Agricultură și Alimentație  a organizat […] Post-ul CR Rîșcani: Bilanţul anului agricol 2022 apare prima dată în Provincial.
16:10
Tradițional, în toamnă târzie, când se face bilanțul întregului an agricol, în Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare, instituită prin Hotărârea Parlamentului  nr. 298/1994 de a fi marcată în fiecare a patra duminică a lunii noiembrie. Cu acest prilej, astăzi, 25 noiembrie, Consiliul Raional Rîșcani, Secția Agricultură și Alimentație  a organizat […] Post-ul Bilanţul anului agricol 2022 la Râșcani apare prima dată în Provincial.
15:40
Circa 100 de copaci decorativi de talie medie și mare, precum și cu coroană globulară (rotundă), vor fi plantați de-a lungul străzii Națională: atât în scuarurile existente, cât și pe trotuare – în locurile unde suprafața e mai mare. “Arborii, în mare majoritate cu vârsta de aproximativ 10 ani, au fost aduși din pepinierele din […] Post-ul Ungheni: Circa 100 de copaci decorativi vor fi plantați de-a lungul str. Națională apare prima dată în Provincial.
15:20
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au finalizat perchezițiile de vineri, în număr de cinci, desfășurate în Chișinău, precum și în raioanele Cimișlia și Anenii Noi, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă. Perchezițiile au avut loc cu  sprijinul ofițerilor de urmărire penală ai DGUP și ai angajaților ,,Fulger” din cadrul Poliției. Acestea s-au […] Post-ul Percheziții în Chișinău, Cimișlia și Anenii Noi în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă apare prima dată în Provincial.
15:10
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” pledează pentru elaborarea și implementarea în țara noastră a unui program științific interdisciplinar de promovare a unui sistem agricol durabil. Ideea a fost lansată de doctorul habilitat, profesorul cercetător Boris Boincean, directorul ICCC „Selecția”, la o conferință națională privind schimbările climatice în silvicultura și agricultura țării noastre, […] Post-ul ICCC „Selecția” propune elaborarea unui program de promovare a agriculturii durabile apare prima dată în Provincial.
14:40
Polițiștii zi de zi activează în comunitate și pentru cetățeni. Infrastructura sectoarelor de poliție învechită, sediile aflate în locuri ascunse de ochii cetățenilor și dotarea necorespunzătoare, făceau dificil dialogul cu comunitatea. Faptul cum arată Poliția, uniforma, dotarea, sediile indică direct și la calitatea serviciilor care vor fi prestate. Grija față de cetățeni, respectarea drepturilor și […] Post-ul Sectorul de poliție nr.1 din orașul Edineț – inaugurat apare prima dată în Provincial.
14:10
„În ultimii ani, pe fonul evenimentelor şi schimbărilor majore ce au avut loc, tot mai des au răsunat declaraţii şi propuneri despre necesitatea unor strategii în domenii atât de importante ca cel alimentar şi cel energetic. În primul caz, discuţiile au fost generate de pandemia de COVID-19, crizele frecvente din agricultură şi războiul din ţara […] Post-ul Om de afaceri: E clar că se impun noi abordări în ceea ce ţine de asigurarea securităţii alimentare şi energetice apare prima dată în Provincial.
13:40
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului din comuna Ghelăuza, raionul Strășeni. Construcția apeductului a costat 7,6 milioane de lei. 85 la sută din bugetul proiectului a fost alocat sub formă de grant din Fondul Ecologic Național. Restul sumei a fost acoperită din donațiile cetățenilor, bugetul local al Primăriei Ghelăuza, […] Post-ul Locuitorii comunei Ghelăuza vor avea acces la un sistem modern de apeduct apare prima dată în Provincial.
13:10
În weekend-ul 26-27 noiembrie 2022, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon. În sectorul Botanica, pe bd. Dacia, 16/1, va avea loc Târgul de weekend al producătorilor autohtoni, organizat de AO „Perspectiva”, în […] Post-ul În sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone apare prima dată în Provincial.
12:40
Peste 18 mii de locuitori din orașul Edineț beneficiază de servicii mai bune de alimentare cu apă, grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord. Rețeaua de apeduct a fost extinsă și reabilitată pe o lungime de 34 km, cu 2.778 de conexiuni, prin care vor fi asigurați cu apă 18.235 […] Post-ul Peste 18 mii de locuitori din orașul Edineț beneficiază de servicii mai bune de alimentare cu apă apare prima dată în Provincial.
12:00
Cel mai mult pe cetățenii Republicii Moldova îi îngrijorează prețurile – 58%, informează PROVINCIAL.  Al doilea lucru care-i îngrijorează este un război în zonă – 41,5%. Iar al treilea e sărăcia – 41,2%. În top 10 preocupări se mai regăsesc: viitorul copiilor, criza financiară/a gazelor, corupția, lipsa încălzirii în perioada rece etc. Totodată, 49,7% au […] Post-ul Cel mai mult pe cetățenii Republicii Moldova îi îngrijorează prețurile apare prima dată în Provincial.
12:00
„Rogob” SRL, cu peste 800 de angajaţi, este unica întreprindere producătoare de mezeluri care a intrat în topul celor mai buni angajatori din Moldova, realizat de platforma Undelucram.md.  În clasament pe primele zece poziţii se mai regăsesc astfel de companii ca:  Kaufland Moldova, Enter, SE Bordnetze, Orange Moldova, Veo Worldwide Moldova, METRO Moldova, Endava Moldova, […] Post-ul „Rogob” SRL – unica întreprindere producătoare de mezeluri care a intrat în topul celor mai buni angajatori apare prima dată în Provincial.
11:50
Tradițional, în toamnă târzie, când se face bilanțul întregului an agricol, în țară este marcată sărbătoarea profesională ,,Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare”. Cu acest prilej, Consiliul Raional Cimișlia, în data de 24 noiembrie 2022  a desfășurat evenimentul dedicat acestei sărbători pentru agenții economici și producători agricoli din raion. În cadrul evenimentului, Mihail Olărescu, Președintele […] Post-ul La Cimișlia a fost marcată sărbătoarea profesională „Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industrie Prelucrătoare” apare prima dată în Provincial.
11:40
Au fost instalate castelele de apă, în satul Larga, raionul Briceni. Proiectul ce prevede accesul locuitorilor la apă potabilă, este tot mai aproape de finalizare. Potrivit evaluării  realizate de către specialistul ONDRL, Ion Badașcă, în satul Larga, sunt deja executate circa 75% din totalul lucrărilor, prevăzute în implementarea proiectului. Grație Programului Național „Satul European”, în […] Post-ul (FOTO) Au fost instalate castelele de apă, în satul Larga, raionul Briceni apare prima dată în Provincial.
11:10
În municipiul Chișinău va fi creat Serviciul social „Plasament familial pentru adulți”, pe lângă Direcția generală asistență medicală și socială, care va contribui la incluziunea socială a persoanelor adulte cu dizabilități și a persoanelor în etate din municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost votată joi de Consiliul Municipal Chișinău, ce va intra […] Post-ul În municipiul Chișinău va fi creat Serviciul social „Plasament familial pentru adulți” apare prima dată în Provincial.
10:50
Ministerul Mediului a inițiat lucrările Grupului de lucru pentru examinarea și modificarea Regulamentului privind cerințele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate în sistemul de canalizare/și sau emisare pentru localitățile urbane și rurale. La 24 noiembrie 2022 în cadrul Ministerului Mediului a avut lor prima ședință de lucru a Grupului responsabil de examinarea în […] Post-ul A avut loc prima ședință privind cerințele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate apare prima dată în Provincial.
10:50
Spitalele de psihiatrie din țară au fost dotate cu 400 de paturi noi și seturi de lenjerie pentru acestea, pături, perne, saltele și huse pentru ele. Bunurile, în valoare de 81 200 de dolari, au fost donate de Project HOPE, organizație neguvernamentală din Statele Unite ale Americii. La Spitalul Clinic de Psihiatrie din muncipiul Chișinău […] Post-ul Spitalele de psihiatrie din țară – dotate cu 400 de paturi noi apare prima dată în Provincial.
10:40
Reprezentații Programului „Comunitatea Mea” au vizitat Centrul de Informare și Servicii pentru Cetățeni (CISC), care funcționează în primăria mun. Soroca. Aceștia au apreciat la înalt nivel activitatea acestui serviciu, menționând că Soroca este un exemplu în acest sens. În cadrul întrevederii s-a discutat și despre posibilitățile de extindere și îmbunătățire a programelor cu care lucrează […] Post-ul Primăria Soroca: Activitatea CISC apreciată la înalt nivel apare prima dată în Provincial.
07:40
Cel mai performant și modern abator de suine cu o capacitate de 120 capete pe oră, recent inaugurat amplasat în com. Hrușova, r-l Criuleni activează în măsură deplină. Conducerea raionului, la 22 noiembrie, a mers într-o vizită de lucru, și au rămas surprinși de organizarea lucrului și de sănitarie excelentă la întreprinderea SRL ”Art-Meat Compani”. […] Post-ul Criuleni: Cel mai modern și performant abator din țară și regiune e în funcțiune apare prima dată în Provincial.
24 noiembrie 2022
16:10
La 24 noiembrie 2022, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, autoritatea centrală responsabilă de domeniul turismului, a inițiat un Angajament de Sustenabilitate în turism, pentru a alinia industria turismului din Republica Moldova la practicile globale ale ONU și Organizației Mondiale a Turismului. Inițiativa publică-privată va fi realizată prin parteneriatul Ministerului Culturii cu Consiliul Global de Turism […] Post-ul Industria turismului din R. Moldova inițiază „Angajamentul pentru Sustenabilitate” apare prima dată în Provincial.
14:50
Primăria municipiului Orhei împreună cu instituțiile și întreprinderile subordonate s-au solidarizat campaniei naționale ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Evenimentul se organizează anual la nivel municipal, în contextul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului. Scopul principal al campaniei, este îmbunătăţirea situaţiei ecologice din republică, stării fondului forestier şi asigurarea respectării drepturilor şi obligaţiunilor constituţionale ale cetăţenilor […] Post-ul Peste 700 puieți de diferite specii au fost plantați pe teritoriul municipiului Orhei apare prima dată în Provincial.
14:30
Astăzi, 23 noiembrie, la inițiativa Direcției Finanțe din cadrul Consiliului Raional Rîșcani a fost organizată o ședință de lucru cu contabilii șefi din instituțiile de nivelul I și II a raionului Rîșcani în cadrul căreia s-a discutat despre aspectele procesului bugetar la nivel local. În cuvântul de salut, Aculina Tăbîrța, șefă Direcția Finanțe, a menționat […] Post-ul Ședința de lucru cu contabilii-șefi din instituțiile de nivelul I și II a raionului Rîșcani apare prima dată în Provincial.
14:00
Un grup de agenți economici din Strășeni sunt nemulțumiți că primăria și Consiliul mun. Strășeni urmează să majoreze taxele și plățile locale cu 34% pentru agenții economici din municipiu. Ei spun că agenții economici locali deja au avut de suferit enorm în ultima perioadă. „În anul 2021 au fost ridicate taxele cu 7%; – Resursele […] Post-ul Agenții economici din municipiul Strășeni nemulțumiți că Consiliul și Primăria vor să majoreze taxele și plățile locale cu 34% apare prima dată în Provincial.
13:40
Ministrul Vladimir Bolea a participat astăzi, în raionul Criuleni, la o rundă de consultări publice privind construcția unității de prelucrare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman. În cadrul ședinței a fost prezentat conceptul unității de prelucrare a subproduselor de origine animală. Reamintim că, unitatea de prelucrare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului […] Post-ul Ce a făcut ministrul MAIA în raionul Criuleni apare prima dată în Provincial.
13:10
Ex-Președintele țării, Igor Dodon a reluat vizitele prin țară, după ce a fost eliberat din arest la domiciliu, informează PROVINCIAL. „Sunt bucuros să fiu din nou printre oamenii din țară, din satele și din raioanele Moldovei. Vreau să le mulțumesc personal pentru toată susținerea și încrederea pe care mi-au oferit-o în această perioadă dificilă pentru […] Post-ul Igor Dodon, la Bălți: În curând voi vizita și alte raioane apare prima dată în Provincial.
12:50
Astăzi s-a desfășurat seminarul de instruire a membrilor comisiilor pentru consultări și negocieri colective și a liderilor sindicali din raionul Glodeni. Tema abordată la acest eveniment a fost „Negocierile colective și convenția colectivă la nivel teritorial – modificările recente ale legislației muncii și în domeniul social-economic”, informează PROVINCIAL. Potrivit autorităților, la activitatea organizată de reprezentantul […] Post-ul Seminar de instruire a membrilor comisiilor pentru consultări și negocieri colective și a liderilor sindicali din raionul Glodeni apare prima dată în Provincial.
12:20
Parlamentul a aprobat crearea Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei, cu statut de subdiviziune internă în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii a fost votată în cea de-a doua lectură. Fondul va oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare în condiții […] Post-ul A fost creat Fondul pentru antreprenoriat și creștere economică, care va oferi întreprinderilor finanțare în condiții avantajoase apare prima dată în Provincial.
12:10
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală împreună cu întreaga echipă guvernamentală s-a deplasat la 23 noiembrie 2022, în municipiul Edineț, unde a avut loc ședința Guvernului Republicii Moldova. După ședința Executivului, ministrul a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții conducerii raionului și angajații Direcției Educație a Consiliului Raional Edineț, cu directorii instituțiilor de învățământ general […] Post-ul Ministrul Educației și Cercetării – întâlnire de lucru cu reprezentanții conducerii raionului Edineț apare prima dată în Provincial.
12:00
A fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastucturii și Dezvoltării Regionale, INSP, companiei de proiectare și alte entități conexe, care a stabilit că lucrările sunt efectuate complet și calitativ, conform proiectului de execuție, caietului de sarcini și normativelor în vigoare. Pentru locuitorii satelor […] Post-ul (FOTO) A avut loc recepția la terminarea lucrărilor a drumului național M3 Chișinău – Giurgiulești, Sectorul 1 apare prima dată în Provincial.
12:00
Interviu cu Alexei Rotaru, Directorul Departamentului vânzări în cadrul companiei „Lagmar-Impex” C: Din câte cunoaştem, spaţiile locative şi comerciale edificate de „Lagmar-Impex” se bucură de apreciere şi sunt vândute bine. Prin ce se explică acest succes?    A.R: Noi tot timpul punem accentul pe calitate, iar beneficiarii finali ai proiectelor noastre imobiliare cunosc acest lucru nu din […] Post-ul (INTERVIU) Alexei Rotaru: Vom continua să fim alături de oameni, să răspundem aşteptărilor lor şi să surprindem plăcut prin proiecte necesare şi calitative apare prima dată în Provincial.
11:10
Prim-ministra Natalia Gavrilița a mers la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Edineț, unde a vizitat sălile de clasă, laboratorul IT, cantina, Centrul de resurse și biblioteca. În ultimii ani, în instituția de învățământ au fost implementate mai multe proiecte cu finanțare externă și din bugetul de stat. Astfel, liceul este dotat cu echipamente performante […] Post-ul Prim-ministra Natalia Gavrilița – vizită la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Edineț apare prima dată în Provincial.
11:00
La 23 noiembrie curent, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a două obiecte reabilitate: –  Acoperișul instituției ce găzduiește Școala Sportivă pentru Elevi și Centrul de Creație a Elevilor din orașul Strășeni, unde au avut loc lucrări de reconstrucție capitală ce a constat din demontarea acoperișului vechi și montarea unui acoperiș nou din țiglă […] Post-ul (FOTO) Acoperișul a două instituții din Strășeni – reparat! apare prima dată în Provincial.
10:50
Parlamentul Republicii Moldova lansează cea de-a treia ediție a Concursului online de colinde și urături. Doritorii de a participa la concurs sunt îndemnați să transmită înregistrarea video cu urătura sau colindul selectat la adresa de e-mail concurs@parlament.md, cu subiectul CONCURS DE COLINDE ȘI URĂTURI. Mesajul va fi însoțit de datele de contact (nume, prenume, vârsta, […] Post-ul Parlamentul lansează cea de-a treia ediție a Concursului de colinde și urături apare prima dată în Provincial.
10:40
Centrul perinatal din orașul Edineț, care deservește peste 280 mii de cetățeni, inclusiv din raioanele Briceni, Dondușeni și Ocnița, a fost dotat cu echipamente moderne, oferite de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Ceremonia de inaugurare a maternității renovate, a avut loc, ieri, în prezența prim-ministrei Natalia […] Post-ul Centrul perinatal din orașul Edineț – dotat cu echipamente noi apare prima dată în Provincial.
10:40
Acum o oră, Poliția din Anenii Noi a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier în localitatea Mirnoe. Șoferul și cei doi pasageri care se aflau într-un automobil de marca Volvo au decedat pe loc. La moment polițiștii și echipa de descarcerare a IGSU se află la fața locului. Cu detalii vom reveni. Post-ul Grav accident la Anenii Noi apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.