Provincial

Acum 12 ore
09:10
Săptămâna curentă au demarat lucrările de amenajare a unui nou teren de joacă pentru copii, inclusiv a unui mini teren de fotbal în sectorul de sat „Parnice” în localitatea Doroțcaia din raionul Dubăsari, informează Provincial. Primăria localității declară că, cheltuielile financiare pentru lucrările respective vor fi suportate din bugetul local. Doina Secrieru Post-ul La Doroțcaia este amenajat un teren de joacă pentru copii (FOTO) apare prima dată în Provincial.
08:10
La Primăria municipiului Ungheni s-a desfășurat Atelierul de lucru „Metodologia planificării investițiilor capitale” în cadrul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID. Scopul atelierului a fost pregătirea reprezentanților desemnați ai municipiului Ungheni pentru elaborarea în regim pilot a Planului de Investiții Capitale (PIC). Funcționarii primăriei municipiului Ungheni, dar și reprezentanții ai societății civile au fost instruiți […] Post-ul Funcționarii primăriei Ungheni – instruiți la elaborarea Planului de Investiții capitale apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
07:10
În 2019, opt orașe noi sunt implicate în procesul de revitalizare urbană. Procesul de revitalizare urbană a salutat orașele, ce vor fi implicate în implementarea acestuia în zonele urbane, selectate pentru anul 2019. Sângerei, Drochia, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Rezina, Strășeni, Cahul, Ștefan Vodă au decis că revitalizarea urbană este unul dintre domeniile, care merită atenție sporită […] Post-ul Opt orașe din R. Moldova – implicate în procesul de revitalizare urbană apare prima dată în Provincial.
Ieri
09:10
40 de familii din raionul Soroca au beneficiat de daruri în cadrul acțiunii „Un dar de Sfântul Nicolae”, informează Provincial.  „Evenimentul are loc sub auspiciile Vicariatului de Soroca și cu participarea Domnului Ghenadie Muntean, președintele raionului Soroca, a Domnilor Serghei Dragan, Victor Guțu și Valentin Lisnic, oameni de afaceri. Astfel, 40 de familii din raionul Soroca […] Post-ul 40 de familii din raionul Soroca au beneficiat de daruri apare prima dată în Provincial.
08:10
La solicitarea direcției generale educație, Direcția Teritorială Siguranța Alimentelor Căușeni a desfășurat, recent, un seminar instructiv pentru asistenții medicali și bucătari din instituțiile de educație timpurie din raionul Ștefan-Vodă, informează Provincial. „A fost făcută o prezentare amplă, cu exemple concrete de încălcări depistate în urma controalelor desfășurate”, se menționează într-un comunicat al consiliului raional. În […] Post-ul Bucătarii și asistenții medicali din instituțiile de educație – instruiți la Ștefan-Vodă apare prima dată în Provincial.
07:10
Primăria satului Doroțcaia din raionul Dubăsari comunică programul activităților cultural-artistice pentru ziua de 1 iunie – Ziua Copiilor, informează Provincial. Evenimentele dedicate copiilor vor începe la 10:00. În program vor fi: activităţi de divertisment (jocuri distractive, dansuri, cântece, distracţii) activităţi sportive, desene de colorat, expoziţie de carte „Lumea poveştilor” desen pe asfalt, îngheţată, hora copiilor, […] Post-ul De 1 iunie, copiii din satul Doroțcaia sunt invitați la un program cultural-artistic apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Centrul de Sănătate din Dondușeni anunță concurs pentru suplinirea funcţiei vacante: farmacist (2 funcții) și asistent medical pentru realizarea medicamentelor (0,5 funcție), informează Provincial.  Perioada de aplicare: 27 mai – 15 iunie 2019 Pentru participarea la concurs candidații vor prezenta un dosar de concurs care va conține următoarele acte: Cerere de înscriere la concurs Copia buletinului […] Post-ul Centrul de Sănătate din Dondușeni anunță concurs pentru suplinirea a două funcții apare prima dată în Provincial.
16:30
„Este un contract foarte important pentru infrastructura Republicii Moldova. Coridorul 11 începe cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și este conectat la traseul național, care asigură o legătură dintre centrul și nordul țării. Acest proiect va asigura accesul către centrele de educație, sănătate și comerț a cetățenilor din zona respectivă, precum și va contribui la îmbunătățirea […] Post-ul Încep lucrările de reparație a Coridorului 11: Drumul de ocolire a satului Izbiște şi Drumul – Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea apare prima dată în Provincial.
16:20
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, a organizat astăzi, 24 mai curent, campania de donare de sânge voluntară în rîndurile angajaților Poliției de Frontieră. Evenimentul este desfășurat în contextul celebrării Zilei polițistului de frontieră european, marcată anual în data de 25 mai. Pentru […] Post-ul De ziua profesională, polițiștii de frontieră au donat sânge apare prima dată în Provincial.
16:10
La Anenii Noi au fost premiați olimpicii care s-au remarcat prin prestația lor la diferite etape de concurs, relatează consiliul raional, informează Provincial.  Astfel, la etapa națională au fost remarcați 9 participanți din patru instituții a raionului Anenii Noi. Instituțiile cu cele mai importante rezultate au fost: IP LT „Mihai Eminescu”, IP LT „Andrei Straistă”, […] Post-ul Olimpicii din raionul Anenii Noi – premiați apare prima dată în Provincial.
16:10
Astăzi, 24 mai 2019, la Combinatul de Panificație „Franzeluța” S.A. s-a desfăşurat „Forumul cu partenerii externi”. Potrivit unui comunicat de presă, la eveniment au participat reprezentanţi din patru ţări: SUA, Germania, Grecia şi Israel. Ţinând cont de importanţa evenimentului, la Forum au participat mai mulţi oficiali: Vladimir Baldovici – Director general al Agenţiei Proprietăţii Publice, […] Post-ul „Forumul cu partenerii externi” a avut loc la Combinatul de Panificație „Franzeluța” S.A. apare prima dată în Provincial.
15:10
15 calculatoare au fost donate Licerului Teoretic „Nicolae Donici” din satul Dubăsarii Vechi din raionul Criuleni, informează Provincial.  După cum declară consiliul raional, președintele raionului Ion Țurcan, împreună cu vicepreședinții raionului, Vitalie Verebceanu și Vitalie Cotoman, recent, au întreprins vizite de lucru în mai multe localități din raion, inclusiv și în Dubăsarii Vechi, unde au fost […] Post-ul Liceul satului Dubăsarii Vechi a beneficiat de 15 calculatoare apare prima dată în Provincial.
14:10
Grădinița din satul Pârlița raionul Unghenii are o altă față, în urma unui proces de renovare a instituției, informează Provincial.  „Gratie sprijinului acordat de Guvern sunt in spate timpurile cînd curgea acoperișul, se încălzeau cu sobe, cădea tencuiala. Cei mai fericiți sunt copilașii, care si-au expus sentimentele prin cîntec și dans”, a scris fostul președinte […] Post-ul Grădinița din satul Pîrlița – renovată: „Sunt în spate timpurile cînd curgea acoperișul” apare prima dată în Provincial.
13:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică. Astfel, în intervalul 24 – 25 mai se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, în a doua parte a zilei local vijelie în rafale de până la 15-20 m/s. Dina Roșca Post-ul Ploi de scurtă durată și vânt! Serviciul Meteo ne avertizează apare prima dată în Provincial.
13:30
În legătură cu Decizia Administrației Centralei Hidroelectrice Dubăsari de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r.Nistru) pâna la 1100 m3/s., Centrul Hidrologic avertizează: În perioada 24 – 30 mai 2019 se va propaga unda de viitură cu creșterea în continuare a nivelului apei în râul Nistru, față de nivelul apei din […] Post-ul Apa râului Nistru va continua să crească! Avertizarea Centrului Hidrologic apare prima dată în Provincial.
13:10
În orașul Cupcini din raionul Edineț, ieri, a avut loc redeschiderea, după renovare, a Școlii de Arte din localitate, informează Provincial. Vă prezentăm câteva fotografii de la eveniment: Dina Roșca Post-ul Școala de Arte de la Cupcini – renovată apare prima dată în Provincial.
13:10
Compania Naţională de Asigurări în Medicină a iniţiat procesul de raportare de către agenţiile sale teritoriale a acţiunilor realizate pe parcursul anului trecut pentru atingerea obiectivelor generale ale instituţiei. Prima şedinţă a avut loc la Agenţia teritorială Sud, în a cărei rază de gestiune se află patru raioane din sudul ţării şi UTA Găgăuzia, scrie […] Post-ul Agențiile teritoriale CNAM la raport! Prima ședință a avut loc în sudul țării apare prima dată în Provincial.
13:00
Armata Naţională este pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică militară pentru întreprinderea acţiunilor de prevenire a inundaţiilor în raionul Ştefan Vodă. Astfel, ministrul Apărării Eugen Sturza a dispus ca 75 de militari din brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul să fie detaşaţi astăzi în localitatea Crocmaz, raionul Ştefan Vodă, pentru fortificarea […] Post-ul Militari din brigada „Dacia” pregătiți să facă față inundațiilor din Ștefan Vodă apare prima dată în Provincial.
12:10
Asociația Obștească „Terra-Gold” de comun cu primăria Glodeni organizează la 27 mai – luni, o dezbatere publică cu tema: „Metoda de colectare a deșeurilor menajere de pe teritoriul or. Glodeni”, informează Provincial.  Dezbaterile vor avea loc în sala de ședințe a primăriei, etajul I, ora 15:00. Dina Roșca Post-ul Dezbateri la Glodeni. Se va discuta despre metodele de colectare a deșeurilor din localitate! apare prima dată în Provincial.
12:10
Ofițerii de investigații a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un bărbat în vârstă de 35 de ani, locuitor a or. Durlești, anterior judecat pentru furt. În dimineața zilei de 19 mai, proprietarul automobilului de model „Skoda”, în vârstă de 36 ani, a depistat […] Post-ul Un bărbat din Durlești riscă până la 4 ani închisoare pentru furtul a 4 anvelope apare prima dată în Provincial.
12:00
Astăzi, conducerea IGSU, reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu, a convocat celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut. La şedinţa operativă au participat reprezentanţii IGSU, Forţelor Armate, Agenţia Apele Moldovei, Agenţia Proprietăţii Publice, Administraţia de Stat a Drumurilor, Inspectoratul General al Poliţiei […] Post-ul Posibilele inundații în preajma Nistrului și Prutului – discuție la ședința celulei de criză a IGSU apare prima dată în Provincial.
11:40
14 angajați din cadrul subdiviziunilor Aparatului Central al Vămii și ale birourilor vamale Nord și Centru au fost supuși ultimei probe pentru confirmarea în funcțiile deținute. După o perioadă de probă de șase luni de zile, nivelul de pregătire al candidaților a fost verificat în fața Comisiei de evaluare, prezidată de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie […] Post-ul Angajații Vămii răspund conducerii la întrebări pentru a-i verifica dacă corespund funcției care o au apare prima dată în Provincial.
11:10
Practica germană în investigarea combaterii traficului de ființe umane după metode polițienești, a fost asimilată de ofițerii din cadrul Direcției Investigații Speciale și Analiza Riscurilor, în cadrul unui curs de instruire. În contextul bunelor relații stabilite cu Poliția Federală Germană și cu susținerea Ambasadei Republicii Germane la București, de comun cu Poliția Federală România s-au […] Post-ul Combaterea traficului de ființe umane. 15 polițiști de frontieră – instruiți apare prima dată în Provincial.
11:10
Stadionul raional „Atlant” din municipiul Cahul a fost gazda unui eveniment – Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice, informează Provincial.  Evenimentul a fost organizat de Serviciul Tineret și Sport al Consiliului Raional Cahul. În cadrul evenimentului s-a desfășurat și premierea echipelor și participanților la Campionatele raionale la volei și tenis de masă. Au fost înmânate […] Post-ul Cum a fost la Cahul de Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice (FOTO) apare prima dată în Provincial.
10:10
Consiliul raional Ialoveni anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de Șef, Direcție Generală Asistență Socială și Protecția Familiei, informează Provincial. Scopul general al funcţiei este implimentare și dirijarea în raion a policticilor sociale promovate de Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Consiliul Raional. Sarcinile de bază: Asigurarea organizării activităţii Direcţiei. Executarea controlului asupra […] Post-ul Consiliul raional Ialoveni anunţă concurs pentru ocuparea unei funcţii publice vacante apare prima dată în Provincial.
09:40
O locuitoare a raionului Hânceşti, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnată la 7 ani de închisoare, după ce procurorii i-au demonstrat vina de comiterea traficului de persoane, aceasta fiind luată sub strajă chiar din sala de judecată. Procuratura municipiului Chişinău a demonstrat că, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit în […] Post-ul O locuitoare din r. Hâncești va sta în închisoare pentru că a traficat o tânără și a impus-o să se prostitueze apare prima dată în Provincial.
09:10
La Consiliului Raional Leova a fost organizat un seminar cu tematica „Cultura Alunului în Republica Moldova – Afacere pentru 3 Generații”, la care a participat circa 40 de producători agricoli, informează Provincial. Seminarul a fost deschis de către șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Relații Funciare și Cadastru, Nicolae Tomșa, care a făcut o retrospectivă în problema creșterii alunului. […] Post-ul Peste 40 de producători agricoli din Leova au participat la un seminar apare prima dată în Provincial.
08:10
Primăria orașului Cimișlia oferă material dezinfectant, pentru fântânile de mină, pentru cetățenii din localitate, informează Provincial. „Stimați cetățeni, primăria Cimișlia dispune de material dezinfectant pentru fântânile de mină (din curte). Se oferă gratuit, și se va redistribui în limita stocului disponibil, în toate zilele de vineri, începînd cu data de 24 mai 2019, ora: 10.00. Bd-ul Ștefan […] Post-ul Material dezinfectant pentru fântâni – disponibil pentru locuitorii or. Cimișlia. Detalii! apare prima dată în Provincial.
07:10
Recent, la Fălești, a avut loc deschiderea oficială a autogării renovate, informează Provincial. Potrivit autorităților, au fost investiți 3,5 milioane lei pentru renovare. Lucrările au început în luna aprilie și au cuprins o suprafață de 5 400 de metri pătrați. „A fost reconstruită îmbrăcămintea rutieră, au fost montate borduri noi și a fost  amenajat peronul, […] Post-ul Gara Auto de la Fălești – renovată (FOTO) apare prima dată în Provincial.
23 mai 2019
16:40
Școala Profesională din com Bubuieci, municipiul Chișinău și-a prezentat astăzi oferta de studii pentru anul de învățământ 2019-2020. A fost prezentată în special meseria de apicultor, care în prezent poate fi studiată doar la Școala din Bubuieci, informează Provincial. Pentru a asigură pregătirea apicultorilor calificați, cu abilități ce corespund necesităților unei prisăci moderne, Proiectul USAID […] Post-ul Unica școală de meserii care pregătește apicultori – Școala Profesională din Bubuieci, și-a prezentat astăzi oferta de studii pentru absolvenții gimnaziilor apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.