Provincial

Acum 30 minute
16:30
Directorul General al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” a înmânat cheile de la 4 automobile noi – parcului auto. Prezentarea noilor mașini, care vor intra în dotarea poștei a avut loc astăzi. Noile mașini de model Dacia Dokker și Mercedes Sprinter au fost achiziționate prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto al Întreprinderii de […] Post-ul Centrele de poștă din Soroca și Taraclia s-au ales cu noi automobile apare prima dată în Provincial.
Acum o oră
16:00
Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, degrevat din funcție, candidat la funcția de deputat pe circumscripția uninominală nr. 34 (Anenii Noi) a revenit astăzi, din nou acasă, la Geamăna, informează PROVINCIAL. Într-o postare pe o rețea de socializare, Alexandru Jizdan a scris că a participat la inaugurarea Aleii Siguranței. „Am revenit din nou acasă, la Geamăna, […] Post-ul Alexandru Jizdan a revenit în satul de baștină: De astăzi, Geamăna are… (foto) apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
15:30
La Taraclia s-a încheiat turneul de fotbal în memoria lui Piotr Stoianov, antrenor emerit al Republicii Moldova. La cea de-a XXII-a ediţie a competiţiei au participat 36 de echipe din sudul ţării, informează Provincial. Doar cinci dintre ele au evoluat în faza finală, potrivit Federației Moldovenești de Fotbal. După câteva săptămâni de meciuri spectaculoase, câştigătoare […] Post-ul Turneu de fotbal în memoria unui antrenor emerit al țării – la Taraclia apare prima dată în Provincial.
15:20
În contextul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 21-25 ianuarie curent, echipele mobile vor oferi consultații, după cum urmează: – pe data de 22 ianuarie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi vor oferi consultații în Centrele de Sănătate Cucuruzeni și Ivancea din raionul Orhei, iar pe 24 ianuarie locuitorilor din Isacova și Ghetlova […] Post-ul Orarul consultațiilor populației în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în localitățile din țară apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
14:40
Doi bărbați, ambii în vârstă de 29 de ani, originari din Strășeni și Călărași, au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de jaf. Anterior, aceștia au mai fost judecați pentru furt, tâlhărie, șantaj. La finele anului trecut, Poliția din Strășeni a fost sesizată precum că două persoane necunoscute, ar fi pătruns pe timp de noapte într-o anexă a […] Post-ul Doi bărbați din Strășeni și Călărași – reținuți pentru jaf apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
12:20
La Consiliul raional Călărași, cu o vizită a venit consilierul pe probleme politice al Ambasadei SUA în Moldova, Alexandra Shema, informează Provincial. Potrivit consiliului raional, în cadrul discuției, partea americană a atras atenția la problemele cu care se confruntă raionul, perspectivele de dezvoltare a localității, posibilitatea cooperării în viitor, dar și respectarea legalității în procesul […] Post-ul Consilierul Ambasadei SUA în Moldova – la Călărași apare prima dată în Provincial.
12:10
Consiliul raional Glodeni, în cadrul unei postări, și-a făcut public raportul activității – în 2018, informează Provincial. Potrivit raportului, președintele raionului, de-a lungul anului, a primit în audiență circa 100 de cetățeni. Totodată, au fost examinate 152 petiții. În anul precedent, 15 persoane au devenit Cetățeni de Onoare ai raionului Glodeni. Totodată, în baza Înțelegerii […] Post-ul Consiliul raional Glodeni și-a făcut public raportul activității pentru 2018 (DOC) apare prima dată în Provincial.
11:30
În satul Olișcani, raionul Șoldănești, a avut loc sfințirea clopotniței edificată la intrarea în localitate, informează Provincial. Alături de episcopul Sorocii, la sfințire, a participat protopopul raionului Șoldănești, dar și un sobor de preoți. Potrivit unui comunicat al Mitropoliei, clopotnița este ctitoria regretatului părinte Ștefan Rabii și a preotesei Elena, băștinași din Olișcani. Dina Roșca […] Post-ul Clopotnița edificată la intrarea în Olișcani – sfințită de un sobor de preoți apare prima dată în Provincial.
11:20
Cunosc despre problema gravă a transportului public din Durlești și vreau să vă anunț că în cel mai scurt timp locuitorii vor putea ajunge la muncă și la studii în condiții confortabile. Aceasta a comunicat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, informează Provincial. „De săptămâna trecută testăm noua rută de troleibuz nr. 35 care va […] Post-ul Se testează o nouă rută de troleibuz care va deservi locuitorii or. Durlești apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
10:30
La Gimnaziul „Gaudeamus” din satul Petrești, raionul Ungheni, a avut loc un turneu de mini-fotbal pentru copii cu anul nașterii 2007, informează Provincial. Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal, evenimentul a avut scopul promovării fotbalului în regiune. Astfel, foștii jucători ai selecţionatei Moldovei, Victor Golovatenco și Simion Bulgaru, au oferit o lecție pentru participanții la turneu. […] Post-ul Turneu de mini-fotbal pentru copii, la Ungheni apare prima dată în Provincial.
10:20
Un bărbat din raionul Făleşti a fost condamnat la 10 de ani de detenţie pentru violul fiicei sale vitrege, care era minoră. Potrivit probelor prezentate de procurori, totul s-a întâmplat în toamna anului 2018, când bărbatul şi-a lovit şi abuzat sexual fiica, în vârstă de 9 ani. Totul a avut loc în timp ce mama […] Post-ul Un bărbat din Făleşti – condamnat la 10 de ani de detenţie apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
07:10
În raionul Ialoveni a avut adunarea anuală a Asociației Vânătorilor, informează Provincial. Potrivit directorului Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Ion Sula, s-a discutat despre importanța vânătorilor în menținerea sănătății pădurii și, în general, a situației sanitaro-epidemiologice în țară. „Profitând de ocazie, am propus conducerii Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova demararea discuțiilor pentru […] Post-ul Adunarea anuală a Asociației Vânătorilor din raionul Ialoveni. Iată despre ce s-a discutat! apare prima dată în Provincial.
Ieri
11:10
Un polițist a decedat astăzi, după ce a fost tamponat de un automobil. Accidentul a avut loc pe traseul M-1, în apropierea satului Cristești, raionul Nisporeni, în jurul orei 05.00. Polițistul, de 24 de ani, care se afla în concediu, se deplasa dinspre Leușeni spre Chișinău pe partea stângă a carosabilului, când a fost tamponat […] Post-ul Un polițist din Nisporeni – lovit de un automobil apare prima dată în Provincial.
10:40
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat o ședință de lucru în cadrul căreia s-a discutat despre situația curentă în domeniul arbuștilor fructiferi și căpșuni. Scopul a fost de a determinarea prioritățile de dezvoltare ale ramurii, prin prisma conjuncturii piețelor din regiune, și de a identifica soluții  pentru cele mai stringente provocări din sector. […] Post-ul Situația în domeniul arbuștilor fructiferi și a căpșunilor – discutată într-o ședință apare prima dată în Provincial.
10:30
Premierul Pavel Filip a inspectat cele 2 drumuri din satele Sămănanca și Teleșeu, raionul Orhei, reabilitate în cadrul programului „Drumuri bune”. Drumurile au fost reparate capital, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 1,4 milioane de lei pentru fiecare localitate. În satul Sămănanca, lucrările s-au desfășurat pe o porțiune de 940 m, iar în Teleșeu pe o […] Post-ul Premierul Filip – în raionul Orhei. Iată scopul! apare prima dată în Provincial.
10:20
Ieri, creștinii ortodocși au sărbătorit Boboteaza. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a asigurat securitatea cetățenilor care după sfințirea apelor au hotărât să se scufunde respectând tradiția. Salvatorii s-au deplasat pe malurile mai multor bazine acvatice din raioanele Strășeni, Dubăsari, Căușeni, Bălți, Soroca, Florești, Cahul, dar și UTA Găgăuzia. Oamenii au fost […] Post-ul De Bobotează, salvatorii s-au deplasat pe malurile mai multor bazine acvatice din țară apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:50
În cadrul ședinței de bilanț privind activitatea subdiviziunilor de urmărire penală pentru perioada anului 2018, prezidată de șeful IGP, Alexandru Pînzari, Secția urmărire penală a IP Comrat a primit fanionul transmisibil și titlul onorific „Subdiviziunea fruntașă de urmărire penală în anul 2018” pentru obținerea celor mai înalte performanțe la investigarea infracțiunilor. Direcţia generală urmărire penală […] Post-ul Secția urmărire penală a IP Comrat – desemnată „Subdiviziunea fruntașă de urmărire penală a anului 2018” apare prima dată în Provincial.
18 ianuarie 2019
14:40
Astăzi, ora 12:20, Poliția de la Orhei a fost sesizată despre producerea unui incident în satul Mitoc, unde la o moară improvizată, un minor de 9 ani a decedat. Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că minorul venise la moară împreună cu tatăl său, de 40 de ani, pentru a farâmița produse agricole. În […] Post-ul Incident tragic în satul Mitoc. Un minor a decedat apare prima dată în Provincial.
14:10
Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, membru al Partidului Politic „Partidul Nostru”, candidat în circumscripția nr. 4 (Rîșcani) la parlamentare, aduce la cunoștință opiniei publice despre situația privind eliberarea certificatului său de integritate de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), transmite PROVINCIAL. Victor Bogatico spune că a obținut certificatul în 34 de zile, deși trebuia să-l […] Post-ul Primarul de Rîșcani a primit certificatul de integritate în 34 de zile: „Nu este clar de ce” apare prima dată în Provincial.
12:20
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă crescătorilor de animale și păsări, să întreprindă și să realizeze, din timp, o serie de acțiuni și lucrări prin care să se protejeze starea fiziologică și de sănătate a efectivelor care sunt crescute în exploatațiile comerciale sau în exploatațiile nonprofesionale din gospodăriile populației. În acest context, ANSA precizează […] Post-ul Recomandări de la ANSA pentru crescătorii de animale, în perioada de iarnă apare prima dată în Provincial.
12:00
5 autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești.  Mijloacele tehnice au fost donate Republicii Moldova de către partenerii străini pentru dotarea posturilor teritoriale de salvatori și pompieri voluntari din localitățile Terebna, Sărata Veche, Sipoteni, Cojușna și Bogzești. Anterior, Inspectoratul General pentru Situații […] Post-ul 5 autospeciale de intervenție vor fi distribuite în cinci raioane ale țării apare prima dată în Provincial.
11:20
Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” au executat, ieri, trageri de luptă la Centrul de instruire al unităţii, dislocat în Bălţi. Potrivit comandantului brigăzii, locotenent-colonel Serghei Chilivnic, tragerile, efectuate din sisteme de artilerie, au ca obiectiv instruirea efectivului din compania aruncătoare de mine şi bateriile de artilerie ale unităţii. Sursa citată a menţionat că la antrenamentele, care s-au desfăşurat şi pe parcursul nopţii, au fost implicaţi peste 100 de militari. Dina Roșca Post-ul Trageri de luptă la Bălţi. Au fost implicaţi peste 100 de militari apare prima dată în Provincial.
11:20
Instituțiile de învățământ general din 12 de raioane ale țării vor fi dotate cu 150 de calculatoare, în valoare totală de peste 125 de mii de lei.  Astfel, 29 de calculatoare, vor fi distribuite în instituțiile de învățământ din raionul Ialoveni, alte 19 – în raionul Taraclia și câte 18 vor fi repartizate în raioanele […] Post-ul 12 raioane ale țării vor fi dotate cu calculatoare. Iată unde vor fi repartizate! apare prima dată în Provincial.
11:10
Peste 70 de elevi din clasele 9-12 din zece licee ale municipiului Bălți, însoțiți de pedagogi, au vizitat, ieri, sediul administrației prezidențiale.  Elevii au efectuat o excursie prin clădire și au vizitat, inclusiv, Sala Mare de ședințe unde a fost adoptată Declarația de Independență a Republicii Moldova de către primul Parlament al țării. Șeful statului […] Post-ul Liceeni din Bălți au vizitat clădirea Președinției (FOTO) apare prima dată în Provincial.
10:50
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat o ședință cu reprezentanții Asociației cultivatorilor și procesatorilor de lavandă din Republica Moldova, pentru a discuta despre provocările din domeniul cultivării lavandei, perspectiva de dezvoltare a afacerilor în acest sens și competitivitatea produsului autohton. „Ne propunem să intensificăm dialogul cu cultivatorii de lavandă din țară. Considerăm că […] Post-ul Producerea uleiurilor esențiale – cel mai dinamic subsector al horticulturii din țara noastră apare prima dată în Provincial.
07:10
Şcoala primară „Grigore Vieru” din oraşul Ştefan Vodă a fost reparată capital cu susţinerea autorităţilor judeţului Braşov (România). Proiectul de reconstrucţie a şcolii „Grigore Vieru” a demarat în vara anului trecut, ca urmare a unui acord de colaborare dintre Consiliul raional Ștefan Vodă și Consiliul județean Brașov, semnat în toamna anului 2017. Potrivit surselor citate, […] Post-ul O şcoală din Ştefan Vodă a fost reparată cu susţinerea partenerilor din România apare prima dată în Provincial.
17 ianuarie 2019
16:00
Pe 16 ianuarie, specialiștii Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la o videoconferință cu Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). În cadrul videoconferinței, reprezentanții EUIPO au prezentat instrumentul DesignClass, fiind discutate, totodată, și acțiunile ce urmează să fie realizate pentru aderarea AGEPI la instrumentul menționat. DesignClass este un instrument online bazat […] Post-ul Specialiștii AGEPI – la o discuție privind clasificarea Internațională a desenelor și modelelor industriale apare prima dată în Provincial.
16:00
Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) invită doritorii de profesa în calitate de specialist în domeniul vămuirii să se înscrie la cursul de instruire primară a declarantului vamal, programat pentru luna februarie 2019. Cursul are o durată de cinci săptămâni, sesiunile de instruire se vor desfășura în zilele de luni până vineri, […] Post-ul CTIF anunță organizarea, în luna februarie, a unui curs de instruire primară a declarantului vamal apare prima dată în Provincial.
15:40
Activitatea Serviciului Fiscal de Stat pentru aducerea în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice din sfera imobiliară a fost una de succes pentru perioada anului 2018. Timp de un an, SFS a înregistrat 10 562 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. În domeniul menționat autoritatea fiscală națională a realizat un complex de […] Post-ul Fiscul a înregistrat circa 11 mii contracte de locațiune în 2018 apare prima dată în Provincial.
13:40
Municipiul Ungheni, sâmbătă, a găzduit competițiile sportive transfrontaliere Ungheni (Moldova) – Novoselitsya (Ucraina) organizate în cadrul proiectului „Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă”. Scopul acestor competiții a fost promovarea modului sănătos de viață prin sport. Potrivit ungheni.md, în debutul competițiilor sportive a avut loc un joc spectaculos al echipelor de […] Post-ul Competiții sportive transfrontaliere, la Ungheni apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.