Provincial

Acum 24 ore
14:10
Conform avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pericolul excepțional de incendiu cu caracter natural de clasa V a fost prelungit pentru perioada 15–21 august. În acest context, pompierii repetat îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează că în condiții de vânt și umiditate redusă focarele […] Post-ul 35 intervenții – înregistrate de pompieri la lichidarea focarelor de ardere în raioanele țării apare prima dată în Provincial.
12:50
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a convocat o ședință online cu primarii localităților suburbane, unde au fost abordate subiecte despre proiectele aflate în derulare, cu investiții din partea municipalității, problemele curente, dar și inițiativele care urmează a fi realizate în continuare. În bugetul municipal pentru anul 2020 au fost alocați circa 100 milioane […] Post-ul Primarii din suburbiile Chișinăului au avut o ședință cu Ion Ceban apare prima dată în Provincial.
11:40
În dimineața zilei de astăzi, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit pentru a efectua lucrări de descarcerare în urma unui accident de circulație, care a avut loc în raionul Ungheni între localitățile Rezina și Cetireni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:44. Potrivit datelor înregistrate, autovehiculul de model […] Post-ul Lucrări de descarcerare în urma unui accident, care a avut loc între localitățile Rezina și Cetireni apare prima dată în Provincial.
11:40
Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații a IGP, în comun cu procurorii Procuraturii raionului Soroca și suportul angajaților Penitenciarului nr.6 al Administrației Naționale a Penitenciarelor, au documentat acțiunile unui deținut de 26 ani, care își ispășește pedeapsa de patru ani în penitenciarul din or. Soroca pentru jafuri și furturi. Acesta, iniția conversații […] Post-ul Un deținut al penitenciarului din Soroca – cercetat pentru șantaj apare prima dată în Provincial.
10:10
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ieri a întreprins o vizită în raionul Telenești. În cadrul acesteia, potrivit șefului statului, s-a familiarizat cu activitatea agenților economici și agricultorilor din regiune, informează PROVINCIAL. „Inițial am inspectat drumul finisat recent din satul Tîrșiței, raionul Telenești. Segmentul de drum reparat măsoară 328 de metri și a fost renovat în […] Post-ul Întrevederile lui Igor Dodon în raionul Telenești! apare prima dată în Provincial.
10:10
Poliția Republicii Moldova vine cu un mesaj, urmare a protestelor agricultorilor care au avut loc în unele raioane ale Republicii și continuarea acestora în municipiul Chișinău, informează PROVINCIAL. „Pe parcursul deplasării organizate, participanții la proces au admis abateri de la cadrul normativ, care cad sub incidența articolelor 2431 Cod Contravențional „Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile […] Post-ul Agricultorii protestatari au admis abateri de la cadrul normativ, anunță reprezentanții Poliției! apare prima dată în Provincial.
09:40
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Ion Perju, a mers ieri, în raioanele Criuleni și Dubăsari, pentru a se întâlni cu agricultorii, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al MADRM. În prima jumătate a zilei, ministrul a purtat discuții cu administrația și agricultorii din raionul Criuleni. Agenții economici din regiune au subliniat că […] Post-ul Ministrul Agriculturii a mers în raioanele Criuleni și Dubăsari apare prima dată în Provincial.
09:30
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a emis acte de constatare în privința a altor cinci aleși locali, care au admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și cel al incompatibilităților de funcție, după cum urmează:   Primarul satului Cunicea din raionul Florești a încălcat regimul juridic al conflictelor de […] Post-ul Încă 5 aleși locali au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese și cel al incompatibilităților de funcție apare prima dată în Provincial.
09:30
Ieri a fost semnat un Acordul de colaborare între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia. Acordul semnat prevede identificarea și transmiterea de către administrația UTA Găgăuzia și Primăria municipiului Comrat a unui lot de teren pentru următoarea edificarea din temelie a unui edificiu în care vor activa salvatori și pompieri din […] Post-ul Acord de colaborare între MAI şi UTA Găgăuzia! Iată ce presupune apare prima dată în Provincial.
09:10
Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi PNUD Moldova, cu implicarea voluntarilor anticorupție, au publicat un nou episod sub genericul „Dicționarul integrității”, informează PROVINCIAL. De această dată, voluntarii explică ce este cadoul oferit agentului public. „Tuturor ne place să primim cadouri în semn de prietenie sau atenție. Ați știut, însă, că darurile oferite unui agent public, în legătură […] Post-ul (VIDEO) Ce este cadoul oferit agentului public? apare prima dată în Provincial.
09:10
Prim-ministrul Ion Chicu, ieri, a efectuat mai multe vizite în teritoriu: la Ștefan Vodă, Căușeni și Cahul, informează PROVINCIAL. La Ștefan Vodă, potrivit unui comunicat al Guvernului, discuția s-a axat pe situația actuală din sectorul agrar, ca urmare a secetei severe și ploilor cu grindină din acest an. „Al doilea an consecutiv, sectorul agrar din […] Post-ul Vizita Prim-ministrului la Ștefan Vodă, Căușeni și Cahul apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:30
Alte 390 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Numărul total de cazuri în regiunea transnistreană a ajuns la 1647. Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import (România-1, Turcia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 29087 cazuri. Total teste […] Post-ul + 390 cazuri noi de infectare cu Coronavirus apare prima dată în Provincial.
16:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) continuă desfășurarea  acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării, în contextul relaxării măsurilor de restricție, aprobate de Comisia Națională Extraordinară de […] Post-ul Inspectorii ANTA au continuat operațiunile de monitorizare și control inopinat în comun cu INSP, în mai multe raioane apare prima dată în Provincial.
15:20
În scopul monitorizării derulării proiectelor implementate cu asistența tehnică a IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”, pe data de 12 august 2020, directorul IP FISM Iurie Chiorescu a întreprins o vizită de lucru în raionul Fălești, unde, în cadrul unei întruniri cu Sergiu Fîntîna, președintele raionului Fălești, și primarii comunităților din raion, a avut […] Post-ul Directorul IP FISM – la Fălești. A discutat cu primarii și președintele raionului! apare prima dată în Provincial.
13:50
Mai multe instituții de învățământ din UTA Gagauz-Yeri au nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor sanitare. Aceasta este concluzia experţilor Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care au monitorizat situaţia şi au selectat câteva şcoli pentru a le include într-un proiect în acest sens. Este vorba de trei instituţii preuniversitare care au devenit candidaţi pentru participarea la […] Post-ul Mai multe școli din UTA Gagauz-Yeri vor fi renovate cu susţinerea USAID apare prima dată în Provincial.
11:40
Eticheta energetică este utilizată pentru a informa despre costurile operaționale ale aparatelor de uz casnic per categorie de aparat. Schema de etichetare include clasele de performanță ale produselor. Prin culori, cifre și informație se comunică utilizatorului gradul de eficiență energetică și caracteristicile funcționale ale produselor, iar, în alte cazuri, nivelul de performanță acceptat ca minim […] Post-ul Precizările AEE privind etichetele energetice ale aparatelor de uz casnic: Frigiderul consumă continuu energia electrică și poate încărca factura cel mai mult apare prima dată în Provincial.
11:20
Sistemul vechi de iluminat public din străzile M.Viteazul, I.Creangă, 27 August, Ismail, str-la Viilor din orașul Ialoveni a fost renovat prin înlocuirea cu corpuri de iluminat de tip LED, fapt ce asigură o vizibilitate mai bună atât a unităților de transport, cât și a pietonilor, comunică autoritățile locale, informează PROVINCIAL. Lucrările au fost finanțate din […] Post-ul La Ialoveni continuă renovarea sistemului de iluminat stradal apare prima dată în Provincial.
10:30
Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a prezentat noul șef al Inspectoratului de poliție Telenești, comisarul-șef Dumitru Cebotari. Anterior acesta a deținut funcția de șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Bălți. Totodată, șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Bălți a fost numit comisarul principal, Alexei Orlov. De asemenea, în cadrul ședințelor cu efectivul, au fost […] Post-ul Conducători noi la Inspectoratele de Poliție Telenești și Bălți apare prima dată în Provincial.
09:30
Soții veteranilor de război căzuți pe câmpul de luptă și soții persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului, decedate, vor beneficia de dreptul la tratament sanatorial.   Conform prevederilor proiectului, a fost exclusă condiționalitatea de a fi „inapt de muncă” la acordarea dreptului la tratament sanatorial în centrele de reabilitare ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi în alte […] Post-ul Soții veteranilor de război căzuți la datorie vor beneficia de tratament sanatorial apare prima dată în Provincial.
09:10
Cabinetul de miniștri a aprobat termenele de vânătoare pentru sezonul de vânătoare 2020– 2021. Astfel, se permite vânătoarea pentru următoarele specii de interes vânătoresc: mistreți, iepuri de câmp (cu crotalierea animalelor recoltate după finalizarea fiecărei partide de vânătoare), fazani, gâște (gârlița mare, gâsca de vară), rațe (rața mare, rața pestriță, rața mică, rața lingurar, rața cârâitoare, […] Post-ul Termenele de vânătoare în sezonul 2020-2021, aprobate! apare prima dată în Provincial.
08:50
Polițistul, în vârstă de 21 de ani, aflându-se la volanul unui automobil de marca ”Honda CRV”, a pierdut controlul volanului derapând de pe carosabil s-a izbit într-un copac. În consecință, angajatul poliției a decedat pe loc. Poliția urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs tragedia. În momentul producerii impactului, polițistul se afla în […] Post-ul Un polițist din cadrul Inspectoratului din Anenii Noi și-a pierdut viața într-un accident apare prima dată în Provincial.
07:10
Executivul a aprobat alocarea mijloacelor financiare în sumă de 3,2515 milioane lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor unor situații excepționale, precum incendiu și ploi torențiale ce au avut loc pe teritoriul Republicii Moldova în perioada mai-iulie anul curent. Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, mijloacele financiare vor fi alocate la 7 autorități publice […] Post-ul 3,2 mln. lei alocă Guvernul pentru lichidarea consecințelor unor situații excepționale apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Alte 474 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 10 în Transnistria. Numărul total de cazuri în regiunea transnistreană a ajuns la 1639. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Franța-1, Turcia-1, Germania-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 28697 cazuri. Total […] Post-ul Alte 6 decese au fost provocate de Coronavirus apare prima dată în Provincial.
16:20
Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina problema aprovizionării cu apă a raionului Glodeni. La ședință au participat responsabili ai MADRM, ADR Nord, dar și președintele raionului și primarul orașului care au sesizat premierul, în cadrul vizitei sale recente la Glodeni, despre dificultățile pe care le confruntă din această cauză. Orașul Glodeni […] Post-ul Problema aprovizionării cu apă a raionului Glodeni, examinată la Guvern apare prima dată în Provincial.
14:40
În UTA Găgăuzia urmează să fie deschisă o secție suplimentară pentru tratarea copiilor infectați cu COVID-19 (circa 20 paturi) și o secție pentru Terapie intensivă (circa 6 paturi) pentru pacienți gravi și extrem de gravi, din UTA Găgăuzia și Taraclia, informează PROVINCIAL. Aceste acțiuni au fost discutate ieri, în cadrul unei vizite de lucru a […] Post-ul În UTA Găgăuzia vor fi intensificate măsurile de răspuns la COVID-19 apare prima dată în Provincial.
13:50
Renumitul colecționar, Petru Costin, colonel al Serviciului Vamal, colaborator științific al Centrului de Cultură și Istorie Militară a Ministerului Apărării, a primit aprobarea Guiness Book pentru a organiza pe data de 27 august, când Republica Moldova marchează 29 de ani de independență, un eveniment inedit, care ar putea duce din nou țara noastră în Cartea […] Post-ul Renumitul colecționar, Petru Costin, va organiza un eveniment inedit, de Ziua Independenței apare prima dată în Provincial.
12:20
Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Primăria municipiului Bălți cu privire la acordarea unor măsuri de sprijin Î.M. „Direcția de Troleibuze din Bălți” pentru prestarea serviciilor publice de transport rutier de călători. Notificarea a devenit efectivă la data de 04.08.2020 În acest context, Consiliul Concurenței este interesat de obținerea observațiilor și punctelor de vedere […] Post-ul Primăria mun. Bălți a trimis o notificare către Consiliul Concurenței apare prima dată în Provincial.
12:20
Un locuitor al satului Cosăuți, raionul Soroca, este cercetat penal pentru traversarea ilegală a frontierei din Ucraina în Republica Moldova, prin înot râul Nistru. Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Olănești au înregistrat cazul în după amiaza zilei de ieri, documentarea fiind inițiată pe baza comiterii infracțiunii prevăzute de art. 362 al. (1) CP al RM. […] Post-ul Un locuitor al satului Cosăuți este documentat pentru trecere repetată ilegală a frontierei apare prima dată în Provincial.
11:10
Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi PNUD Moldova, cu implicarea voluntarilor anticorupție, au publicat un nou episod sub genericul „Dicționarul integrității”, informează PROVINCIAL. De această dată, voluntarii explică: „Ce este un denunţ?”, și anume dacă știu că agenţii publici sunt obligaţi să denunțe orice tentativă de implicare în manifestări de corupție. Totodată, ce este un denunț, unde și […] Post-ul Știți că agenţii publici sunt obligaţi să denunțe orice tentativă de implicare în manifestări de corupție? Detalii în „Dicționarul integrității”! apare prima dată în Provincial.
11:00
Primăria orașului Florești anunță că s-a dat start acțiunii de restaurare a monumentelor din localitate, informează PROVINCIAL. De obicei, monumentele istorice dau acel caracter de individualizare, importanță și devenind emblema orașului în care locuim, comunică autoritățile locale. Doina Munteanu Post-ul S-a dat start acțiunii de restaurare a monumentelor din or. Florești apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.