Provincial

Acum 12 ore
10:00
„Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se întrerupe în perioada de criză pandemică prin care trecem, ci va avea loc, cu normele de protecție necesare”, comunică reprezentanții Mitropoliei. „Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 1 mai 2021, spre seară la Aeroportul Internaţional Chișinău”, adaugă sursa.   Doina Secrieru Post-ul Focul Haric de la Ierusalim va fi adus în R. Moldova pe 1 mai apare prima dată în Provincial.
09:30
Cea de-a X-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a întrunit reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadrele didactice și manageriale din raioanele  Dondușeni, Drochia și Soroca. Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii online au vizat: situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; desfășurarea procesului educațional; dotarea cu tehnică de calcul; […] Post-ul Necesitățile sistemului educațional din Soroca, Dondușeni și Drochia – abordate în cadrul unei platforme apare prima dată în Provincial.
09:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă campania de prevenire cu scopul minimalizării riscurilor de producere a cazurilor de explozii/incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale. Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, săptămâna aceasta specialiștii Inspectoratului au instruit 4185 persoane din 101 localități din raioanele țării. Angajații […] Post-ul Persoane din 101 localități ale țării – instruite în cadrul unei campanii a IGSU apare prima dată în Provincial.
Ieri
10:10
Biroul Naţional de Statistică informează că, în luna martie 2021 inflaţia anuală (pentru ultimele 12 luni) a constituit 1,49%, inclusiv la produse alimentare 3,02%, mărfuri nealimentare 2,34% și servicii prestate populaţiei (-1,89%), informează PROVINCIAL. Preţurile medii de consum în luna martie 2021 faţă de luna februarie 2021 au crescut cu 0,96% (informativ: în luna martie 2020 faţă de februarie 2020 […] Post-ul Cum s-au modificat prețurile pentru produse în luna martie apare prima dată în Provincial.
09:10
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a participat la acțiunea de înverzire la liceul Gavriil Gaidarji din municipiul Comrat. Acțiunea a fost organizată în cadrul proiectului „Ecologica viitorului”, la care au luat parte 17 instituții de învățământ din Autonomie, informează PROVINCIAL. Elevii liceelor și gimnaziilor au realizat campanii masive de colectare a maculaturii, care ulterior a fost […] Post-ul Acțiune de înverzire la liceul Gavriil Gaidarji din municipiul Comrat (FOTO) apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Ofițerii de urmărire penala ai CNA și procurorii anticorupție au operat astăzi acțiuni la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române. Astfel, percheziții s-au efectuat la Just Consult și Document Park, transmite PROVINCIAL. În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe, relevante pentru cauzele penale, […] Post-ul Două companii, care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele „redobândirii cetățeniei române” apare prima dată în Provincial.
16:30
Urmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică despre starea reală de lucruri.  Spre exemplu, acum câteva zile, pe o rețea de socializare, au fost plasate informaţii care […] Post-ul Mituri şi realităţi despre „Franzeluţa” S.A. apare prima dată în Provincial.
16:20
În dimineața zilei de astăzi, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-un bloc de locuit cu două nivele de pe strada Viilor nr.1 din orașul Cimișlia, informează PROVINCIAL. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:24. Potrivit primelor informații, focul a […] Post-ul Incendiu într-un bloc de locuit din orașul Cimișlia apare prima dată în Provincial.
16:10
Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și ai unui șir de entități publice s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru pentru a discuta dificultățile întâmpinate în procesul de implementare a unor recomandări, înaintate de CCRM în Raportul auditului asupra rapoartelor financiare ale Agenției „Moldsilva”, încheiate la 31 decembrie 2019, aprobat prin Hotărârea […] Post-ul Curtea de Conturi conlucrează cu entitatea auditată, în contextul implementării recomandărilor de audit! apare prima dată în Provincial.
15:40
Parlamentul a aprobat în a doua lectură, un proiect ce include introducerea unor interdicții și sancționări pentru deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice.Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către un grup de deputați ai Fracțiunii PSRM, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Documentul prevede sancționarea deconectării […] Post-ul Proiect: Deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice va fi sancționată prin lege apare prima dată în Provincial.
15:10
Deși este perioada de prohibiție la pește, doi pescari braconieri s-au aventurat pe apele lacului Manta, bazin acvatic situat în zona de responsabilate a Direcției regionale Sud. Aceștia au fost surprinși de polițiștii de frontieră în timp ce-și ridicau plasa cu pește din lac. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, 9 aprilie […] Post-ul (VIDEO) Doi conaționali amendați pentru pescuit în apele de frontieră apare prima dată în Provincial.
14:30
Președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE din Sângerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Decizia a fost luată acum câteva minute de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor […] Post-ul Președintele organizației teritoriale PACE din Sângerei – în arest la domiciliu pentru 30 de zile apare prima dată în Provincial.
14:10
„Cu mare tristețe și durere în suflet am primit vestea despre decesul lui Liviu PETROV, Șeful Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul de Sănătate Briceni””. Declarația aparține șefiei Parlamentului Zinaid Greceanîi, informează PROVINCIAL. „L-am cunoscut ca pe un specialist cu har ce i-a fost dăruit de sus. A îmbrățișat medicina cu peste 40 de ani în urmă, […] Post-ul Șeful Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul de Sănătate Briceni” a decedat apare prima dată în Provincial.
13:10
Activitatea Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în cadrul Organizației europene a instituțiilor supreme de audit EUROSAI a fost menționată de președinția organizației, Curtea de Conturi a Turciei. Despre aceasta anunță șefia CCRM, Marian Lupu, informează PROVINCIAL. Astfel, a fost oferit premiul special cu „gratitudine pentru eforturile devotate și contribuția remarcabilă a CCRM în cadrul […] Post-ul Șefia CCRM a vorbit despre importanța conlucrării instituțiilor supreme de audit în cadrul structurilor EUROSAI apare prima dată în Provincial.
12:40
Parlamentul a votat în cea de-a doua lectură proiectul cu privire la grupurile de acțiune locală, elaborat de Guvern. Documentul include aspecte privind constituirea, activitatea, reorganizarea și lichidarea grupurilor de acțiune locală (GAL). Acestea sunt parteneriate intersectoriale formate din reprezentanți ai sectorului public, antreprenorial și civic, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. […] Post-ul Parlamentul a votat proiectul cu privire la grupurile de acțiune locală apare prima dată în Provincial.
12:10
Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, a participat la ședința extraordinară a Consiliului regional pentru dezvoltarea UTA Găgăuzia, informează PROVINCIAL. Subiectul principal al ședinței a fost examinarea proiectului Agenției regionale de dezvoltare, referitor la folosirea resurselor acvatice. La ședință a fost discutată realizarea cercetării tehnico-economice pentru argumentarea proiectului de construcție rețelelor regionale de apeduct din râul Prut […] Post-ul Vlah: Trebuie să găsim soluție pentru a asigura locuitorii Găgăuziei cu apă apare prima dată în Provincial.
11:40
Planurile de activitate pentru anul 2021, cu accente pe regenerare, la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei, sunt realizate cu perseverenţă, astfel că 21 de ha sunt planificate cu lucrări de regenerare artificială, informează PROVINCIAL. „Silvicultorii de la Orhei nu omit nici procesul de ajutorare a regenerării naturale, iar în acest scop lucrările sunt organizate pe o […] Post-ul Regenerări naturale şi artificiale la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei apare prima dată în Provincial.
11:10
La 8 aprilie curent a avut loc recepția lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Reabilitarea termică a clădirii Căminul Cultural” din satul Semeni, comuna Zagarancea, din raionul Ungheni, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat de presă. Proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot. În cadrul proiectului au avut loc următoarele acțiuni […] Post-ul Clădirea căminului cultural din satul Semeni, raionul Ungheni – reabilitat termic cu suportul AEE apare prima dată în Provincial.
11:10
Ofițerii de urmărire penală ai CNA desfășoară acțiuni la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române, transmite PROVINCIAL. „Astăzi suntem la Just Consult și Document Park. CNA și procurorii urmează să examineze mai multe acte confirmative, pe care le-au ridicat de la sediile acestor companii, pentru a fortifica probatoriul în dosarele […] Post-ul CNA desfășorară percheziții la Just Consult și Document Park apare prima dată în Provincial.
10:40
Pe parcursul zilei de ieri, nouăsprezece puncte de informare anti COVID au fost instalate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în raioanele din țară. Corturile au funcționat în municipiile Chișinău și Bălți, dar și alte 12 raioane din Republica Moldova. La punctele de informare salvatorii au împărțit 2289 pliante informative și 889 […] Post-ul 19 corturi anti COVID au fost instalate de salvatori în raioanele din țară apare prima dată în Provincial.
10:10
Un caz de violență în familie, care a avut loc în satul Roșieticii Vechi din Florești, s-a terminat cu reținerea unui polițist de sector și a unui intermediar. Aceștia au fost denunțați la CNA de către un bărbat, cercetat de poliție, pentru că și-ar fi agresat mama, informează PROVINCIAL. Potrivit denunțătorului, angajatul Inspectoratului de Poliție […] Post-ul Un polițist de sector și un intermediar – reținuți de CNA. Au dat de înțeles că ar putea rezolva o plângere apare prima dată în Provincial.
10:10
Reprezentanții Platformei DA declară că anul 2020 a fost un an dificil nu doar în contextul pandemiei, dar și al condițiilor climaterice, care au generat o secetă de proporții, culturile agricole fiind compromise, informează PROVINCIAL. „Cu regret, astăzi, asistăm la perpetuarea unei atitudini arogante, intolerabile, a statului față de fermierii care în mare parte asigură […] Post-ul Platforma DA: Asistăm la perpetuarea unei atitudini arogante, intolerabile, a statului față de fermieri apare prima dată în Provincial.
09:20
Primăria Ungheni pregătește o serie de panouri cu sportivii de performanță din municipiu, informează PROVINCIAL. Astfel, potrivit autorităților, pe panouri se vor regăsi: campioni mondiali, europeni, naționali, participanți la Jocurile Olimpice, care au făcut primii pași în sport, la Ungheni. Totodată, va fi reflectată, în imagini, istoria sportului unghenean. „Stimați ungheneni,dacă aveți prin albumuri, prin […] Post-ul Primăria Ungheni pregătește o serie de panouri. Va fi reflectată istoria sportului unghenean apare prima dată în Provincial.
8 aprilie 2021
16:50
Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, care în seara zilei de 6 aprilie a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE continuă să fie investigat de procurori. După ce, ieri, Procuratura raionului Sângerei l-a reținut pe președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, astăzi, procurorii l-au […] Post-ul Incidentul din Sângerei: Încă o persoană recunoscută bănuită apare prima dată în Provincial.
16:40
Campania de plantare de la Hînceşti certifică eforturile şi abnegaţia de care dau dovadă silvicultorii. Astfel, conform planurilor de activitate pentru regenerarea pădurii în anul 2021, la Întreprinderea pentru Silvicultură „Hîncești-Silva” s-au confecționat și plantat deja 53000 de butași de plop, informează PROVINCIAL. “218 kg de semințe de salcâm au fost colectate şi urmează să […] Post-ul La Întreprinderea pentru Silvicultură „Hîncești-Silva” s-au plantat deja 53000 de butași de plop apare prima dată în Provincial.
16:40
La mijlocul lunii martie, fostul șef al statului, actual – lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a lansat campania națională de colectare a fondurilor pentru procurarea casei de locuit familiei Gangan din satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi, care crește și educă opt copii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani. […] Post-ul Lider politic cu privire la o familie numeroasă din Anenii Noi: „Am reușit să realizăm visul copiilor de a trăi în propria casă spațioasă” apare prima dată în Provincial.
16:20
Polițiștii din Ialoveni caută un bărbat în vârstă de 83 de ani, locuitor al satului Pojăreni, care în luna martie, a dispărut fără urmă și până la moment nu a fost găsit. La 12 martie, bărbatul a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, fără să comunice rudelor. Semnalmente: înălțimea aproximativ 160 cm, corpolența medie. […] Post-ul Un bărbat din Ialoveni este de negăsit apare prima dată în Provincial.
16:10
20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Astfel, spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic […] Post-ul 20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor din țară apare prima dată în Provincial.
15:30
Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a expediat un Demers adresat domnului Aureliu Ciocoi, Prim-ministru interimar al Republicii Moldova, Președintele Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, prin care solicită revizuirea indicatorilor per instituții de învățământ și nu per localitate, pentru a permite instituțiilor de a-și continua procesul educațional cu frecventarea fizică a elevilor din ciclul primar (clasele […] Post-ul Președintele raionului Orhei solicită reluarea procesului educațional cu prezența fizică a elevilor apare prima dată în Provincial.
15:30
Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Primăria satului Floreni, raionul Anenii-Noi cu privire la măsura de sprijin acordată Î.M. „Verdinoflor Prim”, pentru prestarea serviciilor de interes economic general (alimentare cu apă și canalizare și colectare a deșeurilor), transmite PROVINCIAL.În acest context, Consiliul Concurenței este interesat în obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la […] Post-ul Primăria satului Floreni, Anenii-Noi, a transmis o notificare către Consiliul Concurenței apare prima dată în Provincial.
15:10
Un nou proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă va fi implementat în orașul Fălești, grație suportului oferit de Uniunea Europeană. Astfel, peste 15 mii de locuitori ai orașului vor avea acces la apă potabilă sigură și la condiții de trai mai bune. Valoarea proiectului constituie aproximativ 36 mln lei, dintre care circa […] Post-ul Proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, la Fălești apare prima dată în Provincial.
15:10
În dimineața zilei de astăzi, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Soroca au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în localitatea Volovița, raionul Soroca, reușind să prevină o deflagrație. Potrivit primelor informații, o construcție auxiliară cu suprafața de 30 metri pătrați a luat foc, iar în interiorul acesteia se aflau trei butelii de […] Post-ul Pompierii din Soroca au prevenit producerea unei deflagrații apare prima dată în Provincial.
14:40
În urma unei ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), astăzi, Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, a anunțat despre ultimele decizii cu privire la starea de urgență, informează PROVINCIAL. „Am aprobat o listă întreagă de decizii care vin în susținerea cetățenilor în plan social, cât și a mediului de afaceri în perioada de […] Post-ul Guvernul anunță: Se permite aflarea în păduri și parcuri! apare prima dată în Provincial.
14:40
Locuitorii municipiului Bălți vor avea parte de călătorii mai confortabile – 11 troleibuze noi au fost cumpărate datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană, Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Pentru acest proiect UE și E5P au acordat un grant de 1,2 milioane […] Post-ul Locuitorii municipiului Bălți vor avea parte de călătorii mai confortabile apare prima dată în Provincial.
14:20
„Ieri, în jurul orei 18:05, în Serviciul de Gardă al Inspectoratului de Poliție Hîncești a parvenit apelul telefonic de la un polițist din Hîncești, care a solicitat intervenția colegilor, menționând că a fost atacat de către cinci persoane în stradă, în satul Boghiceni. Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că cinci persoane, patru bărbați […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Hîncești: Doi polițiști au fost atacați în stradă de mai multe persoane apare prima dată în Provincial.
14:10
În orașul Fălești sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană. Grație acestui proiect, peste 15 mii de locuitori ai orașului Fălești vor avea acces la apă potabilă sigură. Miercuri, 7 aprilie 2021, specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul ADR […] Post-ul Cu suportul UE, la Fălești sunt în plină desfășurare lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă apare prima dată în Provincial.
13:40
Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) informează că în perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, se va desfășura cel de-al VII – lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial, informează PROVINCIAL. În acest context, subvențiile în avans, sunt acordate doar în […] Post-ul Producătorii agricoli pot obține subvenții în avans pentru proiecte start-up agroindustriale apare prima dată în Provincial.
13:30
A fost dat startul lucrărilor în cadrul proiectului investițional “Aprovizionarea cu apă potabilă a localităților Sîrma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova. Etapa I (Sîrma-Tochile-Răducani)”, care va fi implementat în anul 2021, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Antreprenorul contractat – SRL”Polimer Gaz Conducte”, și-a asumat angajamentul să execute lucrările de construcție a […] Post-ul Circa 6400 de cetățeni din Sârma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova vor avea acces la o sursă sigură de aprovizionare cu apă apare prima dată în Provincial.
13:20
Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Î.S. „Poșta Moldovei” își consolidează parteneriatul strategic, în contextul digitalizării economiei și al facilitării comerțului internațional de mărfuri, transmite PROVINCIAL. În cadrul evenimentului de astăzi, Serviciul Vamal a conferit Poștei Moldovei statutul de Agent Economic Autorizat (AEO), aceasta devenind prima întreprindere de stat căreia i se atribuie un atare […] Post-ul E oficial! „Poșta Moldovei” – Agent Economic Autorizat apare prima dată în Provincial.
13:20
Liga Aleșilor Locali ai Platformei Demnitate și Adevăr (DA) își exprimă revolta și indignarea cu privire la atacul colegului său, vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, de către unii exponenți ai Partidului Acasă Construim Europa (PACE). În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinski a dat citire unei Declarații. „Atacul prin stropirea […] Post-ul Vicepreședintele raionului Anenii Noi: Atacul prin stropirea cu verde de briliant a colegului nostru este un semnal apare prima dată în Provincial.
13:10
Uniunea Europeană susține performanța în educație și oferă elevilor Liceului Teoretic „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca șansa de a se conecta la un viitor mai bun prin oferirea accesului la o educație de calitate. Clădirea instituției, care nu a avut parte de reparații capitale de mai bine de 50 de ani, din anul construcției sale […] Post-ul Uniunea Europeană oferă elevilor Liceului Teoretic “Matei Basarab” din Basarabeasca șansa de a se conecta la un viitor mai bun apare prima dată în Provincial.
12:30
Oficiali ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și reprezentanți ai Asociației Investitorilor Străini în Republica Moldova (FIA) s-au reunit în cadrul unei ședințe comune, pentru a discuta pe subiectul produselor alimentare autohtone provenite din lanțul alimentar scurt, expuse pe raftul rețelelor comerciale, conform Legii cu privire la comerțul interior. În urma dialogului părțile au […] Post-ul Convenit! Lista produselor autohtone expuse spre vânzare va fi extinsă și actualizată apare prima dată în Provincial.
12:00
Diferite accesorii pentru stomatologie fără acte de proveniență au fost depistate de Inspectoratul Național de Securitate Publică într-un vehicul. Astfel, un tânăr de 26 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, urmează să fie documentat contravențional, după ce a fost depistat de inspectorii de patrulare că transportă marfă fără acte. Acesta a fost stopat zilele trecute, pe […] Post-ul Marfă de circa 300 000 lei fără acte, pe o stradă din Comrat apare prima dată în Provincial.
11:40
La Edineţ continuă realizarea planurilor pentru campania de plantare de primăvară. Astfel, terenurile deja plantate reprezintă o mostră de vrednicie şi muncă asiduă, iar acolo unde urmează plantarea se fac lucrările oportune, informează PROVINCIAL. „Circa 30000 de puieţi au revenit, în această primăvară, compartimentului completări, prin efortul silvicultorilor de la Edineţ, iar planurile de activitate […] Post-ul „Moldsilva”: La Edineț s-a plantat 30000 de puieți apare prima dată în Provincial.
11:30
Președintele Raionului Soroca anunţă concurs de ocupare a funcţiei publice vacante de auditor intern principal al Serviciul Auditor Intern din cadrul Aparatului Președintelui Raionului Soroca. Scopul general al funcției: Asigurarea eficacității sistemului de management financiar și control în cadrul entității, contribuind la obținerea plusvalorii și îmbunătățirea acestuia. Sarcinile de bază ale funcției: Organizarea activității de […] Post-ul Președintele Raionului Soroca anunţă concurs de ocupare a unei funcţii publice vacante apare prima dată în Provincial.
11:10
Un portmoneu, plin cu bani, a fost depistat de către polițiștii de frontieră care patrulează în locurile publice la Chișinău și, întors proprietarei, informează PROVINCIAL. În după amiaza zilei de ieri, un echipaj al Poliției de Frontieră dislocat cu misiunea de patrulare în regiunea Pieței Centrale, a observat un obiect suspect lângă un gard de […] Post-ul În timpul patrulării pe străzile din Capitală, polițiștii de frontieră au depistat un portmoneu. Acesta a fost restituit proprietarei apare prima dată în Provincial.
11:10
În contextul acțiunilor de salubrizare și lucrărilor agrare sezoniere, Primăria comunei Stăuceni atenționează locuitorii și agenții economici, deținători de terenuri agricole, asupra riscurilor de izbucnire a incendiilor. „Venim cu un apel de respectare a măsurilor de prevenire a incendiilor, care se pot solda cu pagube materiale și chiar pierderi de vieți omenești: nu utilizați focul […] Post-ul Primăria comunei Stăuceni atenționează locuitorii și agenții economici! apare prima dată în Provincial.
10:50
Astăzi – 8 aprilie, de Ziua Internațională a Romilor, Primăria municipiului Hîncești a felicitat membrii comunității din localitate, informează PROVINCIAL.  La fel, autoritățile le-au oferit câte un pachet alimentar celor 54 de familii, care locuiesc în municipiu. „Ziua Internaţională a Romilor reprezintă, totodată, prilejul să reafirmăm determinarea noastră de a promova mai departe acţiunile de […] Post-ul Ziua Internațională a Romilor. Primarul municipiului Hîncești a venit cu un mesaj apare prima dată în Provincial.
10:40
Conform ultimelor date actualizate ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la data de 7 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ): – 407 (32,92%) instituții de învățământ general activează exclusiv online; – 419 (33,79%)instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum […] Post-ul 135 cadre didactice din țară se află în izolare apare prima dată în Provincial.
10:30
Primarul capitalei, Ion Ceban, comunică despre o întrevedere cu ministrul interimar al Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju. „Am abordat subiectele stringente de mediu, care necesită a fi implementate cât de curând în municipiu. Multe din problemele pe care le are Chișinăul în acest domeniu sunt de scară națională”, a evidențiat Primarul, informează PROVINCIAL.  […] Post-ul Ministrul Ion Perju și Primarul Ion Ceban vor efectua o vizită la Poligonul de deșeuri Țînțăreni apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.