Provincial

Acum 8 ore
18:20
Conducerea Congresului Azerilor din Republica Moldova a venit cu un mesaj în legătură cu decesul lui Nicolae Oleinic, preşedintele Comunităţii Ucrainenilor din Republica Moldova. „Conducerea Congresului Azerilor din Republica Moldova exprimă sincere condoleanţe şi profundul regret îndureratei, familii, rudelor şi apropiaţilor în legătură cu decesul preşedintelui Comunităţii Ucrainenilor din Republica Moldova, Oleinic Nicolai Constantin. Dumnezeu […] Post-ul Mesajul de condoleanţe al conducerii CAM în legătură cu decesul lui Nicolai Oleinic  apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
16:10
Serviciul Fiscal de Stat lansează, astăzi, campania de informare a cetățenilor despre termenul limită de depunere a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice. Campania este lansată în aceasta saptamână deoarece aceasta este ultima pentru depunerea declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele juridice, iar SFS își dorește ca cetățenii […] Post-ul (VIDEO) 2 mai – termenul limită de depunere a declarației privind impozitul pe venit pentru persoanele fizice apare prima dată în Provincial.
14:30
În săptămâna 18-22 martie curent, echipele mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, vor oferi consultații gratuite populației din localitățile rurale, după cum urmează: La 19 martie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi se vor afla în Centrele de Sănătate Cărpineni și Cotul Morii din raionul Hîncești, iar pe 21 martie în Oficiile […] Post-ul Echipele mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” – în localități apare prima dată în Provincial.
14:00
La Chișinău a avut loc o ședință de lucru factorii de decizie de la Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, precum și reprezentanți din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Agenția de Investiții, pentru a identifica soluțiile optime de […] Post-ul Mai multe instituții ale statului au decis cum vor susține producătorii de fructe în realizarea producției apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
11:40
În incinta Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din Strășeni s-a desfăşurat campionatul municipal la șah şi dame, competiţie ce a cuprins participanţi de diferite categorii de vârstă, informează Provincial. „Spre final, cei mai buni au fost menţionaţi cu diplome şi premii băneşti. Primăria municipiului Străşeni îi felicită pe toţi cei care practică acest gen de sport al […] Post-ul Campionatul raionului Strășeni la șah și dame (FOTO) apare prima dată în Provincial.
10:50
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, ieri, au intervenit în satul Ocnița după ce a avut loc o deflagrație a unei butelii de gaz a explodat. Potrivit datelor IGSU, explozia a avut loc într-o gospodărie particulară cu suprafața de 60 m2. Ajunși, salvatorii au stabilit că explozia a distrus 30 % […] Post-ul Un bărbat din Ocnița – în stare gravă, după o explozie a unei butelii de gaz apare prima dată în Provincial.
10:30
În conformitate cu dispoziția Președintelui Raionului Dondușeni, în scopul ridicării nivelului de pregătire în domeniul protecției civile, la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Dondușeni s-au desfășurat activități practice și antrenamente de evacuare. „Elevii și profesorii au fost receptivi și rapizi, au dat dovadă de cunoștințe practice în domeniul protecției civile în cazul apariției unui incediu”, […] Post-ul Antrenamente de evacuare în caz de incendiu, la un liceu din Dondușeni (FOTO) apare prima dată în Provincial.
09:20
Veaceslav Burlac ar urma, în câteva zile, să rămână fără funcția de președinte al raionului Criuleni, dar și fără funcția de președinte al organizației raionale a Partidului Democrat, informează Provincial. Potrivit unor surse, aceasta s-ar întâmpla din motiv că Burlac nu a reușit să câștige mandatul de deputat în circumscripția Criuleni. Despre aceasta scrie, pe […] Post-ul Declarație: Burlac va fi demis din funcția de președinte al raionului Criuleni și de la șefia organizației PD apare prima dată în Provincial.
09:20
Boxerul Dorin Bucșa a obținut a treia victorie la Europenele U-22, care se desfășoară la Vladikavkaz (Rusia). După ce a trecut de adversari din Croația și Germania, sportivul din Hîncești a dispus cu 5-0 de bielorusul Dmitri Diaskevici. În finala categoriei de greutate 60 kg, Dorin Bucșa îl va întâlni pe rusul Khamzaev Beslan. Dina […] Post-ul Un sportiv din Hîncești a obținut a treia victorie la Europenele U-22 apare prima dată în Provincial.
07:30
Primarul satului Budești din municipiul Chișinău, Nina Costiuc, a făcut un apel către locuitori cu privire la salubrizarea terenurilor din localitate, informează Provincial. „Timpul de primăvară ne cere mobilizarea tuturor forțelor pentru a face curat in spațiile publice, fac apel tuturor locuitorilor din Budești, să faca ordine pe terenurile șale private dar si publice, mă […] Post-ul Primarul de la Budești a făcut un apel! „În caz contrar amenzile vor fi inevitabile” apare prima dată în Provincial.
06:50
Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile locale din 20 mai 2018 – la Bălți, Sergiu Burlacu, în cadrul unei postări pe blog, a comunicat despre inițierea unor consultări cu privire la problemele din municipiu, informează Provincial. „De la independenţa Republicii Moldova, municipiul Bălţi la rând cu alte localităţi, cât şi locuitorii acestora au primit lovituri […] Post-ul Declarație: „Bălţenii au trăit cu speranţă…avem nevoie de a veni cu o strategie” apare prima dată în Provincial.
06:20
Veaceslav Burlac ar urma, în câteva zile, să rămână fără funcția de președinte al raionului Criuleni, dar și fără funcția de președinte al organizației raionale a Partidului Democrat, informează Provincial. Potrivit unor surse, aceasta s-ar întâmpla din motiv că Burlac nu a reușit să câștige mandatul de deputat în circumscripția Criuleni. Despre aceasta scrie, pe […] Post-ul Surse: Burlac va fi demis din funcția de președinte al raionului Criuleni și de la șefia organizației PD apare prima dată în Provincial.
Ieri
13:00
La 16 martie curent, un bărbat împreună cu alte 12 persoane, se odihneau la o tabără de odihnă din preajma localității Ruseștii Noi, raionul Ialoveni. La un moment dat, între el și o altă persoană s-a iscat un conflict, astfel bărbatul a plecat. La câteva minute, acesta s-ar fi întors, având în mână un obiect […] Post-ul Un bărbat a aruncat o grenadă în aer, la o tabără de ordihnă din raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
07:30
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță despre mai multe cazuri de rabie în localitățile din țară, cât și despre un caz de pestă porcină africană, informează Provinincial. 6 cazuri pozitive de rabie: la 3 câini în r. Căușeni, mun. Chișinău, or. Durlești, mun. Chișinău, Budești; la 2 bovine în r. Ștefan Vodă și r. […] Post-ul Un caz de pestă porcină africană și 6 de rabie – confirmate, în localitățile din țară apare prima dată în Provincial.
07:10
Reprezentanții Primăriei satului Colonița din municipiul Chișinău solicită opinia locuitorilor cu privire la fațada grădiniței „Izvoraș”, informează Provincial. În acest fel, au fost publicate 5 modele: Varianta 1   Varianta 2 Varianta 3 Varianta 4 Varianta 5 Dina Roșca Post-ul Primăria satului Colonița solicită părerea locuitorilor apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:30
În cadrul ediției de primăvară a Expoziției internaționale specializate Moldagrotech s-a desfășurat masa rotundă, cu genericul: „Politici în domeniul protecției plantelor”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și a avut drept scop informarea producătorilor agricoli despre modificările legislației cadrului normativ național ce reglementează domeniile fitosanitar şi managementul produselor de uz […] Post-ul Masă rotundă cu genericul „Politici în domeniul protecției plantelor” apare prima dată în Provincial.
15 martie 2019
15:40
Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) Ion Sula, ieri, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul. „Programul vizitei a cținut activități și evenimente, printre care și deschiderea unui Centru Tehnologic, care vine cu o gamă largă de produse de uz fitosanitar, fertilizanți și îngrășăminte pentru culturile crescute în partea de […] Post-ul Directorul ANSA a efectuat o vizită la Cahul. Iată scopul! apare prima dată în Provincial.
15:10
Mai multe străzi din Orhei, inclusiv trotuare, sunt măturate și spălate cu apă și șampon în cadrul unei acțiuni inițiată de Primăria municipiului Orhei. Aceasta are loc la câteva zile după finalizarea unei acțiuni de înverzire și amenajare a teritoriului. Aceasta se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei localității.  La curățarea străzilor sunt implicate […] Post-ul Orhei: Străzile și trotuarele sunt măturate și spălate cu apă și șampon apare prima dată în Provincial.
14:40
Specialiştii din domeniul Protecţiei Civile din raionul Drochia au evaluat nivelul de pregătire a organelor de conducere şi forţelor protecţiei civile a conducerii Primăriei din Fântâniţa pentru executarea lucrărilor de salvare la lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale. Potrivit consiliul raional al Drochiei, sarcina a fost lichidarea consecinţelor produse în urma unui cutremur de pământ. „Această acțiune a avut […] Post-ul În raionul Drochia s-au desfăşurat aplicaţii cu privire la protecţia civilă apare prima dată în Provincial.
12:30
O tânără de 26 ani, originară din raionul Anenii Noi, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul Buiucani a Direcției de Poliție mun. Chișinău, pe faptul tragerii la răspundere a persoanelor necunoscute, care la 10 februarie, folosindu-se de buletinul său de identitate pe care l-a pierdut în luna decembrie 2018, în sectorul Botanica, mun. Chișinău, […] Post-ul O tânără din Dubăsari, în baza unui buletin de identitate străin, a procurat în credit un telefon mobil apare prima dată în Provincial.
12:20
La data de 14 martie curent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a organizat seminarul informativ cu genericul „Politica de protecție a consumatorilor: principii și instrumente”. Prezent la deschiderea evenimentului, Directorul General al ANRE, Veaceslav Untila a menționat despre cât de important este ca fiecare consumator să își cunoască drepturile „Ne dorim să avem […] Post-ul Politica de protecție a consumatorilor – analizată de ANRE apare prima dată în Provincial.
11:40
Furnizorul de apă anunță pentru luni – 18 martie, sistări temporare de apă în satul Colonița. Sistările sunt planificate între orele 09:00–17:00, timp în care vor fi executate lucrări de înlocuire a apeductului nou-construit. „Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile consumatorii din satul Coloniţa, strada Mircea cel Bătrîn. Pentru informaţii suplimentare Vă puteţi adresa la Serviciul dispeceratul central tel. 022-25-66-66 sau 022-85-77-77”, se menționează într-un comunicat de […] Post-ul Sistări temporare de apă la Colonița. Iată cauza! apare prima dată în Provincial.
11:40
Astazi a fost semnat acordul de grant între Ambasada Germaniei în Republica Moldova și Primăria orașului Nisporeni, implimentat prin intermediul Fondului de investiții sociale din Moldova. Despre aceasta a comunicat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, informează Provincial. „Din aceste fonduri ne propunem să pavăm peste 9500 m2 de pavaj în parcul din Nisporeni”, a menționat […] Post-ul Aleile parcului din Nisporeni vor fi pavate. Primarul a semnat un acord de granturi! apare prima dată în Provincial.
11:30
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței continuă vizitele de informare a consumatorilor și consultanță a mediului de afaceri, inclusiv producătorii din regiune de nord a țării, demarate în cadrul campaniei dedicate Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor: Produse Smart de Încredere. Vizitele sunt desfășurate în centrele comerciale din Bălți, cât și la Universitatea de Stat „Alecu Russo”. Consumatorii au fost […] Post-ul Locuitorii orașului Bălți – informați cu drepturile care le au în calitate de beneficiari ai produselor și serviciilor apare prima dată în Provincial.
10:50
Federația Agricultorilor din Republica Moldova a organizat o adunare generală în cadrul căreia au participat reprezentanții structurilor din teritoriu. Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), la întrunire a fost prezentat raportul Consiliului de Administrare al Federației și cel al Executivului. Directorul general adjunct al ANSA, Ela Malai adeclarat că „ANSA este […] Post-ul Adunarea generală a Federației Agricultorilor din Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
07:10
Un Centru de plasament temporar pentru copiii ajunşi în dificultate va fi deschis la Ceadâr-Lunga, în urma unui parteneriat dintre administraţia locală, o organizaţie neguvernamentală, cu susţinerea donatorilor externi. Programul Centrului prevede pentru beneficiari cazare de la o lună şi până la jumătate de an. În această perioadă, serviciile de asistenţă socială împreună cu poliţia […] Post-ul La Ceadâr-Lunga va fi deschis un centru pentru copiii în dificultate apare prima dată în Provincial.
14 martie 2019
15:20
Articole vestimentare, încălțăminte, dar și genți, toate cu inscripțiile unor mărci cunoscute, au fost depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal într-o mașină stopată în localitatea Țînțăreni din raionul Anenii Noi. La volanul vehiculului se afla o tânără din Tiraspol, de 24 de ani, care nu deținea niciun act de însoțire pentru marfa transportată. În […] Post-ul Articole vestimentare cu inscripțiile unor mărci cunoscute – în mașina unei tinere din Tiraspol. Ce a întreprins Serviciul Vamal apare prima dată în Provincial.
14:50
Având în vedere fenomenele meteorologice determinate de menținerea temperaturilor ridicate, asociate cu vânt, care se manifestă odată cu sosirea primăverii, demararea lucrărilor agricole pe terenurile din apropierea fondului forestier, curățirea loturilor de vegetație agricolă rămase din toamnă, începerea sezonului estival, lăsarea rugurilor nestinse sau fără supraveghere, crează condiții extrem de periculoase de izbucnire a incendiilor […] Post-ul Agenția „Moldsilva” comunică măsurile de prevenire a incendiilor apare prima dată în Provincial.
11:20
Un bărbat cu de 43 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut de ofițerii de investigații și procurori fiind suspectat de șantaj. Acesta, anterior, a fost condamnat pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat din locurile de detenție în anul 2017, unde a petrecut 23 de ani. La 5 martie curent, a […] Post-ul Un bărbat din Ialoveni – reținut pentru că a șantajat o cetățeancă a Germaniei apare prima dată în Provincial.
10:50
În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI au fost solicitați să intervină în 53 cazuri de stingere a focarelor de iarbă uscată. Potrivit datelor, cele mai multe focare de ardere au fost înregistrate în partea centrală a țării. Astfel, pompierii au stins 20 ha de vegetație în […] Post-ul Mai multe terenuri din țară cuprinse de flăcări, în ultimele 24 de ore apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.