Provincial

Acum 12 ore
16:10
Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a convocat o ședință a Comitetului organizatoric responsabil de pregătirea și desfășurarea sărbătorii „Iarmarocul de Crăciun”, informează PROVINCIAL. Evenimentul va avea loc la 25 decembrie, în Piața Libertății. Astfel, potrivit unui comunicat al Consiliului raional Soroca, Iarmarocul va avea următorul program:  9.30 – 15.00 – Iarmarocul de Crăciun: expoziţii de […] Post-ul La Soroca va avea loc un Iarmaroc de Crăciun apare prima dată în Provincial.
15:10
Peste 230 de detectoare de fum au fost instalate în casele oamenilor odată cu relansarea Campaniei Naţionale „O casă protejată, o viaţă salvată”, informează PROVINCIAL. Doar pe parcursul ultimei săptămâni, instalaţii de detectare a fumului au fost montate în 33 de case de locuit din localităţile Chirsova, Cazaclia şi oraşul Vulcăneşti din UTA Găgăuzia, dar […] Post-ul Peste 200 de detectoare de fum – instalate în mai multe localități apare prima dată în Provincial.
15:00
Un bărbat în vârstă de 65 de ani, originar din Bălți a fost reținut după ce a primit 15 mii de lei, bani estorcați prin șantaj de la o persoană, sub un pretext inventat că ar avea o datorie de 5000 de euro, informează PROVINCIAL.  Ofițerii Direcției de combatere a crimei organizate ai INI, polițiștii Inspectoratului de […] Post-ul Un bărbat în vârstă de 65 de ani din Bălți – riscă ani de închisoare pentru șantaj apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
14:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ieri, a efectuat o vizită în raionul Ialoveni. La întrevedere cu ministrul au participat primari ai localităților raion, reprezentanți ai consiliilor raionale și locale, agenți economici, dar și locuitorii, informează PROVINCIAL. În cadrul întâlnirii, Usatîi a răspuns la întrebările cetățenilor. Acestea au ținut de plafonarea prețurilor la carburanți, infrastructura […] Post-ul Ministrul Economiei și Infrastructurii a efectuat o vizită în raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
13:00
Primarul satului Buțeni din raionul Hâncești, Ion Harbuz, este laureat al Premiilor TRIBUNA-2019. În acest an, echipa TRIBUNA a decis să ofere premii pentru rezultatele bune obținute în alegerile locale. „Consider că, Premiul TRIBUNA 2019 este o inițiativă bună a portalului TRIBUNA. Este o motivație pentru primari ca să muncească mai mult, pentru a fi alături […] Post-ul Primarul satului Buțeni – premiat pentru rezultatele obținute în alegerile locale apare prima dată în Provincial.
12:50
Consiliul Municipal Orhei a adoptat o decizie cu privire la structurile administrațiilor locale din țară. Aceștia au hotărât să fie plătiți din buget cu suma simbolică de 1 lei pentru participarea la fiecare ședință. Inițiativa aparține aleșilor locali ai fracțiunii Partidului Politic Șor și a fost adoptată în cadrul ședinței de ieri. „Consilierii din Orhei […] Post-ul Consilierii din Orhei au renunțat la indemnizațiile de ales local „în folosul proiectelor sociale” apare prima dată în Provincial.
12:30
Deputatul fracțiunii ACUM Platforma DA, Arina Spătaru, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la importanța proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți, informează PROVINCIAL. În acest fel, Spătaru a declarat: „Astăzi este o zi importantă pentru locuitorii celui de-al doilea municipiu din Republica Moldova – pentru contribuabilii municipiului Bălți. La ședința Guvernului, […] Post-ul Declarație: Astăzi va fi decisă soarta proiectului de lege privind statutul mun. Bălți apare prima dată în Provincial.
12:00
Consiliul Municipal Orhei a adoptat o decizie cu privire la structurile administrațiilor locale din țară. Aceștia au hotărât să fie plătiți din buget cu suma simbolică de 1 lei pentru participarea la fiecare ședință. Inițiativa aparține aleșilor locali ai fracțiunii Partidului Politic Șor și a fost adoptată în cadrul ședinței de ieri. „Consilierii din Orhei […] Post-ul Consilierii din Orhei au renunțat la indemnizațiile de ales local! apare prima dată în Provincial.
11:30
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu și secretarii de stat pe domeniile social și asigurărilor sociale, au efectuat, ieri, o vizită de lucru în raionul Hîncești pentru a discuta cu reprezentanții autorității administrației publice locale și specialiștii din cadrul instituțiilor medicale și sociale din raion, informează PROVINCIAL. În cadrul vizitei, Viorica Dumbrăveanu s-a […] Post-ul Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – în vizită la Hîncești. Scopul! apare prima dată în Provincial.
11:20
La Cimișlia, mâine, va avea loc o Șezătoare, informează PROVINCIAL. Evenimentul se va începe la ora 17:00 și avea loc la Casa de Cultură din localitate. Doina Secrieru sursa foto: Casa de Cultură Cimișlia Post-ul O șezătoare va avea loc la Cimișlia. Detalii! apare prima dată în Provincial.
11:20
Primăria orașului Cricova anunță despre organizarea spectacolului muzical-coreografic „La noi e cîntec, joc și voie bună”. Evenimentul va avea loc la 12 decembrie, la Casa de Cultură din Cricova, cu începere de la ora 18:00. Dina Roșca Post-ul Cântec, joc și voie bună – la Cricova. Autoritățile locale oferă detalii! apare prima dată în Provincial.
10:30
Procuratura Generală anunță trimiterea pe banca acuzaților a unui cetățean din Cărpineni, raionul Hîncești, care după ce a consumat alcool și-a omorât feciorul de 18 ani, cu o armă de vânătoare cu alice. Pentru fapta comisă, procurorii au solicitat de la judecători pedepsirea tatălui potrivit legii, care prevede de la 15 la 20 ani închisoare […] Post-ul Și-a omorât fiul cu arma de vânătoare. Procurorii au trimis în judecată un bărbat din Hîncești apare prima dată în Provincial.
08:10
În orașul Rezina a fost dezvelit monumentul dedicat grănicerilor Companiei VIII Rezina și eroilor căzuți în primul război mondial, informează PROVINCIAL. Monumentul a fost ridicat inițial în 1936 și distrus în 1945. „Asociatia MONUMENTUM a reconstituit acest obiect de patrimoniu după o fotografie identificată în ziarul interbelic Cuvântul Moldovenesc și la amplasat pe locul său […] Post-ul Un monument dedicat eroilor căzuți în primul război mondial – dezvelit la Rezina (FOTO) apare prima dată în Provincial.
07:00
Primăria orașului Drochia în parteneriat cu Consiliul Raional invită la inaugurarea festivă a Pomului de Crăciun, informează PROVINCIAL. Evenimentul va avea loc duminică – 15 decembrie, începând cu ora 15:30. Doina Munteanu Post-ul Iată când va fi inaugurat Pomul de Crăciun de la Drochia! apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, vine cu o adresare către agenții economici, cetățenii și conducerea instituțiilor publice din localitate, informează PROVINCIAL.  „Mult stimați agenți economici, cetățeni, șefi ai instituțiilor publice a municipiului Hîncești, mun. Hîncești nu este doar al primăriei sau al primarului, dar este al tuturor. De aceea vin cu rugămintea către dumnevoastră, ca în […] Post-ul „Municipiul nu este doar al primăriei sau al primarului, dar este al tuturor”. Primarul de Hîncești – cu un apel! apare prima dată în Provincial.
15:30
Conducerea satului Dănceni din raionul Ialoveni invită locuitorii la un program cultural-artistic cu ocazia sărbătorilor de iarnă, informează PROVINCIAL.  „Stimați dănceneni, duminică, 15 decembrie, cu începerea de la ora 16:00, Vă invităm de la mic la mare să dăm start sărbătorilor de iarnă”, comunică Primarul de Dănceni, Victoria Butuc-Guranda. Doina Munteanu Post-ul Program cultural-artistic, la Dănceni. Primarul: „Vă invităm să dăm start sărbătorilor de iarnă” apare prima dată în Provincial.
14:40
Comisia Electorală Centrală (CEC), în ședința de astăzi, a atribuit 56 de mandate de consilier local din municipiul Chișinău, Bălți și localități din 20 de raioane. În conformitate cu regulamentul privind procedura de ridicare şi atribuire a mandatelor de consilier, consilierii aleși urmează, în termen de 30 de zile din data aprobării hotărârii de validare a mandatelor, […] Post-ul CEC a atribuit mandate de consilieri locali în 31 localități apare prima dată în Provincial.
14:10
Premierul Ion Chicu a prezidat o ședință comună a membrilor Guvernului cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți. La ședință au participat consilierii prim-ministrului și șefii unor agenții de stat, informează PROVINCIAL. Ion Chicu a felicitat conducătorii Administrațiilor Publice locale noi aleși pentru rezultatele obținute la scrutinul din 20 octombrie. „Suntem convinși […] Post-ul Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu președinții de raioane și primari apare prima dată în Provincial.
13:00
Primarul satului Dănceni din raionul Ialoveni, Victoria Butuc-Guranda, este laureat al Premiilor TRIBUNA-2019. În acest an, echipa TRIBUNA oferă premii pentru rezultatele obținute în alegerile locale. „Vreau să vă zic că sunt plăcut surprinsă de premiul Tribuna. Mă simt onorată și mult mai motivată să muncesc pentru binele localității mele. Vă mulțumesc mult!”, a declarat […] Post-ul Primarul satului Dănceni – premiat pentru rezultatele obținute în alegerile locale apare prima dată în Provincial.
12:10
La Taraclia, ieri seara, a fost inaugurat Pomul de Crăciun. La evenimentul de inaugurare festivă a bradului și aprinderii luminițelor de sărbătoare au participat circa patru mii de oameni, se arată într-un comunicat al Partidului Șor, informează PROVINCIAL.  A fost dat startul sărbătorilor de iarnă, potrivit aceluiași comunicat, la inițiativa autorităților locale și cu sprijinul Partidului […] Post-ul La Taraclia a fost inaugurat Pomul de Crăciun (FOTO) apare prima dată în Provincial.
11:50
Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Florești, recent, a organizat un seminar practic cu participarea producătorilor de fructe din raion, informează PROVINCIAL. O informație despre starea lucrurilor în sectorul horticol al raionului, suprafețele de plantații perene înființate în raion începând cu anul 2005 pe specii, volumul de fructe recoltat, în anul 2019 și direcțiile […] Post-ul Producătorii de fructe din raionul Florești au participat la un seminar apare prima dată în Provincial.
11:40
Dmitri Kuzuk este maratonist, administrator al unei săli de sport și activist cu nevoi speciale din Bender, regiunea transnistreană a Republicii Moldova, informează PROVINCIAL. „Cu 26 de ani în urmă am nimerit într-un accident rutier, ca pasager. N-am mai putut să merg. După intervenție, mi s-a spus că mi-aș putea recăpăta abilitatea de a merge. […] Post-ul Un activist cu nevoi speciale din Bender – în drumul său spre egalitate: „Asta e discriminare. Nu trebuie să fie așa” apare prima dată în Provincial.
11:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că, în perioada 1 decembrie – 6 decembrie, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz de rabie. Cazul pozitiv de rabie a confirmat în secţia virusologie, I.P.CRDV. Acesta a fost depistat la o bovină în raionul Nisporeni. Cristina Pendea Post-ul Un caz de rabie a fost confirmat în raionul Nisporeni apare prima dată în Provincial.
10:40
Procuratura raionului Edineț a obținut în instanța de judecată condamnarea unui tânăr de 22 de ani la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 13 de ani, pentru viol, jaf și tâlhărie, la niciun an de la eliberarea din închisoare, informează PROVINCIAL. În noaptea din 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuința unei bătrâne […] Post-ul Tânăr de 22 de ani din Edineț – trimis în închisoare pentru viol și tâlhărie apare prima dată în Provincial.
08:10
Primăria orașului Rezina invită la inaugurarea unui monument dedicat grănicerilor și eroilor căzuți în Primul Război Mondial, informează PROVINCIAL.  Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 12:00, strada Valea Nistrului din oraș. Doina Secrieru Post-ul Un monument dedicat eroilor căzuți în Primul Război Mondial va fi inaugurat la Rezina apare prima dată în Provincial.
07:10
Primăria orașului Glodeni, în colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor, anunță despre inaugurarea festivă a Pomului de Crăciun, informează PROVINCIAL.  Evenimentul va avea loc la 16 decembrie, ora 15:30, pe pietonala din fața Primăriei. Doina Secrieru Post-ul Autoritățile din Glodeni anunță când va fi inaugurat Pomul de Crăciun apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, este laureat al Premiilor TRIBUNA-2019. În acest an, echipa TRIBUNA oferă premii pentru rezultatele bune obținute în alegerile locale. „Nu m-am așteptat. Îmi este foarte plăcut, mai ales că sunt nou în politică. Am reușit doar să particip în alegerile parlamentare și de îndată m-am implicat în cele locale. Mă […] Post-ul Primarul orașului Taraclia – premiat pentru rezultatele obținute în alegerile locale apare prima dată în Provincial.
16:10
Autoritățile comunei Tohatin din municipiul Chișinău comunică despre instalarea unei cutii poștale, unde copiii își pot lăsa scrisorile cu ocazia sărbătorilor de iarnă, informează PROVINCIAL.  „La oficiul poștal din comuna Tohatin este instalată cutie poștală pentru scrisorile adresate lui Moș Crăciun”, se arată într-o postare a Primăriei comunei, pe o rețea socială. Dina Roșca Post-ul Scrie-i lui Moș Crăciun! La Tohatin este instalată o cutie pentru scrisori adresate Moșului apare prima dată în Provincial.
15:20
„Am participat ieri, 8 decembrie 2019, la un eveniment inedit în s. Văratic, raionul Râșcani – Deschiderea monumentului celor Drepți între popoare – soților Gheorghe și Liuba Benea. În iulie 1941 Gheorghe Benea, preot în satul Văratic, împreună cu soția sa, preoteasa Liuba, au salvat de la moarte 26 de evrei din Duruitoare veche, Văratic […] Post-ul Eveniment inedit la Văratic! Declarație: „Au salvat de la moarte 26 de evrei… este greu să judeci acțiunile din acele timpuri” apare prima dată în Provincial.
14:40
Centrul de tineret din comuna Ciorescu a municipiului Chișinău implică tinerii în activități de voluntariat. Despre aceasta comunică Rețeaua Centrelor de tineret din Moldova, informează PROVINCIAL.  Astfel, Centrul a organizat un concert de caritate, însoțit de atelierul de creație origami și decorare a genților eco, pentru a ajuta un membru al comunei. „Echipa de voluntari a […] Post-ul Activități de voluntariat la Ciorescu în susținerea unui locuitor! apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.