Provincial

Acum 24 ore
09:00
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) propune spre cunsultare publică proiectul chestionarului de evaluare a consecințelor calamităților naturale la culturile agricole, informează Provincial. Scopul este de a colecta informații veridice, în cel mai scurt timp, despre suprafețele și culturile afectate de calamități. Opiniile pot fi expediate prin e-mail la adresa viaceslav.grigorita@madrm.gov.md sau prin telefon la numărul […] Post-ul MADRM propune un chestinar de evaluare a consecințelor calamităților naturale apare prima dată în Provincial.
08:10
Dacă ești locuitor al orașului Ialoveni sau al satului Budești din municipiul Chișinău și ai deja 18 ani împliniți, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, te invită să schimbi ceva în comunitatea ta. Tu decizi cum Primăria Ialoveni și Primăria Budești vor cheltui 10 000 euro pentru cetățeni, informează Provincial. Pentru asta, accesează […] Post-ul Ești locuitor al orașului Ialoveni sau al satului Budești? Trebuie să cunoști asta! apare prima dată în Provincial.
Ieri
09:10
Primăria orașului Cricova din municipiului Chișinău anunță despre organizarea evenimentului „Târgul mămicilor”, informează Provincial. Târgul va avea loc mâine – 25 august, începând cu ora 16:00, în scuarul Casei de Cultură din localitate. Evenimentul este dedicat începutului noului an școlar. Doina Secrieru Post-ul Un târg dedicat noului an școlar va avea loc la Cricova apare prima dată în Provincial.
08:10
19 tineri din municipiul Strășeni s-au încadrat activ în Campania de informare a unuia din cele mai importante proiecte „Suport în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Moldova Centrală, o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas”. Despre aceasta comunică Primăria municipiului Strășeni, informează Provincial.  Proiectul prevede construcția sistemului intern de canalizare pe străzile […] Post-ul 19 tineri din Strășeni, antrenați într-o campanie de importanță locală apare prima dată în Provincial.
07:10
La Mingir din raionul Hîncești, recent, a avut loc cea de-a VI-a ediție a competiției „Pescuitul între nevăzători și slab văzători”, informează Provincial. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2013, în satul Cneazevca, raionul Leova. În cadrul acestor competiții se formează echipe din două persoane, dintre care o persoană – total nevăzătoare și […] Post-ul O competiție a pescuitului între nevăzători și slab văzători a fost organizată la Hîncești (FOTO) apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
În 2012 Rodica Chișca, după ce a revenit din Italia, a decis să pornească o afacere agricolă în Republica Moldova, la baștină, în orașul Hîncești. A analizat mai multe opțiuni care ar fi domeniul de perspectivă și unde ar putea să investească economiile familiei adunate în Italia. A decis să planteze o livadă de prun […] Post-ul O producătoare de prune din Hîncești a reușit să exporte întreaga recoltă de prune din acest an în Italia, grație certificării GLOBALG.A.P. apare prima dată în Provincial.
13:40
Un program dedicat Independenței Republicii Moldova, cu târguri, concerte și un show de artificii, au pregătit Primăria Orhei împreună cu Asociația „Pentru Orhei” și Orheiland. Astfel, la 27 august, Orheiul va începe să sărbătorească „Ziua Independenței” de la ora 9:30 – cu un marș. De la ora 10.00, la Orheiland, va fi deschis târgul tradițional […] Post-ul Concert, târg și show cu focuri de artificii la Orhei, pe 27 august apare prima dată în Provincial.
13:10
Secretarul de stat al MAI al României, Raed Arafat, în cadrul unei vizite de lucru în Republica Moldova, a apreciat acțiunile întreprinse de autoritățile din țara noastră în situații de urgență. În același timp, oficialul a comunicat proiectele ce vor fi implementate în Republica Moldova, în viitorul apropiat, informează Provincial. „Vizita noastră a abordat mai […] Post-ul Bălți și Cahul – beneficiare în cadrul unor proiecte din România apare prima dată în Provincial.
12:00
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ieri, în raionul Cahul, a vizitat două cupluri longevive și o familie cu mulți copii. Este vorba despre familia Munteanu din localitatea Cucoara și familiile Baltă și Soșenco din satul Burlacu, informează Provincial. „Ana și Mihail Munteanu și-au format familia acum 69 de ani. De-o viață se bucură de cei […] Post-ul Două cupluri longevive și o familie cu mulți copii din Cahul – vizitate de șeful statului apare prima dată în Provincial.
11:00
Un primar din Anenii Noi a încheiat un acord adițional cu fiica sa, care este fondator și conducător al unei Gospodării Țărănești, încălcând astfel regimul juridic al conflictului de interese, informează Provincial. Este vorba despre acordul de modificare a contractului de arendă a terenurilor, contract ce a fost semnat încă în 2012. Potrivit legii, primarul […] Post-ul Va fi revocat din funcție? Ce riscă un Primar din raionul Anenii Noi! apare prima dată în Provincial.
10:50
Primarul de Băcioi din municipiul Chișinău, Vitalie Șalari, comunică despre o intoxicație în masă a copiilor de la instituția preșcolară nr. 101 din localitate, informează Provincial. „Au intervenit rapid medicii de familie, 8 la numar, în frunte cu Șeful Centrului de Sănatate Băcioi, Doamna Mihalache Adriana, împreună cu reprezentanții tuturor organelor de control în acest sens, […] Post-ul Intoxicație în masă la Băcioi. 25 de copii – internați în spital apare prima dată în Provincial.
10:40
Președintele raionului Orhei, Ion Frunze, a înmânat o Diplomă de Recunoștință, pentru aportul adus comunității, cetățeanului Mihai Gașper, informează Provincial. „Precum am mai menționat în postările anterioare, dl Mihai Gașper a împlinit la data de 21 august, frumosul jubileu de 70 ani. Este o vârstă la care dumnealui muncește cu îndrăzneală pământul roditor moldav și […] Post-ul Un bărbat din Orhei a primit Diploma de Recunoștință de la Președintele raionului apare prima dată în Provincial.
09:20
Primăria comunei Mingir din raionul Hîncești anunță locuitorii despre o consultație juridică gratuită, informează Provincial. „Primăria comunei Mingir în colaborare cu avocatul Eșanu Oxana, invită locuitorii satului Mingir sîmbătă 24 august la orele 15-00 în sala de sedințe a primăriei Mingir, pentru a beneficia de consultanță juridică gratuită”, comunică Primăria localității. Dina Roșca Post-ul Consultanță juridică gratuită pentru o localitate din raionul Hîncești apare prima dată în Provincial.
07:10
Polițiștii din Basarabeasca au condiții mai bune de muncă. Sectorul de Poliție nr.1 care deservește orașul Basarabeasca și satele Abaclia și Bașcalia a fost renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând astfel, tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate. La eveniment au participat Secretarul de stat […] Post-ul La Basarabeasca a fost renovat Sectorul de Poliție (FOTO) apare prima dată în Provincial.
22 august 2019
16:00
120 de copii din Diasporă și Republica Moldova participă la Programul guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri 2019. La deschiderea oficială a evenimentului, care a avut loc ieri, au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, și secretarul de stat în domeniile tineret și sport, Adrian Băluțel. În mesajul său, ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a salutat participanţii la […] Post-ul 120 de copii din Diasporă și R. Moldova participă la un Program guvernamental, în raionul Dubăsari apare prima dată în Provincial.
14:10
Fostul candidat pe circumscripția nr.17 Nisporeni din partea blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Ion Terguță, susține că, în cadrul unei vizite la Grozești, a fost informat despre retragerea unei ambulanțe din proprietatea Punctului de Asistență Medicală Urgentă din localitate, informează Provincial. „Un sat de oameni gospodari, care au umplut Piața Marii Adunări […] Post-ul Declarație: O ambulanță din satul Grozești – retrasă și înlocuită cu o „covată” din secolul trecut apare prima dată în Provincial.
13:50
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comunică despre o vizită în raionul Cahul – la livada de prune a unei companii din satul Burlacu, care se întinde pe o suprafață de 25 de ha, informează Provincial. „Am salutat modul în care compania își dezvoltă afacerea, obținînd anual pînă la 10 tone de prune la hectar. Am […] Post-ul Președintele țării a vizitat o livadă de prune din raionul Cahul apare prima dată în Provincial.
11:30
Un bărbat din raionul Ungheni a fost reţinut de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 14 600 de lei şi de la altul 800 de euro, sub pretextul că i-ar putea ajuta să obțină mai uşor permisele de […] Post-ul Un bărbat din Ungheni, cercetat de CNA. Ar fi cerut 30 000 de lei pentru două permise de conducere apare prima dată în Provincial.
11:20
Tânăr în vârstă de 21 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea unui jaf. Polițiștii au fost alertați în seara zilei de 31 iulie, de către un bărbat în vârstă de 44 […] Post-ul Un tânăr din Ialoveni riscă închisoare pentru jaf pe teritoriul unei gări din Chișinău apare prima dată în Provincial.
10:40
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, ieri, împreună cu un grup de ofițeri s-a aflat în Direcția Regională Nord, la Otaci, pentru a acorda ajutor colegilor, dar si a se documenta cu privire la situația în structurile teritoriale.  „În rezultatul activității am dispus începerea actelor de serviciu. Cu mai multe detalii vom reveni mai târziu, […] Post-ul (FOTO) Șeful Poliției de Frontieră, într-o vizită de documentare la Otaci: „Schimbarea va fi” apare prima dată în Provincial.
09:10
Primarul comunei Băcioi din municipiul Chișinău, Vitalie Șalari, anunță că în localitate au început lucrările de amenajare a unei parcări în apropierea grădiniței nr. 176, informează Provincial.  „Avînd în vedere că părinții, care își duc copii la grădinița 176 din Băcioi, se confruntă cu problema parcării, Primarul com. Băcioi a dat start amenajării acestei parcări […] Post-ul În apropierea unei grădinițe din Băcioi se amenajează o parcare. Primarul: „În scurt timp problema va fi soluționată” apare prima dată în Provincial.
07:10
Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Secția Cultură a Consiliului raional Rezina, Primăria comunei Țareuca din raionul Rezina invită la Festivalul Național al cântecului haiducesc „Trec anii haiducului”, ediția a IV-a, informează Provincial.              Festivalul va avea loc mâine – 25 august, ora 10.00, scena de […] Post-ul Un Festival Național al cântecului haiducesc va avea loc în raionul Rezina apare prima dată în Provincial.
21 august 2019
16:40
Primăria satului Doroțcaia din raionul Dubăsari, la 24 august, începând cu ora 09:00, organizează Turneul de minifotbal „Fotbal pentru pace”, ediția III-a, informează Provincial. Evenimentul este consacrat aniversării a 28 ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, care se va desfășura pe stadionul din localitate. Participanții vor fi: 1. satul Doroțcaia 2. comuna Coșnița 3. […] Post-ul „Fotbal pentru pace” – turneu de minifotbal organizat în raionul Dubăsari apare prima dată în Provincial.
15:40
Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud, au efectuat o vizită de monitorizare la Cahul în cadrul proiectului „Dezvoltarea durabilă a parcului industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”. La ședință, Agenția a întrunit toate părțile implicate, care au analizat măsurile necesare de a fi întreprinse pentru realizarea lucrărilor preconizate. Astfel, s-a […] Post-ul Noi discuții despre calitatea lucrărilor de construcție a Parcului industrial Cahul apare prima dată în Provincial.
15:40
Directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Toma și colaboratorii Subdiviziunilor Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Fălești (cu raza de acoperire Glodeni) și Bălți au vizitat în raionul Glodeni: Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din oraș, Gimnaziul nr.1 satul Sturzovca și Gimnaziul nr.2 din aceiași localitate. În municipiul Bălți vizite s-au întreprins la […] Post-ul Conducerea ANSA – în vizită la mai multe instituții din Glodeni apare prima dată în Provincial.
14:40
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijloc (ODIMM) anunță lansarea celui de-al IV-lea Apel de proiecte în cadrul Programului-pilot „Femei în afaceri”. La concurs pot participa femeile care gestionează o întreprindere de la 0 la 24 de luni, în special din zonele rurale, informează Provincial. Câștigătoarele celui de-al IV-lea Apel vor beneficia de un […] Post-ul Concurs de granturi pentru femeile antreprenoare, în special din zonele rurale apare prima dată în Provincial.
12:50
Inspecția pentru Protecția Mediului Leova, în rezultatul unui control în teren – pe malul râului Prut din oraș, a depistat mai multe deșeuri în urma oamenilor din localitate care practică pescuitul, informează Provincial.  „Depozitarea ilegală a deșeurilor de diferite categorii pe lunca râului Prut sau pe un alt loc neautorizat, duce la sancțiuni contravenționale. Avertizăm persoanele […] Post-ul Inspecția pentru Protecția Mediului Leova – cu un apel către pescari: „Avertizăm persoanele cu bună credință („educație”)” apare prima dată în Provincial.
11:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că, a încheiat investigația asupra cazului de toxiinfecție alimentară care a avut loc, recent, la o nuntă din Chișinău. În acest fel, ANSA vine cu următoarele concretizări: „În instituțiile Medico Sanitare Publice Republicane au fost spitalizați 44 de bolnavi, 6 bolnavi au refuzat spitalizarea. În urma analizelor efectuate […] Post-ul O companie din Bălți – în atenția ANSA: „Transport neautorizat, fără condiții termice speciale și cu lipsa facturii” apare prima dată în Provincial.
10:50
Doi minori cu vârstele de 13 ani și respectiv 17 ani, originari dintr-o localitate din raionul Cahul, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea unui jaf. Astfel, la 14 august, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Buiucani a fost alertat […] Post-ul Doi minori din raionul Cahul riscă până la 7 ani de închisoare apare prima dată în Provincial.
10:30
În seara zilei de 19 august, salvatorii din cadrul Postului Salvatori și Pompieri Costești al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat 6 persoane care riscau să se înece. Cazul s-a produs în apele lacului de acumulare Costești-Stânca în preajma localității Duruitoarea a raionului Râșcani. Potrivit informației IGSU, oamenii din preajma au observat pe […] Post-ul Șase persoane riscau să se înece în raionul Râșcani apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.