Provincial

Acum 12 ore
18:10
Grupul participativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în mun. Soroca, s-a întrunit în cea de-a șaptea ședință. Discuțile s-au axat pe proiectul de renovare a mini-stadionului de fotbal din cadrul Stadionului Municipal și dotarea unei săli digitale la Biblioteca ”Mihail Sadoveanu”. La moment urmează ca proiectul să fie aprobat de către Ministerul German pentru Cooperare […] Post-ul Grupul participativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în mun. Soroca, în ședință apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
17:30
Consiliul raional Ialoveni a depus spre finanțare astăzi, 26 iulie proiectul de construcție a Apeductului magistral pentru localitățile Costești și Pojăreni, în cadrul Apelului competitiv de dezvoltare regională, ediția 2024, finanțat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Proiectul propusă spre finanțare, care îi are drept […] Post-ul CR Ialoveni a depus la FNDRL proiectul de construcție a Apeductului magistral pentru localitățile Costești și Pojăreni apare prima dată în Provincial.
16:30
Președintele raionului Leova, Nicolae Popa, la data de 26 iulie, curent, a participat la evenimentul de înmânare a unui lot de echipamente Secției Situații Excepționale Leova, un suport oferit pompierilor și salvatorilor. Astfel, Secția Situații Excepționale Leova, a primit astăzi căști de protecție și îmbrăcăminte destinată activității pompierilor și salvatorilor, cei care cu riscul propriei […] Post-ul Secția Situații Excepționale Leova – dotată cu un lot de echipamente apare prima dată în Provincial.
16:30
„Atunci când vrei să omori o inițiativă, faci o comisie și totu-i rezolvat. Parlamentul a creat, în ședința de joi, o comisie specială parlamentară care „va identifica măsurile necesare pentru depășirea crizei în domeniul agricol”. Până aici totul e bine și frumos. Însă, atenție, această comisie trebuie să vină, în termen de 90 de zile, […] Post-ul PSDE: domeniul agricol a ajuns pe mâna unor amatori incompetenți apare prima dată în Provincial.
16:30
Un nou Parteneriat Local de Ocupare (LEP) a fost lansat astăzi, 26 iulie 2024, în raionul Hîncești. Inițiativa prevede crearea și formalizarea locurilor de muncă și sporirea oportunităților de afaceri la nivel local, contribuind astfel la creșterea economică și bunăstarea populației din raionul Hîncești. LEP-ul din Hîncești a fost dezvoltat de către Ministerul Muncii și […] Post-ul La Hîncești a fost lansat cel de-al șaselea Parteneriat Local de Ocupare din Moldova apare prima dată în Provincial.
15:40
Conducerea MAIA a avut, astăzi, o discuție cu reprezentanții Asociației profesionale „Forța Fermierilor”. Principalele puncte abordate se referă la: procesul de colectare a datelor privind pagubele suferite de agricultori, accesul la finanțare, relațiile cu băncile comerciale și alți creditori ș.a. „Ministerul discută cu direcțiile agricole raionale pentru a centraliza informațiile despre pagubele înregistrate în urma […] Post-ul La MAIA au avut loc discuții despre gestionarea pagubelor din agricultură, în contextul secetei apare prima dată în Provincial.
15:10
„În prezent, asistăm la o înviorare a creditării de către sectorul bancar. Însă, dacă în cazul populației vorbim de o înviorare calitativă, în cazul agenților economici – creditarea este una negativă. Acest lucru nu a fost înregistrat vreodată în vreo țară din Europa. Aceasta arată că situația din economie rămâne una complicată”, a declarat vineri, […] Post-ul Avem o înviorare calitativă a creditării populației, în cazul agenților economici – creditarea este negativă apare prima dată în Provincial.
15:10
În după amiaza zilei de 26 iulie, un bărbat a fost salvat de  angajații IGSU dintr-un rezervor cu apă  în raionul Dubăsari, localitatea Malovata. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:52. Vecinii au auzit strigătele bărbatului și au apelat Serviciile de urgență. În scurt timp la fața locului a ajuns un […] Post-ul O persoană a fost salvată de angajații IGSU dintr-un rezervor cu apă apare prima dată în Provincial.
15:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Antonești, raionul Cantemir. Decizia vine urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) prin care a informat CEC despre actul de constatare, rămas definitiv, prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau […] Post-ul 17 noiembrie 2024 – alegeri locale noi în comuna Antonești, raionul Cantemir apare prima dată în Provincial.
15:00
La 26 iulie 2024, președintele raionului Cahul, Pavel Groza, a avut o întrevedere oficială cu Directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Viorel Sochircă, însoțit de Șeful Subdiviziunii teritoriale al Biroului de Probațiune Cahul, Vasile Arseni. În acest context, discuțiile s-au axat pe aspecte esențiale referitoare la activitatea teritorială a Biroului de Probațiune Cahul, cu accent pe […] Post-ul Președintele raionului Cahul, întrevedere cu reprezentanții Inspectoratului Național de Probațiune apare prima dată în Provincial.
14:00
Grupurile de lucru pentru actele de stare civilă și documentarea populației din partea Chișinăului și Tiraspolului s-au întrunit la 26 iulie 2024 într-o ședință online, organizată cu suportul tehnic al Misiunii OSCE în Republica Moldova. Delegația din partea Chișinăului a fost condusă de către directorul adjunct al Agenției Servicii Publice (ASP), domnul Iurie Cristea, coordonator […] Post-ul Grupurile de lucru pentru actele de stare civilă și documentarea populației din partea Chișinăului și Tiraspolului, în ședință apare prima dată în Provincial.
13:10
În weekendul 27 – 28 iulie 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon. În sectorul Botanica, Parcul „Valea Trandafirilor”, pe 27-28 iulie 2024 – Târg al micilor antreprenori, organizat […] Post-ul Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei apare prima dată în Provincial.
13:00
Seher Ariner, Rezidentă adjunctă PNUD, a înmânat, în ziua de 25 iulie, cheile de la utilajele oferite acestora în cadrul Programului „EU4 Moldova: regiuni-cheie”. Este vorba de un buldozer pentru AVE Ungheni, precum și de un mini-excavator și o mașină de teren pentru „Apă-Canal”. Sunt mașini foarte utile și necesare pentru buna activitate a întreprinderilor […] Post-ul Întreprinderile municipale „Apă-Canal” și „AVE Ungheni” beneficiază de un buldozer, mini-excavator și o mașină de teren apare prima dată în Provincial.
12:00
Direcția Investiții și Administrarea Patrimoniului al SA „Moldovagaz” a organizat pentru angajații întreprinderilor afiliate un seminar cu genericul „Activitatea investițională și procedura de achiziție a bunurilor, lucrărilor și serviciilor”. Scopul acestui seminar este de a discuta problemele actuale privind îmbunătățirea calității activității și abordarea unitară a proceselor de producție. Seminarul are loc pe 26 iulie […] Post-ul Angajații „Moldovagaz”, instruiți în domeniul activității investiționale și procedurii de achiziție a bunurilor, lucrărilor și serviciilor apare prima dată în Provincial.
11:50
Datorită Programului Național ”Satul European”, cele mai importante obiective de menire social-culturală din satul Sărata Galbenă, raionul Hâncești, beneficiază acum de servicii calitative de sanitație. Guvernul a investit peste 7 milioane de lei în construcția unei rețele centralizate de canalizare. Acces la acest serviciu au acum peste 800 de localnici. În cadrul proiectului „Evacuarea și […] Post-ul Mihail Lozovoi: scopul nostru este să aducem servicii calitative de sanitație pentru toți cei 4100 de locuitori din comuna Sărata Galbenă apare prima dată în Provincial.
11:30
Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în […] Post-ul Condamnați penal pentru inițierea unei afaceri cu droguri la Strășeni apare prima dată în Provincial.
10:50
Șefa statului s-a întâlnit cu viceprim-ministrul Vladimir Bolea și a discutat cu acesta despre situația din sectorul agricol și politicile Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Președinta a subliniat că în ultimii trei ani, sprijinul din partea statului pentru agricultură a crescut constant, ajungând la peste 6 miliarde lei. Au fost acordate subvenții pentru sisteme de […] Post-ul Președinta Maia Sandu a discutat cu viceprim-ministrul Vladimir Bolea despre situația din sectorul agricol apare prima dată în Provincial.
10:50
Ion Ceban, primarul capitalei, a venit cu o reacție la comentariile negative privind reparația podului Mihai Viteazul din Chișinău, informează PROVINCIAL.  „Și acest pod nu este Mihai Viteazul și Primăria Chișinău nu este responsabilă. Dar niciun membru din PAS nu se plânge de ambuteiajele zilnice de pe acel drum care ocolește Chișinăul. Nu se vor […] Post-ul Ion Ceban: Și acest pod nu este Mihai Viteazul și Primăria Chișinău nu este responsabilă apare prima dată în Provincial.
10:40
Anual, pe data de 20 mai, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Albinei. Deputații au votat un PROIECT de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă. Propunerea de a institui sărbătoarea vine din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor și are drept scop […] Post-ul În Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Albinei apare prima dată în Provincial.
10:20
Guvernul va continua să investească în proiectele care asigură condiții mai bune pentru cetățeni, să modernizeze satele și orașele din țară și să construiască Europa acasă. Mesajul a fost transmis de către prim-ministrul Dorin Recean, care a vizitat, ieri, două proiecte realizate prin intermediul Programului „Satul European”.  Premierul a vizitat localitatea Bîrnova, unde statul a oferit […] Post-ul Dorin Recean a vizitat două proiecte realizate prin intermediul programului „Satul European” în raionul Ocnița apare prima dată în Provincial.
10:10
La Centrul de Pregătire a Selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă a avut loc un nou festival fotbalistic în cadrul proiectului internațional OFFS „Sport + Școală + Poliție”. Evenimentul, organizat de ONG-ul CCPA în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și sprijinit de Ambasada Suediei la Chișinău, a reunit aproximativ 100 de copii din […] Post-ul OFFS. „Sport + Școală + Poliție”, un nou festival fotbalistic pentru copii apare prima dată în Provincial.
10:10
Reprezentanta rezidentă adjunctă PNUD în Republica Moldova, Seher Ariner, a efectuat joi, 25 iulie, o primă vizită de lucru la Ungheni, unde a avut o întrevedere cu viceprimarul municipiului, Eduard Balan și președintele Consiliului raional Ungheni, Dionisie Ternovschi. În cadrul întrevederii, Seher Ariner și-a exprimat angajamentul PNUD pentru continuarea proiectelor și colaborarea cu autoritățile publice […] Post-ul (FOTO) Seher Ariner, rezidentă adjunctă PNUD a efectuat o primă vizită de lucru la Ungheni apare prima dată în Provincial.
10:10
Primăria municipiului Bălți informează că, în scopul asigurării funcționării eficiente a canalizării pluviale, se desfășoară lucrări de curățare a râului Răuțel. Curățarea râului este orientată spre eliberarea capătului canalizării pluviale de deșeurile și nămolul acumulate, ceea ce va permite îmbunătățirea capacității de drenare a sistemului de evacuare a apei și prevenirea eventualelor inundații în perioadele […] Post-ul Bălți: în zona lacului orășenesc au loc lucrări de curățare a râului Răuțel apare prima dată în Provincial.
10:00
Pe 24 iulie curent, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală au demarat cercetări arheologice preventive în scopul furnizării de informații pentru elaborarea studiului istorico-arhitectural și a proiectului de reabilitare a parcului. Lucrările sunt efectuate de către Institutului Patrimoniului Cultural, în colaborare cu Agenţia Naţională Arheologică, la solicitarea și cu suportul financiar […] Post-ul Cercetări arheologice în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:00
La 24 iulie curent, pe rețelele de socializare a fost difuzată informația că în parcul „Vasile Alecsandri” din mun. Edineț sunt depistate cadavrele a 4 broaște țestoase cu semne vizibile de nimicire a acestora. IPM Edineț, în comun cu colaboratorii de politie au ieșit la fața locului, unde lângă iazul din partea de sud a […] Post-ul Patru broaște țestoase, găsite moarte la Edineț apare prima dată în Provincial.
17:00
33 de tractoare Kubota M6-131 și 2000 tone de fertilizanți sunt acum disponibile pentru agricultorii moldoveni. Aceste resurse sunt oferite în cadrul proiectului „Modernizarea Tehnicii și Echipamentelor Agricole” (MAME) și noului proiect „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”(AFF), ambele finanțate de Guvernul Japoniei. Scopul acestora este de a oferi sprijin fermierilor prin accesul la echipamente moderne și […] Post-ul 33 de tractoare și 2000 tone de fertilizanți, disponibile pentru agricultorii moldoveni apare prima dată în Provincial.
16:10
Рe 25 iulie curent, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Bălți, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” a organizat Cursul de instruire „Consolidarea capacităților pentu 250 de consilieri locali la primul mandat și 20 de primari noi aleși în funcție în localitățile partenere ale Programului Comunitatea Mea”, finanțat de către Agenția Statelor […] Post-ul La Primăria Bălți a avut loc un curs de instruire pentru consilieri locali și primari apare prima dată în Provincial.
16:00
Ministerul Afacerilor Interne informează despre faptul că Poliția Națională a luat măsuri imediate pentru a preveni propagarea schemei de escrocherie „ruda implicată în accident rutier”. În urma unor incidente recente, în care mai mulți cetățeni au fost contactați telefonic de persoane necunoscute, care le-au anunțat că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier […] Post-ul Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți la escrocheriile telefonice cu rudele implicate în accident apare prima dată în Provincial.
15:50
„Când mi-am încheiat mandatul de bașcan al Găgăuziei, 1 an în urmă, pe conturile autonomiei, echipa noastră a lăsat 80 milioane de lei” – a declarat Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, într-un interviu pentru „BANDSTAGE”. Ea a spus că nu a luat niciun împrumut, niciun credit, și la plecare a considerat necesar ca pe conturi […] Post-ul Irina Vlah: Partenerii de dezvoltare au decis să închidă anumite programe în Autonomia Găgăuză și e trist pentru mine, pentru că noi mereu am făcut așa încât să deschidem regiunea apare prima dată în Provincial.
15:40
Primarul orașului Stăuceni, Alexandru Vornicu şi primarul mun. Razgrad, Bulgaria, Dobrin Dovrev au semnat un acord de colaborare pe dimensiunea economică, socială şi culturală. Municipiul Razgrad este un model de adminstrare publică, care are în componență 21 de localități şi o populație de 34 mii locuitori. “Această înfrățire va deschide noi oportunități pentru comunitatea noastră, […] Post-ul Acord de colaborare, semnat între orașul Stăuceni și municipiul Razgrad, Bulgaria pe dimensiunea economică, socială şi culturală apare prima dată în Provincial.
15:20
Fondatoarea companiei „Rogob” SRL, Fevronia Roşca sărbătorește astăzi aniversarea a 65 de ani. Cu această ocazie, colectivul întreprinderii i-a adresat următorul mesaj de felicitare: “Multstimată Doamnă Fevronia Roşca! Primiţi sincerele noastre felicitări cu ocazia celei de-a 65-a aniversări. Pentru noi, colectivul „Rogob” SRL, Dvs. tot timpul aţi fost şi sunteţi un nume de referinţă şi […] Post-ul Mesaj de felicitare pentru fondatoarea companiei „Rogob” SRL, Fevronia Roşca: Graţie efortului depus de dvs. şi de dl. Grigore Roşca, astăzi noi, cei circa 900 de angajaţi ai „Rogob”… apare prima dată în Provincial.
15:10
Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari, acordată de Banca Mondială. Parlamentul a votat, în prima lectură, pentru ratificarea unui ACORD de grant încheiat între țara noastră, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea cofinanțării Programului „Operațiunea Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și […] Post-ul Grant de 10,5 milioane de dolari acordat țării noastre de Banca Mondială apare prima dată în Provincial.
15:10
Peste 28 000 de copii au fost instruiți de angajații IGSU privind măsurile de prevenire a situațiilor de urgență în taberele de odihnă, de la începutul vacanței de vară. Lecții de siguranță și ateliere demonstrative sunt desfășurate pentru copiii cu scopul pregătirii tinerii generații la capitolul bazelor securității vieții și promovării valorilor de siguranță în […] Post-ul Peste 28 mii de copii – instruiți de angajații IGSU în taberele de odihnă apare prima dată în Provincial.
14:40
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat ferma de bovine a familiei Colesnic care, în prezent, crește 150 de capete.  Afacerea a fost înființată șapte ani în urmă, când proprietarul acesteia a revenit de peste hotare. După ce au făcut turul fermei, antreprenorul Sergiu Colesnic a prezentat proiectul de extindere a afacerii, menționând că, în perioada următoare, […] Post-ul Premierul Dorin Recean a vizitat ferma de bovine din Mihălășeni, raionul Ocnița apare prima dată în Provincial.
14:20
Indicatorii bugetari pentru anul curent la capitolele venituri, cheltuieli și deficit au fost modificați. Deputații au votat în lectura a treia, astăzi, proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2024. Ajustarea indicatorilor bugetari are loc ca urmare a prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici și pe fondul executării bugetului de stat în primele 5 luni […] Post-ul Au fost alocate aproximativ 500 milioane lei în bugetul de stat pentru a începe construcția a 300 de kilometri de drumuri regionale apare prima dată în Provincial.
14:10
La Edineț sunt în plină desfășurare lucrările de extindere cu aproximativ 4,5 km a sistemului de canalizare, ceea ce va permite conectarea a peste 300 de gospodării până la finele anului. Acest proiect va îmbunătăți condițiile de mediu prin reducerea surselor de poluare și va contribui și la consolidarea capacităților autorității publice locale în dezvoltarea […] Post-ul La Edineț au loc lucrări de extindere cu aproximativ 4,5 km a sistemului de canalizare apare prima dată în Provincial.
13:50
Modernizarea infrastructurii regionale din nordul țării și oportunitățile de dezvoltare a localităților, cu accent pe necesitățile oamenilor, au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale (APL) și ai serviciilor publice desconcentrate din raionul Ocnița. Șeful Executivului a accentuat că autoritățile rămân preocupate de soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, iar prioritățile […] Post-ul Dorin Recean, în discuții cu APL din raionul Ocnița: obiectivul nostru comun este să aducem Europa în fiecare localitate apare prima dată în Provincial.
13:40
Cu o investiție de peste 185.000 euro, Uniunea Europeană și PNUD au modernizat laboratorul de radiologie și imagistică medicală. După aproape patru decenii, pacienții Centrului de Sănătate Criuleni pot beneficia de servicii radiologice modernizate. La noul aparat de imagistică se pot face nu doar radiografii pulmonare, dar și osoase, ceea ce le permite medicilor să […] Post-ul Centrul de Sănătate din Criuleni dispune de un laborator modern de radiologie și imagistică medicală, apare prima dată în Provincial.
13:20
Lucrările de construcție a mai multor drumuri publice naționale au fost declarate de utilitate publică, pentru a accelera desfășurarea acestora. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, un PROIECT de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție, reabilitare, modernizare și extindere a unor drumuri naționale. Astfel, au fost declarate de utilitate […] Post-ul Lucrările de construcție a mai multor drumuri publice naționale, declarate de utilitate publică apare prima dată în Provincial.
12:50
Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la data de 31 decembrie 2026. Un PROIECT de lege care prevede extinderea acestui termen a fost votat în a doua lectură de 72 de deputați. Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” […] Post-ul Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 apare prima dată în Provincial.
12:30
Funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră de au deconspirat intențiile a doi conaționali, care au încercat în mod fraudulos să treacă cu microbuzul „blindat” cu țigări de contrabandă, prin punctul de trecere a frontierei Cahul. În data de 24 iulie 2024, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model […] Post-ul Au fost depistate 85 600 de țigări de contrabandă, camuflate într-un microbuz apare prima dată în Provincial.
12:10
Secțiile de terapie intensivă din cadrul mai multor instituții medicale din țară au fost dotate cu paturi multifuncționale. Este vorba despre spitalele raionale Hîncești, Soroca, Comrat, Florești, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”. Cele 132 de paturi multifuncționale, în valoare de peste 7,2 milioane de lei, au […] Post-ul Secțiile de terapie intensivă din țară, dotate cu paturi multifuncționale apare prima dată în Provincial.
11:50
Peste 200 de copii din comuna Taxobeni, raionul Fălești, se bucură acum de locuri de joacă bine amenajate, unde își pot petrece timpul liber în siguranță și confort, datorită Programului Național „Satul European”. Despre aceasta a comunicat deputata Maria Gonța, informează PROVINCIAL. Totodată, prin Programul Național „Satul European Expres”, administrația locală a implementat un proiect […] Post-ul La Taxobeni din raionul Fălești, amenajate terenuri de joacă apare prima dată în Provincial.
11:50
Inspectorii de mediu Nisporeni în comun cu colegii de la Inspectoratul de Poliție Nisporeni au efectuat  o razie cu privire la  controlul lucrărilor silvo-tehnice în cadrul fondului forestier și verificarea corectitudinii transportării masei lemnoase. În urma acțiunii au fost stopate și supuse verificării mai multe mijloace de transport care transportau masă lemnoasă.  Două  persoane au […] Post-ul Încălcarea modului de transportare a masei lemnoase la Nisporeni apare prima dată în Provincial.
11:20
Procuratura municipiului Bălți anunță că printr-o sentință recent pronunțată de Judecătoria Bălți, sediul Central, o femeie în vârstă de 51 de ani a fost recunoscută vinovată de omor în circumstanțe agravante. Instanța i-a stabilit pedeapsa de 15 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei.  Inculpata a fost acuzată că, la […] Post-ul Locuitoare a municipiului Bălți, condamnată la 15 ani de închisoare pentru că și-ar fi omorât concubinul apare prima dată în Provincial.
11:20
Un conațional a ascuns 158 pachete de țigări sub haine, pe corp și intenționa să treacă frontiera de stat din Ucraina. Cazul a fost înregistrat la PTF Otaci, în cadrul controlului pe direcția pietoni intrare în R. Moldova. Persoana a prezentat un comportament suspect, iar polițiștii de frontieră în conlucrare cu funcționarii vamali l-au supus […] Post-ul PTF Otaci: un conațional a ascuns 158 pachete de țigări sub haine apare prima dată în Provincial.
10:50
Vineri, 26 iulie, pe arena FMF din parcul „La Izvor” al capitalei va demara noua ediție a competiției Euro Beach Soccer League 2024, Divizia A. La evenimentul de la Chișinău vor concura echipele din Moldova, Polonia și Turcia. De menționat că naționala Arabiei Saudite va participa ca invitat special al acestei etape din țara noastră. Urmărește […] Post-ul Fotbal pe plajă. Euro Beach Soccer League 2024, Divizia A, va demara vineri, 26 iulie apare prima dată în Provincial.
10:30
Președintele raionului Cahul, Pavel Groza, însoțit de Șeful interimar al Direcției economie și atragerea investițiilor, au participat miercuri, 24 iulie, la o masă rotundă organizată de Comisia administrație publică și dezvoltare regională a Parlamentului Republicii Moldova, axată pe perspectivele implementării Legii nr. 17/2023 privind asociațiile de dezvoltare intercomunitară. Evenimentul a inclus discuții cu partenerii de […] Post-ul Masă rotundă privind rezultatele și perspectivele axată pe perspectivele implementării Legii nr. 17/2023 privind asociațiile de dezvoltare intercomunitară apare prima dată în Provincial.
10:30
În rezultatul promovării cu succes a perioadei de probă stabilită pentru funcționarul public debutant și confirmării în funcția publică de specialist superior, Direcția Economie și Atragerea Investițiilor, astăzi, Artur Chiciuc, a depus jurământul de credință, care prevede respectarea Constituției Republicii Moldova, drepturilor şi libertăților fundamentale ale omului, apărarea suveranității, independenței şi integrității teritoriale a Republicii […] Post-ul Depunerea jurământului de credință de către funcționarul public debutant din cadrul Consiliului Raional Cimișlia apare prima dată în Provincial.
10:10
Izvorul din Balinți a devenit o comoară fără preț pentru locuitorii mai multor sate din nordul republicii. După renovarea cișmelei, oamenii vin aici nu doar să-și potolească setea, ci și, respectând tradiția lăsată de strămoși, să spele plapumi și covoare. Datorită Programului Național ”Satul European Expres”, izvorul din satul Balinți, comuna Iarova, raionul Soroca, a […] Post-ul Izvorul din Balinți, curățat și amenajat. Primar: putem spune cu încredere că avem o carte de vizită deosebită a satului nostru apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.