Provincial

Acum 24 ore
16:20
Pe teritoriul Republicii Moldova au fost notificate două cazuri pozitive de rabie și unul de pestă porcină africană. Cele 2 cazuri pozitive de rabie au fost confirmate în secţia virusologie, I.P.CRDV la: un șacal în raionul Glodeni; o vulpe în raionul Ungheni. În același timp, a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană – […] Post-ul Focar de pesta porcină la Pădurea Domnească: 35 de mistreţi au fost găsiţi morţi apare prima dată în Provincial.
15:50
Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea unui nou curs de instruire primară a declarantului vamal, cu o durată de cinci săptămâni, care se va desfășura în perioada 3 februarie – 11 martie 2020. După susținerea testelor, audienții vor primi certificate de absolvire a cursului, document necesar pentru angajare în companiile de brokeri […] Post-ul Vrei să fii declarant vamal? Vino la cursurile CTIF apare prima dată în Provincial.
14:20
O persoană a încercat să traverseze pe cale pedestră hotarul de vest al Republicii Moldova, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate. Însă, polițiștii de frontieră i-a dat planul peste cap. Acesta a fost reținut și documentat penal. Cazul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 16:20, în SPF Ungheni. Astfel, patrula Poliției de Frontieră de […] Post-ul Un tânăr din raionul Orhei – reținut în timp ce încerca să treacă clandestin frontiera apare prima dată în Provincial.
13:30
Militarii Inspectoratului General de Carabinieri (IGC), recent, au efectuat o vizită la școala-internat pentru copiii fără îngrijirea părinților din orașul Ceadîr-Lunga, informează PROVINCIAL. Micuții au primit în dar jucării, dulciuri, haine, inventar sportiv și obiecte de igienă personală, procurate din donațiile benevole ale angajaților IGC. „La rândul lor, copiii au recitat pentru oaspeți poezii, astfel […] Post-ul Colaboratorii Inspectoratului General de Carabinieri – în vizită la școala-internat din Ceadîr-Lunga apare prima dată în Provincial.
13:20
Militarii Inspectoratului General de Carabinieri (IGC), recent, au efectuat o vizită la școala-internat pentru copiii fără îngrijirea părinților din orașul Ceadîr-Lunga, informează PROVINCIAL. Micuții au primit în dar jucării, dulciuri, haine, inventar sportiv și obiecte de igienă personală, procurate din donațiile benevole ale angajaților IGC. „La rândul lor, copiii au recitat pentru oaspeți poezii, astfel […] Post-ul Inspectoratul General de Carabinieri – în vizită la școala-internat din Ceadîr-Lunga apare prima dată în Provincial.
11:40
Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional care transporta mărfuri în lipsa actelor de proveniență. După consemnarea cazului, mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul SPF Leușeni, iar conducătorul auto riscă o amendă contravențională. Ofițerii de investigații împreună cu echipa mobilă a Direcției regionale Vest au acționat în baza unei informații operative pe traseul […] Post-ul Un locuitor al orașului Nisporeni – cu bunuri ascunse într-o stropitoare agricolă, în zona de frontieră apare prima dată în Provincial.
10:30
Vineri, 24 ianuarie, la Casa de Cultură din satul Delacău a raionului Anenii Noi va avea loc adunarea locuitorilor cu genericul „Sădim păduri, NU săpăm cariere’’, informează PROVINCIAL. „Vă invităm pe toți cei cărora nu le este indiferent situația din sat. Nu putem să permitem deschiderea de noi cariere desupra satului, fiindcă există mari pericole […] Post-ul Marș în semn de protest în raionul Anenii Noi. Locuitorii: „Sădim păduri, NU săpăm cariere” apare prima dată în Provincial.
10:10
„Stimați cetățeni, Vă aducem la cunoștință că echipa administrației publice locale depune eforturi majore pentru ca lucrările de construcție a lacului: Iazului Iepure să continuie. Eu, în calitatea mea de primar, susțin acest proiect important pentru locuitorii orașului Cimișlia”. Declarația îi aparține Primarului de Cimișlia, Sergiu Andronachi, informează PROVINCIAL.  Prin urmare, Andronachi s-a referit și […] Post-ul Primarul de Cimișlia: Echipa administrației publice locale depune eforturi pentru ca lucrările Iazului Iepure să continuie apare prima dată în Provincial.
07:10
Investiţii de circa 53 milioane de lei s-au făcut, în anul 2019, în nordul ţării. Din această sumă, 28,9 milioane de lei au fost valorificați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și 24,07 milioane de lei – atrași din surse externe. Instituţia responsabilă de implementarea programelor de dezvoltare este Agenţia de Dezvoltare Regională Nord […] Post-ul Aproape 53 mln de lei au fost investiţi, anul trecut, în Regiunea de Nord a ţării apare prima dată în Provincial.
Ieri
15:30
Direcția Educație Anenii Noi a semnat un Acord de parteneriat cu Inspectoratul școlar județean Arad din România, informează PROVINCIAL. Acordul prevede organizarea de activități comune, concursuri și schimburi de experiență. „În același context – al parteneriatelor europene – se înscriu și negocierile desfășurate de conducerea consiliului raional Anenii Noi cu administrațiile județului și primăriei Arad, în […] Post-ul Direcția Educație Anenii Noi a semnat un Acord de parteneriat! apare prima dată în Provincial.
14:20
O angajată a Serviciului Poliţiei Judecătoreşti a IGP din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii DGT „Nord” a CNA şi procurori pentru corupere pasivă. Potrivit denunțătorului, poliţista i-ar fi cerut 200 de euro pentru a grăbi încetarea dosarului de căutare, pornit pe numele acestuia în anul 2016, fiind urmărit pentru datorii. În urma acțiunilor de urmărire […] Post-ul Poliţistă din Bălţi, reţinută pentru corupere pasivă apare prima dată în Provincial.
13:50
În perioada 20-31 ianuarie 2020, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) demarează „Campania de informare privind oportunitățile de finanțare pentru anul 2020 prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural’’. Campania va avea ca obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli, […] Post-ul AIPA a lansat campania de informare 2020. Reprezentanții Agenției vor merge în 34 raioane apare prima dată în Provincial.
13:00
Peste 130 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ieri, au asigurat securitatea cetățenilor, în timpul scăldatului conform tradiției de sărbătoarea creștină „Botezul Domnului”. Angajații IGSU s-au deplasat cu 29 autospeciale de intervenție în cele 13 raioane ale țării: Dubăsari, Strășeni, Căușeni, Ungheni, Taraclia, Cahul, Bălți, Glodeni, Râșcani, Dondușeni, Drochia, Ocnița, dar […] Post-ul Peste 130 de salvatori au asigurat securitatea de Bobotează, în 13 raioane din țară apare prima dată în Provincial.
12:50
Serghei Piculschi, originar din Albota de Sus, Taraclia, este antrenorul renumitului luptător de arte marțiale mixte, Conor McGregor, din 2007. Cei doi s-au cunoscut la Dublin. Serghei a ajuns în Irlanda, pentru niște investigații medicale, după ce, în timpul unei lupte a suferit o traumă gravă. Piculschi s-a născut în R. Moldova, în satul Albota […] Post-ul Serghei Piculschi din Taraclia – antrenorul renumitului luptător, Conor McGregor apare prima dată în Provincial.
11:10
Un flashmob a avut loc ieri în orașul Cimișlia. Astfel, peste 100 de locuitori au cerut implicarea autorităților statului, informează PROVINCIAL.  „Noi cetățenii orașului Cimișlia și a altor localități din bazinul rîului rîului Cogîlnic, întruniți la 19.01.2020 în regiunea construcției de acumulare a apei pe terenul fosteu zone umede „Iazul lui Iepure”, constatăm că lucrurile […] Post-ul Flashmob la Cimișlia. Oamenii cer implicarea autorităților statului! apare prima dată în Provincial.
10:50
Primăria oraşului Călărași își propune să consolideze legătura cu cetățenii din oraș plecați peste hotare  – „pentru ca băștinașii din orașul Călărași să fie informați și consultați în procesul de dezvoltare socio-economică a localității”, se menționează într-un comunicat emis de Primăria orașului Călărași, informează PROVINCIAL.  Astfel, Primăria și Grupul de Inițiativă „Călărășenii Dezvoltă Localitatea” lansează […] Post-ul Primăria orașului Călărași anunță despre lansarea unei inițiative. Va consolida legătura cu cetățenii plecați peste hotare! apare prima dată în Provincial.
10:30
Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Orhei, ieri, în jurul orei 09:00, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în subsolul unei construcții nefinisate din municipiul Orhei, a fost depistat cadavrul unui tânăr cu semne de moarte violentă. Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit identitatea cadavrului, acesta fiind un băiat de 12 ani, domiciliat în […] Post-ul Poliția, despre omorul de la Orhei: Minorul și-a recunoscut fapta. Ce riscă apare prima dată în Provincial.
09:30
Uniunea Europeană (UE) a lansat la Cahul, un nou program de susţinere a dezvoltării socio-economice a regiunilor Republicii Moldova: „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Dintr-un buget total de 23,3 mln de euro, UE investește 22,8 mln pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni.  Inițiativa EU4Cahul va implica, în perioada 2019-2025, municipiul Cahul și […] Post-ul Uniunea Europeană a lansat, la Cahul, programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” apare prima dată în Provincial.
09:20
Directorul interimar al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), Vitalie Coceban, a convocat, într-o ședință, șefii subdiviziunilor CTIF ce prestează servicii de suport al infrastructurii tehnice a Serviciului Vamal pentru a examina oportunitățile dezvoltării și îmbunătățirii calității serviciilor prestate. În cadrul ședinței, șefii de subdiviziuni au informat directorul CTIF despre evoluția indicatorilor înregistrați anul […] Post-ul Șefii subdiviziunilor CTIF în ședință. Au discutat despre îmbunătățirea serviciilor vamale apare prima dată în Provincial.
06:50
Cel mai frumos loc al satului Delacău din raionul Anenii Noi, piscul unde sătenii se adună pentru a admira panorama localității și a Nistrului, riscă să fie distrus din cauza inițiativei unui agent economic ce planifică să facă o carieră de nisip. Locuitorii sunt categoric împotriva acestui proiect, comunică natura.md. „Alături de oamenii din Puhăceni, […] Post-ul Cel mai frumos loc dintr-un sat al raionului Anenii Noi riscă să fie distrus. Primar: „Merită să luptăm” apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:10
Totalurile anului fotbalistic 2019 din raionul Soroca au fost făcute în cadrul unei Gale festive desfășurate ieri la Palatul de Cultură din localitate. În cadrul evenimentului au fost premiați laureații sezonului trecut: Cele mai bune echipe: selecționata Școlii sportive raionale Soroca U/15 – campioni în Divizia „B”, seria Nord și locul III la Liga regiunilor Republicii […] Post-ul Laureații anului fotbalistic 2019 din Soroca – preamiați apare prima dată în Provincial.
08:10
Totalurile anului sportiv 2019 a Școlii sportive din municipiul Bălți au fost făcute în cadrul unei Gale festive desfășurate ieri, la complexul sportiv Moldova din Bălți, informează PROVINCIAL.  În cadrul evenimentului, la care au participat 270 de copii, părinți, oaspeți, au fost desemnați și premiați laureații sezonului fotbalistic recent încheiat: cel mai bun antrenor – Iurie […] Post-ul Totalurile anului sportiv 2019 din cadrul Școlii sportive a municipiului Bălți! apare prima dată în Provincial.
07:00
Autoritățile din Fălești susțin că bugetul orașului va fi în atenția unei Coaliții, creată în cadrul unui proiect, informează PROVINCIAL. „Bugetul orașului Fălești va fi monitorizat de Coaliția Locală pentru Transparență Bugetară, creată în cadrul proiectului “Parteneriat pentru buna guvernare și dezvoltare locală a or. “Fălești””, se menționează într-un comunicat al Primăriei localității. Dina Roșca Post-ul Bugetul orașului Fălești va fi monitorizat. Detalii! apare prima dată în Provincial.
18 ianuarie 2020
09:40
În sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, serviciul agricultură a organizat şi desfăşurat un seminar cu tema „Implementarea tehnologilor moderne în legumicultultură în teren deschis și protejat. Practici agricole de protecție a solului”, la care au participat peste 40 de producători de legume. Persoanelor prezente în sală, vicepreședintele raionului Victoria Marian-Bogos, a menționat importanța […] Post-ul Întrunirea producătorilor de legume din raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
09:30
La sfârșitul săptămânii precedente, a avut loc ședința Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă. În calitate de președinte al Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă a fost reales Vladislav Cociu, primar al orașului Ștefan Vodă. Cociu va avea doi vicepreședinți – Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița, și Larisa Voloh, primar de Palanca. Iar Larisa Voloh va […] Post-ul Vladislav Cociu a fost ales, pentru un nou mandat, președinte al Asociației primarilor din Ștefan Vodă apare prima dată în Provincial.
07:00
Ieri a avut loc evenimentul de aniversare, 10 ani de la fondare, a Incubatorului de Afaceri Soroca. La eveniment au participat: Boris Andonii, vicepreședinte a raionului Soroca, funcționari ai autoritățile publice, manageri ai instituțiilor educaționale din municipiul Soroca, antreprenori, dar și reprezentanți ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Incubatorului de Afaceri din raionul Soroca este un […] Post-ul Incubatorul de Afaceri din Soroca – la 10 ani de activitate! apare prima dată în Provincial.
17 ianuarie 2020
16:20
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju împreună cu ministrul Agriculturii al Lituaniei, Andrius Palionis, au semnat astăzi, un plan de acțiuni pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii și industriei alimentare, dintre Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii al Republicii Lituania, în perioada următorilor doi ani. […] Post-ul Miniștrii agriculturii din RM și Lituania au semnat un plan de acțiuni pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii apare prima dată în Provincial.
14:40
Un bărbat în vârstă de 30 de ani originar dintr-o localitate din raionul Telenești a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu procurorii mun. Chișinău oficiul Ciocana, pentru comiterea unui jaf. Acesta, anterior, s-a dovedit a fi judecat pentru furt, iar […] Post-ul Un bărbat din raionul Telenești – reținut, pe urme fierbinți, pentru comiterea unui jaf apare prima dată în Provincial.
13:30
Inspectorii Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor Bălți au efectuat controale inopinate în magazinele alimentare, unitățile de alimentație publică și piețele agroalimentare din municipiu. Astfel, în urma controalelor au fost depistate încălcări ale legislației în vigoare, precum: comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat; lipsa documentelor confirmative de proveniență și de calitate a produselor; nerespectarea […] Post-ul Controale inopinate la unitățile de alimentație din municipiul Bălți. Ce au depistat inspectorii apare prima dată în Provincial.
13:20
Guvernul Republicii Moldova s-a convocat, astăzi, într-o ședință pentru a examina problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești. La ședință au participat reprezentanții mai multor ministere și agenții de profil, conducerea raionului Hîncești și primarii satelor respective, informează PROVINCIAL. Șeful Executivului a fost informat despre problema tergiversării lucrărilor în cadrul proiectului de asigurare cu […] Post-ul Problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești – discutată la Guvern apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.