Provincial

Acum 2 ore
08:10
Primăria Municipiului Chișinău a elaborat programul activităților culturale pentru ziua de 1 iunie – „Ziua Internațională a Copiilor”. Astfel, în diferite locații din capitală, vor fi organizate multiple acțiuni pentru dedicate celor mici. Copiii vor avea posibilitatea să participe în diverse activități creative: aplicații decorative; master-class-uri; confecționarea obiectelor; desen pe asfalt; program de muzică ușoară; […] Post-ul Programul activităților culturale desfășurate în capitală de ziua copiilor apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
07:10
Astăzi, 29 mai 2022, au loc alegeri locale noi în 10 localități din țară, informează PROVINCIAL. În cazul a 8 localități urmează să fie ales primarul: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul […] Post-ul Astăzi au loc alegeri locale noi în 10 localități din țară! apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
10:10
La 27 mai curent, Casa raională de cultură Drochia a fost gazda unui eveniment mult așteptat după o perioadă de doi ani de restricții, dedicat elevilor care au demonstrat performanțe școlare deosebite în cadrul olimpiadelor școlare – Gala Laureaților, informează PROVINCIAL. Evenimentul a fost organizat de Direcția Educație a CR Drochia, sub patronatul președintelui raionului, […] Post-ul (FOTO) La Drochia a avut loc Gala Laureaților apare prima dată în Provincial.
Ieri
09:00
În perioada 26-28 mai, o delegație a Consiliului raional Ialoveni participă la un eveniment dedicat stabilirii de relații și colaborări, organizat de Centrul Științific de Geografie Ciucaș-Măneciu, în comuna Măneciu, județul Prahova, informează PROVINCIAL. Potrivit autorităților, în cadrul întrevederii au loc stabilirea de noi oportunități de dezvoltare și promovare a obiectivelor turistice din zonă și […] Post-ul Consiliul raional Ialoveni: Deschiderea spre o nouă colaborare în domeniul activităților turistice! apare prima dată în Provincial.
08:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că din luna septembrie, a.c., grădinițele nr.3 și nr.18 din capitală își vor relua activitatea, după reabilitarea integrală a edificiilor și amenajarea teritoriilor. Astfel, după mai bine de 20 ani de inactivitate, autoritățile municipale au decis redeschiderea instituțiilor, în contextul creșterii numărului de solicitări pentru încadrarea copiilor. În acest sens, pe […] Post-ul Chișinău: Redeschiderea grădinițelor nr.3 și nr.18 din sectorul Buiucani apare prima dată în Provincial.
27 mai 2022
17:10
Școala Securității “Împreuna reducem riscurile” ediția 2022 continuă în raioanele țării. În perioada 26-27 mai competițiile destinate pregătirii tinerii generații la capitalul bazelor securității vieții sunt desfășurate în raioanele Orhei și Cahul. “Aici, 216 elevi din 20 licee raionale participă la concursuri interactive prin care vor însuși regulile de siguranță și vor capăta deprinderi noi […] Post-ul Școala Securității “Împreuna reducem riscurile” continuă în raioanele țării apare prima dată în Provincial.
17:00
Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul 28 – 29 mai 2022, în sectoarele capitalei vor fi organizate diverse târguri cu produse autohtone. În sectorul Centru vor fi organizate iarmaroace cu fructe și legume ale producătorilor locali, pe următoarele adrese: str. V. Alecsandri, 8, colț cu strada Lacului, str. Ismail, 94, colț cu bd. D. […] Post-ul În sectoarele capitalei vor fi organizate diverse târguri cu produse autohtone apare prima dată în Provincial.
16:50
Elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic Trebisăuți, raionul Briceni, au desfășurat recent o activitate extracurriculară cu genericul „Apa – miracolul vieții”. Evenimentul a fost organizat în cadrul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova […] Post-ul Elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic Trebisăuți, raionul Briceni, au desfășurat o activitate extracurriculară „Apa – miracolul vieții” apare prima dată în Provincial.
16:50
În ziua de 29 mai 2022, în 16 localități din 9 raioane se vor desfășura alegeri locale noi. Astfel, Agenția Servicii Publice informează cetățenii cu drept de vot, înregistrați la domiciliu/reședință temporară în localitățile respective că pot obține în mod gratuit, fără o programare prealabilă, buletine de identitate provizorii la centrele multifuncționale ale instituției, amplasate în […] Post-ul Centrele multifuncționale ale ASP vor activa pe data de 29 mai pentru a elibera buletine de identitate provizorii cetățenilor cu drept de vot apare prima dată în Provincial.
16:00
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut astăzi, 27 mai 2022, o întâlnire de lucru cu președinții Comisiilor Raionale/Municipale de Examene (șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului) pentru a discuta o serie de subiecte privind organizarea și desfășurarea sesiunii de examene 2022. În debutul întrunirii, ministrul Anatolie Topală a subliniat necesitatea organizării […] Post-ul Ministrul Educației și Cercetării a discutat cu președinții Comisiilor Raionale/Municipale de Examene despre sesiunea de bacalaureat apare prima dată în Provincial.
15:40
Compozitorul, acedemicianul și Artist al Poporului, Eugen Doga, a primit Titlul Onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. La eveniment au fost prezenți studenți, profesori universitari, academicieni și oameni de creație, care l-au felicitat pe maestru și i-au urat multă sănătate și inspirație. „Am venit la Bălți pentru a […] Post-ul Titlul Onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți – primit de compozitorul Eugen Doga! apare prima dată în Provincial.
14:40
La 26 mai 2022 în orașul Bender s-a desfășurat reuniunea de lucru a membrilor Comisiei Unificate de Control. Comisia a reușit să depășească, parțial, disensiunile legate de poziția privind incidentul din 14 aprilie curent, când delegația Republicii Moldova a fost reținută abuziv de către așa-zișii „grăniceri” la postul ilegal instalat la intrarea în orașul Bender. Astfel, […] Post-ul În orașul Bender s-a desfășurat reuniunea de lucru a membrilor Comisiei Unificate de Control apare prima dată în Provincial.
14:10
Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului “Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani” din s.Holercani, raionul Dubăsari” s-au întrunit în după-amiaza zilei de ieri, 26 mai a.c., în incinta liceului din Holercani, unde au discutat despre rezultatele înregistrate în cadrul realizării proiectului, dar și pașii care urmează să fie întreprinși în viitorul apropiat, informează […] Post-ul Lucrările de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Holercani” sunt executate în proporție de 98 % apare prima dată în Provincial.
13:40
La 26 mai curent, în sala de ședințe a primăriei or. Fălești, a fost organizată ședința finală a proiectului ”Adevărul crunt despre vaping”, implementat de IPLT ”A Pușkin” în parteneriat cu primăria or. Fălești și alte entități din localitate, informează PROVINCIAL. Potrivit autorităților, la ședință au participat: Liudmila Tabanscaia – directorul IPLT ”A. Pușkin”, primarul […] Post-ul La Fălești a fost organizată ședința finală a proiectului ”Adevărul crunt despre vaping” apare prima dată în Provincial.
13:40
Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 27 mai 2022, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi, care vor avea loc în această duminică, 29 mai. Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă […] Post-ul Astăzi este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile locale noi de duminică apare prima dată în Provincial.
13:10
Cum administrăm deșeurile generate în agricultură? Plasticul, pesticidele expirate sau neutilizate și masa vegetală, sunt, la prima vedere, principalele tipuri de deșeuri produse de agricultori. Indiferent de sectorul în care activează, mai toți producătorii elimină sute, iar unii chiar mii de kilograme de ambalaje, benzi de irigare, peliculă de la sere, masă lemnoasă, dar și […] Post-ul Ce deșeuri produce sectorul agricol și cum sunt acestea gestionate apare prima dată în Provincial.
12:40
La 26 mai curent, Inspectoratul de Poliție Bălți și Centrul de Criză Familială ”SOTIS”, au semnat un acord de colaborare de lungă durată, care are drept scop coordonarea și susținerea eforturilor comune în prevenirea mai multor categorii de infracțiuni, informează PROVINCIAL. “Angajamentele pe care ni le asumăm astăzi presupun o cooperare strânsă, multidimensională între instituțiile […] Post-ul Acord de colaborare semnat între Inspectoratul de Poliție Bălți și Centrul de Criză Familială ”SOTIS” apare prima dată în Provincial.
12:40
Localnicii satului Pohorniceni, raionul Orhei, vor avea acces la servicii medicale de calitate, iar cadrele medicale își vor putea face meseria în condiții bune. Lucrările de renovare a Oficiului Medicilor de Familie din această localitate sunt pe ultima sută de metri. În curând, punctul medical va fi dotat cu toate echipamentele necesare și își va […] Post-ul Echipa Partidului „ȘOR”, din raionul Orhei, continuă să le asigure oamenilor acces la servicii medicale de calitate apare prima dată în Provincial.
12:30
Consilierii fracțiunilor Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din consiliile raionale și locale din Republica Moldova au făcut declarații în sprijinul lui Igor Dodon, ex-Președinte al Republicii Moldova, președinte de onoare al formațiunii, informează PROVINCIAL. Potrivit unui comunicat de presă, membrii Consiliului orășenesc Rezina și-au exprimat indignarea în legătură cu „fărădelegile comise de guvernarea PAS, […] Post-ul Consilierii locali și raionali ai PSRM au semnat declarații: Ne exprimăm indignarea…. apare prima dată în Provincial.
12:10
Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării organizează un spectacol pentru micii sportivi pasionați de fotbal. Pe 30 mai, stadionul Zimbru din capitală va găzdui cea mai așteptată competiție interșcolară la fotbal – etapa finală a turneelor „Guguță” și „Speranța”, informează PROVINCIAL. Competiția dedicată Zilei Internaționale a Copilului și promovării modului […] Post-ul FMF în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării organizează un spectacol pentru micii sportivi pasionați de fotbal apare prima dată în Provincial.
11:50
Doi tineri de 23 și, respectiv, 24 de ani, originari din raioanele Leova și Cantemir, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de jaf. Polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de o femeie care a comunicat că două persoane, pe timp de zi, au intrat în ogradă și în mod deschis au […] Post-ul Doi tineri, originari din raioanele Leova și Cantemir – reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de jaf apare prima dată în Provincial.
11:40
În contextul campaniei de informare privind eficiența energetică în IMM-uri, AEE anunță lansarea unui spot informativ privind aplicarea unui sistem de soluții de eficiență energetică în cadrul unui complex frigorific din raionul Edineț. ,,Există foarte multe argumente, mai ales pentru companii, privind utilizarea eficiență a energiei. Astăzi, problema climatică și creșterea prețurilor la resursele energetice […] Post-ul Istorii de succes: Complex frigorific cu aplicarea măsurilor de eficiență energetică moderne în raionul Edineț apare prima dată în Provincial.
11:30
Comisia Electorală Centrală anunță că alegerile locale noi din 29 mai 2022 vor fi monitorizate de 59 de observatori naționali. Conform criteriului de gen, 38 observatori sunt femei, iar 21 sunt bărbați. Din partea Asociației Promo-LEX au fost acreditați 46 observatori, iar organele electorale inferioare au acreditat 13 observatori din partea concurenților electorali. Observatorii acreditați […] Post-ul Alegerile locale noi din 29 mai 2022 vor fi monitorizate de 59 observatori naționali apare prima dată în Provincial.
11:10
În cadrul controlului planificat la Î.S. ”Întreprinderea pentru Silvicultură Edineț” în sectorul nr.8  a  Ocolului Silvic Otaci, de către  Inspecția pentru Protecția Mediului Dondușeni au fost depistate 13 cioate a arborilor tăiati ilegal, cu masa lemnoasă totală de 1,921 m3. Prejudiciul cauzat mediului constitue 931,32  lei. Un alt caz  depistat  de inspectorii de mediu în […] Post-ul Tăieri ilicite a vegetației forestiere la Dondușeni apare prima dată în Provincial.
11:00
Tradițional pe 25 mai, în întreaga lume este serbată – ,,Ziua copiilor dispăruți”. Cu acest prilej, miercuri 25 mai curent, angajații Inspectoratului de Poliție Rezina, în colaborare cu Serviciul situații excepționale Rezina, și în comun cu conducerea Liceului Teoretic ,,Olimp” din or. Rezina, pe teritoriul acestuia, au organizat și desfășurat  activități de sensibilizare și informare […] Post-ul IP Rezina a desfășurat o activitate de sensibilizare și informare a elevilor apare prima dată în Provincial.
10:40
La ședința a VI-a extraordinară a Consiliului municipal Bălți din 29 aprilie 2022, aleșii locali au examinat proiectul de decizie privind încheierea unui acord de parteneriat între Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală și Unitatea administrativ-teritorială municipiul Bălți, reprezentat de Consiliul municipal Bălţi, informează PROVINCIAL. “Având în vedere intenția […] Post-ul Primăria municipiului Bălți și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral au încheiat un acord de parteneriat apare prima dată în Provincial.
10:10
Inspecția pentru Protecția Mediului Căușeni, în urma verificărilor efectuate în extravilanul orașului Căușeni,  au depistat degradarea terenurilor prin distrugerea  stratului de sol fertil, fiind amestecat cu cel mineral în rezultatul excavărilor efectuate neautorizat pe teren proprietate privată cu modul de folosință ”agricol”, informează PROVINCIAL. Conform rezultatelor raportului de încercare efectuat de către Laboratorul de Referință […] Post-ul Degradarea terenurilor în extravilanul orașului Căușeni apare prima dată în Provincial.
09:40
Vameșii din cadrul postului vamal Cahul (PVFI, rutier) au dejucat o tentativă de transportare frauduloasă a 2028 pachete de țigări, prin dosirea acestora în locuri special amenajate. La pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Cahul (PVFI, rutier) s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ”MERCEDES”, care se deplasa […] Post-ul Peste 2000 pachete de țigări ascunse în podeaua unui microbuz, depistate la postul vamal Cahul apare prima dată în Provincial.
09:30
Cei mai de succes locuitori ai raionului Criuleni au primit diplome și trofee pentru performanțele lor. 17 specialiști în economie, cultură, sport, agricultură, medicină, administrare publică, dar și alte sfere de activitate au fost premiați în cadrul festivității „Omul Anului 2021”și „Cetățeanul de onoare a raionului Criuleni”, desfășurate joi, 26 mai în incinta Consiliului raional […] Post-ul Cei mai de succes locuitori ai raionului Criuleni au primit diplome și trofee în cadrul festivității „Omul Anului 2021”și „Cetățeanul de onoare a raionului Criuleni” apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:20
Autoritățile locale din raionul Glodeni și specialiști din cadrul ADR Nord au audiat joi, 26 mai 2022, raportul expertului responsabil de actualizarea capitolului care prevede sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din Strategia socio-economică a raionului Glodeni. Potrivit ADR Nord, participanții la ședința grupului de lucru au discutat pe marginea planului de acțiuni al […] Post-ul Glodeni: Capitolul care prevede sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare din Strategia socio-economică a raionului, actualizat cu sprijinul Germaniei apare prima dată în Provincial.
09:20
Raionul Ștefan Vodă se confruntă din nou cu seceta. Fermierii semnalează lipsa umidității în sol și au temeri că la toamnă Moldova s-ar putea confrunta cu o criză alimentară. “Lanurile de grâu sunt practic îngălbenite, iar porumbul și floarea soarelui, s-au stopat din creștere. Mii de hectare semănate cu cereale din prima și a doua […] Post-ul Raionul Ștefan Vodă se confruntă din nou cu seceta. Motiv de îngrijorare – culturile agricole în pericol apare prima dată în Provincial.
26 mai 2022
16:40
Conducerea raionului și municipiului Orhei este dispusă să ofere clădirile Consiliului Raional, dar și a Primăriei, Universității „A. I. Cuza” din Iași, pentru a-și putea deschide acolo o extensiune, pentru tinerii din Republica Moldova, care vor să-și continue studiile la această instituție de învățământ. Asta după ce Ministerul Educației de la Chișinău a refuzat să ofere, […] Post-ul Președintele raionului Orhei: Guvernul PAS blochează cu rea intenție inițiativa de a deschide în Orhei o extensiune a Universității „A. I. Cuza” din Iași apare prima dată în Provincial.
16:10
La 25 mai curent, a avut loc ceremonia de premiere a echipei câștigătoare a Campionatului Municipal Chișinău la fotbal, ediția 2021-2022, informează PROVINCIAL. Astfel, echipa F. C. Tohatin a promovat în următorul eșalon de fotbal, în Divizia B, a Campionatului Republicii Moldova la Fotbal. În cadrul evenimentului, viceprimarul Municipiului Chișinău, Fadei Nagacevschi și președintele Federației […] Post-ul (FOTO) Echipa de fotbal F.C. Tohatin a promovat în Divizia B a Campionatului Republicii Moldova la Fotbal apare prima dată în Provincial.
16:10
ARF Ialoveni a atins un nou obiectiv în activitatea sa – semnarea unui acord de cooperare cu o asociație similară din România, informează PROVINCIAL. Astfel, acordul de cooperare între Asociația Raională de Fotbal Ialoveni și Asociația Județeană de Fotbal Constanța a fost semnat la 20 mai 2022 de către președintele ARF Ialoveni, Eduard Munteanu și […] Post-ul Asociația Raională de Fotbal Ialoveni a semnat un acord de cooperare cu AJF Constanța apare prima dată în Provincial.
15:50
La data de 25 mai curent, membrii Comisiei raionale pentru organizarea și monitorizarea odihnei copiilor în sezonul estival 2022, în frunte cu vicepreședintele raionului Florești (președinte al comisiei), Afonin Alim, au vizitat tabăra de odihnă „Prietenia” din Cuhureștii de Sus și au dat start evaluării pregătirii acesteia pentru sezonul estival, informează PROVINCIAL. Potrivit autorităților, începând […] Post-ul S-a dat start pregătirii taberei de odihnă „Prietenia” din Cuhureștii de Sus apare prima dată în Provincial.
15:30
Potențialul de dezvoltare economică a regiunii Cahul a fost discutat de invitații „Cahul Business Summit”! Evenimentul a adunat pe aceeași scenă oficiali guvernamentali, experți naționali, antreprenori, reprezentanți ai sectorului privat și pe toți cei interesați de dezvoltarea economică și digitală a regiunii. Forumul este organizat de către Primăria Municipiului Cahul, cu susținerea proiectului EU4Moldova: Startup […] Post-ul Potențialul de dezvoltare economică a regiunii Cahul – discutat de invitații „Cahul Business Summit” apare prima dată în Provincial.
15:10
Un proiect care vizează influențele altor culturi asupra bucătăriei tradiționale moldovenești este în plină desfășurare în Republica Moldova. Se întâmplă grație inițiativei lansate  de Comisiile Naționale a Moldovei și cea a Turciei pentru UNESCO, cu implicarea ambasadelor celor două țări, cu participarea cercetătorilor Institutului Patrimoniului Cultural și cu susținerea Ministerului Culturii Republicii Moldova, informează PROVINCIAL. […] Post-ul Un proiect care vizează influențele altor culturi asupra bucătăriei tradiționale moldovenești – în plină desfășurare în R. Moldova! Detalii apare prima dată în Provincial.
14:40
Luni, 23 mai 2022, un grup de tineri și copii din Bălți au plecat într-o vizită în scop educațional, la Chișinău, organizată de subdiviziunile primăriei (DRP și DGAS și PF), în comun cu AO Comunitatea romilor din mun. Bălți „ȘATRO”. Beneficiarii vizitei au fost voluntarii Primăriei mun. Bălți, copiii de etnie romă și copiii din […] Post-ul (FOTO) Tinerii din Bălți – în vizită la Parlament și la Agenția Relații Interetnice! apare prima dată în Provincial.
14:10
Direcția Ocuparea Forței de Muncă Soroca (DOFM) are un nou sediu modernizat și accesibil populației, informează PROVINCIAL. Astfel, spațiul renovat este acomodat pentru toate serviciile de ocupare prestate de către cei cinci angajați ai instituției, oferindu-le posibilitatea de a interacționa eficient cu beneficiarii prin respectarea principiilor de front & back office. Pentru beneficiari a mai […] Post-ul Condiții moderne de deservire create pentru beneficiarii sediului din Soroca al ANOFM apare prima dată în Provincial.
13:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri, în incinta Muzeului Național de Arte a avut loc lansarea volumului „Identitățile Chișinăului. Arheologia urbană”, coordonatori – Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu, informează PROVINCIAL. Asfel, potrivit municipalității, la eveniment au participat: viceprimarul Angela Cutasevici, coordonatorii lucrării, Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu, autorii studiilor incluse în acest volum, reprezentanți ai […] Post-ul La Muzeul Național de Arte a avut loc lansarea volumului „Identitățile Chișinăului. Arheologia urbană” apare prima dată în Provincial.
13:10
În cadrul unei vizite în teritoriu întreprinsă de ASD, au fost verificate podurile în proces de reabilitare de pe traseele M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina și M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina. Conducerea Î.S. „Administrația de […] Post-ul (FOTO) Procesul de reabilitare a podurilor de pe traseele M1 și M5 – inspectat de conducerea ASD apare prima dată în Provincial.
12:30
Curtea de Conturi a Republicii Moldova, la data de 25 mai curent, a examinat Raportul auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2021 și Raportul auditului performanței Proiectului „Construcția penitenciarului din Chișinău”. Scopul auditului public extern a constat în oferirea unei asigurări rezonabile cu privire la faptul că rapoartele financiare […] Post-ul Curtea de Conturi a examinat Rapoartele financiare consolidate ale Ministerului Justiției și construcția penitenciarului din Chișinău apare prima dată în Provincial.
12:30
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel Gherciu a efectuat, miercuri 25 mai curent, o vizită de lucru în raionul Ștefan-Vodă, împreună cu Boris Boincean, directorul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, informează PROVINCIAL. Potrivit unui comunicat, scopul vizitei a fost de a examina starea culturilor cerealiere și a leguminoaselor producătoare de boabe, de […] Post-ul (FOTO) Vizită de lucru pe câmpurile agricole din raionul Ștefan-Vodă a Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare apare prima dată în Provincial.
12:10
În dimineața zilei de 26 mai, 168 de salvatori și pompieri cu 49 unități de tehnică au fost ridicați pe alarmă de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Efectivul Direcției situații excepționale Orhei și subdiviziunile acesteia din raioanele Telenești, Rezina și Șoldănești, dar și efectivul Direcției situații excepționale Hâncești  cu subdiviziunile din Cimișlia, Leova, […] Post-ul 168 de salvatori cu 49 unități de tehnică – ridicați pe alarmă pentru desfășurarea unui exercițiu de teren apare prima dată în Provincial.
12:10
Ofițerii Direcției Investigații Nord ai INI al IGP, sub conducerea oficiului „Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au descins cu percheziții la cinci persoane din Ocnița, de la care au ridicat droguri și sume impunătoare de bani. Perchezițiile au fost șase la număr și s-au desfășurat miercuri, de comun cu […] Post-ul Peste 130.000 dolari și alte sume impunătoare de bani – ridicate în Ocnița! Detalii apare prima dată în Provincial.
12:00
Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale noi din 29 mai 2022. În total, pentru cele 10 localități, vor fi tipărite 22 061 buletine de vot. Pentru alegerea primarilor în 8 localități urmează a fi tipărite, în total, 14 180 buletine de vot. Acestea se vor tipări pe hârtie opacă […] Post-ul CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale noi din 29 mai 2022 apare prima dată în Provincial.
11:50
În cadrul unei întrevederi de lucru dintre reprezentanții Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” și primarii localităților Selemet, Satul Nou și Mihailovca din raionul Cimișlia s-a discutat despre problemele întâlnite pe parcursul reabilitării drumului G122 M3 – Sagaidacul Nou – Satul Nou – Mihailovca – R26, sectorul km 5+140 – 18+080, informează PROVINCIAL. „Administrația Publică […] Post-ul ASD – întrevedere de lucru cu primarii localităților Selemet, Satul Nou și Mihailovca! Ce au discutat apare prima dată în Provincial.
10:10
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a lansat, acum două luni, un apel de colectare a informațiilor pentru inițierea construcțiilor locuințelor sociale. Apelul a fost destinat Autorităților Publice Locale, care au fost chestionate pentru colectarea informațiilor privind necesitatea construcției locuințelor sociale, azilurilor de bătrâni și reparația căminelor pentru elevi și studenți. Primăria mun. Soroca a completat chestionarul, […] Post-ul Reprezentant al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Iunona Lungul – vizită de lucru la Primăria Soroca! Ce a făcut apare prima dată în Provincial.
09:40
La data de 22 mai curent, Primăria orașului Cimișlia a organizat mult așteptatul eveniment “Ziua Sportivului și Ziua Recordurilor locale”,  la Stadionul orășenesc Cimișlia, cu un program bogat și divers, informează PROVINCIAL. “La eveniment ne-au onorat cu prezența maeștrii și veteranii în sport, la care primarul orașului Cimișlia Sergiu Andronachi le-a înmânat diplome de onoare […] Post-ul Primăria orașului Cimișlia a organizat evenimentul “Ziua Sportivului și Ziua Recordurilor locale”! Detalii apare prima dată în Provincial.
08:40
La 25 mai 2022, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Agenția Cehă de Dezvoltare și Primăria Municipiului Strășeni, privind implementarea Proiectului de ”Construcție a stației de epurare în Strășeni”, informează PROVINCIAL. Astfel, documentul prevede etapele de elaborare a documentației tehnice și de construcție a stației de epurare, la care vor fi conectate mai multe […] Post-ul Epurarea apelor uzate din Strășeni – un obiectiv al autorităților apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.