Provincial

Acum 6 ore
22:40
Pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC) sunt rezultatele preliminare ale alegerilor locale generale din țară, informează PROVINCIAL. Astfel, primele rezultate pot fi vizualizate selectând regiunea de pe hartă. Dina Roșca Post-ul Rezultatele preliminare ale alegerilor locale din întreaga țară! apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
21:30
Premierul Maia Sandu a mulțumit celor care s-au prezentat astăzi la vot, informează PROVINCIAL. „Vă mulțumim celor care ați ajuns astăzi la secțiile de votare. Le mulțumim concetățenilor noștri din afara țării care au mers să-și aleagă deputatul, dar și ceilalți din cele 3 circumscripții. Le mulțumim celor care au mers să-și aleagă deputații, primarii, […] Post-ul Premierul: Din perspectiva noastră, alegerile s-au desfășurat în condiții bune apare prima dată în Provincial.
21:10
Procesul de votare pentru alegerile locale generale, dar și alegerile parlamentare noi, s-a încheiat la ora 21:00, informează PROVINCIAL. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul alegerilor locale 41,66% (1 173 221 persoane) și-au exercitat dreptul la vot. Ce ține de municipiul Chișinău, la urne s-a prezentat 36,03% (229 513 persoane). Despre prezența la […] Post-ul Procesul de votare s-a încheiat! Care este prezența la urne! apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
20:00
Misiunea de Observare Promo-LEX a prezentat noi detalii privind alegerile locale generale și parlamentare noi, informează PROVINCIAL. În acest fel, Directorul de Program Promo-LEX, Pavel Postica, a anunțat despre primele 2 cazuri de intimidare a observatorilor. Totodată, au fost înregistrate 11 cazuri noi de afișaj electoral în raza secțiilor de votare. 12 cazuri noi de […] Post-ul Alegători – transportați spre secțiile de vot, comunică observatorii! apare prima dată în Provincial.
18:40
Către ora 18:00, la alegerile locale generale au participat peste 36% din alegători, transmite PROVINCIAL. Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) în Capitală au votat circa 30%. În contextul legislației electorale se consideră valabile alegerile locale dacă la ele au participat 1/4 din alegători. După închiderea secțiilor se va vedea în ce localități au fost validate […] Post-ul Peste 36% din cetățeni și-au exprimat dreptul la vot apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
15:00
Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor locale generale și parlamentare noi comunică despre 1 776 incidente până la ora 13:30, informează PROVINCIAL. În acest fel, au fost depistat 15 cazuri de agitație electorală, 9 cazuri de transportare a alegătorilor. Cel puțin 20 de persoane neautorizate în incinta secțiilor de votare și în raza de 100 de […] Post-ul Alegeri locale 2019! Ce incidente a depistat Promo-LEX apare prima dată în Provincial.
13:40
Către ora 13:00, peste 20% din alegători și-au exercitat dreptul la vot din numărul total de alegători, transmite PROVINCIAL. Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) În Chișinău au votat peste 14% din alegători. În privința alegerilor parlamentare noi, CEC informează că în circumscripția nr. 17, către ora 13:00, au votat 12 mii alegători, circumscripția nr. 33 […] Post-ul Peste 20% din alegători și-au exercitat dreptul la vot, anunță CEC apare prima dată în Provincial.
12:30
Agenția Servicii Publice informează că, până la ora 11:00, a eliberat deja 483 buletine de identitate provizorii pentru cei care doresc să voteze, transmite PROVINCIAL. Buletinele de identitate provizorii se eliberează gratis. Întreg procesul de solicitare și eliberare durează în mediu 15 minute. Amintim că, astăzi, toate centrele multifuncționale ale ASP sunt astăzi deschise și […] Post-ul Peste 400 buletine de identitate provizorii – eliberate alegătorilor! apare prima dată în Provincial.
11:30
Premierul Maia Sandu susține că a votat pentru că este un cetățean responsabil și îi pasă de cum va arăta Republica Moldova de acum încolo, informează PROVINCIAL. Maia Sandu a invitat toți cetățenii RM să meargă astăzi neapărat la vot. „Votul dvs. de astăzi ne poate ajuta să consolidăm lupta noastră împotriva sistemului  mafiot. Avem […] Post-ul Prim-ministrul, Maia Sandu: „Este foarte important să mergem la vot” apare prima dată în Provincial.
11:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exercitat dreptul la vot, informează PROVINICIAL. „Vreau să îndemn toți cetățenii Republicii Moldova – să fie astăzi activi, indiferent de localitatea unde locuiesc. Acest vot contează foarte mult”, a comunicat șeful statului. În același timp, Dodon s-a referit la alegerile locale din Chișinău. „Am votat pentru un primar profesionist. […] Post-ul Șeful statului: „Vreau să îndemn toți cetățenii R. Moldova – să fie activi, indiferent de localitatea unde locuiesc” apare prima dată în Provincial.
10:20
Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor locale generale și parlamentare noi a recepționat, către ora 08:30, 56 de rapoarte de incidente din partea observatorilor dislocați în teritoriu, transmite PROVINCIAL. Potrivit directorului de programe Promo-LEX, Pavel Postica, s-a atestat un caz de deschidere tardivă a secției de votare. „Practic s-a întârziat cu 40 de minute deschiderea […] Post-ul Promo-LEX, despre primele incidente în procesul votării apare prima dată în Provincial.
10:20
Agenția Servicii Publice (ASP) informează cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot că, astăzi, 20 octombrie 2019, în ziua desfășurării alegerilor parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale și a alegerilor locale generale, subdiviziunile teritoriale ASP activează de la 7:00 până la 21:00, transmite PROVINCIAL. Agenția Servicii Publice va elibera buletine de identitate provizorii în […] Post-ul Subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice, astăzi, vor activa. Programul! apare prima dată în Provincial.
09:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că la ora 07.00 au fost deschise cele 1 969 de secții de votare, organizate pentru desfășurarea alegerilor locale generale, transmite PROVINCIAL. Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3 761 de persoane, iar pentru 11 580 de mandate de consilier – 50 410 de […] Post-ul 3 761 de persoane – înregistrate în cursa pentru Primărie! apare prima dată în Provincial.
09:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că, până la ora 09:00, circa 69 572 de alegători s-au prezentat la unele de vot din țară, informează PROVINCIAL. Mai active sunt femeile, prezența lor la vot fiind 50, 75% (35 600 persoane). Totodată, 49, 25% (34 644 persoane) bărbați au venit să-și exercite votul. Amintim că, astăzi se […] Post-ul Prezența la vot în țară, către orele 9.00 apare prima dată în Provincial.
06:50
În Republica Moldova astăzi, 20 octombrie 2019, se desfășoară alegerile locale generale, dar și alegerile parlamentare noi în 4 circumscripții uninominale, informează PROVINCIAL. Potrivit CEC, în total la alegerile locale generale sunt înscriși în cursă 3 761 candidați la funcția de primar, componența de gen este următoarea: 2 742 (73%) sunt bărbați și 1 019 […] Post-ul Astăzi se desfășoară alegerile locale generale și alegerile parlamentare noi în 4 circumscripții uninominale apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:50
Viitorii Polițiști de Frontieră, actualii studenți și cursanți la Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, au depus Jurământul solemn al funcţionar public cu statut special – jurământul de credință Patriei și Sfântului Tricolor, informează PROVINCIAL. În cadrul Ceremoniei de depunere a Jurământului, au participat 62 de elevi înmatriculați în primul an de studii și 46 de cursanți […] Post-ul Eveniment important la Ungheni. Este vorba despre viitorii Polițiști de Frontieră (FOTO) apare prima dată în Provincial.
15:20
Prima grădiniță din țară de tip sanatorial, dotată cu cameră salină și piscină, a fost dată în exploatare sâmbătă, 19 octombrie, la Orhei. Acest proiect inedit și unic în Republica Moldova a fost realizat la grădinița Nr.6 din Orhei, instituție care nu a fost reparată de mai bine de 30 de ani, informează PROVINCIAL. Grădinița […] Post-ul La Orhei a fost inaugurată prima grădiniță din țară de tip sanatorial, dotată cu cameră salină și piscină apare prima dată în Provincial.
13:10
Săptămâna curentă au fost finalizate încă două cursuri de instruire pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice, organizate de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) în parteneriat cu Ministerul Finanțelor. Primul curs, cu genericul ”Introducere în finanțe publice”, a întrunit specialiști în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale, iar al doilea, dedicat […] Post-ul Cursurile organizate de CTIF și MF pentru specialiștii din finanțe publice – apreciate apare prima dată în Provincial.
08:00
Pasha Parfeni organizează un întreg festival la cetatea Bender, cu sprijinul Uniunii Europene. Legendara cetate va fi cucerită de muzică și dansuri, cedând în fața veseliei și distracției, informează PROVINCIAL. Formațiile Парусник și Ланжерон din stânga Nistrului vor urca pe aceeași scenă cu Pasha Parfeni Band, Sunstroke Project și Lidia Isac. Festivalul PLAI se va […] Post-ul Concert cu iz de izvar la cetatea Bender, susținut de formații de pe cele două maluri ale Nistrului apare prima dată în Provincial.
07:10
Astăzi – 19 octombrie, începând cu ora 14:00, Stadionul raional „Atlant” din municipiul Cahul va fi gazda celui de-al doilea turneu de fotbal trilateral între echipele reprezentative din țările vecine Republica Moldova, România și Ucraina, informează PROVINCIAL.   Competiţia este organizată cu scopul de a strânge relaţiile de bună vecinătate şi înfrăţire şi prin intermediul sportului şi anume fotbalul. […] Post-ul Stadionul municipiului Cahul – gazda turneului de fotbal „Cupa Înfrăţirii” apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
„Elevii și profesori de la Școala de Muzică din Orhei nu vor mai îngheța iarna. Autoritățile locale au început proiectul de schimbare a geamurilor de la această instituție, vechi de mai bine de jumătate de secol”. Aceasta se menționează într-un comunicat al Primăriei localității.  Geamurile sunt vechi din 1961, multe dintre ele se închid ermetic, […] Post-ul La Școala de Muzică din Orhei sunt schimbate geamurile. Proiectul este realizat de Primăria municipiului apare prima dată în Provincial.
14:50
Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigație au reținut un tânăr în vârstă de 20 de ani, locuitor a comunei Băcioi, fiind suspectat de răpirea unui automobil de model „Honda Insigna”, informează PROVINCIAL. Dispeceratul Inspectoratului sect. Centru, a fost alertat […] Post-ul Un tânăr din comuna Băcioi – riscă ani de închisoare pentru răpirea unui automobil apare prima dată în Provincial.
13:30
Femeile de afaceri de succes și cele care au adus schimbarea în comunitate prin exemplul și implicarea lor de lider au fost premiate pentru experiența lor în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de IDIS „Viitorul”, în cadrul concursul național „Istorii de succes la feminin”, informează PROVINCIAL. Concursul este parte a proiectului „Dezvoltare […] Post-ul Istoriile de succes ale femeilor din regiunile Moldovei – premiate. Află care sunt proiectele câștigătoare! apare prima dată în Provincial.
13:10
Candidatul Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” la șefia orașului Cimișlia, Sergiu Andronache, în cadrul unui interviu pentru PROVINCIAL.MD, a vorbit despre primele 3 acțiuni pe care le va realiza în funcție, de ce a ales să candideze, dar și despre alte aspecte. PROVINCIAL: De ce ați ales să candidați la șefia orașului? Sergiu […] Post-ul (INTERVIU) Candidat la șefia or.Cimișlia, Sergiu Andronache: Am simțit că oamenii vor o schimbare în oraș apare prima dată în Provincial.
12:40
Candidatul independent la șefia orașului Ungheni, Alexandru Ambros, în cadrul unui interviu pentru PROVINCIAL.MD, a susținut că, după 12 ani la cârma orașului, are numeroase proiecte în agendă, știe cum să deblocheze situația, în cazul în care va avea impedimente la nivel de Consiliu. Totodată, candidatul a vorbit și alte aspecte importante. PROVINCIAL: De ce […] Post-ul (INTERVIU) Candidat la șefia or.Ungheni, Alexandru Ambros: Îmi doresc să continui și să aduc la o finalitate logică proiectele apare prima dată în Provincial.
12:10
Candidatul Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS la șefia orașului Ialoveni, Victoria Marian-Bogos, în cadrul unui interviu pentru PROVINCIAL.MD, a vorbit despre cât de important este un partid „în spatele” unui primar, cine este concurentul în cursa electorală, dar și despre alte aspecte importante. PROVINCIAL: De ce ați ales să candidați la șefia orașului? […] Post-ul (INTERVIU) Candidat la șefia Ialoveni, Victoria Marian-Bogos: Juristul din mine și-a asumat că prea mult a fost nedreptățit orașul apare prima dată în Provincial.
12:00
Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Hârbovăț, r-nul Anenii Noi; Grădinița nr. 14 din or. Cahul; Grădinița din s.Tuzara, r-nul Călărași; Grădinița nr. 5 din or. Comrat și Școala Profesională din or. Orhei vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”, informează PROVINCIAL.    Astfel, Liceul Teoretic „Ion Creangă” […] Post-ul 5 instituții de învățământ din țară au beneficiat de granturi din partea Japoniei apare prima dată în Provincial.
11:50
Circa 200 de studenți de la 12 instituții de învățământ cu profil agricol din Republica Moldova, împreună cu reprezentanți ai sectorului privat, potențiali angajatori și parteneri de afaceri, inclusiv, cadre didactice de la instituțiile vizate, s-au reunit în cadrul unui Forum de discuții, pentru a aborda subiectul educației agricole din țara noastră în prezent și […] Post-ul Primul forum de discuții dedicat educației agricole a avut loc în Capitală apare prima dată în Provincial.
11:50
Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la șefia orașului Ungheni, Mihai Goian, în cadrul unui interviu pentru PROVINCIAL.MD, s-a referit la importanța unei echipe de consilieri, la situația actuală a orașului, dar și la alte aspecte. PROVINCIAL: De ce ați ales să candidați la șefia orașului? Mihai Goian: Am ales să candidez din nemulțumirea pe care o […] Post-ul (INTERVIU) Candidat la șefia or. Ungheni, Mihai Goian: Am demonstrat ani de-a rândul că sunt o persoană cu verticalitate apare prima dată în Provincial.
11:40
„Cel mai aprig concurent pentru mine este indiferența multor alegători, care nu ies la vot și de care depinde viitorul acestui oraș” – a declarat candidatul Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” la șefia orașului Cimișlia, Sergiu Andronache, în cadrul unui interviu pentru PROVINCIAL.MD. Privind situația la moment din localitate, candidatul a declarat: „Atât […] Post-ul Pretedent la șefia or.Cimișlia: „Cel mai aprig concurent pentru mine este indiferența multor alegători” apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.