Provincial

Acum 6 ore
14:10
Noul mecanism propus agricultorilor „Creditul Agricol de Urgență” a fost unul dintre subiectele principale pus în discuții, ieri, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu producătorii de cereale și cu reprezentanții acestora. S-a făcut o clarificare: mecanismul este creat din start cu prevederi ajustate la necesitățile agricultorilor, care au întârzieri la plata creditelor și care […] Post-ul La MAIA avut loc o nouă rundă de discuții cu agricultorii apare prima dată în Provincial.
14:10
Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Sergiu Gurin a efectuat o vizită de lucru în raionul Orhei. Oficialul s-a întâlnit cu reprezentanții Direcției Generale Educație a Consiliului raional și a vizitat Colegiul Pedagogic ,,Vasile Lupu”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” și Centrul de Tineret din mun. Orhei. În cadrul ședinței cu reprezentanții Direcției Generale […] Post-ul Secretarul de stat Sergiu Gurin a vizitat mai multe instituții educaționale din raionul Orhei apare prima dată în Provincial.
13:50
În urma „Cupei de Iarnă” organizată de Federația Moldovenească de Fotbal, după un parcurs intens în cadrul acestui turneu, echipa antrenată de Alexandr Gheorghiev, CF Univer s-a ales cu golgheterul primei ediții a competiției. Numele acestuia este Eugeniu Borovschii. De mic copil Eugeniu Borovschii a iubit fotbalul, jocul care mereu îl face fericit. A venit […] Post-ul Povestea golgheterului turneului „Cupa de Iarnă” apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:10
Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a făcut totalurile proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL) în cadrul unei ședințe comune a Comitetului Director al Acțiunii finanțată de Uniunea Europeană și a Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL. Proiectul a oferit sprijin autorităților locale din țara noastră în îmbunătățirea serviciilor publice locale […] Post-ul GIZ a făcut totalurile proiectului Modernizarea serviciilor publice locale apare prima dată în Provincial.
17:00
Primăria Chișinău anunță că vor fi organizate târguri tematice în sectoarele capitalei. Sectorul Râșcani Târgul de weekend a producătorilor autohtoni pe str. Miron Costin 13/1 (lângă Scuar) la 24 – 25.02.2024, organizat în colaborare AO „Perspectiva”. Târgul de ,Dragobete se va desfăşura până la 29.02.2024, în incinta Complexului Memorial ,,Feciorilor Patriei-Sfântă Amintire”. Sectorul Buiucani Sâmbătă […] Post-ul Târguri tematice în sectoarele capitalei apare prima dată în Provincial.
16:10
Procedurile de depunere a dosarelor de finanțare la Fondul rezidențial de eficiență energetică au fost unul dintre subiectele principale abordate în cadrul vizitei de lucru a ministrului Energiei, Victor Parlicov, în raionul Leova. În cadrul întâlnirii cu primarii, reprezentanții serviciilor deconcentrate și a mediului de afaceri, ministrul a informat că blocurile multietajate vor fi selectate […] Post-ul Ministerul Energiei a discutat cu primarii și businessul din Leova apare prima dată în Provincial.
15:50
Ieri, în municipiul Bălți, Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a desfășurat o nouă Lecție Olimpică. Evenimentul a reunit elevi de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Colegiul Politehnic din Bălți, Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Colegiul de medicină din Bălți. Cu un accent deosebit pe promovarea sportului și a Mișcării Olimpice, CNOS a subliniat importanța […] Post-ul Promovarea valorilor olimpice și a unui stil de viață sănătos în mun. Bălți apare prima dată în Provincial.
15:40
Site-ul FMF vă prezintă totalurile primei ediții a turneului Cupa de Iarnă. Câștigătoare a devenit, surprinzător, CF Saksan, echipa din sudul Moldovei, care evoluează în Liga 1, a doua valorică a campionatului Republicii Moldova. Asta chiar dacă la turneu au jucat și 4 formații din Super Ligă.  Cunoscută inițial ca CF Sucleia, echipa din Ceadîr […] Post-ul Cupa de Iarnă. Totalurile competiției apare prima dată în Provincial.
15:40
Irina Vlah, președintele „Platformei Moldova”, a avut, la Istanbul, Turcia, o întâlnire cu cetățenii moldoveni stabiliți acolo. „Întâlnirea cu concetățenii noștri mi-a întărit convingerea că patria noastră are viitor. Mulți dintre compatrioții noștri care trăiesc în Istanbul și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul dacă voturile lor vor fi luate în considerare, ceea ce subliniază necesitatea […] Post-ul Irina Vlah, după întâlnirea de la Istanbul cu cetățenii moldoveni: „E important că mulți se gândesc la întoarcerea acasă, dar…” apare prima dată în Provincial.
15:20
Consiliul raional Ialoveni s-a întrunit astăzi, 23 februarie, în ședință ordinară, unde au fost examinate și aprobate 30 de subiecte, printre care și participarea Consiliului raional în calitate de membru fondator la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Durabilitate prin solidaritate”, ce va fi formată din reprezentanții autorităților administrației publice locale de nivelul, pentru facilitarea accesării […] Post-ul Ședința ordinară a Consiliului raional Ialoveni: 30 de subiecte au fost examinate și aprobate apare prima dată în Provincial.
15:10
La data de 22 februarie 2024, într-o atmosferă plină de energie și competitivitate, s-a desfășurat Finala Concursului „Starturi Vesele”, cu genericul „Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă”, având ca obiective principale formarea deprinderilor de a practica sistematic exercițiile fizice, cultivarea unui mod sănătos de viață, motivarea elevilor pentru implicarea în activități sportive și dezvoltarea sportului […] Post-ul La Cahul a avut loc finala Concursului Starturi Vesele „Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă” apare prima dată în Provincial.
15:10
Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău a depus, astăzi, o plângere la Consiliul pentru egalitate cu privire la afirmațiile de discriminare și denigrare spuse de Corneliu Pântea, consilier municipal, în adresa președintei fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău din 2 și 8 februarie 2024, informează PROVINCIAL.  „Noi […] Post-ul PAS din CMC a depus plângere: În adresa colegei noastre, Zinaida Popa, au fost făcute declarații discriminatorii apare prima dată în Provincial.
14:40
În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 30 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. În total focul a compromis peste 110 ha de teren din raioanele Ialoveni, Soroca, Șoldănești, Cahul, Călărași, Căușeni, Edineț, Ungheni, Cimișlia, Telenești, Sângerei, Fălești, Rîșcani, Ștefan-Vodă, Orhei, dar și UTA Găgăuzia. […] Post-ul Peste 110 ha de teren au fost compromise de incendiile de vegetație în ultimele 24 de ore apare prima dată în Provincial.
14:30
Începând cu data de 26 februarie până la 8 martie 2024, pe piaţa Vasile Alecsandri din Bălți, va fi organizat expo-târgul „Mărțișor-2024”, unde vor fi realizate mărțișoare, suvenire, flori și baloane. Activitatea de comerț în perioada expo-târgului se va desfășura fără depunerea notificărilor de inițiere a activității de comerț. Regimul de lucru a expo-târgului se […] Post-ul Expo-târg „Mărțișor-2024” la Bălți apare prima dată în Provincial.
14:20
Și-a perfectat un permis de conducere în Rusia, fiind convins că actul este unul veridic, iar la frontieră i-a fost ridicat pe motiv că e falsificat. În punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut a fost identificată persoana, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astăzi, 23 februarie 2024, pentru formalitățile de control s-a apropiat […] Post-ul Șofer de peste cinci ani cu permisul de conducere falsificat apare prima dată în Provincial.
14:20
Într-un efort continuu de modernizare a sectorului agricol, este lansată faza de testare a Registrului fermierului. Acesta este un sistem informațional complex despre fermierii din Republica Moldova și activitățile lor agricole, dezvoltat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu susținerea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei. Obiectivul principal al Registrului fermierului este de a crea o bază […] Post-ul În Republica Moldova are loc faza de testare a Registrului fermierului apare prima dată în Provincial.
14:20
Mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM „RTEC”). Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor […] Post-ul CNA desfășoară percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice. Sunt vizate persoane din cadrul Regiei Transport Electric din Chișinău apare prima dată în Provincial.
14:10
În prima etapă a competiției „Viitorul”, în cel de al 3-a meci, s-au duelat formațiile FC Sheriff – CS Dacia Buiucani. Meciul s-a încheiat cu scor alb, 0-0. Partida a fost jucată pe stadionul Complexului Sportiv Sheriff din Tiraspol. Amintim că turneul național „Viitorul” este una dintre cele mai cunoscute competiții la nivel de juniori, […] Post-ul Turneul „Viitorul” 2024. FC Sheriff – CS Dacia Buiucani 0-0 apare prima dată în Provincial.
11:00
Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI, în comun cu procurorii din Cantemir, au destructurat un grup infracțional specializat în comercializarea substanțelor narcotice în proporţii mari. Cei trei suspecți, printre care doi minori, originari din raionul Cantemir, ar fi pus în circulație droguri de tip marijuana și Ecstasy. În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților au […] Post-ul Droguri în valoare de circa 100 mii de lei, ridicate de polițiști apare prima dată în Provincial.
11:00
Șefa statului s-a întâlnit cu mai mulți artiști și oameni de cultură, cu care a discutat despre referendumul privind calea europeană a Republicii Moldova. Președinta Maia Sandu a subliniat rolul important pe care îl au oamenii din domeniul culturii pentru susținerea parcursului european al țării, prin promovarea valorilor naționale și cele europene prin cărți, muzică […] Post-ul Maia Sandu a discutat cu mai mulți oameni de cultură despre referendumul privind aderarea la UE apare prima dată în Provincial.
11:00
Secretarul de stat Andrian Digolean a întreprins o vizită de lucru în raionul Șoldănești, unde a avut întrevederi cu reprezentanții sectorului agroindustrial. Provocările și oportunitățile ce stau în fața dezvoltării sectorului, au fost subiectele principale a discuțiilor. Andrian Digolean a evidențiat importanța cooperării pentru dezvoltarea durabilă a afacerilor, a vorbit despre politicile elaborate de minister […] Post-ul Secretarul de stat Andrian Digolean a întreprins o vizită de lucru în raionul Șoldănești apare prima dată în Provincial.
10:40
Ministrul Andrei Spînu s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Taraclia. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu primarii localităților din raion și cu alți reprezentanți ai administrației publice locale, ministrul a discutat despre dezvoltarea satelor, despre proiectele implementate și a răspuns la întrebările acestora. Implementarea proiectelor în cadrul Programului Național „Satul European” […] Post-ul Andrei Spînu, în raionul Taraclia: vom munci în continuare pentru a face viața mai bună în localitățile noastre apare prima dată în Provincial.
10:40
Grupul de companii Trans-Oil a venit cu unele precizări referitor la informaţiile apărute în presă din care ar reieşi că este proprietar al Portului Giurgiuleşti, informează PROVINCIAL. Potrivit Grupului, „aceste informaţii au la bază o eroare de redactare, în realitate Trans-Oil fiind proprietar doar al unui obiectiv din portul Giurgiuleşti. În momentul în care a […] Post-ul Trans-Oil – precizări: În realitate Trans-Oil e proprietar doar al unui obiectiv din Portul Giurgiuleşti apare prima dată în Provincial.
10:10
În jur de 3840 de locuitori ai satului Ermoclia, raionul Ștefan-Vodă, au apă potabilă la robinet, datorită unui proiect realizat în cadrul Programului „Satul European”. În localitate au fost instalate două turnuri de apă, reabilitate două sonde, dar și construită o rețea de apeduct, cu o lungime de 1,866 de km, care a permis prelungirea […] Post-ul Locuitorii satului Ermoclia, raionul Ștefan-Vodă, au apă potabilă la robinet apare prima dată în Provincial.
09:40
Grație eforturilor procurorilor, la 20 februarie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane minore (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de […] Post-ul A violat o minoră în pădure după ce au consumat împreună droguri apare prima dată în Provincial.
09:40
Aliona Rusnac, Secretar de Stat al Ministerul Mediului, Gheorghe Boghean, administratorul Întreprinderii Silvice Cahul și Maria Moisa, administratorul Întreprinderii Silvice Iargara, au efectuat o vizită de lucru în raionul Cantemir pentru a discuta cu aleșii locali, referitor la prioritățile ministerului pentru anul 2024, dar și despre problemele cu care se confruntă primarii în domeniul mediului. Primarii […] Post-ul Aliona Rusnac, Secretar de Stat al Ministerul Mediului în ședință cu primarii din raionul Cantemir apare prima dată în Provincial.
08:00
Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a avut o întrunire cu reprezentanții administrației publice locale de gradul I și II, precum și cu cei ai Serviciilor publice desconcentrate în raionul Anenii Noi. Printre subiectele abordate în cadrul acestei vizite au fost – prioritățile Ministerului Mediului pentru anul 2024, inclusiv în procesul de Integrare Europeană, Planificarea privind gestionarea […] Post-ul Ministrul Mediului, la Anenii Noi: Pentru atingerea obiectivelor propuse este nevoie de o colaborare eficientă apare prima dată în Provincial.
07:30
La 22 februarie curent, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Radu Musteața, împreună cu directorul general adjunct, Alexandru Manciu, au efectuat o vizită de lucru în raionul Călărași. Conducerea Agenției s-a întrunit pentru discuții cu autoritățile administrației publice locale, serviciile pudice desconcentrare, precum și fermierii din acest raion. Prima parte a vizitei […] Post-ul ANSA s-a întâlnit cu operatorii din domeniul agroalimentar din raionul Călărași apare prima dată în Provincial.
07:10
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, asistat de directoarea adjunctă a Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, Diana Coșalîc, a efectuat ieri, 22 februarie o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde a avut o întrevedere cu administrația raionului, primarii localităților, agenții economici, producătorii agricoli și serviciile publice desconcentrate. În cadrul […] Post-ul Vladimir Bolea a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Drostal” și Primăria orașului Sângerei au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea contractului a avut loc joi, 22 februarie 2024, în incinta […] Post-ul Va fi implementat proiectul “Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia” apare prima dată în Provincial.
16:10
Biroul de Reintegrare al Guvernului a emis un comentariu urmare a informațiilor, care circulă în spațiul public, privind evenimentul preconizat la Tiraspol pentru data de 28 februarie. „Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, […] Post-ul Comentariul Biroului politici de reintegrare cu privire la unele informații vehiculate în spațiul public apare prima dată în Provincial.
15:50
Încă o viață a fost salvată datorită transplantului hepatic la IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Este vorba despre o pacientă de 50 de ani, care „s-a născut a doua oară”, având un dublu transplant de ficat. Femeia a fost diagnosticată cu ciroză hepatică în stadiu terminal, iar transplantul a fost singura opțiune de salvare. ”Prima dată […] Post-ul O pacientă, salvată de medici datorită transplantului hepatic la IMSP SCR „Timofei Moșneaga” apare prima dată în Provincial.
15:40
Deputații Petru Jardan, Marina Tauber, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Reghina Apostolova au depus o sesizare la Curtea Constituțională în care cere „controlul constituționalității omisiunii de a emite Decretul Președintelui Republicii Moldova privind confirmarea Guvernatorului (Bașcanului) Găgăuziei (Gagauz-Yeri) în funcția de membru al Guvernului”. În sesizare se menționează că, „Președintele Republicii Moldova deliberat și nemotivat refuză […] Post-ul Evghenia Guțul așa și n-a fost numită, prin decret prezidențial, membru al Guvernului apare prima dată în Provincial.
15:20
Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde o vizită de lucru în raionul Strășeni, unde, în ultimii ani, au fost implementate mai multe proiecte de dezvoltare locală, menite să creeze condiții bune de trai pentru oameni. Localitățile din raionul Strășeni au beneficiat de fonduri de stat, accesate prin programele Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Oficiului […] Post-ul Dorin Recean, la Strășeni: „Prioritatea administrației publice locale este utilizarea eficientă a banului public, în folosul cetățenilor” apare prima dată în Provincial.
15:20
129 de cartușe de calibrul 12 mm, deținute ilegal, o armă lungă cu glonț produsă de Uzina de arme Tula de model TOZ-99 de calibrul 22 Lr, cu semne de modificări în construcție pe care este asamblată o lunetă de model Pulsar, precum și o armă lungă cu glonț de model CZ-550, calibrul 7, 62 […] Post-ul Muniții și arme adaptate pentru braconaj, ridicate de polițiști în sudul țării apare prima dată în Provincial.
15:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la deschiderea Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”. Evenimentul, aflat la a doua ediție, este organizat sub auspiciul Familiei Regale a României și reunește numeroși oameni de afaceri din Republica Moldova, România, Polonia și Italia. La inaugurare au fost prezenți premierul Dorin Recean și […] Post-ul Igor Grosu, la Forumul Economic de la Chișinău: „Dragi investitori, vă rugăm să aveți încredere și să investiți în Republica Moldova” apare prima dată în Provincial.
15:10
Îmbunătățirea managementului instituțional, elaborarea metodologiei de finanțare a școlilor sportive, debirocratizarea instituțiilor, elaborarea sistemului informațional al managementul în sport precum și elaborarea unui curriculum pentru toate probele sportive au fost principalele subiecte discutate de Sergiu Gurin, secretarul de stat pe domeniul tineret și sport, în cadrul unei  întruniri cu reprezentanți ai școlilor sportive din țară. […] Post-ul Perspectivele de modernizare a școlilor sportive, pe agenda MEC apare prima dată în Provincial.
15:10
Noaptea precedentă, angajații Poliției de Frontieră au raportat un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a țării, cu documentarea a opt cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca.  Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, […] Post-ul Opt migranți ucraineni, descoperiți în cadrul unei intervenții la frontieră apare prima dată în Provincial.
15:10
Membrii Partidului Social Democrat European (PSDE) au participat astăzi la sesiunea de training organizată de Institutul Republican Internațional (IRI). În cadrul instruirii, reprezentanții Organizațiile Teritoriale ale PSDE au avut posibilitatea să afle multe despre dezvoltarea și consolidarea structurilor partidului, pregătirea strategică pentru viitoarele exerciții electorale, precum și aplicarea celor mai bune practici și abordări inovatoare […] Post-ul Membrii PSDE au participat la trainingul organizat de IRI: Experiența acumulată va fortifica echipele social-democrate din teritoriu apare prima dată în Provincial.
15:00
Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a venit cu un comentariu referitor la modificările legislative ce prevăd că UTA Găgăuzia va trebui să restituie impozite și taxe pe valoare adăugată din propriul buget.  „Pentru oamenii, care înțeleg foarte bine la ce vor duce acțiunile Maiei Sandu de a aprinde spiritele în Găgăuzia și regiunea transnistreană, fac […] Post-ul Ion Chicu: Evident, bugetul local al UTA Găgăuzia nu are cum rezista acestei presiuni financiare – acesta e motivul protestelor apare prima dată în Provincial.
14:40
Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, a invitat locuitorii din toată țara să viziteze o nouă atracție turistică inaugurată în municipiu la inițiativa lui Ilan Șor. Ea se referă la Grădina Publică din Orhei, faima căruia, datorită designului său excepțional și unic, a depășit chiar și granițele țării. „Vreau să vin cu un îndemn pentru locuitorii […] Post-ul Primarul Tatiana Cociu invită cetățenii din toate colțurile țării să viziteze noua atracție turistică a municipiului Orhei apare prima dată în Provincial.
14:10
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Glodeni, informează PROVINCIAL. În agenda vizitei, după întâlnirea cu conducerea și efectivul Inspectoratului de Poliție Glodeni, Dl Ministru MAI a participat în cadrul unei ședințe cu prezența conducerii raionului, reprezentantul Guvernului în teritoriu, primari, veterani MAI, reprezentanți din cadrul serviciilor subordonate MAI […] Post-ul Adrian Efros, vizită de lucru în raionul Glodeni apare prima dată în Provincial.
13:40
În perioada 19-21 februarie curent, CR Strășeni a fost onorată cu o vizită de studiu a delegației venită din Județul Gorj, în cadrul Proiectului transfrontalier: „MICI, ISTEȚI ȘI VOINICI”. În urma unui parteneriat strâns dintre Direcția generală educație și Inspectoratul Școlar Județean, au fost vizitate 8 instituții de educație timpurie din municipiu și din satele […] Post-ul Delegația din județul Gorj a vizitat raionul Strășeni apare prima dată în Provincial.
13:10
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență. MEC s-a autosesizat cu privire la acest caz pe data de 14 […] Post-ul Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, Leova care ar fi lovit un elev a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei apare prima dată în Provincial.
12:30
Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, a ținut un discurs în cadrul celui de-al 27-lea Summit Economic Eurasiatic de la Istanbul, o platformă internațională la care participă peste 300 de personalități marcante din 40 de state. Tema discursului său, rostit în limba engleză, a fost „Devalorizarea drepturilor pe timp de criză. Republica Moldova se confruntă cu […] Post-ul Irina Vlah – apel către comunitatea internațională pentru prezidențiale: Sunt sigură că o astfel de atenție va fi un factor care va reduce riscul încălcării drepturilor omului apare prima dată în Provincial.
12:10
Traseul Leușeni la moment este blocat de către fermierii cu tehnică agricolă, care au reluat astăzi protestele, informează PROVINCIAL.  Poliția se află la fața locului pentru redirecționarea și fluidizarea transportului. „Acțiunile necomunicate ale organizatorilor despre intenția de blocare creează incomodități repetate celorlalți cetățeni”, a comunicat Poliția. Post-ul Traseul Leușeni la moment este blocat de către fermierii cu tehnică agricolă, care au reluat protestele apare prima dată în Provincial.
11:40
Sezonul 2023/24 al Amoligii revine din 14 martie pe Arena „La Izvor” din Chișinău, cu ultimele 3 etape ale fazei I-a a competiției. Faza a doua a campionatului este programată pentru 4, 11 și 15 aprilie cu meciurile din play-off. Programul meciurilor etapei a 12-a: FC Victoria Chișinău – FC Volta (18:30) FC Moldovatransgaz – […] Post-ul Amoliga revine din 14 martie apare prima dată în Provincial.
11:10
Conform Metodologiei tarifare actuale, pentru fiecare dintre cele 12 întreprinderi de distribuție a gazelor naturale ale grupului „Moldovagaz” în calitate de persoane juridice independente, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) aprobă tarife de distribuție pentru rețelele de înaltă, medie și joasă presiune (N.B. – la ultimă categorie sunt racordați toți consumatorii casnici (gospodării) și […] Post-ul „Moldovagaz” explică de ce diferă tarifele de distribuție a gazelor naturale de la diferite întreprinderi apare prima dată în Provincial.
11:10
Consultările cu societatea civilă pe marginea organizării referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană au continuat la Președinție. Astfel, la discuții au fost invitați mai mulți directori, profesori, învățători și educatori de la instituțiile de învățământ din țară. Președinta Maia Sandu a subliniat că tinerii merită să aibă un viitor în libertate, în marea […] Post-ul Maia Sandu, discuții cu profesorii despre referendumul pentru aderarea Moldovei la UE apare prima dată în Provincial.
11:00
Blocul proeuropean alcătuit din partidele Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) cere demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, din cauza incompetenței și a incapacității de a rezolva problema fermierilor. Potrivit formațiunilor, tergiversarea unui dialog constructiv și în interesul politicilor naționale de susținere a domeniului agriculturii, într-o țară prin […] Post-ul Blocul proeuropean cere demisia ministrului Agriculturii apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.