Provincial

Acum 12 ore
09:10
Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au organizat seminare de instruire pentru inspectorii teritoriali, informează PROVINCIAL. „În scopul executării prevederilor Legii despre semințe nr. 68 din 05.04.2013 în domeniul producerii, controlului, certificării și comercializării semințelor și materialului săditor, pentru dezvoltarea competenților profesionale a inspectorilor subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor responsabili pentru controlului semincer, în […] Post-ul Specialiștii ANSA au organizat seminare pentru inspectorii teritoriali apare prima dată în Provincial.
08:10
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, recent, a vizitat o serie de întreprinderi agroindustriale din raionul Comrat. Administratorii gospodăriilor au informat Bașcanul despre starea primului grup de culturi agricole. Prima vizita a Bașcanei a fost la “BASCALEAN AGRO” SRL. Această fermă agricolă a semănat 647 de hectare cu culturi de iarnă. Specialiștii companiei au introdus o nouă […] Post-ul Mai multe întreprinderi agroindustriale din raionul Comrat – vizitate de Bașcanul Găgăuziei apare prima dată în Provincial.
07:10
Cea mai mare problemă cu utilizarea paharelor de unică folosință este că acestea sunt făcute să dureze pentru o singură utilizare. O mulțime de energie este creată și eliminată doar pentru o cafea care se bea în mai puțin de o oră. Producția de pahare de hârtie se bazează în mare măsură pe resursele naturale. […] Post-ul Paharele comestibile – o soluție gustoasă și prietenoasă mediului apare prima dată în Provincial.
Ieri
11:00
Fondată în 2018, prin fuziunea Fiscservinform și Vamservinform, Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (I.P. „CTIF”) își orientează activitatea pe direcțiile de proiectare, dezvoltare, implementare și mentenanță a sistemelor informaționale, de administrare a infrastructurilor info-comunicaționale, precum și de acordare a suportului în domeniile: finanțe publice, achiziții publice, fiscal, vamal (cursuri de instruire, suport […] Post-ul (INTERVIU) Dumitru Guzun, Șeful secției proiectare sisteme și servicii: „Nu există altă instituție cu mai multe proiecte, decât sunt la I.P. „CTIF”” apare prima dată în Provincial.
10:00
Sute de polițiști din toată țara au donat sânge și plasma, în cadrul campaniei naționale de donare voluntară a sângelui cu genericul „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ”, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual, la 14 iunie. „Este un gest mic cu o semnificație mare pentru susținerea societății, dar […] Post-ul Campanie națională: Sute de polițiști din toată țara au donat sânge și plasma apare prima dată în Provincial.
09:10
„După ce, în luna noiembrie 2020, la Ungheni a fost redeschisă, după o reparație capitală, Grădinița „Delia” din cartierul Ungheni Vale, în anul curent atenția Primăriei municipiului Ungheni s-a îndreptat spre Grădinița „Tereza Sobolevschi” din cartierul Dănuțeni”, comunică reprezentanții Primăriei municipiului Ungheni, informează PROVINCIAL. Grație Proiectului „Sprijinirea dezvoltării copiilor în unitățile preșcolare din municipiul Ungheni”, […] Post-ul Grădinițele din municipiul Ungheni – în atenția autorităților apare prima dată în Provincial.
08:10
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au efectuat o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare Centru, pentru a se documenta în privința unui șir de proiecte de dezvoltare regională implementate de ADR Centru.  Însoțiți de reprezentanți Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, membrii CRD Nord au vizitat satul Costești din raionul Ialoveni, Municipiul […] Post-ul Regiunea Centru a găzduit o delegație formată din membrii CRD Nord apare prima dată în Provincial.
07:10
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, spune că timp de un an și jumătate Primăria a realizat proiecte în Țînțăreni care au fost promise de unii încă din anul 2010. Recent, adaugă edilul, a avut o ședință la Țînțăreni cu consilierii din localitate. „Am discutat despre acele angajamente luate de către Primăria Chișinău față de locuitorii […] Post-ul Angajamentele luate de Primăria Chișinău față de locuitorii din Țînțăreni! Primarul Ceban enumeră apare prima dată în Provincial.
11 iunie 2021
18:50
În cadrul „Vinarium International Wine Contest 2021” Vinăria „Cricova” SA a obținut 2 medalii de aur, transmite PROVINCIAL. Vinurile premiate sunt spumantul clasic roz brut și rose-ul nou lansat – Rară Neagră Edition. „Hai să sărbătorim împreună acest succes pe note de rosé!”, menționează „Cricova”. Cristina Parfeni Post-ul Două spumante Cricova au obținut medalia de aur apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
Un bărbat din nordul republicii a fost condamnat la detenție pe viață după ce doi ani la rând și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, rămase în grija sa. Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocnița i-a demonstrat vina pentru trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală. Potrivit probatoriului, în […] Post-ul Un bărbat din nordul republicii a fost condamnat la detenție pe viață apare prima dată în Provincial.
15:20
32 de locuințe sociale destinate familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari publici şi persoanelor cu dizabilități, au fost date în folosință, astăzi, în raionul Cahul, scrie PROVINCIAL. Apartamentele sociale din Cahul au fost construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Valoarea proiectului este de 920 mii de euro. 64 la sută din […] Post-ul Un bloc locativ cu apartamente sociale – a fost dat în folosință în raionul Cahul apare prima dată în Provincial.
14:50
Centrul de Apel din cadrul Instituției Publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (I.P. „CTIF”) oferă consultanță și asistență continuă contribuabililor în domeniul legislației fiscale și suport tehnic în utilizarea sistemelor informaționale, suport tehnic pentru funcționarii publici, precum și consultanță în domeniile fiscal și achiziții publice. Întrebările pe toate filierele sus menționate își găsesc răspuns […] Post-ul Centrul de Apel CTIF oferă asistență și consultanță contribuabililor apare prima dată în Provincial.
14:30
Singurul punct de trecere a frontierei nefuncțional până acum în contextul pandemiei, Lipcani-Rădăuți Prut, se redeschide traficului transfrontalier, informează PROVINCIAL. Astfel, începând cu ziua de mâine, 12 iunie 2021, ora 08:00, va fi restabilit traficul atât pentru persoane, cât și pentru transportul de marfă. În continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse […] Post-ul Punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut își reia activitatea apare prima dată în Provincial.
14:20
Doi polițiști de la sud au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B, transmite PROVINCIAL. Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi susținut că au influență […] Post-ul CNA a reținut doi polițiști din sudul țării apare prima dată în Provincial.
13:50
Poliția de Frontieră, împreună cu Moldova Trail Run Club invită doritorii să participe la maratonul dedicat Zilei Poliției de Frontieră, fiind o premieră absolută pentru Republica Moldova, transmite PROVINCIAL. Evenimentul sportiv va fi organizat la Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni, în data de 12 iunie. Startul va fi dat la ora 08:00, iar premierea este […] Post-ul Maraton la sectorul Poliției de Frontieră din Leușeni apare prima dată în Provincial.
13:20
Un modul multifuncțional specializat a fost construit pe locul unui depozit vechi, situat pe teritoriul filialei „Strășeni-Gaz”, care face parte din întreprinderea de distribuție a gazelor naturale „Ialoveni-Gaz”. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fosta clădire a fost ridicată în anii 30 ai secolului trecut, era într-o stare extrem de uzată și nu îndeplinea […] Post-ul Investiții în îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații din ramura gazelor naturale apare prima dată în Provincial.
12:50
„Astăzi la Centrul municipal de vaccinare mi-am administrat prima doză de vaccin, AstraZeneca”, anunță Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează PROVINCIAL. „Nu uităm, medicii spun că fiecare vaccin disponibil este eficient. Procedura de vaccinare a durat maxim 15 min. M-am bucurat să văd și alţi cetăţeni care au venit să administreze serul”, notează edilul, pe […] Post-ul Primarul Capitalei s-a vaccinat împotriva COVID-19 apare prima dată în Provincial.
12:20
Clădirea Liceului Teoretic „Matei Basarab” din oraşul Basarabeasca este eficientizată energetic în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud.  Culesov Maria – director ADR Sud, alături de specialiștii secției managementul integrat al proiectelor, a efectuat o vizită de monitorizare în teren pentru a verifica cum decurg lucrările de […] Post-ul Condiții mai bune de învățare în valoare de peste 25 milioane de lei pentru elevii din raionul Basarabeasca apare prima dată în Provincial.
11:50
Specialiști în monitorizarea proiectelor ai ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I – comuna Cuhnești și comuna Balatina”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Echipa de monitorizare s-a deplasat la șantierul stației de tratare a […] Post-ul Lucrări de construcție-montaj a sistemului de alimentare cu apă potabilă din Prut a comunelor Cuhnești și Balatina apare prima dată în Provincial.
11:20
Un băiat de 12 ani din orașul Comrat a ajuns ieri seara la spital în urma unui accident rutier. „Minorul era la volanul unui cvadrociclu, sub supravegherea părinților, mai mult chiar ei îi acordau lecții de șofat”, comunică reprezentanții Poliției. Din lipsă de experiență, copilul a făcut o manevră bruscă de reîntoarcere și s-a inversat. […] Post-ul Un minor din Comrat a ajuns la spital după o manevră bruscă cu un vehicul apare prima dată în Provincial.
11:10
Raportul auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Finanțelor încheiate la 31 decembrie 2020 a fost examinat, la 10 iunie curent, de Curtea de Conturi a Republicii Moldova, în cadrul unei ședințe online, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Scopul auditului a constat în  oferirea unei asigurări rezonabile cu privire la faptul […] Post-ul CCRM a examinat rapoartele financiare consolidate ale Ministerului Finanțelor apare prima dată în Provincial.
10:50
Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, cele 2 puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Buiucani, str. Alba Iulia, stația terminus, iar autobuzul se va deplasa în orașul Vatra, str. Ștefan Vodă, 56 (în preajma magazinului „Linella”. Cetățenii au posibilitatea […] Post-ul Locuitorii mun.Chișinău au posibilitatea de a se imuniza: Autobuzul se va deplasa, astăzi, în orașul Vatra apare prima dată în Provincial.
10:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță concurs pentru ocuparea funcției de director în cadrul a mai multe instituții de învățământ profesional tehnic, informează PROVINCIAL. Astfel se caută director la: Școala Profesională nr. 2, mun. Chișinău; Școala Profesională, com. Alexăndreni, r-nul Sîngerei; Școala Profesională s. Corbu, r-nul Dondușeni; Școala Profesională, or. Ungheni. La concurs pot participa […] Post-ul Mai multe școli profesionale din țară au rămas fără directori. Ministerul anunță concurs apare prima dată în Provincial.
10:10
Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), precipitațiile abundente cu grindină înregistrate în ultimele zile pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. În localitățile Arionești și Țaul din raionul Dondușeni ploaia a distrus 40 ha de livezi de măr, iar în satul Regina Maria din […] Post-ul Precipitațiile au afectat culturile agricole din mai multe localități apare prima dată în Provincial.
10:10
A fost dat startul înregistrării participanților la Tabăra parlamentară online, dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-18 ani. Înregistrarea la tabără are loc pe pagina oficială de FACEBOOK a Parlamentului Republicii Moldova și va dura până pe 20 iunie curent. Evenimentul se va desfășura în perioada 28 iunie – 2 iulie și va include sesiuni pentru trei […] Post-ul Start înregistrării la Tabăra parlamentară online apare prima dată în Provincial.
07:10
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Leonid Oleinicenko, președintele Federației de Fotbal (FMF) din Republica Moldova. În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitățile de utilizare a noului complex sportiv, construit la Comrat cu sprijinul conducerii Republicii Turcia, pentru desfășurarea meciurilor de fotbal ale Campionatului Moldovei. Arena este proiectată pentru 5 mii de spectatori și […] Post-ul Bașcanul Găgăuziei s-a văzut cu președintele FMF apare prima dată în Provincial.
10 iunie 2021
17:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 11 iulie curent, desfășurarea referendumului local în satul Dancu, raionul Hâncești. Plebiscitul a fost iniţiat de către un grup de cetăţeni pentru revocarea primarului din localitate, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Totodată, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a […] Post-ul Pe 11 iulie curent va avea loc un referendum local apare prima dată în Provincial.
16:10
Aspecte ale proiectului planului multianual de implementare a Strategiei de dezvoltare a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au fost discutate, recent, în cadrul unei ședințe de lucru online cu expertul Peeter Latti, care oferă suport CCRM în cadrul Proiectului de dezvoltare instituțională, finanțat de UE, informează PROVINCIAL. Grupul de lucru, coordonat de Andrei […] Post-ul Planificarea multianuală a implementării Strategiei de dezvoltare a CCRM – discutată cu un expert european apare prima dată în Provincial.
15:10
Experți de la compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, au vizitat, în perioada 7-9 iunie 2021, Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, informează PROVINCIAL, cu referire la […] Post-ul Experți slovaci identifică, în nordul Moldovei, produse agricole care pot deveni „mărci locale” apare prima dată în Provincial.
14:50
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, în cadrul unui briefing de presă, s-a referit la subiectul pagubelor înregistrate în sectorul agricol, în urma calamităților naturale din ultimele două luni, informează PROVINCIAL.   Ministrul a declarat că anul agricol a început destul de bine în 2021, față de 2020, dar schimbările climatice complică lucrurile. […] Post-ul Pagubele înregistrate în sectorul agricol, în urma calamităților naturale din ultimele două luni apare prima dată în Provincial.
14:30
O nouă ședință de lucru, cu participarea experților din cadrul Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS), a fost organizată, recent, în contextul implementării activităților de cooperare dintre Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și ONAS, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al CCRM. Andrei Munteanu, membru al CCRM și lider de proiect din […] Post-ul Suport pentru CCRM! apare prima dată în Provincial.
14:10
Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații Urgență colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor torențiale înregistrate pe 8 iunie, mai multe localități din raioanele Ungheni și Soroca au fost afectate. În satul Pârlița, raionul Ungheni precipitațiile au afectat 92 ha de floarea soarelui și 299 ha de porumb, iar în localitatea Todirești a aceluiași raion […] Post-ul Ungheni: Precipitațiile au afectat 92 ha de floarea soarelui și 299 ha de porumb apare prima dată în Provincial.
13:40
Șoferul unei mașini de marcă Toyota a fost fixat cu radarul ieri seara. Acesta se deplasa cu 113 km/h pe drumul local din apropierea satului Mîndreștii Noi, raionul Sîngerei, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Inspectoratului Național de Securitate Publică. Polițiștii de patrulare imediat l-au somat să oprească mașina, însă conducătorul auto nu […] Post-ul Un locuitor al satului Mereni, raionul Anii Noi, băut la volan apare prima dată în Provincial.
13:10
Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, candidat pe lista PDM pentru alegerile parlamentare anticipate, Ghenadie Buza a prezentat, în cadrul unui briefing de presă, principalele prevederi din domeniul social și medical al planului de țară al Partidului Democrat din Republica Moldova, informează PROVINCIAL. „Planul de țară a fost elaborat de o echipă de […] Post-ul Prevederile din Planul de țară al PDM pentru domeniul social și medical apare prima dată în Provincial.
12:40
Cel puțin 24 gospodării din satul Trebujeni, raionul Orhei, se vor conecta la rețeaua de distribuție a gazelor naturale după finalizarea lucrărilor de extindere a acesteia. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, punerea în funcțiune a noului segment este programată pentru sfârșitul lunii curente. În general, în raionul Orhei, deservit de întreprinderea de distribuție […] Post-ul Cel puțin 24 gospodării din satul Trebujeni, raionul Orhei, se vor conecta la rețeaua de distribuție a gazelor naturale după finalizarea lucrărilor de extindere apare prima dată în Provincial.
12:20
Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, astăzi, în cadrul unor declarații de presă, au spus ce vor face pentru dezvoltarea infrastructurii locale, informează PROVINCIAL. În acest fel, Blocul are următoarele priorități: Asigurarea cu apă potabilă de calitate, până la 70% în anul 2025; Introducerea unui sistem public de canalizare; Toate școlile și grădinițele vor fi conectate […] Post-ul Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a spus ce va face pentru dezvoltarea infrastructurii locale apare prima dată în Provincial.
12:10
Deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, Radu Mudreac, declară că a depus o interpelare către Premierul țării, prin care solicită intervenirea în mai multe raioane ale țării în legătură cu ploile torențiale din ultima perioadă, informează PROVINCIAL. „Avem un șir de calamități naturale, au avut de suferit […] Post-ul Interpelare către Premierul țării: Avem un șir de calamități naturale, au avut de suferit mai multe raioane apare prima dată în Provincial.
11:50
Poliția de Frontieră marchează ziua profesională, transmite PROVINCIAL.  Cu această ocazie, șeful interimar al instituției, Petru Corduneanu, a transmis un mesaj de felicitare. “Astăzi – 10 iunie este ziua noastră, a politistilor de frontieră din Republica Moldova. Deși sunt doar de o jumătate de an alături de voi, am reușit să vă cunosc și să-mi […] Post-ul 10 iunie – Ziua polițistului de frontieră apare prima dată în Provincial.
11:40
Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Nicolae Ciubuc, fost ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul unui interviu pentru coment.md, a vorbit despre realizările în agricultură ale Guvernului Filip, dar și ce își propune formațiunea să schimbe, să modernizeze și să promoveze în acest domeniu în următorii ani, informează PROVINCIAL. „Pe durata aflării […] Post-ul Fruntaș al PDM: Vom lansa un program național de susținere a consumului de produse autohtone și creșterea notorietății produselor moldovenești apare prima dată în Provincial.
11:10
Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 10 iunie, a. c., cele 2 puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, str. A. Pușkin, adiacent CC „Sun City”, iar autobuzul se va deplasa în satul Ghidighici, str. Victoria, 10 […] Post-ul Troleibuzul – în Capitală, iar autobuzul – la Ghidighici! Amplasarea celor două puncte mobile pentru vaccinare apare prima dată în Provincial.
10:40
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) organizează seminare de instruire pentru reprezentanții autorităților publice locale, deținătoriil de terenuri, cu privire la actele normative și politicile din domeniu funciar și îmbunătățiri funciare, inclusiv cele în proces de implementare. Seminarele se vor desfășura on-line, prin intermediul platformei Zoom. Astfel, reprezentanții autorităților publice locale, deținătorii de terenuri […] Post-ul MADRM organizează cursuri de instruire pentru deținătorii de terenuri agricole apare prima dată în Provincial.
10:10
Vizitele de lucru în teritoriu ale Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, au continuat ieri în raionul Florești. Șefa statului a discutat cu primari, funcționari locali și raionali, lucrători din învățământ și ocrotirea sănătății, antreprenori și fermieri, dar și simpli angajați sau cetățeni. „Problemele raionul Florești sunt similare cu cele din alte regiuni ale țării. Antreprenorii […] Post-ul Președintele Maia Sandu: „Oamenii cu care am vorbit la Florești înțeleg că avem nevoie de o schimbare profundă în justiție” apare prima dată în Provincial.
09:50
A avut loc vizita în teritoriu a reprezentanților AEE în vederea verificării lucrărilor din cadrul proiectului „Construcția parcului fotovoltaic cu puterea de 300 kW” din satul Feștelița, r-nul Ștefan Vodă, transmite PROVINCIAL.Proiectul este susținut în cadrul programului „Convenţia primarilor  – proiecte demonstrative” (CoMDeP), finanțat de Uniunea Europeană.Valoarea totală a proiectului constituie 4 485 322,00 lei.În […] Post-ul În satul Feștelița, r. Ștefan-Vodă a fost construit un parc fotovoltaic apare prima dată în Provincial.
09:50
Agenţia „Moldsilva” consideră că majoritatea verificărilor, controalelor şi inspecţiilor efectuate de Inspectoratul pentru Protecţia Mediului în fondul forestier au avut drept temei nu încălcări flagrante, ci acțiuni ce contravin chiar deciziilor proprii, adoptate anterior. În rezultatul acestor acțiuni le-a reușit denigrarea autorității organelor silvice de stat, dezinformarea factorilor politici, a publicului larg și a societății […] Post-ul Agenţia „Moldsilva” consideră că majoritatea verificărilor efectuate de Inspectoratul pentru Protecţia Mediului au avut drept temei nu încălcări flagrante apare prima dată în Provincial.
09:40
Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Primăria satului Cîrnățeni, r. Căușeni, cu privire la măsura de sprijin acordată Î.M „Service Com Cîrnățeni”, pentru prestarea serviciilor de interes economic general (aprovizionare cu apă). În acest context, Consiliul Concurenței este interesat în obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la persoanele interesate, în legătură cu notificarea […] Post-ul Primăria satului Cîrnățeni, Căușeni a transmis o notificare Consiliului Concurenței apare prima dată în Provincial.
07:10
„Avem nevoie de acțiuni/ reforme urgente în toate domeniile vitale ale statului, Economie, Infrastructură, Educație și Sănătate, dar încă se manipulează și se crede în/cu populisme și sperietori legate de tancurile rusești, jandarmul român, antene 5G și cipurile lui Bill Gates. Declarația aparține președintelui raionului Glodeni, Ion Cojocari, informează PROVINCIAL. În același timp, șefia raionului […] Post-ul Președinte de raion: Mă doare inima și sufletul când văd că moldovenii în această campanie… apare prima dată în Provincial.
9 iunie 2021
16:10
Polițiștii de patrulare din nordul țării au discutat cu căruțașii și deținătorii de motocultoare despre respectarea unor reguli care le sporesc siguranța în traffic, informează PROVINCIAL. Pe perioada verii, în special în sate, mulți cetățeni circulă cu transportul hipomobil sau cu motocultoarele; fie ca mijloc de deplasare, fie pentru activitățile din gospodărie. „Din cauza vizibilității […] Post-ul Polițiștii din nordul țării au discutat cu căruțașii și deținătorii de motocultoare apare prima dată în Provincial.
15:10
“Poluarea distruge încet, dar sigur”. Este mesajul promovat intens de Asociația Obștească „Eco-Răzeni”, care a organizat mai multe acțiuni de sensibilizare a oamenilor din comuna Răzeni, Ialoveni, pentru a stopa poluarea. Membrii asociației au motivat mai mulți voluntari din sat să salubrizeze râul Botnișoara, care trece prin apropierea localității. În doar câteva ore, membrii ONG-ului […] Post-ul Pentru un Răzeni verde și curat – colectează deșeurile separat! apare prima dată în Provincial.
14:40
Un conațional aflat la vânătoare în zona de frontieră împreună cu fiul acestuia, au fost reținuți. Iar, un conducător auto a fost deposedat de bunurile transportate în lipsa actelor de însoțire. Incidentele au fost consemnate de către angajații Direcției echipe mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.  Aflați în misiune de serviciu pe […] Post-ul Doi locuitori ai raionului Glodeni – deposedați de arma de vânătoare, în zona de frontieră apare prima dată în Provincial.
14:20
Peste 600 de femei au avut parte de cursuri de instruire online despre educația financiară, angajarea în câmpul muncii, dezvoltarea abilităților de management al riscului  pe timp de pandemie, precum și inițierea și gestionarea afacerii. Dintre acestea, 42 participante au primit granturi nerambursabile pentru dezvoltarea propriilor afaceri, în valoare totală de peste 7 milioane de […] Post-ul Guvernul Japoniei, susținător al femeilor din R.Moldova care inițiază afaceri, prin intermediul unui proiect implementat ODIMM apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.