Provincial

Acum 12 ore
11:20
Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, ieri, a semnat Acordul de înfrățire cu orașul polonez Bialystok, informează PROVINCIAL. “Această colaborare cu un oraș modern și confortabil pentru trai va juca un rol important în eforturile Primăriei mun. Bălți de modernizare europeană a infrastructurii orașului nostru. Anticipăm cu optimism schimburile de idei și proiectele comune care vor […] Post-ul Municipiul Bălți s-a înfrățit cu orașul polonez Bialystok apare prima dată în Provincial.
11:10
Primele 20 de gospodarii din satul Cosăuți, raionul Soroca, se vor putea racorda la rețeaua de distribuție a gazelor naturale în lunile următoare. Acest obiectiv va deveni posibil după finalizarea lucrărilor de extindere a acesteia, actualmente fiind finalizate lucrările de pozare a conductelor subterane de gaze din polietilenă de presiune medie și joasă. Gazificarea localității […] Post-ul În lunile următoare, primele 20 de gospodarii din Cosăuți se vor putea racorda la rețeaua de distribuție a gazelor naturale apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:10
În parteneriat cu Centrul de Cultură Edineț, astăzi, a avut loc Sărbătoarea Portului Popular cu genericul: “Port ie cu mândrie”, la care cei prezenți au vizualizat parada portului popular, o expoziție literară prezentată de Biblioteca Publică Edineț, o expoziție minunată de costume naționale cu susținerea meșterilor populari a familiei Ostrovschi. Publicul prezent la sărbătoare a […] Post-ul (FOTO) La Edineț a avut loc sărbătoarea Portului Popular apare prima dată în Provincial.
16:50
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceacă atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele cu implicarea copiilor, iar consecințele sunt grave. La data de 19 iunie, ora 14:34 un băiat de 14 ani din raionul Călărași s-a electrocutat după ce s-a scăldat într-o cadă în spatele casei și a […] Post-ul Tot mai multe incidente cu implicarea copiilor apare prima dată în Provincial.
16:40
Un cvintet din muzicieni ai Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei pornesc într-un turneu muzical în mai multe locații din țară, inclusiv în stânga Nistrului. Turneul este susținut de PNUD, UE și Elveția, alături de alți parteneri. Coșnița, Molovata, Pohrebea, Doroțcaia, Goian, Dubăsari, Târnăuca, Cioburciu și Holercani sunt doar câteva dintre comunitățile în care acordurile […] Post-ul „Poduri de Încredere” pe note muzicale în localitățile din țară apare prima dată în Provincial.
16:40
Rezultatele monitorizării examenelor de absolvire a gimnaziului în opt raioane ale țării au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov. Voluntarii Ministerului Educației și Cercetării au ajuns în total în 185 de instituții de învățământ din […] Post-ul Au fost făcute publice rezultatele monitorizării examenelor de absolvire a gimnaziului apare prima dată în Provincial.
16:20
Moldovenii, pentru a fi fericiți au nevoie de 16300 de lei, iar dacă ar primi un salariu de 17500 lei nu ar pleca peste hotare. Moldovenii, dacă ar câștiga cu 70% mai mult decât câștigă în prezent, nu ar pleca din țară. În 2017, așteptările lor financiare erau de două ori mai mari. În prezent, […] Post-ul Moldovenii, pentru a fi fericiți au nevoie de 16300 de lei și nu ar pleca din țară dacă ar primi un salariu de 17500 lei apare prima dată în Provincial.
16:20
Scriitorul Spiridon Vanghelie a încetat din viață la numai câteva zile după ce a împlinit vârsta de 92 de ani. Informația a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA de Sergiu Prodan, ministrul Culturii al Republicii Moldova. Prozator, traducător şi editor, Spiridon Vangheli este unul din cei mai cunoscuți scriitori de la noi. În anul 2010, în colaborare cu […] Post-ul Scriitorul Spiridon Vanghelie s-a stins din viață apare prima dată în Provincial.
16:10
Centrul Internațional pentru Apărarea Drepturilor Omului și Democrației (CIADOD) va organiza, în 25 iunie, la Chișinău, o conferință internațională de amploare, dedicată unor probleme stringente, precum libertatea de exprimare, buna guvernare, statul de drept și justiția, elemente esențiale pentru Moldovei în spiritul unei democrații autentice. În contextul provocărilor majore pentru țara noastră, inclusiv corupția și […] Post-ul Centrul Internațional pentru Apărarea Drepturilor Omului și Democrației va fi gazda unei conferințe privind protecția libertăților ca valoare fundamentală a unei democrații apare prima dată în Provincial.
15:50
Pe data de 22 iunie 2024, ora 12:00, la plaja de pe malul râului Prut va avea loc o festivitate de deschidere a sezonului estival. “Plaja e curățită și amenajată, mesele, scaunele, băncile și șezlongurile sunt instalate, băuturile răcoritoare, înghețata și alte bunătăți vă așteaptă,” spune Primăria Ungheni. Amintim că, prin dispoziția primarului municipiului Ungheni, […] Post-ul Primăria Ungheni: mâine va fi deschis sezonul estival la plaja de pe malul râului Prut apare prima dată în Provincial.
15:20
Lucian Olărescu este fermierul, care prin multă muncă și dedicație, a reușit să dezvolte o afacere în raionul Strășeni, iar acum conduce una dintre cele mai mari ferme zootehnice, specializată în creșterea bovinelor pentru lapte din raion. Totul a început acum zece ani, când a cumpărat primele vite din Germania. Treptat, cu suportul mai multor […] Post-ul Lucian Olărescu – fermierul care a reușit să dezvolte o afacere în raionul Strășeni apare prima dată în Provincial.
15:20
Guvernul a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor la serviciile prestate de către Instituția Publică „Oficiul Amenajarea Teritoriului, Urbanism, Construcții și Locuințe”, a Nomenclatorului serviciilor și a cuantumului tarifelor la acestea. Scopul proiectului este de a crea cadrul normativ necesar în baza căruia Oficiul va putea percepe plăți pentru serviciile prestate. Până la crearea Instituției […] Post-ul Tarife previzibile și echitabile pentru serviciile prestate de Oficiul Amenajarea Teritoriului, Urbanism, Construcții și Locuințe apare prima dată în Provincial.
14:50
Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va avea o nouă atribuție ca urmare a aprobării vineri, 21 iunie, de către Guvern a mai multor modificări în statutul companiei. Noua atribuție va consta în evaluarea tehnologiilor medicale și oferirea de informații esențiale în procesul decizional cu referire la alocarea mijloacelor financiare din fondurile de asigurare […] Post-ul CNAM va avea o atribuție suplimentară, axată pe evaluarea tehnologiilor medicale apare prima dată în Provincial.
14:50
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest, documentează un conațional în vârstă de 37 de ani, în privința la documentul neautentic depistat, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Incidentul a avut loc ieri, 20 iunie 2024 pe sensul de ieșire din țară. Bărbatul în vârstă de 37 de ani s-a prezentat pentru efectuarea […] Post-ul Un conațional depistat în posesia unui act de identitate cu indici de falsificare în PTF Leușeni apare prima dată în Provincial.
14:50
Cei doi suspecți de 42 și 32 de ani, primul locuitor al capitalei și celălalt din regiunea transnistreană, membri ai unei grupări criminale organizate, având intenția de a dobândi mijloace financiare în mod abuziv și ilegal, au pus la cale o schemă de escrocherie cu tehnică agricolă. Aceștia au plasat un anunț pe o platformă […] Post-ul Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru comiterea unei escrocherii cu tehnică agricolă în raionul Drochia apare prima dată în Provincial.
14:00
Executivul a adoptat, astăzi, noul Regulament privind producerea, controlul calității, certificarea și comercializarea materialului de înmulțire vegetativă a viței de vie. „Implementarea acestui regulament va asigura o mai bună protecție împotriva introducerii pe piața noastră a materialului necalitativ. Aceasta inițiativă subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova de a moderniza și de a promova practici agricole […] Post-ul Mai multă calitate, predictibilitate și siguranță pentru sectorul viticol apare prima dată în Provincial.
14:00
Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, în baza Programului Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare pentru anii 2024 – 2028, aprobat, astăzi, de Guvern. Documentul include acțiuni și proiecte necesare pentru ca municipiul Bălți să devină mai atractiv pentru locuitori, antreprenori și vizitatori.  Printre […] Post-ul Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil! Detalii apare prima dată în Provincial.
12:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekendul: 22 – 23 iunie 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate mai multe iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon. În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor” și pe […] Post-ul În sectoarele capitalei vor fi desfășurate mai multe iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone apare prima dată în Provincial.
12:20
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară în perioada vacanței de vară, activități de prevenire a situațiilor de risc în taberele de odihnă pentru copii din toate raioanele țării. În acest context, astăzi, 21 iunie 2024, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției au desfășurat activități de instruire a […] Post-ul IGSU desfășoară activități de prevenire a situațiilor de risc în taberele de odihnă pentru copii din toată țara apare prima dată în Provincial.
12:20
Ofițerii Direcției investigații Nord a INI în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți, au destructurat activitatea infracțională a unui bărbat de 31 de ani, bănuit de circulația ilegală a drogurilor în regiunea de nord a țării, preponderent pe teritoriul raionului Fălești. În rezultatul celor 3 percheziții efectuate la domiciliul […] Post-ul Bărbat din nordul țării – reținut pentru trafic de droguri apare prima dată în Provincial.
12:20
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a efectuat o vizită în satele Volintiri și Copceac din raionul Ștefan Vodă, unde se implementează proiecte de mediu, finanțate din Fondul de Mediu. În satul Volintiri, două gunoiști urmează să fie închise. O gunoiște va fi înlocuită cu un parc, iar a doua va fi transformată în spațiu de sortare […] Post-ul Satele Volintiri și Copceac din raionul Ștefan Vodă vor fi mai curate și mai împădurite apare prima dată în Provincial.
12:10
La Consiliul raional Glodeni, ieri, a avut loc totalizarea rezultatelor obținute la fotbal de către elevii Școlii Sportive pentru Copii și Juniori din raionul Glodeni, informează PROVINCIAL. Președintele raionului Glodeni, Oxana Albu; Vicepreședinții raionului: Ion  Cojocari și Mihail Dobrovolschi; Șef interimar Direcția Învățământ Tineret și Sport Glodeni, Ecaterina Țurcan, și-au prezentat aprecierea și gratitudinea față […] Post-ul Totalizarea rezultatelor obținute la fotbal de către elevii Școlii Sportive pentru Copii și Juniori din raionul Glodeni apare prima dată în Provincial.
11:40
Luni, 17 iunie 2024, a avut loc o vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea centrului istoric Kizil” cu deplasarea la șantierul de construcție. La vizită au participat reprezentanții Agenției de dezvoltare Regională Sud, beneficiarului – Primăria orașului Ștefan Vodă,  antreprenorul, responsabilul tehnic, managerul de proiect, precum și alți actori implicați în implementarea […] Post-ul ADR Sud – vizită de monitorizare în cadrul proiectului de revitalizare urbană în orașul Ștefan Vodă apare prima dată în Provincial.
11:40
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a examinat, la data de 19 iunie curent, Raportul auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Mediului încheiate la 31 decembrie 2023. În subordinea ministerului sunt 9 instituții care în anul 2023  au gestionat  resurse în valoare de 514,2 mil. lei, cheltuieli în valoare de 462,8 mil. lei, […] Post-ul Ministerul Mediului în atenția Curții de Conturi apare prima dată în Provincial.
11:10
Primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi și Unitatea de Implementare a Proiectelor, au avut o întrunire cu reprezentații GIZ Moldova. Discuția s-a axat pe atragerea a două noi proiecte, fiind vorba despre renovarea mini-stadionului de fotbal din cadrul Stadionului Municipal și dotarea unei săli digitale la Biblioteca ”Mihail Sadoveanu”. Tot aici, s-a discutat și despre organizarea […] Post-ul Primăria Soroca atrage alte două proiecte apare prima dată în Provincial.
10:40
La 20 iunie curent, președintele raionului Cimișlia a desfășurat o vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Servicii inovative ale Incubatorului de Afaceri Cimișlia pentru dezvoltarea noilor afaceri în regiune”. În cadrul vizitei s-a constatat că lucrările decurg conform graficului de execuție. Începând cu lansarea proiectului, până la etapa actuală s-a reușit executarea lucrărilor […] Post-ul Lucrări de construcție a halei de producere în Cimișlia. Președintele raionului a desfășurat o vizită de monitorizare apare prima dată în Provincial.
10:40
Irina Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”, a publicat o nouă adresare – de această dată către Secretariatul General al Consiliului Europei și care „are la bază situaţia deplorabilă din Republica Moldova la capitolul democraţie şi drepturile omului, care s-a înrăutăţit constant în ultimii aproape patru ani. Venind la guvernare cu lozinci democratice, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi […] Post-ul Solicitare către Secretariatul General al Consiliului Europei. Irina Vlah: „Cetăţenii care au alt punct de vedere decât al guvernării sunt intimidaţi” apare prima dată în Provincial.
10:40
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a examinat, la data de 19 iunie curent, Raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) încheiate la 31 decembrie 2023. La finele anului 2023, patrimoniul gestionat de MIDR, precum și entitățile sale subordonate, în aspectul existenței și componenței materiale a constituit 3,8 mld. […] Post-ul Curtea de Conturi a emis opinie cu rezerve în cadrul auditului la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale apare prima dată în Provincial.
10:30
Problema integrităţii teritoriale a Republicii Moldova există de peste 32 de ani, timp în care au fost întreprinse diferite încercări de a se avansa în soluţionarea ei – Memorandumul Primakov (1997), Decizia Summit-ului OSCE de la Istanbul (1999), Memorandumul Kozak (2003), Planul Iuşcenko (2005), Legea cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic special […] Post-ul Reîntregirea Republicii Moldova: realităţi şi perspective apare prima dată în Provincial.
10:10
La invitația autorităților din Konin, Polonia, primarul orașului Ungheni, Vitalie Vrabie, însoțit de un grup de consilieri, efectuează, în aceste zile, o vizită în orașul polonez cu care Ungheniul este înfrățit din luna mai 2006. Delegația din Ungheni va participa la tradiționalele Zile ale orașului Konin. Potrivit programului, va avea o întrevedere cu primarul de […] Post-ul Primarul orașului Ungheni efectuează o vizită în orașul Konin, Polonia apare prima dată în Provincial.
09:50
Amalgamarea localităților va oferi mai multe posibilități pentru accesarea fondurilor de dezvoltare, inclusiv a celor disponibile în procesul de preaderare la Uniunea Europeană. Satele Volintiri și Copceac, din raionul Ștefan Vodă au inițiat procesul de a-și uni eforturile de administrare. Cu primarii acestor localități a discutat, ieri, premierul Dorin Recean. Prim-ministrul a exprimat tot sprijinul […] Post-ul Satele Volintiri și Copceac – în proces de amalgamare. Recean: ,,Să ne pregătim comunitățile, ca să poată beneficia de cât mai multe oportunități” apare prima dată în Provincial.
09:20
În perioada 24 iunie 2024- 31 august 2024 vor fi operate modificări în rețeaua de transport public care deservește orașul Durlești, în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reparație a unor sectoare de drum din str. Cartușa, tronsonul cuprins între nr. 2/1 și nr. 83a, str. Ștefan Vodă, tronsonul cuprins între nr. 2 și nr. […] Post-ul Modificări în rețeaua de transport public ce deservește orașul Durlești apare prima dată în Provincial.
08:50
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reamintește despre granturile disponibile pentru crescătorii de ovine și caprine. Granturile, în valoare maximă de 1 milion dolari SUA per beneficiar, sunt destinate susținerii investițiilor în dezvoltarea infrastructurii de producere și procesare în sectorul zootehnic. Banii pot fi utilizați pentru construcția și modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea acestora cu tehnologii de ultimă generație, […] Post-ul Granturi de până la 1 milion USD – disponibile pentru crescătorii de ovine și caprine apare prima dată în Provincial.
08:40
Prin decizia Consiliului Municipal din 6 iunie, Centrul de Informare Turistică (CIT) Ungheni, creat în cadrul proiectului „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism”, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu AO „Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă”, finanțat de Uniunea Europeană, a fost transformat în instituție publică. În sarcina instituției nou-fondate s-a pus promovarea […] Post-ul Centrul de Informare Turistică Ungheni a devenit instituție publică apare prima dată în Provincial.
08:20
Avantajele programelor guvernamentale pentru modernizarea localităților, dezvoltarea rutelor turistice și necesitatea de consolidare a eforturilor în procesul de integrare europeană au fost printre subiectele discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Ștefan Vodă, unde șeful Executivului a mers, ieri, într-o vizită de lucru. Primarii au subliniat că […] Post-ul Dorin Recean, întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Ștefan Vodă apare prima dată în Provincial.
08:10
Biblioteca pentru copii ”Steliana Grama” din municipiul Soroca și-a redeschis ușile pentru cititori, după ce a fost proaspăt renovată. Primarul Lilia Pilipețchi, a vizitat instituția, pentru a vedea rezultatul lucrărilor. Potrivit Primăriei, aici, au fost reparate tavanele, pereții și schimbate ușile. Capital a fost reparat și blocul sanitar, care acum, este dotat cu toate cele […] Post-ul (FOTO) Biblioteca ”Steliana Grama” din Soroca, renovată apare prima dată în Provincial.
07:40
Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a efectuat miercuri, 19 iunie curent, o vizită oficială pe șantierul de construcție a liniei electrice aeriene LEA 400kV Vulcănești-Chișinău. În cadrul vizitei, excelența sa a apreciat proiectul de interconectare energetică a Republicii Moldova cu România și respectiv, cu Uniunea Europeană, ce va fortifica securitatea energetică a cetățenilor […] Post-ul Ambasadorul României în R. Moldova a apreciat proiectul construcției liniei electrice aeriene 400kV Vulcănești-Chișinău apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, marcată anual la 20 iunie, peste 70 de adolescenți din Ucraina, Moldova și Azerbaidjan, care participă la o tabără de vară în satul Zloți, raionul Cimișlia, au primit Jurnalul Rezilienței pentru adolescenți. Jurnalul este conceput în primul rând pentru copiii refugiați, pentru a le consolida rezistența, dar oferă o […] Post-ul Ziua Mondială a Refugiatului 2024 marcată prin prezentarea Jurnalului Rezilienței pentru adolescenți apare prima dată în Provincial.
22:10
Prim-ministrul Dorin Recean a marcat Ziua mondială a refugiaților alături de mai mulți copii ucraineni, care se află, în prezent, în raionul Ștefan Vodă. Șeful Executivului a menționat că această zi este o ocazie în plus pentru a ne aminti despre solidaritatea, empatia și ospitalitatea de care dau dovadă cetățenii Republicii Moldova.  Totodată, premierul a […] Post-ul Prim-ministrul Dorin Recean, de Ziua mondială a refugiaților: „Moldova vrea pace” apare prima dată în Provincial.
22:10
Moldova a urcat o pozițiie în Clasamentul FIFA dat publicității astăzi, 20 iunie 2024. Acest lucru a fost posibil în urma rezultatelor obținute de naționala noastră în meciurile amicale disputate în luna iunie. Selecționata noastră a dispus de reprezentativa din Cipru, cu scorul de 3-2, pe 8 iunie, iar pe 11 iunie băieții noștri au cedat în fața […] Post-ul Moldova a urcat o poziție în Clasamentul FIFA apare prima dată în Provincial.
16:20
Ministerul Mediului continuă dialogul cu organizațiile neguvernamentale pentru a identifica cele mai bune soluții pentru extinderea și reabilitarea pădurilor din țară. În cadrul întâlnirii de astăzi, ministrul Sergiu Lazarencu a discutat cu mai multe ONG-uri și a apreciat eforturile depuse în proiectele de împădurire, subliniind colaborarea esențială între sectorul public și privat pentru atingerea obiectivelor […] Post-ul Ministerul Mediului intensifică dialogul cu ONG-urile pentru extinderea și reabilitarea pădurilor: noi inițiative și proiecte pilot în dezbatere apare prima dată în Provincial.
16:20
Polițiștii au reținut un bărbat de 32 de ani implicat în două cazuri de escrocherie săvârșite prin schema “ruda implicată într-un accident rutier”. Cazurile au avut loc la 19 iunie curent. În primul caz, victima, o bătrână de 87 de ani, domiciliată în municipiul Bălți, a fost telefonată de către un bărbat necunoscut și, motivând […] Post-ul Bărbat de 32 de ani din regiunea transnistreană, cercetat penal pentru două cazuri de escrocherie din Bălți apare prima dată în Provincial.
16:10
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea și  comercializarea drogurilor pe teritoriul orașului Florești a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală din Strășeni, sub conducerea Procuraturii Strășeni.  Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a liderului grupării,  un bărbat de 47 ani, și […] Post-ul Florești: activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea și comercializarea drogurilor, destructurată de Poliția INI apare prima dată în Provincial.
16:10
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la inaugurarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, din orașul Căușeni. Șeful Executivului a felicitat locuitorii orașului pentru această inițiativă, care vine să aducă un omagiu marelui domnitor. „Acum, 520 de ani, Ștefan cel Mare a luptat pentru ca noi să avem, azi, pământurile protejate și consolidate, iar copiii […] Post-ul Dorin Recean a participat la inaugurarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din orașul Căușeni apare prima dată în Provincial.
15:20
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Briceni au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, un grup format din cinci persoane care se deplasau pe jos.  Imediat, grupa de intervenție s-a deplasat la fața locului și au acționat […] Post-ul Încă cinci ucraineni, surprinși în timp ce traversau ilegal frontiera de stat apare prima dată în Provincial.
15:10
La drumul de ocolire a orașului Vulcănești, muncitorii pun stratul de agregate stabilizate cu ciment. Acesta este fundamentul pentru celelalte straturi de asfalt. La moment, pe șantier sunt mobilizați 185 de drumari și 80 de utilaje speciale. Pe parcursul lunii trecute, au fost construite terasamentele, iar pe anumite tronsoane au fost finalizate încercările de laborator […] Post-ul Pe șantierele din țară se lucrează. MIDR: sunt mobilizați 185 de drumari și 80 de utilaje speciale apare prima dată în Provincial.
14:10
Consiliul Municipal Bălți nu a putut să înceapă ședința la timp, din cauza prostiei administrației locale condusă de Alexander Petkov. Declarația a fost făcută de Maxim Moroșan, consilier municipal socialist. Potrivit spuselor sale, „circa 100 de angajați ai Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” (DRCD), condusă de directorul interimar Cristina Sochirca, au venit la ședința […] Post-ul Întreprinderea „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” din Bălți cere primăriei să plătească datoriile. Angajații au venit la ședința Consiliului Municipal! apare prima dată în Provincial.
13:40
Joi, 20 iunie, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului competițional al primelor 14 etape din Super Liga, faza 1. Site-ul fmf.md vă prezentă programul partidelor stabilite în urma extragerii. Locul, data și ora meciurilor vor fi anunțate ulterior. Programul complet va fi publicat în timp util pe site-ul FMF. Pe 3 […] Post-ul Super Liga 2024/25. S-a stabilit programul meciurilor din faza I apare prima dată în Provincial.
13:10
Un angajament al Primăriei Chișinău este să asigure și să ofere condiții pentru creșterea și dezvoltarea unui cetățean independent, inteligent și integru, iar acest lucru începe din familie, grădiniță și școală. Municipalitatea a demonstrat că, sectorul educațional este unul prioritar: prin grădinițe și școli reparate, extinse, redeschise și construite de la zero, atât în Chișinău, […] Post-ul (FOTO) Grădinița „Academia Picilor” din Colonița, un model de succes al parteneriatului dintre primăria locală și municipalitate apare prima dată în Provincial.
12:50
Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova” și Solidarity Fund PL în Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru Dezvoltarea Turismului Verde. Acest acord reprezintă un pas important în direcția unui turism sustenabil și responsabil, care să protejeze și să valorifice resursele naturale ale țării noastre. […] Post-ul Ministerul Mediului – partener de dezvoltare a turismului activ și durabil în Moldova apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.