Bani.md

Acum 2 ore
13:40
Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) anunţă, începând cu data de 24 aprilie 2019, concurs pentru suplinirea funcţiei publice cu statut special - inspector de integritate. Termen-limită de depunere a dosarelor - 31 mai 2019.
Acum 4 ore
12:50
Andrei Năstase este gata să renunțe la funcția de speaker, după ce va fi votat pachetul de legi propus de ACUM. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Blocului Alexandru Slusari, după ce întâlnirea nr. 2 dintre deputații aleși ai PPDA și PAS cu deputații aleși ai PSRM a eșuat, scrie Realitatea.md.
12:40
În fiecare primăvară avem ocazia să aflăm chiar de la demnitari ce mașini au în posesia lor, uneori chiar cu prețul indicat. Potrivit declarațiilor de avere analizate, cele mai multe mașini le are Ilan Șor, Chiril Gaburici și Vladimir Plahotniuc.
12:40
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a luat măsuri de verificare a etichetării produselor alimentare. Unele sortimente de produse au fost retrase din comerț, agenții economici care importau sucuri marcate neconform, fiind obligați să se conformeze prevederilor legislației naționale.
11:20
Dolarul american înregistrează o creștere de un ban pe data de 24 aprilie. Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17 lei și 89 de bani pentru moneda americană.
Acum 24 ore
17:40
Lipsa unei majorități parlamentare sau declanșarea alegerilor anticipate nu vor fi un impedimet pentru organizarea alegerilor generale locale din vara acestui an. Potrivit vicepreședintelui PDM și fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu, în lipsa unui Parlament funcțional, Curtea Constituțională se va expune asupra unor mecanisme prin care fiecare cetățean din țară să-și aleagă primarii, scrie Realitatea.md.
16:50
Sergiu Lucinschi, fiul celui de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a plecat din România cu șapte luni de decizia Curții de Apel București, prin care a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participare improprie în forma instigării la infracțiunea de fals intelectual. Ultima dată, acesta ar fi trecut frontiera a fost în aprilie 2017. Lucinschi ar fi plecat atunci de la Chișinău spre Moscova cu un avion. Acesta s-ar afla la Moscova și în prezent.
16:30
Comisia Electorală Centrală a somat Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” să verse în bugetul de stat suma de 76 mii de lei. Decizia vine în contextul în care, în anul 2016, această formațiune politică a încălcat prevederile legislației la subiectul finanțării campaniei electorale.
16:30
Dacă se poate întâmpla la telefoane mobile, de ce nu şi la maşini electrice? Acumulatorii Li-Ion sunt o componentă bazată pe substanţe extrem de volatile, care în ciuda tuturor măsurilor de siguranţă luate de fabricanţi pot cauza probleme. Iar când acumulatorul conţine sute sau mii de celule Li-Ion înghesuite într-un spaţiu îngust, efectul distructiv poate căpăta proporţii nebănuite.
16:20
O schemă de sustragere sistematică a motorinei din locomotive a fost deconspirată, fiind reținute opt persoane. Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție, în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, au descins astăzi în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova” (CFM).
16:20
Singurătatea e la fel de toxică ca şi consumul a 15 ţigarete pe zi, scriu cei de la Forumul Economic Mondial. Singurătatea a devenit o epidemie globală.
16:00
Vladimir Zelenski a fost declarat deja președintele Ucrainei, chiar dacă încă au mai rămas de procesat câteva procese verbale. Peste o lună, acesta ar putea exercita oficial funcția. Tot atunci, Ucraina va avea și prima doamnă - Elena Zelenskaia.
Ieri
10:20
Procurorii anticorupție în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, descind în aceste momente în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată”.
10:20
Moneda unică europeană înregistrează o valoare în scădere. Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 20 de lei și 11 bani pentru oneda euro, valoare în scădere cu 2 bani față de cea înregistrată ieri, 22 aprilie.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:50
Deși încă nu au fost procesate toate procesele verbale din turul II al alegerilor prezidențiale din Ucraina, ci doar puțin peste 80%, este clar că Vladimir Zelenski reușește să-l devanseze considerabil pe Petro Poroșenko. Primul a obținut peste 70% din voturi, iar ultimul nici 30%.
11:50
În cadrul programului „Prima casă” au fost aprobate 2071 de credite în valoare de peste 1 miliard de lei, potrivit ultimelor date statistice.
09:10
Pentru Vladimir Zelenski au votat 73,09% din cetățenii ucraineni care au ieșit la vot, iar pentru Petro Poroșenko - doar 24,57%. Acest procentaj a fost relevat după ce Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a procesat 80,78% din procesele verbale.
20 aprilie 2019
08:50
BERD și Uniunea Europeană (UE) oferă finanțare de 10 milioane de euro, susținută de granturi, pentru finanțarea Moldova Agroindbank (MAIB) și Victoriabank. Tranzacția vine după ce băncile au întreprins pași de a asigura transparența acționarilor și a restabili guvernanța corporativă.
08:50
Suportul unic de 600 de lei, înainte de sărbătorile de Paști, îl pot ridica cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul, concretizează Casa Națională de Asigurări Sociale.
08:50
Pinterest, platforma pentru fotografii şi shopping, plănuieşte să se listeze la bursă săptămâna aceasta la o evaluare de 11 miliarde de dolari, adică mai puţin faţă de evaluarea de 12 miliarde dolari obţinută de companie în cea mai recentă rundă de finanţare, potrivit Business Insider.
08:50
Lira turcească s-a prăbuşit la minimul ultimelor şase luni în faţa dolarului american săptămâna aceasta, în contextul în care partidul AK aflat la putere – partidul lui Recep Erdogan – a cerut în mod formal o nouă rundă de alegeri pentru oraşul Instabul, după ce a pierdut alegerile locale de luna trecută, potrivit CNBC.
08:50
Cel mai mare diamant albastru descoperit până acum în Botswana, de 20,46 de carate, a fost prezentat miercuri publicului, la Gaborone, o descoperire de excepţie în acest stat din sudul Africii, unul dintre principalii producători de diamante din lume, potrivit AFP.
08:50
Premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat introducerea de noi restricții privind comerțul cu Ucraina.
08:50
Venezuela, pentru a cincea oară, a devenit lider în clasamentul anual al celor mai "nefericite" economii din lume, Misery Index, realizat de Bloomberg. Motivul pentru pentru această poziție în rating este o combinație dintre inflația puternică și șomajul ridicat, este, potrivit autorilor. Ei susțin că nivelul de trai al locuitorilor acestei țări a fost lovit cel mai dur pe parcursul ultimului an.
08:50
Moneda unică europeană s-a ieftinit astăzi, 19 aprilie. Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 20 de lei și 15 bani pentru un euro, valoare în scădere cu 7 bani față de cea stabilită ieri, 18 aprilie.
08:50
Activitățile Serviciului Fiscal de Stat de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice care oferă în chirie bunuri imobile s-au extins și pentru anul 2019. Scopul acestor acțiuni este asigurarea unui nivel înalt de conformare fiscală în acest domeniu de activitate.
08:50
În anul 2020, Agenția de Cooperare Internațională Pentru Dezvoltare din România RoAid, Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei și USAID vor finanța construirea stațiilor de epurare la Ungheni și la Soroca.
19 aprilie 2019
11:10
În anul 2020, Agenția de Cooperare Internațională Pentru Dezvoltare din România RoAid, Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei și USAID vor finanța construirea stațiilor de epurare la Ungheni și la Soroca.
11:00
Moneda unică europeană s-a ieftinit astăzi, 19 aprilie. Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 20 de lei și 15 bani pentru un euro, valoare în scădere cu 7 bani față de cea stabilită ieri, 18 aprilie.
11:00
Activitățile Serviciului Fiscal de Stat de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice care oferă în chirie bunuri imobile s-au extins și pentru anul 2019. Scopul acestor acțiuni este asigurarea unui nivel înalt de conformare fiscală în acest domeniu de activitate.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.