Bani.md

Acum 15 minute
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru marți, 29 noiembrie. Astfel, mâine, atât benzina cât și motorina se vor ieftini. Potrivit informațiilor, mâine, 29 noiembrie, benzina se va ieftini cu 0,22 lei, iar motorina cu 0,19 lei. Mai exact, litrul de benzină va costa 25,10 lei, iar litrul de motorină […] Articolul Ieftinirea carburanților continuă și în această săptămână. ANRE anunță prețurile pentru 29 noiembrie apare prima dată în Bani.md.
Acum 30 minute
12:20
Cotaţia petrolului a coborât luni la cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei, transmite Reuters. În jurul orei 7:31 GMT, […] Articolul Criză petrol – Preţul este în scădere după ce protestele din China apare prima dată în Bani.md.
Acum o oră
12:10
La data de 22 noiembrie curent, în cadrul unui eveniment public, a fost prezentată cea de-a doua ediție a Raportului „Indicele accesului la informație: măsurarea transparenței instituțiilor publice în Republica Moldova”, elaborat în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews în Moldova în parteneriat cu Freedom House. Raportul menționat se referă la analiza gradului de transparență […] Articolul Curtea de Conturi dezminte informația prezentată în Raportul privind accesul la informație, elaborat de ONG-uri apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
11:20
Producătorii de energie din surse regenerabile din Republica Moldova au bătut alarma săptămâna trecută pe motiv că sunt în pragul falimentului. În cadrul unei conferințe de presă, ei au vorbit despre problemele cu care se confruntă și despre faptul că au ajuns la limita puterilor. Despre aceste aspecte, dar și despre ceea cu ce s-a […] Articolul INTERVIU// Vitalie Malai, avocat: Producătorii de energie regenerabilă sunt în așteptarea soluțiilor promise de Guvern apare prima dată în Bani.md.
10:50
Ora de LIVE cu Traian continuă să inspecteze suburbiile Capitalei. De data aceasta, colegul nostru a ajuns la Condrița, unde a discutat despre realizările, planurile și problemele localității cu primarul satului, Andrei Donică. În perioada 2020-2022, Municipiul Chișinău a investit circa 9,79 milioane de lei pentru dezvoltarea satului Condrița. „Dumnezeu a înzestrat Condrița cu frumusețe, […] Articolul (VIDEO) Traian în inspecție la Condrița: Cea mai pitorească și cea mai săracă suburbie a Chișinăului apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
10:30
Primul târg de Crăciun din Chișinău se deschide în această săptămână. Potrivit informațiilor, vineri, 2 decembrie, în scuarul Teatrului de Operă și Balet va fi inaugurat „Sătucul de iarnă”. Astfel, începând de vineri, 2 decembrie, până pe 5 ianuarie, între 10:00 și 23:00 vizitatorii vor putea vizita sătucul. În prezent, a fost deja instalat și […] Articolul (FOTO) Primul târg de Crăciun din Chișinău se deschide în această săptămână. Unde este amenajat „Sătucul de Iarnă” apare prima dată în Bani.md.
10:30
UE urmează să propună o taxă pentru vaping, ca parte a unei reorganizări a impozitării industriei tutunului care ar dubla, de asemenea, accizele în statele membre cu taxe reduse pe ţigări, potrivit unui proiect de document al Comisiei Europene, potrivit Financial Times. Modificările legislative, care fac parte dintr-un efort al Bruxelles-ului de a reduce rata […] Articolul Buzunarele fumătorilor ar putea încasă o lovitură teribilă: UE se pregătește să dubleze accizele. La fel și în Moldova apare prima dată în Bani.md.
10:10
Subvenționarea creșterilor salariale, dar și alte stimulente și mecanisme fiscale pot încuraja antreprenorii să treacă la munca formală. O politică socială în acest sens a fost propusă de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și discutată de către experți în cadrul conferinței internaționale „Moldova trece pe alb: soluții pentru încurajarea tranziției spre munca legală”. Politica socială […] Articolul Stimulentele financiare acordate angajatorilor – soluția propusă de Guvern pentru munca legală apare prima dată în Bani.md.
09:50
Compania Moldovagaz a achitat Gazprom-ului livrările curente de gaz pentru luna noiembrie. Astfel, gazul rămas pe teritoriul Ucrainei a fost plătit, anunță concernul rus Gazprom. „În acest sens, s-a decis să nu se reducă livrările de gaz Republicii Moldova”, mai spune Gazprom. Concernul rus atrage atenția asupra încălcării regulate de către partea moldovenească a obligațiilor […] Articolul Rușii de la Gazprom s-au inflamat! Amenință din nou cu închiderea robinetului apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
07:30
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris duminică, 27 noiembrie, pe Facebook, că partidul Maiei Sandu rămâne primul în preferințele alegătorilor din Republica Moldova. Gazetarul spune că „partidul proeuropean al Maiei Sandu rezistă în încrederea moldovenilor” și că „acum poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova, de la Unirea din 1918 încoace”. „Fratele la […] Articolul Cât de sus stă Maia Sandu în sondaje. CTP: Rezistă sub atacurile sălbatice ale Rusiei și partidelor aservite Kremlinului apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
05:50
Între 6.000 și 7.000 de obuze sunt folosite într-o singură zi de armata ucraineană în războiul dus împotriva invaziei ruse. „Cantitatea de artilerie utilizată este stupefiantă”, apreciază responsabilii NATO și completează că în Afganistan forțele Alianței nu foloseau mai mult de 300 de obuze pe lună, scrie The New York Times, citat de Agerpres. În […] Articolul Ucraina trage zilnic mii de obuze, cât folosea NATO într-o lună în Afganistan. Occidentul caută sisteme alternative apare prima dată în Bani.md.
05:50
Becurile festive de Crăciun la marile târguri vor lumina mai putin timp, din cauza crizei energetice. Pentru prima dată în istoria celebrelor târguri de Crăciun din Europa, luminițele nu vor fi aprinse non-stop, ci doar pentru câteva ore. În Paris, pe bulevardul Champs Elysees au fost instalate LED-uri pentru a consuma mai puțină energie. Mai […] Articolul FOTO Criza energetică ia din strălucirea târgurilor de Crăciun din Europ apare prima dată în Bani.md.
05:20
Armen Sarkisian, un criminal ruso-armean, a fost însărcinat de Kremlin să creeze o nouăcompanie militară privată.Noua unitate militară ar fi o contrapondere la cea a „bucătarului lui Putin“, EvgheniPrigojin, potrivit informațiilor obținute de direcția principală de informații ucrainene Putin ar putea încerca să contrabalanseze influența tot mai mare a lui Evgheni Prigojin, șefului grupării paramilitare […] Articolul Interlopul pregătit de Kremlin pentru a-l domoli pe noul adversar al lui Putin. Planul Moscovei apare prima dată în Bani.md.
05:20
Patru oameni scot într-o zi o tonă de cărbune doar săpând în grădină sau în împrejurimile casei. Este o formă de minerit, ce-i drept, ilegală dar care în oraşul polonez Walbrzych din Silezia Inferioară se practică intens. Localnicii nu pot ignora că stratul de cărbune este amplasat la doar un metru adâncime în terenurile din […] Articolul În Polonia, cărbunele se scoate direct din grădină. O afacere ilegală pentru care unii polonezi și-au lăsat meseriile apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
19:50
Ofertele de Black Friday nu se limitează doar la electronice și mobilier. Companiile aeriene reduc, de asemenea, biletele cu 25% sau mai mult pentru a atrage consumatorii, după ridicarea restricțiilor COVID pe tot globul. Experții în călătorii au câteva sfaturi pentru a obține cel mai bun preț la biletele de avion. Pentru a obține cea mai […] Articolul Trucuri pentru achiziționarea biletelor ieftine de avion. La ce trebuie să fiți foarte atenţi atunci când alegeți ziua apare prima dată în Bani.md.
19:10
Până acum braţ la braţ cu Putin, premierul Ungariei a schimbat placa. Orban lasă Rusia din braţe: Independenţa Ucrainei este necesară pentru securitatea UE Ucraina trebuie să rămână un stat suveran, pentru a contracara ameninţarea la adresa securităţii Europei din partea Rusiei, a afirmat premierul ungar, Viktor Orban, într-o rară admitere a riscurilor pe care […] Articolul Orban lasă Rusia din braţe: Independenţa Ucrainei este necesară pentru securitatea UE apare prima dată în Bani.md.
19:00
Urusul rusesc, păcălit de vulpea ucraineană: focar fals de Covid pentru a împiedica ocuparea spitalului Viclenia de a lupta cu invadatorul pentru a întârzia ocupaţia rusească Hersonului este strategia aleasă de unii medici ai spitalului Tropinka din oraşul recent eliberat, inventând un focar de Covid pentru a împiedica trupele moscovite să intre în incintă. Povestea […] Articolul Urusul rusesc, păcălit de vulpea ucraineană: focar fals de Covid pentru a împiedica ocuparea spitalului din Herson apare prima dată în Bani.md.
Ieri
09:20
Coreea de Nord a anunţat că a testat noua sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17, în ceea ce, potrivit analiştilor, ar putea fi prima lansare reuşită a sistemului, scrie Reuters. CÂT DE MARE ESTE RACHETA? Hwasong-17 este cea mai mare rachetă nucleară a Coreei de Nord şi este cea mai mare rachetă intercontinentală transportabilă cu […] Articolul Noua „rachetă monstru” Hwasong-17 a Coreei de Nord, care a băgat spaima în întreaga lume apare prima dată în Bani.md.
09:20
Rusia a cunoscut mai multe generaţii de oligarhi, oameni de afaceri superbogaţi ale căror interese se împletesc cu cele ale statului. Putin a ajuns la conducere cu ajutorul lor, iar primul lucru pe care l-a făcut pentru a-şi consolida puterea a fost supunerea păturii superbogate sau înlocuirea oligarhilor rebeli sau prea independenţi cu o specie […] Articolul Cum să-ţi dresezi oligarhul, metoda Putin. Ce le face preşedintele rus bogaţilor care nu se supun regulilor lui apare prima dată în Bani.md.
09:20
Piaţa de real estate din Suedia se confruntă cu o scădere accelerată a preţurilor, fiind afectată de cea mai gravă criză imobilară din ultimii 30 de ani. Ceea ce se întâmplă în prezent cu piaţa suedeză ar putea reprezenta soarta pieţelor din interiorul economiilor dezvoltate din întreaga lume, scrie Bloomberg. Situaţia pieţei imobiliare suedeze a […] Articolul Vine furtuna imobiliară. Una dintre cele mai importante pieţe de real estate din lume se prăbuşeşte apare prima dată în Bani.md.
06:10
În ciuda sancțiunilor de amploare aplicate Rusiei de la invazia din Ucraina, diamantele din această țară continuă să intre liber în Uniunea Europeană. Deși valoarea schimburilor comerciale a scăzut semnificativ începând cu luna august, s-a înregistrat un vârf important în iunie – la patru luni de la începerea războiului – când diamante în valoare de […] Articolul Diamantele din Rusia încă ajung în UE, în ciuda sancțiunilor de amploare aplicate Rusiei apare prima dată în Bani.md.
06:10
Kremlinul pregăteşte un decret prezidenţial care va interzice companiilor ruseşti şi tuturor comercianţilor care cumpără petrol să îl vândă oricui are un plafon de preţ, targetând astfel eforturile UE de a impune un plafon de preţ pentru ţiţeiul rusesc, potrivit Bloomberg. Decretul va interzice tranzacţiile atât cu companiile, cât şi cu ţările care aderă la […] Articolul O nouă furtună la orizont pentru UE: Kremlinul pregăteşte un decret de interzicere a comercializării petrolului apare prima dată în Bani.md.
05:30
Prețul petrolului rusesc ar trebui să fie limitat la 30 și 40 de dolari pe baril, mai mic decât nivelul propus de G7, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters. Guvernele Uniunii Europene, care caută să limiteze capacitatea Moscovei de a finanța războiul din Ucraina fără a provoca un șoc al aprovizionării cu […] Articolul Decizia care ar ruina Rusia! Prețul petrolului de 30-40 dolari apare prima dată în Bani.md.
05:30
Indiferent cât de mult îți iubești locul de muncă, majoritatea oamenilor abia așteaptă să-și ia adio de la munca de birou, de la stresul din timpul zilei de lucru și de la naveta infernală, mai ales când alternativa oferă zile nesfârșite de soare, bucătărie delicioasă, explorare și aventură. Iar oamenii nu mai așteaptă până la […] Articolul Raiul pentru pensionari! Topul celor mai bune locuri de pensionare din lume apare prima dată în Bani.md.
04:20
Cupa FIFA este realizată din aur de 18 carate și are 36,5 cm. Trofeul cântăreşte 6,2 kg. La momentul creării sale, cupa valora 23.400 de dolari. Astăzi valoarea ei este de zece ori mai mare, de 286.600 de dolari. „Valoarea reală este semnificativ mai mare, cupa de aur fiind evaluată la aproximativ 20 de milioane […] Articolul Cât aur întră în Cupa Mondială FIFA şi la cât este evaluat cel mai scump şi mai râvnit trofeu sportiv din lume apare prima dată în Bani.md.
26 noiembrie 2022
18:50
Construit pentru cofondatorul Microsoft, Paul Allen, iahtul Octopus, a ajuns, după moartea proprietarului său, să primească de anul aceasta turişti de lux, scrie The Telegraph. Aceştia sunt atraşi de faptul că se numără printre puţinii care se pot lăuda că au văzut cum arată iahtul în toată splendoarea lui. Octopus, care a costat la vremea […] Articolul Vacanţă de miliardar. Cât te costă să închiriezi o săptămână iahtul cofondatorului Microsoft şi ce dotări are apare prima dată în Bani.md.
18:30
Echipamente și alte ajutoare militare din țările NATO în valoare de miliarde de dolari – 18,6 miliarde doar din SUA – continuă să curgă înspre Ucraina de când Rusia a lansat invazia în luna februarie, scrie Business Insider. NATO nu este implicată direct în război, dar sprijinul pe care îl oferă Ucrainei ajută să creeze o […] Articolul Cele mai noi tehnologii și tactici militare – testate în războiul din Ucraina. Cum a transformat Putin, alianța NATO apare prima dată în Bani.md.
18:20
Republica Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride, care îmbracă cele mai variate forme, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. „Vorbim de crize suprapuse şi generate artificial. Scopul acestora este unul foarte simplu: acela de a deraia cursul reformelor şi al integrării europene asumat ferm de preşedintele Republicii Moldova şi de Guvern şi susţinut […] Articolul Gazul – metoda înfiorătoare a Kremlinului de șantaj a Chișinăului! Autoritățile moldovene, cu greii NATO la o masă apare prima dată în Bani.md.
18:20
Studenții străini care doresc să studieze în Marea Britanie ar putea fi refuzați dacă nu și-au asigurat un loc la o „universitate de top”. O astfel de mișcare vine într-un moment în care guvernul conservator încearcă să reducă migrația. Discuțiile privind studenții străini au loc în contextul în care miniștrii caută variante pentru a reduce […] Articolul Lovitură pentru studenții moldoveni! Londra ar putea refuza străinii care nu sunt admiși la o universitate de top apare prima dată în Bani.md.
17:40
În Polonia, Comandamentul European al Pentagonului a creat o bază în care sunt reparate armele occidentale pe care Ucraina le-a primit de la parteneri. Și asta pentru că este greu să fie reparate în țara devastată de război, scrie „The New York Times“. „Trei la sută din cele aproximativ 350 de obuziere de fabricație occidentală […] Articolul New York Times: O treime din artileria occidentală trimisă Ucrainei este la reparații în Polonia apare prima dată în Bani.md.
17:30
Guvernul german va simplifica procedura pentru obținerea cetățeniei. Regulile privin perioada obligatorie de ședere vor fi modificate. La fel și dispozițiile cu privire la dubla cetățenie. Guvernul de la Berlin pregăteşte o schimbare a legislaţiei pentru a simplifica procedura de obținere a cetăţeniei germane, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, […] Articolul Moldovenii ar putea obține mai ușor cetățenia germană. Nemții schimbă regulile apare prima dată în Bani.md.
17:20
Republica Moldova este afectată de cea mai cruntă criză energetică de la independența. Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de energie, iar Chișinăul este pus în situația de a achiziționa energie de piața liberă din UE al cărei cost este de peste cinci ori mai mare față de curemtul importat din regiunea stângă a […] Articolul Republica Moldova între ciocan și nicovală! Costuri usturătoare în această iarnă pentru energia electrică apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:10
În 9 luni, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari doar pe operaţiuni militare, ceea ce înseamnă un sfert din veniturile din 2021. În timpul invaziei de 9 luni a Ucrainei, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari pentru război, eeste analiza efectuată de Forbes, în ediţia sa ucraineană. Au fost incluse costurile […] Articolul Războiul l-a sărăcit pe Putin. Forbes anunţă cifrele falimentului pentru Rusia apare prima dată în Bani.md.
11:40
Anul 2022 nu a fost unul foarte bun  pentru miliardarii lumii. Averile lor rămân însă impresionante, deși au pierdut mulți bani în acest an. Cel mai bogat om din lume este Elon Musk. Potrivit indexului miliardarilor publicat de Blommberg, cel mai bogat om din lume este Elon Musk. El a pierdut totuși aproape 100 de miliarde […] Articolul Cei mai bogați cinci oameni din lume. Averea lor depășește cu mult PIB-ul Moldovei apare prima dată în Bani.md.
11:30
Sute de bebeluși din nordul țării se vor naște în condiții mai bune. Maternitatea din Edineț a fost dotată cu echipament de ultimă generație, oferit de Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului SUA. Anual, în centrul perinatal din Edineț vin pe lume circa 1 200 de copii. Grație noului echipament în valoare […] Articolul VIDEO Micuții din nordul țării au câștigat șansa la o viață mai bună: Donația UNFPA pentru maternitatea din Edineț apare prima dată în Bani.md.
11:00
Ne așteaptă o iarnă grea, dar nu se știe dacă primăvara va fi mai ușoară, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la Tv8. „Nu putem spune la curent și gaze se vor reduce la primăvară. Situația pe piața energetică este nesigură”, a punctat Spînu. Republica Moldova se confruntă cu […] Articolul Previziuni apocaliptice! Spînu: Ne așteaptă o iarnă grea, dar nici primăvara nu va fi mai ușoară apare prima dată în Bani.md.
09:20
În perioada 21-27 noiembrie ai cele mai mici prețuri din an, la cel mai mare asortiment de produse electronice și electrocasnice din țară! Iar cu Moldindconbank, poți cumpăra produsele dorite în rate, cu zero dobândă și fără comision. Doar de Black Friday, la procurarea tehnicii marilor brand-uri LG, Sharp, Whirlpool, Indesit, Hotpoint sau Lenovo în […] Articolul Nu rata oferta Ultra atractivă – procură electrocasnice în rate, fără dobândă și comision, din cel mai mare showroom apare prima dată în Bani.md.
25 noiembrie 2022
18:00
Știați că în Republica Moldova există o companie ce prestează servicii de validare a etichetelor? Este vorba despre Label Origin Taste, afacere lansată de Diana Rotari. Datorită Label Origin Taste (label.md), pentru companii este mult mai simplu să creeze etichete în conformitate cu legislația în vigoare din Republica Moldova și Uniunea Europeană. La serviciile companiei […] Articolul Compania care are grijă ca eticheta ta să corespundă legii. Diana Rotari: O astfel de decizie dă bătăi de cap apare prima dată în Bani.md.
17:40
Solicitarea AAC de a stopa comercializarea biletelor pentru sezonul de vară 2023 este nefondată și nelegitimă. Informația privind faptul că Air Moldova ar comercializa bilete pentru orarul de vară 2023 în lipsa unei autorizații și lipsa unui orar aprobat este distorsionată, având drept scop denigrarea imaginii companiei și perturbarea activității comerciale, susține AirMoldova într-un comunicat […] Articolul Ping-pong între Autoritatea Aeronautică și AirMoldova! Regulatorul: Trei luni ca să-și remedieze situația precară apare prima dată în Bani.md.
17:20
Ministerul rus al Justiţiei a inclus vineri Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp, în registrul organizaţiilor extremiste, motivând că aceasta permite îndemnurile la violenţă împotriva ruşilor, relatează agenţia EFE. Compania Meta fusese deja declarată pe 21 martie organizaţie teroristă de un tribunal rus, iar pe 11 octombrie serviciul federal rus de monitorizare financiară a […] Articolul Rusia include compania-mamă a Facebook în registrul organizațiilor extremiste apare prima dată în Bani.md.
17:10
Clientul Moldindconbank, deținătorul cardului cu numărul 1 000 000, a avut parte de o surpriză neașteptată, dar care l-a lăsat foarte plăcut surprins. Ion Panfilii, în vârstă de 26 de ani, a mers la sucursala „Stabil” din sectorul Ciocana al Capitalei, ca să-și ridice cardul salarial Mastercard. Mare i-a fost, însă, uimirea, când l-au întâmpinat […] Articolul Moldindconbank l-a surprins printr-un show-surpriză și premii pe deținătorul cardului cu numărul 1 000 000 apare prima dată în Bani.md.
17:00
Louis Vuitton şi-a anunţat vineri intenţia de a deschide la Shanghai un magazin specializat pe mobilier şi articole de uz casnic, o premieră pentru brandul francez de lux care încearcă să îşi extindă oferta dedicată clienţilor chinezi înstăriţi, transmite Reuters. Viitorul showroom, accesibil numai pe bază de programare, va fi inaugurat luni într-o vilă istorică […] Articolul Louis Vuitton deschide la Shanghai primul său magazin de mobilă articole pentru casă apare prima dată în Bani.md.
17:00
Urmare a trendului descrescător a prețului la gaz există premise pentru reducerea tarifului la gaz și în Republica Moldova. Acest ar putea avea loc iarna aceasta a declarat Vadim Ceban, președintele Moldovagaz, Vadim Ceban la emisiune „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV. Potrivit lui Ceban, deși prețul de achiziție a gazului este unul în scădere, […] Articolul Speranța tarifelor mai mici la gaz! Șeful Moldovagaz spune când s-ar putea reduce apare prima dată în Bani.md.
16:10
Doi investitori moldoveni în petrol și gaze care au câștigat o Hotărârea arbitrală de 506 milioane de dolari împotriva Kazahstanului în urmă cu aproape un deceniu, sunt puși sub acuzare în Luxemburg în legătură cu încercările lor de a executa presupusa hotărâre frauduloasă, arată documentele depuse la tribunalul federal din Texas. Potrivit Kazahstanului, Anatolie Stati […] Articolul Anatolie și Gabriel Stati sunt acuzați de fals, fraudă în instanță și spălare de bani în Luxemburg apare prima dată în Bani.md.
15:10
Legalitatea actelor emise de autoritățile publice locale este verificată de oficiile teritoriale ale Cancelariei de stat. ANRE o să sesizeze în acest sens Cancelaria, se arată în mesajul ANRE. De asemenea, ANRE va depune și o sesizare la Procuratura Generală pe conducerea Apă Canal cum au ajuns ei la calcul de 24 de lei. Consiliul […] Articolul Războiul tarifelor la apă din Chișinău! ANRE va depune plângere la Procuratură pe dublarea tarifului apare prima dată în Bani.md.
14:50
Republica Moldova se confruntă cu o criză energetică fără precedent, după ce la 1 noiembrie Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de energie electrică. Or, Republica Moldova, care este conectată la piața europeană de energie, s-a reorientat pe piața din România. „SA Energocom a majorat volumele de energie electrică procurată direct de la producătorii […] Articolul În Moldova, întunericul iernii, noua armă a lui Putin! Autoritățile caută cu lupa curent în Bulgaria, Ungaria, Slovacia apare prima dată în Bani.md.
14:20
Consiliul Municipal a probat tariful provizoriul pentru consumatorii din Chișinău. Astfel, tariful aprobat de CMC pentru consumatorii casnici este de 22,93 lei metru cub, iar pentru consumatorii non- casnici de 26,58 lei metrul cub. Respectivele tarife urmează să fie avizate de ANRE. Ieri, 24 noiembrie, ANRE a emis un comunicat de presă în care solicita […] Articolul Ultima oră! Tariful la apa în Chișinău se dublează la 22,93 lei metru cub apare prima dată în Bani.md.
13:10
Într-un gest de solidaritate și în efortul comun pentru responsabilitate publică, activiști, jurnaliști și reprezentanți oficiali s-au reunit astăzi pentru a identifica modalități mai eficiente de comunicare publică a campaniilor anti-corupție. „Campaniile de advocacy sunt instrumente creative și constructive pentru a motiva și implica cetățenii în combaterea corupției. Iar cetățenii sunt aliați importanți ai instituțiilor […] Articolul De la tăcere la acțiune: Consolidarea sprijinului public pentru lupta împotriva corupției apare prima dată în Bani.md.
12:40
Dreamups în colaborare cu Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova, și Huawei Moldova provoacă talentele din IT, inginerie, design, marketing și toți pasionații de inovație să creeze soluții pentru a ajuta la o integrare mai bună a persoanelor cu dizabilități în viața de zi cu zi. În perioada 2 – 4 decembrie, participantele și […] Articolul Hackathon pentru Incluziune și Accesibilitate în Moldova. Vino să creăm soluții inovative pe 2 — 4 decembrie apare prima dată în Bani.md.
11:40
Forbes Ucraina estimează că Rusia a cheltuit 28 de miliarde de dolari, respectiv un sfert din bugetul său anual, pentru războiul său din Ucraina, care durează de nouă luni. „Estimarea include costurile directe necesare pentru sprijinirea operaţiunilor militare, dar nu include cheltuielile constante pentru apărare sau pierderile legate de economie”. „În 2021, toate veniturile bugetare […] Articolul Rusia a cheltuit un sfert din bugetul său anual pentru războiul din Ucraina apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.