Bani.md

Acum 15 minute
05:10
Liderul rus Vladimir Putin se teme de ziua în care în Ucraina vor ajunge toate vehiculele blindate promise de aliații săi occidentali. Acestea sunt „zile istorice pentru Ucraina”, scrie tabloidului german Bild. Potrivit publicației, în weekend, zeci de tancuri de luptă și transportoare blindate germane au sosit în Ucraina, inclusiv 21 de tancuri Leopard 2A6 […] Articolul A început numărătoarea inversă pentru contraofensiva ucraienană. Vladimir Putin se teme de Ziua Z apare prima dată în Bani.md.
05:10
SUA au susținut joi, 30 martie, că Rusia vrea să obțină de la Coreea de Nord muniții în schimbul alimentelor. Casa Albă a transmis că are informații noi care arată că Rusia încearcă în mod activ să achiziționeze arme sau muniții suplimentare din Coreea de Nord, relatează SkyNews. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John […] Articolul Rusia vrea să ofere Coreei de Nord alimente în schimbul armelor apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
17:20
În ultimele decenii, crizele financiare au avut tendinţa de a fi rapide şi violente. De obicei, acestea se învârt în jurul câtorva companii, bănci sau ţări şi adesea ating punctul culminant în timpul unui weekend, înainte de deschiderea pieţelor asiatice. Următoarea criză ar putea fi una total opusă de vechiul model, unde prăbuşirea vine încet […] Articolul Urmatoarea criza bancară mondială nu va semăna cu nimic ceea ce a văzut lumea în 2008. Dezastrul vine încet şi tăcut apare prima dată în Bani.md.
17:10
La discutarea proiectului de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PAS, Adrian Cheptonar a fost întrebat de către deputatul din BCS, Vasile Bolea dacă va fi creată o instituție de Serviciului de Informații Externe cum au majoritatea statelor. Majoritatea statelor au această dualitate de servicii. De exemplu, unele state au destul […] Articolul Chișinăul nu are bani pentru spionii externi! Deputat PAS: E costisitor, ne bazăm pe atribuțiile SIS apare prima dată în Bani.md.
16:50
Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 61 de deputați. Potrivit Premierului Dorin Recean, prelungirea stării de urgență este necesară în contextul mai multor riscuri și amenințări existente, printre […] Articolul Republica Moldova, măcinată de provocările energetice, umanitare și sociale. Starea de urgență prelungită cu 60 de zile apare prima dată în Bani.md.
16:40
Veniturile disponibile ale populației în medie pe o persoană pe lună au constituit 4252,7 lei, cu 21,2% mai mult în 2022 față de anul precedent, însă racordate la rata inflației veniturile s-au comprimat cu 6%, arată datele Biroului Național de Statistică. Peste jumătate din veniturile moldovenilor – 50,7% provin din salarii, prestațiile sociale – 20,3%, […] Articolul Veniturile moldovenilor ajung doar pentru mâncare și facturi. Cheltuielile lunare au explodat în 2022 apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
15:50
 În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Asta prevede un PROIECT de lege, care a fost votat, în a doua lectură, de 59 de deputați. Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui […] Articolul Deputații au dat lovitura pentru crypto! Vor să reglementeze la sânge piața apare prima dată în Bani.md.
15:50
Guvernul așa-zisei „Republici Populare Donețk” proclamate de separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei și-a dat demisia după ce Vladimir Putin l-a transferat pe premierul său într-o funcție din Siberia, relatează Interfax. „După ce președintele l-a numit pe Vitalii Hoțenko în regiunea Omsk și, în consecință, Vitalii Pavlovici [Hoțenko] a fost eliberat din funcția de prim-ministru al guvernului […] Articolul Schimbări de cadre printre separatiștii ruși: Putin l-a recompensat pe „premierul” din Donețk cu o funcție în Siberia apare prima dată în Bani.md.
15:30
Cetățenii vor putea schimba bani la casele de schimb valutar fără act de identitate, numai dacă suma nu depășește 10 mii de lei. O prevedere în acest sens se regăsește într-un proiect de lege votat de Parlament în lectură finală, scrie Realitatea.md. Proiectul vine să introducă noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii […] Articolul Moldovenii nu vor putea schimba mai mult de 10.000 de lei fără buletin apare prima dată în Bani.md.
15:00
Zahărul, consumat în foarte multe produse de la ciocolată şi până la băuturi acidulate şi patiserie, devine din ce în ce mai scump, ceea ce creşte costurile pentru industria alimentară şi pune noi presiuni la adresa inflaţiei mondiale a produselor alimentare, transmite Bloomberg. Preţurile la zahăr rafinat au atins în această săptămână cel mai ridicat […] Articolul Zahărul se scumpește la nivel mondial. Cum afectează prețul la alimente apare prima dată în Bani.md.
15:00
Transparența autorităților, după intrarea în gestiunea Aeroportului Chișinău, devine din ce în ce mai secretizată. În repetate rânduri am încercat să aflu dacă a fost făcut un audit al activelor statului și dacă va fi anulată scandaloasa taxă de 9 euro pe care o achită pasagerii, însă fără răspuns. Doar anul trecut aeroportul a adunat […] Articolul Transparența autorităților devine din ce în ce mai secretizată! Aeroportul Chișinău, sub șapte lacăte apare prima dată în Bani.md.
14:10
În această ediție, somelierul Mihai Druță vă propune un vin bun de la un producător mic, mai puțin cunoscut – I.L. Amor. Producătorul a lansat două vinuri în ediție limitată Cabernet Sauvignon și Merlot din anul 2018. Cabernet Sauvignon de la I.L. Amor este maturat 12 luni în butoi, strugurii provin din regiunea Ștefan-Vodă, care […] Articolul Un vin bun cu Mihai Druță: I.L. Amor Cabernet Sauvignon apare prima dată în Bani.md.
12:50
Aflându-se într-o vizită la Erevan, Armenia, primarul general, Ion Ceban, a vizitat două acceleratoare de afaceri: Centrul TUMO și Orașul Ingineresc. Centrul TUMO este destinat dezvoltării și implicării copiilor și tinerilor interesați de tehnologiile creative, unde beneficiarii însușesc abilități inovative. Este un program educațional gratuit pentru adolescenții interesați de propria dezvoltare. Programul este alcătuit din […] Articolul FOTO Primarul Capitalei a vizitat la Erevan două acceleratoare de afaceri apare prima dată în Bani.md.
12:40
Solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu (arestul preventiv nu putea fi solicitat, la acea etapă judiciară) a fost respinsă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. În schimb, instanța de judecată a dispus aplicarea controlului judiciar asupra fostului șef de la Calea Ferată din Moldova. Anterior aceeași instanță a respins demersul procurorilor PCCOCS de […] Articolul Jaful de la CFM! Fostul șef, acuzat că a adus compania la sapă de lemn, plasat sub control judiciar apare prima dată în Bani.md.
12:30
Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 45,2% în primele 2 luni ale anului 2023 și constituie 8,7 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului 2022, arată datele fiscului. Urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada lunilor ianuarie-februarie 2023 au […] Articolul Vânătoarea fiscului dă roade! Numărul contractelor de închiriere a apartamentelor s-au majorat cu 17% apare prima dată în Bani.md.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru 31 martie 2023. Astfel, mâine benzina și motorina se vor scumpi. Potrivit informațiilor, benzina se va scumpi cu 0,13 lei, motorina 0,01 lei. Mai exact, litrul de benzină va costa 24,76 lei, iar litrul de motorină 20,89 lei. Prețul carburanților pentru 31 martie […] Articolul Se scumpesc carburanții. Prețurile anunțate de ANRE pentru ultima zi din martie apare prima dată în Bani.md.
12:00
Compania kazahă de petrol şi gaze KazMunayGas (KMG), proprietarul Rompetrol, pregătește o lovitură de proporții pe piața produselor petroliere din România, ”ținta” fiind activele Lukoil România. O astfel de achiziție, în contextul conflictului din Ucraina și al sancțiunilor impuse Rusiei, ar deschide drumul KMG către un monopol pe piața din România, dar în spatele întregii […] Articolul Mega tranzacție pe piața petrolieră! Kazahii de la Rompetrol urmăresc preluarea activelor Lukoil din România și Moldova apare prima dată în Bani.md.
11:50
În timp ce prosperă din afacerile cu statul, fiica lui Peskov se antrenează trăgând cu pistolul şi să aruncând cuţite. O viaţă de lux, petrecută între iahturi, călătorii, hoteluri luxoase şi modă, conţine şi cu o pasiune niciodată ascunsă pentru arme albe şi cele de foc. Pe reţelele sale de socializare, Elizaveta Peskova, fiica purtătorului […] Articolul Fiica lui Peskov, Elizaveta, s-a îmbogățit în primul an de război apare prima dată în Bani.md.
11:50
În pofida crizelor prin care trece, Moldova are acum o oportunitate unică de dezvoltare, legată de asocierea la Uniunea Europeană. Opinia a fost exprimată de noul președinte al Moldindconbank, bancherul austriac Alexander Picker, într-un interviu pentru portalul NewsMaker.md. „Ceea ce îmi place în Moldova este cât de rezistenți sunt oamenii. În pofida tuturor crizelor, ei […] Articolul Alexander Picker: În pofida crizelor, Moldova are o șansă unică de modernizare datorită apropierii de UE apare prima dată în Bani.md.
11:30
În după amiaza zilei de miercuri, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului Mihail Șaran al grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a […] Articolul Indulgență pentru șeful caracatiței Bismobil! A fost trimis în arest la domiciliu apare prima dată în Bani.md.
11:10
Gigantul de tehnologie Apple a cumpărat un start-up care folosește inteligența artificială (AI) pentru a comprima videoclipuri, scrie techcrunch.com. Apple nu a confirmat vânzarea atunci când i s-a cerut un comentariu, dar site-ul WaveOne a fost închis în luna ianuarie, iar mai mulți foști angajați, inclusiv unul dintre co-fondatorii WaveOne, lucrează acum în cadrul diferitelor […] Articolul Apple a cumpărat un start-up care folosește inteligența artificială apare prima dată în Bani.md.
10:40
Banca Comercială Română S.A. și Banca Comercială Victoriabank S.A., una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău S.A.. Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 […] Articolul BCR pregătește vânzarea filialei BCR Chișinău S.A. către Victoriabank S.A. apare prima dată în Bani.md.
10:00
Banca Comercială Română S.A. și Banca Comercială Victoriabank S.A., una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău S.A.. Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 […] Articolul Mișcări tectonice pe piața bancară din Republica Moldova! Victoriabank va înghiți BCR apare prima dată în Bani.md.
08:00
Înainte de 1914, lumea trăia în epoca Marilor Puteri. După anul 1945, am avut Războiul Rece și cele două superputeri. Apoi, după prăbușirea Uniunii Sovietice și a Blocului de Est, am avut epoca unipolară a hegemoniei occidentale – una despre care ni se spune acum că se apropie de sfârșit. Expresia anului 2023, de până […] Articolul China și Rusia, blocate într-o spirală a morții. ”Nici Ursul rus și nici Dragonul chinezesc nu sunt într-o formă bună” apare prima dată în Bani.md.
07:50
Războiul lui Putin a trecut bariera de 400 de zile de la începutul invaziei din Ucraina, iar lumea a fost împărțită în două în privința impunerii de sancțiuni împotriva Moscovei. În timp ce Occidentul s-a adunat în mare parte în spatele Ucrainei, angajându-se să facă tot ce este necesar pentru a ajuta la apărarea în […] Articolul O nouă forță globală poate influența războiului lui Putin apare prima dată în Bani.md.
07:50
Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum mai mult de un an a bulversat piețele financiare, energetice și alimentare din Europa, iar Occidentul a instituit pachete de sancțiuni economice împotriva Moscovei. Astfel, Rusia a fost alungată din Europa în privința livrărilor de petrol și gaze naturale furnizate pe bătrânul continent. Acum, locul său a […] Articolul Moscova alungată din Europa: O țară de 40 de ori mai mică și una din afara continentului i-au luat locul apare prima dată în Bani.md.
07:50
Peste jumătate din cetățenii Republicii Moldova susțin introducerea sintagmei ”limba română” în legislația țării, potrivit unui sondaj recent, realizat de compania iDATA. Potrivit sondajului, 52,8% s-au declarat în favoarea acestei legi, 38,6% – ”împotrivă”, iar 8,6% nu au răspuns. Regiunile care susțin cel mai mult adoptarea limbii române ca limbă oficială sunt Buiucani, Călărași, Hîncești, […] Articolul Sondajul care contrazice Kremlinul. Câți cetățeni din Republica Moldova vor ca româna să fie limba oficială a țării apare prima dată în Bani.md.
07:40
FIFA a decis miercuri să retragă Indoneziei dreptul de organizare a Cupei Mondiale U20, după ce un oficial al ţării asiatice a refuzat să primească echipa Israelului pe insula Bali. Wayan Koster, guvernatorul din Bali, a anunţat săptămâna trecută că refuză să găzduiască meciurile echipei de tineret din Israel pe teritoriul insulei pe care o […] Articolul Țara care a pierdut organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2023 din motive politice apare prima dată în Bani.md.
07:40
Războiul lui Putin din Ucraina are încă un final imprevizibil, însă eșecul armatei ruse este unul evident, după ce trupele Kievului au recuperat aproape jumătate din teritoriile ocupate. Așa cum rachetele HIMARS furnizate Ucrainei de Statele Unite au contribuit la întoarcerea frontului anul trecut, acum Ucraina dispune de bombe ghidate de precizie americane denumite GLSDB, […] Articolul VIDEO Ucraina schimbă tactica împotriva lui Putin cu noile arme americane: Lovituri fatale în adâncul Rusiei și Crimeea apare prima dată în Bani.md.
05:40
Roman Abramovici a finanţat în secret preluarea clubului olandez Vitesse Arnhem şi gruparea timp de mai mulţi ani, în perioada în care a deţinut şi Chelsea, conform unor documente văzute de The Guardian şi de Bureau of Investigative Journalism. Două anchete ale federaţiei de fotbal din Olanda (KNVB) nu au putut releva vreo legătură financiară […] Articolul Dezvăluiri explozive despre Roman Abramovic. Ce-a finanțat în secret fostul patron de la Chelsea apare prima dată în Bani.md.
Ieri
05:20
Liderul de la Tiraspol a avertizat că ar putea începe cel de-al Treilea Război Mondial prin Transnistria. Mai exact, Vadim Krasnoselski vede un război mondial la granițe în cazul în care dacă „România, Transnistria şi Republica Moldova se vor implica, atunci Rusia se implică”. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat: „Sunt profund convins că […] Articolul Krasnoselski, despre un posibil al Treilea Război Mondial: „Dacă România se va implica, atunci Rusia se va implica” apare prima dată în Bani.md.
05:20
Ministrul de Externe de la Chişinău, Nicul Popescu, cere urgentarea procedurilor europene care ar asigura finanțarea interconectării directe a reţelelor electrice din Moldova şi România, subliniind că în vremuri de război nu mai pot fi aplicate aceleaşi proceduri birocratice ca în timp de pace, întrucât ţara sa suferă de pe urma războiului din vecinătate. Republica […] Articolul Ministrul de Externe cere de urgenţă „interconectarea directă a reţelelor electrice din Moldova şi România” apare prima dată în Bani.md.
05:20
Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat miercuri, 29 martie, că nu doar Ucraina a devenit un poligon de testare a armelor biologice americane, relatează RIA Novosti. Oficialul rus a susținut că Statele Unite au în vizor Georgia, Moldova şi, de asemenea, o serie de ţări din Organizaţia pentru Cooperare de la Shaghai […] Articolul Rusia acuză SUA că vor să testeze și în Republica Moldova arme biologice apare prima dată în Bani.md.
29 martie 2023
18:10
Polonia vrea ca Uniunea Europeană să utilizeze toate instrumentele avute la dispoziţie spre a limita cantitatea de cereale ucrainene care intră pe piaţa UE, a afirmat miercuri premierul Mateusz Morawiecki, pe fondul furiei în rândul fermierilor din cauza efectelor importurilor asupra preţurilor la cerealele poloneze, transmite Reuters. „Cerem folosirea tuturor instrumentelor de reglementare – cote, […] Articolul Polonia cere UE să limiteze importurile de cereale din UE apare prima dată în Bani.md.
17:20
După aproape 33 de ani de regim Putin și la un an după invazia pe scară largă din Ucraina, societățile occidentale încearcă să găsească pe acei ”ruși buni” cu care să colaboreze după prăbușirea imperiului lui Putin. Numărul așa-numiților „ruși buni” a crescut recent în spațiul informațional. De exemplu, filmul despre politicianul de opoziție Alexei […] Articolul Cine sunt ”rușii buni” pe care Occidentul îi privește ca pe viitori parteneri, după prăbușirea regimului lui Putin apare prima dată în Bani.md.
16:50
Traderii retrag miliarde de dolari de pe Binance, în timp ce problemele care afectează cea mai mare bursă crypto din lume continuă să crească, scrie Wall Street Journal. Luni, Commodity Futures Trading Commission a dat în judecată Binance, susţinând că bursa a operat ilegal în SUA şi a încălcat normele menite să prevină activităţile financiare […] Articolul Traderii retrag miliarde de dolari de pe Binance. Gigantul crypto suferă pierderi apare prima dată în Bani.md.
16:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea joi, 30 martie, o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, Secretarul General al Consiliului Europei, care se va afla într-o vizită în țara noastră. Începând cu ora 16.00 vor fi susținute declarații de presă comunicat, anunță președinția. Evenimentul va avea loc la Președinție iar accesul mass-media se va face […] Articolul Burić vine la Chișinău. Se întâlnește cu Maia Sandu apare prima dată în Bani.md.
16:30
Depozitele bancare al moldovenilor vor fi garantate cu o sumă mai mare. Plafonul urmează să fie majorat la 100 de mii de lei, iar din ianuarie la 200 de mii de lei, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie votat în ședința de mâine a Parlamentului. Depozitele în valută străină vor fi garantate […] Articolul Decizie importantă pentru moldovenii care au bani! Garanția depozitelor se dublează. E infimă față de cea din UE apare prima dată în Bani.md.
16:30
Google face public Google Ads Safety Report 2022, raportul anual privind siguranța în publicitatea online, care arată ce măsuri a luat compania pentru a preveni publicitatea înșelătoare, asigurând în acest mod un ecosistem sigur pentru oameni, afaceri și instituții media. Astfel, anul trecut Google a adăugat sau actualizat aproape 30 de politici pentru advertiseri și […] Articolul Google a blocat peste 5 miliarde de reclame înșelătoare în 2022 apare prima dată în Bani.md.
16:20
Vânzările cu amănuntul din Suedia au înregistrat în februarie cea mai mare scădere din istorie, în condiţiile în care inflaţia în creştere şi costurile tot mai mari ale creditelor continuă să afecteze cea mai mare economie din regiunea nordică, scrie Bloomberg. Luna trecută, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 9,4% faţă de anul precedent, în […] Articolul Suedezii cheltuie mai puțini bani. Vânzările cu amănuntul au înregistrat cea mai mare scădere din istorie apare prima dată în Bani.md.
16:20
Depozitele bancare al moldovenilor vor fi garantate cu o sumă mai mare. Plafonul urmează să fie majorat la 100 de mii de lei, iar din ianuarie la 200 de mii de lei, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie votat în ședința de mâine a Parlamentului. Depozitele în valută străină vor fi garantate […] Articolul Decizie importantă pentru moldoveni care are au bani! Garanția depozitelor se dublează. E infimă față de cea din UE apare prima dată în Bani.md.
15:30
Traderul de produse agricole Cargill Inc. a informat Ministerul rus al Agriculturii că va înceta să mai exporte cereale ruseşti începând din următorul sezon, care va debuta la 1 iulie, aceasta fiind cea mai importantă decizie de retragere din Rusia luată de un important trader mondial de cereale, transmite Bloomberg. În calitate de cel mai […] Articolul Grupul american Cargill va înceta să mai exporte cereale rusești apare prima dată în Bani.md.
14:20
Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” publică zilnic prețul la fructe, legume și alte produse spre comercializare. Plantarea cepei este în toi și la piață se găsește în vânzare și arpagic. Prețurile diferă în funcție de soi și variază între 70-80 de lei pentru un kilogram. Dacă mergi la cumpărături la Piața Centrală vei găsi ceapă verde […] Articolul FOTO Un kilogram de castraveți costă 85 de lei la Piața Centrală. Prețurile de astăzi la fructe și legume apare prima dată în Bani.md.
13:50
Atacurile cibernetice vizează din ce în ce mai mult Europa, „infrastructura critică fiind în pericol”, susţin specialiştii în domeniu. Printre țările atacate se numără și Republica Moldova. Aliaţii europeni ai Ucrainei au devenit ţinta atacurilor cibernetice după declanşarea războiului, potrivit unui nou raport. Atacurile au vizat, în principal, ţările baltice şi nordice, dar şi Moldova […] Articolul Hackerii vor să pună pe brânci sistemul cibernetic din Moldova. Ce țări mai sunt vizate apare prima dată în Bani.md.
13:30
Statele Unite sunt acum cel mai mare furnizor de țiței pentru Uniunea Europeană, relatează CNN. În decembrie, 18% din importurile de țiței ale blocului comunitar au provenit din America, a anunțat marți biroul de date al UE, Eurostat. Aceasta este o mare răsturnare de situație: Rusia a fost până de curând principalul furnizor de țiței al […] Articolul SUA înlocuiesc Rusia ca principal furnizor de țiței al Europei apare prima dată în Bani.md.
13:00
Alexandru Panfilii este antreprenor, formator acreditat de către Ministerul Educației de la București, expert în Atragerea Fondurilor Nerambursabile și evaluator de proiecte finanțate în cadrul programelor finanțate de Uniunea Europeană în România. Pentru a-și putea dezvolta tehnicile de predare și consultanță, dar și pentru a fi în pas cu subiectele de actualitate, cum ar fi […] Articolul VIDEO Tinerii de azi, antreprenorii de mâine. Alexandru Panfilii „Dorim să creștem antreprenori responsabili” apare prima dată în Bani.md.
12:30
Producătorii de struguri sunt obligați să-și înregistreze plantațiile viticole în Registrul Vitivinicol, a reamintit Vladimir Bolea într-o sesiune de discuții cu reprezentanții direcțiilor raionale de agricultură. Aceasta este o măsură importantă pentru a combate contrafacerile. Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, unele țări europene au depistat vinuri contrafăcute, în loc de struguri Cabernet, la producerea […] Articolul Escrocheria vinificatorilor moldoveni! Îi îmbată pe europeni cu vin din struguri Moldova, în loc de Cabernet apare prima dată în Bani.md.
11:50
După o pauză de trei ani, marcați de situații excepționale, MOLDCONSTRUCT și MOLDENERGY revin pe piață în plină forță. Astăzi, la C.I.E. Moldexpo S.A. a fost inaugurată expoziţia internaţională specializată MOLDCONSTRUCT, ajunsă la ediția a XXV-a aniversară și MOLDENERGY, ediția a XXIV-a. Expozițiile se vor desfășura până pe 1 aprilie, în pavilonul central și nr.2, […] Articolul VIDEO Moldconstruct și Moldenergy revin pe piață în plină forță! Ce noutăți aduc cele două expoziții apare prima dată în Bani.md.
11:50
Petru Rotaru a fost numit, în ședința de astăzi a Guvernului, noul șef al Serviciului Fiscal de Stat, după ce Rozalina Albu a demisionat din funcție. BANI.MD a analizat declarația de avere a lui Petru Rotaru care anterior a ocupat funcția de membru al Curții de Conturi. În anul 2022, Rotaru a încasat un venit […] Articolul Ce avere are noul șef de la fisc! Conturile burdușite cu bani și venituri de aproape 900 de mii de lei apare prima dată în Bani.md.
11:20
UBS Group AG l-a reangajat pe Sergio Ermotti în funcţia de director general, pentru a conduce masiva preluare a rivalei Credit Suisse, o decizie surprinzătoare, prin care grupul elveţian vrea să profite de experienţa sa în reconstruirea băncii, după criza financiară globală din 2008, transmite Reuters. Dificultăţile cu care se va confrunta Ermotti vizează concedierea […] Articolul UBS l-a reangajat pe Sergio Ermotti în funcţia de director general pentru a controla preluarea Credit Suisse apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.