Bani.md

Acum 6 ore
16:50
Legea privind interzicerea publicității jocurilor de noroc va fi modificată pentru a oferi surse de finanțare suplimentare pentru sportul profesionist și de amatori. Informația a fost anunțată de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, la o întâlnire recentă cu reprezentanții federațiilor de profil, în contextul discuțiilor despre noua lege a sportului, scrie Ziarul National. […] Articolul Legea care interzice publicitatea pariurilor va fi modificată: va spori finanțarea sportului apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
13:50
În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici. […] Articolul VIDEO Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit din Anenii Noi a oferit noi oportunități pentru localnici și refugiați apare prima dată în Bani.md.
12:10
Într-o nouă emisiune „Afaceri la Microscop”, trainerul de business Alexandru Bordea a discutat cu Vadim, un antreprenor priceput care a transformat reparațiile și construcțiile într-un domeniu profitabil. Cu o experiență vastă în acest sector, acesta împărtășește secretele succesului său și oferă sfaturi valoroase pentru cei care doresc să-și dezvolte propria afacere. Reparațiile și construcțiile sunt […] Articolul Afaceri la Microscop: Cum să obții profit din reparații și construcții? apare prima dată în Bani.md.
10:30
Casa de Cultură din Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni, găzduiește de doi ani, prima întreprindere socială din raion – „Social Textil” SRL, întreprindere care oferă servicii de croitorie, instruire şi locuri de muncă pentru femeile din categorii defavorizate din localitate. Iniţiativa aparţine tinerei Iulia Culicenco, care a deschis întreprinderea socială. „Instruim tinerele şi femeile din categoria […] Articolul Prima întreprindere socială din raionul Căuşeni – un atelier de croitorie din Chircăieştii Noi apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
08:00
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest an. Deja, Cuba a primit 66.887 de ruși între ianuarie și martie 2024. Această cifră record îi depășește cu mult pe cei 32.224 de ruși […] Articolul Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși apare prima dată în Bani.md.
07:50
Dacă anunțul privind prietenia ”fără limite” dintre Rusia și China a făcut valuri la vremea respectivă, iată că relația dintre Xi Jinping și Vladimir Putin capătă alte accente, iar liderul de la Beijing îl pune pe președintele rus în scaunul din spate. China îi dă o lovitură Rusiei, prin faptul că exporturile sale au scăzut de teama represaliilor Statelor Unite. Exporturile […] Articolul Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA apare prima dată în Bani.md.
07:50
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea publicului despre cine încearcă să influențeze deciziile la nivelul instituțiilor europene, permite anumitor activități să treacă neobservate, se arată în document. Registrul de transparenţă al UE are elemente […] Articolul „Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență apare prima dată în Bani.md.
07:30
Donald Trump a strâns cu 75 de milioane de dolari mai puţin pentru campania electorală decât contracandidatul său Joe Biden şi are acum cu 270.000 de susţinători mai puţin decât în urmă cu patru ani, scrie FT. Campania electorală a lui Trump a atras 900.000 de donatori din iulie 2023 până în primul trimestru din […] Articolul Cea mai mare problemă a lui Trump în cursa pentru Casa Albă: Strânge mult mai puţini bani faţă de Biden apare prima dată în Bani.md.
07:30
Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat marţi că banca centrală intenţionează să reducă ratele dobânzilor pe termen scurt, sub rezerva unor şocuri majore, raportează CNBC. Lagarde a declarat că BCE va monitoriza „foarte atent” preţurile petrolului, pe fondul temerilor ridicate privind un conflict cu efecte de propagare în Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, […] Articolul Momentul mult aşteptat e pe cale să se întâmple! Christine Lagarde: BCE este pregătită să reducă dobânzile în curând apare prima dată în Bani.md.
Ieri
16:00
Anastasia este o profesoară de limba franceză. Ea a apelat la Programul de Mentorat cu Alexandru Bordea și a început a preda individual cursuri, ajungând la un profit de 1.500 euro pe lună. Acum își propune să crească la 5.000 euro pe lună cu o echipă de profesori. În video de mai jos, afli drumul […] Articolul Cum faci bani din predare de limbi străine – Afaceri la Microscop apare prima dată în Bani.md.
12:40
Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova.  Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în […] Articolul La 22 de ani, un tânăr din Floreşti administrează o afacere socială dedicată tinerilor apare prima dată în Bani.md.
11:10
În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli. Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor […] Articolul Chicu deschide cutia Pandorei: Se încalcă flagrant legislația la concesionarea spațiilor comerciale de la aeroport apare prima dată în Bani.md.
10:00
Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacităţi de 117 gigawaţi (GW), un nivel record, dar trebuie anual să adauge triplul acestei cantităţi, până la finalul deceniului, pentru a îndeplini obiectivele climatice, se arată într-un raport publicat marţi de Consiliul Global al Energiei Eoliene (GWEC), transmite Reuters. În 2023, capacitatea instalată a fost cu […] Articolul Noile instalaţii eoliene au atins un nivel record anul trecut apare prima dată în Bani.md.
09:00
Grupul de țări producătoare de petrol cunoscut sub numele de OPEC+ explorează posibilitatea de a admite Namibia ca membru, în urma descoperirii de zăcăminte de petrol estimată la 2,6 miliarde de barili, relatează trend.az. Primul pas către posibila aderare a Namibiei la OPEC+ ar fi semnarea unei cărți de cooperare între țările producătoare de petrol. […] Articolul O altă țară unde au fost descoperite zăcăminte de petrol ar putea adera la OPEC+ apare prima dată în Bani.md.
09:00
Scharringhausen vinde delicatese şi vinuri fine în nordul Germaniei de 160 de ani, însă viitorul său este sub semnul întrebării, businessul nereu­şind să găsească un cumpărător, potrivit AFP. Juergen Scharringhausen încearcă să vândă businessul de familie de aproape doi ani, dar nu a primit o ofertă serioasă până acum. Mulţi proprietari de IMM-uri din Germa­nia […] Articolul „Campionii ascunşi“ ai Germaniei, coloana vertebrală a celei mai mari economii din UE, îşi caută disperați cumpărători apare prima dată în Bani.md.
08:50
Italia este ţara vest-europeană care îmbătrâneşte cel mai rapid, iar anul trecut a stabilit un record demografic trist. Numărul de naşteri a fost cel mai scăzut de când se ţine socoteala lor. 2023 este al 11-lea an consecutiv de declin al acestui indicator. La 11 decese s-au născut doar şase copii. Însorita Italie este în […] Articolul Care este ţara europeană care îmbătrâneşte cel mai repede din lume apare prima dată în Bani.md.
08:30
Casa Albă a anunțat că Statele Unite vor impune noi sancţiuni împotriva Iranului după atacul asupra Israelului din weekendul trecut, indicând că „se aşteaptă” ca aliaţii lor să facă acelaşi lucru în curând. Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden: „În zilele următoare, Statele Unite vor impune noi sancţiuni vizând Iranul, printre […] Articolul Statele Unite vor adopta noi sancțiuni împotriva Iranului apare prima dată în Bani.md.
08:20
Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit uşor previziunile privind creşterea economiei globale, marţi, spunând că economia s-a dovedit ”surprinzător de rezistentă”, în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor politicii monetare. FMI se aşteaptă acum la o creştere globală de 3,2% în 2024, cu o îmbunătăţire modestă de 0,1 puncte procentuale faţă de previziunile sale anterioare […] Articolul FMI şi-a îmbunătăţit uşor previziunile privind creşterea economiei Republicii Moldova apare prima dată în Bani.md.
08:00
Conform datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat o scădere cu 7,5% în perioada ianuarie-februarie 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, totalizând 1 miliard 375 milioane de dolari. Transportul auto a rămas principalul mod de import, cu o pondere de 78% din volumul total al importurilor, în […] Articolul Importurile în Republica Moldova au înregistrat o scădere de 7,5% în primele două luni ale anului 2024 apare prima dată în Bani.md.
08:00
Exporturile Moldovei în perioada ianuarie-februarie 2024 au înregistrat o scădere cu 12,5% comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, totalizând 601,3 milioane de dolari, arată datele Biroului Național de Statistică. Exporturile de mărfuri autohtone au însumat 472,7 milioane de dolari, reprezentând 78,6% din totalul exporturilor și înregistrând o creștere marginală de 0,3% față de anul […] Articolul Economia gâfâie! În primele două luni exporturile s-au redus cu 12,5% apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
Grupul Premier Energy, deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care exercită şi funcţia de CEO al PPF, cel mai mare fond de investiţii din regiune cu active de peste 14,5 miliarde de euro, anunţă finalizarea achiziţiei CEZ Vânzare, în urma căreia portofoliul regional de clienţi al întregului […] Articolul Premier Energy, prezent și în Moldova, compania miliardarului ceh Jiri Smejc, finalizează achiziţia CEZ apare prima dată în Bani.md.
16:00
Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC. Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de […] Articolul Resursa care sparge toate recordurile. Analiştii se aşteaptă ca preţul să atingă 3000 de dolari pentru nici 30 de grame apare prima dată în Bani.md.
15:00
Ion și Maria Balan au revenit în țară după mai mulți ani de muncă peste hotare și au pornit de la zero o afacere în domeniul instalațiilor electrice. În video de mai jos, afli cu ce au început și cum au reușit în doar o lună de zile să ajungă la un profit de peste […] Articolul Cum faci 1.500 euro din prima lună, revenit de peste hotare – Afaceri la Microscop apare prima dată în Bani.md.
09:00
Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago. Mișcarea americano-britanică îl face […] Articolul SUA și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Rusiei: Putin stă cu mâna întinsă la un oraș de 24 de milioane apare prima dată în Bani.md.
09:00
În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune. Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea […] Articolul Țara care vrea să le interzică tinerilor să mai fumeze apare prima dată în Bani.md.
08:40
Indicele dolarului a atins luni cel mai ridicat nivel din noiembrie, pe măsură ce yenul s-a depreciat şi tensiunile au escaladat în Orientul Mijlociu, transmite CNBC, transmite. Astfel, indicele dolarului a atins un maxim de 106,013, sau cel mai bun nivel al său începând cu 3 noiembrie 2023, când indicele ajunsese la 106,224. Dolarul a […] Articolul Indicele dolarului a atins luni cel mai ridicat nivel din noiembrie apare prima dată în Bani.md.
08:30
Republica Moldova urmează să ia un credit de 170 de milioane de dolari de la FMI, potrivit informațiilor Ministerului Finanțelor. Împrumutul ce urmează a fi acordat de Fondul Monetar Internațional, prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate (RSF), în sumă de 129,375 mil. DST, va fi rambursat în 20 tranșe egale, după expirarea […] Articolul Morcovul și biciul FMI! Fondul impune 12 condiții pentru acordarea a 170 milioane de dolari apare prima dată în Bani.md.
08:30
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a schimbat direcția pentru afacerile Kremlinului spre China, afundându-se tot mai mult în buzunarul acesteia! Beijingul stimulează mașina de război a lui Vladimir Putin, iar […] Articolul Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere apare prima dată în Bani.md.
15 aprilie 2024
19:20
Pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău s-a înscris o singură companie. Este vorba de Lagardere. Este important de menționat că, la celelalte dpuă licitație aceiași companie a depus dosarul, însă licitație au fost anulate din motiv că doar o singură companie a depus dosarul. Anterior, asministrația Aeroportului Chișinău declra că în cazul în […] Articolul S-a încheiat licitația de la Aeroportul Chișinău. Un singur jucător a depus dosarul apare prima dată în Bani.md.
19:10
Moneda japoneză şi-a continuat luni deprecierea în raport cu dolarul american, ceea ce a dat naştere la speculaţii cu privire la posibilitatea unei noi intervenţii a Băncii Japoniei în sprijinul monedei naţionale, transmit Kyodo şi Reuters. Luni, dolarul american se tranzacţiona pentru 154,28 yeni la Tokyo, cel mai ridicat nivel din ultimii aproximativ 34 de […] Articolul Japonia: Yenul s-a depreciat la cel mai slab nivel din ultimii 34 de ani apare prima dată în Bani.md.
19:00
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), potrivit datelor Eurostat. Conform acestor date, producţia de ţiţei a UE a continuat să scadă în 2022, în pofida unei creşteri semnificative a preţurilor la petrol, […] Articolul România, pe locul trei în topul celor mai mari producători de petrol din UE, în 2022 apare prima dată în Bani.md.
18:40
Apărarea aeriană ucraineană protejează nu doar cerul ucrainean de “teroarea aeriană rusă”, ci și Moldova, România și Polonia de amenințarea imediată a rachetelor și a dronelor care intră în spațiul lor aerian, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, într-un nou apel adresat aliaților pentru a furniza țării sale sisteme de apărare aeriană […] Articolul Kuleba: Ucraina apără și Moldova, România și Polonia de “teroarea aeriană rusă” apare prima dată în Bani.md.
18:30
Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel global, conform unui document intern văzut de Reuters, pe fondul declinului vânzărilor şi al intensificării războiului preţurilor la vehiculele electrice (EV). Cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră avea la 31 decembrie 140.473 de angajaţi la nivel global. „În condiţiile […] Articolul Tesla va face concedieri la nivel mondial. Motivele deciziei au fost găsite într-un document intern apare prima dată în Bani.md.
18:20
Autoritatea de reglementare antitrust din Italia a deschis o anchetă împotriva Ryanair. Aceasta vizează un posibil abuz de poziţie dominantă care a cauzat daune „grave şi ireparabile” agenţiilor de turism, altor companii aeriene şi pasagerilor”. Autoritatea italiană a susţinut că Ryanair, liderul de piaţă din Italia, nu a permis operatorilor din turism să-şi acceseze ofertele […] Articolul Italia anchetează Ryanair pentru un potenţial abuz de poziţie dominantă apare prima dată în Bani.md.
12:40
Procesul de privatizare în Republica Moldova a înregistrat numeroase faze de creștere și declin. Printre acestea se numără însă câteva exemple deosebite, cu implicarea inclusiv a companiilor cu capital străin, care au dus la transformarea proprietăților de stat nerentabile în active strategice cu un potențial mare, scrie Logos Press. Unul dintre aceste exemple este cel […] Articolul Ce se întâmplă după privatizare? Istoria a cinci giganți industriali din Moldova apare prima dată în Bani.md.
08:10
O nouă centrală de cogenerare urmează să fie construită în cadrul Termoelectrica, cu o capacitate de 55 MW. Or, reprezentanții mai multor companii din domeniul energetic, inclusiv producători de motoare cu ardere internă pentru centrale electrice din mai multe țări au fost informați despre potențialul de dezvoltare a proiectelor în infrastructura de producere a energiei […] Articolul Un nou gigant energetic urmează să apară în Republica Moldova. Prima licitație a fost anulată apare prima dată în Bani.md.
07:50
Elevii din ciclul primar și gimnazial vor fi învățați cum să coasă, să repare și să își proiecteze propriile haine în cursurile de meșteșuguri din anul școlar următor, se spune în ordinul Ministerului Educației al Federației Ruse, Scrie The MoscowTimes. Noua materie se va numi „Munca”. Elevii sunt planificați să fie învățați cum să prelucreze […] Articolul Elevii din Federația Rusă vor fi învățați să-și coase haine după plecarea brandurilor străine apare prima dată în Bani.md.
07:30
Preţurile petrolului ar urma să crească luni, 15 aprilie, sunt de părere analiștii, după atacul Iranului asupra Israelului din weekend, au declarat analiştii duminică, 14 aprilie. Creșterea va depinde de modul în care Israelul şi Occidentul aleg să riposteze, transmite Reuters. Iranul a lansat drone şi rachete explozive asupra Israelului sâmbătă seara, ca răzbunare pentru […] Articolul Analiștii se așteaptă la o creștere a prețului petrolului apare prima dată în Bani.md.
07:30
Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie a criticat Europa pentru că a rămas în urma Chinei şi a SUA după ce a făcut „două greşeli istorice monumentale” în politica energetică, bazându-se pe gazul rusesc şi renunţând la energia nucleară. Fatih Birol, directorul executiv al agenţiei, a declarat pentru Financial Times că industria europeană plăteşte acum preţul acestor erori […] Articolul Şeful AIE afirmă că Europa rămas în urma Chinei şi a SUA după ce a făcut „două greşeli monumentale” apare prima dată în Bani.md.
07:30
Livrările globale de telefoane iPhone ale Apple au scăzut cu 9,6% în primele trei luni ale anului 2024, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, potrivit unui raport al International Data Corporation (IDC). Livrările de telefoane iPhone au scăzut cu 9,6% în primul trimestru al anului IDC a precizat că firma coreeană Samsung a reuşit să […] Articolul Livrările de telefoane iPhone au scăzut cu 9,6% în primele trei luni. Samsung este cel mai mare furnizor de telefoane apare prima dată în Bani.md.
07:00
Autoritățile japoneze se confruntă cu o presiune puternică în combaterea deprecierii susținute a yenului, în timp ce traderii scad valoarea monedei așteptându-se ca Banca Centrală să nu coboare prea curând ratele dobânzilor. Deși situația în țară este foarte delicată, atitudinea istoric foarte prudentă a Băncii Japoniei va putea interveni la nivel domestic pentru a opera […] Articolul Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital apare prima dată în Bani.md.
14 aprilie 2024
15:00
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 1,22 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut de peste două ori, respectiv cu 244,56 milioane lei, în comparaţie cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB, citate de agenția de presă, capitalizarea bursieră a ajuns la 321,18 […] Articolul Bursa de peste Prut a pierdut o sumă impresionantă la capitalizare în această săptămână apare prima dată în Bani.md.
14:40
Spania a depăşit Marea Britanie ca destinaţie preferată de investitorii hotelieri, datorită multelor contracte din domeniul ospitalităţii încheiate în această ţară, conform rezultatelor unui sondaj publicat duminică de cotidianul britanic Financial Times, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. Marea Britanie a căzut pe locul doi, după ce ocupase prima poziţie în 2018 şi 2017, conform […] Articolul Spania a depăşit Marea Britanie ca destinaţie preferată de investitorii hotelieri apare prima dată în Bani.md.
14:40
Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate. Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de […] Articolul Apple va deschide iPhone-ul pentru a fi reparat cu piese folosite apare prima dată în Bani.md.
14:30
Bitcoin a scăzut sâmbătă la ora 21:00 GMT cu 7,9%, până la 61.842 de dolari, pierzând 5.308 dolari faţă de închiderea precedentă, potrivit Reuters. Bitcoin, cea mai mare şi cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut cu 16,2% de la maximul anului, de 73.794 de dolari, atins pe 14 martie. Ether, moneda legată de […] Articolul Bitcoin a scăzut cu 7,9% până la 61.842 de dolari apare prima dată în Bani.md.
14:20
În luna aprilie 2024, Republica Moldova se găsește într-o situație tensionată din cauza stocului redus de semințe de floarea-soarelui. Cu doar aproximativ 50 de mii de tone disponibile, țara se confruntă cu amenințarea unei crize iminente. Dificultățile birocratice întârzie procesul de import, iar uzina de producție de ulei din Bălți nu și-a reluat activitatea, conform […] Articolul Se prefigurează o criză de ulei alimentar în Republica Moldova! Care este cauza acestei probleme apare prima dată în Bani.md.
13 aprilie 2024
15:00
În Republica Moldova se câștigă cel ma mic salariul din Europa, echivalentul a 4 euro/oră (12 354 de lei salaiul mediu pentru anul 2023), dacă ar fi inclusă în clasament. Visual Capitalist a realizat o hartă “termică” care reprezintă salariul mediu orar (în euro), în Europa. Cu cât nuanța este mai albastră, cu atât salariul […] Articolul Harta salariilor în Europa: Moldova e la coada clasamentului apare prima dată în Bani.md.
15:00
Locuitorii din Insulele Canare plănuiesc proteste și greve, ca reacție împotriva turismului excesiv. Militanții spun că afluxul nesustenabil de vizitatori distruge viața în acest loc de vacanță, transmite Euronews.eu. Un grup de activiști de pe insula Tenerife a planificat o grevă a foamei în legătură cu construcția a două noi hoteluri. Alții raportează că localnicii dorm […] Articolul Locuitorii din Canare s-au săturat de turiști. Plănuiesc proteste și greve, ca reacție împotriva turismului excesiv apare prima dată în Bani.md.
14:20
JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite, a dat startul vineri sezonului de profituri cu o creștere, dar și cu un avertisment privind amenințările geopolitice care ar putea afecta economia globală, relatează CNN Business. Veniturile băncii în primul trimestru au crescut cu 9% față de anul precedent, la 41,9 miliarde de dolari. Este mai […] Articolul Șeful celei mai mari bănci din lume spune că șansele ca starea economiei să se înrăutățească sunt mari decât se crede apare prima dată în Bani.md.
14:10
Potrivit ultimului raport al Băncii Mondiale privind economia regiunii Europa și Asia Centrală, Moldova se confruntă cu o revizuire în scădere a prognozelor de creștere economică pentru următorii ani. Conform documentului, Banca Mondială a redus prognoza de creștere a Produsului Intern Brut al Moldovei în 2024 cu 2 puncte procentuale, de la 4,2% la 2,2%. […] Articolul Prognoza economică a Moldovei a fost revizuită! Viitorul arată sumbru apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.