Bani.md

Acum 24 ore
16:20
Moldova Gaz a solicitat de la ANRE majorarea de tarife la gazele naturale furnizate populației până la 22,229 lei/m3 o creștere cu 58,1% față de actualul tarif de 14,06 lei/m3 de gaz. În caz dacă tariful va fi majorat, accesibilitatea gazului pentru populație va fi de 5,2 ori mai mică decât acum jumătate de an, […] Articolul Lovitură totală pentru moldovenii cu centrale de apartament! Accesibilitatea gazului, la cel mai mic nivel apare prima dată în Bani.md.
15:50
Portul Giurgiulești, controlat de BERD, asigură tranzitul carburanților din Federația Rusă spre Ucraina prin Zona Economică liberă a Portului Giurgiulești din Republica Moldova via Portul Constanța din România. Acest lucru alimentează și o criză petrolieră în Moldova, în condițiile în care importatorii petrolieri din Moldova sunt nevoiți să stea zile în șir la coadă, notează […] Articolul Scandalos! Moldova, amenințată de criza petrolieră! Portul Giurgiulești trambulina carburanților Gazprom pentru Ucraina apare prima dată în Bani.md.
14:10
Consorţiul condus Todd Boehly (coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers) s-a aflat în negocieri exclusive pentru preluarea clubului londonez şi a formulat pe 7 mai o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline (4,97 miliarde de euro) pentru preluarea clubului aflat în proprietatea oligarhului rus Roman Abramovici din 2003. Marţi, un purtător de […] Articolul S-a încheiat epoca Abramovici la Chelsea. Clubul de fotbal a confirmat finalizarea preluării apare prima dată în Bani.md.
10:30
Două surse apropiate Kremlinului și o altă sursă din cadrul administrației Vladimir Putin au declarat că liderii Rusiei au praguri „minime” și „maxime” în Ucraina pentru a declara o „operațiune militară specială” de succes și finalizată. Minimul necesar pentru declararea victoriei este capturarea completă a regiunii Donbas, pe care trupele ruse aproape că au realizat-o deja. Potrivit unor estimări […] Articolul Putin vrea să declare victorie împotriva Ucrainei la toamnă. Asalt fatal asupra Kievului: „Îi vom doborî până la urmă” apare prima dată în Bani.md.
10:20
​Uimire, deznădejde furie, sunt câteva dintre lucrurile pe care le-au simțit cei care au investit în criptomonede și au asistat la scăderile dure din prima parte a lunii mai. Alții, din contră, au spus că, iată!, adevărul despre criptomonede a ieșit la iveală și este clar că nu au viitor, dat fiind că sunt uluitor […] Articolul Crypto crash – De ce s-au prăbușit criptomonedele și cum de au ajuns așa de riscante investițiile în ele apare prima dată în Bani.md.
10:20
Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale Rusiei au fost concediați pentru că au refuzat să lupte în Ucraina, arată documente judiciare postate pe site-ul unei instanţe locale, relazează The Guardian. Concedierea membrilor Rosgvardia a ieşit la iveală după ce militarii ruşi au contestat măsura. Cazul celor 115 membri ai Gărzii Naționale a Rusiei, cunoscută […] Articolul Cine sunt oamenii lui Putin care nu au vrut să lupte în războiul din Ucraina apare prima dată în Bani.md.
10:20
Kremlinul ar trebui să colaboreze în cadrul anchetei pe care Curtea Penală Internaţională o desfăşoară în legătură cu presupusele crime de război comise de când Rusia a invadat Ucraina, a declarat vineri, la Haga, procurorul instanței de justiție internațională, Karim Khan, într-un interviu acordat AFP, scrie Agerpres. „Invitaţia există. Uşa mea este deschisă şi, de […] Articolul Va fi Putin Judecat pentru crime de război? apare prima dată în Bani.md.
07:40
Rusia învață din greșelile sale de pe câmpul de luptă de până acum, chiar dacă avansul său este, în continuare „incremental”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John, Kirby, conform Bloomberg. Rusia a încercat să rezolve din probleme cu care s-a confruntat în ce privește logistica și aprovizionarea în primele zile ale războiului, a […] Articolul Pentagon: Rusia a învățat din greșelile de pe câmpul de luptă și își schimbă abordarea apare prima dată în Bani.md.
07:30
Rubla este singura monedă acceptată de către regimul de la Kremlin. Dolarul şi euro au devenit „o monedă toxică” pentru Rusia. Afirmaţia a fost făcută de ministrul de finanţe al Moscovei, Anton Siluanov. Declaraţia a fost prezentattă de agenţia rusă Ria Novosti. Articolul Moscova nu mai înghite occidentul: dolarul şi euro devin monede toxice pentru Rusia apare prima dată în Bani.md.
Ieri
07:20
Războiul declanșat de Putin în Ucraina de mai bine de 90 de zile poate căpăta consecințe nebănuite atât geopolitice, dar și economice. Acum însă visul liderului de la Kremlin pe termen lung pare concentrat pe crearea unui deziderat ascuns: o nouă ordine mondială, lucru dezvăluit de scrisoarea bizară a dictatorului din Belarus, Alexander Lukașenko trimisă […] Articolul Putin vrea o ”nouă ordine mondială”: Un dictator dezvăluie totul într-o scrisoare apare prima dată în Bani.md.
07:20
Neutralitatea de lungă durată a Suediei și Finlandei a fost abandonată atunci când ambele state au depus cereri oficiale pentru integrare în NATO. Dar se confruntă cu un obstacol neașteptat pe calea aderării: Turcia. În timp ce Turcia susține politica „ușilor deschise” a alianței, veto-ul Ankarei reflectă obiectivele sale de a schimba status quo-ul și […] Articolul Cum poate Turcia să-și joace cărțile prin opoziția față de aderarea Finlandei și Suediei la NATO apare prima dată în Bani.md.
27 mai 2022
18:00
La data de 27 mai curent, CCI a RM a găzduit o delegație din partea Consiliului pentru Afaceri Economice Externe (DEIK) Turcia-Moldova. În cadrul întrevederii, Președintele CCI a RM Sergiu HAREA, l-a felicitat pe noul Președinte al Consiliului pentru Afaceri Economice Externe (DEIK) Turcia-Moldova, Burak Burçin KILIÇOĞLU, și au discutat perspectivele intensificării comerțului bilateral și […] Articolul Relațiile de cooperare moldo- turce discutate la CCI a RM apare prima dată în Bani.md.
18:00
Pierderile economice totale pentru Ucraina cauzate de invazia Rusiei sunt estimate la 564 – 600 de miliarde de dolari, potrivit Școlii de Economie din Kiev (KSE). Suma include daunele directe provocate locuințelor și altor clădiri, infrastructurii și proprietăților, precum și pe cele indirecte, respectiv scăderea PIB-ului, pierderea investițiilor și a lucrătorilor și costurile suplimentare de […] Articolul Daunele provocate de Rusia în Ucraina se ridică la 600 de miliarde de dolari. Orașele cel mai greu afectate apare prima dată în Bani.md.
17:50
O femeie în vârstă de 63 de ani din Noua Zeelandă a transformat cu mâinile ei o rablă într-o mașină electrică, alimentată cu energie solară. Pentru a-și atinge obiectivul a lucrat 8 luni, fără să aibă cunoștinte de mecanică auto. Deja o conduce de trei ani și spune că funcționează fără probleme. Femeia a realizat transformarea […] Articolul (FOTO) O femeie de 63 de ani a transformat singură o rablă într-o mașină electrică. Câți bani a cheltuit apare prima dată în Bani.md.
15:30
Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au continuat să scadă vineri, îndreptându-se spre a treia săptămână de declin consecutiv, transmite Bloomberg. La bursa de la Amsterdam, cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna iulie afişau vineri dimineaţa o scădere de 3%, până la 87,71 de euro pentru un Megawatt-oră, în timp ce […] Articolul Prețurile la gaze naturale în Europa continuă să scadă pentru a treia săptămână consecutiv apare prima dată în Bani.md.
14:30
Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO. Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a […] Articolul Înarmarea Moldovei la standardele NATO. Maia Sandu: Avem un sector de apărare slab apare prima dată în Bani.md.
14:10
Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de […] Articolul Maia Sandu a aflat despre reținerea lui Dodon când a ajuns în SUA: Explicațiile Procuraturii sunt insuficiente apare prima dată în Bani.md.
13:50
Am convocat această ședință pentru a discuta despre inflația înaltă și creșterea prețurilor. Vreau să vă asigur că acest subiect este pe agenda noastră zilnică. Inflația este o problemă majora și pentru țările care importă și care sunt afectate de războiul din Ucraina. Din păcate, Republica Moldova face parte din aceste țări. Țara noastră este […] Articolul Prețurile explodează de la o zi la alta! Maia Sandu vrea să taie profiturile năucitoare ale monopoliștilor apare prima dată în Bani.md.
13:10
Cota de piață a gazelor naturale rusești în Uniunea Europeană s-a redus la jumătate, potrivit ultimelor date legate de importul de gaze naturale. Mai mult, Rusia a ajuns pe locul trei la cota de piață a gazelor naturale în Europa, pe primul loc fiind acum importul de gaz natural lichefiat. Aceste date au fost anunțate […] Articolul Asta o să-l doară pe Putin! Rusia a pierdut ce e mai important în acest război apare prima dată în Bani.md.
12:50
Numărul mașinilor importate de moldoveni se cifra la 23,7 mii la sfârșitul lunii martie 2022 față de perioada similară a anului precedent, potrivit datelor prezentate, în cadrul emisiunii săptămânale de „Analize economice”, de economistul Veaceslav Ioniță. Anul trecut au fost importate 39,2 mii de automobile, în acest an valoarea anuală este de 38,3 în martie […] Articolul Ce nu mai e bun în UE, e de lux la noi. Ne-au invadat maşinile la mâna a doua ale străinilor apare prima dată în Bani.md.
11:40
Republica Moldova este amenințată de o criză a carburanților, în condițiile în care timpul de așteptare în vamă este foarte, iar cozile sunt foarte lungi, respectiv importurile de carburanți sun anevoioase. „La ziua de astăzi, timpul de așteptare în vamă este foarte mare și sunt formate rânduri excesive  pentru trecerea autocisternelor cu produse petroliere la […] Articolul Șoferii moldoveni, „paralizați”! Criza carburanților, tot mai acută apare prima dată în Bani.md.
11:00
Compania GRATA International este în căutare de noi colegi cărora le vor oferi salarii cu adevărat competitive. De exemplu, noul avocat al companiei va primi un salariu de 30.000 de lei și birou în centrul Chișinăului. Anunțul a fost publica pe canalul de Telegram Salarii în Moldova al portalului de joburi rabota.md. Este necesar ca […] Articolul Salariu fix de 30.000 de mii de lei! Atât va primi noul avocat al unei companii cu sediul la Chișinău apare prima dată în Bani.md.
10:30
Republica Moldova, la fel ca și alte state, inclusiv cele occidentale, puternic dezvoltate, se confruntă cu o criză economică ce se va perpetua și anul viitor mai puternic, dacă autoritățile nu intervin. Fosta ministră de Finanțe, Mariana Durleșteanu, într-o postare pe Facebook, afirmă că Produsul intern brut al Moldovei va ajunge la nivelul celui din […] Articolul Situație gravă! Dovada că Moldova se îndreaptă spre o recesiune, inflație galopantă și o criză energetică apare prima dată în Bani.md.
10:10
Premierul ungar Viktor Orban a anunțat o taxă excepțională pentru companii. Taxa a fost anunțată pentru a face faţă creşterii preţurilor legate de războiul din Ucraina şi de cheltuielile militare. Potrivit AFP, este de aşteptat ca taxa să aducă la bugetul de stat peste două miliarde de euro, conform unui anunţ făcut joi de guvernul […] Articolul Cum vrea Ungaria să aducă bani în bugetul de stat? A impus o taxa excepțională companiilor apare prima dată în Bani.md.
09:50
Mega operațiune de spălare de bani pe piața Forex. 22 de moldoveni bănuiți de escrocherie ar fi încasat 1,5 mil. de lei de la clienți, anunță CNA. Procurorii vor cere mandate de arestare pe numele a 22 de reținuți în dosarul tranzacțiilor suspecte pe piața Forex Procurorii anticorupție au depus demersuri în vederea arestării preventive […] Articolul Mega-operațiune de spălare de bani pe piața Forex. 22 de persoane implicate. Clienți țepuiți de 1,5 mil. de euro apare prima dată în Bani.md.
09:30
Investitorii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk și platforma de socializare pentru gestionarea ofertei de 44 de miliarde de dolari a miliardarului pentru companie, transmite BBC. Șeful Tesla este învinuit de „comportament greșit”, deoarece „declarațiile sale false și manipularea pieței au creat „haos” la sediul Twitter din San Francisco”. Acțiunile Twitter sunt cu […] Articolul Investitorii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk. De ce este acuzat miliardarul care vrea să preia compania apare prima dată în Bani.md.
09:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi, începând cu ora 10.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi figurează subiecte precum efectele economice și sociale ale creșterii prețurilor și riscurile asupra economiei naționale; impactul creșterii prețurilor la resursele energetice, funcționarea mecanismelor concurențiale pentru asigurarea eficienței piețelor energetice și alimentare. Ultimele date al Biroului […] Articolul Moldovenii sunt zdrobiți de prețuri și facturi. Maia Sandu convoacă, astăzi, Consiliul Suprem de Securitate apare prima dată în Bani.md.
07:50
Cea mai urgentă nevoie a Ucrainei o reprezintă MLRS (sistem de lansare de rachete multiple) pentru a contrabalansa superioritatea Rusiei în ceea ce priveşte armamentul greu, a spus ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba, potrivit CNN. SUA discută despre trimiterea de sisteme avansate în Ucraina. Situaţia militară în regiunile din est este „atât de disperată […] Articolul SUA ar putea aproba cea mai urgentă solicitare a Ucrainei: ”Fără acestea, nu vom putea” apare prima dată în Bani.md.
07:50
Preţurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 3%, până la maximele ultimelor două luni, din cauza semnelor de ofertă limitată înainte de sezonul de vară din SUA, în timp ce Uniunea Europeană (UE) este în conflict cu Ungaria din cauza planurilor de a interzice importurile de ţiţei din Rusia, din cauza invadării Ucrainei, transmite Reuters. […] Articolul Prețurile petrolului au crescut joi cu peste 3%. Trendul scumpirilor la carburanți în Moldova va continua apare prima dată în Bani.md.
07:50
Un fost spion britanic, Christopher Steele, care a condus biroul Secret Service MI6 pentru Rusia, vorbește într-un interviu dat presei din Marea Britabnie despre vulnerabilitatea lui Vladimir Putin și ”vidul serios de la Kremlin”. El crede că acesta din urmă ”nu poate dura prea mult timp”, iar guvernarea Rusiei va intra în colaps. Steele s-a […] Articolul Fost spion britanic MI6: Cât va mai sta Putin la putere, după apariția ”unui vid serios la Kremlin” apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:10
Președintele polonez, Andrzej Duda, a acuzat guvernul german, marți, că nu s-a ținut de cuvânt și nu a livrat Poloniei tancuri noi drept compensație pentru tancurile din perioada sovietică pe care guvernul de la Varșovia le-a trimis Ucrainei, scrie Politico. Luna trecută, cancelarul Olaf Scholz a inaugurat așa numitul „Ringtausch”, un aranjament prin care membrii […] Articolul Scandal între Polonia și Germania după ce Duda s-a plâns că Scholz și-a încălcat promisiunea de a da tancuri Varșoviei apare prima dată în Bani.md.
23:00
Președintele rus Vladimir Putin șantajează din nou Occidentul spunând că este gata să ajute la „depăşirea crizei alimentare” provocate de blocarea cerealelor ucrainene şi ruseşti din cauza conflictului în curs, dacă vor fi ridicate sancţiunile împotriva Moscovei. Rusia „este pregătită să aducă o contribuţie semnificativă la depăşirea crizei alimentare prin export de cereale şi îngrăşăminte, […] Articolul Putin șantajează Occidentul cu criza alimentară: Rusia va ajuta dacă i se ridică sancțiunile apare prima dată în Bani.md.
22:20
Moldovagaz a vândut gaz companiei de stat Energocom din cauza lipsei banilor, a declarat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban în cadrul emisiunii „Cabinetul di umbră” de la jurnalTV. Am avut anumite cantități de gaz stocate pe care le-am vândut companie Energocom. Prețul cu care l-am cumpărat cu acela l-am și vândut. Este vorba de 10222 de […] Articolul Motivul pentru care Energocom a cumpărat metan de la Moldovagaz. Prețurile cosmice la gaz pun pe butuci compania apare prima dată în Bani.md.
19:40
Președintele autoproclamatei republici Transnistria, Vadim Krasnoselsky, l-a demis pe premierul Alexandru Martynov și pe membrii guvernului. Textul decretului prezidențial a fost publicat de postul de televiziune TSV din Transnistria, potrivit Agenției de presă TASS. Potrivit postului, Stanislav Kasap va fi premier interimar, până la aprobarea noului premier. Guvernul își va îndeplini funcțiile până la aprobarea […] Articolul Mișcări tectonice la Tiraspol. Krasnoselski l-a demis pe șeful guvernului local apare prima dată în Bani.md.
18:10
Guvernul britanic a anunţat joi o taxă de 25% pe profiturile excesive ale companiilor de petrol şi gaze. În același timp, a propus și un pachet de măsuri de sprijin pentru gospodăriile care au probleme cu creşterea facturilor la energie, transmite Reuters. Anterior, Guvernul condus de premierul Boris Johnson s-a opus ideii unor taxe pe […] Articolul Marea Britanie introduce o taxă de 25% pe profiturile excesive ale companiilor de petrol şi gaze apare prima dată în Bani.md.
18:00
Numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la preţurile plafonate de guvern, începând de vineri, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la preţurile pieţei, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI. Potrivit sursei citate, preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai […] Articolul Turiștii se îmbulzesc la granița cu Ungaria pentru a procura combustibil ieftin. Guvernul impune restricții apare prima dată în Bani.md.
17:40
Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 și a Planului de acțiuni pentru implementarea strategiei a fost aprobat astăzi, 26 mai de către Legislativ, în cadrul ședinței plenare, scrie Realitatea.md. Conform documentului, se modifică termenii de executare a unor prevederi ale strategiei, ca urmare a extinderii perioadei […] Articolul A fost aprobată Strategia națională de prevenire a spălării banilor și finanțării terorismului pentru 2020-2025 apare prima dată în Bani.md.
17:30
Fiica „pariziană” a purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin și-a vândut cota deținută la proprietatea de lux situată în centrul capitalei Franței, între Turnul Eiffel și Arcul de Triumf. Documentele tranzacției indică momentul perfect ales de Elizaveta Peskova (24 de ani) pentru a evita să intre sub incidența sancțiunilor impuse Rusiei de comunitatea internațională. […] Articolul Traiul fabulos al fiicei lui Peskov la Paris. Schema prin care, cu doar 250 de euro, și-a salvat apartamentul apare prima dată în Bani.md.
17:10
Se suprapun în mod periculos două evenimente. Ambele, legate de Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova. Un fel de flagrant întârziat, din care reiese că a primit o consistentă șpagă, scrie Roșca Stănescu într-un editorial pentru Evenimentul Zilei. În calitate de șef al statului. Și, aproape instantaneu, au apărut acuzații cum că ar fi […] Articolul Igor Dodon, spion rus sau simplu șpăgar? apare prima dată în Bani.md.
16:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un atac dur la adresa unui titan al diplomaţiei americane, fostul secretar de stat Henry Kissinger, care a sugerat marţi că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea unor frontiere de-a lungul „liniei de contact” din Donbas, aşa cum era aceasta înaintea invaziei Rusiei. Kissinger a vorbit într-o […] Articolul Ciocnirea lui Zelenski cu un titan al diplomației americane: liderul de la Kiev îl pune la punct pe Kissinger apare prima dată în Bani.md.
16:10
Legislativul a adoptat, în ședința de astăzi, unele măsuri de susținere a salariaților cu venituri mici din unitățile bugetare. În acest sens, a fost modificată Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, în vederea majorării, de la 3100 la 3500 de lei, a cuantumului plății compensatorii. La propunerea Comisiei protecție socială, sănătate și […] Articolul Bugetarii cu salarii mai mci de 3500 de lei vor beneficia de plăți compensatorii apare prima dată în Bani.md.
16:00
La data de 26 mai 2022, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a dat start desfășurării ,,Programului de formare psihopedagogică a maiștrilor-instructori ai unității” la care participă 23 de maiștri- instructori din mediul de afaceri cât și din instituții de Învățământ […] Articolul (FOTO) CCI a RM a lansat „Programul de Formare Psihopedagogică a Maiștrilor-Instructori” apare prima dată în Bani.md.
15:40
„Cartea Verde” este un sistem internațional de asigurare de răspundere civilă a proprietarilor de vehicule și un certificat, care confirmă că proprietarul vehiculului care călătorește în străinătate are asigurare de răspundere civilă față de terți. În cazul când șoferul devine vinovat al unui accident în străinătate, despăgubirea de asigurare a victimei se va face pe […] Articolul Comandaţi „Cartea verde” pentru autovehiculul dvs. în 2 minute. Livrare rapidă în Chișinău apare prima dată în Bani.md.
15:20
La definirea specificațiilor tehnice și practice ale unui proiect de construcție, mai ales dacă acesta este durabil, una dintre cele mai relevante aspecte este acoperișul clădirii. Unul dintre cele mai recomandate materiale de acoperiș este țigla metalică. Acesta nu implică probleme de temperatură și bunăstare. Avantajele sunt și faptul că este economică, eficientă și foarte […] Articolul Prețurile țiglei metalice în Moldova apare prima dată în Bani.md.
15:10
Au rămas zile numărate până la încheierea promoției lansate de Moldindconbank și Mastercard. De la începutul primăverii, 500 de deținători ai cardului PudraCard s-au bucurat de premii garantate – oglinzi compacte, iar alți 28 clienți au câștigat certificate în valoare de 1 000 de lei fiecare, oferite de partenerii PudraCard din categoria „Health & Beauty”. […] Articolul PudraCard te bucură cu certificate cadou pentru servicii de sănătate și frumusețe apare prima dată în Bani.md.
14:40
Astăzi am asistat la un exercițiu care poate fi caracterizat prin frăția hoților. Cum o pate din cei care au plecat de la ședința Parlamentului cum sar în ajutor la alți hoți. Câtă mobilizare. Tupeu caracteristic hoților și bandiților, a președintele Parlamentului, Igor Grosu ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber. Disperare. Când hoțul […] Articolul Grosu le-a luat fața hoților de miliard: Când âsunt disperați aruncă cu mizerie în ventilator apare prima dată în Bani.md.
13:40
Deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate în cadrul ședinței de astăzi, 26 mai, a Parlamentului. Tauber a mai rămas fără imunitate parlamentară și în anul 2019 când a fost cercetată pentru implicarea în devalizarea Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale. Procurorul interimar Dumitru Robu a solicitat ridicare imunității urmare a bănuielii rezonabile că […] Articolul Pe bandă rulantă! După Șor și Tauber rămâne fără imunitate. Acuzată că a scos bani cu sacul împreună cu Șor apare prima dată în Bani.md.
13:40
În cadrul ședinței Parlamentului Octavian Iachimovschi de la Procuratura Anticorupție a declarat că în data de 25 noiembrie 2014 angajați ai Băncii Naționale au lucrat până la miezul nopții pentru a asigura transferul fictiv al banilor de la Banca de Economii  la Banca Socială. Concluzia este bazată pe detaliile din sistemul automatizat de plăți de […] Articolul Acuzații grave! Angajați ai BNM implicați în jaful bancar. Procuror: Au lucrat până la miezul nopții apare prima dată în Bani.md.
12:10
Imunitatea deputatului fugar Ilan Șor a fost ridicată în ședința de astăzi, 26 mai, a fost ridicată cu votul a 65 de deputați. Solicitarea de ridicare a imunității a fost solicitată de procurorul interimar Dumitru Robu. A fost pornită cauza penală pe numele deputatului Șor precum și a altor peroane care au participat la săvârșirea […] Articolul Decizia care îl scote scote din minți pe fugarul Șor! I-a fost ridicată imunitatea pentru implicarea în jaful bancar apare prima dată în Bani.md.
12:10
Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice numiri și imunități a prezentat la tribuna Parlamentului raportul comisiei cu privire la grupul infracțional implicat în jaful bancar din anul 2014 care prevede și ridicarea imunității deputatului Ilan Șor. Deputatul este bănuit că ar fi făcut parte din grupul infracțional care a facilitat delapidarea Băncii de Economii, Unibank și […] Articolul Grosu se amuză pe seama hoților miliardului din băncile moldovenești: Un grup criminal iubitor de bani apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.