Bani.md

Acum 24 ore
14:20
Deja de o lună, sătenii au apă la robinet, datorită asistenței acordate de Uniunea Europeană prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia\" (SARD).
14:10
O companie românească de confecții și tricotaje vrea să cumpere, să construiască sau să închirieze o hală în Republica Moldova. Deschiderea acesteia va genera între 500 și 700 de locuri de muncă.
12:40
Departamentul de Justiţie din Statele Unite a deschis un dosar penal pe numele Tesla, după ce şeful companiei a scris pe Twitter că vrea să retragă firma de la bursă.
12:40
Începând de marți, 18 septembrie, Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) organizează zilnic, până la finalul lunii septembrie, cursuri de instruire privind utilizarea experimentală a sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA MTender).
12:20
Apple a intrat oficial în România. Gigantul american, cel mai valoros jucător din industria globală de tehnologie, şi-a înfiinţat propria companie în Bucureşti astfel încât să poate fi prezent fizic pe piaţa locală a smartphone-urilor în războiul cu rivalii Samsung şi Huawei, potrivit informaţiilor obţinute de ZF.ro.
10:30
O secție de producere a ferestrelor și ușilor din PVC, de pe strada Uzinelor nr.206, din municipiul Chișinău, a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență la lichidarea flăcărilor în seara zilei de 19 septembrie.
10:00
Incubatorul de Afaceri din Sângerei a marcat 5 ani de activitate. Cu acest prilej instituția a organizat un eveniment festiv prin care au fost scoase în evidență rezultatele activității și impactul acestora în viața economică și socială a regiunii.
09:30
Șeful statului, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni că refuză să numească în funcție noii miniștri. Pavel Filip susține că refuzul președintelui ar fi o încălcare a Constituției.
09:20
Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs de 16 lei și 79 de bani pentru un dolar, cu un ban mai scump decât ieri.
Ieri
18:10
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) primește săptămânal reclamații din partea consumatorilor care se plâng pe servicii necalitative de taxi.
17:50
Centrul de formare Antreprenorială din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), invită agenții economici să participle la Programul de pregătire și perfecționare a managerilor din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova.
17:40
Agenția Servicii Publice reamintește cetățenilor Republicii Moldova că aceștia pot deține concomitent două pașapoarte valabile cu condiția ca datele personale ale titularului să fie identice.
17:00
Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.
16:30
Cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză s-a încheiat cu succes. Runda a treia de negocieri s-a desfășurat în perioada 17-19 septembrie, la Chișinău.
16:00
Cauza penală pornită de CNA în privința administratorului unei firme, pentru abuz în serviciu, urmează să fi examinat în instanța de judecată, după ce Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală.
14:50
54 de elevi de la Colegiul „Alexei Mateevici\" urmează să se angajeze pe o perioadă determinată (până pe data de 31 mai 2019) în instituțiile preșcolare din Chișinău.
14:00
Pesta porcina ia amploare în Republica Moldova! În ultimele 10 zile au fost depistate și confirmate 17 cazuri de pestă porcină și mai multe cadaver de mistreți purtători de virus.
13:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor aduce la cunoștința agenților economici, care intenționează să comercializeze prune în Canada, că operatorii nu au nevoie de permis special pentru export de la instanțele de stat. ANSA nu va întocmi liste pentru export, așa cum se procedează în cazul exporturilor în Federația Rusă).
12:00
Î.S. Compania Aeriană ”Air Moldova” ar putea să ajungă în proprietatea unei companii românești, scrie Bizlaw.md. Potrivit unor surse neoficiale, ”Blue Air” ar fi investitorul interesat de achiționarea întreprinderii moldovenești.
11:40
Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot – probă.
10:30
Șeful statului Igor Dodon va semna decretele de demitere din funcție a ministrei Sănătății, Svetlana Cebotari, și a ministrului Agriculturii, Liviu Volconovici, însă nu a luat încă o decizie privind acceptul noilor miniștri, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc. Acesta nu se va grăbi să semneze decretele de numire în funcție a miniștrilor proaspăt desemnați, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc.
09:30
Leul moldovenesc se depreciază astăzi față de principalele valute mondiale.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:50
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, unde participă la Summitul celor Trei Mări, că Europa începe „să rămână fără suflare” pentru că nu respiră cu cei „doi plămâni, de est şi de vest”.
17:20
„Pentru Republica Moldova, interconectarea cu vecinii, în special cu Uniunea Europeană prin România, este de o importanță majoră. În acest sens, Moldova dezvoltă cadrul necesar pentru a sprijini investițiile în domeniul interconectării transporturilor, al infrastructurii energetice, al cercetării, dezvoltării și al comunicării digitale”.
16:40
După ce astăzi s-a anunțat eliberarea din funcție a ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care i-a dorit Silviei Radu, cea care va prelua funcția, multe succese și realizări frumoase.
15:30
Atunci când ți-ai planificat vreo călătorie, la sigur ai analizat ideea de a pleca înafara sezonului estival. Haideți să vedem care sunt avantajele planificării unei călătorii atunci când sezonul cel mai aglomerat s-a finalizat (financiare și nu numai).
15:30
Liviu Volconovici, deja ex-ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj, după ce acum câteva ore a fost anunțată eliberarea sa de la șefia MADRM. Acesta a mulțumit colegilor din minister, celor din Guvern, dar și partidului democrat.
14:50
Directorul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, Nicolae Ciubuc, propus la funcția de ministrul al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, spune că înaintarea sa în această funcție este „o responsabilitate uriașă, dar și o încredere importantă”
14:00
Noua candidatură la funcția de ministru al Sănătății, Silvia Radu, spune că a acceptat propunerea premierului Pavel Filip de a veni la șefia unui minister pentru că are experiență „în zona magementului”. Aceasta spune că, „în calitate de ministru neafiliat politic”, va munci pentru moldoveni.
12:10
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, au fost eliberați din funcție. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe de către Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după ședința partidului, în cadrul căreia s-au decis aceste schimbări.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.