Bani.md

Acum 5 minute
10:30
Executivul a aprobat în ședința de ieri un proiect de lege care prevede modificarea mai multor acte normative, printre care și majorarea plafonului de garantare a depozitelor până la 50 mii lei, începând cu 1 ianuarie 2020. În prezent, acesta constituie 20 mii lei.
Acum o oră
10:00
Statul a cumpărat acțiunile Băncii Comerciale „Moldova Agroindbank” SA. Ieri au fost efectuate două tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei, în cadrul căreia au fost achiziționate cele 41, 09% din capitalul social al MAIB.
Acum 2 ore
09:10
Moneda unică europeană se ieftinește semnificativ astăzi față de moneda națională.
Acum 24 ore
18:10
Fundaţia Principelui Albert al II-lea de Monaco va acorda țării noastre un grant de 100 de mii de euro pentru reabilitarea Grădinii Botanice, a anunțat premierul Pavel Filip, în ședința de astăzi a Guvernului.
18:00
Comisia Europeană va amenda compania Google cu o sumă record de 4,3 miliarde de euro (cinci miliarde de dolari) din cauza sistemului său de operare Android, relatează Reuters, citând o sursă anonimă.
17:10
„Recomand angajaților Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să circule cu transportul public, pentru a simți pe propria piele problemele din domeniul transportului. Cer să veniți cu reacții imediate\".
16:40
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.
16:30
Persoanele cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale, precum și ceilalți angajați ai APL vor primi salarii mai mari. Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă ce prevede modificări și completări la legea cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar.
16:20
Executivul a aprobat astăzi un proiect de lege privind instituirea Comitetului Național de Stabilitate Financiară. Autoritatea va fi responsabilă de coordonarea politicii macroprudențiale, de gestionarea riscurilor ce amenință stabilitatea financiară și a situațiilor de criză financiară.
16:10
Familiile și persoanele defavorizate vor beneficia de sprijin financiar din partea statului pentru depășirea dificultăților cu care se confruntă. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului social de suport monetar adresat familiilor sau persoanelor defavorizate, care va fi implementat începând cu 1 iulie curent.
15:50
Proiectul privind desființarea Stadionului Republican din municipiul Chișinău (str. Tighina 12) a fosta brobat astăzi de către Guvern. Proiectul prevede și transmiterea, cu titlu oneros, a bunului imobil în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA.
15:20
Agenția de Investiții, autoritate nou-formată din subordinea Guvernului, are un director. Cabinetul de miniștri a aprobat numirea în funcția respectivă a Rodicăi Verbeniuc.
15:10
Serviciul Vamal menține tendința de sporire a încasărilor la bugetul de stat. În primul semestru al acestui an, instituția a dus la bugetul de stat 9 mlrd 664 mln. lei, cu 270 de milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut.
14:10
Trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, au fost reținuți de PCCOCS și ofițerii INI, după ce au șantajat și au jefuit o familie din capitală.
14:00
Trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, au fost reținuți de PCCOCS și ofițerii INI, după ce au șantajat și au jefuit o familie din capitală.
13:20
Un cetățean moldovean urma să-și aducă un mijloc de transport din Europa, însă intențiile sale au fost curmate la frontieră după depistarea permisului de conducere falsificat. Cazul a fost înregistrat ieri, 17 iulie 2018, în punctul de trecere Leușeni.
12:40
Recent, Inspectoratul Național de Patrulare a fost dotat cu radare ultraperformante. Este vorba despre aparate laser de tip LIDAR, cu soft încorporat, model LTI 20-20 TruCAM, care sunt folosite în multe ţări dezvoltate din întreaga lume, capabile de a fi utilizate, atât din mâinile operatorului, cât și prin montarea lor rigidă pe suporturi speciale (trepied), sau în interiorul automobilului.
11:40
Creşte numărul persoanelor cercetate penal, în dosarul Gărilor şi staţiilor auto! Alţi patru angajaţi ai instituţiei au statut de bănuit, doi dintre care au fost anunţaţi în căutare.
11:00
Un deputat propune modificarea Legii privind piața produselor petroliere, astfel încât, prețul la petrol să fie stabilit o dată în trei luni. Deputatul Vladimir Cernat este cel care a venit cu o astfel de inițiativă legislativă, proiectul fiind deja înregistrat în Parlament.
10:50
Șoferii gărilor din țară, obligați să dea mită, pentru a nu fi verificați. Lunar, se strângeau circa 1,5 milioane de lei
10:50
Alte 23 de ambulanțe noi, din totalul de 69 procurate la începutul acestui an, au fost repartizate astăzi în substațiile și punctele de asistență medicală urgentă din 23 de localități.
10:50
Chișinăuienii rămân, încă, fără cele 50 de autobuze promise. Primăria municipiului Chişinău informează că licitaţia publică din 16 iulie a.c., privind achiziţionarea a 50 de autobuze noi pentru ÎM „Parcul urban de autobuze” a fost anulată.
10:50
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărârea în cauza fermierilor din raionul Dubăsari, a căror terenuri au fost sechestrate de către administrația secesionistă de la Tiraspol.
10:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut administratorului Î.S. „Gările și Stațiile Auto", Sergiu Popovici, să ia toate măsurile necesare, astfel încât pasagerii să nu aibă de suferit din cauza angajaților, reținuți de Centrul Național Anticorupție. Ministrul a indicat să fie asigurată funcționarea gărilor în regim obișnuit.
10:50
Cristiano Ronaldo urca pe podiumul celor mai bine platiti fotbalisti din lume, dupa transferul la Juventus Torino.
10:50
Jeff Bezos a devenit în mod oficial cel mai bogat om din istoria modernă, cu o avere de 150 de miliarde de dolari, în termeni ajustaţi la inflaţie, în ziua evenimentului comercial Amazon Prime Day.
10:50
Moneda unică europeană și dolarul american înregistrează cotații în scădere astăzi, însă nesemnificative.
10:50
Posibilitățile de valorificare a potențialului economic al companiilor din Republica Moldova și celor din România au fost astăzi analizate la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip și delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român, aflată în vizită la Chișinău.
10:50
Instanța de judecată a declarat nulă dispoziția fostului primar general interimar al capitalei Silvia Radu prin care a fost demis șeful Direcției Aănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu. Decizia a fost luată azi, de magistrații de la Judecătoria Centru, dar poate fi atacată la Curtea de Apel.
Ieri
10:00
Instanța de judecată a declarat nulă dispoziția fostului primar general interimar al capitalei Silvia Radu prin care a fost demis șeful Direcției Aănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu. Decizia a fost luată azi, de magistrații de la Judecătoria Centru, dar poate fi atacată la Curtea de Apel.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.