Bani.md

Acum 6 ore
18:10
Exporturile de floarea-soarelui din Moldova au atins noi culmi în primele 5 luni ale anului 2024, depășind cu mult recordurile anterioare. Cu toate acestea, paradoxal, prețurile au înregistrat o scădere semnificativă, potrivit declarațiilor directorului executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, Iurie Rija. În ciuda faptului că volumul exporturilor a […] Articolul Paradoxul crizei răsăritei din Moldova: Exporturile înregistrează un nou record apare prima dată în Bani.md.
18:10
Statele Unite ale Americii au impus astăzi sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul, într-o acțiune ce vizează implicarea sa în acțiunile hibride împotriva statului Republica Moldova și cetățenilor săi. Decizia vine în urma unei colaborări eficiente cu partenerii externi și reprezintă un pas hotărât al SUA în lupta împotriva corupției și amenințărilor la adresa securității naționale. Premierul […] Articolul Guțul, lovită în moalele capului de Washington! Sancțiuni impuse pentru acțiuni hibride apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
17:30
Astăzi, Guvernul Republicii Moldova a aprobat hotărârea de reorganizare a Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” (Î.S. ASD) în societate pe acțiuni, cu capital integral de stat. Aceasta reprezintă prima etapă a unui proces amplu de restructurare și fortificare a capacităților de administrare a rețelei de drumuri naționale. Reorganizarea întreprinderii are ca obiectiv […] Articolul O companie gigant apare în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
17:00
Republica Moldova este la coada clasamentului cu privire la viteaza medie de circulație a trenurilor – 38 km/h. Potrivit unui clasament, cele mai rapide trenuri sunt în Spania – 199,4 km/h, Franța – 195,9 km/h și Italia – 169,9 km/h. La vecinii noștri România și Ucraina trenurile circulă cu o viteză medie 72,9 km/h și […] Articolul Dezastru în Republica Moldova! Cu ce viteză au ajuns să circule trenurile apare prima dată în Bani.md.
16:20
Într-o ediție recentă a rubricii „Un vin bun” de la RLIVE TV, sommelierul Mihai Druță a prezentat o noutate surprinzătoare pentru iubitorii de vin: un Pinot Grigio vinificat în rose. Deși Pinot Grigio este cunoscut ca un vin alb, ușor și perfect pentru zilele calde de vară, Domeniile Davidescu au reușit să creeze o versiune […] Articolul VIDEO „Un vin bun cu Mihai Druță”: Pinot Grigio de la Domeniile Davidescu apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
12:50
MAIB, cea mai importantă instituție de credit din Republica Moldova, vine cu repartizări de cash către acționari în acest an, având o rată de distribuție de 38% pentru anii 2021-2023. Adunarea Generală a Acționarilor băncii MAIB, de la Chișinău, a fost convocată pentru data de 19 iunie, pe ordinea de zi figurând și votul pentru […] Articolul Fosta șefă a unui fond de pensii din România, propusă în organul de conducere al celei mari bănci din Moldova apare prima dată în Bani.md.
12:30
Banca Mondială a revizuit în scădere prognoza de creștere a PIB-ului Moldovei pentru anii 2024 și 2025. Prognoza pentru 2024 a fost redusă cu 2 puncte procentuale, de la 4,2% la 2,2%, iar cea pentru 2025 cu 0,2 puncte procentuale, de la 4,1% la 3,9%, potrivit Global Economic Prospects, publicația Băncii Mondiale. Aceste date sunt […] Articolul Banca Mondială, pesimistă pentru economia Republicii Moldova! A revizuit în jos prognoza apare prima dată în Bani.md.
11:30
Apetitul Chinei pentru grâul și porumbul din străinătate scade rapid, ceea ce este posibil să crească presiunile asupra piețelor mondiale de cereale, care s-au obișnuit cu cererea robustă venită din partea celui mai mare importator de produse agricole, transmite Bloomberg. Potrivit mai multor traderi, cumpărătorii din China nu au făcut achiziții importante de mai multe […] Articolul China reduce importurile de cereale. Cresc prețurile pe piața mondială apare prima dată în Bani.md.
11:30
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a menținut estimarea privind o creștere relativ solidă a cererii de petrol în 2024, apreciind că turismul și călătoriile vor susține consumul în semestrul doi al acestui an, transmite Reuters. În raportul său lunar, OPEC a informat că se așteaptă ca pe plan global cererea de petrol să urce […] Articolul OPEC prognozează o creștere solidă a cererii de petrol în 2024, susținută de turism  apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
10:30
Începând cu 16 iunie, în fiecare duminică, RLIVE TV va difuza filme românești contemporane. În total, proiectul „CineMADE în România” va cuprinde 21 de pelicule, care au obținut cumulativ 7 trofee la Festivalul de la Cannes și 52 de premii GOPO. Prin intermediul proiectului „CineMADE in România”, pe o piață dominată de producții din Rusia […] Articolul FOTO CineMADE în România: Lista celor 21 de filme românești contemporane, difuzate duminicile la RLIVE TV apare prima dată în Bani.md.
10:30
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că alcoolul, tutunul, alimentele ultraprocesate și combustibilii fosili provoacă anual 2,7 milioane de decese în Europa. Într-un raport intitulat „Determinanții comerciali ai bolilor netransmisibile în Regiunea Europeană a OMS”, OMS cere guvernelor să adopte reglementări mai stricte în domeniul sănătății pentru a combate influența acestor industrii. „Aceste patru industrii […] Articolul Trio-ul care ucide 2,7 milioane de oameni anual în Europa – tutunul, alimentele ultraprocesate și alcoolul apare prima dată în Bani.md.
09:20
Vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia? Participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 8:30 la Mediacor, […] Articolul Pregătește-te pentru joburile de mâine. Vino la Forumul Profesiile Viitorului apare prima dată în Bani.md.
08:10
Cinci dintre cele mai mari bănci din lume finanțează distrugerea junglei amazoniene, în timp ce se prefac că protejează mediul, potrivit unui raport citat de The Guardian, care indică faptul că peste 70% din zonele împădurite nu sunt acoperite de măsurile de protecție pe care aceste instituții le-au implementat. Băncile au pus miliarde de dolari […] Articolul Cum finanțează cele mai mari bănci din lume distrugerea Amazonului apare prima dată în Bani.md.
08:10
Sute de copii migranți care sunt neînsoțiți în Europa sunt forțați să lucreze ca soldați pentru carteluri de droguri care devin din ce în ce mai puternice. Acest lucru se întâmplă din cauza apetitului tot mai crescut pentru cocaină a continentului, a constatat o investigație realizată de The Guardian. Forțele de poliție ale UE au […] Articolul Cartelurile de droguri forțează sute de copii migranți să lucreze ca soldați pentru comerțul cu cocaină din Europa apare prima dată în Bani.md.
08:00
Aduc banii fericirea? Un răspuns uşor de intuit poate veni de la oricine nu are bani. Dar, dacă sunt bani, câtă fericire poate fi cumpărată? Este o întrebare la care un preot, un psiholog, un sociolog, un economist, un miliardar şi un şomer pot da răspunsuri cât se poate de variate. Un neurochirurg susţine, cu […] Articolul Aduc banii fericirea? Tu câtă fericire poţi cumpăra din salariul tău? apare prima dată în Bani.md.
Ieri
16:00
Elon Musk, directorul general al companiei Tesla şi SpaceX, a ameninţat că va interzice dispozitivele Apple din companiile sale, după ce Apple a anunţat un parteneriat cu OpenAI, scrie CNBC. Într-o serie de postări de pe platforma sa de socializare X, Musk a pus sub semnul întrebării protecţia informaţiilor sensibile ale utilizatorilor aflate sub umbrela […] Articolul Musk bate cu pumnul în masă: Dacă Apple integrează ChatGPT, toate iPhone-urile vor fi interzise de la Tesla apare prima dată în Bani.md.
16:00
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a convocat alegeri anticipate după ce alianța sa centristă a fost învinsă duminică de formațiunea de extremă dreapta Rassemblement National (RN), condusă de Marine Le Pen, în alegerile europarlamentare. Această decizie a evidențiat încă o dată îndrăzneala care a marcat cariera politică a lui Macron, de când a fost ales ca […] Articolul Macron merge pe gheaţă subţire! mizează riscant pe alegerile anticipate pentru a stăvili influenţa lui Marine Le Pen apare prima dată în Bani.md.
15:20
Procuratura Anticorupție a făcut publice noi detalii referitoare la o schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări ar fi primit mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori anunțați în căutare internațională. În cadrul acestei investigații, la 9 iunie 2024, o persoană […] Articolul Scandalul de corupție privind „spălarea” infractorilor se intensifică: Procurorii au reținut un suspect la aeroport apare prima dată în Bani.md.
15:00
Piața muncii din Moldova trece printr-o transformare semnificativă, cu un interes tot mai scăzut al tinerilor pentru muncă. Datele din trimestrul I 2024 arată o forță de muncă subutilizată de 93,3 mii de persoane, ceea ce reprezintă 10,1% din totalul forței de muncă extinse. Deși aceasta este o îmbunătățire față de 12,8% înregistrat în trimestrul […] Articolul Marea transformare a pieței muncii din Moldova! Tinerii nu mai vor să muncească apare prima dată în Bani.md.
13:00
„Social Business HUB” din Tiraspol, deschis cu suportul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, prin intermediul Fundaţiei Est Europene, a marcat recent doi ani de activitate. În toată această perioadă, 50 de întreprinderi sociale au beneficiat de suport informaţional şi consultanţă în marketing şi juridică pentru a se dezvolta şi a aduce beneficii societăţii. […] Articolul Primul şi singurul HUB social din stânga Nistrului a tras linia celor doi ani de activitate apare prima dată în Bani.md.
11:50
Într-o conferință de presă susținută astăzi, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a anunțat planuri ambițioase pentru construirea unui nou stadion de categoria a IV-a UEFA, cu o capacitate de 20-25 de mii de spectatori. Costurile proiectului sunt estimate la aproximativ 85 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este de cel mult cinci ani. Potrivit […] Articolul Promisiuni în preajma algerilor prezidențiale! Spînu anunță construcția unui mega stadion de fotbal apare prima dată în Bani.md.
11:40
Într-o conferință de presă susținută astăzi, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a anunțat planuri ambițioase pentru construirea unui nou stadion de categoria a IV-a UEFA, cu o capacitate de 20-25 de mii de spectatori. Costurile proiectului sunt estimate la aproximativ 85 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este de cel mult cinci ani. Potrivit […] Articolul Promisiuni electorale! Spînu anunță construcția unui mega stadion de fotbal apare prima dată în Bani.md.
11:20
Compania Axedum a primit dreptul de a exporta în UE carne de pasăre proaspătă, anunță ANSA. „La data de 7 iunie, datorită implementării standardelor în domeniul siguranței alimentelor și în baza garanțiilor din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a fost aprobată prima unitate din Republica Moldova cu drept de export a cărnii de pasăre […] Articolul Cine este producătorul de carne de pasăre din Republica Moldova care își va exporta producția în UE apare prima dată în Bani.md.
10:30
Prețurile medii de consum în luna mai 2024 comparativ cu luna mai 2023 au crescut cu 3,3%, inclusiv la produse alimentare cu 4,2% și la mărfurile nealimentare cu 6,8%. Serviciile prestate populației în perioada respectivă s-au diminuat cu 3,8%. La produsele alimentare cel mai mult s-au scumpit ouăle – 25,6%, fructe – 23,8% legume – […] Articolul Topul scumpirilor din mai. Produsele care au costat cu până la 25% mai mult apare prima dată în Bani.md.
10:20
Compania românească Simtel Team S.A., listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, și-a consolidat poziția în sectorul energiei regenerabile și al telecomunicațiilor, fiind un jucător important pe piață. Potrivit rezultatelor financiare pentru trimestrul I din 2024, compania a înregistrat o creștere substanțială a activității sale de energie regenerabilă în Republica Moldova, transmite indepenentnews.ro. […] Articolul O companie românească se implică în reducerea dependenței energetice a Moldovei apare prima dată în Bani.md.
10:20
Începând cu data de 3 mai a acestui an, noile prețuri la gazele naturale vor fi aplicate, informează SA „Moldovagaz”. Dacă datele contoarelor de gaze sunt trimise prin intermediul platformelor online ale „Moldovagaz” sau dacă acestea au fost citite fizic de către controlorii companiei până la 31 mai, volumul de consum va fi repartizat uniform […] Articolul Atenție mare la facturile la gaze! Moldovagaz anunță un nou tip de calcul apare prima dată în Bani.md.
10:20
În Republica Moldova, extracția țițelului a început acum 30 de ani. Contractul inițial prevedea alocarea din profitul companiei a unui procent semnificativ pentru îmbunătățirea teritoriului și conservarea biodiversității din zona. A fost respectat contractul și câți bani au fost alocați pentru conservarea lacului relicvă Beleu? Sau, dimpotrivă, a fost provocat un prejudiciu de mediu ireparabil? […] Articolul INVESTIGAȚIE VIDEO: Impactul extracției petrolului asupra lacului relicvă Beleu din Moldova apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Agravarea îngrijorărilor politice în Europa este posibil să pună noi presiuni asupra monedei euro, după ce la alegerile pentru Parlamentul European liderii din Franţa şi Germania au suferit pierderi, susţin analiştii intervievaţi de Bloomberg. Moneda unică s-a depreciat luni cu 0,5%, până la un curs de 1,0751 dolari, cel mai scăzut nivel din ultima lună, […] Articolul Moneda euro s-a depreciat după anunţarea rezultatelor la alegerile europarlamentare apare prima dată în Bani.md.
17:20
Sergiu Suvac este un tânăr vinificator din raionul Căuşeni, care are o plantaţie de viţă de vie în localitatea de baştină Tănătari şi deţine brandul „Suvac Vinery”. Antreprenorul produce vinuri din soiurile de struguri Viorica, Feteasca Albă şi Cabernet Sauvignon. Şi-a dorit să devină vinificator încă din copilărie, când îl ajuta pe tatăl său să […] Articolul Sergiu Suvac – tânărul care cu ajutorul banilor europeni şi-a realizat visul de a produce vinuri artizanale apare prima dată în Bani.md.
17:20
Guvernul Flandrei (partea de nord a Belgiei n.a) este pe punctul de a adopta legi care vor forța TikTok și YouTube să împartă veniturile cu producătorii de televiziune locali. Belgia deja primește o parte din veniturile generate de Netflix și Disney, iar noile venituri vor susține producția locală de televiziune, The Guardian. Clipurile cu pisici […] Articolul Belgia vrea să oblige TikTok și YouTube să împartă veniturile apare prima dată în Bani.md.
17:10
Moldova se confruntă cu un fenomen alarmant! Numărul populației cu reședință obișnuită a scăzut cu aproximativ 70.000 de persoane în anul 2023, conform datelor provizorii ale Biroului Național de Statistică (BNS). La data de 1 ianuarie 2024, populația țării era de 2.423.300 de persoane, o scădere de 2,8% față de începutul anului precedent. Conform BNS, […] Articolul Moldova se confruntă cu un fenomen alarmant! Populația, în scădere cu 70 de mii în 2023 apare prima dată în Bani.md.
15:10
Noul val de filme românești, adus în fiecare casă de RLIVE TV. Grupul de presă Realitatea lansează proiectul „CineMADE in România”, începând cu 16 iunie 2024. Duminică de duminică, la ora 21:00, RLIVE TV va difuza producții românești care au obținut cumulativ 52 de premii GOPO și 7 trofee la Festivalul de la Cannes. „Ideea realizării […] Articolul Noul val de filme românești, adus în fiecare casă de RLIVE TV! Începând cu 16 iunie, urmărește „CineMADE în România” apare prima dată în Bani.md.
14:30
Peste 100 de copii cu vârste între 6 și 17 ani au participat la concursul național de desen cu tema „Ce vreau să mă fac când voi fi MARE”, organizat de Helvetas Moldova. Evenimentul, desfășurat între 27 mai și 1 iunie, a fost o ocazie de exprimare a aspirațiile profesionale prin artă. Participanții au prezentat […] Articolul Helvetas Moldova a anunțat câștigătorii concursului de desen „Ce vreau să mă fac când voi fi MARE” apare prima dată în Bani.md.
13:40
Ascensiunea vertiginoasă a lui Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, în topul celor mai bogați oameni din lume pare de neoprit. Averea sa a crescut cu 62 de miliarde de dolari, după ce Nvidia a depășit pe burse borna de 3.000 de miliarde de dolari, întrecând Apple, scrie Bloomberg. În urma acestei ascensiuni, averea lui Jensen Huang […] Articolul Petrecerea nu se mai termină la Nvidia: Averea şefului companiei a explodat depăşind-o şi pe cea a miliardarului Dell apare prima dată în Bani.md.
13:30
Airbus a început construirea unei noi linii de asamblare pentru familia de avioane A320neo, la Toulouse, pentru a înlocui o linie mai veche şi mai puţin eficientă şi pentru a ajuta la accelerarea producţiei de anul viitor, transmite agenția Reuters. Mişcarea nu va duce la o creştere netă a numărului de linii de asamblare, dar […] Articolul Airbus deschide un nou capitol în aviație. Lansează linia de asamblare pentru familia de avioane A320neo apare prima dată în Bani.md.
13:10
Prima zi a celui mai mare eveniment în domeniul digital găzduit vreodată de Moldova, se desfășoară astăzi, 6 iunie, la Chișinău, atrăgând peste 4000 de oaspeți. Moldova Digital Summit 2024 reprezintă o oportunitate importantă pentru țara noastră de a demonstra, inclusiv pe plan internațional, evoluția digitalizării, având deja 60% dintre serviciile publice digitale, cu misiunea […] Articolul A început Moldova Digital Summit – cel mai mare eveniment în domeniul digital din regiune apare prima dată în Bani.md.
12:50
Aeroportul Internațional Chișinău a înregistrat un trafic total de 349.348 de pasageri îmbarcați și debarcați în luna mai, depășind prognozele inițiale cu 22,6%. Comparativ cu mai 2023, traficul de pasageri a crescut cu 85,3%, adică cu 160.780 de pasageri în plus. În total, au avut loc 2930 de aterizări și decolări în aceeași perioadă. Destinațiile […] Articolul Topul destinațiilor de pe Aeroportul Chișinău! Unde zboară moldovenii apare prima dată în Bani.md.
10:50
Locuitorii Capitalei vor plăti mai puțin pentru căldură în această iarnă. Termoelectrica a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o reducere a tarifelor la căldură. Noua propunere prevede un tarif de 1997 lei/Gcal, cu 141 lei mai puțin decât tariful actual. Aceasta nu este prima reducere din acest an. Pe 19 martie, ANRE […] Articolul Se ieftinește căldura în Chișinău! Termoelectrica propune un tarif mai mic cu 141 de lei apare prima dată în Bani.md.
04:50
Locuitorii municipiului Chișinău ar putea plăti cu aproape 40% mai mult pentru apă, în urma solicitării întreprinderii municipale Apă Canal Chișinău de ajustare a tarifului mediu la apă. Compania a depus cererea la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), propunând un tarif mediu de 22,22 lei pentru un metru cub de apă, ceea ce […] Articolul Apa în Chișinău s-ar putea scumpi cu aproape 40% apare prima dată în Bani.md.
9 iunie 2024
10:20
Plasamentele de mijloace bănești ale băncilor moldovenești în străinătate au atins un nivel record la sfârșitul anului 2023, totalizând 9,5 miliarde de lei. Aceasta reprezintă o creștere spectaculoasă de 5,2 miliarde de lei, adică 121,9%, comparativ cu sfârșitul anului 2022, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei. Conform raportului, plasamentele externe la sfârșitul anului 2023 reprezentau […] Articolul Băncile moldovenești și-au depozitat miliarde de lei în străinătate apare prima dată în Bani.md.
09:50
Polonia și Croația, cu deschidere largă la Marea Baltică și respectiv la Marea Adriatică, au fost, înainte de liberalizarea economiilor, etaloane ale industriei construcției și reparației de vapoare nu doar în regiune, ci și în Europa. Puternic subvenționate de stat, pentru că erau mari angajatori, șantierele navale au fost sacrificate pentru ca aceste țări să […] Articolul Aderarea la UE a provocat declinul şantierelor navale din Polonia şi Croaţia. Unele s-au reorientat şi au succes apare prima dată în Bani.md.
09:50
Videoclipurile cu concedieri dezastruoase care se acumulează pe TikTok determină companiile să caute ajutor pentru a da veştile proaste. Tot mai multe persoane împărtăşesc detalii intime şi înregistrări din conversaţiile de la locul de muncă care se desfăşurau în spatele uşilor închise. TikTok-urile despre concedieri sunt acum disecate în mod obişnuit în public – de […] Articolul Care este noua metodă prin care angajaţii concediaţi se răzbună pe foştii angajatori apare prima dată în Bani.md.
09:30
De când pui piciorul pe pământul din Cipru, începe să miroasă a vacanţă: parfumul de portocală, lămâie şi mandarină se îmbină cu cele de iasomie, lavandă şi apa sărată a mării. Seara adormi pe muzica valurilor, iar dimineaţa te trezeşte forfota turiştilor pe plajă. Tavernele sunt mereu pline, preţurile cam cât într-un sat din România, […] Articolul Cum resuşeşte o insuliţă cu numai 1 milion de locuitori să atragă milioane de turişti an de an apare prima dată în Bani.md.
8 iunie 2024
16:20
Moldova Digital Summit 2024, cel mai mare eveniment digital organizat în țara noastră, continuă și astăzi, fiind din nou destinația pentru entuziaști, pasionați de tehnologii, oameni de afaceri, autorități publice și alte comunități care promovează progresul digital al Moldovei. Pe platforma evenimentului au fost semnate importante acorduri de colaborare internațională, s-au format parteneriate noi și […] Articolul Moldova Digital Summit: soluții inovatoare de digitalizare pentru cetățeni și pentru afaceri apare prima dată în Bani.md.
12:20
Republica Moldova a înregistrat în 2023 cea mai spectaculoasă creștere a exportului de cireșe din istoria sa. Conform expertului în politici economice, Veaceslav Ioniță, de la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, exportul de cireșe a crescut de 11 ori față de acum 10 ani, depășind orice alt produs exportat de țară. Informațiile […] Articolul „Lista neagră” a Rusiei a împărțit lumea! Republica Moldova a exportat cireșe în 14 țări apare prima dată în Bani.md.
12:10
Ce impact are Uniunea Europeană asupra vieții consumatorilor europeni? În perioada premergătoare alegerilor europene, AFP a analizat câteva dintre măsurile-cheie pentru plăți, călătorii și internet adoptate la nivelul blocului comunitar, scrie boursorama.com. Moneda euro Euro este cea mai concretă expresie a cooperării europene în viața de zi cu zi a celor 350 de milioane de locuitori […] Articolul Bani, călătorii, tehnologie: ce a schimbat Europa pentru consumatori apare prima dată în Bani.md.
11:50
Veneţia se scufundă. La fel şi Rotterdam, Bangkok şi New York. Dar niciun loc nu se compară cu Jakarta, megaoraşul care se scufundă cel mai rapid de pe planetă. În ultimii 25 de ani, zonele cele mai afectate din capitala Indoneziei s-au scufundat cu peste 4,5 metri. Potrivit experţilor, oraşul are timp până în 2030 […] Articolul A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub apa. Soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar apare prima dată în Bani.md.
11:20
Primul zbor direct operat de compania HiSky, controlată de pilotul moldovean Iulian Scorpan, între București și New York a aterizat pe pământ american, fiind întâmpinat cu un salut festiv al tunurilor de apă. Zborul, care a durat aproximativ 10 ore, a transportat aproape 100 de pasageri entuziasmați să facă parte din această călătorie istorică, prima […] Articolul VIDEO O nouă eră în aviație: Pilotului moldovean a aterizat pe pământ american apare prima dată în Bani.md.
10:50
Nicolae Ciucă îndeamnă românii să voteze cu inima, înainte de alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Președintele Senatului de peste Prut și liderul Partidului Național Liberal (PNL) reiterează că de alegerea cetățenilor depinde viitorul României, dar și Republicii Moldova, în următorii ani. Mesajul lui Nicolae Ciucă, înainte de alegerile europarlamentare Dragi români, Astăzi, la finalul […] Articolul Nicolae Ciucă: Fiecare dintre voi are dreptul și șansa de a-și decide propriul destin. Duminică, votați cu inima! apare prima dată în Bani.md.
7 iunie 2024
22:10
Și eu. Și tu. Și prietenii noștri au participat la evenimente interesante, cu mulți oameni, cu multe activități, speakeri. La sfârșit probabil te-ai simțit epuizat, multe gânduri îți fulgerau prin minte și ai extins rețeaua de contacte pe LinkedIn. Cam atât. Încearcă un alt tip de eveniment, unul nonconformist și diferit, în care ai posibilitatea […] Articolul Evenimentul anului pentru startup-uri. Ce te așteaptă la TechVillage 2024 apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.