Bani.md

Acum 5 minute
13:30
Uniunea Europeană a decis să scoată R. Moldova de pe lista țărilor pentru care recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie legate de pandemia de coronaviurs. Lista în sine, cu țările pentru care nu se recomandă restricții sanitare, va fi actualizată joi sau vineri, precizează corespondenții Europei Libere la Bruxelles, scrie europaliberă.org. Pe 1 iulie, R. Moldova […] Articolul Moldovenii nu mai pot călători fără restricții în UE. Care este cauza? apare prima dată în Bani.md.
Acum o oră
12:40
În anul 2020, sectorul TIC din Moldova a fost cel mai mare exportator de servicii. În ultimii ani, în special în perioada pandemică, se constată importanța acestui sector pentru dezvoltarea economiei țării. Tehnologiile au câștigat tot mai multă influență în ultimul an, iar în noua realitate, reconfigurată din cauza pandemiei COVID-19, au demonstrat că pot […] Articolul Sectorul TIC din Moldova: cel mai mare exportator de servicii din anul trecut. Avem 2.397 de companii TIC apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
12:30
Partenerii sociali din ramura construcțiilor au convenit să modifice și să completeze Convenția colectivă în ramura construcțiilor pentru anii 2018-2022. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui Acord de modificare a acesteia care prevede nivelul salariului tarifar pentru I-a categorie de calificare, coeficientul și valoarea minimă a salariului pentru unitățile care aplică sisteme netarifare […] Articolul Salarii majorate în ramura construcțiilor, însă insuficiente! Se prevăd unele majorări de la 1 ianuarie 2022 apare prima dată în Bani.md.
12:20
Poziția de lider a Moldindconbank pe piața cardurilor bancare din Republica Moldova a fost confirmată, repetat, de către compania globală de plăți Mastercard Worldwide. Banca a fost distinsă cu titlul ”Market Leader 2021”. Trofeul a fost oferit în cadrul forumului anual Mastercard Day organizat în data de 17 septembrie. ”Moldindconbank a deschis aleea noastră de […] Articolul Poziția de lider a Moldindconbank pe piața cardurilor, confirmată de Mastercard apare prima dată în Bani.md.
12:10
Elon Musk a afirmat pe Twitter că s-a întâlnit personal cu echipajul în Florida, iar apoi a răspuns la întrebările utilizatorilor cu privire la planurile companiei pentru următoarea misiune. Răspunzând unui utilizator, Musk a spus că următorul zbor va avea „toalete modernizate”, adaugând că „am avut unele provocări în acest sens”. Miliardarul nu a detaliat […] Articolul Toaleta, cea mai mare provocare pentru viitoarele zboruri spațiale ale lui MUSK. Pasager: Nu este dram de intimitate apare prima dată în Bani.md.
11:50
Un focus de trei filme dedicat actorului român de origine basarabeană Ion Sapdaru, două pelicule clasice ale regizorului Lucian Bratu, un film pentru copii şi mai multe scurtmetraje studenţeşti din arhiva UNATC completează programul celei de-a şaptea ediţii a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 7 şi 10 octombrie. Ion Sapdaru, […] Articolul Focus Ion Sapdaru şi o retrospectivă Lucian Bratu, la ZFR Chişinău apare prima dată în Bani.md.
11:40
În perioada 20-24 septembrie curent, militarii Armatei Naționale participă împreună cu parașutiști români la exercițiul comun „Memorial General Grigore Baștan”, desfăşurat la Centrul de Perfecționare ISR, Parașutiști și JTAC „General-maior Grigore Baștan” din Buzău, România. Potrivit Ministerului Apărării al Republicii Moldova, în acest an, competiția reunește 10 echipe de parașutiști militari din cadrul Ministerului Apărării […] Articolul (FOTO) Militari moldoveni se antrenează la Buzău cu parașutiști români într-un exercițiu comun. La ce probe concurează apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
11:30
Oamenii legii au documentat, pe parcursul a cinci luni, activitatea unui agent economic care gestionează o carieră din zona de Nord a țării. În rezultat, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au depistat mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate, scrie Realitatea.md. „Unitățile de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice […] Articolul (FOTO) ATENȚIE, PERICOL la locul de muncă! La o carieră de piatră au fost depistate mai multe ilegalități apare prima dată în Bani.md.
10:50
Ministrul Apărării din Lituania le-a transmis cetățenilor să nu mai cumpere telefoane din China sau să le arunce pe cele cumpărate deja. Recomandarea vine după ce departamentul de securitate cibernetică al țării a descoperit mai multe device-uri care au abilitatea de a cenzura automat anumiți termeni, transmite The Guardian. Potrivit informațiilor, telefoanele emblematice vândute în […] Articolul Ministru lituanian: nu cumpărați noi telefoane chinezești, scăpați de cele deja cumpărate cât mai repede posibil apare prima dată în Bani.md.
10:40
Ana Calinici, una din cele cinci persoane cărora le-a fost validat ieri mandatul de deputat de Curtea Constituțională, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) ar urma să se decidă dacă rămâne în funcția de parlamentară sau cea de șefă de Cabinet a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, scrie Realitatea.md. În cazul în care, Ana Calinici […] Articolul Ana Calinici, cu mandat abia validat, însă pusă în situația să aleagă între deputată sau șefă de Cabinet a ministrului apare prima dată în Bani.md.
10:20
La 27 de ani, Ana Maria Trăsnea candidează din partea Partidului Social Democrat din Germania (SPD) pentru un loc în viitorul Bundestag, Parlamentul german. S-a născut la Piatra Neamț și s-a mutat în Germania la 13 ani, iar după experiențe nefericite de bullying și discriminare, a decis acum să candideze pe lista social-democraților în cartierul […] Articolul (FOTO) O tânără din România candidează pentru Parlamentul german. DE CE a intrat în politică? apare prima dată în Bani.md.
10:10
Expertul economic de la IDIS „Viitrul”, Veaceslav Ioniță, este invitat mâine, 23 septembrie la Centrul Național Anticorupție pentru a da detalii despre subiectele prezentate in spațiul public. Acesta va vorbi despre activitatea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care în viziunea expertului acționează în favoarea unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și contrar […] Articolul Expert economic, invitat mâine la CNA: Încet, încet vine și timpul pentru ANRE apare prima dată în Bani.md.
10:00
La cea de a șasea licitație primăria municipiului Chișinău urmează să scoată 28 de locuri de amplasare a gheretelor, potrivit anunțului autorităților locale. Licitația este planificată pentru 11 octombrie, iar prețul de start este 214,3 mii de lei și poate ajunge până la 945 mii de lei. Câștigătorii licitației vor avea posibilitatea să închirieze spațiul […] Articolul Lupta pentru gherete. Câte locații scoate la licitație primăria apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
09:30
Rulajul total al tranzacțiilor de cumpărare/vânzare contra lei moldovenești a principalelor valute străine efectuate pe piața valutară în numerar în luna august a depășit echivalentul sumei de 483 mil. USD, majorându-se cu 4,3% față de luna precedentă și cu 34% comparativ cu luna similară a anului precedent, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei. Datele BNM […] Articolul Tranzacţiile cu bani cash, în ascensiune. Topul valutelor preferate de moldoveni apare prima dată în Bani.md.
09:00
În sistemul financiar persistă riscurile-cheie tradiționale (macroeconomic, de credit), actualmente depășite de riscul COVID-19, arată raportul de stabilitate financiară a Băncii Naționale a Moldovei. Ratingul riscurilor, determinat de BNM, a poziționat riscul COVID-19 ca cel mai important risc, fiind caracterizat de impactul potențial ridicat și de probabilitate înaltă de materializare. Al doilea risc după importanță […] Articolul Riscuri: De ce se tem bancherii din Republica Moldova? apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
21:30
Încă din 2009, Bitcoin a fost una din cele mai controversate monede virtuale, la fel ca și celelalte monede care au urmat după. Deși criticat pe scară largă pentru volatilitatea sa, Bitcoin este văzut de unii, în special în lumea în curs de dezvoltare, ca un mecanism sigur în timpul furtunilor economice. Dar, pe măsură […] Articolul Cele 12 țări din lume în care criptomonedele sunt restricționate sau ilegale. Rusia se regăsește în listă apare prima dată în Bani.md.
21:30
Grupul Apex Alliance din Lituania, controlat de mai mulţi antreprenori lituanieni printre care şi Nerijus Numavicius, considerat a fi cel mai bogat om din statul baltic, care deţine pe piaţa locală cinci hoteluri, aşteaptă un grad de ocupare de cel puţin 60% până la final de an la hotelul Marmorosch din Centrul Vechi, în condiţiile […] Articolul Grupul lituanian, care a deschis hotelul Marmorosch la București: Planificăm să recuperăm investiţia în 8-10 ani apare prima dată în Bani.md.
20:20
Elon Musk se descrie ca fiind un nano-manager, așa cum a declarat chiar el pentru The Wall-Street Journal în 2015. Stilul său de management ridică multe semne de întrebare, mai ales că nu vorbim de un stil obișnuit și firesc de leadership. „Elon face practic ceea ce vrea, oricând vrea”, a declarat pentru Business Insider un muncitor […] Articolul Ce greșeli de management face Elon Musk. Un angajat de-al miliardarului: Face practic ceea ce vrea, oricând vrea apare prima dată în Bani.md.
20:00
Scăderile înregistrate ieri de pieţele globale de capital, provocate de temerile din interiorul pieţei imobiliare chineze, au lovit cele mai mari averi nete din lume, în contextul în care primii 500 de miliardari la nivel mondial au pierdut împreună 135 de miliarde de dolari, relatează Bloomberg. Astfel, averea netă a şefului Tesla Elon Musk, cel […] Articolul Declinul Evergrande în cifre: Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 135 de miliarde de dolari într-o singură zi apare prima dată în Bani.md.
19:50
Acţiunile giganţilor tech americani au suferit pierderi semnificative luni, alimentând un declin care evocă luna septembrie a anului trecut, când indicele bursier Nasdaq 100 a scăzut cu aproape 13% de-a lungul unei perioade de trei săptămâni, potrivit Bloomberg. Primele cinci companii tehnologice din Statele Unite – Apple (simbol bursier AAPL), Amazon (AMZN), Facebook (FB), Alphabet […] Articolul Selloff-ul marilor companii tech din SUA ajunge la peste 500 de miliarde de dolari. „Există o mulţime de oportunităţi„ apare prima dată în Bani.md.
19:40
Poșta Moldovei are un nou director interimar. Este vorba de Roman Cojuhari, consilier municipal din Fracțiunea PAS. Acesta a fost prezentat astăzi echipei întreprinderii de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac. În acest sens, Eugeniu Cozonac a venit cu un mesaj de salut pentru întreaga echipă, reiterând necesitatea continuă a dezvoltării și […] Articolul Poșta Moldovei are un nou Director! Cine i-a luat locul lui Vitalie Zaharia apare prima dată în Bani.md.
18:40
Banii confiscați în Marea Britanie de la Luca Filat vor fi utilizați pentru susținerea persoanelor cu dizabilități. În acest sens, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, au semnat un Memorandum de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit cu privire la returnarea fondurilor ilicite, […] Articolul Banii confiscați în Marea Britanie de la Luca Filat vor fi utilizați pentru susținerea persoanelor cu dizabilități apare prima dată în Bani.md.
18:30
Rusia ar urma să își majoreze în trimestrul patru exporturile de petrol din Ural prin porturile de la Marea Baltică, datorită producţiei posibil mai ridicate şi a scăderii sezoniere a cererii interne de produse petroliere, se arată într-o analiză publicată marţi de Reuters. Exporturile totale de petrol rusesc ar urma să crească cu 2,1% în trimestrul […] Articolul Rusia ar urma să-şi majoreze exporturile de petrol în trimestrul patru al anului apare prima dată în Bani.md.
18:20
Întreprinderile municipale de transport public municipal „Regia Transport Electric Chișinău” și Parcul Urban de Autobuze angajează șoferi și conductori (taxatori). Într-un anunțat lansat de municipalitate se arată că angajatorii propun condiții bune de muncă, salariu motivant, pachet social, dezvoltare profesională continuă. Candidații pentru funcțiile de șoferi de autobuz trebuie să posede permis de conducere de […] Articolul Se caută șoferi de troleibuz/autobuz și taxatori în Chișinău! Condiții pentru potențialii candidați apare prima dată în Bani.md.
18:10
Primarul General, Ion Ceban, invită dezvoltatorii imobiliari, precum și alte persoane interesate, la dialog pe marginea subiectelor ce se referă la situația privind domeniul construcțiilor din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de municipalitate într-un comunicat de presă. „Subiectele care urmează a fi abordate vizează actele permisive pentru autorizarea lucrărilor de construcție (elaborarea certificatelor de […] Articolul Primarul Ion Ceban cheamă la dialog dezvoltatorii imobiliari din Chișinău. Când va avea loc ședința apare prima dată în Bani.md.
18:00
Reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum (spre exemplu cum a fost reorganizată strada București), amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale (în special cele care înregistrează un număr mare de accidente cu implicarea pietonilor), sunt doar câteva din propunerile angajaților INSP […] Articolul 5 soluții ale INSP pentru a scăpa de ambuteiajele din Chișinău! Când începe „experimentul” MAI apare prima dată în Bani.md.
17:50
Doi bărbați din Noua Zeelandă au fost arestați după ce au încercat să intre în statul Auckland, aflat la cel mai ridicat nivel de alertă COVID-19, având asupra lor 100.000 de dolari în bancnote și portbagajul plin de mâncare fast-food de la KFC, informează nzherald.co.nz. Statul Auckland este în stare de alertă de nivel IV, […] Articolul Cu portbagajul „plin de KFC” și 100.000 de dolari cash. Au vrut să intre într-o zonă aflată în carantină apare prima dată în Bani.md.
17:40
Partidul Acțiune și Solidaritate a decis. Deputatul Boris Marcoci va fi candidatul partidului la alegerile locale din Bălți. Decizia a fost luată la ședinţa Biroului Permanent Naţional PAS din 20 septembrie 2021, anunță vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, scrie Realitatea.md. Alegerile locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc în data de […] Articolul OFICIAL! Candidatul PAS la funcția de primar de Bălți. Este un om de afaceri și fost membru PLDM apare prima dată în Bani.md.
17:20
O fabrică de urși de pluș din Coburg, Germania a creat un ursuleț de pluș cu ocazia plecării cancelarului german Angela Merkel din funcție. Ursulețul poartă numele de „Merkel” și are înălțimea de 40 de cm, costă 189 de euro.  Colierul, sacoul și coafura ursulețului îl fac să semene cu Angela Merkel. 500 astfel de […] Articolul (FOTO) „Merkel” .. o păpușă de 189 de euro. Creația unei fabrici din orașul Coburg apare prima dată în Bani.md.
17:10
În august 2021, banii în circulație au constituit 32 739,5 milioane de lei, majorându-se cu 2 920,6 mil. lei (9,8%) comparativ cu decembrie 2020 ca rezultat al depășirii în perioada ianuarie – august 2021 a volumului eliberărilor cumulative asupra volumului încasărilor cumulative pe sistemul bancar cu 2 920,8 milioane de lei. Potrivit Băncii Naționale a […] Articolul În perioada ianuarie – august 2021, volumul încasărilor banilor în numerar s-a majorat cu 25,3%. Volumul eliberărilor apare prima dată în Bani.md.
16:40
Luni, 27 septembrie 2021, expiră termenul de prezentare a dării de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, TVA, accize, declarația persoanei juridice cu privire la impozitul pe venit, darea de seama privind impozitul de activitatea operațională şi alte […] Articolul ATENȚIE! Luni, 27 septembrie expiră termenul de prezentare a unor declaraţii fiscale apare prima dată în Bani.md.
16:30
Cristiano Ronaldo a fost înșelat cu aproape 300.000 euro la o agenție de turism. De mai bine de trei ani, vedeta fotbalului era amăgit fără să-și dea seama. Astfel, timp de 3 ani Ronaldo a fost  înșelat 288.000 de euro de angajat unei companii de turism, Maria Silva. Potrivit informațiilor, jucătorul de fotbal în vârstă […] Articolul Cristiano Ronaldo – în plasa escrocilor. A fost înșelat cu sute de mii de euro de o agenție de turism apare prima dată în Bani.md.
16:20
Un incendiu a izbucnit marţi la Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, România. Potrivit ISU Prahova, flăcările au afectat o suprafaţă de aproximativ 400 mp, notează digi24.ro. La faţa locului au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere, 2 de descarcerare, 1 autoscară, 2 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă, potrivit Agerpres. Până […] Articolul Incendiu la rafinăria de unde cumpără carburanți unul dintre cei mai mari petroliști din Moldova apare prima dată în Bani.md.
16:20
Comisia Europeană a lansat marți, 21 septembrie curent, noua aplicație Erasmus+, marcând o etapă în digitalizarea programului. Noua aplicație, disponibilă în toate limbile UE, va oferi fiecărui student o legitimație europeană de student digitală, valabilă în întreaga Uniune Europeană. Potrivit unui comunicat de presă emis de Comisie, viitorul este digital, iar această aplicație reînnoită va […] Articolul Comisia Europeană a lansat noua aplicație Erasmus+. Fiecare student va avea o legitimație digitală valabilă în UE apare prima dată în Bani.md.
16:10
A venit iarna pe Transfăgărăşan! Direcţia de Drumuri şi Poduri Braşov anunţă că, marţi dimineaţa, drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, din judeţul Sibiu, pentru a asigura condiţii sigure de trafic, scrie Aleph News. Astfel, turiștii care vor vizita Transfăgărășanul și Lacul Bâlea au toate șansele să […] Articolul (VIDEO) Prima ninsoare din acest sezon pe Transfăgărăşan și la Bâlea Lac. Câte grade se așteaptă mâine dimineață apare prima dată în Bani.md.
16:00
În conformitate cu Codul fiscal al Republicii Moldova (CF), diminuarea impozitelor, a taxelor, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, stabilite în cotă procentuală, prin prezentarea către Serviciul Fiscal de Stat a unei dări de seamă fiscale cu informaţii sau date neveridice se sancţionează cu […] Articolul Cum sancționează Codul FISCAL încălcarea regulilor de calculare și de plată a impozitelor și taxelor apare prima dată în Bani.md.
15:40
Conform Monitorului Oficial din 17 septembrie 2021, prin Decretul nr. 156-IX din 14.09.2021 a fost publicat Codul Vamal nr. 95 din 24 august 2021. Noul Cod vamal vine să sistematizeze legislația vamală și va cuprinde actualul Cod vamal, Legea cu privire la tariful vamal și Legea cu privire modul de introducere și scoatere a bunurilor […] Articolul Noul Cod vamal a fost publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023. Principalele inovații apare prima dată în Bani.md.
15:10
Prețurile la carburanți vor descrește când cotațiile Platts se vor duce în jos, a declarat, în cadrul conferinței de presă cu privire la formarea prețurilor la carburanți, directorul ANRE, Eugen Carpov. Potrivit lui, în luna septembrie curent cotațiile Platts au atins cel mai înalt nivel, ceea ce a și influențat prețul final de comercializare a […] Articolul Carpov: Benzina și motorina se vor ieftini când cotațiile Platts vor descrește apare prima dată în Bani.md.
15:10
De la lansarea Programului de stat “Prima Casă” până în prezent au fost procurate 6875 locuințe. De asemenea, alte 4 cereri au fost acceptate și urmează a fi semnate contractele de garanție. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 3,68 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,80 miliarde lei. Astfel, cei […] Articolul Programul ”Prima Casă” are 6875 beneficiari. Suma creditelor acordate de către bănci apare prima dată în Bani.md.
15:00
După ce Magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională legea prin care a fost modificată activitatea Autorității Naționale de Integritate în luna decembrie, anul trecut, la inițiativa deputaților PSRM și a celor de la Platforma „Pentru Moldova”, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu o reacție oficială. Astfel, ANI este de acord cu decizia Înaltei […] Articolul ANI despre decizia CC: Instituția noastră apreciază această decizie ca fiind una corectă și inparţială apare prima dată în Bani.md.
14:40
În 2016, la nivel mondial, bolile și accidentele la locul de muncă au luat viața a aproape două milioane de persoane, asta arată datele unui raport întocmit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Internațională a Muncii (OIM). Astfel, anul, din cauza accidentelor la locul de muncă și-au pierdut viața 1,9 milioane de persoane. Potrivit […] Articolul Circa 2 mln de oameni își pierd anual viața din cauza accidentelor de muncă. Programul de lucru excesiv, cel mai GRAV apare prima dată în Bani.md.
14:10
În ultimii 10 ani populația țării s-a redus cu 343 mii locuitori, de la 2,93 milioane în 2011 la 2,6 milioane în prezent. Această reducere este determinată de doi factori: natalitatea redusă și migrația sau mai bine spus, fuga peste hotarele țării. În același timp numărul de birocrați din țară a crescut cu 3,5 mii […] Articolul Expert despre birocrați: cheltuieli inutile de 2 miliarde lei și daune economiei naționale de zeci de miliarde lei apare prima dată în Bani.md.
13:40
Magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională legea prin care a fost modificată activitatea Autorității Naționale de Integritate în luna decembrie, anul trecut, la inițiativa deputaților PSRM și a celor de la Platforma „Pentru Moldova”, scrie Realitatea.md. Sesizarea a fost depusă de către fostul deputat al PAS, Sergiu Litvinenco. „Legea votată era contrară mai multor articole”, […] Articolul (VIDEO) Modificările referitoare la activitatea ANI, neconstituționale! Domnica Manole: Au fost încălcate procedurile apare prima dată în Bani.md.
13:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să examineze solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului la gaz. Acest lucru se va întâmpla după ce ANRE va avea contractul cu prețul de import al gazelor, dar și solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului, care deocamdată nu a fost depusă la agenție. ”Nu am primit […] Articolul ANRE: Tariful la gaz va fi unul corect pentru consumatorii finali apare prima dată în Bani.md.
Ieri
13:30
Raionul Cahul va primi 2,77 milioane de euro resurse nerambursabile suplimentare pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare”. În acest sens, Ministerul Finanțelor, în numele Guvernului Republicii Moldova și municipiului Cahul, și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), în numele Guvernului Republicii Federale Germania, au semnat Acordul suplimentar de implementare a grantului și proiectului […] Articolul Încă 2,77 milioane EUR pentru implementarea proiectului „Aprovizionare cu apă și canalizare” din raionul Cahul apare prima dată în Bani.md.
13:30
Tariful la gaz s-ar putea reduce, dacă vor fi excluse cheltuielile nejustificate de 150 mil. de lei anual aplicate din 2009 de către Moldovagaz drept amortizare a activelor în rezultatul reevaluării patrimoniului Moldovagaz, se arată în inițiativa legislativă de modificare a legii gazelor a președintelui, Maia Sandu, care a fost înaintată Parlamentului. Prezenta lege exclude […] Articolul Legea Maiei Sandu ar putea reduce tariful la gaz apare prima dată în Bani.md.
13:20
ANRE intenționează să vină cu o propunere către Executiv pentru a institui moratoriu pe construcția stațiilor PECO, a declarat într-o conferință de presă directorul ANRE, Eugen Carpov, scrie Realitatea.md. Urmează să venim cu propunerea de a institui moratoriu pe construcția stațiilor de alimentare cu carburanți. Perioada ar fi de 6-12 luni până la definitivarea unui […] Articolul Carpov: Urmează să venim cu propunerea de a institui moratoriu pe construcția stațiilor de alimentare cu carburanți apare prima dată în Bani.md.
13:00
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a validat astăzi mandatele a cinci deputați noi pe lista partidului politic Partidul Acțiune și Solidaritate, scrie Realitatea.md. Felicitări domnilor deputați. Sperăm să aduceți doar beneficii țării în calitatea dvs. de deputați, a declarat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole. Ana Calinici – jurist Eugenia Cojocari – pedagog Boris Popa – […] Articolul (VIDEO, FOTO) PAS are cinci deputați noi în Parlament! Cine vine în locul celor care au plecat în guvern apare prima dată în Bani.md.
12:50
Motorina va fi mai scumpă și mâine, 22 septembrie curent. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri maxime de referință azi. Astfel, șoferii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 16,88 lei pentru un litru. Totodată, benzină se va ieftini, adică mâine va costa 20,86 per litru, ceea ce înseamnă cu […] Articolul Motorina continuă să se scumpească! Carpov: Luna asta au fost cele mai mari prețuri din ultimii 5 ani pe internațional apare prima dată în Bani.md.
12:40
Directorul general al „Postei Moldovei”, Vitalie Zaharia, și-a încheiat mandatul la întreprindere. Reprezentanții instituției au plasat mesajul de rămas bun a lui Zaharia pe Facebook. Contactat telefonic pentru a afla mai multe detalii despre demisia lui Zaharia, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a spus că va reveni ulterior cu o precizare. Astfel, pe pagina oficială […] Articolul Directorul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, Vitalie Zaharia, a demisionat! Mesajul de rămas bun apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.