Bani.md

Acum 30 minute
17:40
Deşi nu a anunţat încă dacă va candida pentru un nou mandat, preşedintele rus Vladimir Putin este deja în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale din martie 2018, relatează duminică agenţia de presă EFE, citat de Ziare.com.
Acum 2 ore
16:50
Directorul gimnaziului internat nr.3 din Capitală a fost reţinut, săptămâna trecută, de către ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al IPG, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Acesta ar fi bănuit pentru trafic de copii.
16:40
Guvernul refuză inițiativa Președintelui Igor Dodon de a scuti pensionarii și persoanele cu dezabilități de la plata taxei de stat pentru autentificarea testamentelor și eliberarea certificatelor de moștenitor, servicii pentru care se percep câte 5 și respectiv între 5-15 lei, în funcție de grdul de moștenitori.
16:30
Trei persoane, bănuite de evaziune fiscală în proporții doesebit de mari, au fost reținute astăzi în urma celor 27 de percheziții efectuate astăzi de PCCOCS, inclusiv la cafenelele și restaurantele din rețeaua Taxi Blues din Chișinău.
Acum 4 ore
16:00
Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. Această schimbare va fi realizată în cadrul unui vast proiect pus în aplicare cu ajutorul experților de la „KORN FERRY-Hay Group”, lider internațional pe piața de servicii de consultanță în domeniu.
14:20
Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a altor două scanere ultra-performante la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Ocnița 1 (feroviar).
Acum 6 ore
14:00
Un bărbat în vârstă de 63 ani a căzut în stradă, imediat după ce a susținut un examen auto. Incidentul grav a avut loc în dimineața acestei zile, 25 septembrie, pe strada Salcîmilor din sectorul Botanica.
13:30
Un moldovean s-a pornit în Europa cu 20 de litri de vodcă, pe care a vrut să le tăinuiască de oamenii legii. Poliţişti de frontieră români au fost cei care au depistat marfa ascundă sub bancheta din cabina unui autocamion înmatriculat în Rusia.
13:00
Euro a scăzut faţă de majoritatea monedelor, după anunţarea sondajelor efectuate în urma alegerilor din Germania, potrivit cărora formaţiunea cancelarului Angela Merkel s-a clasat pe primul loc, iar partidul de extremă-dreapta a obţinut poziţia a treia, potrivit Bloomberg.
12:30
În Chișinău au apărut noi săgeți de culoare verde! Dacă ne-am obișnuit ca acestea să fie cu vârsul spre dreapta su stânga, de data aceasta, săgețile verzi sunt cu vârful înainte, însă funcționează exact ca și celelalte.
12:20
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, efectuează astăzi, 27 septembrie 2017, mai multe percheziții la o rețea de restaurante și cafenele.
Acum 8 ore
11:50
Un avion Eurofighter s-a prăbușit în mare în timpul unui show aerian, efectuat în partea de Sud a Italiei. Forțele Aeriene ale Italiei au anunțat că pilotul ce se afla în interiorul aeronavei a decedat pe loc, scrie ABC News.
11:10
Câteva ore de ceață a dat peste cap traficul aerian. Din cauza vremii nefavorabile de dimineață, mai multe curse operate pe Aeroportul Internațional Chișinău înregistrează rețineri.
10:30
Trei minori din Chișinău, în vârstă de 13, 14 și 16 ani, sunt bănuiți că ar fi răpit un automobil parcat pe strada Cahul din Capitală.
10:20
Fenomenul achitării salariului în plic și eschivarea de la achitarea taxelor și impozitelor către stat se pare că nu are margini! Oamenii legii au documentat activitatea unor agenți economici ce prestează servicii de spălătorii auto și parcări auto în sectorul Botanica, unde au fost depistate maimulte nereguli.
Acum 12 ore
09:50
Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 33%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20,5%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 12,6%.
09:30
Leul moldovenesc se depreciază astăzi față de moneda unică europeană.
06:30
Angela Merkel, preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU), şi adversarul acesteia, liderul social-democrat Martin Schulz, au îndemnat cetăţenii să voteze în scrutinul parlamentar programat duminică, actualul cancelar dând asigurări că nu se va repeta afluxul de imigranţi extracomunitari din 2015, scrie Mediafax.ro.
06:30
Partidul Socialiștilor lansează inițiativa ca Republica Moldova să devină țară prezidențială, iar miniștrii să fie supuși președintelui țării. Socialiștii anunță că vor începe să colecteze de azi semnături din partea oamenilor, care vor să susțină această inițiativă.
Ieri
13:50
Partidul Socialiștilor lansează inițiativa ca Republica Moldova să devină țară prezidențială, iar miniștrii să fie supuși președintelui țării. Socialiștii anunță că vor începe să colecteze de azi semnături din partea oamenilor, care vor să susțină această inițiativă.
10:50
Angela Merkel, preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU), şi adversarul acesteia, liderul social-democrat Martin Schulz, au îndemnat cetăţenii să voteze în scrutinul parlamentar programat duminică, actualul cancelar dând asigurări că nu se va repeta afluxul de imigranţi extracomunitari din 2015, scrie Mediafax.ro.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:20
S.A. „Apă – Canal” Cahul intenționează să majoreze cu 46% tarifele pentru prestarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare. Întreprinderea susține că tarifele actuale au fost stabilite încă în 2008, însă de atunci și până acum au fost majorate tarifele pentru energia electrică, cuantumul salariilor, cât și prețul substanțelor necesare la prelucrarea apei.
15:20
Guvernul Germaniei va susține eforturile autorităților de la Chișinău privind crearea Colegiului de Inginerie, care va pregăti cadre calificate pentru companiile care activează în Republica Moldova, în special cele cu capital german.
15:20
Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc.
15:20
Mai mulţi protestatari au fost agresaţi, joi, la New York, în timp ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţinea un discurs în cadrul unui eveniment intercultural, relatează site-ul BBC News.
15:20
Suspendarea primită pentru dopaj i-a afecatat serios veniturile Mariei Sharapova, care, în perioada iunie 2016 - iunie 2017 a încasat cei mai puțin bani din carieră.
15:20
Barack Obama a început, la mai puţin de un an de la plecarea sa de la Casa Albă, să îşi fructifice financiar pe Wall Street experienţa, o practică folosită în atacuri asupra lui Hillary Clinton în ultima campanie electorală, relatează AFP, citat de News.ro.
15:20
Un kilogram de castraveți costă la piață între 13 şi 15 lei kilogramul, practic dublu față de săptămâna trecută, când se vindeau cu 7-8 lei. Roşiile pot fi cumpărate cu cel puțin 9 lei, față de 7 lei săptămâna trecută. Un kilogram de ardei porneşte de la 10 lei, faţă de 9 lei acum o săptămână. Vinetele rămân la preţul de 10 lei, transmite IPN.
15:20
Ne-am obișnuit că Franzeluța face pâine, biscuiți și prăjituri gustoase, La Plăcinte este un restaurant cu specific moldovenesc, iar Bemol este rețea de benzinărie. Ei bine, ce-ar fi dacă Franzeluța ar fi un brand de fast-food, La Plăcinte ar fi o companie de vinuri, iar Bemol ar fi un casino?
15:20
Cea mai bogată femeie din lume, proprietara grupului de cosmetice L'Oreal, Liliane Bettencourt, a încetat din viaţă la vârsta de 94 de ani.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.