O nouă stație de epurare construită de la zero în satul Peresecina, raionul Orhei

ZdGust, 2 februarie 2025 02:50

Satul Peresecina din raionul Orhei beneficiază de o nouă stație de epurare, construită de la zero cu sprijinul Fondului Național pentru Mediu care a alocat suma de 29 milioane de lei. Proiectul va fi finalizat până la sfârșitul anului 2025, anunță ministerul Mediului.  Stația de epurare, cu o capacitate de 600 m³ pe zi, va [...] Articolul O nouă stație de epurare construită de la zero în satul Peresecina, raionul Orhei apare prima dată în ZdGUST.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de ZdGust

Acum 15 minute
10:40
Un sfert dintre adolescenți consumă cofeină aproape zilnic, dar noile recomandări ale unui grup de cercetare în nutriție subliniază că acest obicei nu este deloc sănătos. Un panel de experți din cadrul Academy of Nutrition and Dietetics, American Academy of Pediatric Dentistry, American Academy of Pediatrics și American Heart Association recomandă ca tinerii cu vârste [...] Articolul Cofeina pentru adolescenți: cum afectează sănătatea și ce spun experții apare prima dată în ZdGUST.
Acum o oră
10:10
Deseori ignorat, magneziul este un micronutrient esențial care joacă un rol în diferite sisteme ale corpului. Dacă nu obții suficient, s-ar putea să dezvolți crampe musculare și, potrivit today.com, chiar probleme cardiace, spun nutriționiștii „Magneziul este un mineral vital. El este implicat în multe funcții fiziologice ale corpului nostru”, spune Grace Derocha, nutritionist și purtător de cuvânt al Academiei Naționale [...] Articolul Cât de mult magneziu ar trebui să consumi? Care sunt beneficiile și în ce alimente îl găsim apare prima dată în ZdGUST.
Acum 24 ore
17:40
Copiii din localitățile rurale ale R. Moldova beneficiază gratuit și în 2025 de servicii de profilaxie a maladiilor stomatologice, anunță Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Serviciile sunt acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al CNAM. Astfel, săptămâna curentă, o echipă mobilă de medici specialiști va presta servicii de profilaxie a [...] Articolul Echipele mobile de specialiști oferă și în 2025 servicii stomatologice gratuite copiilor din localitățile rurale apare prima dată în ZdGUST.
16:20
Anual, la 4 februarie, este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. Pentru perioada anilor 2025 – 2027, tema campaniei este „Uniți prin unicitate”, care se va concentra pe o abordare axată pe oameni, în îngrijirea cancerului, transmite Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Această campanie este despre recunoașterea diversității: fiecare are nevoi unice, perspective unice [...] Articolul Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului: „Uniți prin unicitate” apare prima dată în ZdGUST.
15:20
La fel ca şi în anii anteriori, topul celor mai vândute smartphone-uri în 2024 este dominat de dispozitivele produse de Apple, transmite News.ro, citat de G4Media. Cel mai bine vândut smartphone de anul trecut este iPhone 15. Acesta este urmat în clasamentul realizat de Counterpoint Research de iPhone 15 Pro Max şi iPhone 15 Pro. [...] Articolul iPhone domină topul celor mai bine vândute smartphone-uri din 2024 apare prima dată în ZdGUST.
13:50
Creveții cu nucă de cocos sunt o combinație delicioasă de texturi crocante, arome dulci și sărate, care pot fi pregătite în avans. Asortați cu un sos chili dulce și picant, acești creveți sunt perfecți ca aperitiv, fel principal sau serviți în boluri cu orez, salate ori wrap-uri. De asemenea, acești creveți crocanți pot fi adaptați [...] Articolul Creveți crocanți cu nucă de cocos și sos chili dulce apare prima dată în ZdGUST.
13:00
Această lansare răspunde cererii în creștere pentru cola aromată, care, potrivit companiei, se dezvoltă de trei ori mai rapid decât cola clasică, în special în rândul cumpărătorilor din generația Z. Pentru a atrage acest segment de consumatori, designul ambalajelor este îndrăzneț, iar lansarea băuturilor fără zahăr este susținută de un plan de comunicare bine structurat, [...] Articolul Pepsi lansează noi arome de cola fără zahăr: Strawberries ‘N’ Cream și Cream Soda apare prima dată în ZdGUST.
12:10
Susanul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Uleiul de susan poate fi benefic pentru inimă, articulații, piele, păr și multe altele. Totuși, sunt necesare mai multe cercetări, în special pe oameni, pentru a investiga aceste efecte potențiale, arată Health Line. Uleiul de susan este obținut din semințele crude ale plantei și are utilizări culinare, medicinale și cosmetice. [...] Articolul Uleiul de susan: care sunt beneficiile și tipurile acestuia apare prima dată în ZdGUST.
11:10
FLYONE, cea mai mare companie aeriană din Republica Moldova, anunță reluarea zborurilor zilnice din Chișinău către Antalya, începând cu 1 mai 2025! Această rută le oferă pasagerilor posibilitatea de a ajunge rapid și confortabil în una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Orarul zborurilor este conceput pentru a oferi flexibilitate maximă: Chișinău (RMO) 00:05 [...] Articolul Zboruri zilnice Chișinău – Antalya, operate de compania aeriană FLYONE! apare prima dată în ZdGUST.
Ieri
10:10
Acest sandwich cu pesto și legume, de un verde vibrant este modul perfect de a vă începe ziua, potrivit EatingWell. Acest mic dejun de 10 minute conține germeni de legume, iar în caz că nu aveți, puteți tăia mărunt frunze de salată. Brioșa din grâu integral este prăjită și acoperită cu pesto de busuioc, cu ierburi [...] Articolul Sandwich cu pesto pentru micul dejun apare prima dată în ZdGUST.
3 februarie 2025
18:30
Combinațiile alimentare nesănătoase sunt alimentele care nu ar trebui consumate împreună, deoarece, potrivit betterme.world, pot duce la probleme digestive, balonare, gaze și chiar la formarea de toxine în corp. Kristen Fleming, nutriționist, a făcut un top de 10 alimente pe care nu se recomandă să se le mănânci împreună. Alimente care pot fi consumate împreună Alimente bogate [...] Articolul Alimentele care nu ar trebui consumate împreună: explicațiile unui nutriționist apare prima dată în ZdGUST.
17:30
Conopidă gratinată la cuptor este o rețetă specifică iernii, ușor de preparat, care îmbină gustul cu proprietățile nutritive. Pot fi folosite brânzeturile și un strop de sos bechamel, dar poate fi și în variantă mai puțin calorică, folosind o combinație aromatică. Este o rețetă foarte simplă, dar pentru un rezultat optim e nevoie de o [...] Articolul Conopidă grătinată cu roșii și măsline, pregătită la cuptor apare prima dată în ZdGUST.
16:50
Dacă ești în căutarea unei băuturi calde și sănătoase, încearcă ceaiul de frunze de dafin. Pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi, potrivit healthshots.com, îți întărește inima și imunitatea. Frunza de dafin este mult mai mult decât un simplu condiment. De obicei, frunza de dafin este folosită pentru a îmbunătăți mesele tradiționale, dar știai că [...] Articolul Ceaiul din frunze de dafin: întărește sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene apare prima dată în ZdGUST.
15:40
Beyonce a câștigat cel mai important trofeu de la gala Grammy, după ce a primit premiul pentru albumul anului pentru prima dată în carieră cu „Cowboy Carter”, transmite Reuters, citat de HotNews. Cântăreața superstar a câștigat în fața unor competitori precum Taylor Swift sau Billie Eilish și a revendicat trofeul pe care l-a scăpat până [...] Articolul Premiile Grammy 2025: Beyonce a câștigat pentru prima dată cel mai important trofeu al galei apare prima dată în ZdGUST.
14:40
Toate tipurile de făină care există, sunt obținute prin măcinarea cerealelor, rădăcinilor, legumelor, nucilor sau semințelor. Unele sunt preferate în anumite zone ca urmare a condițiilor prielnice sau a tradiției. Făina de grâu este prima alegere în Europa și America, cea de orez în Asia, în timp ce făina de porumb este o alegere des [...] Articolul Făina: care sunt tipurile și cum o alegem în funcție de ce vrem să gătim apare prima dată în ZdGUST.
13:50
Fanii adoră să viziteze locațiile pe care le-au văzut în filmele și serialele lor preferate, mai ales restaurantele, unde pot savura aceleași preparate ca personajele. Unele restaurante au fost chiar locațiile reale de filmare, iar altele au servit doar ca inspirație pentru versiunile fictive, potrivit Listverse. 10. Top Notch Hamburgers Foto: Listverse Filmul Dazed and Confused urmărește mai multe [...] Articolul Zece restaurante din filme și seriale TV, care există în realitate: pot fi vizitate, iar în unele chiar poți servi aceleași preparate ca și personajele din filme apare prima dată în ZdGUST.
13:10
Există câteva combinații de fructe care pot fi toxice și ar trebui evitate atunci când pregătești o salată, avertizează nutriționiștii, potrivit healthshots.com. Salatele de fructe ar putea fi o modalitate grozavă de a-ți crește nivelul de energie, dar este important să fii atent la ingrediente. De fapt, unele fructe nu ar trebui combinate deloc și trebuie [...] Articolul Cum să combini corect fructele la prepararea salatelor pentru a preveni disconfortul digestiv. Sfaturi de la nutriționiști apare prima dată în ZdGUST.
12:50
Există câteva combinații de fructe care pot fi toxice și ar trebui evitate atunci când pregătești o salată, avertizează nutriționiștii, potrivit healthshots.com. Salatele de fructe ar putea fi o modalitate grozavă de a-ți crește nivelul de energie, dar este important să fii atent la ingrediente. De fapt, unele fructe nu ar trebui combinate deloc și trebuie [...] Articolul Cum să combini corect fructele pentru a preveni disconfortul digestiv. Sfaturi de la nutriționiști apare prima dată în ZdGUST.
11:50
Dependența de fumat este o problemă complexă, care afectează milioane de oameni la nivel global, iar impactul său, atât asupra sănătății, cât și a „buzunarului”, este unul considerabil. Anna Constantinova, doctoriță psihiatră narcologă în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie, a vorbit pentru ZdG despre cauzele acestei dependențe, despre riscurile asociate consumului de tutun, dar și [...] Articolul Dependența de fumat: este aceasta iremediabilă? Despre procesul de renunțare, metodele medicale și țigările electronice apare prima dată în ZdGUST.
11:10
Cerealele par a fi pe  cale să-și piardă popularitatea în fața  proteinelor și smoothie-urilor. Totuși, cerealele pentru micul dejun pot fi, potrivit today.com, o masă sănătoasă dimineața sau un desert delicios. Dr. Uma Naidoo, psihiatru nutritional, format la Harvard, spune că cerealele cu zahăr sunt primul aliment ultra-procesat pe care îl evită. „Cerealele pentru mic dejun sunt [...] Articolul Cerealele: cum le alegem pe cele sănătoase și cât de des le putem consuma apare prima dată în ZdGUST.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Laboratorul Medical Synevo este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale de laborator din Republica Moldova. Synevo Moldova oferă servicii de diagnostic de înaltă calitate, folosind tehnologii moderne și echipamente de ultimă generație. Synevo se remarcă printr-o gamă largă de analize medicale, peste 2000 de teste, de la cele uzuale până la diagnostice [...] Articolul Synevo Moldova: de 13 ani alături de oameni cu servicii esențiale pentru a ajuta medicii și pacienții să ia decizii corecte apare prima dată în ZdGUST.
10:00
Laboratorul Medical Synevo este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale de laborator din Republica Moldova. Synevo Moldova oferă servicii de diagnostic de înaltă calitate, folosind tehnologii moderne și echipamente de ultimă generație. Synevo se remarcă printr-o gamă largă de analize medicale, peste 2000 de teste, de la cele uzuale până la diagnostice [...] Articolul Synevo Moldova: 13 ani de excelență în domeniul medical apare prima dată în ZdGUST.
2 februarie 2025
17:30
Cu toții sperăm că aplicarea corectă a fondului de ten și a corectorului ne va oferi un aspect luminos și întinerit. Însă greșelile frecvente în machiaj duc adesea la acumularea produsului în riduri și la accentuarea imperfecțiunilor, relatează Daily Mail, citat de G4Media. Experta în machiaj Laura Kay, fondatoarea salonului de machiaj semi-permanent Laura Kay [...] Articolul Greșeli de machiaj care te fac să pari mai în vârstă, în funcție de fiecare decadă apare prima dată în ZdGUST.
16:20
O varietate de tendințe în accesoriile pentru bărbați domină scena în acest an. Gențile și bijuteriile rămân categorii puternice în 2025, pe măsură ce tot mai mulți bărbați caută modalități accesibile și practice de a-și completa ținutele. Multe dintre aceste tendințe au fost vizibile pe podiumurile colecțiilor de primăvară 2025 ale unor branduri de lux [...] Articolul Cinci tendințe în accesoriile masculine de urmărit în 2025 apare prima dată în ZdGUST.
14:20
Bolile hepatice provoacă anual două milioane de decese la nivel global, reprezentând una dintre principalele cauze de mortalitate, conform Asociației Europene pentru Studiul Ficatului (EASL, citată de HotNews. Statisticile arată că unul din 25 de decese are la origine o boală hepatică, bărbații fiind afectați în proporție de două treimi din totalul cazurilor. Complicațiile cirozei [...] Articolul Bolile ficatului se dezvoltă silențios și afectează mai ales bărbații. Zece obiceiuri nocive care distrug ficatul apare prima dată în ZdGUST.
12:40
Mesele preparate într-un singur vas sunt soluția perfectă pentru o cină rapidă, chiar și în weekend, dacă nu ai chef să petreci mult timp în bucătărie. În această rețetă, pieptul de pui dezosat și fără piele este acoperit cu o marinadă acrișoară din ingrediente de bază pe care sunt șanse mari să le ai în cămară, [...] Articolul Rețetă pentru un prânz delicios: pui cu feta la cuptor apare prima dată în ZdGUST.
11:10
Designul industrial – domeniul care îmbină estetica și funcționalitatea – implică proiectarea unor obiecte ce variază de la mobilier și echipamente de uz casnic până la vehicule și instalații publice. Acesta influențează direct viața oamenilor prin crearea produselor nu doar funcționale, dar și plăcute din punct de vedere estetic.  „Designul industrial îi oferă omului toate [...] Articolul Mihai Stamati, designer industrial. Cum obiectele de ceramică din Moldova au ajuns la președintele Consiliului Europei apare prima dată în ZdGUST.
09:40
Zahărul este important nu doar pentru gustul dulce, ci și pentru textură, culoare și capacitatea de a fi copt. „Oamenii mă întreabă mereu: Pot să reduc doar jumătate din cantitatea de zahăr sau un sfert?” spune Benjamina Ebuehi, colaborator la The Guardian pe teme de coacere. „Dar asta va schimba totul!”, răspunde el. Și asta, bineînțeles, [...] Articolul Cum poți reduce cantitatea de zahăr în preparatele tale dulci: cu ce îl poți înlocui, fără să compromiți aluatul apare prima dată în ZdGUST.
02:50
Satul Peresecina din raionul Orhei beneficiază de o nouă stație de epurare, construită de la zero cu sprijinul Fondului Național pentru Mediu care a alocat suma de 29 milioane de lei. Proiectul va fi finalizat până la sfârșitul anului 2025, anunță ministerul Mediului.  Stația de epurare, cu o capacitate de 600 m³ pe zi, va [...] Articolul O nouă stație de epurare construită de la zero în satul Peresecina, raionul Orhei apare prima dată în ZdGUST.
1 februarie 2025
20:30
Bolile renale evoluează adesea fără simptome evidente. Pentru 40% dintre pacienții cu funcție renală sever afectată, diagnosticul vine târziu, când boala a avansat semnificativ, arată datele Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), citat de HotNews. „Când rinichii nu elimină eficient toxinele, acestea se acumulează în sânge. Acumularea poate afecta inima și creierul [...] Articolul Zece recomandări de la specialiștii Harvard Medical School pentru a menține sănătatea rinichilor apare prima dată în ZdGUST.
17:40
Puiul se gătește rapid cu un sos cremos făcut cu roșii, dovlecei și condimente italiene. Această rețetă va deveni cu siguranță favorită în timpul săptămânii. Puteți servi cu paste integrale sau orez. Ingrediente 1 kilogram de fileu de pui ¼ linguriță sare ¼ lingurita de piper macinat 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 dovlecel mediu, tăiat în jumătate pe lungime și feliat subțire [...] Articolul Rețetă pentru cină: pui în sos cremos cu roșii și condimente italiene apare prima dată în ZdGUST.
16:10
În Marea Britanie, mai mult de jumătate din dieta medie este alcătuită din alimente ultra-procesate (UPF), iar acest lucru are un impact negativ asupra sănătății. ercetările arată că un consum de peste patru porții de alimente ultra-procesate pe zi crește riscul de boli de inimă cu 10% și riscul de deces (din orice cauză) cu [...] Articolul Alimentele ultra-procesate pe care ar trebui să le eviți: cercetările sugerează că sunt dăunătoare pentru sănătate apare prima dată în ZdGUST.
14:30
Bolile renale evoluează adesea fără simptome evidente. Pentru 40% dintre pacienții cu funcție renală sever afectată, diagnosticul vine târziu, când boala a avansat semnificativ, arată datele Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), citat de HotNews. „Când rinichii nu elimină eficient toxinele, acestea se acumulează în sânge. Acumularea poate afecta inima și creierul [...] Articolul Zece recomandări de la specialiștii Harvard Medical School pentru a menține sănătatea rinichilor apare prima dată în ZdGUST.
12:50
Fasolea și alte leguminoase conțin fitați, compuși care pot inhiba absorbția fierului din surse vegetale. Deși fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre și vitamine, este important să o consumi alături de alimente care ajută la absorbția fierului, cum ar fi citricele, care conțin vitamina C. Ce sunt fitații și cum acționează? Fitații sunt compuși [...] Articolul Pot fasolele împiedica absorbția fierului? apare prima dată în ZdGUST.
11:10
Pentru a menține zonele în care pregătești și servești mâncarea igienice și sigure, este important să te ocupi constant de curățenie și dezinfectare—chiar dacă nu sunt tocmai activitățile tale preferate, notează thespruceeat.com. Dacă vrei să adopți obiceiuri noi de curățenie în acest an, iată cinci zone pe care ar trebui să le dezinfectezi zilnic: 1. Ușa frigiderului [...] Articolul Cinci zone din bucătărie pe care ar trebui să le curățați cât mai des apare prima dată în ZdGUST.
10:00
Descoperă tot ce e bun la un mic dejun englezesc complet, între trei felii de pâine prăjită. La fiecare mușcătură vei gusta cârnați, ou, bacon și cartofi prăjiți, promite BBC Good Food. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 4 cartofi prăjiți 3 cârnați din carne de porc 4 felii de bacon afumat 15g unt, plus extra pentru [...] Articolul Mic dejun englezesc: cârnați, ou, bacon și cartofi prăjiți apare prima dată în ZdGUST.
09:50
Descoperă tot ce e bun la un mic dejun englezesc complet, între trei felii de pâine prăjită. La fiecare mușcătură vei gusta cârnați, ou, bacon și cartofi prăjiți, promite BBC Good Food. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 4 cartofi prăjiți 3 cârnați din carne de porc 4 felii de bacon afumat 15g unt, plus extra pentru [...] Articolul Mic dejun englezesc, complet: cârnați, ou, bacon și cartofi prăjiți apare prima dată în ZdGUST.
31 ianuarie 2025
17:50
Este ironic cum, în încercarea noastră de a deveni mai productivi, sacrificăm somnul – exact fundamentul care susține corpul și mintea noastră. Dar cât de mult contează somnul? Potrivit G4Media, acesta are un rol important atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru productivitatea noastră în activități. Conform unui studiu realizat la Harvard Medical School, somnul [...] Articolul Ce se întâmplă cu creierul tău după o noapte nedormită? Cum lipsa somnului îți poate afecta cariera și relațiile fără să-ți dai seama apare prima dată în ZdGUST.
17:10
Pe măsură ce îmbătrânești, apar schimbări interne, ceva mai subtile, care îți afectează sănătatea – cum ar fi deteriorarea celulelor din cauza stresului oxidativ, pierderea densității osoase și rigidizarea vaselor de sânge. Totuși, potrivit eatingwell.com, nu este niciodată prea devreme să includem în alimentația noastră alimente care sprijină îmbătrânirea sănătoasă. Astfel de alimente susțin aspecte ale [...] Articolul Nutriționiștii ne sfătuiesc: care alimente nu trebuie să lipsească din coșul de cumpărături apare prima dată în ZdGUST.
16:10
Ceea ce astăzi numim „bucătărie high-class” sau „bucătărie vie” este o metodă folosită încă de acum aproximativ 20.000 de ani î.Hr. de numeroase popoare primitive. De atunci, procesele fermentative s-au dezvoltat rapid, iar în ultimii ani aceste produse și preparate au căpătat un rol esențial datorită valorii și potențialului lor probiotic. Atât de mult încât [...] Articolul Alimentele fermentate: o tendință gastronomică în creștere apare prima dată în ZdGUST.
15:00
Menţinerea unei vieţi active, în special după vârsta de 50 de ani, produce o serie de modificări la nivelul creierului care pot reduce riscul de demenţă, conform unui nou studiu publicat în revista Brain Communications, transmite vineri agenția de știri DPA, citată de Agerpres. Cercetătorii susţin că exerciţiile fizice pot menţine volumul unei regiuni a [...] Articolul Exerciţiile fizice, practicate în special după vârsta de 50 de ani, produc o serie de modificări la nivelul creierului, arată un nou studiu apare prima dată în ZdGUST.
13:50
Anastasia Chistol este o tânără antreprenoare din Chișinău. Cu suportul Organizației Internaționale a Muncii (OIM), femeia a reușit să deschidă o creșă la domiciliu pentru copiii cu vârsta de până la trei ani, facilitând astfel accesul tinerelor mame pe piața muncii. Încă din copilărie, Anastasia și-a dorit să urmeze o profesie legată de copii. Totuși, [...] Articolul Organizația Internațională a Muncii sprijină tinerele mame să intre pe piața muncii: „Noua mea afacere îmi oferă atât satisfacție personală, cât și un venit suplimentar” apare prima dată în ZdGUST.
12:40
Alegerea celei mai bune cafele depinde de mai mulți factori, deoarece gustul este o chestiune subiectivă și variază în funcție de preferințele fiecărei persoane. Cu toate acestea, câteva sfaturi te pot ajuta să găsești cafeaua ideală și pe gustul tău, scrie El Español. Robusta vs. arabica În funcție de tipul de boabe poți alege între arabica și [...] Articolul Cum să alegi cea mai bună cafea? Sfaturi care te ajută să îți dai seama ce cafea e mai „pe gustul tău” apare prima dată în ZdGUST.
11:40
O întreprindere din R. Moldova a reușit să creeze o soluție inovativă – eco ambalaje biodegradabile realizate din deșeuri de bumbac și textile, utilizând o tehnologie inovatoare pentru optimizarea consumului de apă. Aceste ambalaje oferă o alternativă ecologică la plasticul tradițional și au fost recunoscute oficial la Gala Moldova Eco Energetică 2024, transmite Centrul Național [...] Articolul Eco ambalaje biodegradabile premiate la Gala Moldova Eco Energetică 2024 apare prima dată în ZdGUST.
10:30
Cartofii sunt unul dintre cele mai versatile ingrediente din bucătărie, iar salatele pe baza acestora sunt o alegere excelentă, indiferent de sezon. Fie că preferi variante tradiționale sau reinterpretări moderne, iată 10 idei delicioase de salate cu cartofi care te vor inspira. Salata clasică de cartofi cu maioneză Combinație simplă și savuroasă de cartofi fierți, maioneză, ceapă [...] Articolul Zece idei de salate de cartofi pe care ai putea să le încerci, indiferent de sezon apare prima dată în ZdGUST.
09:30
Granola este o alegere perfectă pentru un mic dejun echilibrat, oferind un mix de cereale crocante, nuci și fructe uscate. În loc să o cumperi din magazin, poți prepara rapid granola acasă, folosind ingrediente simple și naturale. Partea și mai bună e că nu conține deloc zahăr rafinat. Ingrediente 200 g fulgi de ovăz 50 [...] Articolul Granola de casă: rețeta simplă și rapidă pentru un mic dejun sănătos apare prima dată în ZdGUST.
30 ianuarie 2025
17:40
Este posibil să vă satisfaceți nevoile de calciu fără a consuma lactate. Nu este un secret faptul că un pahar de lapte este o sursă excelentă de calciu și poate contribui la sănătatea generală a oaselor. Dar pentru cei care sunt intoleranți la lactoză, vegani sau pur și simplu preferă să nu consume lactate, există [...] Articolul Cele mai bune alimente bogate în calciu, care nu sunt lactate, potrivit dieteticienilor apare prima dată în ZdGUST.
16:50
Pe 30 ianuarie este Ziua Internațională a Croissantului, un produs de patiserie care există încă din secolul al XVIII-lea, când a fost inventat de un brutar austriac. Acum, croissantul a devenit foarte popular și apreciat în întreaga lume și se fabrică în diverse forme și cu diverse umpluturi, de la ciocolată și fructe, până la opțiuni savuroase [...] Articolul Ziua Internațională a unuia dintre cele mai îndrăgite produse de patiserie din lume: câte calorii are și ce beneficii aduce organismului apare prima dată în ZdGUST.
15:50
Proteinele sunt unul dintre cei trei macronutrienți de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa. Ele sunt responsabile pentru susținerea funcției imunitare, a funcției celulare și a reparării țesuturilor, furnizează energie și chiar transportă alți nutrienți. Lipsa acestora poate duce la oboseală, la o vindecare lentă a rănilor, la scăderea imunității și la epuizarea [...] Articolul Proteina: care este cantitatea recomandată. Semnele consumului în exces apare prima dată în ZdGUST.
14:50
La prânz putem opta pentru o rețetă din ingrediente sănătoase, propusă de celebrul chef Jamie Oliverv. Ingrediente: 160 g de quinoa 2 lămâi 2 dovlecei 1 bulb de fenicul 1 buchet de ierburi proaspete moi amestecate, cum ar fi mărar, pătrunjel, busuioc 4 linguri de iaurt natural ulei de măsline extravirgin 4 fileuri de somon, [...] Articolul Somon la grătar cu quinoa – rețetă sănătoasă de pește apare prima dată în ZdGUST.
Mai multe ştiri
©2004—2025 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.