Admiterea la liceele din Chișinău: câți elevi au depus deja cereri. Vor fi încadrați peste 5 mii 

NewsMaker, 7 iulie 2024 10:30

Peste 2 mii de elevi, care intenționează să-și continue studiile la liceele din Chișinău, au depus dosarele în prima zi de admitere – pe 6 iulie. Elevii au depus documentele pe platforma escoala.chisinau.md. Precizăm, în total vor fi încadrați în liceele din capitală 5 246 de elevi. Până pe 15 iulie are loc prima etapă de […] The post Admiterea la liceele din Chișinău: câți elevi au depus deja cereri. Vor fi încadrați peste 5 mii  appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 15 minute
08:50
La alegerile prezidențiale din toamnă, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova – 34% – ar vota pentru actualul președinte Maia Sandu. Șefa statului este urmată de ex-președintele țării, socialistul Igor Dodon, pentru care și-ar da votul 18% din alegători. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), care a fost publicat pe […] The post Pe cine sunt gata să voteze moldovenii la alegerile prezidențiale? Sondaj IRI appeared first on NewsMaker.
Acum o oră
08:30
Caniculă Căldura anormală continuă în Moldova. Țara se confruntă cu temperaturi extreme în această vară. Temperatura maximă înregistrată săptămâna trecută a fost de +39,8 grade. 25 de persoane au suferit insolație, 14 dintre ei adulți și 11 copii. Ieri la Cahul, lângă lacul Frumoasa, a luat foc o pădure. Pericolul excepțional de incendiu clasa V a fost prelungit până pe 22 iulie. Căldura afectează viața și munca oamenilor din Moldova, precum și multe sectoare ale economiei naționale: transport, energetică, agricultură. Pentru mai […] The post NM Espresso: căldura îi afectează pe moldoveni, Maia Sandu — lider în sondaj, străinul asasinat la Chișinău a venit prin Transnistria appeared first on NewsMaker.
08:30
Impozitele pe clădirile abandonate și pe terenurile agricole necultivate ar putea crește cu până la 300% în Moldova. Acest lucru este prevăzut în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2025. Experții califică această măsură drept una bună, dar se îndoiesc de eficacitatea ei. Autoritățile locale ar putea primi permisiunea de a majora până la 300% cotele impozitului […] The post Impozitul pe clădirile și terenurile abandonate, în creștere cu 300%: «Cei care nu cultivă pământul trebuie pedepsiți» appeared first on NewsMaker.
08:20
Incendiul masiv din pădurea de la periferia orașului Cahul a fost stins după circa opt ore de luptă cu flăcările. Peste 10 hectare de vegetație a fost distrusă de ardere. Precizările au fost făcute de primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, pe 15 iulie.  Potrivit lui Dandiș, peste 50 de pompieri, circa 15 autospeciale ale IGSU, […] The post Incendiul din pădurea de la periferia Cahulului, stins după circa opt ore. Peste 10 ha de vegetație – distruse (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Seceta, povara agricultorilor din sudul țării. Incident la SPF Cahul: o angajată a fost rănită prin împușcare. Au trecut frontiera într-un TIR frigorific. România ar putea cumpăra RED Nord și FEE Nord. Un incendiu a distrus șase hectare de pădure la Cahul. Audieri în cazul […] The post (VIDEO) Pădure în flăcări la Cahul, Carp spune că nu a fost aprins „becul roșu”, chișinăuienii aleg iPhone-ul / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:10
Gardul din jurul șantierului ilegal din strada Testimițeanu 12 din Chișinău, care aparține companiei imobiliare „Inamstro” a fost, din nou, scos. Anunțul a fost făcut de Pretura Centru, în data de 15 iulie. Este pentru a doua oară când pretura recurge la acest gest, pentru că, anterior, compania de construcții a ignorat decizia autorităților locale […] The post Iată gardul, nu e gardul. Pretura Centru a demontat a doua oară construcția din jurul unui șantier ilegal appeared first on NewsMaker.
16:10
Pădurea de la periferia orașului Cahul arde. Cel puțin șase din cele zece hectare din suprafața forestieră au fost distruse de flăcări deja. Inspectoratul Genera pentru Situații de Urgență (IGSU) a precizat că șase echipe de pompieri și cinci unități de tehnică luptă în prezent cu flăcările. Iar primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, a făcut […] The post Pădurea de la periferia Cahulului arde. Primarul cheamă bărbații să ajute la stingerea focului appeared first on NewsMaker.
15:50
Ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, care va participa la alegerile prezidențiale din toamnă cu susținerea socialiștilor, a declarat că, din punct de vedere filologic, româna și așa-zisa „moldovenească” sunt „o singură limbă”. În același timp, Stoianoglo consideră că denumirea limbii de stat ar trebui să fie decisă de majoritatea populației din Republica Moldova, deoarece acest lucru […] The post Ce limbă vorbesc basarabenii: româna sau „moldoveneasca”? Răspunsul lui Stoianoglo appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Seceta, povara agricultorilor din sudul țării. Incident la SPF Cahul: o angajată a fost rănită prin împușcare. Au trecut frontiera într-un TIR frigorific. România ar putea cumpăra RED Nord și FEE Nord. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai […] The post (VIDEO) Seceta „lovește” agricultorii, polițistă rănită cu un glonte, ucraineni ascunși într-un TIR frigorific/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Accesul cetățenilor la semnătura electronică va fi facilitat. Nu va mai fi necesară deplasarea la Chișinău, obținerea serviciului de semnătură electronică fiind posibil la cel mai apropiat Centru multifuncțional din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), informează Guvernul Republicii Moldova într-un comunicat de presă publicat pe 15 iulie. Printre modificările implementate se numără și faptul că […] The post Semnătura electronică, mai accesibilă. Nu va mai fi necesară deplasarea la Chișinău appeared first on NewsMaker.
14:50
Izzet Eren, membru al unei grupări criminale și aflat în căutare internațională, care a fost omorât în capitală a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova, prin regiunea transnistreană, în mai 2022 – o dată cu valul de refugiați care au fugit de invazia rusă din Ucraina. De asemenea, procesul de judecată privind respingerea statutului de azilant […] The post Respingerea statutului de azilant pentru infractorul turc omorât la Chișinău – tergiversată. Rezultatele consultărilor de la Parlament appeared first on NewsMaker.
13:10
Guvernul Republicii Moldova este în căutare de investitori strategici pentru companiile de stat „Rețele Electrice de Distribuție Nord” (RED Nord) și „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord), iar România are o experiență „vastă” în implementarea normelor europene în sectorul electroenergetic. Precizarea a fost făcută de ministrul Energiei Victor Parlicov după ce prim-ministrul român Marcel Ciolacu […] The post Victor Parlicov, după declarația lui Ciolacu despre o potențială achiziționare a RED Nord: „Nu văd o noutate” appeared first on NewsMaker.
13:00
Agricultorul din raionul Căușeni, Sergiu Ștefanco, a arătat la modul practic consecințele secetei. Aflat într-un lan de porumb, fermierul a săpat cu excavatorul pământul și a arătat cât de uscat este acesta. Conform spuselor sale, în zilele următoare situația ar putea să se înrăutățească, deoarece temperaturile vor rămâne ridicate. „Vreau să vă arăt o situație […] The post (VIDEO) Seceta omoară recolta? Demonstrație cu excavatorul într-un lan de porumb din Căușeni appeared first on NewsMaker.
12:40
Un nou sediu în cadrul Centrului național de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost inaugurat la Orhei. La deschiderea oficială a noii substației au participat mai mulți oficiali, inclusiv președinta țării, Maia Sandu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Adrian Belîi. „Sănătatea moldovenilor este o preocupare majoră petru noi. De […] The post Substația de asistență medicală urgentă din Orhei are un nou sediu: „O dovadă de modernizare a sistemului” appeared first on NewsMaker.
12:10
Un soldat ucrainean de 39 de ani a fost împușcat de către un angajat al Serviciului de frontieră din Ucraina, în regiunea Odessa, în timp ce încerca să fugă spre regiunea transnistreană, informează portalul Dumskaya.net, pe 15 iulie. Potrivit presei ucrainene, patru militari au reușit să evadeze de pe terenul de antrenament din regiunea Odessa […] The post Un soldat ucrainean a fost împușcat în apropiere de granița Moldovei appeared first on NewsMaker.
12:00
Un moldovean în vârstă de 57 de ani a abuzat sexual o copilă care se afla sub tutela soției sale și le-a amenințat cu moartea după ce acestea au depus plângere la poliției împotriva lui. Recent, bărbatul a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Precizările au fost făcute de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat […] The post Soția sa a luat sub tutelă o copilă, iar el a abuzat-o sexual. Ce pedeapsă a primit un moldovean de 57 de ani? appeared first on NewsMaker.
11:30
Un militar ucrainean care a dezertat, împreună cu alți trei colegi, a fost împușcat mortal de un polițist de frontieră, după ce a fost prins și l-a atacat. Cazul a avut loc în seara de 14 iulie. Militarii ar fi încercat să fugă în Republica Moldova. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al […] The post Ucraina: un dezertor a fost împușcat mortal de un polițist de frontieră. A fost prins în apropiere de frontiera cu Moldova appeared first on NewsMaker.
10:40
Persoana care a fost omorâtă în atentatul asupra ex-președintelui republican al SUA, Donald Trump, la un miting electoral din Pennsylvania este Corey Comperatore. Bărbatul își acoperea membrii familiei cu corpul său în momentul când a fost ucis, relatează Radio Svoboda. Bărbatul ucis la miting-ul electoral al lui Donald Trump, care pretinde la un nou mandat […] The post Bărbatul ucis în atentatul împotriva lui Trump era pompier. Și-a acoperit familia cu propriul corp appeared first on NewsMaker.
10:20
Ex-președintele american, Donald Trump, care pretinde un nou mandat la Casa Albă, a fost rănit la ureche în timpul unei întâlniri electorale. Presa americană scrie că trăgaciul a fost împușcat. Trump a fost spitalizat, însă după un control a fost externat.  O persoană înarmată a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump și l-a rănit în […] The post Tentativă de asasinat asupra lui Trump. A fost rănit ușor în timpul unei manifestații (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
10:20
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu i-a urat lui Donald Trump însănătoșire grabnică. Pe rețeaua X, ea a publicat un mesaj în care a condamnat violențele și a transmis condoleanțe pentru familiile celor uciși în timpul atacului. „Am aflat cu îngrijorare despre împușcarea ex-președintelui Trump în timpul unui eveniment electoral. Violența politică nu-și are locul în […] The post Maia Sandu i-a urat însănătoșire grabnică lui Donald Trump, după ce acesta a fost rănit de un glonte appeared first on NewsMaker.
10:20
România ar putea cumpăra compania „Rețele Electrice de Distribuție Nord” (RED Nord) din Republica Moldova, care distribuie energiei electrică în toate localitățile din nordul țării. Declarația a fost făcută de premierul român Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă din 12 iulie.  Marcel Ciolacu a declarat că, în prezent, România produce mai multă energie […] The post România ar putea cumpăra furnizorul de energiei electrică RED Nord din Moldova. Precizările lui Ciolacu appeared first on NewsMaker.
10:20
Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal (EURO) 2024. S-a întâmplat după ce echipa națională a Spaniei a învins-o pe cea a Angliei, cu scor 2:1, în finala EURO 2024 din 14 iulie. În drumul său spre finală, Spania a învins Germania în 1/4 de finală, apoi a învins Franța în semifinală. Anglia cu greu […] The post Spania a câștigat EURO 2024. Este a patra oară când este încoronată campioană europeană la fotbal appeared first on NewsMaker.
10:20
O angajată a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a fost împușcată accidental în picior de către un coleg, în timp ce își verificau armele. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 14 iulie, la SPF Cahul.  Potrivit unui comunicat publicat de IGPF, în timpul verificării unei arme de către un subofițer, s-a […] The post O angajată a Poliției de Frontieră a fost rănită cu un glonte de către un coleg. Cei doi își verificau armele appeared first on NewsMaker.
10:20
Când a fost ultima dată când ai trăit mândria de a fi moldovean și ai cântat alături de mii de oameni imnul țării? Imaginează-ți emoția unei națiuni unite într-o singură bătaie de inimă. Aceasta este puterea sportului, iar olimpicii noștri se pregătesc să o urce pe podium la Paris. În fiecare zi, ei se antrenează […] The post Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Rețeaua de socializare X, care aparține miliardarului american Elon Musk, riscă să fie amendată de UE cu până la 6% din venitul global anual al acesteia. Se întâmplă după ce Comisia Europeană a stabilit, preliminar, că rețeaua de socializare a încălcat Legea privind serviciile digitale.  Pe 12 iulie, Comisia Europeană a anunțat că rezultatele preliminare […] The post Rețeaua de socializare deținută de Elon Musk riscă să fie amendată de UE cu până la 6% din venitul global anual appeared first on NewsMaker.
16:20
Un bărbat de 75 de ani s-a înecat în râul Nistru după ce a încercat să se scalde în timp ce era beat. Cazul a avut loc în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, în dimineața de 13 iulie. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Apelul la Serviciul 112 a […] The post (FOTO) Un pensionar s-a înecat în Nistru după ce a înceart să se scalde în timp ce era beat appeared first on NewsMaker.
15:30
Un tânăr de 22 de ani a amenințat cu un pistol cu gaze doi bărbați, după ce a fost solicitat să nu conducă cu viteză. Cazul a avut loc în orașul Sîngera, municipiul Chișinău, în seara de 12 iulie. Arma, care era deținută ilegal, a fost ridicată de poliție. Pe caz a fost inițiat un […] The post Amenințări cu pistolul cu gaze la Sîngera. Un tânăr a rămas fără armă și s-a ales cu proces penal appeared first on NewsMaker.
14:40
Noi detalii în cazul cetățeanului turc, membru al unei grupări criminale și anunțat în căutare internațională, care a fost ucis în Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) neagă declarațiile Procuraturii Generale (PG) potrivit cărora din cauza instanțelor de judecată s-a tergiversat timp de doi ani pronunțarea unei decizii în privința cererii de azil respinse pe […] The post Noi detalii în cazul cetățeanului turc, membru al unei grupări criminale, ucis la Chișinău appeared first on NewsMaker.
13:00
Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane de lei pentru procesele electorale din toamna 2024: 250 000 000 de lei au fost prevăzute pentru două tururi ale alegerilor prezidențiale, 37 000 000 de lei pentru organizarea referendumului privind integrarea europeană, iar 19 000 000 de lei –implementarea votului prin corespondeță. Precizarea a fost făcută de […] The post Cât va costa organizarea alegerilor prezidențiale și referendumului din Moldova? Răspunsul președintei CEC appeared first on NewsMaker.
12:30
Rubrica săptămânală „Săptâmâna 112” a revenit pe NewsMaker. În această ediție: -Cea mai mediatizată știre din această săptămână a fost crima din sectorul Rîșcani din capitală. Un bărbat aflat pe o trotinetă a împușcat mortal un cetățean turc care făcea parte dintr-o grupare criminală. Principalul suspect nu a fost încă reținut. -Instanța a condamnat la […] The post VIDEO Killerul este încă la libertate, amantul unei ucigașei – condamnat, un IT-ist ucrainean a fost reținut pentru furtul a $2,2 mln/ Săptămâna 112 appeared first on NewsMaker.
11:40
În acest weekend, pe 13 și 14 iulie, în câteva sectoare din Chișinău vor avea loc târguri cu mărfuri și produse autohtone. Acestea au drept scop consolidarea relațiilor dintre producătorii locali și consumatori.  Lista adreselor unde vor avea loc târgurile cu produse autohtone: Sectorul Botanica – parcul „Valea Trandafirilor”, pe 13-14 iulie 2024 – Târg […] The post Târguri cu produse autohtone la Chișinău, în acest weekend. Adresele appeared first on NewsMaker.
11:00
Arcadie Albul, fost viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut pe 12 iulie de BNM, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei acestuia.  „Transferându-și cunoștințele și viziunea europeană dobândite în activitatea sa la instituții internaționale, precum Bank for International Settlements (Basel, Elveția), domnul Arcadie Albul a […] The post Ex-viceguvernatorul BNM, Arcadie Albul, a decedat appeared first on NewsMaker.
10:20
Temperaturile înalte vor continua să predomine în weekend, pe 13 și 14 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova. Ploi nu se prevăd în nicio regiune a țării, iar vântul va sufla slab. Informațiile au fost confirmate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.  Potrivit meteorologilor, în nordul țării, temperatura aerului va indica +37°C în timpul zilei. Iar noaptea […] The post Temperaturi de până la +40°C. Cum va fi vremea în weekend, în Republica Moldova appeared first on NewsMaker.
09:50
Moldova și NATO Moldova este interesată de experiența și asistența Alianței Nord-Atlantice în modernizarea sectorului de securitate și apărare. Așa a declarat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, vorbind la summitul NATO de la Washington, dedicat aniversării a 75 de ani de la înființarea Alianței. NATO a remarcat că sprijină eforturile autorităților moldovenești în promovarea […] The post NM Espresso: în Moldova va fi și mai cald, cerealele ucrainene vorverificări, impozitul pe avere va crește appeared first on NewsMaker.
09:30
Cadrul normativ privind acodarea azilului în Republica Moldova va fi modificat, în contextul cetățenilor străini aflați în conflict cu legea care folosesc acest statut pentru a rămâne la libertate în țara noastră. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean în urma unei ședinței cu reprezentanții mai multor instituții ale statutului. Premierul a menționat că, […] The post 38 de străini aflați în conflict cu legea solicită azil în Moldova. Recean: Profită de breșele din sistem pentru a rămâne la libertate appeared first on NewsMaker.
12 iulie 2024
22:10
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea privind verificarea constituționalității decretului președintei Maia Sandu privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, care a fost depusă de cinci deputați comuniști. Decizia a fost pronunțată pe 11 iulie.  Sesizarea privind controlul constituționalității decretului președintei Republicii Moldova cu privire la eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția […] The post Înfrângere pentru comuniști la CC. Constituționalitatea decretului prin care a fost demis Stoianoglo nu va fi verificată appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Biden l-a confundat pe Zelenski cu Putin: de partea cui este? Canicula provoacă pagube. Moldova își reiterează sprijinul pentru Ucraina. Edineț: economie de apă cu ajutorul contoarelor inovative. 38 de persoane, date în căutare internațională. Acestea s-au refugiat în Moldova.  Killerul se află în libertate. […] The post (VIDEO) Killerul și 38 de străini, în libertate, Moldova trece la energie verde, economie de apă la Edineț/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:50
Situații jenante la Summit-ul NATO de la Washington. În timpul unui eveniment din marja summit-ului, președintele SUA, democratul Joe Biden, l-a prezentat pe omologul său ucrainean Vladimir Zelenski drept Vladimir Putin, iar câteva ore mai târziu, la o conferință de presă, a confundat-o pe vicepreședinta americană Kamala Harris cu fostul șef de la Casa Albă, […] The post (VIDEO) Gafe la Summit-ul NATO. Joe Biden l-a numit pe Zelenski Putin, iar pe Harris – Trump appeared first on NewsMaker.
17:10
Consiliera primarului de Chișinău, Natalia Ixari, neagă că primăria ar fi contractat ilegal credite și spune că instituția „s-a condus mereu după legislația în vigoare”. Precizarea a fost făcută pentru NM după ce Centrul Național Anticorupție (CNA) a pornit o procedură contravențională privind cinci împrumuturi luate de Primăria Chișinău, în urma unei sesizări făcute de […] The post Consiliera lui Ceban, după sesizarea PAS la CNA: „Continuă să folosească instituțiile de stat în calitate de bâtă politică” appeared first on NewsMaker.
16:00
Un alt episod din „Deputații la raport” pe NewsMaker. Vă arătăm și vă povestim: Minut de reculegere în Parlament: deputații au onorat memoria celor uciși în Ucraina. Situația privind securitatea: În Parlament cor avea loc audieri privind securitatea și ordinea publică. Direcția Educație din Găgăuzia este dur criticată din cauza discursului lui Șor la ceremonia […] The post (VIDEO) Bătaie cu apă în Parlament, dorm în timpul ședințelor și caută vinovați în crima din Chișinău/ Deputații la raport appeared first on NewsMaker.
16:00
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea privind verificarea constituționalității decretului președintei Maia Sandu privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, care a fost depusă de cinci deputați comuniști. Decizia a fost pronunțată pe 11 iulie.  Sesizarea privind controlul constituționalității decretului președintei Republicii Moldova cu privire la eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția […] The post Înfrângere pentru comuniști la CC. Constituționalitatea decretului prin care a fost demis Stoianoglo nu va fi verificată appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Biden l-a confundat pe Zelenski cu Putin: de partea cui este? Canicula provoacă pagube. Moldova își reiterează sprijinul pentru Ucraina. Temperaturi extreme în plen: deputații s-au răcorit stropindu-se cu apă. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai noi buletine […] The post (VIDEO) Canicula „ridică” betonul, Moldova interesată de ajutorul NATO, Biden îl confundă pe Zelenski cu Putin / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:00
Consilierii municipali ai fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au organizat, pe 12 iulie, consultări publice cu privire la inițiativa privind redenumirea unei străzi în cinstea regretatului scriitor, Spriridon Vangheli. Potrivit unui sondaj realizat de formațiune, la care au participat circa 600 de chișinăuieni, majoritatea acestora au ales bulevardul Moscovei din sectorul Râșcani al capitalei. […] The post „Este complicat să schimbi în acte adresele a peste 40 de mii de locatari”. Consultări privind redenumirea unei străzi în onoarea lui Spiridon Vangheli appeared first on NewsMaker.
14:10
Un angajat al Spitalului raional Leova este cercetat într-un dosar penal pentru corupție sistemică. Acesta ar fi perceput de la pacienți fără a le trece apoi prin casieria instituției medicale. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins, pe 12 iulie, cu percheziții pe câteva adrese care au legătură cu bănuitul, ridicând în rezultat circa 6 […] The post Corupție la Spitalul raional Leova: un angajat ar fi luat ilegal bani de la pacienți. CNA a ridicat circa €6 500 și 27 000 de lei appeared first on NewsMaker.
13:50
O nouă companie internațională va veni în Republica Moldova. Sundoogiup din Coreea de Sud vrea să deschidă în țara noastă o fabrică de producere a îngrășămintelor minerale bio, pentru care plănuiește să investească peste cinci milioane de dolari. Anunțul a fost făcut pe 12 iulie de către ministrul Economiei Dumitru Alaiba. „Un nou investitor vine […] The post O companie din Coreea de Sud vine în Moldova. Alaiba anunță investiții de peste $5 milioane appeared first on NewsMaker.
13:50
Vino pe 26 iulie, începând cu ora 19:00 la Muzeul Satului din Chișinău și fii parte de un festival grandios de jazz, latino, muzica meditativă, world music. Pentru prima dată în Moldova Love, Light & Music FEST! Artiști de talie mondială din: Franța America Polonia Marea Britanie Spania Brazilia Italia și muzicieni emeriți din Moldova, uniți pe o scenă de Geta Burlacu! Alături de noi vor fi și partenerii noștri, care ne vor oferi […] The post Pentru prima dată în Moldova Love, Light & Music FEST appeared first on NewsMaker.
13:10
Centrul Național Anticorupție (CNA) va verifica legalitatea contractării de către Primăria Chișinău a cinci credite în valoare de 735 milioane de lei. Pe caz a fost pornită o procedură contravențională în urma unei sesizări făcute de consilierul PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Dumitru Ivanov.  Pe 12 iulie, consilierul municipal PAS, Dumitru Ivanov, a anunțat că, […] The post Primăria Chișinău a contractat ilegal împrumuturi de 750 mln de lei? CNA va efectua verificări appeared first on NewsMaker.
12:20
Este posibil să găsești informații despre o persoană pe Internet având doar o singură fotografie? De ce nu ar trebui să publicați fotografii cu copii, care pot fi văzute de oricine ? Și cum vă puteți proteja pe Internet cât mai bine posibil? Specialistul în securitate cibernetică Diana, care ajută de mai bine de 10 […] The post (VIDEO) „A-ți lăsa profilul public este ca și cum ai lăsa apartamentul descuiat.” Expert în securitate cibernetică, despre phishing, amenințări și amprente digitale în rețea appeared first on NewsMaker.
12:10
Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost depistat pe o alee din sectorul Ciocana din Chișinău, în dimineața de 12 iulie. Pe corpul bărbatului nu au fost găsite semne care să indice asupra unei morți violente. Oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili identitatea persoanei decedate. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către ofițerul […] The post Cadavrul unui bărbat, depistat pe o alee din sectorul Ciocana din Chișinău. Precizările poliției appeared first on NewsMaker.
11:40
Instanța de judecată a început, pe 11 iulie, examinarea în fond a cauzei penale în care figurează bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul – afiliată oligarhului fugar Ilan Șor – și fosta secretară a Oficiului Central al ex-Partidului „ȘOR”, Svetlana Popan, acuzate de finanțarea ilegală a formațiunii politice. Primul martor din dosarul penal a depus deja mărturii. […] The post „Majoritatea vin la proteste pentru idee, dar uneori primeam bonusuri”. Instanța a audiat primul martor în dosarul lui Guțul appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.