Crește vârsta de pensionare în Republica Moldova! Cine va ieși la 61 de ani la pensie

Bani.md, 1 iulie 2024 16:00

Din 1 iulie 2024, crește vârsta de pensionare pentru femei. Vârsta standard de pensionare pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă este de 61 ani, iar  stagiul complet de cotizare  – 34 ani. Totodată, pentru bărbați vârsta de pensionare rămâne neschimbată, constituind 63 ani, iar stagiul de cotizare – 34 ani, condițiile respective fiind stabilite […] Articolul Crește vârsta de pensionare în Republica Moldova! Cine va ieși la 61 de ani la pensie apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 6 ore
17:40
Guvernul portughez intenţionează să reintroducă joi facilităţi fiscale pentru rezidenţii străini, în pofida criticilor că această schemă a generat anii anteriori o creştere a preţurilor la locuinţe, a declarat ministrul de Finanţe, Joaquim Miranda Sarmento, pentru Financial Times, citat de Agerpres. Introdusă în 2009, schema a permis celor care au devenit rezidenţi prin petrecerea unei […] Articolul Portugalia vrea să reintroducă o scutire de taxe controversată pentru rezidenţii străini apare prima dată în Bani.md.
16:40
Comenzile fabricilor germane au scăzut neaşteptat în luna mai – cel mai recent eşec al redresării primei economii din Europa, scrie Bloomberg. Cererea a scăzut cu 1,6% faţă de aprilie – sfidând estimările analiştilor pentru o creştere de 0,5%, au arătat datele de joi. Rezultatul extinde scăderea la cinci luni, evidenţiind dificultăţile persistente ale producătorilor […] Articolul Locomotiva Europei continuă să sufere şi în a doua jumătate a anului: Comenzile din fabricile germane au scăzut  apare prima dată în Bani.md.
16:10
Maib în parteneriat cu UTM au lansat cu succes Programul de Burse „You drive IT”, dedicat studentelor de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), care își fac studiile în domeniile IT și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).  În cadrul programului maib a acordat cinci burse studentelor UTM, fiecare în valoare de 15 000 de lei, pentru […] Articolul Maib susține femeile în IT, acordând 5 burse studentelor UTM în cadrul programului „You drive IT” apare prima dată în Bani.md.
16:00
Dubai, cunoscut ca Orașul de Aur, continuă să impresioneze cu opulența și farmecul său, oferind o gamă largă de hoteluri de cinci stele. Cu peste 150 de stațiuni, turiștii cu gusturi rafinate și bugete generoase au la dispoziție o varietate de opțiuni extravagante. Unele dintre aceste hoteluri oferă apartamente și vile exclusiviste, care se numără […] Articolul Cât costă să stai la cele mai scumpe hoteluri din Dubai? O noapte costă chiar și cât un apartament în Chișinău apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
15:30
Programul de Internship în Jurnalismul TV şi Online desfăşurat de RLive TV continuă cu lecţii practice care dau roade. Tinerele participante produc deja primele materiale video realizate cu ajutorul şi sprijinul profesioniştilor Grupului Media Realitatea.  Unul dintre acestea aparţine Nicoletei Sîrbu, care a întrebat tinerii din Chişinău ce planuri de vacanţă au pentru această vară […] Articolul Unii au buget de 100 de euro, iar alţii de 2000. Cum şi unde se odihnesc tinerii din Chişinău în vacanţa de vară apare prima dată în Bani.md.
14:40
Compania low-cost, Wizz Air anunță lansarea a trei curse noi de la Chișinău. Este vorba de Viena, Varșovia și Abu Dhabi. Zborurile spre Viena vor fi operate luni, miercuri, vineri din 30 septembrie, iar prețul biletului începe de la 29,99 euro. Cursele spre Varșovia vor fi operate, la fel, din 30 septembrie, cu o frecvență […] Articolul Low-cost-ul Wizz Air anunță trei zboruri noi din Chișinău apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
12:40
PSD şi PNL, partidele care asigură guvernarea, au amânat pentru septembrie alegerea noului consiliu de administraţie al BNR, au declarat pentru ZF surse politice. De obicei, conducerea BNR era aleasă în mai-iunie la finalul sesiunii parlamentare, mandatul oficial urmând să intre în vigoare de la 1 octombrie. Şi acum s-a discutat acest lucru între cele […] Articolul Numirea celui mai longeviv guvernator al băncii centrale de peste Prut amânată pentru la toamnă apare prima dată în Bani.md.
11:50
Moldova este din ce în ce mai afectată de problema deșeurilor de plastic, iar autoritățile au propus implementarea unui sistem de depozitare cu returnare pentru a gestiona această criză. Sistemul propus de Ministerul Mediului implică adăugarea unui mic depozit suplimentar la prețul băuturilor vândute în recipiente de plastic, sticlă și aluminiu, care este rambursat consumatorilor […] Articolul Moldova, sufocată de gunoaie! Sticlele ar putea aduce bani la returnare. Autoritățile vor un mecanism de garanție apare prima dată în Bani.md.
11:10
Guvernul german majorează finanțarea pentru proiectul de regionalizare în domeniul aprovizionării cu apă din Moldova. Ministrul Infrastructurii, împreună cu reprezentantul Băncii Germane KfW, au semnat acordul de grant pentru finanțarea suplimentară în valoare de 15,0 milioane euro. Locuitorii raioanelor Strășeni și Călărași vor beneficia de servicii modernizate de aprovizionare cu apă potabilă. Se datorează proiectului […] Articolul Locuitorii raioanelor Strășeni și Călărași vor beneficia de servicii modernizate de aprovizionare cu apă potabilă apare prima dată în Bani.md.
11:10
Prăbușirea rublei a dus la ieșirea Rusiei din topul celor mai mari zece economii din lume – dacă este calculat în dolari absoluți, și nu conform parității puterii de cumpărare, cum preferă Vladimir Putin. În 2023, economia Rusiei a crescut cu 3,6% – mai mult decât media globală, dar din cauza slăbirii rublei, mărimea ei […] Articolul Rusia a ieșit din topul celor mai mari zece economii ale lumii apare prima dată în Bani.md.
11:10
Gestionarea achizițiilor sau transmiterea spațiilor comerciale de la aeroport prin achiziții eșuate arată foarte clar lipsa de capacitate a Agenției Proprietății Publice (APP), dar și faptul că statul își gestionează extrem de prost proprietățile. Declarația a fost făcută de liderul Coaliției Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, […] Articolul Igor Munteanu, despre modul în care sunt gestionate proprietățile statului: Totul plutește într-o largă obscuritate apare prima dată în Bani.md.
10:50
În prezent, debitul râului Nistru este de 100 de metri cubi pe secundă, fără a reprezenta vreun pericol, a declarat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. „Nu este niciun pericol, suntem în perioada apelor mici, dar îndemnăm populația la un consum rațional de apă. Situații similare, cu […] Articolul Nistrul fără apă în aval! Lazarencu: Nu există niciun pericol, dar îndemnăm populația la un consum rațional apare prima dată în Bani.md.
10:40
Moldova se confruntă cu un risc major de inundații dacă barajul de la Naslavcea ar fi distrus de forțele ruse, a declarat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. „Ar fi pericole. Este foarte greu să distrugi barajul în totalmente. Ar fi pericol în aval de zona Dubăsari. […] Articolul Moldova riscă să fie înghițită de apele Nistrului, dacă rușii aruncă în aer barajul de la Naslavcea apare prima dată în Bani.md.
09:50
Rusia este pregătită să continue aprovizionarea cu gaze a Europei prin Ucraina după expirarea actualului acord de tranzit, la sfârşitul anului 2024, au informat miercuri agenţiile de presă de stat ruse, citându-l pe viceprim-ministrul Alexander Novak, transmite agenția Reuters. Tranzitul viitor al gazelor depinde de decizia Ucrainei de a continua sau nu aranjamentul, a spus […] Articolul Rusia este pregătită să continue aprovizionarea cu gaze a Europei prin Ucraina și după 2024 apare prima dată în Bani.md.
Ieri
18:20
Mai multe companii petroliere au calificat drept acțiuni de PR decizia de astăzi a Consiliului Concurenței privind amendarea lor pentru presupuse înțelegeri de cartel. Surse din cadrul companiilor au declarat că intenționează să conteste în instanță hotărârea Consiliului. Conform unor surse din cadrul Rompetrol, acțiunea Consiliului Concurenței a fost inițiată în urma unei sesizări din […] Articolul Acțiuni de PR ale Consiliului Concurenței! Petroliștii: Am așteptat-o de teri ani. Decizia va fi contestată apare prima dată în Bani.md.
17:50
Începând din iunie 2023, Helvetas Moldova derulează proiectul „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat împreună cu HEKS/EPER Moldova și cu sprijinul Guvernului Elveției. Proiectul vizează 8 raioane din Republica Moldova: Chișinău, Ialoveni, Anenii Noi, Bălți, Soroca, Drochia, Edineț și Ocnița. Scopul proiectului este de a facilita accesul persoanelor în situație de vulnerabilitate socio-economică, […] Articolul Împreună spre succes: primul an al proiectului Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială apare prima dată în Bani.md.
16:50
Livrările medii zilnice de gaze naturale ale Gazprom către Europa au crescut cu aproape 23% în iunie 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform calculelor Reuters. Această redresare vine după ce livrările atinseseră cel mai scăzut nivel de după destrămarea Uniunii Sovietice. În ciuda creșterii anuale, livrările din iunie au scăzut cu 8,6% […] Articolul Exporturile ruseşti prin gazoducte spre Europa au crescut cu 23% în iunie apare prima dată în Bani.md.
16:40
Când vorbim despre celebrarea culturii, puține evenimente regionale pot rivaliza cu farmecul Festivalului Internațional de Muzică Clasică “VinOpera”. Organizat de Fundația „Constantin Mimi” din Republica Moldova, festivalul VinOpera, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, îşi extinde programul și în acest an, oferind trei zile de concerte excepționale de muzică clasică în trei locaţii diferite. […] Articolul Festivalul internațional de muzică clasică “VinOpera” revine cu un program extins de trei zile de excelență muzicală apare prima dată în Bani.md.
16:40
Rata inflaţiei din Turcia a scăzut pentru prima dată în ultimele opt luni, sporind speranţele factorilor de decizie de a atenua criza costului vieţii, la un an după ce Ankara a lansat un plan amplu de redresare economică, scrie Financial Times. Preţurile de consum au crescut cu 71,6% în iunie faţă de aceeaşi lună a […] Articolul Veşti bune pentru economia Turicei: Inflaţia a început să scadă. Planurile de redresare ale băncii centrale dau roade apare prima dată în Bani.md.
16:40
În prima jumătate a acestui an, prețul mediu al țițeiului rusesc Urals a fost de 69,1 dolari pe baril, depășind plafonul de preț de 60 de dolari pe baril impus de Occident și fiind considerabil mai mare decât prețul de 52,5 dolari pe baril înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. În paralel, cursul de […] Articolul Scumpirea petrolului a umplut visteria Rusiei în prima jumătate a anului apare prima dată în Bani.md.
15:40
În Bulgaria, este cel mai ieftin dintre toate țările din Balcani să îți alimentezi automobilul cu carburant, indiferent că este vorba despre motorină sau benzină. Conform datelor publicate pe site-urile Global Petrol Prices, prețurile din Bulgaria sunt semnificativ mai mici în comparație cu alte țări din regiune. De exemplu, un rezervor de 50 litri umplut […] Articolul Bulgarii au cel mai ieftin carburant din Balcani! Cât costă să-ți faci plinul în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
14:40
Guvernul a aprobat un nou set de măsuri de subvenționare în agricultură și mediul rural, anunțând o serie de îmbunătățiri menite să sprijine fermierii și să stimuleze dezvoltarea rurală. Printre principalele modificări se numără ajustarea condițiilor pentru diverse forme de subvenționare: plăți complementare, plăți în avans, plăți post investiție și plăți investiții pe etape. Una […] Articolul Sprijin pentru fermieri! Condițiile de subvenționare devin mai lejere apare prima dată în Bani.md.
14:30
Bruxelles-ul pregătește planuri de impunere a taxelor vamale pentru bunurile ieftine cumpărate de la comercianții cu amănuntul online chinezi, inclusiv Temu și Shein, în încercarea de a stopa creșterea a ceea ce UE consideră a fi articole de calitate inferioară provenind din China. Comisia Europeană va propune, la sfârșitul acestei luni, eliminarea pragului actual de […] Articolul Lovitură pentru Aliexpress! UE va impune taxe vamale pentru bunurile ieftine apare prima dată în Bani.md.
13:30
Carlos Slim, cel mai bogat om din America Latină, își mărește pariurile pe petrol și gaze prin participațiile pe care le deține în firme de energie din SUA și își crește expunerea în Mexic, unde colaborează cu gigantul de stat Pemex la mai multe proiecte, potrivit Bloomberg. În luna iunie holdingul familiei sale, Control Empresarial de […] Articolul Cel mai bogat om din America Latină, Carlos Slim își crește investițiile în petrol apare prima dată în Bani.md.
13:20
Aeroportul Internațional Chișinău a înregistrat un număr record de pasageri în primele șase luni ale anului, cu o creștere de 39% față de anul trecut. Deschiderea de noi rute și extinderea activității mai multor companii aeriene sunt principalii factori ai acestei creșteri. Prognozele indică o continuare a acestei tendințe ascendente, cu un flux de pasageri […] Articolul Creștere spectaculoasă a traficului la Aeroportul Chișinău. Se caută 300 de milioane pentru un nou terminal apare prima dată în Bani.md.
12:50
Polițiștii de frontieră au descoperit 42 de cartușe de țigări de contrabandă în trenul care circula pe ruta București-Chișinău. Informația a fost confirmată pentru BANI.MD de către Raisa Novițchi, șefa serviciului de presă de la Poliția de Frontieră. Potrivit declarației Raisa Novițchi, autoritățile au interceptat un total de 420 de pachete de țigări, iar detalii […] Articolul Detalii din trenul contrabandiștilor! Polițiștii au depistat 42 de cartușe de țigări apare prima dată în Bani.md.
11:40
Serviciul Fiscal de Stat a desemnat Victoriabank drept cel mai onest contribuabil al anului. Banca a fost premiată pentru transparența de care dă dovadă în administrarea afacerii și pentru modul exemplar de onorare a obligațiilor fiscale către bugetul de stat. Reprezentanții companiilor selectate au fost invitați la Ministerul Finanțelor pentru a li se înmâna trofeele. […] Articolul Victoriabank, desemnată cel mai onest contribuabil al anului apare prima dată în Bani.md.
11:30
Consiliul Concurenței a aplicat amenzi în valoare totală de aproape 400 de milioane de lei pentru șase rețele de benzinării din țară, acuzate de înțelegeri de cartel. Decizia vine în urma unei investigații care a dezvăluit practici anticoncurențiale în stabilirea prețurilor la carburanți. Sancțiunile aplicate fiecărei companii sunt următoarele: – Bemol: 29 milioane lei – […] Articolul Amenzi uriașe pentru șase companii petroliere! Sunt acuzate de înțelegeri de cartel apare prima dată în Bani.md.
10:30
Consiliului Concurenței nu investighează monopolul pe piața cerealelor din Republica Moldova, a declarat în cadrul emisiunii „Moldova live” de la Exclusiv TV, Alexei Gherțescu, șeful Consiliului Concurenței „Noi, la moment, nu avem investigații anume pe segmentul sau pe problema aceasta pe care se discută, dar anume, aceste discuții au fost și motivul de ce noi […] Articolul Regele cerealelor poate sta liniștit! Consiliul Concurenței nu investighează monopolul din piață apare prima dată în Bani.md.
10:10
Există o problemă majore cu care se confruntă piața farmaceutică din Republica Moldova. Reglementarea prețurilor și a adaosurilor comerciale pentru medicamente este una dintre cauzele principale pentru lipsa diversității medicamentelor disponibile în țară, a declarat în cadrul emisiunii „Moldova live” de la Exclusiv TV, Alexei Gherțescu, șeful Consiliului Concurenței. „Această piață este foarte concentrată. Prețurile […] Articolul Lipsa unor medicamente în Republica Moldova. Reglementările prețurilor țin la distanță giganții farmaceutici apare prima dată în Bani.md.
10:10
Comedia „Despre oameni și melci” de Tudor Girugiu este al următorul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Pelicula va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00. Producția relatează istoria lui George Petrescu, angajat la fabrica de mașini ARO. Întreprinderea falimentează și urmează să fie cumpărată de francezi, iar dintre […] Articolul VIDEO CineMADE în România: Comedia românească „Despre oameni și melci”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV apare prima dată în Bani.md.
09:50
Republica Cehă este o ţară dezvoltată, cu o bogată cultură şi istorie, cu identitate proprie şi oameni cultivaţi. Constituie un partener credibil în relaţiile comerciale, membru respectat în organizaţiile internaţionale şi partener onorabil în comunitatea europeană. Este, de fapt, una dintre cele mai sigure țări din întreaga Europă, cu o populație de 10,67 milioane de […] Articolul VIDEO Calea Cehiei spre Uniunea Europeană. Istorie şi creşterea economică după aderare apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală o mare bălăceală. Câteva zeci de tineri s-au înarmat cu găleţi, puşti şi baloane cu apă, şi s-au udat răcorindu-se pe vreme caniculară. Tinerii au venit la eveniment cu gaşca de prieteni şi au petrecut timpul împreună distractiv.  „Pe parcursul verii […] Articolul Water Day – marea bălăceală a tinerilor din municipiul Chişinău apare prima dată în Bani.md.
17:10
Guvernul polonez relansează planurile de ajutorare a debitorilor care se luptă să ramburseze cele mai costisitoare credite ipotecare din Uniunea Europeană, scrie Bloomberg. Krzysztof Paszyk, ministrul dezvoltării şi tehnologiei, a declarat pentru  Money.pl că planul său prevede subvenţionarea a până la 175.000 de credite ipotecare în următorii 5 ani. Costurile ridicate ale împrumuturilor sunt principala […] Articolul Ţara din Europa care vrea să-şi scape cetăţenii de credite după ce dobânzile au explodat şi i-au lăsat prea săraci apare prima dată în Bani.md.
15:30
Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, la data de 1 iulie, a deschis ofertele în cadrul a două licitații publice internaționale organizate cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Este vorba de reabilitarea reabilitarea străzii Independenței din orașul Sîngerei (etapa a II-a) și a drumului de ocolire a localității Slobozia Mare. […] Articolul 18 km de rușine! Autoritățile reiau construcția drumului de ocolire a localității Slobozia Mare apare prima dată în Bani.md.
14:50
Importul de cereale în Republica Moldova va fi licențiat, pentru a proteja fermierii. Este vorba de un proiect de lege care urmează să fie înaintat în Parlament, a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea într-o conferință de presă, după întâlnirea cu fermierii. O comise, cum a fost cea precedentă, de la minister va analiza fiecare caz […] Articolul Ce spune Bolea despre invadarea pieței cu cereale de import apare prima dată în Bani.md.
13:50
Un raport ONU pune sub semnul întrebării obsesia globală pentru creșterea economică, sugerând cî aceasta nu rezolvă problema sărăciei. Raportul subliniază că, dacă tendinţele actuale continuă, până în 2030 – anul ţintă stabilit de guvernele lumii pentru eradicarea sărăciei extreme – aproximativ 575 de milioane de oameni vor rămâne prinşi în sărăcie extremă. În prezent, […] Articolul Obsesia pentru creşterea economică îmbogăţeşte elitele şi ucide planeta apare prima dată în Bani.md.
12:50
Când Masoom Ali Shaikh a venit în Mumbai în 1974, terenul unde s-a stabilit el era „doar un pârâu fără drumuri și cu gunoaie peste tot” – acum, Dharavi a devenit una dintre cele mai mari mahalale din Asia. Localnicii se tem că vieților lor sunt amenințate de planurile foarte ambițioase ale unuia dintre cei […] Articolul Cum vrea unul dintre cei mai bogați oameni să transforme cea mai mare mahala din India într-un „oraș de clasă mondială” apare prima dată în Bani.md.
12:00
Venitul total al companiilor rusești în 2023 a scăzut cu 36% – la 814 trilioane de ruble. Aceasta reiese din datele portalului analitic al Serviciului Federal de Taxe (FTS), asupra cărora publicația Izvestia a atras atenția. Mai mult, în primul an de război împotriva Ucrainei, cifra a depășit pentru prima dată un cvadrilion și s-a […] Articolul Veniturile companiilor rusești au scăzut cu o treime din cauza sancțiunilor apare prima dată în Bani.md.
11:40
Deputatul Alex Trubca a înregistrat de urgență un proiect de lege care propune ca importul de grâu, porumb și floarea-soarelui în Republica Moldova să fie permis exclusiv în baza licențelor pe tot parcursul anului 2024, conform declarațiilor făcute de reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari. Slusari și-a exprimat nemulțumirea cu privire la întârzierea în implementarea unui […] Articolul Controverse în agricultură: Proiect de lege pentru licențierea importurilor de cereale apare prima dată în Bani.md.
11:30
Grupul Revolut a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,1 mld. euro la nivel global, în creştere cu 95% faţă de anul 2022, ajungând la un profit net de circa 400 mil. euro, potrivit informaţilor transmise de reprezentanţii Revolut. “Anul acesta, am făcut cele mai mari progrese în misiunea noastră de a oferi un produs […] Articolul Revolut, plecat din Moldova, și-a dublat veniturile în 2023 la 2,1 mld euro global, cu un profit net de 400 mil euro apare prima dată în Bani.md.
11:30
Ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, au anunțat o captură de peste 230.000 țigări de trei mărci moldovenești contrafăcute și aproape 300 litri de alcool etilic de contrabandă, destinate vânzării în România. Captura a fost realizată în urma perchezițiilor la domiciliul din Chișinău și în automobilele unui bărbat de 60 de ani. În cadrul investigațiilor, […] Articolul Captură record de țigări de contrabandă! Peste 230 000 țigări și 300 litri de alcool etilic apare prima dată în Bani.md.
11:30
Dolarul american crește, iar bursele asiatice au evoluții mixte marți, pe fundalul speculațiilor privind o posibilă revenire a lui Donald Trump la Casa Albă. Evenimentele care au alimentat aceste speculaţii sunt prestaţia slabă a preşedintelui Joe Biden, săptămâna trecută, la dezbaterea cu Trump, şi decizia Curţii Supreme a SUA ca foştii preşedinţi să aibă „imunitate […] Articolul Dolarul american crește: Speculațiile despre revenirea lui Trump impulsionează piețele apare prima dată în Bani.md.
11:30
Numerarul aflat în circulație se cifra la 41,6 miliarde de lei, la sfârșitul anului 2023, potrivit cifrelor publicate de Banca Națională a Moldovei. Bancnotele cu valoarea nominală de 1 leu şi 200 de lei au cea mai mare pondere în cantitatea banilor aflați în circulație – 23,5% și 29%. Cantitatea bancnotelor de un leu s-a […] Articolul Suma fabuloasă a banilor cash în circulație în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
11:30
„Moldova este în Europa, nu poate să fie în altă parte!” sau „Cred că Moldova trebuie să fie o țară neutră. Noi trebuie să ajungem la nivelul Uniunii Europene ca ulterior să fim primiți acolo cu brațele deschise. Nu sunt împotrivă, dar trebuie să o construim aici, acasă”. Sunt opiniile locuitorilor din Leova, întrebați ce […] Articolul VOX Ce cred locuitorii din Leova despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană apare prima dată în Bani.md.
11:30
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a anunțat că listele de sancțiuni internaționale vor fi extinse pentru a include noi cetățeni ai țării. Această decizie vine în contextul unor consultări continue cu partenerii internaționali, care ar putea face publice aceste măsuri în curând. Popșoi a subliniat că extinderea sancțiunilor este parte a eforturilor […] Articolul Dezvăluirea zilei! Noi sancțiuni pentru mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova apare prima dată în Bani.md.
1 iulie 2024
16:50
În acest weekend, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a găzduit cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din Republica Moldova – Forumul Tinerilor din Republica Moldova 2024 (Moldova Youth Forum 2024). Pe parcursul a două zile, 29-30 iunie, peste 300 de tineri, inclusiv 30 din afara țării, au participat la discuții și ateliere alături de […] Articolul Tinerii din Moldova, încurajați să devină lideri activi la Forumul Tinerilor 2024 apare prima dată în Bani.md.
16:00
Din 1 iulie 2024, crește vârsta de pensionare pentru femei. Vârsta standard de pensionare pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă este de 61 ani, iar  stagiul complet de cotizare  – 34 ani. Totodată, pentru bărbați vârsta de pensionare rămâne neschimbată, constituind 63 ani, iar stagiul de cotizare – 34 ani, condițiile respective fiind stabilite […] Articolul Crește vârsta de pensionare în Republica Moldova! Cine va ieși la 61 de ani la pensie apare prima dată în Bani.md.
15:50
Compania low-cost Wizz Air anunță că va opera zboruri din Chișinău la Viena, cu o frecvență de trei ori pe săptămână. Din 30 septembrie 2024 – 26 octombrie 2024 – luni, miercuri și sâmbătă, iar din 27 octombrie 2024 – 29 martie 2025 – luni, miercuri, vineri. Compania aeriană low-cost Wizz Air  și-a reluat zborurile […] Articolul Ungurii de la Wizz Air anunță că vor zbura de la Chișinău la Viena din toamnă apare prima dată în Bani.md.
15:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, prețurile la carburanți au înregistrat o creștere moderată, situându-se într-un coridor de 2-6%. Principalii factori care au influențat această creștere a prețurilor la produsele petroliere standard în luna precedentă sunt următorii: creșterea cotațiilor Brent (+10%) și Platts […] Articolul Carburanții se încălzesc: Prețurile la benzină și motorină cresc în iulie apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.