Amenzi uriașe pentru șase companii petroliere! Sunt acuzate de înțelegeri de cartel

Bani.md, 3 iulie 2024 11:30

Consiliul Concurenței a aplicat amenzi în valoare totală de aproape 400 de milioane de lei pentru șase rețele de benzinării din țară, acuzate de înțelegeri de cartel. Decizia vine în urma unei investigații care a dezvăluit practici anticoncurențiale în stabilirea prețurilor la carburanți. Sancțiunile aplicate fiecărei companii sunt următoarele: – Bemol: 29 milioane lei – […] Articolul Amenzi uriașe pentru șase companii petroliere! Sunt acuzate de înțelegeri de cartel apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 4 ore
11:50
România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie, pentru prima dată în ultimele opt luni, datorită surplusului de pe piața internă și a cererii crescute de gaze din partea Kievului pentru iarna viitoare, conform datelor furnizate de Profit.ro. În primele zile ale lunii iulie, aproximativ 4,7 GWh/zi (0,45 milioane mc/zi) […] Articolul România reia exporturile de gaze în Ucraina. În Republica Moldova ajung zilnic 0,8 milioane metri cubi apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
11:10
**Ungaria Investiții Majore în Infrastructură pentru Creșterea Veniturilor Statului** **Budapesta, 7 iulie 2024** – Ministrul maghiar al transporturilor, János Lázár, a subliniat importanța infrastructurii rutiere pentru economia Ungariei, afirmând că dezvoltarea autostrăzilor și drumurilor rapide este crucială pentru creșterea veniturilor statului. „Cu cât sunt mai multe autostrăzi și drumuri rapide, cu atât mai mulți bani […] Articolul Cum încearcă Ungaria să-şi repornească economia şi să aducă bani la buget cu şantiere de infrastructură apare prima dată în Bani.md.
11:10
HBC, compania mamă a Saks Fifth Avenue, va achiziţiona lanţul de magazine universale Neiman Marcus, într-o afacere de 2,65 miliarde de dolari, au declarat companiile americane, oferindu-le o putere de negociere mai puternică cu furnizorii şi o capacitate mai mare de a controla costurile, transmite Reuters. Acordul survine în timp ce comercianţii cu amănuntul de […] Articolul Se vinde unul dintre cei mai importanți retaileri de lux pentru 2,65 miliarde de dolari apare prima dată în Bani.md.
11:00
Un important producător sud-coreean de baterii pentru vehicule electrice s-a declarat în criză, în timp ce clienţii săi se luptă cu vânzările dezamăgitoare de vehicule electrice în Europa şi SUA. SK On, al patrulea mare producător mondial de baterii pentru vehicule electrice, după giganţii chinezi CATL şi BYD şi rivalul sud-coreean LG Energy Solution, a […] Articolul Visul electric moare rapid: Unul dintre cei mai mari producători de baterii pentru maşini electrice a intrat în criză apare prima dată în Bani.md.
10:50
Companiile americane vor trebui să înregistreze cea mai mare creştere a profiturilor din ultimii doi ani pentru a evita dezamăgirea analiştilor optimişti de pe Wall Street, ceea ce reprezintă o provocare pentru creşterile viitoare ale pieţei bursiere după o serie de maxime record, scrie FT. Acţiunile S&P 500 sunt aşteptate luna aceasta să raporteze o […] Articolul Presiune pe Wall Street: Optimismul privind profiturile crește așteptările pentru companiile americane apare prima dată în Bani.md.
10:50
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi-a publicat declaraţia de avere aferentă anului 2023 în care arată, printre altele, că are investiţii de 647.000 de RON în 6.000 de titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor şi a dechis mai multe depozite bancare, precum 600.000 RON şi 140.000 de lei la BCR, 450.000 RON la UniCredit. Venitul […] Articolul Ce avere are guvernatorul de peste Prut, Mugur Isărescu apare prima dată în Bani.md.
10:30
De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova a dezvoltat o infrastructură robustă pentru prelucrarea uleiurilor și semifabricatelor vegetale, esențiale pentru economia agricolă a țării. Această rețea de centre de prelucrare și producție a devenit coloana vertebrală a sectorului agricol, furnizând uleiuri de floarea soarelui și hrana semifabricată necesară zootehniei gospodăriilor, susșine […] Articolul Alertă în agricultură: Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase apare prima dată în Bani.md.
10:20
Începutul campaniei de recoltare a rapiței aduce vești bune pentru fermierii din România și regiunile învecinate, odată cu o evoluție semnificativă a prețurilor pentru această cultură oleaginoasă. În Constanța, rapița se tranzacționează astăzi la un preț de 486 EUR pe tonă, cu unele achiziții înregistrate între 495 și 505 EUR pe tonă. Comparativ cu sfârșitul […] Articolul Creștere semnificativă a prețului rapiței la începutul campaniei de recoltare apare prima dată în Bani.md.
Ieri
07:10
Protejarea dispozitivelor Android împotriva amenințărilor cibernetice este esențială în lumea digitală de astăzi. Există numeroase aplicații disponibile care oferă protecție avansată împotriva virușilor, malware-ului și altor riscuri. Iată o listă cu cele mai bune aplicații care vă pot proteja dispozitivele Android. 1. Bitdefender Mobile Security Bitdefender Mobile Security este una dintre cele mai bine cotate […] Articolul Cele mai bune aplicații care vă protejează dispozitivele Android apare prima dată în Bani.md.
07:10
Economiștii studiază în ultimii ani dacă un „cec” de stimulare sau o scutire fiscală ar putea încuraja oamenii să renunțe la locul de muncă sau i-ar face surzi la rugămințile angajatorilor disperați. De câți bani este nevoie pentru ca cineva să devină inactiv? De zeci de ani se caută un răspuns la această întrebare. Există, […] Articolul În teorie, un câștig neașteptat ar trebui să împingă oamenii să își ia mai mult timp liber. În practică e altfel apare prima dată în Bani.md.
07:00
Google Maps, soluție oferită de Google, va avantaja utilizatorii iPhone prin includerea opțiunii de afișare a vitezei în timp real. Această funcționalitate, deja bine cunoscută utilizatorilor de Android, nu era disponibilă până acum pentru cei care folosesc Google Maps pe iPhone. Până în prezent, utilizatorii de iPhone erau nevoiți să se orienteze doar după indicatorul […] Articolul Utilizatorii de iPhone primesc în sfârșit funcția mult așteptată de pe Google Maps apare prima dată în Bani.md.
07:00
Timp de mai bine de patru luni, trimișii americani au transmis avertismente din ce în ce mai stridente către o țară neutră din Europa, pentru a anula un acord despre care au spus că are legături cu unul dintre cei mai puternici oligarhi ai Rusiei. În mai, Statelor Unite și-au pierdut răbdarea privind tranzacțiile băncii […] Articolul O țară neutră din Europa a făcut miliarde în Rusia: SUA și-au pierdut răbdarea și acum o lovesc decisiv apare prima dată în Bani.md.
06:10
La data de 28 iunie 2024, activele oficiale de rezervă ale Republicii Moldova au însumat 5 288,61 milioane dolari SUA, reflectând o scădere de 65,87 milioane dolari SUA față de valoarea înregistrată la 31 mai 2024, când acestea totalizau 5 354,48 milioane dolari SUA. Această diminuare a fost influențată de mai mulți factori principali: 1.Ieșiri […] Articolul De ce s-au redus activele oficiale de rezervă ale BNM, în luna iunie apare prima dată în Bani.md.
5 iulie 2024
17:50
În cadrul Forumului Economic Regional Moldova, desfășurat la Vatra Dornei, România, în perioada 4-6 iulie 2024, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Mihai Bîlba, a subliniat rolul esențial al CCI a RM în promovarea relațiilor comerciale bilaterale dintre Moldova și România. În cadrul panelului „Conlucrarea România – Republica Moldova prin Regiunea Moldovei”, […] Articolul Rolul CCI a RM în dezvoltarea relațiilor comerciale moldo-române, prezentat la Forumul Economic Regional Moldova apare prima dată în Bani.md.
16:00
Tudor Onica este antreprenor și se ocupă cu vânzarea pieselor și accesoriilor auto. El a apelat la Programul de Mentorat cu Alexandru Bordea și a fost motivat să investească în creșterea nivelului de competență profesională. În cadrul unei noi ediții a podcastului „Afaceri la Microscop”, Tudor a dezvăluit provocările și barierele pe care le întâmpină, […] Articolul Afaceri la Microscop: Câți bani faci din vânzarea pieselor și accesoriilor auto apare prima dată în Bani.md.
15:40
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare s-a menţinut constant în luna iunie, preţurile mai scăzute la cereale fiind compensate de cele mai ridicate la uleiuri vegetale, zahăr şi lactate, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la […] Articolul FAO: Preţurile produselor alimentare au rămas constante în iunie apare prima dată în Bani.md.
15:30
Producătorul chinez Chery Auto lansează un SUV de 28.000 de euro în Italia. Fabricantul asiatic plănuieşte extinderea în Europa. Anunţul apare în timpul unui conflict economic între Europa şi China pe tema maşinilor electrice. Chery Auto din China începe vânzările în Italia cu o versiune pe benzină a modelului Omoda 5, la un preţ de […] Articolul China vs Europa: un producător chinez lansează un SUV în Italia şi vrea să se extindă în UE apare prima dată în Bani.md.
15:30
Samsung Electronics se aşteaptă ca profiturile sale până în iunie 2024 să crească de 15 ori comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Un boom al tehnologiei care utilizează inteligenţa artificială (AI) a provocat o creştere a preţurilor cipurilor avansate, modificând previziunile companiei pentru evoluţia în al doilea trimestru. Gigantul tehnologic sud-coreean este cel mai […] Articolul Previziuni optimiste pentru Samsung. Gigantul tech estimează o creştere a profiturilor cu peste 1.400% apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Tinerii participanţi în cadrul Programului de Internship în Jurnalism TV şi Online organizat de Rlive TV continuă instruirile şi învaţă meserie de la profesioniştii în domeniu. Aceştia au luat lecţii de jurnalism TV de la realizatoarea de talk-show-uri, jurnalista Valentina Ursu, moderatoarea emisiunii Realitatea te Priveşte, de la Rlive TV.  Lecţia a fost una interactivă, […] Articolul Lecţii de jurnalism TV cu realizatoarea de talk-show-uri Valentina Ursu. Programul de Internship continuă la RLive TV apare prima dată în Bani.md.
11:10
„Mica Rusie” este devansată de „Bulgaria tânără” şi „Europa vârstnică” pe piaţa imobiliară de pe litoralul bulgar al Mării Negre. Jumătate dintre cumpărătorii de apartamente de vacanţă pe litoral sunt bulgari cu venituri mari, în vârstă de până la 30 de ani, care lucrează în principal în sectorul IT, iar restul sunt pensionari din Germania, […] Articolul Bulgarii şi occidentalii iau locul ruşilor care deţin proprietăţi de vacanţă pe litoralul bulgar apare prima dată în Bani.md.
10:50
Companiile petroliere ruseşti Rosneft şi Lukoil îşi vor reduce semnificativ exporturile de petrol din portul Novorossiisk de la Marea Neagră, în luna iulie, pe măsură ce companiile au reluat operaţiunile la rafinăriile lor, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.Calculele Reuters arată că livrările de petrol din portul Novorossiisk ale Rosneft şi […] Articolul Rosneft şi Lukoil îşi vor reduce exporturile de petrol din portul Novorossiisk de la Marea Neagră apare prima dată în Bani.md.
10:50
La ședința guvernamentală din 3 iulie 2024, cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul școlar 2023-2024 în instituțiile de învățământ profesional, colegii și centre de excelență. În cadrul ședinței, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), a subliniat importanța învățământului dual ca punte de legătură […] Articolul Au fost aprobate planurile de admitere în învățământul profesional tehnic pentru anul de studii 2024-2025 apare prima dată în Bani.md.
10:30
La ședința guvernamentală din 3 iulie 2024, cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul școlar 2023-2024 în instituțiile de învățământ profesional, colegii și centre de excelență. În cadrul ședinței, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI RM), a subliniat importanța învățământului dual ca punte de legătură între […] Articolul Au fost aprobate planurile de admitere în învățămîntul profesional tehnic pentru anul de studii 2024-2025 apare prima dată în Bani.md.
10:20
Cererea globală de aur în primul trimestru din 2024 a fost de 1.238 de tone, marcând o creştere de 3% de la an la an şi este cel mai puternic prim trimestru pentru cererea globală de aur din 2016, arată o analiză a Tavex, cel mai mare comerciant de aur de investiţii din Europa de […] Articolul Cererea globală de aur a marcat cel mai puternic prim trimestru din 2016 apare prima dată în Bani.md.
10:00
Pe 4 iulie 2024, s-a desfășurat o ședință comună a Comitetelor pentru Antreprenoriat la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM). Ședința a fost convocată la cererea membrilor CCI a RM. În timpul întâlnirii, au fost discutate provocările cauzate de modificările implementate prin Legea nr. 97/2024, care a intrat în vigoare […] Articolul Responsabilitatea extinsă a producătorului, discutată la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova apare prima dată în Bani.md.
09:50
În nordul continentului european, țări precum Norvegia și Suedia joacă acum cartea ”vacanțelor la răcoare” (coolcation), pentru a-i atrage pe vizitatorii de la latitudini temperate, în căutare de turism anticaniculă, scrie cotidianul francez Le Figaro. De ce să pleci din Canare în plin sezon estival? Ei bine, pentru a scăpa de căldură. Iar Norvegia este de […] Articolul A apărut turismul anticaniculă: de ce Grecia sau Spania și nu Norvegia și Suedia? apare prima dată în Bani.md.
09:10
Investitorii individuali con­tinuă să obţină expunere pe Nvidia, în timp ce îşi intensifică căutările în rândul companiilor câştigă­toare din domeniul inteligenţei artificiale, conform celor mai recente date trimestriale privind acţiunile de pe aplicaţia de tranzacţionare şi investiţii eToro. Investitorii individuali con­tinuă să obţină expunere pe Nvidia, în timp ce îşi intensifică căutările în rândul companiilor […] Articolul Nvidia devine a doua cea mai tranzacţionată acţiune de pe eToro apare prima dată în Bani.md.
09:10
Parlamentul a adoptat în prima lectură rectificarea la Legea bugetului de stat pentru anul 2024, majorând deficitul bugetar cu 7,6%, până la 16 miliarde 777,8 milioane de lei. Conform documentului, partea de venituri a bugetului de stat pentru 2024 urmează să fie redusă cu 801,46 milioane de lei, de la 66 miliarde 632 milioane lei […] Articolul A fost rectificat bugetul! Deficitul ajunge la 16,7 miliarde de lei apare prima dată în Bani.md.
09:10
Investițiile private în Moldova au înregistrat o creștere de 12% în primul trimestru al anului 2024, conform datelor prezentate de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. Deși nu a oferit o cifră specifică, Alaiba a subliniat că autoritățile vor continua să sprijine această dinamică pozitivă. Ministrul a atribuit creșterea investițiilor reformelor economice implementate recent, […] Articolul Alaiba spune că investițiile private au crescut cu 12% în primul trimestru, dar nu spune suma apare prima dată în Bani.md.
08:40
Reprezentanţii companiei McDonald’s Australia au decis să micşoreze perioada în care se poate lua micul dejun în restaurantele australiene. De vină este gripa aviară care a produs o criză a ouălor. Milioane de păsări au fost sacrificate din cauza bolii. „La fel ca mulţi retaileri, gestionăm cu atenţie aprovizionarea cu ouă din cauza provocărilor actuale […] Articolul Efectele gripei aviare. McDonald’s Australia micşorează micul dejun din cauza penuriei de ouă apare prima dată în Bani.md.
4 iulie 2024
17:40
Guvernul portughez intenţionează să reintroducă joi facilităţi fiscale pentru rezidenţii străini, în pofida criticilor că această schemă a generat anii anteriori o creştere a preţurilor la locuinţe, a declarat ministrul de Finanţe, Joaquim Miranda Sarmento, pentru Financial Times, citat de Agerpres. Introdusă în 2009, schema a permis celor care au devenit rezidenţi prin petrecerea unei […] Articolul Portugalia vrea să reintroducă o scutire de taxe controversată pentru rezidenţii străini apare prima dată în Bani.md.
16:40
Comenzile fabricilor germane au scăzut neaşteptat în luna mai – cel mai recent eşec al redresării primei economii din Europa, scrie Bloomberg. Cererea a scăzut cu 1,6% faţă de aprilie – sfidând estimările analiştilor pentru o creştere de 0,5%, au arătat datele de joi. Rezultatul extinde scăderea la cinci luni, evidenţiind dificultăţile persistente ale producătorilor […] Articolul Locomotiva Europei continuă să sufere şi în a doua jumătate a anului: Comenzile din fabricile germane au scăzut  apare prima dată în Bani.md.
16:10
Maib în parteneriat cu UTM au lansat cu succes Programul de Burse „You drive IT”, dedicat studentelor de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), care își fac studiile în domeniile IT și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).  În cadrul programului maib a acordat cinci burse studentelor UTM, fiecare în valoare de 15 000 de lei, pentru […] Articolul Maib susține femeile în IT, acordând 5 burse studentelor UTM în cadrul programului „You drive IT” apare prima dată în Bani.md.
16:00
Dubai, cunoscut ca Orașul de Aur, continuă să impresioneze cu opulența și farmecul său, oferind o gamă largă de hoteluri de cinci stele. Cu peste 150 de stațiuni, turiștii cu gusturi rafinate și bugete generoase au la dispoziție o varietate de opțiuni extravagante. Unele dintre aceste hoteluri oferă apartamente și vile exclusiviste, care se numără […] Articolul Cât costă să stai la cele mai scumpe hoteluri din Dubai? O noapte costă chiar și cât un apartament în Chișinău apare prima dată în Bani.md.
15:30
Programul de Internship în Jurnalismul TV şi Online desfăşurat de RLive TV continuă cu lecţii practice care dau roade. Tinerele participante produc deja primele materiale video realizate cu ajutorul şi sprijinul profesioniştilor Grupului Media Realitatea.  Unul dintre acestea aparţine Nicoletei Sîrbu, care a întrebat tinerii din Chişinău ce planuri de vacanţă au pentru această vară […] Articolul Unii au buget de 100 de euro, iar alţii de 2000. Cum şi unde se odihnesc tinerii din Chişinău în vacanţa de vară apare prima dată în Bani.md.
14:40
Compania low-cost, Wizz Air anunță lansarea a trei curse noi de la Chișinău. Este vorba de Viena, Varșovia și Abu Dhabi. Zborurile spre Viena vor fi operate luni, miercuri, vineri din 30 septembrie, iar prețul biletului începe de la 29,99 euro. Cursele spre Varșovia vor fi operate, la fel, din 30 septembrie, cu o frecvență […] Articolul Low-cost-ul Wizz Air anunță trei zboruri noi din Chișinău apare prima dată în Bani.md.
12:40
PSD şi PNL, partidele care asigură guvernarea, au amânat pentru septembrie alegerea noului consiliu de administraţie al BNR, au declarat pentru ZF surse politice. De obicei, conducerea BNR era aleasă în mai-iunie la finalul sesiunii parlamentare, mandatul oficial urmând să intre în vigoare de la 1 octombrie. Şi acum s-a discutat acest lucru între cele […] Articolul Numirea celui mai longeviv guvernator al băncii centrale de peste Prut amânată pentru la toamnă apare prima dată în Bani.md.
11:50
Moldova este din ce în ce mai afectată de problema deșeurilor de plastic, iar autoritățile au propus implementarea unui sistem de depozitare cu returnare pentru a gestiona această criză. Sistemul propus de Ministerul Mediului implică adăugarea unui mic depozit suplimentar la prețul băuturilor vândute în recipiente de plastic, sticlă și aluminiu, care este rambursat consumatorilor […] Articolul Moldova, sufocată de gunoaie! Sticlele ar putea aduce bani la returnare. Autoritățile vor un mecanism de garanție apare prima dată în Bani.md.
11:10
Guvernul german majorează finanțarea pentru proiectul de regionalizare în domeniul aprovizionării cu apă din Moldova. Ministrul Infrastructurii, împreună cu reprezentantul Băncii Germane KfW, au semnat acordul de grant pentru finanțarea suplimentară în valoare de 15,0 milioane euro. Locuitorii raioanelor Strășeni și Călărași vor beneficia de servicii modernizate de aprovizionare cu apă potabilă. Se datorează proiectului […] Articolul Locuitorii raioanelor Strășeni și Călărași vor beneficia de servicii modernizate de aprovizionare cu apă potabilă apare prima dată în Bani.md.
11:10
Prăbușirea rublei a dus la ieșirea Rusiei din topul celor mai mari zece economii din lume – dacă este calculat în dolari absoluți, și nu conform parității puterii de cumpărare, cum preferă Vladimir Putin. În 2023, economia Rusiei a crescut cu 3,6% – mai mult decât media globală, dar din cauza slăbirii rublei, mărimea ei […] Articolul Rusia a ieșit din topul celor mai mari zece economii ale lumii apare prima dată în Bani.md.
11:10
Gestionarea achizițiilor sau transmiterea spațiilor comerciale de la aeroport prin achiziții eșuate arată foarte clar lipsa de capacitate a Agenției Proprietății Publice (APP), dar și faptul că statul își gestionează extrem de prost proprietățile. Declarația a fost făcută de liderul Coaliției Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, […] Articolul Igor Munteanu, despre modul în care sunt gestionate proprietățile statului: Totul plutește într-o largă obscuritate apare prima dată în Bani.md.
10:50
În prezent, debitul râului Nistru este de 100 de metri cubi pe secundă, fără a reprezenta vreun pericol, a declarat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. „Nu este niciun pericol, suntem în perioada apelor mici, dar îndemnăm populația la un consum rațional de apă. Situații similare, cu […] Articolul Nistrul fără apă în aval! Lazarencu: Nu există niciun pericol, dar îndemnăm populația la un consum rațional apare prima dată în Bani.md.
10:40
Moldova se confruntă cu un risc major de inundații dacă barajul de la Naslavcea ar fi distrus de forțele ruse, a declarat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. „Ar fi pericole. Este foarte greu să distrugi barajul în totalmente. Ar fi pericol în aval de zona Dubăsari. […] Articolul Moldova riscă să fie înghițită de apele Nistrului, dacă rușii aruncă în aer barajul de la Naslavcea apare prima dată în Bani.md.
09:50
Rusia este pregătită să continue aprovizionarea cu gaze a Europei prin Ucraina după expirarea actualului acord de tranzit, la sfârşitul anului 2024, au informat miercuri agenţiile de presă de stat ruse, citându-l pe viceprim-ministrul Alexander Novak, transmite agenția Reuters. Tranzitul viitor al gazelor depinde de decizia Ucrainei de a continua sau nu aranjamentul, a spus […] Articolul Rusia este pregătită să continue aprovizionarea cu gaze a Europei prin Ucraina și după 2024 apare prima dată în Bani.md.
3 iulie 2024
18:20
Mai multe companii petroliere au calificat drept acțiuni de PR decizia de astăzi a Consiliului Concurenței privind amendarea lor pentru presupuse înțelegeri de cartel. Surse din cadrul companiilor au declarat că intenționează să conteste în instanță hotărârea Consiliului. Conform unor surse din cadrul Rompetrol, acțiunea Consiliului Concurenței a fost inițiată în urma unei sesizări din […] Articolul Acțiuni de PR ale Consiliului Concurenței! Petroliștii: Am așteptat-o de teri ani. Decizia va fi contestată apare prima dată în Bani.md.
17:50
Începând din iunie 2023, Helvetas Moldova derulează proiectul „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat împreună cu HEKS/EPER Moldova și cu sprijinul Guvernului Elveției. Proiectul vizează 8 raioane din Republica Moldova: Chișinău, Ialoveni, Anenii Noi, Bălți, Soroca, Drochia, Edineț și Ocnița. Scopul proiectului este de a facilita accesul persoanelor în situație de vulnerabilitate socio-economică, […] Articolul Împreună spre succes: primul an al proiectului Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială apare prima dată în Bani.md.
16:50
Livrările medii zilnice de gaze naturale ale Gazprom către Europa au crescut cu aproape 23% în iunie 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform calculelor Reuters. Această redresare vine după ce livrările atinseseră cel mai scăzut nivel de după destrămarea Uniunii Sovietice. În ciuda creșterii anuale, livrările din iunie au scăzut cu 8,6% […] Articolul Exporturile ruseşti prin gazoducte spre Europa au crescut cu 23% în iunie apare prima dată în Bani.md.
16:40
Când vorbim despre celebrarea culturii, puține evenimente regionale pot rivaliza cu farmecul Festivalului Internațional de Muzică Clasică “VinOpera”. Organizat de Fundația „Constantin Mimi” din Republica Moldova, festivalul VinOpera, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, îşi extinde programul și în acest an, oferind trei zile de concerte excepționale de muzică clasică în trei locaţii diferite. […] Articolul Festivalul internațional de muzică clasică “VinOpera” revine cu un program extins de trei zile de excelență muzicală apare prima dată în Bani.md.
16:40
Rata inflaţiei din Turcia a scăzut pentru prima dată în ultimele opt luni, sporind speranţele factorilor de decizie de a atenua criza costului vieţii, la un an după ce Ankara a lansat un plan amplu de redresare economică, scrie Financial Times. Preţurile de consum au crescut cu 71,6% în iunie faţă de aceeaşi lună a […] Articolul Veşti bune pentru economia Turicei: Inflaţia a început să scadă. Planurile de redresare ale băncii centrale dau roade apare prima dată în Bani.md.
16:40
În prima jumătate a acestui an, prețul mediu al țițeiului rusesc Urals a fost de 69,1 dolari pe baril, depășind plafonul de preț de 60 de dolari pe baril impus de Occident și fiind considerabil mai mare decât prețul de 52,5 dolari pe baril înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. În paralel, cursul de […] Articolul Scumpirea petrolului a umplut visteria Rusiei în prima jumătate a anului apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.