116 ani de la adoptarea semnalului internațional de urgență SOS

Subiectul Zilei, 1 iulie 2024 12:10

La data de 1 iulie 1908 „SOS” este adoptat ca semnal internațional de urgență. Acest semnal a fost adoptat pentru prima oară de către Guvernul German în aprilie 1905, și a devenit standardul la nivel mondial în cadrul celei de-a doua Convenții Internaționale Radiotelegrafice, care a intrat în vigoare la 1 iulie 1908. De la […] Articolul 116 ani de la adoptarea semnalului internațional de urgență SOS apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 15 minute
16:40
Un grav accident rutier, care a luat viața unei femei, s-a produs pe 27 iunie în apropierea localității Gura Camencii din raionul Florești. Oamenii legii au fost alertați de către un medic de la AMU, în jurul orei 01:05. La fața locului, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 37 de ani, originar din […] Articolul Tragedie la Florești: Accident mortal, o femeie a murit după impactul unui Mercedes cu o combină apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum o oră
16:10
Un șofer, la volanul unei Skoda, a comis opt încălcări de circulație care au fost surprinse de camerele de supraveghere. Incidentul a fost înregistrat astăzi, în Comrat. Potrivit Poliției, este vorba de depășirea limitei de viteză. Astfel, pe numele bărbatului de 54 de ani au fost întocmite cinci procese-verbale. „Șoferul a fost sancționat, iar pentru […] Articolul Poliția din Comrat: Șofer sancționat pentru opt încălcări de circulație apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
În ultimele zile, în raionul Telenești, mai mulți conducători auto în stare de ebrietate avansată au fost depistați la volan de către oamenii legii. Astfel, șoferul unui VAZ s-a ales cu un dosar penal, după ce a urcat beat la volanul unui automobil. Rezultatul testului alcoolscopic a arătat o concentrație de 1,56 mg/l vapori de […] Articolul Patru șoferi, prinși beți criță la volan în raionul Telenești apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 2 ore
15:50
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST în conlucrare cu funcționarii vamali au depistat 420 pachete de țigări în trenul „Chișinău-București”. Produsele de tutungerie erau ascunse, în locașuri special amenajate, în unul din vagoanele trenului. În data de 2 iulie 2024, în jurul orei 22:30, în cadrul desfășurării unor acțiuni pe linia prevenirii și […] Articolul 420 de pachete de țigări ascunse în trenul „Chișinău-București”, depistate de autoritățile moldovenești apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 4 ore
14:40
Șeful Biroului Vamal Nord și alți șase funcționari, inclusiv șefi ai posturilor vamale, sunt cercetați de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurori în cadrul unei cauze penale de corupție. Potrivit informațiilor, șase dintre cei vizați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar un funcționar va fi cercetat în stare de libertate. „Potrivit probelor administrate […] Articolul Ofițerii CNA rețin șase funcționari vamali în cadrul unei anchete de corupție apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Polițiștii Capitalei documentează circumstanțele unui accident rutier produs aseară, 2 iulie, și soldat cu decesul unui tânăr. Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat ieri, 2 iulie, în jurul orei 21:40, la intersecția bulevardului Dacia cu Șoseaua Muncești. Polițiștii au stabilit preliminar că un tânăr în vârstă de 18 ani, conducând un automobil de model Ford, […] Articolul Accident tragic în Capitală: Un tânăr fără permis a murit după ce mașina sa s-a răsturnat apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
O femeie din raionul Ștefan Vodă și-a descoperit astăzi, 3 iulie, fiul strangulat, atârnat de o scară. Totul s-a întâmplat în această dimineață, 3 iulie, în jurul orei 05:15, în localitatea Cioburciu din raionul Ștefan Vodă. Victima s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 21 de ani, originar din Cioburciu. Acesta locuia cu […] Articolul Tragedie în Ștefan Vodă: Femeia descoperă fiul strangulat, atârnat de o scară apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 6 ore
12:20
Un incendiu s-a produs ieri, 2 iulie, într-un sat din raionul Taraclia. În urma acestuia a decedat un bărbat de 64 de ani. Potrivit reprezentanților IGSU, în dimineața zilei de 2 iulie, în jurul orei 04:45, a fost recepționat un apel telefonic de la Serviciul Unic 112 despre izbucnirea unui incendiu într-o casă bătrânească cu […] Articolul Tragedie la Taraclia: Un bărbat de 64 de ani a murit într-un incendiu devastator apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Cadavrul unui bărbat de circa 50-60 de ani a fost depistat aseară în râul Nistru, în apropiere de satul Telița, raionul Anenii Noi. La fața locului au intervenit efectivul gărzii Unității salvatori și pompieri Anenii Noi și angajații Inspectoratului teritorial de poliție. Salvatorii au efectuat lucrări de extragere a cadavrului, ne-au spus reprezentanții Inspectoratului General […] Articolul Descoperire șocantă în Anenii Noi: Cadavrul unui bărbat, găsit în râul Nistru apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
10:30
Un bărbat de 48 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a fost prins cu un document fals la punctul de trecere Albița. Moldoveanul, pasager într-un autocar de pe ruta Republica Moldova – Germania, a prezentat o carte de identitate similară celor emise de autoritățile române, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie. Documentul a fost verificat […] Articolul Document fals, descoperit la punctul de trecere Albița: Moldovean de 48 de ani, cercetat penal apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Oamenii legii investighează mai multe furturi de biciclete performante din Franța, în valoare totală de circa 1,8 milioane de euro, care urmau să fie vândute în Republica Moldova și Ucraina, începând cu 2021. Potrivit informațiilor, bicicletele electrice și cu cadru din carbon, evaluate între 3.000 și 10.000 euro, au fost furate cu camionul direct din […] Articolul Rețea de furturi de biciclete în Franța, destructurată: 19 suspecți reținuți în Moldova și Ucraina apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Echipa de căutare „COD” anunță despre dispariția unui adolescent în vârstă de 16 ani, originar din Drochia. Potrivit COD, minorul a fost văzut pentru ultima dată la 1 iulie. Numele său este Spinei Daniel, are vârsta de 16 ani și este din orașul Drochia. Semnalmente: Înălțimea – 1,65 cm; slab; păr întunecat; ochi căprui. În […] Articolul Adolescent din Drochia, dispărut: Spinei Daniel, văzut ultima dată pe 1 iulie apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Pompierii din București au intervenit, în noaptea de marți spre miercuri, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Sectorul 2, la mai multe locuințe învecinate. 26 de persoane au fost evacuate, cinci fiind asistate medical. Trei dintre ele au fost transportate la spital, dar două au refuzat transportul. Incendiul s-a produs pe strada Voioșiei, […] Articolul Incendiu puternic la București: 26 de persoane evacuate, trei transportate la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:30
Spre deosebire de țările scandinave, unde partidele de stânga au făcut mari progrese la alegerile europene de luna trecută, în Olanda, mult mai supusă fluxurilor continentale de migranți, dreapta extremă a reușit să formeze un guvern de coaliție. Pentru a potoli temerile opoziției, guvernul nu este condus de ideologul Geert Wilders, șeful principalului partid al […] Articolul Noul guvern olandez depune jurământul apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
17:30
Modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale în domenii precum economia, sănătatea, cultura, energia și protecția socială au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou. Oficialii au mai vorbit despre începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și importanța sprijinului statelor membre ale blocului comunitar. „Susținerea pe […] Articolul Dorin Recean discută cu președinta Greciei despre aderarea Moldovei la UE și cooperarea bilaterală apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
16:40
În contextul Codului Galben de instabilitate atmosferică, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vine cu mai multe recomandări către cetățeni. Astfel, în caz de vânt puternic și ploi abundente, oamenii sunt îndemnați să se adăpostească de urgență într-o clădire sau mașină îndepărtată de fire electrice și copaci. „Persoanele sunt îndemnate să evite aflarea înainte […] Articolul Recomandări de la IGSU în contextul Codului Galben de instabilitate atmosferică apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Unul dintre cei mai bogați bărbați din Kazahstan este acuzat că el și invitații lui au provocat incendiul de pe insula Hydra, după ce a organizat o petrecere pe un superiaht, însă neagă orice implicare sau vinovăție. Mai mult, acesta s-a declarat „surprins” de acuzații. Daniyar Abulgazin este unul dintre cei opt cetățeni kazahi care se […] Articolul Miliardar kazah, acuzat de provocarea incendiului pe insula Hydra, Grecia apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Sute de pasageri au rămas blocați pe Aeroportul Internațional Chișinău, în urma unei alerte cu bombă. Imagini de la fața locului au fost postate pe Facebook de jurnalistul Bogdan Dascăl. Potrivit lui, lumea, care urma să fie îmbarcată în avion este nevoită să aștepte în soare. Deocamdată, informația nu a fost confirmată oficial și nu […] Articolul VIDEO// Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău: Sute de pasageri blocați apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Poliția Națională reamintește despre restricțiile de circulație pentru mașinile de mare tonaj pe timp de caniculă. Se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone. Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește +30°C, între orele […] Articolul Restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj în zilele caniculare apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:20
Companiile din întreaga lume se gândesc la implementarea unei săptămâni de lucru mai scurte, dar în Grecia angajații au fost informați că, de acum înainte, pot lucra o a șasea zi, într-o măsură de a stimula productivitatea. „Nu are niciun sens”, a declarat Akis Sotiropoulos, membru al comitetului executiv al sindicatului funcționarilor publici Adedy. „În […] Articolul Grecia introduce săptămâna de muncă de șase zile apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Un accident rutier a avut loc în această dimineață, 2 iulie, pe o stradă din Capitală. Un automobil și un troleibuz s-au lovit. Potrivit ofițerului de presă Svetlana Scripnic, accidentul rutier a fost înregistrat în jurul orei 10:12, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei. În accident au fost implicate două unități de […] Articolul Accident rutier în Capitală: Coliziune între automobil și troleibuz pe strada Ion Creangă apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Companiile de turism au fost forțate să evacueze sute de clienți care au venit în vacanță pe insula grecească Kos din cauza incendiilor forestiere la scară largă, potrivit presei europene. Televiziunea suedeză SVT relatează că, în seara zilei de 1 iulie, turiștii suedezi au fost evacuați din hotelurile din apropierea orașului Kardamena la ordinul salvatorilor, iar până […] Articolul Incendiile devastatoare din Grecia: Mii de oameni evacuați, printre care și turiști moldoveni apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Armata rusă de invazie a anunţat, marți, că a distrus, cu rachete Iskander-M, cinci avioane de luptă ucrainene SU-27 și a avariat alte două, pe aerodromul Mirhorod, din regiunea Poltava (centru). Flăcări şi fum Ministerul rus al Apărării a publicat imagini ale atacului, cu fum și flăcări ridicându-se de pe un aerodrom, dar n-a precizat momentul […] Articolul Rusia anunță distrugerea a cinci avioane de luptă ucrainene pe aerodromul Mirhorod apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:20
Ploile torențiale și vijeliile au lovit puternic în această noapte mai multe zone din România. Cel mai afectat a fost județul Maramureș. Au fost probleme mai ales în Sighetu Marmației, unde vântul a smuls copaci și acoperișuri. Un bărbat a murit lovit de fulger la o stână, iar altul a ajuns la spital, după ce […] Articolul Furtună în România: Un bărbat decedat și sute de copaci doborâți apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:20
Un bărbat în vârstă de 40 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un lac din raionul Ungheni. Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, 1 iulie, în jurul orei 16:43, în preajma satului Zagarancea, raionul Ungheni. Conform datelor recepționate, un bărbat a intrat în apă și nu a mai […] Articolul Tragedie în Ungheni: Un bărbat de 40 de ani s-a înecat într-un lac din Zagarancea apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un echipaj mixt format din carabinieri și polițiști a intervenit în trafic pentru a opri un vehicul care se deplasa în mod haotic pe o stradă din municipiul Bălți. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, totul s-a întâmplat aseară, 1 iulie, pe strada Mihail Viteazul din Bălți. Automobilul vizat, de model Renault Kangoo, a fost oprit […] Articolul Șofer beat la volan, oprit de carabinieri în Bălți apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
În luna iulie, SA „Moldovagaz” va achiziționa gaze naturale de la SA „Energocom” la un preț de 366,34 euro pentru o mie de metri cubi. În conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre „Moldovagaz” și „Energocom”, prețul va constitui 34,43 euro/MWh, echivalentul a 7030,01 lei pentru o mie de metri cubi (fără […] Articolul Preț mai ridicat pentru gazele naturale achiziționate de la „Energocom” apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Un avion de linie al Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care efectua o cursă de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgență luni la Natal, Brazilia, după „turbulențe severe”, mai multe persoane fiind rănite, a anunțat compania aeriană. Compania spaniola a indicat pe rețeaua de socializare X că aparatul „a […] Articolul Avion Air Europa, aterizează de urgență în Brazilia după turbulențe severe: Zeci de răniți apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
La 2 iulie 1504 a decedat Domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt. S-a stins în urma infectării unei răni mai vechi, fiind înmormântat la Mănăstirea Putna. Ștefan cel Mare este considerat o personalitate marcantă a istoriei, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar. În timpul domniei sale Moldova atinge apogeul […] Articolul 520 de ani de la moartea Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Peste 230.000 de țigări, aparținând a trei mărci moldovenești, contrafăcute în Ucraina, și aproape 300 de litri de alcool etilic de contrabandă, care urmau să fie vândute în România, au fost ridicate de ofițerii vamali, sub conducerea procurorilor PCCOCS. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul și automobilele unui bărbat de 60 de ani. Pe […] Articolul Captură de 230.000 de țigări contrafăcute și 300 de litri de alcool etilic de contrabandă apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Cadavrul unui bărbat a fost depistat strangulat de către soția acestuia în șopronul din propria lor gospodărie din Ocnița. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 30 iunie, în jurul orei 21:30, în localitatea Paladea din raionul Ocnița. Femeia în vârstă de 35 de ani a sunat la poliție și a comunicat că soțul său […] Articolul Tragedie la Ocnița: Bărbat, găsit strangulat de soția sa în șopron apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
540 kg de tutun pentru narghilea, tăinuite în spațiile unui mijloc de transport, au fost depistate în cadrul controlului coordonat la vama Leușeni-Albița. Potrivit Serviciului Vamal, funcționarii postului vamal Leușeni, în conlucrare cu colegii din cadrul autorităților vamale și de frontieră din România, au supus verificărilor un microbuz de model Mercedes-Benz Sprinter, la volanul căruia […] Articolul Contrabandă la vama Leușeni: Peste 500 kg de tutun pentru narghilea depistate într-un Mercedes-Benz Sprinter apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
O bătaie a avut loc ieri, 1 iulie, pe o stradă din Capitală. Între doi bărbați, ambii fiind în stare de ebrietate, s-ar fi iscat un conflict. Drept urmare, unul dintre ei l-a înjunghiat pe celălalt. Agresorul a fost reținut, iar victima – transportată la spital. Potrivit ofițerului de presă Svetlana Scripnic, cazul a fost […] Articolul Tentativă de omor în sectorul Buiucani: Un bărbat, reținut după ce și-a înjunghiat amicul apare prima dată în Subiectul Zilei.
1 iulie 2024
18:00
Directorul interimar al Serviciului Vamal Viorel Doagă a avut o serie de întrevederi și discuții cu partenerii internaționali cu ocazia participării la sesiunile anuale 143/144 ale Consiliului Organizației Mondiale a Vămilor (OMV), desfășurate Bruxelles în perioada 27-29 iunie curent. Potrivit Serviciului Vamal, în cadrul întrevederii cu noul Secretar General al OMV, Ian Saunders, și președintele […] Articolul Directorul interimar al Serviciului Vamal discută prioritățile OMV la Bruxelles apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Doi bărbați, unul în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat și altul în stare de ebrietate narcotică, au fost depistați în trafic de polițiștii de patrulare. Potrivit oamenilor legii, noaptea trecută, 30 iunie, pe o stradă din orașul Căușeni, polițiștii au stopat un automobil de model Mercedes, la volanul căruia se afla un tânăr […] Articolul Incidente grave în trafic: Doi șoferi depistați în stare de ebrietate în Căușeni și Cahul apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
O nouă descoperire în subsolul blocului de locuit de pe bulevardul Traian din Capitală, unde zilele trecute a fost găsit cadavrul unei femei. De data aceasta, locuitorii au depistat un fragment al corpului uman. Imaginile video au fost publicate pe o rețea de socializare. „Trei zile în urmă la noi în bloc a fost depistat […] Articolul Descoperire șocantă în Capitală: Locuitorii au găsit un picior uman în subsolul blocului apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Ministerul Sănătății din așa-zisul guvern Hamas a anunțat, luni, un nou bilanț, de 37.900 de oameni uciși în Fâșia Gaza de la începutul războiului dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană, în urmă cu aproape nouă luni. 23/24 Cel puțin 23 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore – precizează sursa, într-un comunicat […] Articolul Ministerul Sănătății din Gaza raportează peste 37.900 de decese de la începutul războiului apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Un conațional de 22 de ani a fost depistat cu o armă pneumatică și gloanțe, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Astfel, polițiștii de frontieră împreună cu funcționarii vamali au supus unui control suplimentar pasagerii de pe ruta „Praga-Chișinău” […] Articolul Descoperire în Punctul de Trecere Leușeni: Armă pneumatică și 750 de gloanțe confiscate apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Începând cu 1 iulie 2024, crește vârsta de pensionare a femeilor din Moldova. Astfel, acestea vor ieși la pensie la 61 de ani, și nu la 60 de ani și 6 luni cum era până acum. Pentru bărbați, vârsta de pensionare rămâne 63 de ani. Conform legii, femeile care au născut și au crescut până […] Articolul Creștere vârstei de pensionare pentru femeile din R.Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Vittorio Emanuele Angiolin, un bărbat în vârstă de 62 de ani, originar din Dolo, o localitate din provincia italiană Venezia, a fost condamnat recent pentru o înșelătorie sentimentală elaborată, care i-a adus un profit ilicit de 200.000 de euro. Angiolin, apărat de avocatul Roberto Pelloso, nu este la prima abatere de acest gen, conform celor […] Articolul Condamnare pentru escrocherie: Bărbat italian a profitat de încrederea unei femei pentru a fura 200.000 de euro apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Ofițerii Direcției Investigare Criminalitate Transfrontalieră și Direcției Urmărire Penală din cadrul Poliției de Frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță investigarea a trei bărbați bănuiți de contrabandă cu șapte mașini de lux din Franța, Italia și Olanda, estimate la peste 4.200.000 de lei. Potrivit Poliției de Frontieră, cu excepția uneia care a fost ridicată în […] Articolul Mașini de lux furate din Franța, Italia și Olanda, aduse prin contrabandă în Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Un cetățean al Ucrainei a rămas fără câteva zeci de mii de euro, după ce un individ ar fi intrat în odaia sa dintr-un hotel și i-a furat. Victima s-a adresat în această dimineață, 1 iulie, la Poliție, cu o plângere. Ucraineanul a comunicat că, acum patru zile, din odaia sa dintr-un hotel din Capitală […] Articolul Un ucrainean, furat de zeci de mii de euro într-un hotel din Capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
În weekend, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Est au documentat doi cetățeni străini pentru uz de acte falsificate. Potrivit Poliției de Frontieră, în punctul de trecere a frontierei Tudora, pe direcția de ieșire din Republica Moldova, s-a prezentat în calitate de pasager într-un autocar un cetățean sirian cu vârsta de 52 de ani. […] Articolul Cetățean sirian, prins cu permis de conducere falsificat la Vama Tudora apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
La data de 1 iulie 1908 „SOS” este adoptat ca semnal internațional de urgență. Acest semnal a fost adoptat pentru prima oară de către Guvernul German în aprilie 1905, și a devenit standardul la nivel mondial în cadrul celei de-a doua Convenții Internaționale Radiotelegrafice, care a intrat în vigoare la 1 iulie 1908. De la […] Articolul 116 ani de la adoptarea semnalului internațional de urgență SOS apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
O persoană a fost ucisă și alte cinci rănite, trei dintre ele grav, în urma unui atac armat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 iunie, la o nuntă din Thionville, oraș situat în districtul Moselle din estul Franței. Trei bărbați cu cagulă și înarmați cu puști, două dintre ele de asalt, au intrat în […] Articolul Atac armat la o nuntă din Franța: Un mort și cinci răniți apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Un avion aparținând companiei aeriene israeliene El Al, care a fost nevoit să aterizeze de urgență duminică pe aeroportul din Antalya pentru a evacua un pasager bolnav, nu a putut fi realimentat din cauza refuzului personalului turc, a anunțat transportatorul. „Angajații locali (din Antalya) au refuzat să realimenteze avionul companiei aeriene, chiar dacă (aterizarea de […] Articolul Avion israelian nevoit să aterizeze de urgență în Turcia: Probleme la realimentare apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Autoritățile locale ar putea fi obligate să elaboreze un plan de management al pajiștilor și să mărească suprafața acestor terenuri, conform unui document elaborat de ministerul de resort, care va propune consultărilor publice o inițiativă legislativă pentru gestionarea fânețelor și pășunilor. Avem aproximativ 350 de mii de hectare de pajiști, iar peste 80 la sută […] Articolul Autoritățile locale ar putea fi obligate să gestioneze pajiștile și să mărească suprafața acestora apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:30
La un an de la tragicul incident care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău, conducerea Poliției de Frontieră și efectivul instituției au adus un omagiu polițistului de frontieră Serghei Muntean. Ceremonia de comemorare a fost oficiată de un preot, care a ținut un paraclis în amintirea eroului căzut la datorie. Ulterior, au fost depuse […] Articolul Un an de la atacul de la Aeroport: Polițistul Serghei Muntean, comemorat apare prima dată în Subiectul Zilei.
29 iunie 2024
13:30
În urma unei recente bătăi violente care a implicat consilieri municipali și susținători ai partidelor PSRM și “Partidul Nostru”, Intellect Group, companie de consultanță politică și cercetare, a anunțat măsuri pentru a promova standarde civilizate în cultura politică din țară. Directorul Intellect Group, Ian Lisnevschi, a declarat că, deși analiza asupra PSRM și “Partidul Nostru” […] Articolul Intellect Group lansează “Cultura politică” pentru a promova civilizația în politica din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Vasile Tarlev, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, și-a exprimat public indignarea față de închiderea recentă a școlilor și grădinițelor din țară. Într-o declarație emoționantă, Tarlev a rememorat perioada în care a fost în funcție (2001-2008), când guvernul său a deschis și modernizat peste 200 de instituții de învățământ pentru a îmbunătăți accesul la educație și […] Articolul Echipa “Viitorul Moldovei” promite redeschiderea școlilor închise apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.