Trafic intens pe Aeroportul din Chișinău! Ministrul Spînu anunță când va fi construit un nou terminal

Bani.md, 29 iunie 2024 09:00

La evenimentul dedicat aviației, desfășurat în luna mai, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a anunțat demararea studiului de fezabilitate pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Chișinău. Acesta va avea capacitatea de a procesa peste 5 milioane de pasageri anual. În contextul în care anul trecut aeroportul a avut 2,8 milioane de pasageri și anul acesta […] Articolul Trafic intens pe Aeroportul din Chișinău! Ministrul Spînu anunță când va fi construit un nou terminal apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 4 ore
17:20
Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală o mare bălăceală. Câteva zeci de tineri s-au înarmat cu găleţi, puşti şi baloane cu apă, şi s-au udat răcorindu-se pe vreme caniculară. Tinerii au venit la eveniment cu gaşca de prieteni şi au petrecut timpul împreună distractiv.  „Pe parcursul verii […] Articolul Water Day – marea bălăceală a tinerilor din municipiul Chişinău apare prima dată în Bani.md.
17:10
Guvernul polonez relansează planurile de ajutorare a debitorilor care se luptă să ramburseze cele mai costisitoare credite ipotecare din Uniunea Europeană, scrie Bloomberg. Krzysztof Paszyk, ministrul dezvoltării şi tehnologiei, a declarat pentru  Money.pl că planul său prevede subvenţionarea a până la 175.000 de credite ipotecare în următorii 5 ani. Costurile ridicate ale împrumuturilor sunt principala […] Articolul Ţara din Europa care vrea să-şi scape cetăţenii de credite după ce dobânzile au explodat şi i-au lăsat prea săraci apare prima dată în Bani.md.
15:30
Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, la data de 1 iulie, a deschis ofertele în cadrul a două licitații publice internaționale organizate cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Este vorba de reabilitarea reabilitarea străzii Independenței din orașul Sîngerei (etapa a II-a) și a drumului de ocolire a localității Slobozia Mare. […] Articolul 18 km de rușine! Autoritățile reiau construcția drumului de ocolire a localității Slobozia Mare apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
14:50
Importul de cereale în Republica Moldova va fi licențiat, pentru a proteja fermierii. Este vorba de un proiect de lege care urmează să fie înaintat în Parlament, a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea într-o conferință de presă, după întâlnirea cu fermierii. O comise, cum a fost cea precedentă, de la minister va analiza fiecare caz […] Articolul Ce spune Bolea despre invadarea pieței cu cereale de import apare prima dată în Bani.md.
13:50
Un raport ONU pune sub semnul întrebării obsesia globală pentru creșterea economică, sugerând cî aceasta nu rezolvă problema sărăciei. Raportul subliniază că, dacă tendinţele actuale continuă, până în 2030 – anul ţintă stabilit de guvernele lumii pentru eradicarea sărăciei extreme – aproximativ 575 de milioane de oameni vor rămâne prinşi în sărăcie extremă. În prezent, […] Articolul Obsesia pentru creşterea economică îmbogăţeşte elitele şi ucide planeta apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
12:50
Când Masoom Ali Shaikh a venit în Mumbai în 1974, terenul unde s-a stabilit el era „doar un pârâu fără drumuri și cu gunoaie peste tot” – acum, Dharavi a devenit una dintre cele mai mari mahalale din Asia. Localnicii se tem că vieților lor sunt amenințate de planurile foarte ambițioase ale unuia dintre cei […] Articolul Cum vrea unul dintre cei mai bogați oameni să transforme cea mai mare mahala din India într-un „oraș de clasă mondială” apare prima dată în Bani.md.
12:00
Venitul total al companiilor rusești în 2023 a scăzut cu 36% – la 814 trilioane de ruble. Aceasta reiese din datele portalului analitic al Serviciului Federal de Taxe (FTS), asupra cărora publicația Izvestia a atras atenția. Mai mult, în primul an de război împotriva Ucrainei, cifra a depășit pentru prima dată un cvadrilion și s-a […] Articolul Veniturile companiilor rusești au scăzut cu o treime din cauza sancțiunilor apare prima dată în Bani.md.
11:40
Deputatul Alex Trubca a înregistrat de urgență un proiect de lege care propune ca importul de grâu, porumb și floarea-soarelui în Republica Moldova să fie permis exclusiv în baza licențelor pe tot parcursul anului 2024, conform declarațiilor făcute de reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari. Slusari și-a exprimat nemulțumirea cu privire la întârzierea în implementarea unui […] Articolul Controverse în agricultură: Proiect de lege pentru licențierea importurilor de cereale apare prima dată în Bani.md.
11:30
Grupul Revolut a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,1 mld. euro la nivel global, în creştere cu 95% faţă de anul 2022, ajungând la un profit net de circa 400 mil. euro, potrivit informaţilor transmise de reprezentanţii Revolut. “Anul acesta, am făcut cele mai mari progrese în misiunea noastră de a oferi un produs […] Articolul Revolut, plecat din Moldova, și-a dublat veniturile în 2023 la 2,1 mld euro global, cu un profit net de 400 mil euro apare prima dată în Bani.md.
11:30
Ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, au anunțat o captură de peste 230.000 țigări de trei mărci moldovenești contrafăcute și aproape 300 litri de alcool etilic de contrabandă, destinate vânzării în România. Captura a fost realizată în urma perchezițiilor la domiciliul din Chișinău și în automobilele unui bărbat de 60 de ani. În cadrul investigațiilor, […] Articolul Captură record de țigări de contrabandă! Peste 230 000 țigări și 300 litri de alcool etilic apare prima dată în Bani.md.
11:30
Dolarul american crește, iar bursele asiatice au evoluții mixte marți, pe fundalul speculațiilor privind o posibilă revenire a lui Donald Trump la Casa Albă. Evenimentele care au alimentat aceste speculaţii sunt prestaţia slabă a preşedintelui Joe Biden, săptămâna trecută, la dezbaterea cu Trump, şi decizia Curţii Supreme a SUA ca foştii preşedinţi să aibă „imunitate […] Articolul Dolarul american crește: Speculațiile despre revenirea lui Trump impulsionează piețele apare prima dată în Bani.md.
11:30
Numerarul aflat în circulație se cifra la 41,6 miliarde de lei, la sfârșitul anului 2023, potrivit cifrelor publicate de Banca Națională a Moldovei. Bancnotele cu valoarea nominală de 1 leu şi 200 de lei au cea mai mare pondere în cantitatea banilor aflați în circulație – 23,5% și 29%. Cantitatea bancnotelor de un leu s-a […] Articolul Suma fabuloasă a banilor cash în circulație în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
11:30
„Moldova este în Europa, nu poate să fie în altă parte!” sau „Cred că Moldova trebuie să fie o țară neutră. Noi trebuie să ajungem la nivelul Uniunii Europene ca ulterior să fim primiți acolo cu brațele deschise. Nu sunt împotrivă, dar trebuie să o construim aici, acasă”. Sunt opiniile locuitorilor din Leova, întrebați ce […] Articolul VOX Ce cred locuitorii din Leova despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană apare prima dată în Bani.md.
11:30
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a anunțat că listele de sancțiuni internaționale vor fi extinse pentru a include noi cetățeni ai țării. Această decizie vine în contextul unor consultări continue cu partenerii internaționali, care ar putea face publice aceste măsuri în curând. Popșoi a subliniat că extinderea sancțiunilor este parte a eforturilor […] Articolul Dezvăluirea zilei! Noi sancțiuni pentru mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova apare prima dată în Bani.md.
Ieri
16:50
În acest weekend, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a găzduit cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din Republica Moldova – Forumul Tinerilor din Republica Moldova 2024 (Moldova Youth Forum 2024). Pe parcursul a două zile, 29-30 iunie, peste 300 de tineri, inclusiv 30 din afara țării, au participat la discuții și ateliere alături de […] Articolul Tinerii din Moldova, încurajați să devină lideri activi la Forumul Tinerilor 2024 apare prima dată în Bani.md.
16:00
Din 1 iulie 2024, crește vârsta de pensionare pentru femei. Vârsta standard de pensionare pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă este de 61 ani, iar  stagiul complet de cotizare  – 34 ani. Totodată, pentru bărbați vârsta de pensionare rămâne neschimbată, constituind 63 ani, iar stagiul de cotizare – 34 ani, condițiile respective fiind stabilite […] Articolul Crește vârsta de pensionare în Republica Moldova! Cine va ieși la 61 de ani la pensie apare prima dată în Bani.md.
15:50
Compania low-cost Wizz Air anunță că va opera zboruri din Chișinău la Viena, cu o frecvență de trei ori pe săptămână. Din 30 septembrie 2024 – 26 octombrie 2024 – luni, miercuri și sâmbătă, iar din 27 octombrie 2024 – 29 martie 2025 – luni, miercuri, vineri. Compania aeriană low-cost Wizz Air  și-a reluat zborurile […] Articolul Ungurii de la Wizz Air anunță că vor zbura de la Chișinău la Viena din toamnă apare prima dată în Bani.md.
15:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, prețurile la carburanți au înregistrat o creștere moderată, situându-se într-un coridor de 2-6%. Principalii factori care au influențat această creștere a prețurilor la produsele petroliere standard în luna precedentă sunt următorii: creșterea cotațiilor Brent (+10%) și Platts […] Articolul Carburanții se încălzesc: Prețurile la benzină și motorină cresc în iulie apare prima dată în Bani.md.
15:00
În luna iulie 2024, prețul gazelor naturale achiziționate de SA „Moldovagaz” de la SA „Energocom” va crește conform condițiilor contractuale. Noul preț de achiziție va fi de 34,43 euro/MWh, comparativ cu 32,875 euro/MWh din luna precedentă, potrivit datelor publicate de companie. Aceasta reprezintă un echivalent de 366,34 euro pentru o mie de metri cubi, sau […] Articolul Prețul gazului crește în luna iulie apare prima dată în Bani.md.
15:00
Consiliul de Administrare provizoriu al SA „Moldovagaz” a fost prezentat astăzi și va activa pentru o perioadă de trei luni. Noul consiliu este format din Anton Bubenov, Pavel Vlasov, Denis Emelianov, Roman Jelnov, Mihail Iuriev, Vadim Ceban și Serghei Korin. Pentru această perioadă, Vadim Ceban a fost numit președinte al Consiliului, în timp ce Denis […] Articolul Moldovagaz are un Consiliu de Administrație pentru trei luni. Cine a fost numit șeful companiei apare prima dată în Bani.md.
13:00
Importurile de amestec de uree și nitrat de amoniu în Republica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în ultimul an, reflectând o cerere mai redusă și ajustări ale prețurilor. În ciuda unei reduceri de preț cu 40%, de la 14,4 lei/kg în 2022 la 8,73 lei/kg în 2023, acest fertilizant a înregistrat un volum importat […] Articolul Declinul brusc al importurilor de amestec uree și nitrat de amoniu: Prețuri scăzute și cerere redusă apare prima dată în Bani.md.
12:50
Cristina Baba este o tânără antreprenoare cu un vis dulce, dar cu provocări amare. Cristina își dorește să deschidă o patiserie, aspirând să câștige 5000 de euro lunar. Totuși, visul ei se lovește de realitatea dură a cheltuielilor mari și a obstacolelor financiare. Ea a apelat la Programul de Mentorat cu Alexandru Bordea, un expert […] Articolul Cum faci 5.000 de euro din patiserie: Realitate sau Mit – Afaceri la Microscop apare prima dată în Bani.md.
12:50
În ultimul an, piața importurilor de îngrășăminte pe bază de azot, fosfor și sulf din Republica Moldova a cunoscut o transformare semnificativă. Prețurile au înregistrat o scădere de 31% în 2023, coborând de la 17,59 lei/kg în 2022 la 12,14 lei/kg, constată  Iurie Rija, directorul executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și […] Articolul Revoluție în agricultură: Scădere record a prețurilor îngrășămintelor în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
12:40
În contextul internațional tensionat, Republica Moldova devine centrul atenției într-un scandal referitor la transportul ilegal de petrol rusesc, denumit „Shadow Fleet”. Datele recente furnizate de Grupul de Monitorizare al Institutului pentru Cercetarea Strategică a Mării Negre și portalul BlackSeaNews dezvăluie că navele înregistrate în Moldova sunt implicate în transportul ilegal de petrol rusesc în proporție […] Articolul Pe la spatele Chișinăului, „flota fantomă” a lui Putin ar transporta milioane de tone de petrol rusesc apare prima dată în Bani.md.
12:20
Alegerea spațiului potrivit pentru afacerea ta este esențială pentru succesul pe termen lung. Fie că ești în căutarea unor spații comerciale în Chișinău, a unor spații industriale sau a unei locații pentru producție, agenția internațională RE/MAX vine cu soluții adaptate nevoilor tale. În continuare, specialiștii de la agenția de imobiliare vin cu pașii corecți pentru […] Articolul Evaluarea necesităților tale comerciale: Cum să alegi spațiul potrivit pentru afacerea ta apare prima dată în Bani.md.
11:50
Andrian Popa din satul Cazangic, raionul Leova, a muncit mulţi ani peste hotare ca să-și cumpere o locuință proprie. A revenit ulterior acasă și a pus pe roate o afacere dulce. A început în anul 2017 modest, iar ulterior a decis să apeleze la fonduri europene pentru a-și dezvolta afacerea. „Am aplicat la Programul PARE […] Articolul VIDEO Afacere dulce la Leova. Tânărul Andrian Popa a revenit de peste hotare pentru a deveni apicultor apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:50
**Vești bune pentru Constanța: investiții de peste 9 miliarde de euro pentru dezvoltare regională** Constanța se pregătește să devină un pol de dezvoltare regională pe termen mediu și lung, datorită investițiilor publice și private ce depășesc 9 miliarde de euro. Conform analizei realizate de România Property Club în cadrul Constanța Real Estate Roundtable, aceste investiții […] Articolul Constanța devine zonă fierbinte: 9 mld. euro investiți în infrastructura portuară, militară, comercială, și hotelieră apare prima dată în Bani.md.
09:30
Hackerii ruşi au spart reţeaua corporate a TeamViewer, una dintre cele mai populare aplicaţii globale de acces la distanţă a computerelor. Compania susţine că datele clienţilor nu sunt compromise Compania a anunţat vineri că nu are date care să arate că datele clienţilor au fost compromise şi a menţionat că datele arată că atacatorii sunt […] Articolul Hackerii ruși au spart rețeaua corporate a TeamViewer, o aplicație populară de acces la distanță a computerelor. apare prima dată în Bani.md.
09:20
Străinii pleacă masiv din Marea Britanie, dar nu cum voiau britanicii: După noile schimbări fiscale, străinii bogaţi ies pe capete din UK, pentru a nu fi impozitaţi Din ce în ce mai mulţi străini bogaţi afirmă că părăsesc Regatul Unit ca urmare a eliminării regimului „non-dom”, care le permitea să evite plata impozitului pe veniturile […] Articolul Străinii pleacă masiv din UK. După noile schimbări fiscale, străinii bogaţi ies pe capete, pentru a nu fi impozitaţi apare prima dată în Bani.md.
08:50
În perioada ianuarie 2022 – mai 2024, nitratul de amoniu s-a situat pe locul al treilea în importurile de îngrășăminte din Republica Moldova, după uree și NPK. Însă, în primele cinci luni ale anului 2024, nitratul de amoniu a devenit cel mai importat îngrășământ, cu o pondere de 32,1% din total, potrivit analizei realizate de […] Articolul Boomul importurilor de îngrășăminte în Republica Moldova: Cine controlează piața  apare prima dată în Bani.md.
29 iunie 2024
16:00
„Bacalaureat” de Cristian Mungiu este al treilea film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Drama va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00. Pelicula relatează istoria unui doctor dintr-un oraș provincial, în căutarea căii cele mai bune căi de urmat pentru copilul lui, în contextul societății românești de astăzi și corupției […] Articolul VIDEO CineMADE în România: Filmul românesc „Bacalaureat”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV apare prima dată în Bani.md.
15:40
Buffett, în vârstă de 93 de ani, președintele Berkshire Hathaway, a declarat pentru Wall Street Journal că și-a revizuit din nou testamentul și că nu intenționează să continue donațiile către Fundația Bill & Melinda Gates după moartea sa. El și-a plasat averea într-un nou fond caritabil supravegheat de cei trei copii ai săi, a spus […] Articolul Miliardarul Buffett a dezvăluit cum se împarte averea sa după ce va muri: „Fundația Bill Gates nu va primi niciun ban” apare prima dată în Bani.md.
10:50
La 28 iunie 2024, Consiliul de directori executivi al FMI a finalizat a cincea evaluare a programului Republicii Moldova, susținut de Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), precum și prima evaluare a programului susținut de Mecanismul de finanțare pentru reziliență și durabilitate (RSF). Astfel, Republica Moldova a obținut acces imediat […] Articolul FMI trage un semnalul de alarmă: Moldova înfruntă provocări majore în redresarea economică apare prima dată în Bani.md.
10:20
În cadrul programului „Satul European”, Ministerul Infrastructurii se confruntă cu dificultăți financiare, suma totală solicitată pentru cele 748 de proiecte ajungând la 3,7 miliarde de lei, depășind cu mult bugetul disponibil. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat în cadrul emisiunii „Realitatea te Privește” de la Rlive TV că obiectivul principal rămâne îmbunătățirea condițiilor de viață […] Articolul Vești proaste de la „Satul European”. Bani insuficienți pentru solicitările de 3,7 miliarde de lei apare prima dată în Bani.md.
09:30
Calea Ferată din Moldova (CFM) traversează o perioadă critică, iar concedierile în masă ar putea deveni inevitabile. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a confirmat această posibilitate într-un interviu recent, subliniind necesitatea unei reforme profunde și investiții semnificative pentru salvarea companiei. „Atunci când a devenit critic, prioritatea noastră a fost să asigurăm plata salariilor. Am alocat 70 […] Articolul Concedieri în masă la CFM, mii de oameni ar putea fi dați afară apare prima dată în Bani.md.
09:00
La evenimentul dedicat aviației, desfășurat în luna mai, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a anunțat demararea studiului de fezabilitate pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Chișinău. Acesta va avea capacitatea de a procesa peste 5 milioane de pasageri anual. În contextul în care anul trecut aeroportul a avut 2,8 milioane de pasageri și anul acesta […] Articolul Trafic intens pe Aeroportul din Chișinău! Ministrul Spînu anunță când va fi construit un nou terminal apare prima dată în Bani.md.
28 iunie 2024
17:00
Danemarca a luat decizia istorică de a impozita fermierii pentru gazele emise de animalele lor, scrie publicația INC. Scopul este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră din Danemarca cu 70% față de nivelurile din 1990 până în 2030, a declarat Ministrul Finanțelor, Jeppe Bruus. Fermierii vor fi taxați cu 300 de […] Articolul Danemarca introduce taxa pe flatulența vacilor apare prima dată în Bani.md.
16:40
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat în timpul summitului european că blocul comunitar va avea nevoie în următorul deceniu de aproape 500 de miliarde de euro pentru industria de apărare. Preşedintele Comisiei Europene a susţinut în faţa liderilor europeni că, între anii 1991 şi 2021, Rusia şi China au investit în sectorul […] Articolul Ursula von der Leyen: „În următorii 10 ani, UE va avea nevoie de 500 de miliarde de euro pentru înarmare” apare prima dată în Bani.md.
15:00
Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că va introduce o suprataxă la prețurile biletelor de avion din cauza creșterii costurilor de conformitate cu clima. În funcție de distanță, suprataxa va varia de la 1 la 72 de euro, scrie Politico. Fondurile colectate în acest fel ar trebui să permită Lufthansa să acopere costurile de cumpărare […] Articolul Gigantul aerian Lufthansa, care zboară la Chișinău, scumpește biletele de avion apare prima dată în Bani.md.
14:00
Locuitorii din Orhei și Bălți vor achita mai mult pentru apă și canalizare, potrivit noilor tarife aprobate de ANRE în cadrul ședinței de astăzi. Astfel, noile tarife la apă în Orhei sunt de 23,05 lei/m³ față de 17,36 lei/m³ cât costa anterior. Pentru consumatorii non-casnici, tariful a rămas neschimbat la 26,10 lei/m³. Serviciul de canalizare […] Articolul Apa, mai scumpă la Orhei și Bălți apare prima dată în Bani.md.
13:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a comentat demisiile lui Veaceslav Untilă și Eugen Carpov din fruntea ANRE în cadrul podcastului „Nonfiction” cu Ivan Sveetcenko, subliniind necesitatea obiectivității și evaluării pe baza indicatorilor de eficiență. „Dacă sunt reproșuri către ANRE, acestea trebuie enunțate în baza unor indicatori de eficiență. Or, atunci când este lansată vânătoarea de vrăjitoare, […] Articolul Parlicov, despre eventuala demisie a lui Carpov și Untilă de la ANRE: Sunt împotriva vânătorii de vrăjitoare apare prima dată în Bani.md.
12:50
Republica Moldova este recunoscută pentru vinurile sale, care au cucerit numeroase premii internaționale de-a lungul anilor, devenind un simbol al identității naționale. Industria vinicolă moldovenească produce peste 130 de mărci de vin, divin și spumant și include peste 130 de întreprinderi mici care se ocupă de producerea vinului, aproximativ 70 de fabrici care îmbuteliază vinul, […] Articolul INVESTIGAȚIE VIDEO: „Râurile vinului moldovenesc”. Cum se adaptează industria vinicolă la cerințele ecologice moderne? apare prima dată în Bani.md.
12:30
Parfumul pe care o persoană alege să îl poarte spune multe despre ea, așa că nu este de mirare că suntem intrigați de aromele pe care cei bogați și faimoși le folosesc. Pe piață există o varietate de parfumuri asociate cu celebrități, multe din acestea având propriile lor linii de parfumuri. Ceea ce ne interesează […] Articolul Parfumurile preferate ale oamenilor de succes apare prima dată în Bani.md.
11:40
Într-un interviu captivant pentru podcastul „Nonfiction” cu Ivan Sveetcenko, ministrul Energiei, Victor Parlicov, și-a exprimat entuziasmul pentru rolul său, comparându-l cu cel al unui magician. „Mă simt într-o oarecare măsură ca un magician în această funcție”, a declarat Parlicov, evidențiind influența sa asupra schimbării directe a realității. Parlicov a subliniat că satisfacția sa provine din […] Articolul Victor Parlicov: Mă simt ca un magician în domeniul energiei apare prima dată în Bani.md.
11:00
Banca Mondială a anunțat lansarea unei noi inițiative regionale ambițioase care vizează accelerarea semnificativă a eficienței energetice pentru a asigura o aprovizionare cu energie sigură, accesibilă și curată în Europa și Asia Centrală. Programul „Sporirea eficienței energetice în Europa și Asia Centrală” (Programul E3), cu o durată de 10 ani, va permite economisirea a peste […] Articolul Banca Mondială acordă bani Moldovei pentru facturi mai mici la energie apare prima dată în Bani.md.
10:50
Salariile nete în anumite țări sunt cu adevărat atractive, stabilite în funcție de diverși factori precum creșterea economică, impozitele, costul vieții și politicile guvernamentale. Aceste venituri reflectă nivelurile de trai ale cetățenilor și sunt influențate de politicile economice și tendințele de ocupare a forței de muncă. Mulți se întreabă unde se trăiește cel mai bine. […] Articolul Salariile la nivel mondial. Unde se trăiește cel mai bine și care e remunerarea în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
09:10
În perioada ianuarie-mai 2024, veniturile bugetului public național al Republicii Moldova au totalizat 42,5 miliarde de lei, marcând o creștere de 9,6% (3,71 miliarde lei) față de aceeași perioadă a anului precedent. Cu toate acestea, cheltuielile bugetului public național în primele cinci luni ale anului 2024 au crescut cu 4,8%, ajungând la 47,2 miliarde de […] Articolul Deficitul bugetar al Republicii Moldova în scădere cu 25% în primele cinci luni ale anului 2024 apare prima dată în Bani.md.
09:10
Trendul european de îmbătrânire a populației este resimțit tot mai mult în Republica Moldova. Astăzi unul din patru cetățeni are peste 60 de ani, iar prognozele Guvernului arată că în anul 2040 fiecare al treilea cetățean va fi cel puțin sexagenar. Tema îmbătrânirii Republicii Moldova a fost subiectul emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV […] Articolul Evoluţia Republicii Moldova: Cât de îmbătrânită va fi populaţia până în 2040 apare prima dată în Bani.md.
27 iunie 2024
17:50
Andrei Cușnir, un tânăr antreprenor și medic stomatolog din Florești, a găsit o soluție ingenioasă pentru a combate facturile mari la energie. Confruntat cu o provocare, Andrei a transformat-o într-o oportunitate, alegând să investească într-un sistem fotovoltaic. Prin Programul Guvernamental „373”, gestionat de ODA, antreprenorul a accesat un credit de 450 de mii de lei, […] Articolul Programul 373: Un catalizator pentru inovația energetică. Află povestea lui Andrei Cușnir apare prima dată în Bani.md.
17:50
Ion Belocosov, un tânăr din Costești, Ialoveni, a reușit să își realizeze visul de a avea propria afacere, construind o stație fotovoltaică pe o suprafață de un hectar și jumătate, cu sprijinul Programului Guvernamental „373”. Această inițiativă poate aduce un beneficiu semnificativ comunității din Costești, reducând costurile pentru energia electrică. În cadrul evenimentului organizat de […] Articolul Ion Belocosov, un tânăr inginer din Ialoveni, a reușit să își realizeze visul de a avea propria afacere apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.