1.300 de locuitorii ai satului Volovița au acces la apă potabilă

Observatorul de Nord, 28 iunie 2024 09:30

 Locuitorii satelor Volovița din raionul Soroca și Horodiște din Edineț vor avea acces la apă potabilă de calitate. În cele două localități au fost construiți mai mulți kilometri de apeduct, iar cetățenii nu se vor mai confrunta cu problema lipsei acute de apă, care se făcea resimțită în special pe parcursul verii. Proiectele au fost […] Post-ul 1.300 de locuitorii ai satului Volovița au acces la apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 10 minute
15:40
Mâine, 2 iulie, la ora 10:00, Cetatea Soroca va găzdui un spectacol comemorativ deosebit, dedicat memoriei lui Ștefan cel Mare și Sfânt, una dintre cele mai marcante figuri din istoria Moldovei. Cu genericul „Ștefan cel Mare și Sfânt de veghe în Cetatea Soroca”, evenimentul promite să fie o reconstituire emoționantă și captivantă a epocii voievodului, […] Post-ul Spectacol Comemorativ: „Ștefan cel Mare și Sfânt de Veghe în Cetatea Soroca” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum o oră
14:50
Astăzi, vă așteaptă o incursiune într-un subiect de interes național – referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană. Vom aduce în atenție detalii importante despre organizarea acestui plebiscit și ce va urma după 20 octombrie, ziua în care va trebui să ne prezentăm la urne pentru a ne decide viitorul. Așadar, de ce acest referendum este […] Post-ul Informații și înțelegerea referendumului pentru aderarea la UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
14:40
Soroca, orașul situat pe malul bătrânului Nistrului, nu este doar un loc încărcat de istorie, ci și un cadru perfect pentru ședințe foto memorabile. Am discutat cu câțiva fotografi locali pentru a descoperi cele mai bune locații din oraș și raion pentru a captura imagini spectaculoase. Iată ce am aflat de la experții în fotografie […] Post-ul Sugestii de la fotografii soroceni: 20 locații de poveste pentru ședințe foto / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
12:00
În baza informațiilor operative, polițiștii din Drochia au descins cu percheziții la domiciliile a patru bărbați, cu vârste de 42, 67 și 74 de ani, din localitățile Șuri și Șurii-Noi, suspectați de deținerea ilegală a armelor și munițiilor. În timpul verificărilor, au fost depistate și confiscate o armă de vânătoare model “IJ-18”, un pistol model […] Post-ul Percheziții în raionul Drochia: Patru bărbați suspectați de deținerea ilegală a armelor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
11:00
Drochienii sunt invitați să participe la spectacolul „Sfântul Ștefan cel Mare – atletul lui Hristos”, care va avea loc marți, 2 iulie 2024, la ora 18:00, în Parcul Central din orașul Drochia. Aceasta este cea de-a V-a ediție a spectacolului și promite să fie un eveniment memorabil, cu o serie de invitați de onoare. Printre […] Post-ul Spectacol Aniversar: „Sfântul Ștefan cel Mare – atletul lui Hristos” la a V-a Ediție apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
În Biserica Ortodoxă de rit vechi, anul acesta, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe astăzi, 1 iulie, și se încheie la prăznuirea celor doi sfinți, vineri, 12 iulie. Spre deosebire de alte posturi cu durată fixă, postul dedicat Sfinților Apostoli Petru și Pavel are o durată variabilă, în funcție de data Sfintelor Paști. Postul […] Post-ul De azi creștinii ortodocși de stil vechi intră în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de luni, 1 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 3 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 22  bani. Dolarul american se scumpește cu 3 bani și costă 17 lei și 95 bani. Leul românesc se […] Post-ul Cursul valutar pentru luni, 1 iulie 2024: Euro și dolarul american se scumpesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Astăzi la Soroca, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceastã datã, va fi caniculã şi disconfort termic ridicat. Ziua temperatura în termometre va oscila între +32..+34 de grade Celsius, noaptea vor fi +22..+28 grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru luni, 1 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Berbec Puteți deveni un membru de familie respectat, un exemplu pentru toți, dacă veți fi puțin mai îngăduitor cu greșelile și eșecurile celor dragi. În prezent, începeți imediat să criticați, dar ar trebui să ascultați, să dați sfaturi și, uneori, să faceți doar pe înțelegătorul, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Taur Luni, […] Post-ul Horoscopul zilei de luni, 1 iulie 2024: Vărsătorii vor avea o zi agitată, dar rezultatele îi vor bucura, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
20:20
Berbec Săptămâna care vine va fi la fel de plină de pozitivism ca și cea precedentă. Calitățile importante pe care le veți manifesta vor fi răbdarea, sârguința și atenția la detalii în toate activitățile. Acestea vă vor asigura succesul în îndeplinirea tuturor sarcinilor, poate nu foarte rapid, dar cu siguranță. În prezent, problemele financiare se […] Post-ul Horoscop pentru toate semnele zodiacale în prima săptămână a lunii iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:50
Aproximativ douăzeci de cai din diverse colțuri ale republicii, Cimișlia, Taraclia, Basarabeasca, Comrat, Transnistria, Florești, Fălești, au participat astăzi la cursele de cai organizate pentru a șasea oară la Fântânița, în raionul Drochia. Evenimentul a fost posibil grație unui mare entuziast și iubitor de cai de prin partea locului, Constantin Donici. Pe un teren ce-i […] Post-ul Satul Fântânița a fost astăzi capitală curselor de trăpași / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Sub semnul bunei dispoziții și a tradițiilor, în Soroca s-a desfășurat azi expo-târgul “La Nistru, la Mărgioară”. Ajuns la cea de-a 12-a ediție, acest eveniment unic a adunat peste 50 de antreprenori din diverse regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv Chișinău, Bălți, Găgăuzia, Căușeni, Domulgeni. Cei care prețuiesc lucrul manual au putut să admire și să […] Post-ul Expo-Târgul “La Nistru, la Mărgioară” surprins în 40 de imagini apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Prezentatorul TV Michael Mosley a fost cunoscut pentru sfaturile bazate pe studii științifice despre cum să ne îmbunătățim sănătatea – totul, de la când să facem exerciții și ce să mâncăm, până la cum să avem un somn odihnitor, relatează BBC.com. El a fost adesea cobai – a testat totul pe propriul organism înainte de […] Post-ul Cinci recomandări de la doctorul care știe cum să fim mai sănătoși apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Un ingredient care nu lipsește niciodată din cămara noastră este usturoiul. Dă un gust special mâncărurilor, dar de cele mai multe ori nu este folosit un cățel întreg de usturoi. Multe gospodine îl pun în frigider, însă este o greșeală. Cum se păstrează usturoiul Toată lumea știe că usturoiul este un ingredient care rareori lipsește […] Post-ul Nu mai ține usturoiul în frigider. Cum îl depozitezi corect ca să reziste mai mult timp apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
15:30
Amintirile din vacanța de vară sunt fără doar și poate legate de bunici. Așa a fost întotdeauna: cum terminam școala, mergeam la țară, acolo unde bunicii ne așteptau cu brațele deschise. Mai țineți minte diminețile acelea în care vă trezeați învăluiți în aroma clătitelor calde sau a brânzoaicelor pufoase, miros care plutea prin toată casa? Dar […] Post-ul Gustoșenii de la bunica. Căpșună în ciocolată apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
De această dată la emisiunea “Interviu cu soroceni”, realizată de “Observatorul de Nord”, este invitată Stela Zabrian, președinta Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale din raionul Soroca nr. 29. Am discutat cu protagonista noastră despre bunei, părinți, relația cu fratele, poznele din copilărie, cum i-a rupt florile bunicii, profesorii de la școală, cum a ajuns să aibă prima profesie cea […] Post-ul Stela Zabrian despre activitatea în Consiliul Raional, motivul plecării și statutul de bunică la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Unul dintre avantajele de a sta într-un hotel este micul dejun cu care te poți răsfăța în fiecare dimineață, nu-i așa? Ce poate fi mai frumos decât să fii întâmpinat dimineața cu un bufet uriaș de preparate care mai de care mai savuroase. Cu toate acestea, ar fi bine să te gândești cu atenție la […] Post-ul Cele 8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Astăzi municipiul Soroca găzduiește cea de-a XII-a ediție a târgului meșterilor populari “La Nistru la mărgioară”, organizat de Consiliul Raional Soroca, Secția Cultură și Turism și Primăria municipiului Soroca în colaborare cu Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Post-ul Urmăriți în direct: Târgul Meșterilor Populari ”La Nistru, la mărgioară” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
În 2016, Adunarea Generală a ONU a proclamat 30 iunie Ziua Asteroidului. Data nu a fost aleasă întâmplător. Pe 30 iunie 1908, deasupra Siberiei a avut loc o explozie a unui corp ceresc, numit ulterior Meteoritul Tunguska. Acesta este cel mai mare astfel de eveniment documentat de omenire. Dacă explozia Meteoritului Tunguska ar fi avut […] Post-ul De Ziua Asteroidului află 16 fapte interesante despre aceste corpuri cerești apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și exprima opinia în cadrul unui referendum de o importanță istorică. Acest eveniment marchează un punct crucial în parcursul european al țării. „Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost inițiat de președinta Maia Sandu, la sfârșitul anului 2023. Scopul […] Post-ul /VIDEO/ Pe 20 octombrie moldovenii își vor decide soarta. Cum va fi organizat referendumul de aderare la UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Colțișor de rai în inima naturii apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Berbec Este util să-ți amintești de trecut. Acum puteți analiza acțiunile voastre, înțelegeți unde ați avut dreptate și unde v-ați înșelat. Merită să vorbiți cu vechii prieteni: ei vă vor propune ceva interesant. A doua jumătate a zilei este potrivită pentru Berbeci pentru a se apuca de noi activități. Cei care au îndoieli în propriile […] Post-ul Horoscopul zilei de duminică, 30 iunie 2024: Ziua le promite Racilor nu doar emoții pozitive, ci și victorii importante, află ce-ți rezervă astrele pentru ziua de azi apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Un cardiolog spune că cea mai mare greșeală pe care o fac mulți oameni este aceea că încep prea târziu să facă schimbări sănătoase în stilul de viață. Alimentația echilibrată joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă, a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare. Medicul Gregory Katz dezvăluie și care este cea […] Post-ul Un pas simplu pentru a ne proteja sănătatea inimii apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Pentru duminică, 30 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) precizează că vremea caniculară se va menține pe poziții. Cerul va fi prediminant senin, precipitații nu se prevăd. Ziua temperatura în termometre va oscila între +31..+33 de grade Celsius, noaptea vor fi +20..+26 grade Celsius,   Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru ultima zi din luna iunie apare prima dată în Observatorul de Nord.
29 iunie 2024
19:00
Alegerea numelui pentru un nou-născut este una dintre primele mari bucurii și responsabilități ale oricărui părinte. În 2024, tendințele în materie de nume pentru copii reflectă un echilibru perfect între tradiție și modernitate. Părinții caută nume care nu doar să sune frumos, dar și să poarte semnificații adânci și inspiratoare. Iată un top al celor […] Post-ul Descoperă cele mai frumoase nume pentru bebeluși în 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Starul de la Hollywood, cunoscut și pentru activismul de mediu, Arnold Schwarzenegger a denunţat joi faptul că guvernele lumii “nu îşi îndeplinesc responsabilităţile” în faţa crizei climatice, şi le-a acuzat că permit prea multă birocraţie, care împiedică salvarea planetei, la deschiderea celui de-al optulea summit de mediu “Austrian World Summit” de la Viena, scrie digi24.ro. […] Post-ul Arnold Schwarzenegger: “Salvaţi copiii noştri, planeta, viitorul nostru!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:20
Un anotimp iubit de mulți, dar detestat de alții, vara este perioada în care temperaturile ajung la cote maxime. Căldura poate deveni insuportabilă în apartamente, dar există câteva trucuri care îți vor asigura confortul în locuința ta pe durata sezonului cald. Modalități prin care poți gestiona căldura din apartament Căldura de afară poate fi copleșitoare, […] Post-ul Cum să suporți mai bine canicula din apartament pe timpul verii. Trebuie să le pui imediat în aplicare apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Pe 20 octombrie cetățenii Republicii Moldova vor merge la urnele de vot pentru a alege președintele țării, dar și pentru a participa la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Cu cât această zi este mai aproape, cu atât mai multe mituri și fakeuri apar în spațiul mediatic. Totuși, oamenii susțin că încearcă să se informeze […] Post-ul /VIDEO/ De unde se informează cetățenii despre organizarea referendumului. Expert: „Să voteze nu în baza unor impresii de moment” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
De cele mai multe ori, avem tendința de a păstra lichidul de spălat vase lângă chiuvetă și de a-l folosi doar pentru a spăla vasele. Dar puterea sa de curățare este incredibil de utilă pentru întreaga casă. Este, de asemenea, un degresant excelent. Așa că, află despre cinci utilizări inteligente ale detergentului de spălat vase, […] Post-ul Află despre cinci utilizări inteligente ale detergentului de spălat vase. Puterea sa de curățare e utilă pentru toată casa apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Cea mai importantă sursă de apă, loc de habitat pentru o diversitate mare de floră și faună, păstrător al istoriei, inspirație pentru artiști, simbol al conexiunii între popoare – toate acestea sunt Dunărea. Iată câteva fapte despre această mare râu: Dunărea Dunărea este unul dintre cele mai lungi râuri din Europa. Având o lungime de 2860 […] Post-ul De Ziua Internațională a Dunării: 14 lucruri uimitoare despre acest fluviu apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Berbec Azi, încrederea Berbecului în sine riscă să se transforme în aroganță și să-i afecteze activitățile. Cum altfel să explicăm faptul că Berbecul este capabil să refuze ajutorul celor din jur și să ignore sfaturile, crezând că știe cel mai bine? Stelele horoscopului avertizează că, chiar dacă Berbecul este sută la sută sigur de ceva […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 29 iunie 2024: încrederea Berbecului în sine riscă să se transforme azi în aroganță, află ce îți rezervă astrele pentru final de săptămână apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Pentru astăzi, 29 iunie, rămâne în vigoare alerta meteo de caniculă. Potrivit meteorologilor, codul galben va fi valabil până pe 4 iulie inclusiv. Temperaturile maxime ale zilei vor varia, în general, între 29 și 31 de grade Celsius. Temperaturile minime din timpul nopții vor oscila între 18 și 24 de grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 29 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
“După moartea lui Ştefan Vodă cel Tânăr strânsu-s-au boierii şi Ţara de l-au ales domn pe Pătru Măjariul, ce l-au poreclit Rareş după numele mamei sale” (G. Ureche). Urmaşul lui Ştefăniţă a fost un om care fără să aibă judecata limpede şi sigură a lui Ştefan cel Mare, isteţimea lui în alcătuirea planurilor mari, moşteneşte […] Post-ul Cetatea lui Petru-Vodă Rareș apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Pauza de dinaintea dejunului apare prima dată în Observatorul de Nord.
28 iunie 2024
18:20
BERBEC Pentru Berbeci, tema familiei va fi mai importantă ca niciodată în iulie: vor apărea probleme legate de menținerea stabilității, inclusiv financiare. Va trebui să vă demonstrați ca o persoană decisivă și capabilă să găsească soluții în situații dificile, dar veți reuși să faceți față tuturor provocărilor. La locul de muncă, este posibil să […] Post-ul Horoscopul lunii iulie 2024 pentru toate semnele zodiacale apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Mihaela Zaim a făcut până astăzi 3 școli: școala primară în satul de baștină Băxani, apoi gimnaziul din Șolcani, iar în acest an a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu”. A fost una dintre cele mai active voluntare ale Centrul de Resurse pentru Tineri și Femei DACIA. A știut să găsească un echilibru între studiile la colegiu […] Post-ul Mihaela Zaim: ”Atunci când absolvești o școală, rămâne în memorie contrastul dintre prima și ultima zi…” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Serviciile de sănătate prietenoase tinerilor au fost promovate în cadrul unei Tabere de vară, lansată la Drochia Youth Klinic „Ana” din orașul Drochia se afirmă la nivel regional, reprezentând o comunitate de suport pentru adolescenți, care încurajează adresarea acestora la servicii de sănătate prietenoase. Cea mai remarcabilă inițiativă lansată este Tabara de vară 2024, desfășurată […] Post-ul Serviciile de sănătate prietenoase tinerilor au fost promovate în cadrul unei Tabere de vară la Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Iluziile optice sunt adevărate provocări pentru mintea noastră. Aceste iluzii pot pune la încercare ceea ce știm despre realitatea înconjurătoare, arătându-ne că ochii noștri nu sunt întotdeauna de încredere. Dacă suntem prea grăbiți sau prea nepăsători, aceste capcane vizuale ne pot face să vedem imagini sau scene în mod complet eronat, aducând cu ele confuzia […] Post-ul Iluzia optică. Găsește broasca ascunsă printre frunze apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
  După reparația capitală care a costat nu mai puțin de 1.640.000 de lei, au fost date în exploatare 550 de metri de pe strada Doctor Svrischi din municipiul Soroca, una din arterele urbei aflate, până de curând, într-o stare deplorabilă.   După finalizarea acestor lucrări, autoritatea publică locală a început reparația străzii Feofania Bude, […] Post-ul 1.600.000 de lei a alocat primăria Soroca pentru reparația străzii Doctor Svirschi. Urmează reparația străzii Feofania Bude. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
  Administrația publică locală din municipiul Soroca a avut o întâlnire cu reprezentanții Organizației WeWorld Moldova. În cadrul discuției s-a vorbit despre deschiderea, la Soroca, a unui Centru Comunitar, carwe v-a găzdui persoane refugiate, membri ai comunității rrome sau orice doritor.   Astfel, Centrul Comunitar va oferi, zilnic, instruiri de limbă engleză și informatică, copiilor, […] Post-ul În luna septembrie, la Soroca va fi deschis un Centru Comunitar apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
La marginea raionului Florești, pe malul Nistrului, se găsește localitatea Năpadova, cunoscută în urmă cu mai multe secole ca satul Năpădăuţi din ținutul Sorocii. Stâncile de pe malul râului și grotele sale, după cum ne zic legendele locale, au fost mereu un loc de protecție pentru oameni, atunci când de peste Nistru năpădeau invadatorii. În […] Post-ul Năpadova – sat cu potențial turistic bogat ce merită a fi valorificat / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
 Locuitorii satelor Volovița din raionul Soroca și Horodiște din Edineț vor avea acces la apă potabilă de calitate. În cele două localități au fost construiți mai mulți kilometri de apeduct, iar cetățenii nu se vor mai confrunta cu problema lipsei acute de apă, care se făcea resimțită în special pe parcursul verii. Proiectele au fost […] Post-ul 1.300 de locuitorii ai satului Volovița au acces la apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Interviu de Ziua Ziaristului Român   De mai mulți ani, ziarul Observatorul de Nord are doi corespondenți voluntari în municipiul Buzău, localitate și județ înfrățite cu raionul Soroca. Este vorba despre părintele profesor Mihail Milea și distinsul avocat Mihai Sălcuțan. Vu prilejul Zilei Ziaristului Român, care a fost marcată pe data de 28 iunie, am […] Post-ul Mihai SĂLCUȚAN: „Chiar dacă nu este o putere în stat în adevăratul înțeles al cuvântului, presa se impune și poate să acționeze cu impact major în societate” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
 În această săptămână, în Marele Ducat de Luxemburg, a avut loc un nou eveniment istoric pentru RM și cursul ei de integrare în UE: prima ședința a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova — Uniunea Europeană, la care au fost lansate oficial negocierile de aderare a celor două țări, RM și Ucraina, la UE. Astfel, ziua de […] Post-ul Maia Sandu ca paratrăsnet pentru unii și speranță pentru alții… apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Subiectul sistării examenelor practice din Soroca pentru permisul auto la categoria B, este unul actual în aceste zile. Un articol la temă l-am publicat anterior pe site-ul nostru – Mâine la Soroca vor avea loc ultimele examene practice pentru permisul auto: care sunt argumentele autorităților? Pentru a afla argumentele Agenției Servicii Publice din prima sursă, […] Post-ul Iurie Cristea despre sistarea examenelor practice la Soroca: “Să fim raționali la nivel de eficiență, dar nu la nivel de comoditate personală” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Jos, pe malul Nistrului… apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:20
Valul de căldură se va extinde, astfel că vremea va deveni și mai călduroasă. Cerul predominant senin, vântul va sufla slab, iar precipitații nu se prevăd.  Temperaturile maxime ale zilei vor varia, în general, între 29 și 31 de grade Celsius. Temperaturile minime din timpul nopții vor oscila între 16 și 24 de grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 28 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:10
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 28 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 3 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 19 bani Dolarul american se se ieftinește cu 1 ban și costă 17 lei și 92 bani Leul românesc se scumpește cu […] Post-ul Cursul valutar pentru ziua de vineri, 28 iunie 2024: euro se scumpește, dolarul american se ieftinește apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:00
Berbec Situația poate obliga un nativ Berbec să își apere interesele – și este pe deplin capabil să facă față acestei sarcini. Ziua îi oferă abilitatea de a convinge pe ceilalți de dreptatea sa, astfel încât cei din jur vor fi mai atenți decât de obicei la argumentele sale. Stelele horoscopului sfătuiesc Berbecul să profite […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 28 iunie 2024: Ziua le oferă Gemenilor o intuiție puternică și abilitatea de a anticipa ce urmează să se întâmple, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
27 iunie 2024
18:30
Anastasia Stăvilă, absolventă a Liceului Teoretic “Constantin Stere”, a reușit să atingă nu doar performanțe academice remarcabile în anii de școală și la examenele de bacalaureat, ci și să se implice activ în numeroase proiecte și activități de voluntariat în beneficiul instituției în care a învățat. A participat la diferite concursuri, conferințe și olimpiade școlare, […] Post-ul Anastasia Stăvilă, absolventa pentru care anii de liceu sunt memorabili / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.