Expo-Târgul “La Nistru, la Mărgioară” surprins în 40 de imagini

Observatorul de Nord, 30 iunie 2024 17:30

Sub semnul bunei dispoziții și a tradițiilor, în Soroca s-a desfășurat azi expo-târgul “La Nistru, la Mărgioară”. Ajuns la cea de-a 12-a ediție, acest eveniment unic a adunat peste 50 de antreprenori din diverse regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv Chișinău, Bălți, Găgăuzia, Căușeni, Domulgeni. Cei care prețuiesc lucrul manual au putut să admire și să […] Post-ul Expo-Târgul “La Nistru, la Mărgioară” surprins în 40 de imagini apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 5 minute
15:00
În perioada 25-28 iunie, zece tineri ambițioși de la Fondul pentru Tineri Soroca au participat la școala de vară “Youth in Action” desfășurată la pensiunea Odiseu din Vadul lui Vodă. Pe parcursul celor patru zile, tinerii au fost implicați în diverse ateliere și activități educative. Printre temele abordate s-a numărat identificarea și combaterea știrilor false, […] Post-ul 10 elevi soroceni au participat la școala de vară ”Youth in Action” / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum o oră
14:30
Pe 20 octombrie în Republica Moldova se va desfășura și referendumul cu privirea aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Locuitorii municipiului Bălți au păreri împărțite despre plebiscit. „Care vreau, care nu vreau, mai muți am înțeles că vreau. În altă parte drum noi nu avem, numai este ce a fost, știți înainte eram cu rușii, […] Post-ul /VIDEO/ Locuitorii municipiului Bălți între a participa și nu la referendumul din toamnă: „Alt drum nu avem” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Guvernul Coreei a oferit trei milioane de dolari Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a îmbunătăți accesul la servicii de protecție, educație și sănătate pentru copiii și familiile aflate în situații de dificultate în Moldova, inclusiv refugiații ucraineni, potrivit tvr.md. „UNICEF mulțumește poporului coreean pentru contribuția semnificativă în crearea unui viitor mai bun pentru copiii moldoveni […] Post-ul Guvernul Coreei a donat trei milioane de dolari pentru sprijinirea programelor UNICEF dedicate copiiilor din Republica Moldova și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
13:40
Astăzi este Ziua internațională fără pungi de plastic. Pe lângă faptul că sunt o sursă îngrozitoare de poluare, pungile de plastic au devenit o prezență urâtă în viața noastră. Aruncate la nimereală, ele au ajuns să creeze peisaje dezolante, afectând frumusețea naturii. Составьте собственный опрос для сбора отзывов пользователей Post-ul Sondaj: Ce alternativă ați găsit pungilor din plastic ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
11:50
Mai multe canale de Telegram și site-uri rusești au scris că autoritățile R. Moldova intenționează să introducă regim de vize cu Federația Rusă înaintea alegerilor, citând agenția rusească Sputnik. Majoritatea acestor surse obișnuiesc să dezinformeze sau să promoveze narațiunile propagandei Kremlinului. ATENȚIE, este un FALS! Ministrul Afacerilor Externe a dezmințit zvonul: „La această etapă nu există un asemenea subiect. Avem […] Post-ul FALS: R. Moldova intenționează să introducă regim de vize cu Rusia apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
10:20
Aderarea țării noastre la Uniunea Europeană pentru majoritatea dintre noi înseamnă dezvoltare economică, socială și culturală. Pentru a înțelege ce avem de făcut în perioada de preaderare vom analiza experiența altor țări și vom discuta despre rolul referendumului planificat pentru 20 octombrie. Post-ul Esențial // Rolul referendumului în drumul către integrarea europeană apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
  Primăria municipiului Soroca, în colaborare cu Compania StarNet a conectat trei parucri populare printre soroceni și oaspeții urbei la Wi-Fi gratuit. Astfel, serviciul de Internet va putea fi utilizat de pe orice tabletă, laptop sau smartphone.   Este vorba despre parcurile Grigore Vieru, Mihai Eminescu, precum și  scuarul central al din preajma Cetății. (Foto: […] Post-ul Trei parcuri din municipiul Soroca au fost conectate la Wi-Fi gratuit apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Am trăit emoții de nedescris la întâlnirea cu președinta țării, Maia Sandu, care a întreprins recent un șir de vizite de lucru în raionul Drochia. Suntem recunoscători domnului președinte al raionului Drochia, Vasile Cemortan, pentru invitație și pentru posibilitatea de a trece testul de maturitate ca reprezentanți ai mass-media. Pentru noi, ca tineri corespondenți voluntari […] Post-ul Emoții trăite la întâlnirea cu președinta Maia Sandu / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
  Poliția Republicii Moldova informează că, astăzi și mâine, s-ar putea să vedeți pe trasee sau în localitățile din centrul și nordul Republicii Moldova mascații din BPDS mascații de la Fulger”Fulger” a IGP, care au planificate exerciții tactice, inclusiv cu implicarea blindatelor.  Exercițiile fac parte din planul de acțiuni al instituției și sunt destinate strict […] Post-ul Dacă vedeți pe trasee și în localități mascații de la „Fulger” nu vă speriați – este vorba despre exerciții tactice planificate apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
09:00
Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru perioada 2-9 iulie Cod galben de scurgere scăzută. Şi meteorologii au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil  până astăzi seara, la ora 21.00, transmite moldpres.md În această perioadă, pe arii extinse, începând din nordul țării și treptat cu extindere în raioanele centrale și […] Post-ul În râul Nistru se menține Codul Galben de scurgere scăzută, iar meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Într-un comunicat emis de Inspectoratul General de Poliție, se anunță că, astăzi și mâine, locuitorii și cei aflați pe traseele din centrul și nordul țării ar putea observa prezența mascaților din Brigada de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) “Fulger”. Aceștia vor desfășura exerciții tactice planificate, care includ și implicarea vehiculelor blindate. Exercițiile fac parte din […] Post-ul Brigada de Poliție cu Destinație Specială “Fulger” desfășoară exerciții tactice în nordul și centrul țării apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Echipa de căutare „COD” anunță despre dispariția unui adolescent în vârstă de 16 ani, originar din Drochia.Potrivit COD, minorul a fost văzut pentru ultima dată la 1 iulie, transmite stiri.md Numele său este Spinei Daniel, are vârsta de 16 ani și este din orașul Drochia.   Semnalmente: Înălțimea – 1,65 cm; slab; păr întunecat; ochi căprui. […] Post-ul Un adolescent din Drochia, dispărut: A fost văzut ultima dată la 1 iulie apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
 bPreședintele Maia Sandu a vizitat ieri unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a orașului Drochia și a avut o întrevedere cu mai mulți primari și reprezentanți ai autorităților locale din raion, comunică moldpres.md cu referire la Serviciul de presă al Președinției. Șefa statului a apreciat că orașul va avea un parc amenajat, mai multe […] Post-ul Președinta Maia Sandu a discutat cu oamenii din satul Chetrosu și cu autoritățile locale din raionul Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se ieftinește cu 9 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 20 bani. Dolarul american se ieftinește cu 3 bani și costă 17 lei și 92 bani. Leul românesc scade cu […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 3 iulie 2024: Leul se apreciază față de euro și dolarul american apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Berbec Pentru ca ziua să decurgă cu succes, Berbecii trebuie să fie mai blânzi, mai delicați și să cedeze în discuții. Pot apărea tensiuni în comunicarea cu cei apropiați, așa că vorbiți mai puțin și nu încercați să vă demonstrați dreptatea cu orice preț. Capacitatea de muncă este la un nivel ridicat, iar toate problemele […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 3 iulie 2024: Scorpionii sunt sfătuiți să nu critice pe cei din jur și să manifeste abilități diplomatice, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Micul dejun este considerat, pe bună dreptate, cea mai importantă masă a zilei. În ciuda agendei aglomerate și a tendinței de a evita mâncarea dimineața, numeroase studii demonstrează beneficiile semnificative ale consumului unui mic dejun echilibrat. Totuși, medicul Vlad Ciurea ne atrage atenția că nu trebuie să mâncăm imediat după ce ne-am trezit. Care e […] Post-ul La cât timp după ce te-ai trezit e bine să mănânci. Greșeala pe care mulți o fac apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Astăzi la Soroca vremea se va răcori simţitor comparativ cu zilele anterioare, astfel că temperatura maximă va fi de 22…24 de grade Celsius, iar cea minimă de 17…19 grade Celsius. Pe parcursul zilei se cor semnala înnorări accentuate,  însoţite de averse și descărcări electrice, cu intensificări de scurtă durată ale vântului. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 3 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
21:40
Astăzi este Ziua Mondială a OZN-urilor, o ocazie specială pentru a afla opiniile oamenilor referitoare la farfuriile zburătoare și întâlnirile cu extratereștrii. Chiar dacă există o sumedenie de teorii în jurul acestui fenomen, de la ideea că farfuriile zburătoare sunt navele unei civilizații superioare venite pe Pământ pentru a ne studia, până la ipoteza că […] Post-ul Vox: Ce cred sorocenii despre OZN-uri? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:10
O zi plină și frumoasă a vestit marea sărbătoare ce s-a desfășurat în prima zi a lunii lui Cuptor la Centrul de Creație a Copiilor din orașul Drochia, adunând multă lume selectă, cu invitați și oaspeți de onoare. Eroii principali au fost discipolii Centrului de Creație, care s-au bucurat în această zi de multe surprize […] Post-ul Centrul de Creație a Copiilor din Drochia a marcat o dublă sărbătoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
Saunele sunt recunoscute pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate, deși unele dintre acestea sunt încă subiect de dezbatere. În mod deosebit, saunele sunt populare în țări precum Finlanda și au câștigat popularitate și în alte părți ale lumii. Recent, două studii au sugerat că utilizarea frecventă a saunei poate reduce riscul de demență, inclusiv boala […] Post-ul Saunele, benefice pentru sănătate? Cum să folosești sauna în siguranță apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
Ilarion Ciobanu, proaspăt absolvent al Liceului Teoretic “Constantin Stere,” în dialog cu reportera Observatorului de Nord, vorbește despre cele mai de succes experiențe din anii de școală, despre ajutorul primit din partea profesorilor și oferă sfaturi prețioase pentru colegii mai mici. – Ilarion, pentru că recent s-au finalizat examenele de bacalaureat, aș dori să te […] Post-ul Ilarion Ciobanu: ” Le-aș recomanda colegilor mai tineri să înceapă pregătirea din timp, să își organizeze eficient munca și să nu ezite să ceară ajutorul profesorilor..” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Zi de iulie, de dimineață zăpușeală mare. Toată suflarea cât de mică, încearcă să fugă de razele fierbinți ale soarelui, căutând un căpețel de umbră și răcoare.  Pe câmpurile din preajma satului Sofia, trei combine de culoare verde pal, sub cerul dogorâtor al verii, urcă și coboară dealurile cu o ușurință de invidiat. Jur împrejur, […] Post-ul Ion Babără: ”În lipsa brațelor de muncă, altă soluție nu avem decât investiția în tehnică agricolă” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Grecia este una dintre cele mai frecventate țări în perioada verii. Peisajele de vis, apa curată și prețurile decente sunt doar câteva dintre motivele pentru care mulți turiști aleg această țară. Dacă nu cunoașteți limba greacă, aflați în rândurile următoare câteva expresii care vă vor ajuta să comunicați mai bine în vacanța dumneavoastră. Dacă aveți […] Post-ul Top 6 expresii din limba greacă pe care trebuie să le știi în vacanță. Cuvinte utile pentru un concediu de vis în Grecia apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Vara este sezonul în care toată lumea dorește să arate cât mai bine și să se simtă confortabil. Cu toate acestea, unele greșeli vestimentare pot adăuga ani în plus aspectului tău. Iată opt greșeli vestimentare pe care ar trebui să le eviți pentru a păstra un look fresh și tineresc în această vară. Greșelile care […] Post-ul 8 greșeli care te îmbătrânesc cu 10 ani. Ce să nu faci niciodată vara, trucuri pentru un look fresh apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Bulgaria se află la doar o aruncătură de băț de țara noastră, iar mulți preferă să-și petreacă vacanțele de vară peste hotare datorită prețurilor mai mici. Dacă aveți plănuită o vacanță în Bulgaria, este bine să cunoașteți câteva expresii în limba lor. Expresii în limba bulgară pe care trebuie să le știi Zdrasti / Zdravei/ […] Post-ul Top 5 expresii din limba bulgară pe care trebuie să le știi în vacanță. Așa te vei descurca de minune în concediu apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Una din destinațiile turistice din ultimii ani este Spania. Dar, ce te faci dacă nu știi să vorbești absolut deloc limba, și nu prea te descurci cu localnicii? Simplu, înveți cel puțin expresiile uzuale, așa că avem un top 6 expresii din limba spaniolă pe care trebuie să le știi dacă pleci în vacanță, și […] Post-ul Top 6 expresii din limba spaniolă pe care trebuie să le știi dacă pleci în vacanță. Cum să te descurci în concediu apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
14:50
Astăzi, 2 iulie, la Soroca s-a desfășurat o ceremonie solemnă dedicată comemorării lui Ștefan cel Mare și Sfânt, voievodul care a condus Moldova între anii 1457 și 1504. Evenimentul a început cu depunerea de flori la monumentul marelui domnitor, situat în centrul orașului, un gest de respect adus de conducerea raionului și a municipiului. Apoi, […] Post-ul Ștefan cel Mare și Sfânt comemorat la Soroca: Un omagiu adus voievodului Moldovei / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
  Autoritățile sorocene au decis consolidarea peretelui de sprijin a serpentinei care duce spre Dealul Sorocii, de pe strada Oleinicov. Este vorba despre betonarea a circa 800 de metri de perete, în unele locuri și cu o adâncime de 5-6 metri.   Astfel, se înfăptuiesc lucrări de construcție a unui gard de protecție din piatră […] Post-ul Serpentina care duce în dealul Sorocii este consolidată apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
În satul Vasilcău, se află o familie de agricultori care de peste 30 de ani, își dedică viața și munca cultivării legumelor și fructelor. Larisa și Mihail Lupu au transformat pasiunea lor pentru agricultură într-o adevărată afacere de succes, extinzându-se pe piața autohtonă din Soroca și Chișinău, unde sunt așteptați cu nerăbdare de clienții lor […] Post-ul Familia Lupu din Vasilcău cultivă legume proaspete de 30 de ani / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Tinerii luptători de karate Kyokushin, din Florești, au impresionat la un turneu internațional, organizat în România. Fiecare dintre cei nouă sportivi participanți a obținut câte o medalie, dintre care trei sunt de aur. Aur au obținut Patricia Lungu, Matvei Gustoi și Mihai Carauș. Alți trei sportivi basarabeni au ocupat treapta secundă a podiumului de premiere, […] Post-ul Trei luptători de karate din R. Moldova au fost medaliați cu aur la un turneu organizat în România apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Poliția reamintește că se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone. Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește +30°C, între orele 10:00 și 20:00. Aceste interdicții au scopul prevenirii deteriorării drumurilor publice și nu […] Post-ul Circulația camioanelor de peste 20 de tone, interzisă pe drumurile naționale pe timp de caniculă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
În urmă cu 520 de ani, pe 2 iulie 1504, la venerabila vârstă de 71 de ani, se stingea din viață unul dintre cei mai mari domnitori ai Moldovei, Ștefan cel Mare. Domnise 47 de ani asupra principatului moldovenesc și se dovedise un lider militar destoinic, un conducător capabil și un om plin de evlavie. […] Post-ul Din ce i s-a tras moartea Voievodului: De ce boli suferea Ștefan cel Mare ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Chiar dacă tinerii absolvenți cu studii pedagogice vor beneficia de o îndemnizație unică de până la 200.000 de lei, aceștia nu se grăbesc să suplinească locurile vacante din instituțiile de educație din raioanele Soroca, Drochia și Florești. Cel puțin aceasta arată rezultatele unui concurs organizat de Ministerul Educației și Cercetării, la care au participat 489 […] Post-ul Raioanele Soroca, Drochia și Florești nu se numără printre cele solicitate de tinerii care au absolvit instituții pedagogice apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Vârsta de pensionare a femeilor din Republica Moldova se majorează, de la 1 iulie, cu jumătate de an. E prevederea unui proiect de lege aprobat încă în 2021, Astfel, vârsta de pensionare a femeilor ar urma să se egaleze, până în 2028, cu cea a bărbaţilor şi să ajungă la 63 de ani. Potrivit autorităţilor, […] Post-ul De la 1 iulie s-a majorat vârsta de pensionare a femeilor din Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce context a […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Accident matinal în Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
 Primele lucruri pe care le va face Renato Usatîi în calitate de președinte al țării este să dizolve Parlamentul, să organizeze alegeri legislative anticipate și să reintegreze Republica Moldova. Despre aceasta președintele Partidului Nostru a vorbit în cadrul unui interviu pentru emisiunea “Radar Politic” cu Ion Harghel. Țara are nevoie de alegeri parlamentare anticipate pentru […] Post-ul Renato Usatîi anunță primele lucruri pe care le va face în calitate de președinte al țării – dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate și reîntregirea Republicii Moldova. PUBLICITATE POLITICĂ. apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Cu ocazia Zilei Universale a Iei am provocat cititorii Observatorului de Nord să participe la MARATONUL FOTO ”Port Ie cu mândrie”. Zeci de cititori au răspuns acestui îndemn, împărtășindu-și cu mândrie fotografiile pe pagina de Facebook a Observatorului de Nord. Îmbrăcați în ii tradiționale, participanții ne-au oferit ocazia de a ne aminti de rădăcinile noastre […] Post-ul VIDEO: ”Port ie cu mândrie” în fotografiile cititorilor Observatorului de Nord apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Sfaturi utile de la DSE Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în zilele următoare, în Republica Moldova se vor înregistra temperaturi  caniculare, cu temperaturi maximă a aerului de +33oC, care ne pot afecta grav starea de sănătate. Canicula sau valul de căldură se poate defini: ca o perioadă prelungită de vreme excesiv de caldă, cu […] Post-ul Cum să evităm consecințele caniculei și să păstrăm sănătatea apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 01.07.2024-07.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Vădeni, Baxani, Inundeni și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 01.07.2024-07.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Drochia, Zgurița, Sofia și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 01.07.2024-07.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Izvoare, Putinești, Cașunca și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
1 iulie 2024
21:20
Astăzi, Serviciul Fiscal de Stat a organizat Gala Contribuabilului Onest 2024, unde au fost premiați 100, cei mai buni antreprenori care își îndeplinesc obligațiile fiscale. Printre cei premiați se numără și trei agenți economici din raioanele Drochia și Florești. Vorbim despre SRL “Valea Sofiei”, administrator Ion Babără, Întreprinderea Municipală Centrul Stomatologic Raional Florești, director Aliona […] Post-ul Trei agenți economici din raioanele Drochia și Florești, premiați cu Certificate de Credibilitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
 Direcția Situații Excepționale a mun. Soroca atenţionează că perioada caniculară impune multe riscuri. Anume în această perioadă se majorează numărul cazurilor de înec. Numai de la începutul anului acesta pe teritoriul Țării s-au înecat 29  persoane, dintre care 6 copii. Majoritatea cazurilor de înec sunt ,,Scăldatul în stare de ebrietate şi Nesupravegherea minorilor atât în […] Post-ul Avertizare de la Direcția Situații Excepționale: Pericolele scăldatului în perioada caniculară / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Conform prognozelor preliminare, furtunile geomagnetice puternice din iulie sunt așteptate pe data de 7,8,10. Cum afectează furtunile magnetice sănătatea ? Persoanele meteosensibile pot experimenta deteriorarea somnului sau a stării de spirit în ziua furtunilor geomagnetice, dureri de cap, amețeli și altele asemenea. La unii, se pot agrava și bolile cronice. Totuși, majoritatea oamenilor nu resimt […] Post-ul Calendarul furtunilor geomagnetice pentru luna iulie apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Mâine, 2 iulie, la ora 10:00, Cetatea Soroca va găzdui un spectacol comemorativ deosebit, dedicat memoriei lui Ștefan cel Mare și Sfânt, una dintre cele mai marcante figuri din istoria Moldovei. Cu genericul „Ștefan cel Mare și Sfânt de veghe în Cetatea Soroca”, evenimentul promite să fie o reconstituire emoționantă și captivantă a epocii voievodului, […] Post-ul Spectacol Comemorativ: „Ștefan cel Mare și Sfânt de Veghe în Cetatea Soroca” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
Astăzi, vă așteaptă o incursiune într-un subiect de interes național – referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană. Vom aduce în atenție detalii importante despre organizarea acestui plebiscit și ce va urma după 20 octombrie, ziua în care va trebui să ne prezentăm la urne pentru a ne decide viitorul. Așadar, de ce acest referendum este […] Post-ul Informații și înțelegerea referendumului pentru aderarea la UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Soroca, orașul situat pe malul bătrânului Nistrului, nu este doar un loc încărcat de istorie, ci și un cadru perfect pentru ședințe foto memorabile. Am discutat cu câțiva fotografi locali pentru a descoperi cele mai bune locații din oraș și raion pentru a captura imagini spectaculoase. Iată ce am aflat de la experții în fotografie […] Post-ul Sugestii de la fotografii soroceni: 20 locații de poveste pentru ședințe foto / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
În baza informațiilor operative, polițiștii din Drochia au descins cu percheziții la domiciliile a patru bărbați, cu vârste de 42, 67 și 74 de ani, din localitățile Șuri și Șurii-Noi, suspectați de deținerea ilegală a armelor și munițiilor. În timpul verificărilor, au fost depistate și confiscate o armă de vânătoare model “IJ-18”, un pistol model […] Post-ul Percheziții în raionul Drochia: Patru bărbați suspectați de deținerea ilegală a armelor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Drochienii sunt invitați să participe la spectacolul „Sfântul Ștefan cel Mare – atletul lui Hristos”, care va avea loc marți, 2 iulie 2024, la ora 18:00, în Parcul Central din orașul Drochia. Aceasta este cea de-a V-a ediție a spectacolului și promite să fie un eveniment memorabil, cu o serie de invitați de onoare. Printre […] Post-ul Spectacol Aniversar: „Sfântul Ștefan cel Mare – atletul lui Hristos” la a V-a Ediție apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
În Biserica Ortodoxă de rit vechi, anul acesta, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe astăzi, 1 iulie, și se încheie la prăznuirea celor doi sfinți, vineri, 12 iulie. Spre deosebire de alte posturi cu durată fixă, postul dedicat Sfinților Apostoli Petru și Pavel are o durată variabilă, în funcție de data Sfintelor Paști. Postul […] Post-ul De azi creștinii ortodocși de stil vechi intră în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.