Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, halterofilul Marin Robu se va antrena alături de cel mai titrat sportiv din lume la această probă

TVR Moldova, 27 iunie 2024 22:50

Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, halterofilul Marin Robu se va antrena alături de cel mai titrat sportiv din lume la această probă. Elevul lui Sergiu Crețu va pleca într-un cantonament în Georgia, unde se va pregăti în aceeași sală cu Lasha Talakhadze, de două ori campion olimpic și de șapte ori campion mondial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 2 ore
21:10
Federația Rusă va ăncerca să se implice în alegerile prezidențiale din SUA, pentru a favoriza unul dintre candidați și a-l defavoriza pe celălalt, a declarat ex-ministrul de Externe al României, Cristian Diaconescu, într-o intervenție la emisiunea Impact Global de la postul TVR MOLDOVA.
20:50
„În perioada de preaderare, Republica Moldova va beneficia de fonduri de informare a funcționarilor, pentru informarea instituțiilor publice.”, a declarat Francesca Cristea, director Departament Politici Publice de la Europuls, în cadrul emisiunii IMpact Global de la TVR MOLDOVA. Aceasta a explicat și motivul pentru care aceste fonduri sunt importante aceste fonduri.
20:40
Cu mândrie şi dragoste pentru datini, zeci de oameni au îmbrăcat astăzi straie tradiţionale şi au mers pe străzile Chişinăului, de Ziua Naţională a Portului Popular. La eveniment au participat artişti, ansambluri folclorice, dar şi locuitori ai oraşului care poartă cu plăcere cămaşa cu altiţă. Pe ritmuri de muzică populară, ei au îmbrăcat creaţiile unor meşteri iscusiţi din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Acum 4 ore
20:10
Vocea tinerilor din Republica Moldova cotează! De acest lucru s-au convins, în acest weekend, cei peste 300 de participanţi la Moldova Youth Forum. Evenimentul a adunat tineri cu iniţiativă şi dorinţă de a face lucruri importante acasă, iar autorităţile prezente i-au încurajat spunându-le că ei sunt următorii lideri ai țării.
19:40
Excelenţa academică a fost premiată la Universitatea de Stat a Moldovei. Cei mai sârguincioşi studenţi ai instituţiei de învăţământ superior au primit diplome şi premii. Şi anul acesta, Gala Performanţelor a fost însoţită de o paradă a portului popular, astfel că studenţii au devenit ambasadori ai tradiţiilor româneşti.
19:10
Vremea caniculară a aglomerat plajele, în special, cele publice de pe malurile iazurilor sau de pe râul Nistru. Salvatorii sunt cu ochii în patru, mai ales că de la începutul sezonului estival, 28 de oameni s-au înecat în bazinele acvatice. Pe lângă ajutorul oferit celor în situaţii de risc, ei încearcă să-i informeze pe oamenii veniţi la odihnă cum trebuie să se ferească de accidente dar şi cum să-i salveze pe alţii.
18:40
Astăzi se împlineşte un an de la atacul armat de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, soldat cu moartea unui poliţist de frontieră şi a unui angajat al aerogării. Tragedia a scos la iveală mai multe nereguli în securitatea principalei porţi aeriene a ţării. Au urmat demisii şi sancţiuni. S-a deschis un dosar penal, însă urmărirea nu s-a finalizat şi nu se ştie când va ajunge pe masa judecătorilor. Autorităţile spun că au implementat unele măsuri de siguranţă la aeroport, dar recunosc că mai sunt multe de făcut.
Acum 6 ore
18:10
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Turcia că în cursul zilei de 29 iunie 2024, au fost înregistrate 44 de focare de incendii pe teritoriul acestei țări, 30 dintre acestea în zonele rurale și 14 în zone forestiere. După cum este cunoscut, în perioada estivală, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale țării, existând și pe viitor un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetație.
17:40
Datoria externă brută a Republicii Moldova a fost de peste 10 miliarde de lei la sfârșitul primului trimestru al anului curent, în scădere cu 1,4 la sută.
17:30
Gala Premiilor VALORI CONTEMPORANE, ediție specială sub egida Premiilor Radar de Media și sub patronajul Ministerului Culturii al României, ceremonie care este dedicată personalităților și proiectelor marcante de la începutul secolului XXI, va avea loc pe 11 iulie 2024 la Sala Luceafărul din centrul Capitalei. Pentru prima dată în istoria țării, se vor celebra meritocrația, valorile autentice, creativitatea, abnegația, spiritul elitist românesc, măiestria și talentul unora dintre cele mai importante personalități, care au scris istorie în domeniu lor de activitate și care, incontestabil, au devenit deja parte a memoriei naționale.
17:10
Gala Premiilor VALORI CONTEMPORANE, ediție specială sub egida Premiilor Radar de Media și sub patronajul Ministerului Culturii al României, ceremonie care este dedicată personalităților și proiectelor marcante de la începutul secolului XXI, va avea loc pe 11 iulie 2024 la Sala Luceafărul din centrul Capitalei. Pentru prima dată în istoria țării, se vor celebra meritocrația, valorile autentice, creativitatea, abnegația, spiritul elitist românesc, măiestria și talentul unora dintre cele mai importante personalități, care au scris istorie în domeniu lor de activitate și care, incontestabil, au devenit deja parte a memoriei naționale.
16:40
Ne bucurăm ori de câte ori tinerii noștri talentați și ambițioși reușesc să se afirme și peste hotare, dar nu uită de unde au pornit. Dionis Iarovoi este un renumit designer de torturi, care este foarte apreciat datorită creațiilor sale spectaculoase din pastă de zahăr. Colega noastră Betty Turculeț a stat cu el de vorbă. Să-i aflăm povestea!...
16:20
Codul de procedură civilă ar putea fi ajustat pentru o mai înaltă claritate, similar prevederilor din Codul de procedură penală și a recomandărilor Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei cu privire la reexaminarea sau redeschiderea unor cauze la nivel național în urma hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.
Acum 8 ore
15:50
Eliminarea Italiei, campioana europeană în exerciţiu, în optimile de finală ale Euro-2024, sâmbătă, în faţa Elveţiei, nu a fost o surpriză pentru presa italiană, care a descris-o drept "o ruşine", "un eşec naţional" şi "un naufragiu".
15:40
La saloanele de frumuseţe se răsfaţă nu doar oamenii… dar şi câinii. Pentru că vară şi trebuie să se relaxeze şi ei. Ce proceduri există pentru animalele de companie, dar şi ce presupune un asemenea răsfăţ, vedem într-un reportaj realizat de Andreea Iriciuc.
15:20
„Ziua Portului Popular la Universitatea de Stat din Moldova a ajuns la a 4-a ediție, devenind un eveniment de tradiție”, a transmis secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, într-o postare pe Facebook
15:00
Natalia Melnic, președinta Asociației „Amigos de Moldavia” ne-a spus ce vor să afle turiștii străini despre Republica Moldova, sau cu ce impresii rămân după ce o vizitează.
14:40
Ileana Stana Ionescu a încetat din viața, duminică, la vârsta de 87 de ani. Îndrăgita actriță de teatru și cinematografie se afla internată în spital.
14:30
Sâmbăta aceasta, la „Dialoguri Colorate”, telespectatorii au avut ocazia să-l cunoască mai bine pe scriitorul Dumitru-Dan Maxim. În caz că ați ratat emisiunea, vă invităm să urmăriți acum câteva secvențe ... memorabile.
Acum 12 ore
14:00
Salariul minimbrut garantat în plată din România se majorează de la 1 iulie 2024 la 3.700 lei brut (aproximativ 14 800 lei moldovenești), creșterea fiind de 12,12% față de nivelul actual de 3.300 de lei (aproximativ 13.200 lei moldovenești) Precizăm faptul că 300 de lei (aproximativ 1.200 lei moldovenești) nu sunt taxați la acea sumă. Prin umare, un angajat plătit astfel va primi o sumă netă de 2.363 lei în mână (aproximativ 9.500 lei moldovenești).
13:50
TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune....
13:30
Ziua Națională a Portului Popular este sărbătorită duminică, 30 iunie, în Republica Moldova. Cu acest prilej, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a fost inugurată Expoziția „Perpetuarea portului tradițional în creațiile meșterilor populari”. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu această ocazie în care subliniază că straiele naționale „transmit bunătatea și înțelepciunea înaintașilor noștri”, informează MOLDPRES.
13:00
Urmează să aflăm cum se prepară o rețetă din bucătăria caucaziană. Este un fel de mâncare din carne tocată și condimente aromate, potrivită pentru zilele de vară, pentru că se servește alături de o salată de ceapă şi pătrunjel.
12:40
Jurnalista Violeta Stratan Ilbasmıș stabilită în Turcia și-a propus să scrie poveștile unor femei din Republica Moldova, stabilite acolo, iar astăzi la TeleMatinal ne-a vorbit despre statutul femeii în Turcia, în comparație cu Republica Moldova.
12:10
360 de tineri, absolvenți ai științelor educației, urmează să se angajeze din 1 septembrie în instituțiile de învățământ din țară. Dosarele lor au fost declarate eligibile dintr-un număr de peste 480 depuse în cadrul unei campanii lansate de Ministerul Educației și Cercetării. Totuși, ținta autorităților este un număr de 500 de tineri specialiști, motiv pentru care în iulie va fi organizată etapa a doua de selectare, transmite IPN.
11:50
Angelina Soares De Souza, o femeie de 46 de ani originară din Brazilia, dar rezidentă de mulți ani în localitatea italiană Colli del Tronto, provincia Ascoli Piceno din Marche, a fost găsită moartă la data 4 aprilie, în cartierul Ostia din capitala Italiei.
11:20
Participarea activă a României în cadrul Iniţiativei Celor Trei Mări (I3M) a fost evidenţiată de secretarul de stat în MAE, Luca Niculescu, la Forumul Dubrovnik 2024, cu tema "Dire Straits and Safe Passages", a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.
11:00
Peste 130.000 de fani turci au asistat la meciurile Euro 2024 din Germania, conform presei germane, pe baza datelor de la UEFA. România a fost susținută la meciurile din faza grupelor de 92.000 de fani și se află pe locul cinci în clasament, fiind devansată de Albania.
10:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la Forumul Tinerilor din Moldova, care se desfășoară în municipiul Bălți. Șeful statului a îndemnat tinerii să pășească îndrăzneț spre viitor și să învețe din greșelile altora. Totodată, Sandu a menționat că guvernarea are un plan - de a construi „o Moldovă cu adevărat bună pentru toți tinerii”, însă este necesar ajutorul tinerilor, informează MOLDPRES.
10:10
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a precizat, la cea de-a 31-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a OSCE găzduită de Parlamentul României, că autorităţile române au decis să nu permită participarea delegaţiilor Federaţiei Ruse şi Belarusului la această Sesiune. „Misiunea noastră este securitatea şi cooperarea. Cine subminează în mod activ şi deliberat securitatea în Europa, nu poate avea pretenţia să participe la această Adunare”, a adăugat el.
09:40
Din copilărie, a gustat din experienţa televiziunii și a prezentat ani la rând Festivalul „Două inimi gemene”. A fost moderatoare de emisiuni radio și TV, iar în an centenar a prezentat deschiderea legendarului Festival „Cerbul de aur” de la Brașov, ajuns la ediția a 50-a. Din dorința de a face lucruri noi, și-a lansat propriul brand de haine și un atelier de Arta Vorbirii. Vorbim despre Ilinca Avram, următoarea invitată la ISTORII CU TÂLC. Emisiunea va fi difuzată duminică, 30 iunie 2024, ora 22:00, la TVR Moldova.
09:20
Selecţionata Elveţiei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Olympiastadion din Berlin, în primul meci din optimile de finală.
Acum 24 ore
08:50
Aproximativ 49 de milioane de alegători francezi sunt chemaţi la urne pentru a stabili noua componenţă a Adunării Naţionale, adică numirea a 577 de deputaţi, în două tururi, duminică, 30 iunie şi vineri, 7 iulie, ceea ce ar putea schimba radical orizontul politic, relatează AFP, preluată de News.ro.
Ieri
21:40
Federaţia rusă de judo a decis să nu trimită niciun reprezentant la Jocurile Olimpice de la Paris, denunţând "condiţiile umilitoare" stabilite de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) care, vineri, autorizase doar patru judoka ruşi la 14 categorii, transmite Agerpres cu referire la AFP.
21:10
Rusia a revendicat sâmbătă cucerirea aşezării Şumî, în apropiere de Toreţk, oraş din estul Ucrainei vizat de un număr în creştere de atacuri ruse de la începutul lunii, transmite Agerpres cu referire la AFP.
20:40
În această săptămână, Republica Moldova a traversat un moment istoric! Conferinţa interguvernamentală de la Luxemburg, cu cele 27 de state membre ale UE, a încununat eforturile de apropiere a ţării de spaţiul comunitar, prin deschiderea negocierilor de aderare. O veste cât se poate de bună dar o provocare pentru autorităţile de la Chişinău: drumul va fi lung, reformele necesare sunt multe, iar observatorii vor ţine sub lupă implementarea lor, pe tot parcursul procesului. Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a declarat că Republica Moldova e hotărâtă să muncească pentru a ajunge în familia europeană. O veste la fel de bună a primit şi Ucraina, pentru care, la fel, s-a dat startul negocierilor. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de prim-ministrul Dorin Recean şi a fost compusă din şase miniștri: al Justiţiei, de Externe, de la Economie, al Agriculturii, ministrul Educației și cel al Infrastructurii.
20:10
Emoţii pentru absolvenţii unei noi promoţii a Academiei Militare a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chişinău, dar şi pentru profesorii, rudele şi prietenii lor. 67 de tineri locotenenţi au depus astăzi juramântul de credinţă faţă de patrie, într-o ceremonie solemnă desfăşurată în scuarul Arcului de Triumf.
19:40
Astăzi în Republica Moldova au fost temperaturi de 35 de grade la umbră. Pentru oamenii de la sate, însă, Codul galben de caniculă nu a fost motiv de odihnă. S-au trezit odată cu răsăritul soarelui şi s-au apucat de treburile gospodăreşti care nu suportă amânare. Tot la ţară s-au refugiat de atmosfera încinsă şi unii orăşeni. Alţii au ales terasele sau localurile cu aer condiţionat. Medicii ne atenţionează că expunerea prelungită la soare poate cauza probleme grave de sănătate.
19:10
Un spectacol emoţionant, despre arestările ilegale şi deportările basarabenilor, s-a jucat aseară pe peronul Gării din Bălţi. În fața a peste 300 de spectatori, actorii Teatrului "Vasile Alecsandri" au adus o piesă inspirată din romanul "Tema pentru acasă", de Nicolae Dabija. Evenimentul a adus un omagiu românilor care au suferit în timpul ocupaţiei sovietice începute de pe 28 iunie 1940. Victimele ororilor comunismului au fost comemorate astăzi şi la Chişinău.
18:40
Cei doi bărbaţi fugiţi peste hotare în urma scandalului violent dintr-un restaurant din Bălţi s-au predat poliţiei şi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Aseară, Maxim Moroşan, consilier municipal al Partidului Socialiştilor din Bălţi, protagonist în acelaşi scandal, a fost plasat în arest preventiv 30 de zile. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru huliganism şi riscă până la cinci ani de puşcărie. Tot în arest preventiv au ajuns şi alţi trei scandalagii.
18:10
Licitația pentru construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice cu capacitatea totală de 165 MW va fi lansată săptămâna următoare. O decizie în acest sens fiind adoptată de comisia de licitație, condusă de ministrul Energiei, Victor Parlicov. Aceasta a aprobat documentația de licitație, care urmează a fi tradusă în limba engleză și publicată în atenția potențialilor investitori.
17:40
15 grădinițe vor putea deschide grupe de creșă pentru copii de până la doi ani, în baza unui proiect implementat de Banca Mondială, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL).
17:10
În timp ce suntem încurajați să trecem la transportul electric și să optăm pentru mașinile care nu dăunează mediului, se pare că acestea nu sunt la mare căutare.
16:40
IGSU desfășoară măsuri de prevenire în contextul minimalizării riscului incidentelor pe apă. Activitățile organizate de specialiștii instituției sunt organizate și în zilele de odihnă, în perioada când mai multe persoane se odihnesc în preajma bazinelor acvatice.
16:10
De curând, doi tineri inventatori din Republica Moldova au reușit să se claseze pe primul loc în cadrul concursul internațional „Genius Olympiad”. O competiție din Statele Unite ale Americii care premiază proiectele din domeniul problemelor de mediu ale liceenilor din întreaga lume. În urma acestei reușite, tinerii noștri vor beneficia și de o bursă de studiu la Universitatea Rochester din New York. Cu ce speranțe au revenit elevii din SUA, dar și cum funcționează inveția, ne-a spus colegul nostru Alexandru Leahu.
15:40
În rezultatul controalelor ulterioare finalizate în perioada 17 - 28 iunie 2024, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 3,193 mln. lei.Au fost constatate următoarele tipuri de încălcări ale legislației vamale:
15:10
Ilie Motrescu a trăit cenzura unui regim totalitar, dar care a lăsat moștenire o operă literară apreciată până astăzi. La Muzeul Național al Literaturii Române a fost lansat un volum antologic de Ilie Motrescu, coordonat de scriitorii Ștefan Hostiuc și Arcadie Suceveanu. La eveniment au fost prezenți oameni de cultură, dar și rude ale regretatului scriitor.
14:40
În seara zilei de 27 iunie, pe sensul de ieșire din R. Moldova, a fost reținut un administrator autorizat al insolvabilității, anunțat în căutare națională, împotriva căruia în perioada noiembrie 2022 - februarie 2024, au fost pornite trei cauze penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu conform art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal. Aceste cauze au fost ulterior conexate și sunt examinate într-o singură procedură.
14:10
În timp ce oamenii de la țară se bronzează, de nevoie, cu sapa în mână, cei de la oraș caută locuri mai bune, unde să stea la soare. Iar colegul nostru Ion Railean i-a căutat și i-a găsit... pe unde avem și noi, la Chișinău, plajă...
13:40
Vremea caniculară dereglează întreg echilibru al organismului, provocând stări de stres, astenie fizică şi nervoasă, migrene, moleşeală, insomnie, surmenaj fizic şi intelectual, deshidratare, acutizarea bolilor cronice, etc. Pentru a reduce efectele negative ale caniculei asupra sănătății Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu următoarele recomandări:
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.