Un administrator autorizat al insolvabilității reținut de Procuratura Anticorupție pentru abuz de serviciu

TVR Moldova, 29 iunie 2024 14:40

În seara zilei de 27 iunie, pe sensul de ieșire din R. Moldova, a fost reținut un administrator autorizat al insolvabilității, anunțat în căutare națională, împotriva căruia în perioada noiembrie 2022 - februarie 2024, au fost pornite trei cauze penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu conform art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal. Aceste cauze au fost ulterior conexate și sunt examinate într-o singură procedură.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
16:40
România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, la ceremonia de celebrare a 25 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul MApN.
Acum 15 minute
16:50
Astrologul Cristina Oxenti:” Ce este bine de făcut în lună nouă, este bine să facem ordine în lucruri, ordine în dulapuri, structurăm totul în casă. Pentru a aduce energii noi și proaspete, aruncăm sare în casă, în colțuri- pentru că sarea scoate energia negativă. ”
Acum 30 minute
17:00
Președinta Maia Sandu va efectua, la jumătatea lunii iulie, vizite de lucru în trei mari orașe din Europa, prilej cu care invită diaspora la discuții.
16:20
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Turcia și Republica Elenă despre riscurile de incendii de vegetație în perioada estivală.
16:20
Valeriu Cazac, hidrolog, expert de mediu, doctor în științe ale naturii ne-a spus cât de mult ar putea scădea debitele de apă de suprafață în R. Moldova și prin ce activități dăunează omul cel mai mult.
16:10
Astăzi interpretul ne-a vorbit despre copilărie, despre experiențele și oamenii care l-au inspirat să urmeze o carieră în muzică.
Acum o oră
17:10
Oxana Crețu, chef, proprietara unui restaurant din Bordeaux, Franța ne-a spus cum a reușit să convingă gurmanzii străini și care e gustul succesului.
16:00
În această perioadă, la Chișinău, se desfășoară Festivalul Românesc de Animație pentru Copii. Pentru al treilea an consecutiv, cu sprijinul Direcției Generale Cultură a municipiului Chișinău, Teatrul „Piciul Julien” organizează o serie de spectacole în Parcul „Alunelul”. Deschiderea oficială a avut loc ieri, când Teatrul de Păpuşi „Cărăbuş”, din Brăila a prezentat spectacolul „Aladdin şi lampa fermecată”. Cum a fost şi cât de mulţi copii au fost „fermecați” de ce au văzut, ne spune colega noastră Betty Turculeţ.
15:50
Turcia, România și Bulgaria au început luni, 1 iulie, operațiuni comune de deminare în Marea Neagră, pentru a îmbunătăți siguranța transportului maritim, în special pentru exporturile de cereale ucrainene, relatează Bloomberg, citată de Pravda.
15:40
Astăzi, la 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Zilei profesionale a angajaților din sistemul fiscal, Președinta Maia Sandu a participat la Gala Contribuabilului Onest 2024. Șefa statului i-a felicitat pe lucrătorii din domeniul fiscal, dar și companiile ce au devenit un exemplu prin modul în care își plătesc taxele și impozitele.
Acum 2 ore
15:20
Medicii de pe ambulanță au intervenit în după amiaza zilei de ieri la o terasă din capitală unde patru minori, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, s-au intoxicat cu substanțe etnobotanice, comunică MOLDPRES.
15:10
Un conațional de 22 de ani a fost depistat cu o armă pneumatică și gloanțe, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.
14:50
Într-o nouă clasificare publicată de site-ul insidermonkey, Marocul a reușit să ajungă pe locul douăzeci în lume printre țările care dețin cele mai puternice arme de artilerie. Această realizare evidențiază angajamentul Regatului de a-și consolida capacitățile de apărare și de a-și menține securitatea și stabilitatea. Armata marocană a primit un rating de 0,393.
14:40
La 28 iunie 2024, Judecătoria Chișinău sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui ex-judecător privind comiterea a două episoade ale infracțiunii pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii (prevăzute la art. 307 alin.(1) din Codul penal), informează Procuratura Anticorupție.
Acum 4 ore
14:20
Doi candidați noi la funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistaturii (CSM). Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost desemnați în cadrul ședinței de astăzi a Plenului CSM pentru accederea la funcția de președinte al CSM. Audierile publice și procedura de vot au fost însă amânate pentru o altă ședință.
14:10
Viitorii pedagogi vor beneficia de creșteri salariale, plăți unice şi sporuri de performanță. Sunt doar câteva dintre măsurile întreprinse de Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit autorităţilor, promovarea prestigiului profesiei de pedagog este un aspect crucial în contextul lipsei cadrelor didactice în şcoli şi dezinteresului tinerilor faţă de acest domeniu. Combaterea deficitului de cadre în pedagogie şi acţiunile necesare sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
13:50
Ungaria condusă de premierul eurosceptic și pro-rus Viktor Orban a preluat, luni, 1 iulie, președinția rotativă semestrială a Consiliului UE până la data de 31 decembrie, iar întrebarea care provoacă îngrijorări este cât de mult rău ar putea face Orban Uniunii Europene cu adevărat, relatează Deutsche Welle într-un material consacrat acestui moment. Este pentru a doua oară când Ungaria deține președinția Consiliului.
13:40
Astfel, femeile se vor pensiona când împlinesc 61 de ani. Tot de astăzi, stagiul complet de cotizare pentru femei este acelaşi cu al bărbaților - 34 de ani.
13:20
Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 42 şi 74 de ani, din raionul Drochia, sunt cercetaţi penal pentru deţinerea şi păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor.
13:10
Compania aeriană Wizz Air lansează o nouă cursă de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) spre Viena, Austria.
12:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, prețurile la carburanți au înregistrat o creștere moderată care s-a încadrat într-un coridor cuprins între 2-6 %.
12:40
Un cetățean român în vârstă de 40 de ani, care a săvârșit o infracțiune pe teritoriul României a fost extrădat în punctul de trecre a frontierei Leușeni-Albița.
Acum 6 ore
12:20
Circa 3 000 de elevi vor susține, în perioada 1-4 iulie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului în sesiunea suplimentară din anul curent. În acest scop, în fiecare raion sau municipiu a fost instituit un Centru Raional/Municipal de Examene.
12:10
Rusia a anunțat, luni dimineaţa, că a distrus în timpul nopţii 36 de drone ucrainene lansate asupra regiunilor din vest, la frontiera cu Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.
11:50
Începând de astăzi, în locurile publice aglomerate din Chișinău, sunt instalate puncte de prim ajutor, informează Primăria Chișinău.
11:40
Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, 4 persoane au fost reținute pe parcursul săptămânii în dosare de corupție.
11:40
Jurnalistul Mădălin Necșuțu va discuta cu invitații săi despre consecințele războiului hibrid asupra ideii de integrare europeană și referendumul din toamnă, provocările din regiunea transnistreană și UTA Găgăuză, etc.
11:20
O nouă epocă dramatică a început în Franța duminică, 30 iunie, când partidul de extremă dreaptă al lui Marine Le Pen a obținut un avans masiv în primul tur de scrutin pentru camera inferioară a Parlamentului. Rassemblement national (RN) nu a fost niciodată atât de aproape de a guverna Franța, scrie The Economist.
11:10
În perioada 24 - 30 iunie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 766,8 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 102%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 17,73 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 109,4%.
10:50
La câteva baze militare americane din Europa a fost ridicat nivelul de alertă antiteroristă, în urma unor informaţii concrete privind eventualitatea unor atacuri.
10:40
Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se vor afla, în perioada 1 – 3 iulie, într-o vizită de documentare în Republica Moldova.
Acum 8 ore
10:20
Președintele ucrainean a declarat, într-un interviu acordat publicației Philadelphia Inquirer, că singura opțiune pentru negocierile cu Vladimir Puțin este utilizarea intermediarilor, așa cum s-a procedat în timpul discuțiilor privind crearea coridorului de cereale din Marea Neagră, potrivit BBC.
10:10
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău din 1 iulie 2024
09:50
Începând cu data de 1 iulie 2024, persoanele cu hiperplazie benignă de prostată beneficiază de medicamentul compensat cu denumirea comună internațională tamsulosinum.
09:40
Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 1 iulie 2024
09:20
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 77 573 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 39 749 traversări persoane.
09:10
Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) organizează ziua ușilor deschise și propune doritorilor să devină funcționari pentru o zi, comunică MOLDPRES.
08:50
Autoritățile locale ar putea fi obligate să elaboreze un plan de management al pajiștilor și să mărească suprafața acestor terenuri, conform unui document elaborat de ministerul de resort, care va propune consultărilor publice o inițiativă legislativă pentru gestionarea fânețelor și pășunilor, transmite RadioMoldova.
08:40
Banca Națională a Moldovei a publicat cursul valutar oficial pentru ziua de astăzi, 1 iulie. Potrivit acestuia, euro și dolarul înregistrează o ușoară creștere.
Acum 12 ore
08:20
O persoană a fost ucisă şi alte nouă, între care un bebeluş, au fost rănite duminică într-un atac rus asupra unui oficiu poştal din Harkov (nord-est), al doilea oraş al Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, relatează Agerpres cu referire la AFP.
08:10
Autoritățile Republicii Moldova vor avea nevoie de o strategie clară de comunicare cu populația în ceea ce privește procesul de negocieri cu Uniunea Europeană. Declarații în acest sens a făcut Francesca Cristea, director Departament Politici Publice de la Europuls, în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR MOLDOVA
07:50
Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN), formaţiunea condusă de tânărul Jordan Bardella, s-a clasat detaşat pe primul loc duminică în turul întâi al alegerilor legislative istorice din Franţa care ar putea deschide uşile puterii extremei drepte pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres cu referire la AFP.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite pentru ziua de astăzi vreme caniculară, cu maxime de până la 35 grade Celsius. Codul galben de caniculă se va menține până în data de 4 iulie.
Acum 24 ore
21:10
Federația Rusă va ăncerca să se implice în alegerile prezidențiale din SUA, pentru a favoriza unul dintre candidați și a-l defavoriza pe celălalt, a declarat ex-ministrul de Externe al României, Cristian Diaconescu, într-o intervenție la emisiunea Impact Global de la postul TVR MOLDOVA.
20:50
„În perioada de preaderare, Republica Moldova va beneficia de fonduri de informare a funcționarilor, pentru informarea instituțiilor publice.”, a declarat Francesca Cristea, director Departament Politici Publice de la Europuls, în cadrul emisiunii IMpact Global de la TVR MOLDOVA. Aceasta a explicat și motivul pentru care aceste fonduri sunt importante aceste fonduri.
20:40
Cu mândrie şi dragoste pentru datini, zeci de oameni au îmbrăcat astăzi straie tradiţionale şi au mers pe străzile Chişinăului, de Ziua Naţională a Portului Popular. La eveniment au participat artişti, ansambluri folclorice, dar şi locuitori ai oraşului care poartă cu plăcere cămaşa cu altiţă. Pe ritmuri de muzică populară, ei au îmbrăcat creaţiile unor meşteri iscusiţi din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
20:10
Vocea tinerilor din Republica Moldova cotează! De acest lucru s-au convins, în acest weekend, cei peste 300 de participanţi la Moldova Youth Forum. Evenimentul a adunat tineri cu iniţiativă şi dorinţă de a face lucruri importante acasă, iar autorităţile prezente i-au încurajat spunându-le că ei sunt următorii lideri ai țării.
19:40
Excelenţa academică a fost premiată la Universitatea de Stat a Moldovei. Cei mai sârguincioşi studenţi ai instituţiei de învăţământ superior au primit diplome şi premii. Şi anul acesta, Gala Performanţelor a fost însoţită de o paradă a portului popular, astfel că studenţii au devenit ambasadori ai tradiţiilor româneşti.
19:10
Vremea caniculară a aglomerat plajele, în special, cele publice de pe malurile iazurilor sau de pe râul Nistru. Salvatorii sunt cu ochii în patru, mai ales că de la începutul sezonului estival, 28 de oameni s-au înecat în bazinele acvatice. Pe lângă ajutorul oferit celor în situaţii de risc, ei încearcă să-i informeze pe oamenii veniţi la odihnă cum trebuie să se ferească de accidente dar şi cum să-i salveze pe alţii.
18:40
Astăzi se împlineşte un an de la atacul armat de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, soldat cu moartea unui poliţist de frontieră şi a unui angajat al aerogării. Tragedia a scos la iveală mai multe nereguli în securitatea principalei porţi aeriene a ţării. Au urmat demisii şi sancţiuni. S-a deschis un dosar penal, însă urmărirea nu s-a finalizat şi nu se ştie când va ajunge pe masa judecătorilor. Autorităţile spun că au implementat unele măsuri de siguranţă la aeroport, dar recunosc că mai sunt multe de făcut.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.