ISTORII CU TÂLC. Ilinca Avram: ,,M-am ales cu puterea de a schimba lucrurile”

TVR Moldova, 30 iunie 2024 09:40

Din copilărie, a gustat din experienţa televiziunii și a prezentat ani la rând Festivalul „Două inimi gemene”. A fost moderatoare de emisiuni radio și TV, iar în an centenar a prezentat deschiderea legendarului Festival „Cerbul de aur” de la Brașov, ajuns la ediția a 50-a. Din dorința de a face lucruri noi, și-a lansat propriul brand de haine și un atelier de Arta Vorbirii. Vorbim despre Ilinca Avram, următoarea invitată la ISTORII CU TÂLC. Emisiunea va fi difuzată duminică, 30 iunie 2024, ora 22:00, la TVR Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 15 minute
19:30
Şeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost plasat în arest la domicliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, care au acceptat parțial demersul procurorului-şef anticorupţie, Veronica Dragalin.
Acum o oră
19:10
Republica Moldova va restricţiona importul de grâu, porumb şi floarea-soarelui din Ucraina. Ministerul Agriculturii a făcut modificări la un proiect de lege, care oferă pârghii în acest sens, iar documentul urmează să fie aprobat de Parlament. Noile prevederi au fost discutate astăzi cu reprezentanţii Asociaţiei "Forţa Fermierilor", care au cerut, săptămâna trecută, restricţii la importurile din ţara vecină.
18:50
Naționala de fotbal a României are în fața un meci de zile mari. De la ora 19, "tricolorii" vor juca cu Țările de Jos, în optimile de finală ale Campionatului European. Trupa lui Edi Iordănescu nu este nici pe departe favorită în acest duel, în urma căruia va fi decisă sfert-finalista.
Acum 2 ore
18:30
În pădurile din Republica Moldova se fură ca-n codru. O recunosc autoritățile care, în urma controalelor de luna trecută, au prevenit o schemă de fraudare la Ocolul Sivlic Talmaza, raionul Ştefan Vodă, pusă la cale de angajaţii silvici şi inspectorii de mediu. Aceştia intenţionau să fure peste 300 de metri cubi de lemn, sau echivalentul a 50 de camioane. Autorităţile anunţă că după acest caz, verificările vor fi extinse la toate ocoalele silvice din Republica Moldova.
18:10
De curând, sportivul Maxim Karaion a cucerit două medalii de aur la Cupa Mondială de role, care s-a desfășurat în Cehia. La proba de slalom viteză, rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, Maxim s-a impus în finală în fața unui reprezentant din Polonia și a obținut medalia de aur. Potrivit Ministerului Educației, aceste rezultate reprezintă cele mai bune performanțe din istoria acestei discipline sportive pentru R. Moldova, marcând un moment de referință în sportul de role al țării. Cum a fost acest campionat pentru sportivul nostru, dar și cât de dificil este să faci slalom pe role și mai ales la viteză, ne-a spus colegul nostru Alexandru Leahu.
17:50
La sfârșitul aceste săptămâni, la Chișinău se va desfășura Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România. În cadrul evenimentului, miniștrii de externe vor discuta despre colaborarea în domeniul energetic, al infrastructurii, își vor sincroniza agendele.
17:50
La Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), deputatul Veronica Roșca, șefa delegației naționale la AP OSCE, a vorbit despre acțiunile întreprinse de autoritățile din Republica Moldova în vederea combaterii dezinformării și propagandei rusești.
Acum 4 ore
17:40
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Maroc în Republica Moldova, cu reședința la București, Hassan Abouyoub.
17:20
Întreprinderile din sectorul privat ar putea avea dreptul să acorde diurne mai mici, iar în cazul delegării personalului pentru o singură zi în teritoriul Republicii Moldova diurnele nu vor fi acordate. Ministerul Finanțelor intenționează să modifice și să completeze Regulamentul cu privire la delegarea personalului entităţilor din Republica Moldova.
17:10
E important să promovăm valorile adevărate și oamenii care le-au creat. Andrei Sârbu a fost un pictor care a schimbat percepția despre artă, fiind și până azi un nume de referință și un model pentru generația tânără. Iar tablourile sale se remarcă printr-o căldură aparte. Cum își amintesc de ei unii oameni de cultură care l-au cunoscut, aflăm dintr-un reportaj realizat de Anatol Fornea.
16:50
Un troleibuz cu pasageri la bord a fost implicat astăzi într-un accident rutier produs în capitală. Impactul a avut loc pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani, informează MOLDPRES.
16:40
Igor Guzun :„ Este o mențiune pentru un parcurs poetic. Este un semn că sunt pe calea cea dreaptă. Mă bucur că se întâmplă așa lucruri minunate, că cineva descoperă că aici în Republica Moldova lumea trăiește și prin frumos.”
16:20
Astăzi, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, alături de directorul Agenției Moldsilva, Victor Durbală, și șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, au anunțat despre rezultatele preliminare a o serie de controale, unde a fost verificată Întreprinderea Silvică Tighina, Ocolul Silvic Talmaza, informează într-un comunicat Ministerul Mediului.
16:10
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) demarează, marţi, cea de-a XV-a ediţie a programului de tabere „ARC”, la care sunt aşteptaţi aproximativ 6.500 de participanţi, copii şi tineri din diaspora şi comunităţile istorice, alături de însoţitori, profesori şi voluntari din România şi străinătate.
16:00
„Permisele de conducere eliberate de Republica Moldova și Grecia vor fi recunoscute reciproc,” informează MAE.
15:50
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 3 iulie.
Acum 6 ore
15:40
Anual, în ultima duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua Portului Popular. Cu acest prilej, a avut loc o expoziție cu piesele vestimentare din colecțiile ale meșterițelor Olesea Enache, Raisa Lungu și a interpretelor de muzică populară Maria Iliuț și Veta Ghimpu-Munteanu.
15:20
Situația instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană a fost subiectul unei mese rotunde la care a participat președintele Comisiei de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a țării, Roman Roșca, și alți deputați din Parlamentul Republicii Moldova.
15:10
Interpreta, compozitoarea și textiera Georgeta Voinovan își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Iar noi am luat legătura cu ea ca să-i spunem La Mulți ani!
14:50
Pompierii greci au continuat marţi, pentru a doua zi consecutiv, lupta cu un incendiu de vegetaţie pe insula Kos. O turistă britanică aflată în vacanță cu familia a descris pentru Sky News scenele „apocaliptice” de pe insula grecească, scrie Digi24.ro
14:40
Florin Pintescu, profesor universitar, doctor habilitat, decanul Facultății de Istorie și Geografie, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava ne-a spus cum a fost perceput Ștefan cel Mare de către contemporanii săi și cum a evoluat această percepție de-a lungul timpului.
14:20
Agenții economici sunt încurajați să doneze alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a reduce risipa alimentară. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea unor acte normative au fost publicate în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2025, comunică MOLDPRES.
14:10
Pe parcursul lunii iunie, geniștii Armatei Naționale au executat 15 misiuni de deminare. În urma acestora, au fost depistate și nimicite 14 obiecte explozive în localitățile: Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Cimișlia, Cahul, Râșcani, Lipcani și Hâncești, informează Ministerul Apărării al R. Moldova.
14:00
Astăzi se împlinesc 520 de ani de la trecerea în eternitate a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, care a domnit în perioada 1457 – 1504, timp de 47 de ani.
14:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, astăzi, 2 iulie, Cod Galben de ploi cu descărcări electrice.
13:50
Grantul, în valoare de 6 milioane de euro, va fi oferit de Parteneriatul pentru Eficiență Energetică și Mediu în Europa de Est (E5P), în baza Acordului de grant între Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) privind implementarea măsurilor de eficiență energetică ale Proiectului „Locuințe publice III”, semnat astăzi de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și Directorul de țară al BDCE, Valeriu Coșuleanu.
Acum 8 ore
13:40
Poliția Republicii Moldova informează despre interzicerea circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone.
13:20
Casa Națională de Asigurări Sociale informează că ieri a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, în valoare totală de 215,2 milioane lei.
13:10
Vin avertizări importante de la Organizația Mondială a Sănătății, iar datele specialiștilor arată că lipsa sportului va afecta un număr mare de persoane de pe întreaga planetă.
12:50
Extinderea Uniunii Europene în Europa de Est și Balcanii de Vest este o investiție în pace și securitate. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, care a susținut astăzi un discurs la Forumul Economic anual, organizat la Atena de publicația „The Economist”, transmite MOLDPRES.
12:40
Procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal anunță o captură de peste 230.000 țigări de trei mărci ale R. Moldova contrafăcute în Ucraina și aproape 300 litri de alcool etilic de contrabandă, pentru vânzare în România.
12:20
O persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului în lacul din preajma satului Zagarancea, raionul Ungheni.
12:10
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
12:10
Recolta de cereale reprezintă una dintre cele mai importante activități agricole, având un impact semnificativ asupra economiei și securității alimentare. Totuși, sectorul cerealelor se confruntă cu numeroase provocări, inclusiv schimbările climatice, degradarea solului șii necesitatea de a crește producția pentru a satisface cererea unei populații globale în creștere. Provocările domeniului agricol, strategiile de susținere a producătorilor locali și restricțiile la importul de cereale și oleaginoase sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
11:50
Președinta Maia Sandu a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din orașul Drochia, unde se află într-o vizită de lucru. Azi, se împlinesc 520 de ani de la moartea domnitorului moldovean.
Acum 12 ore
11:30
Echipa națională a României joacă marți, de la ora 19:00, cu Olanda în optimile EURO 2024. „Tricolorii” pregătiți de Edi Iordănescu speră la o susținere pe măsură din partea fanilor în duelul de la Munchen. Este pentru a doua oară când România a trecut de faza grupelor la un turneu final european după ediția din 2000 când naționala condusă atunci de Gheorghe Hagi a pierdut în sferturi în fața Italiei.
11:30
Are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 2 iulie 2024.
11:30
Începând cu data de 01.08.2024, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu care Israelul are regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, transmite un comunicat al MAE.
11:30
Pe teritoriul Republicii Moldova, lăcusta este cunoscută ca un dăunător solitar, întâlnit din iulie până în octombrie, iar daunele declanșate de insectă fiind sesizabile. Migrația în masă a lăcustelor este rezultatul înmulțirii excesive, care are loc, de obicei, în anii favorabili, cu primăveri secetoase, urmate de veri toride si uscate, cum este şi în acest an, transmite MOLDPRES.
11:30
Franţa a început o nouă săptămână de campanie, la o zi după ce partidul de extremă-dreapta Adunarea Naţională a dominat primul tur al alegerilor legislative. Alegătorii, chemați să își aleagă reprezentanții în Adunarea Națională (577 de locuri), camera inferioară a Parlamentului țării, se vor întoarce la urne pe 7 iulie pentru al doilea tur de scrutin. Potrivit rezultatelor preliminare, RN a obținut aproximativ 34% din voturi. Pe locul - Noul Front Popular cu aproximativ 29%, în timp ce partidul centrist Renaissance al lui Macron a obținut aproximativ 22%.
11:30
Moneda unică europeană se scumpește astăzi cu șapte bani și costă 19 lei și 29 de bani.
11:30
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat cu o serie de spectacole care i-au încântat pe vizitatori. A fost show de drone şi artificii, un DJ a mixat de la înălţime, iar toboşarii şi corul Madrigal au susţinut un concert de excepţie. În cele 10 zile de festival, Sibiul a fost un adevărat centru al culturii, cu peste 800 de evenimente.
11:30
Briefing de presă organizat de Ministerul Mediului cu tema „Prezentare a rezultatelor preliminare ale unor controale ample, în cadrul Întreprinderilor Silvice”
11:30
Chiar dacă în România și în multe zone din Europa este caniculă, în alte părți ale lumii oamenii se confrunta cu inundații grave. În unele cazuri, mai ales în regiunile tropicale, ploile abundente sunt normale pentru această perioadă, doar că cel mai adesea este vorba de manifestări de vreme extremă, care au o strânsă legătură cu schimbările climatice.
11:30
În cadrul ședințelor plenare din luna iunie Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative. În aceeași perioadă, în procedură legislativă au intrat 33 de acte normative.
Acum 24 ore
23:10
Statele Unite au declarat luni că intenţionează să-şi menţină alianţa solidă cu Franţa, în pofida scorului istoric al extremei drepte în primul tur al alegerilor legislative, relatează AFP, scrie Agerpres.ro
22:50
Parlamentul de la Helsinki a adoptat luni un acord de apărare cu Statele Unite care va permite sporirea prezenţei militare şi depozitarea de echipamente militare americane pe teritoriul Finlandei, transmite AFP, scire G4Media.ro
22:30
Armata israeliană a ordonat luni o nouă evacuare din sectoare din guvernoratele Khan Younis şi Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde sute de mii de palestinieni au fost deja nevoiţi să fugă din calea luptelor în urmă cu câteva săptămâni, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.
22:10
Un focar de norovirus care afectează localitatea Torri del Benaco de pe malul Lacului Garda din nordul Italiei a dus la spitalizarea a peste 300 de persoane şi la îmbolnăvirea multor altora, care suferă de diaree, vărsături, crampe, febră şi greaţă, au raportat luni autorităţile italiene, informează DPA, scrie Digi24.ro
21:50
Un avion de linie al Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care efectua o cursă de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă luni la Natal, Brazilia, după "turbulenţe severe", mai multe persoane fiind rănite, a anunţat compania aeriană, relatează AFP, scrie Agerpres.ro
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.