Atac armat în Rusia, soldat cu morți și răniți

Radio Moldova, 23 iunie 2024 22:30

Șase polițiști și un preot ortodox au fost uciși, iar alți 12 polițiști au fost răniți în atacurile comise duminică de bărbați necunoscuți asupra a două biserici ortodoxe, a unei sinagogi și a unui post al poliției rutiere în orașele Derbent și Mahacikala din Daghestan, republică majoritar musulmană din Caucazul rus, transmit Reuters și EFE, citând Ministerul de interne regional.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum 2 ore
18:40
De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate în total 201 cazuri de COVID 19, dintre acestea 25 în regiunea Transnistreană, iar 40 în rândul copiilor de până la 14 ani, arată datele pe care ni le-a furnizat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
18:40
Ploile de astăzi au făcut ravagii în raionul Glodeni. Mai mulți copaci au fost doborâți, deteriorate țevi de gaz și rupte fire electrice.
Acum 4 ore
18:30
Ursula von der Leyen are susținerea a 401 din cei 720 de europarlamentari și va fi votată joi la șefia Comisiei Europene. Sprijinul vine din partea coaliției proeuropene în Parlamentul European, formată din Partidului Popular European, Grupul Renew și de Grupul Socialiștilor Europeni. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Partidului Popular European, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureșan.
17:30
Parlamentul European și-a reconfirmat miercuri, printr-o rezoluție, opinia, potrivit căreia UE trebuie să continue să sprijine Kievul atât timp cât va fi nevoie până la victorie, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.
17:00
Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană, a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, la Europa Liberă. Potrivit lui, pe teritoriul țării noastre ar putea fi instalate centrale electrice care să genereze anual până la 500 de megawați, țara vecină urmând să plătească doar costurile de procesare.
16:40
Cetățenii sunt îndemnați să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Canicula care afectează în aceste zile Republica Moldova a provocat o cerere mare de energie electrică din partea consumatorilor care folosesc aparatele de aer condiționat, în special în orele de vârf, precizează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Pentru a economisi energia electrică, furnizorii de energie electrică vin cu recomandări.
Acum 6 ore
15:00
Toronto se zbate sub povara inundațiilor și penelor de curent în urma unor furtuni puternice care au lovit orașul marți, potrivit BBC. Ploi record provenite din trei furtuni consecutive au inundat zone din Toronto, au întrerupt alimentarea cu energie electrică și au lăsat șoferii blocați pe autostrada principală care traversează orașul.
Acum 8 ore
14:00
Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda. Conform agendei, Maia Sandu va participa la Summitul Comunității Politice Europene, găzduit de prim-ministrul britanic, Keir Starmer.
13:40
Meteorologii anunță Cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă pentru astăzi, 17 iulie, în intervalul orelor 13:30-24:00.
13:30
Peste 50 milioane de euro vor fi investite în proiectele de eficiență energetică a circa 50 de școli din țară și îmbunătățirea sistemului de alimentare cu energie termică a clădirilor publice. Măsurile sunt prevăzute în Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).
13:30
În timp ce locuitorii de la sate nu prea fac cumpărături online, cei de la orașe apelează frecvent la magazinele de pe Internet, constată un studiu realizat de Camera de Comerț Americană din Moldova. 80% din populația în vârstă nu utilizează serviciile oferite de magazinele online.
13:00
Fermierii insistă ca autoritățile centrale să declare stare de urgență în sector. Aceasta este singura soluție, spun ei, întrucât situația este foarte complicată și sunt necesare măsuri care să salveze producătorii moldoveni. Fermierul din Leova, Ion Plămădeală, susține că „nu sunt agricultorii de vină în faptul că arșița s-a năpustit asupra țării noastre”. De asemenea, se solicită și introducerea subvențiilor per hectar. Precizăm că premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii Vladimir Bolea vor efectua miercuri după-amiază o vizită în sudul țării pentru a evalua pagubele și a identifica soluții de sprijin. Potrivit agricultorilor, oficialii vor vizita localitatea Roșu din raionul Cahul.
13:00
Prețurile la benzină și motorină continuă să scadă, conform noilor prețuri afișate astăzi, 17 iulie, de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).
12:50
Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune Black Entertainment Television că ar putea renunța la lupta pentru un nou mandat prezidențiale, dacă i se vor descoperi probleme de sănătate, scrie Unian.
Acum 12 ore
12:20
Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune Black Entertainment Television că ar putea renunța la lupta pentru realegere dacă i se vor descoperi probleme de sănătate, scrie Unian.
12:00
Premierul Dorin Recean atenționează cetățenii să folosească apa rațional și să nu aprindă foc deschis în preajma vegetației uscate. Apelul a fost făcut în contextul în care în țară este declarat cod galben de incendiu și cod roșu de caniculă.
11:40
Părinții care își transferă copiii dintr-o școală cu mai puțin de 50 de elevi într-o instituție mai mare vor beneficia de o alocație lunară de 1000 de lei, timp de doi ani. Un regulament în acest sens a fost aprobat astăzi de executiv. Potrivit ministrului Educației, Dan Perciun, proiectul va contribui la o mai bună pregătire pentru viitor a elevilor.
11:40
Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Republicii Moldova. Programul său electoral se va axa, potrivit ei, strict pe problemele concrete ale oamenilor și pe soluțiile pentru acestea.
11:30
Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocațiile nu se acordă pe perioada lunilor iunie-august. Un regulament în acest sens a fost aprobat de Guvern.
11:30
Părinții vor putea contribui benevol, necondiționat și exclusiv prin transferuri bancare. Pentru a beneficia de donații, instituțiile de învățământ urmează să deschidă conturi trezoreriale, ale căror date vor fi afișate pe paginile web, prevede regulamentul, aprobat astăzi de Guvern. Banii donați nu vor putea fi folosiți pentru plata salariilor sau a serviciilor, a subliniat ministrul Educației, Dan Perciun.
11:30
Premierul Dorin Recean atenționează cetățenii să folosească apa rațional și să nu aprindă foc deschis în preajma vegetației uscate. Apelul a fost făcut în contextul în care în țară este declarat cod galben de incendiu și cod roșu de caniculă.
11:00
Într-o scrisoare adresată premierului Ungariei, Viktor Orbán, președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a avertizat pe liderul ungar cu privire la „misiunile de pace” autodeclarate în Kiev, Moscova, Beijing și Washington.
11:00
Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, va fi extinsă accesibilitatea programului și oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor.
10:40
Bugetul de apărare națională va crește treptat, astfel încât până în 2030 să atingă un procent din Produsul Intern Brut. Această măsură se regăsește în Strategia Națională 2024-2034, care urmează să fie aprobată astăzi de Guvern.
10:40
Schimbarea noului sediul al Procuraturii Anticorupție în câteva ore; percepția cetățenilor față de reglementarea conflictului transnistrean și reducerea dependenței energetice a Republicii Moldova - sunt printre principalele teme abordate de presă.
10:30
Cabinetul de miniștri a aprobat, la ședința de astăzi, 17 iulie, demisia lui Eugeniu Harabara din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Funcția va rămâne vacantă din data de 5 august.
10:20
Presa internațională comentează mersul campaniei prezidențiale în SUA, care ar putea avea un impact semnificativ asupra securității pe continentul european și mai ales asupra evoluției războiului din Ucraina. Totodata, publicațiile europene comentează ultimele numiri la conducerea Parlamentului european, dar și măsurile luate de unele state pentru a face față temperaturilor record înregistrate ultimele săptămâni.
10:00
Momente de groază în orașul Brăila din România, o femeie originară din Republica Moldova, medic stomatolog, în vârsta de 41 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost atacată cu brutalitate în propriul cabinet. Femeia a primit mai multe lovituri de cuțit în zona gâtului. Atacatorul încă nu a fost identificat, însă polițiștii au deschis o anchetă, scrie observatornews.ro.
10:00
Bugetul de apărare națională va crește treptat, astfel încât până în 2030 să atingă un procent din Produsul Intern Brut. Această măsură se regăsește în Strategia Națională 2024-2034, care urmează să fie aprobată astăzi de Guvern.
09:50
Momente de groază în orașul Brăila din România, o femeie originară din Republica Moldova, medic stomatolog, în vârsta de 41 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost atacată cu brutalitate în propriul cabinet. Femeia a primit mai multe lovituri de cuțit în zona gâtului. Atacatorul încă nu a fost identificat, însă polițiștii au deschis o anchetă, scrie observatornews.ro.
09:40
Un depozit cu suprafața totală de 4 4000 metri pătrați a fost cuprins de flăcări în raionul Edineț, orășelul Cupcini.
08:50
Momente de groază în orașul Brăila din România, o femeie originară din Republica Moldova, medic stomatolog, în vârsta de 41 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost atacată cu brutalitate în propriul cabinet. Femeia a primit mai multe lovituri de cuțit în zona gâtului. Atacatorul încă nu a fost identificat, însă polițiștii au deschis o anchetă, scrie observatornews.ro.
08:20
Rusia și Ucraina ar urma să facă schimb de 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de Emiratele Arabe Unite, a declarat o persoană familiarizată cu această chestiune, în ceea ce va fi cel de-al șaselea schimb din acest an gestionat de statul din Golf, transmite Bloomberg.
Acum 24 ore
07:30
O balenă deosebit de rară, despre care se crede că aparține speciei Mesoplodon traversii, a fost găsită pe o plajă din Otago, Noua Zeelandă, marcând un potențial punct de cotitură în studiul acestor mamifere marine extrem de misterioase, scrie The Independnent.
06:40
Premierul francez Gabriel Attal a demisionat în seara trecută, iar președintele Emmanuel Macron i-a acceptat demisia, cerându-i însă să rămână o vreme în post pentru a gestiona “afacerile curente”.
16 iulie 2024
22:00
Incendiul care a izbucnit într-o pădure din Cahul a afectat aproximativ 20 de hectare de teren. Dintre acestea, peste 12 hectare sunt păduri din fondul forestier, iar aproximativ 7 hectare sunt terenuri cu vegetație ale Administrației Publice Locale (APL). Restabilirea pădurii va dura 7 ani și va costa peste 300 de mii de lei. Constatările au fost făcute în urma vizitei specialiștilor la Cahul.
21:50
Președintele francez Emmanuel Macron a acceptat demisia premierului Gabriel Attal și a echipei sale guvernamentale, după înfrângerea electorală a partidului la parlamentare, informează Le Monde.
21:50
Producătorii din Republica Moldova au exportat 133 de mii de tone de mere din recolta sezonului 2023-2024. Acestea au ajuns în peste 30 de țări ale lumii, informează Asociația „Moldova Fruct”.
21:40
Republica Moldova se poate bucura de relații „excelente” cu „absolut fiecare” stat membru al Uniunii Europene, a declarat șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, la emisiunea „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova. El a dat asigurări că Guvernul va depune toate eforturile pentru a menține și dezvolta aceste relații bilaterale strategice.
21:30
Producătorii din Republica Moldova au exportat 133 de mii de tone de mere din recolta sezonului 2023-2024. Acestea au ajuns în peste 30 de țări ale lumii, informează Asociația „Moldova Fruct”.
21:20
Republica Moldova se poate bucura de relații „excelente” cu „absolut fiecare” stat membru al Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova. Ministrul de Externe a asigurat că guvernul va depune toate eforturile pentru a menține și dezvolta aceste relații bilaterale strategice.
21:10
Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată. Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la emisiunea „În Context” de la Moldova 1. Acesta spune că, în ultima perioadă, tot mai mulți bani care au intrat ilegal în Republica Moldova au fost confiscați.
20:50
Președintele francez Emmanuel Macron a acceptat demisia premierului Gabriel Attal și a echipei sale guvernamentale, după înfrângerea electorală a partidului la parlamentare, informează Le Monde.
Ieri
20:00
Incendiul din Cahul a afectat în total aproximativ 20 de hectare de teren. Din această suprafață, 12,4 hectare reprezintă pădure din fondul forestier, iar 7,6 hectare sunt terenuri acoperite cu vegetație din proprietatea Administrației Publice Locale (APL). Sunt constatările în urma vizitei efectuate de echipa formată din reprezentanții Ministerului Mediului și Agenția Moldsilva.
19:00
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță inițierea unei anchete de serviciu la Inspectoratul General pentru Migrație (IGM), după ce un cetățean străin a fost asasinat în plină zi, în sectorul Râșcani al capitalei. Instituția precizează că ancheta va investiga procedurile legale aplicate de angajații IGM care au investigat cazul victimei. Ancheta este condusă de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA).
18:50
În primele cinci luni ale anului, exporturile de mărfuri din Republica Moldova au scăzut cu aproximativ 14 la sută comparativ cu perioada similară a anului trecut. Datele Biroului Național de Statistică (BNS) arată că Uniunea Europeană rămâne, în continuare, principala piață de desfacere pentru producătorii autohtoni.
18:50
Un copil din Republica Moldova se afla pe masa de operații chiar în momentul bombardamentului spitalului de copii din Kiev, atacat pe 8 iulie. Copilul a supraviețuit și se află în continuare în grija medicilor, menționează viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, care se află într-o vizită de lucru la Kiev.
18:40
Grădina Zoologică din Chișinău și-a mărit colecția de animale cu trei urși tineri: două femele și un mascul.
18:40
Numărul apelurilor telefonice la Serviciul 112 a crescut cu 15% în ultimele zile, atingând aproximativ 7 700. Cetățenii raportează probleme de sănătate, solicită intervenția pompierilor din cauza incendiilor de vegetație și semnalează escrocherii.
18:20
Realegerea Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European (PE) reprezintă o continuitate a sprijinului politic din partea legislativului european pentru procesul de aderare al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de expertul în politică externă Iulian Groza, pentru Teleradio-Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.