UPDATE Cadavrul bărbatului de 31 ani înecat în lacul din Parcul Valea Trandafirilor a fost găsit

Radio Moldova, 23 iunie 2024 12:20

UPDATE Cadavrul bărbatului de 31 de ani care s-a înecat în seara zilei de 22 iunie, în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din capitală, a fost găsit și extras la mal, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum o oră
20:20
Procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea fi finalizat până la sfârșitul anului 2027 sau începutul anului 2028, a declarat „La 360 de grade”, viceprim-ministra pentru integrare Cristina Gherasimov. Data încheierii negocierilor și momentul aderării propriu-zise pot varia între un an și jumătate și doi ani, perioada necesară pentru ca statele membre să ratifice tratatul de aderare.
Acum 2 ore
19:50
Retragerea liderului de la Casa Albă, Joe Biden, din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA nu ar afecta relațiile bilaterale dintre țara noastră și Washington. Opinia aparține fostului ambasador al R. Moldova în SUA, Nicolae Țîu. Potrivit diplomatului, pe parcursul lungul anilor, SUA a sprijinit țara noastră în mai multe sectoare, dezvoltându-se relații politice și economice puternice.
19:10
România va continua să colaboreze cu Ucraina și cu Republica Moldova pentru a îmbunătăți și spori interconectarea în sectorul energetic, a subliniat ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, în timpul declarațiilor susținute înainte de reuniunea miniștrilor de Externe din Uniunea Europeană, desfășurată la Bruxelles.
Acum 4 ore
18:00
Capitolul Justiției va fi analizat la cea de-a doua sesiune de screening bilateral, care se va desfășura în a doua jumătate a lunii septembrie curent. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Potrivit ei, R. Moldova a început sesiunea de screening bilateral cu clusterul ce ține de valorile fundamentale.
17:40
Armata israeliană a confirmat moartea a doi bărbați care au fost luați ostatici de Hamas pe 7 octombrie 2023. „Astăzi, IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) a informat familiile celor doi ostatici, Alex Dancyg și Yagev Buchshtab, că aceștia nu mai sunt în viață”, se arată într-un comunicat al Forțelor de Apărare ale Israelului pe rețeaua X (fostă Twitter).
Acum 6 ore
16:40
În primele ore ale dimineții de luni, peste 2500 de candidați au depus dosarele de admitere la studii de licență prin intermediul platformei eadmitere.gov.md, anunță Ministerul Educației și Cercetării.
15:50
Consiliul Uniunii Europene a anunțat, luni, că a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse Federației Ruse, până la 31 ianuarie 2025. Prima decizie de a sancționa Kremlinul a fost luată în 2014, atunci când președintele Vladimir Putin a ordonat anexarea ilegală a Crimeei. Sancțiunile au fost extinse considerabil din februarie 2022 ca răspuns la agresiunea militară neprovocată, nejustificată și ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.
15:30
Companiile sau organizațiile pot realiza în perioada electorală sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor doar dacă dețin o autorizație din partea autorității electorale. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cererile de a efectua sondaje pot fi depuse la CEC până la 10 octombrie, iar cele pentru autorizarea exit-poll-urilor până la data 13 octombrie 2024.
15:10
Ucraina a primit încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot din partea Germaniei. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a declarat că astfel, Ucraina își consolidează apărarea aeriană împotriva atacurilor rusești. În total, Ucraina dispune în prezent de cel puțin patru sisteme Patriot.
Acum 8 ore
14:30
Peste două mii de apicultori și agricultori s-au înregistrat în sistemul BeeProtect, fapt care a contribuit la reducerea cazurilor de otrăvire a albinelor. Astfel, au fost efectuate mai mult de 1200 de stropiri cu pesticide a culturilor agricole. Datorită acestei platforme, pot fi vizualizate pe o rază de 7 kilometri stupinele amplasate și terenurile agricole pe care sunt planificate lucrări de tratare.
14:20
Peste două mii de apicultori și agricultori s-au înregistrat în sistemul BeeProtect, fapt care a contribuit la reducerea cazurilor de otrăvire a albinelor. Astfel, au fost efectuate mai mult de 1200 de stropiri cu pesticide a culturilor agricole. Datorită acestei platforme, pot fi vizualizate pe o rază de 7 kilometri stupinele amplasate și terenurile agricole pe care sunt planificate lucrări de tratare.
14:00
Zeci de cereri de acreditare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 au fost respinse din cauza suspiciunilor de intervenție străină, susținută de Rusia și Belarus, informează Politico pe 21 iulie, citând autoritățile franceze.
13:10
PCCOCS vine cu detalii în cazul perchezițiilor din 19 iulie în România și R.Moldova într-un dosar penal pornit pentru răpirea unui bărbat din București. Potrivit sursei, în acest dosar sunt vizați și trei moldoveni din Chișinău și Leova.
Acum 12 ore
12:50
Știrea retragerii lui Joe Biden a sosit în ajunul întâlnirii de azi, marți 23 iulie, a miniștrilor de externe ai UE, care discută la Bruxelles felul în care vor continua să susțină Ucraina, unele națiuni cerând o nouă rundă de sancțiuni ca răspuns la atacul Rusiei împotriva infrastructurii energetice ucrainene, relatează corespondentul Teleradio Moldova, Dan Alexe.
11:50
Eșecul dosarelor răsunătoare de corupție în rândul judecătorilor; Motivul Chișinăului de a semna declarația propusă de Tiraspol privind conflictul transnistrean, precum și previziunile privind rata de promovare la universități pentru acest an - sunt printre principalele teme abordate de presă.
11:40
Armata israeliană a ordonat luni evacuarea unei părți a unei zone din Fâșia Gaza pe care a desemnat-o zonă umanitară. Aceasta a declarat că intenționează să înceapă o operațiune împotriva militanților Hamas care s-au infiltrat în zonă și au folosit-o pentru a lansa rachete spre Israel. Zona include partea de est a zonei umanitare Muwasi, care se află în sudul Fâșiei Gaza, scrie AP.
11:20
Fetița de un an, care a avut de suferit în urma accidentului din seara zilei de 21 iulie a fost transportată în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Informația a fost confirmată pentru Compania Teleradio Moldova de către purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu.
11:00
Publicațiile internaționale comentează pe larg decizia candidatului din partea partidului democrat, actualul președinte american, Joe Biden, de a se retrage din cursa prezidențială, cu 4 luni înainte de alegeri. Ziarele de pe mapamond analizează totodată posibilitatea încheierii războiului dus de Rusia în Ucraina, într-un viitor apropiat. Iar presa franceză descrie ultimele măsuri de securitate, luate în preajma Jocurilor Olimpice, care urmează să înceapă vineri la Paris.
10:30
Publicațiile internaționale comentează pe larg decizia candidatului din partea partidului democrat, actualul președinte american, Joe Biden, de a se retrage din cursa prezidențială, cu 4 luni înainte de alegeri. Ziarele de pe mapamond analizează totodată posibilitatea încheierii războiului dus de Rusia în Ucraina, într-un viitor apropiat. Presa străină relatează în același timp că astăzi, miniștrii de externe ai Uniunii Europene se întâlnesc la Bruxelles, pentru prima dată după turneul premierului maghiar Viktor Orban, în timpul căruia a pledat pentru soluții de încheiere a războiului ruso-ucrainean. Iar presa franceză descrie ultimele măsuri de securitate, luate în preajma Jocurilor Olimpice, care urmează să înceapă vineri la Paris.
09:40
Un bărbat de 55 de ani s-a înecat în râul Nistru. Tragedia a avut loc în seara zilei de duminică, 21 iulie, în localitatea Saharna din Rezina.
09:00
Un bărbat de 34 de ani a decedat, iar o fetiță de un an a fost transportată la spital în urma unui grav accident care a avut loc pe traseul R6 Chișinău-Orhei-Bălți. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, tragedia a avut loc în seara zilei de 21 iulie, în jurul orei 21:50.
08:50
Astăzi începe admiterea la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Candidații la studii de licență vor depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două tururi: 22 - 31 iulie (sesiunea de bază) și 10 - 14 august (sesiunea suplimentară). Cei care doresc să facă studii de masterat sau doctorat vor depune dosarele fizic la universități.
08:50
Peste 5 000 de locuri în universități va finanța statul în viitorul an academic. Cel mai costisitor contract de studii, de 55 000 de lei, este la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testimințeanu”.
08:50
După retragerea sa din cursa prezidențială, actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden, și-a exprimat susținerea pentru vicepreședinta sa, Kamala Harris, care ar putea candida din partea democraților la scrutinul din noiembrie. În câteva ore de la decizia lui Biden, zeci de democrați au făcut declarații publice în sprijinul lui Harris.
08:40
Republica Moldova va beneficia de un grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în localitățile din sudul țării. Avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnarea unui acord de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost aprobat de Comisia politică externă și integrare europeană.
08:30
Marți 23 iulie, încep în Parlamentul European, la Bruxelles, primele discuții si negocieri intre eurodeputați pentru împărțirea funcțiilor și pozițiilor deputaților în diferitele comitete si comisii parlamentare.
Acum 24 ore
07:50
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa îi este recunoscătoare președintelui american Joe Biden „pentru sprijinul său neclintit” pentru lupta sa pentru libertate. Liderul de la Kiev a declarat acest lucru pe contul său de X în noaptea de luni, 22 iulie, notează DW.
07:40
Mai mulți membri ai Partidului Democrat din SUA au început să sprijine rapid candidatura vicepreședintei Kamala Harris la alegerile prezidențiale împotriva lui Donald Trump, după plecarea bruscă din cursă a președintelui Joe Biden. În același timp, unii membri puternici ai partidului, inclusiv fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, au rămas tăcuți, scrie Reuters.
00:10
Convenția Democrată din august va trebui să rescrie cu totul regulile campaniei pentru alegerea președintelui în noiembrie, iar cele mai mari șanse de a fi nominalizată în calitate de candidat al democraților o are Kamala Harris. De această părere este ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.
21 iulie 2024
23:00
După declarația lui Biden, democrații au început să publice laude și recunoștință pentru președinte, iar republicanii au început să ceară ca acesta să-și părăsească imediat postul. Printre cei care au cerut demisia președintelui s-a numărat și președintele Camerei, Mike Johnson, transmite CNN.
22:20
Vicepreședintele SUA Kamala Harris este prima persoană care îl înlocuiește pe Joe Biden - atât la Casa Albă, cât și în cursa din 2024 împotriva lui Donald Trump. Deși ascensiunea ei este remarcabilă, ea a petrecut ani la rând în umbra lui Biden, transmite Deutsche Welle.
22:10
Moldovenii care și-au planificat vacanțele cu zboruri de peste Prut ar trebui să fie pregătiți pentru posibile întârzieri și inconveniențe în această perioadă estivală. Conform Asociației Aeroporturilor din România, 7 din 10 zboruri nu respectă graficul de timp, ceea ce înseamnă că există riscul ca avioanele să decoleze sau să aterizeze cu întârziere. În cele mai bune cazuri, perioada de așteptare este de jumătate de oră. Motivul ar fi aglomerația din perioada estivală, dar și lipsa de personal.
21:40
Președintele american Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa prezidențială.
21:10
Președintele american Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa prezidențială.
Ieri
20:50
Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, reiterându-și apelul pentru un armistițiu mondial în timpul acestui eveniment, informează AFP.
20:20
Arheologii au găsit oase de mamut la grădinița din satul Climăuții de Jos, raionul Șoldănești. Timp de trei săptămâni, au participat la săpături studenți și profesori de peste hotare, din Marea Britanie și Franța. Pe lângă oasele de mamut, arheologii au găsit și piese din silex. Specialiștii urmează să le analizeze în laborator.
19:30
Începând de luni, 22 iulie, universitățile din țară își deschid larg ușile pentru a demara procesul de admitere. În premieră, în acest an, viitorii studenți vor putea depune cererile online, datorită unei platforme lansate de Ministerul Educației.
18:40
Începând de luni, 22 iulie, până pe 30 august, vor fi restricții de circulație pe bulevardul Decebal din capitală. Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reparație a trotuarelor din bulevardul Decebal.
18:30
Miniștrii de externe ai Uniunii Europene se întâlnesc luni la Bruxelles, pentru prima dată de la vizitele premierului ungar Viktor Orban în Ucraina, Rusia, China și Statele Unite, și este de așteptat ca la reuniune să se discute care ar trebui să fie reacția blocului comunitar față de acest turneu, care nu a avut girul UE, informează EFE.
18:00
Israelul a declarat că apărarea sa antiaeriană a interceptat o rachetă sol-sol lansată din Yemen duminică, iar mișcarea Houthi, susținută de Iran, a declarat că a tras mai multe rachete asupra orașul israelian Eilat de la Marea Roșie, relatează Reuters. Totodată, potrivit unor surse medicale citate de Reuters, în urma atacului israelian cu avioane de sâmbătă asupra Al Hudaydah, șase persoane au murit, iar 80 au fost rănite.
17:30
Un cetățean german, Rico Krieger, a fost condamnat la moarte în Belarus. Această informație a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, scrie Meduza.
17:10
Ucraina are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune pentru a-și proteja orașele și trupele din prima linie de bombe și drone rusești, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după un atac masiv cu drone și rachete al Rusiei, în timpul nopții, transmite Reuters.
16:00
Andrei Cazacu din satul Prajila, raionul Florești gestionează 500 de hectare de terenuri agricole în satele Prajila și Mărculești. În aceste zile munca este în toi. Producătorul spune că nu duce lipsă de piață de desfacere. Produsele sale sunt comercializate într-o rețea mare de magazine din țară, dar și peste hotarele țării. Potrivit lui, prețul la legume este unul bun. Antreprenorul duce negocieri cu o rețea de magazine mari din România.
15:30
Doi tineri, cu vârste de 16 și 17 ani, au ajuns la spital, după de motocicleta pe care se aflau s-a lovit de un copac. Cazul a avut loc în această dimineață pe traseul din satul Ohrincea, raionul Criuleni. Informația a fost confirmată pentru Teleradio-Moldova, de Elena Băetrău, ofițeră de presă la Inspectoratul de Poliție Criuleni.
15:10
Prima doamnă a Coreei de Sud, Kim Keon Hee, a fost interogată de procurori cu privire la acuzațiile de manipulare a acțiunilor și de corupție legate de o geantă de lux în valoare de 2.200 de dolari, transmite agenția Yonhap.
15:10
Doi tineri, de 16 și 17 ani, au ajuns la spital, după ce s-au tamponat cu motocicleta într-un copac. Cazul a avut loc în această dimineață pe traseul din satul Ohrincea, raionul Criuleni. Informația a fost confirmată pentru Teleradio-Moldova, de Elena Băetrău, ofițeră de presă la Inspectoratul de Poliție Criuleni.
14:30
Autoritățile din Franța, temându-se de posibili „spioni”, au refuzat accesul la Jocurile Olimpice din 2024 pentru mai puțin de 100 de străini care intenționau să lucreze la competiții în calitate de jurnaliști, fizioterapeuți și personal tehnic. Acest lucru a fost comunicat de către ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, într-un interviu acordat publicației Le Journal du Dimanche, citat de Meduza.
14:20
Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători și exportatori. În acest context, Asociația Moldova Fruct, cu suportul proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova a lansat Programul de îmbunătățire a calității fructelor – cireșe, caise, mere, prune și struguri de masă.
13:50
Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a subliniat, într-un articol pentru Daily Mail, că există un plan care ar putea pune capăt războiului în condiții favorabile pentru Ucraina și Occident, adăugând că Donald Trump înțelege că o înfrângere a Ucrainei ar putea avea consecințe catastrofale pentru SUA și pentru lume, notează Unian.
13:40
Vacanța de vară este perioada în care mulți copii rămân singuri acasă, în timp ce părinții merg la serviciu. Rămași fără supraveghere, minorii sunt supuși diferitor riscuri legate de viața și securitatea lor.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.