Trei victorii și trei înfrângeri – rezultatul participării tinerilor fotbaliști din Visoca la Turneul internațional de la Varna

Observatorul de Nord, 24 iunie 2024 09:20

  În orașul bulgar Varna a avut loc un Turneu internațional la fotbal – Golden Sands Summer Cup 2024, pentru echipele de copii. La competiție a participat și echipa U-12 EFA din satul Visoca.   Discipolii antrenorului Dan Țarălungă au repurtat trei victorii și au suferit trei înfrângeri: 4-0 cu FC Nistru Ciobruciu (RM), 6-0 […] Post-ul Trei victorii și trei înfrângeri – rezultatul participării tinerilor fotbaliști din Visoca la Turneul internațional de la Varna apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 2 ore
11:10
De cele mai multe ori, avem tendința de a păstra lichidul de spălat vase lângă chiuvetă și de a-l folosi doar pentru a spăla vasele. Dar puterea sa de curățare este incredibil de utilă pentru întreaga casă. Este, de asemenea, un degresant excelent. Așa că, află despre cinci utilizări inteligente ale detergentului de spălat vase, […] Post-ul Află despre cinci utilizări inteligente ale detergentului de spălat vase. Puterea sa de curățare e utilă pentru toată casa apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
07:20
Cea mai importantă sursă de apă, loc de habitat pentru o diversitate mare de floră și faună, păstrător al istoriei, inspirație pentru artiști, simbol al conexiunii între popoare – toate acestea sunt Dunărea. Iată câteva fapte despre această mare râu: Dunărea Dunărea este unul dintre cele mai lungi râuri din Europa. Având o lungime de 2860 […] Post-ul De Ziua Internațională a Dunării: 14 lucruri uimitoare despre acest fluviu apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
06:30
Berbec Azi, încrederea Berbecului în sine riscă să se transforme în aroganță și să-i afecteze activitățile. Cum altfel să explicăm faptul că Berbecul este capabil să refuze ajutorul celor din jur și să ignore sfaturile, crezând că știe cel mai bine? Stelele horoscopului avertizează că, chiar dacă Berbecul este sută la sută sigur de ceva […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 29 iunie 2024: încrederea Berbecului în sine riscă să se transforme azi în aroganță, află ce îți rezervă astrele pentru final de săptămână apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Pentru astăzi, 29 iunie, rămâne în vigoare alerta meteo de caniculă. Potrivit meteorologilor, codul galben va fi valabil până pe 4 iulie inclusiv. Temperaturile maxime ale zilei vor varia, în general, între 29 și 31 de grade Celsius. Temperaturile minime din timpul nopții vor oscila între 18 și 24 de grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 29 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
“După moartea lui Ştefan Vodă cel Tânăr strânsu-s-au boierii şi Ţara de l-au ales domn pe Pătru Măjariul, ce l-au poreclit Rareş după numele mamei sale” (G. Ureche). Urmaşul lui Ştefăniţă a fost un om care fără să aibă judecata limpede şi sigură a lui Ştefan cel Mare, isteţimea lui în alcătuirea planurilor mari, moşteneşte […] Post-ul Cetatea lui Petru-Vodă Rareș apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Pauza de dinaintea dejunului apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
18:20
BERBEC Pentru Berbeci, tema familiei va fi mai importantă ca niciodată în iulie: vor apărea probleme legate de menținerea stabilității, inclusiv financiare. Va trebui să vă demonstrați ca o persoană decisivă și capabilă să găsească soluții în situații dificile, dar veți reuși să faceți față tuturor provocărilor. La locul de muncă, este posibil să […] Post-ul Horoscopul lunii iulie 2024 pentru toate semnele zodiacale apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Mihaela Zaim a făcut până astăzi 3 școli: școala primară în satul de baștină Băxani, apoi gimnaziul din Șolcani, iar în acest an a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu”. A fost una dintre cele mai active voluntare ale Centrul de Resurse pentru Tineri și Femei DACIA. A știut să găsească un echilibru între studiile la colegiu […] Post-ul Mihaela Zaim: ”Atunci când absolvești o școală, rămâne în memorie contrastul dintre prima și ultima zi…” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Serviciile de sănătate prietenoase tinerilor au fost promovate în cadrul unei Tabere de vară, lansată la Drochia Youth Klinic „Ana” din orașul Drochia se afirmă la nivel regional, reprezentând o comunitate de suport pentru adolescenți, care încurajează adresarea acestora la servicii de sănătate prietenoase. Cea mai remarcabilă inițiativă lansată este Tabara de vară 2024, desfășurată […] Post-ul Serviciile de sănătate prietenoase tinerilor au fost promovate în cadrul unei Tabere de vară la Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Iluziile optice sunt adevărate provocări pentru mintea noastră. Aceste iluzii pot pune la încercare ceea ce știm despre realitatea înconjurătoare, arătându-ne că ochii noștri nu sunt întotdeauna de încredere. Dacă suntem prea grăbiți sau prea nepăsători, aceste capcane vizuale ne pot face să vedem imagini sau scene în mod complet eronat, aducând cu ele confuzia […] Post-ul Iluzia optică. Găsește broasca ascunsă printre frunze apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
12:30
  După reparația capitală care a costat nu mai puțin de 1.640.000 de lei, au fost date în exploatare 550 de metri de pe strada Doctor Svrischi din municipiul Soroca, una din arterele urbei aflate, până de curând, într-o stare deplorabilă.   După finalizarea acestor lucrări, autoritatea publică locală a început reparația străzii Feofania Bude, […] Post-ul 1.600.000 de lei a alocat primăria Soroca pentru reparația străzii Doctor Svirschi. Urmează reparația străzii Feofania Bude. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
  Administrația publică locală din municipiul Soroca a avut o întâlnire cu reprezentanții Organizației WeWorld Moldova. În cadrul discuției s-a vorbit despre deschiderea, la Soroca, a unui Centru Comunitar, carwe v-a găzdui persoane refugiate, membri ai comunității rrome sau orice doritor.   Astfel, Centrul Comunitar va oferi, zilnic, instruiri de limbă engleză și informatică, copiilor, […] Post-ul În luna septembrie, la Soroca va fi deschis un Centru Comunitar apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
La marginea raionului Florești, pe malul Nistrului, se găsește localitatea Năpadova, cunoscută în urmă cu mai multe secole ca satul Năpădăuţi din ținutul Sorocii. Stâncile de pe malul râului și grotele sale, după cum ne zic legendele locale, au fost mereu un loc de protecție pentru oameni, atunci când de peste Nistru năpădeau invadatorii. În […] Post-ul Năpadova – sat cu potențial turistic bogat ce merită a fi valorificat / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
 Locuitorii satelor Volovița din raionul Soroca și Horodiște din Edineț vor avea acces la apă potabilă de calitate. În cele două localități au fost construiți mai mulți kilometri de apeduct, iar cetățenii nu se vor mai confrunta cu problema lipsei acute de apă, care se făcea resimțită în special pe parcursul verii. Proiectele au fost […] Post-ul 1.300 de locuitorii ai satului Volovița au acces la apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Interviu de Ziua Ziaristului Român   De mai mulți ani, ziarul Observatorul de Nord are doi corespondenți voluntari în municipiul Buzău, localitate și județ înfrățite cu raionul Soroca. Este vorba despre părintele profesor Mihail Milea și distinsul avocat Mihai Sălcuțan. Vu prilejul Zilei Ziaristului Român, care a fost marcată pe data de 28 iunie, am […] Post-ul Mihai SĂLCUȚAN: „Chiar dacă nu este o putere în stat în adevăratul înțeles al cuvântului, presa se impune și poate să acționeze cu impact major în societate” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
 În această săptămână, în Marele Ducat de Luxemburg, a avut loc un nou eveniment istoric pentru RM și cursul ei de integrare în UE: prima ședința a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova — Uniunea Europeană, la care au fost lansate oficial negocierile de aderare a celor două țări, RM și Ucraina, la UE. Astfel, ziua de […] Post-ul Maia Sandu ca paratrăsnet pentru unii și speranță pentru alții… apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Subiectul sistării examenelor practice din Soroca pentru permisul auto la categoria B, este unul actual în aceste zile. Un articol la temă l-am publicat anterior pe site-ul nostru – Mâine la Soroca vor avea loc ultimele examene practice pentru permisul auto: care sunt argumentele autorităților? Pentru a afla argumentele Agenției Servicii Publice din prima sursă, […] Post-ul Iurie Cristea despre sistarea examenelor practice la Soroca: “Să fim raționali la nivel de eficiență, dar nu la nivel de comoditate personală” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Jos, pe malul Nistrului… apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:20
Valul de căldură se va extinde, astfel că vremea va deveni și mai călduroasă. Cerul predominant senin, vântul va sufla slab, iar precipitații nu se prevăd.  Temperaturile maxime ale zilei vor varia, în general, între 29 și 31 de grade Celsius. Temperaturile minime din timpul nopții vor oscila între 16 și 24 de grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 28 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:10
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 28 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 3 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 19 bani Dolarul american se se ieftinește cu 1 ban și costă 17 lei și 92 bani Leul românesc se scumpește cu […] Post-ul Cursul valutar pentru ziua de vineri, 28 iunie 2024: euro se scumpește, dolarul american se ieftinește apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:00
Berbec Situația poate obliga un nativ Berbec să își apere interesele – și este pe deplin capabil să facă față acestei sarcini. Ziua îi oferă abilitatea de a convinge pe ceilalți de dreptatea sa, astfel încât cei din jur vor fi mai atenți decât de obicei la argumentele sale. Stelele horoscopului sfătuiesc Berbecul să profite […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 28 iunie 2024: Ziua le oferă Gemenilor o intuiție puternică și abilitatea de a anticipa ce urmează să se întâmple, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
27 iunie 2024
18:30
Anastasia Stăvilă, absolventă a Liceului Teoretic “Constantin Stere”, a reușit să atingă nu doar performanțe academice remarcabile în anii de școală și la examenele de bacalaureat, ci și să se implice activ în numeroase proiecte și activități de voluntariat în beneficiul instituției în care a învățat. A participat la diferite concursuri, conferințe și olimpiade școlare, […] Post-ul Anastasia Stăvilă, absolventa pentru care anii de liceu sunt memorabili / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:00
Vineri, 28 iunie, la Soroca se vor desfășura ultimele examene practice pentru permisul auto, iar noi am decis să aflăm mai multe detalii, inclusiv cine și de ce a decis acest lucru? Anunțam acum o săptămână că la Soroca se sistează examenele practice pentru permisul auto. Agenția Servicii Publice (ASP) îndemna cetățenii, care au absolvit […] Post-ul Mâine la Soroca vor avea loc ultimele examene practice pentru permisul auto: care sunt argumentele autorităților? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Astăzi au fost făcute publice rezultatele examenelor de bacalaureat. Printre cei 47 de elevi cu 10 pe linie s-a înscris și o soroceancă, Iana Gherman elevă la Liceul Teoretic ”Constantin Stere”. Calea spre succes a fost lungă, tânăra ne recunoaște, că a muncit zi de zi. Consideră că știința viitorului este chimia, iar pasiunea ei […] Post-ul Iana Gherman: ”Am ales să-mi continui studiile la școala superioară de chimie Rennes din Franța…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:00
„Împotriva Ucrainei. Slovacia și România au remizat. După prima treime din a doua repriză, echipele au început să joace doar pentru a menține rezultatul. Și cu cât trecea mai mult timp, cu atât era mai evident că evenimentele principale au avut deja loc și că nu se va mai întâmpla nimic notabil pe teren. Așteptările […] Post-ul EURO 2024: Ucraina s-a supărat pe România și Slovacia, deși… Trebuia s-o „bată” pe Belgia și nu avea nici o problemă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Aseară a avut loc deschiderea oficială a Taberei “La Dumbravă” din raionul Soroca. Copiii din primul schimb au venit de luni aici și în scurt timp au reușit să se împrietenească și să formeze găști, iar ce mai talentați elevi și educatori au urcat pe scenă, fiind susținuți de semenii lor cu aplauze și dansuri. […] Post-ul Deschiderea oficială a Taberei “La Dumbravă” în 100 de imagini / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
 Scopul acestor acțiuni este protejarea bunurilor cetățenilor și reducerea infracționalității în domeniul furturilor. În acest context, dorim să aducem la cunoștința comunității următoarele recomandări preventive: Securizarea locuinței: – Închideți fermecele ușilor și geamurilor atunci când părăsiți locuința. – Instalați și utilizați sisteme de alarmă și camere de supraveghere. – Asigurați-vă că încuietorile ușilor sunt de […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Soroca desfășoară în prezent activități de prevenire a furturilor patrimoniale în raion apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
 Datorită eforturilor și oboselii Părintelui Profesor Mihail Milea de la Buzău, romanul istoric „Ivan Țarevici, Elena Voloșanca și lupul sur”, ieșit proaspăt de sub tipar, a ajuns la Soroca.   Lansarea acestei capodopere literar-istorice va avea loc în această toamnă, când va reveni la Soroca soția ultimului pârcălab al Cetății Soroca Nicolae Bulat, Valentina Bulat. Post-ul Romanul istoric „Ivan Țarevici, Elena Voiloșanca și lupul sur”, scris de Nicolae Bulat, a ajuns la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
 Peste 13 mii de locuitori din raionul Ialoveni beneficiază de condiții medicale moderne în Centrul medical din satul Puhoi, unde, prin intermediul Programului Național „Satul European”, a fost deschis un Punct de Asistență Medicală Urgentă. După implementarea unui proiect de circa nouă milioane de lei, o clădire veche din localitate a fost renovată și dotată […] Post-ul În satul Puhoi pacienții se tratează ca în Europa apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce context a […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Părinții care aduc mâncare în tabăra “La Dumbravă” sunt rugați să o ia înapoi, altfel riscă să ia și copiii apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Scumpul nostu Bogdanel Cu sufletul îndurerat și cu durere profundă, ne luăm rămas bun de la tine… cel mai deștept și cel mai simțitor copilaș Plecarea ta ne-a lăsat un gol imens în inimile noastre. Ai fost un exemplu deosebit, cu o sensibilitate rar întâlnită și cu o energie bună si multă dragoste față de […] Post-ul A decedat Bogdan, fiul cel mic a interpretei Janet Erhan și a ex-ministrului Octavian Budișteanu apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
În acest sens, Executivul a aprobat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Elene privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere. Astfel, va fi facilitat traficul rutier și vor fi eliminate impedimentele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc în cele două țări. Actele vor fi convertite fără necesitatea de a susține […] Post-ul Republica Moldova și Republica Elenă vor recunoaște reciproc permisele de conducere eliberate în cele două state apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 27 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se ieftinește cu 6 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 16 bani. Dolarul american se scumpește cu 1 ban și costă 17 lei și 93 bani. Leul românescse se ieftineștecu 2 bani  […] Post-ul Cursul valutar pentru ziua de joi, 27 iunie 2024: euro se ieftinește, dolarul american se scumpește apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Berbec Surprizele neașteptate pot scoate Berbecul din ritm în repetate rânduri, dar, dacă cedează emoțiilor, nu va face decât să agraveze situația. Murmuratul și nemulțumirea nu vor rezolva problema, așa că cea mai bună cale pentru el este să se relaxeze și să aibă încredere în soartă. Stelele horoscopului spun că, lăsând lucrurile să meargă […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 27 iunie 2024, Racul trebuie să fie extrem de precaut în comunicare – nu sunt excluse neînțelegeri și conflicte, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Astăzi, joi, 27 iunie, vremea va continua să se încălzească, temperaturile maxime ale zilei vor varia, în general, între 28 și 30 de grade Celsius. Temperaturile minime din timpul nopții vor oscila între 17 și 23 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, cerul va fi variabil, iar precipitații nu se prevăd.   Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 27 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
26 iunie 2024
20:50
Judecătoria Soroca a pronunțat azi o sentință în cazul unui sorocean acuzat de furtul unui câine de rasă și amenințări cu violența. Totul s-a întâmplat în data de 13 aprilie 2024, când bărbatul a intrat în curtea vecinilor, unde era doar femeia acasă, și a sustras câinele acesteia, un Ciau-Ciau de cinci ani. Când vecina […] Post-ul A furat câinele vecinilor ca să-și împerecheze cățeaua și acum va sta la închisoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:20
Dacă utilizați de ceva vreme smartphone-uri, este posibil să știți că dispozitivele Android încetinesc de obicei în timp. Nu contează cât de puternic este smartphone-ul tău din punct de vedere hardware; va încetini după câteva luni sau ani. Cu toate acestea, știți adevăratul motiv din spatele acestei încetiniri? Ei bine, există o mulțime de factori […] Post-ul Patru motive pentru care telefonul tău încetinește în timp apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Pe 25 iunie 2024, Colegiul “Mihai Eminescu” din Soroca a devenit oficial membru fondator al Rețelei Naționale de Integrare a Tinerilor și Tinerelor NEET. Evenimentul s-a încununat cu semnarea solemnă a Memorandumului și a documentelor de constituire de către managerii instituțiilor fondatoare. Rețeaua Națională de Integrare a Tinerilor și Tinerelor NEET își propune să sprijine […] Post-ul Colegiul “Mihai Eminescu” din Soroca devine membru fondator al Rețelei Naționale de Integrare a Tinerilor NEET apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Pentru a evidenția potențialul turistic al raioanelor Soroca, Drochia și Florești, “Observatorul de Nord” și Colegiul “M. Eminescu” din Soroca și-au unit eforturile într-un proiect finanțat prin intermediul Programului de Granturi Mici al Biroului de Cooperare Elvețiană. În cadrul stagiului de practică, elevii de la specialitatea “Turism” au identificat destinațiile turistice relevante din localitățile raioanelor […] Post-ul Elevii Colegiului ”Mihai Eminescu” din Soroca sunt implicați în promovarea turismului în regiune / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
  La Casa Fotbalului din capitală a avut loc ședința Organului de Prima Instanță din cadrul Sistemului de Licențiere a cluburilor de fotbal al FMF.  În rezultatul examinării documentelor de licențiere prezentate de cluburile din Liga 2, Organul de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, la ședința sa […] Post-ul EFA Visoca a primit Licența B pentru sezonul 2024-2025. FC Inter și-a dat „obștescul sfârșit” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
 Din timpuri recoltarea pâinii a fost o sărbătoare și o bucurie a plugarului, mai ales atunci când lanurile cu grâne bucură ochii și umple inimile de bucurie. Și în acest an se așteaptă o roadă bogată, nu a rămas mult până a începe secerișul. Se pregătește de acum tehnica de recoltare, se aduc în regulă […] Post-ul Recomandări anti incendiare în timpul recoltării grânelor! apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
La 13 iunie 2024, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în lectură finală, legea care prevede revizuirea hărții judiciare. Documentul presupune reorganizarea instanțelor judecătorești și a curților de apel cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului justiției. Totuși, autoritățile din Găgăuzia au calificat revizuirea cărții judiciare ca o „lezare” a drepturilor poporului găgăuz şi un „pericol la adresa autonomiei […] Post-ul „Regimul Sandu demontează autonomia găgăuză” – speculații și falsuri despre revizuirea hărții judiciare a R. Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Circa 9 700 de locuri de muncă au fost propuse cetățenilor din întreaga țară de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).Potrivit instituției, cele mai multe locuri vacante sunt în: Chișinău – 5 215, Bălți – 899, Hânceşti – 323 și Orhei – 282, iar cele mai puține în Glodeni – 23, […] Post-ul Drochia este printre raioanele cu cele mai puține locuri vacante de muncă- 15 apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
Așa cum nu plouă și nici în următoarele zile nu sunt prevăzute precipitații, haideți să vorbim despre ploaie, poate doar așa vom aduce câțiva stropi și ne vom răcori virtual. Ploaia nu are miros. Sursa așa-numitului miros de ploaie sunt bacteriile actinomicete. Picăturile de ploaie ridică în aer sporii lor, care cresc în sol, formând astfel […] Post-ul 12 fapte interesante despre ploaie care te vor răcori virtual în zilele călduroase apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 26 iunie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 3 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 22 bani. Dolarul american se scumpește cu 5 bani și costă 17 lei și 92 bani. Leul românescse scumpește cu 1 […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 26 iunie 2024: Leul moldovenesc continuă să se deprecieze în raport cu euro și dolarul american apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Stăpânul “șoselelor” de țară apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Berbec Astăzi este o zi în care Berbecul ar trebui să se lase dus de valul evenimentelor: ar putea să se găsească într-o situație în care nu poate interveni. De exemplu, inițiativa sa ar putea fi preluată de altcineva sau opiniile sale nu vor fi luate în considerare. Poate că Berbecul nu va fi în […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 26 iunie 2024: Balanțele sunt sfătuite să nu tensioneze situația azi și să facă din țânțar armăsar, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Astăzi, miercuri, 26 iunie, vremea va fi caldă și uscată. Temperaturile maxime ale zilei vor varia, în general, între 24 și 28 de grade Celsius. Temperaturile minime din timpul nopții vor oscila între 15 și 21 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, cerul va fi predominant senin, iar precipitații nu se prevăd. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 26 iunie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
25 iunie 2024
20:10
În aceste clipe, la Luxembourg are  loc prima întrunire a Comisiei interguvernamentale dintre R. Moldova și Uniunea Europeană. În cadrul acestui eveniment, oficial, încep discuțiile de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Aceasta are loc în contextul în care, acum doi ani, aceste națiuni au depus cererile de aderare și au […] Post-ul O zi memorabilă: Au început negocierile de aderare ale Republicii Moldova la Uniunea Europeană / LIVE apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Referendumul pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este însoțit de o anti-campanie de denigrare a tot ce este Europa. Se distribuie tot felul de narațiuni, care, în mare parte sunt total invers decât cum este realitatea. Dovadă ar fi și faptul că mulți dintre membrii familiilor celor care critică Uniunea Europeană, inclusiv distribuie ziare […] Post-ul Felicia Voicu: “Integrarea Europeană – o perspectivă personală din schimbul de mobilitate” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.