Autorităţile române nu permit participarea delegaţiilor Rusiei şi Belarusului la Adunarea Parlamentară a OSCE, care se va desfăşura în România

TVR Moldova, 15 iunie 2024 18:10

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că nu va fi permisă participarea delegaţiilor Rusiei şi Belarusului la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfăşura în România, între 29 iunie şi 3 iulie. „Decizia părţii române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei”, afirmă purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, scrie G4Media.ro

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 10 minute
15:50
Ofițerii Direcției de Poliție a mun.Chișinău în comun cu colegii Inspectoratului de poliție Centru au documentat, pe parcursul a două luni, acțiunile ilegale a doi indivizi din mun. Chișinău, suspectați de escrocherie.
Acum 30 minute
15:40
În noaptea dintre 19 și 20 iunie, un incident dramatic a avut loc la granița dintre Polverara și Ponte San Nicolò, în regiunea italiană Padova.
Acum o oră
15:20
Inspectoratul General al Poliției a lansat în premieră Programul de mentorat pentru femei, care are drept scop pregătirea și inspirarea polițistelor pentru a deveni lideri de succes în diverse domenii de activitate ale Poliției.
15:10
Un turist german în vârstă de 67 de ani a murit pe insula grecească Creta după ce a plecat într-o excursie şi, probabil, s-a rătăcit.
Acum 2 ore
14:50
Olga Harabajiu, producător ne-a oferit mai multe detalii despre proiecțiile și cineaștii așteptați la Chișinău.
14:50
Iubitorii de teatru şi muzică din Bălţi pot participa pe 28 iunie, la premiera spectacolului ,,Temă pentru acasă". Platoul este chiar gara din oraş, iar în program va fi muzică live interpretată de elevii Colegiului de Muzică.
14:40
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
14:40
Până la finalizarea Recensământului populației și locuințelor 2024 au rămas 13 zile. Persoanele care încă nu au fost recenzate sunt îndemnate să contacteze Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.
14:20
Scriitoarea Maria Șleahtițchi, , doctor habilitat în filologie ne-a vorbit despre cum a fost omul și scriitorul Spiridon Vangheli.
14:10
Suntem în perioada vacanțelor și mulți dintre moldovenii stabiliți în străinătate se întorc acasă cu autoturisme înmatriculate în țările în care locuiesc. Aceștia trebuie însă să țină cont de câteva reguli atunci când traversează frontiera.
Acum 4 ore
13:50
Ofițerii CNA și procurorii mun. Cahul au reținut, astăzi, un bărbat din Cahul într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unui candidat să-l ajute să obțină mai ușor permisul de conducere în schimbul unei sume de bani.
13:50
Uniunea Europeană a găsit o modalitate de a folosi veniturile din activele rusești înghețate pentru a cumpăra arme pentru Ucraina, în ciuda poziției Ungariei, a declarat luni șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell.
13:40
Vasile Onceanu, conferențiar universitar la Centrul Național de Siguranță Rutieră, de pe lângă Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău ne-a vorbit despre măsurile și proiectele care au fost implementate în ultimii ani, pentru a îmbunătăți sistemul de siguranță rutieră.
13:20
Igor Talmazan este noul Secretar general al Parlamentului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat dispoziția privind numirea acestuia în funcție din 24 iunie 2024. La fel, astăzi, Igor Talmazan a fost prezentat Secretariatului Parlamentului.
13:10
Persoanele fizice au dreptul de a introduce în Republica Moldova bunuri în valoare de până la 150 de euro cu scutire de la achitarea drepturilor de import. Condiția e ca trimiterea să fie însoțită de o declarație CN22/CN23, în cazul în care sunt transportate de către operatorul poștal național ÎS ,,Poșta Moldovei”. Totodată, mărfurile nu trebuie să indice caracter comercial.
13:10
Șefa diplomației române, Luminița Odobescu, a solicitat luni, la reuniunea miniștrilor de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, o abordare strategică europeană față de regiunea Mării Negre, evocând contextul de securitate și deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina.
12:50
Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reuşit să intre de două ori în Cartea Recordurilor: pentru cel mai lung brâu românesc confecţionat în trei luni, care măsoară 1.667,41 de metri şi pentru cel mai greu brâu, care cântărește 70 de kilograme.
12:40
În acest weekend polițiștii de frontieră au urcat pe podiumul de premiere în cadrul a două competiții internaționale.
12:40
Astăzi, în legătură cu desfășurarea programului funeraliilor scriitorului Spiridon Vangheli, Poliția anunță că pe unele străzi din capitală vor fi restricții de circulație.
12:20
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru marți, 25 iunie.
12:20
Un incendiu devastator a izbucnit luni la o fabrică de baterii de litiu în Coreea de Sud, incendiu soldat cu zeci de morţi, informează AFP şi dpa, scrie Agerpres.ro
12:10
Scriitorul Spiridon Vangheli este condus pe ultimul drum.
Acum 6 ore
11:50
Centrul Național Anticorupție raportează mai multe percheziții și rețineri săptămâna trecută, într-un dosar de deposedare abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile din Bălți.
11:40
Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, unde se antrenează actualii și viitorii polițiști, va fi modernizat și dotat cu echipamente de ultimă oră. Renovările se vor face în cadrul unui proiect implementat de PNUD, cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, oferit prin intermediul Departamentului de Stat, Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL).
11:30
Delegația UE în Republica Moldova se alătură doliului național în legătură cu trecerea în neființă a lui Spiridon Vangheli. Drapelul Uniunii Europene a fost coborât în bernă.
11:20
Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Calificarea s-a produs în cadrul Campionatului European la înot, care s-a încheiat ieri la Belgrad, Serbia, transmite IPN.
11:10
Solicitanții de cetățenie română vor trebui să demonstreze prin documente și participând la o probă de interviu că știu limba română, iar termenul legal de examinare a dosarelor va fi mult mai mare. Modificările propuse au fost aprobate de Senat pe18 iunie.
10:50
Naţionala Germaniei a câştigat Grupa A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a remizat in extremis cu Elveţia, 1-1 (0-1), duminică seara, pe Frankfurt Arena.
10:40
Delegația legislativului participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc în perioada 24-28 iunie, la Strasbourg. Delegația Parlamentului Republicii Moldova va fi condusă de deputatul Ion Groza.
10:30
Președinta Maia Sandu a semnat vineri decretul pentru inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a fost desemnată în calitate de șef al delegației și de negociator-șef al procesului de negociere a aderării Republicii Moldova la UE.
10:20
În perioada 17 - 23 iunie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 714,14 milioane de lei, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 17 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 109,8%.
10:10
Moneda unică europeană costă astăzi 19 lei și 11 bani, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 89 de bani, transmite MOLDPRES.
Acum 8 ore
09:50
Preşedintele taiwanez Lai Ching-te a declarat luni că Beijingul „nu are dreptul” să-i pedepsească pe taiwanezi, după ce China a inclus vineri pedeapsa cu moartea în noile pedepse penale ce îi vizează presupuşii secesionişti taiwanezi, informează AFP.
09:40
Doi soţi din Republica Moldova au fost răniţi după ce un urs i-a atacat, duminică, lângă o unitate de cazare din staţiunea Slănic Moldova, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău.
09:20
Ministrul de externe, Luminiţa Odobescu, va participa luni, la Luxemburg, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), unde se va discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia din Orientul Mijlociu, evoluţiile din Georgia şi din regiunea Marilor Lacuri.
09:10
Ziua Universală a Iei (Ziua Iei) este sărbătorită, în fiecare an, la data de 24 iunie.
08:50
În Aeroportul Internațional Chișinău, o pasageră cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă de 31 de ani, a fost depistată cu bagajul plin cu țigări, pe care intenționa să le transporte ilicit spre Marea Britanie.
08:40
Zi de doliu în Republica Moldova. Scriitorul Spiridon Vangheli va fi condus pe ultimul drum astăzi, 24 iunie. În memoria maestrului, ziua de astăzi a fost decretată de către președintele R. Moldova, Maia Sandu, zi de doliu național.
08:20
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seară că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o ofensivă terestră, sunt "pe cale să se încheie", notează AFP.
08:10
Sectorul energetic al României „trebuie să aibă capacitatea de a asigura întreaga necesitate a Republicii Moldova, pe perioadă nedeterminată, sub orice circumstanță”, se arată în „Strategia energetică a României 2025-2035, cu perspectiva anului 2050”.
Acum 12 ore
07:50
Vladimir Putin continuă să ridice mizele în războiul din Ucraina. Drept dovadă este și declarația prin care a cerut ca Ucraina să cedeze patru regiuni Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie și statut neutru permanent pentru Kiev. de această părere este fostul secretar de stat pentru afaceri strategice al Ministerului de Externe de la București, Iulian Fota. declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Impac Global” de la TVR MOLDOVA.
07:40
Săptămâna începe cu cer variabil pe alocuri sunt prognozate ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice.
Acum 24 ore
21:10
Un miros îmbietor de plăcinte şi alte bucate tradiţionale s-a lăsat azi peste satul Cigîrleni, raionul Ialoveni. A fost organizată o nou ediţie a festivalului "La vatra plăcintelor" la care au participat aproape toate gospodinele din sat. S-au preparat cele mai delicioase bucate tradiţionale, după reţete moştenite din străbuni.
21:00
După ce UE va deschide oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova, echipa Chișinăului va trebui să aleagă capitolele cu care se începe procedura. Explicațiile aparțin lui Răzvan Cotovelea, profesor de științe politice la Școală Națională de științe Politice și Administrative, fost Coordonator Național al Asistenței nerambursabile a României. Declarația și au fost făcute în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA.
20:40
Meteorologii din intreaga lume emit coduri de avertizare din cauza fenomenelor extreme, caniculă, inundatii sau furtuni extrem de violente. In Balcani, după o caldura infernala, grindina de dimensiunea unei mingi de ping pong a făcut ravagii in Serbia si Bosnia. In Grecia au inceput deja incendiile amplificate de vântul puternic. Peste ocean, statul american Iowa e sub ape si autoritatile au decretat starea de urgență.
20:10
Zeci de Cămăși cu Altiţă, bogăţii culturale ale sudului românesc, pot fi admirate la Muzeul Național de Istorie din Chișinău. Expoziția este organizată de Institutul Cultural Românesc "Mihai Eminescu" si a fost deschisă în ajunul Zilei Naționale a IEI și a Portului Popular.
19:40
A crescut semnificativ numărul de pasageri pe Aeroportul Chişinău. În ultimele 23 de zile, poliţiştii de frontieră au înregistrat peste 650 de mii de traversări ale frontierei de stat, aproape dublu faţă de aceaşi perioadă a anului trecut. Pandemia și războiul din Ucraina i-a forţat pe basarabeni să-şi schimbe optiunile de vacanta. Nimeni nu mai riscă să meargă la mare în Ucraina iar multi aleg plajele din Turcia, Egipt sau Grecia.
19:10
Toţi cei care l-au îndrăgit pe marele om de cultură Spiridon Vangheli îi pot aduce un pios omagiu la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla", din Chişinău. Corpul neînsufleţit al scriitorului va fi depus în această seară in biserică, iar mâine, intr-o zi de doliu national, va avea loc ceremonia funerală.
18:40
Trei oameni au murit in urma a 3 accidente rutiere grave. Primul accident s-a produs noaptea trecuta în jurul orei două, pe strada Studenților din Chişinău.
18:10
TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune....
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.