Doi soţi din Republica Moldova, atacaţi de un urs la Slănic Moldova

TVR Moldova, 24 iunie 2024 09:40

Doi soţi din Republica Moldova au fost răniţi după ce un urs i-a atacat, duminică, lângă o unitate de cazare din staţiunea Slănic Moldova, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 30 minute
13:50
Armata Națională desfășoară un exercițiu cu rezerviștii Forțelor Armate în perioada 1-5 iulie, curent.
13:40
Potrivit Serviciul Vamal, fiecare persoană poate contribui la micșorarea timpului de traversare a frontierei de stat, prin respectarea prevederilor legale, declararea conformă a bunurilor transportate, precum și transportarea limitei permise cantitativ de bunuri.
13:40
Eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat că acordul de asociere cu Uniunea Europeană, semnat acum 10 ani, a întărit economia Republicii Moldova și a adus beneficii concrete oamenilor din Moldova.
Acum o oră
13:20
Ziua Națională a Portului Popular este sărbătorită, de câţiva ani, în ultima duminică a lunii iunie. În această zi, este adus un tribut portului popular, hainelor și accesoriilor moștenite, care ne reprezintă ca neam și ne diferențiază de alți locuitori ai lumii. Sunt organizate festivaluri tematice, cu scopul de a valorifica costumul autentic popular românesc și portul etniilor conlocuitoare, a cunoaşte piesele componente și simbolurile, precum şi tehnicile de confecţionare a costumului popular.
13:10
Are loc ședința Comisiei Electorale Centrale din 28 iunie 2024.
Acum 2 ore
12:50
Procesul de aderare a Georgiei la UE s-a oprit "de facto", după adoptarea de către Tbilisi a unor legi de inspiraţie rusă considerate contrare valorilor europene, au indicat liderii celor 27 reuniţi joi într-un summit la Bruxelles, notează AFP.
12:40
O persoană a murit şi opt au fost rănite după ce acoperişul unui terminal recent renovat al aeroportului din New Delhi s-a prăbuşit parţial vineri, în timpul ploilor abundente, a anunţat departamentul de pompieri din capitala Indiei, relatează AFP şi Reuters.
12:40
Andrei Groza, doctor în istorie, conferențiar universitar ne-a vorbit despre consecințele acestui tragic eveniment, dar și cum a fost schimbată percepția despre adevărul istoric.
12:20
Salariile nete în anumite țări sunt cu adevărat atractive, stabilite în funcție de diverși factori precum creșterea economică, impozitele, costul vieții și politicile guvernamentale. Aceste venituri reflectă nivelurile de trai ale cetățenilor și sunt influențate de politicile economice și tendințele de ocupare a forței de muncă.
12:20
Cetăţenii Republicii Moldova sunt îndemnaţi să nu călătorească în Liban şi Israel. Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a emis o alertă de călătorie în urma escaladării situaţiei de Securitate în aceste regiuni.
12:10
Cluj-Napoca, București și Sibiu sunt orașele în care se trăiește cel mai bine, rezultă dintr-un studiu recent. Analiza evaluează performanţa tuturor cele 41 de municipii reşedintă de judeţ, în funcţie de mai multe criterii și scoate în evidenţă plusurile și minusurile care influenţează traiul locuitorilor. Pe ultimele locuri în clasament sunt Brăila, Călăraşi și Alexandria.
Acum 4 ore
11:50
Fostul secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Europene de la Bucureşti este invitatul jurnalistului Vasile Munteanu şi se va referi la experienţa României privind integrarea europeană. Răzvan Cotovelea se află la Chișinău, împreună cu alți colegi de la București, pentru a instrui demnitari, membri ai corpului diplomatic și funcționari publici din Republica Moldova.
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 28 iunie 2024. Subiectul „Populația Republicii Moldova”
11:20
Bombardamentele și incendiile în apropierea centralei nucleare Zaporojie ocupate de ruși au distrus recent o stație externă de monitorizare a radiațiilor, a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), scrie Kyiv Independent, scrie Digi24.ro
11:10
De la începutul invadării la scară largă a Ucrainei de către Rusia, cursa globală a înarmărilor s-a accelerat, devenind o povară semnificativă pentru bugetele multor țări. Pentru Rusia însăși, dependența de cheltuielile militare ar putea fi devastatoare, scrie Oleg Ițhoki, profesor de economie la University of California, Los Angeles, într-o analiză publicată de către The Insider.
10:50
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au depistat asupra a doi călători documente falsificate, unul dintre pasageri a primit refuz de intrare în Republica Moldova.
10:40
Panică în Danemarca, unde ministerul de Finanţe a fost cuprins de foc. Incendiul a izbucnit în timpul şedintei de guvern. S-a dat alarma, clădirea a fost evacuată imediat, iar incendiul a fost stins în 30 de minute.
10:20
În ultimele zile ale lunii iunie, euro se scumpește, iar dolarul se ieftinește, transmite MOLDPRES.
10:10
Are loc dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN cu tema „România-Republica Moldova, extinderea cooperării în domeniul militar”.
10:10
Guvernul a publicat două documente importante din cadrul primei Conferințe Interguvernamentale UE-Republica Moldova din 25 iunie 2024, a transmis vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, într-o postare pe Facebook.
Acum 6 ore
09:50
UE va continua să furnizeze tot sprijinul relevant pentru abordarea de către Republica Moldova a provocărilor cu care se confruntă ca urmare a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, se arată în concluzia Reuniunii Consiliului European, dată publicității ieri, 27 iunie.
09:40
Are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 28 iunie 2024.
09:20
Astăzi începe cea de-a 4-a ediție a Transilvania International Film Festival - TIFF Chișinău, care se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2024. Evenimentul de deschidere promite să fie memorabil, începând cu ora 19:00, la Cinema Odeon.
09:10
Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord, adoptat cu majoritate, privind următoarea garnitură de lideri ai instituțiilor Uniunii Europene, nominalizând-o pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președintă a Comisiei Europene, alegându-l pe fostul premier social-democrat portughez Antonio Costa în funcția de președinte al Consiliului European și numind-o pe Kaja Kallas, premierul Estoniei, în funcția de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate.
08:50
Armata ucraineană a afirmat că forţele sale au obligat trupele ruse să se retragă dintr-un district al oraşului Ceasiv Iar, de pe frontul de est al războiului, văzut ca următoarea ţintă a Moscovei în avansul său lent în zonă, scrie Reuters, transmite News.ro.
08:40
La 28 iunie 1940, Uniunea Sovietică a ocupat Basarabia și Nordul Bucovinei – teritorii ale Principatului medieval al Moldovei, care s-au unit cu România în 1918 ca urmare a destrămării Imperiului Țarist și Habsburgic.
08:20
Pentru prima dată în cei 22 de ani de când se organizează Gala Societății Civile la București, a fost oferit „Premiul Special Comunități pentru binele comun”.
08:20
Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia, imigraţia, războiul din Ucraina, Donald Trump lansând cu aplomb afirmaţii false, în timp ce Joe Biden a fost ofensiv în fond, dar confuz în exprimare, potrivit France Presse, transmite Agerpres.
08:10
Pentru prima dată în cei 22 de ani de când se organizează Gala Societății Civile la București, a fost oferit „Premiul Special Comunități pentru binele comun”.
Acum 8 ore
07:50
„Despre aderarea la UE putem vorbi din punct de vedere tehnic. Dar pentru a aveacontinuitate, o majoritate parlamentară europeană, trebuie să avem o comunicare publică, cu cetățenii, pentru că ei sunt cei care vor mandata continuitatea procesului de aderare la UE”, a spus preşedintele PSDE, Ion Sula, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un Cod Galben de caniculă, valabil pentru perioada 28.06-04.07.2024. În intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult. Vântul va sufla slab, cu viteza de 9 km/oră, din direcția nord-est.
Acum 24 ore
23:10
Statele Unite, Israelul și Ucraina negociază transferul către Kiev a până la opt sisteme Patriot, care au demonstrat că sunt capabile să intercepteze toate tipurile de rachete rusești, inclusiv cele mai noi Kinjal, scrie cotidianul Financial Times, citat de BBC, scrie G4Media.ro
22:50
Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, halterofilul Marin Robu se va antrena alături de cel mai titrat sportiv din lume la această probă. Elevul lui Sergiu Crețu va pleca într-un cantonament în Georgia, unde se va pregăti în aceeași sală cu Lasha Talakhadze, de două ori campion olimpic și de șapte ori campion mondial.
22:30
Pentru a patra oară la rând, Radu Albot va juca pe tabloul principal de la Wimbledon. Reprezentantul Republicii Moldova a trecut de calificări unde, în finală, l-a învins pe un tenismen clasat cu aproape 40 de poziții mai sus în topul mondial.
22:10
"Drumul spre Paris" este denumirea unui scurtmetraj lansat ieri la Chişinău. Premiera a adunat toată echipa olimpică a Republicii Moldova, dar şi oficiali. E povestea adevărată a sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice din această vară, care povestesc câtă muncă şi sacrificii stau în spatele unei reuşite. Documentarul are cinci episoade şi a fost realizat cu susţinerea financiară a USAID Moldova.
21:50
"Punem viitorul la adăpost". Este campania lansată ieri la Chişinău, care-şi propune să promoveze scopul de ţară al Republicii Moldova – aderarea la Uniunea Europeană. Lansarea a adunat doritori de a afla mai multe despre oportunităţile pe care le oferă familia europeană. Alături de copii, cei mari au umplut de culoare o instalație artistică în formă de aripi. Campania este organizată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene şi de Institutul pentru Inițiative Strategice.
21:50
Sute de tineri și adulți s-au adunat astăzi în fața Centrului de Cultură și Tineret din Bălți pentru a participa la cea mai inedită acțiune de promovare a identității și tradițiilor românești.
21:30
Astăzi se împlinesc zece ani de când Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. În deceniul care a urmat, apropierea de Europa le-a adus cetăţenilor numeroase avantaje din punct de vedere economic, educaţional sau pentru sectorul agricol. Daniela Danilova ne detaliază care au fost cele mai mari schimbări care s-au produs din 2014 încoace.
21:10
Legea privind declararea averii şi intereselor personale ar putea avea prevederi mai aspre. În Parlament va fi înaintat un amendament la actul normativ prin care funcţionarii ce primesc cadouri sau donaţii de peste cinci mii de euro trebuie să declare de unde provin. În timp ce unii deputaţi salută această iniţiativă, alţii nu au fost prea încântaţi şi spun că autorii amendamentului ar putea cădea primii sub incidenţa acestei modificări a legii.
20:50
24 de partide politice din Republica Moldova nu au trecut în rapoartele financiare cheltuieli de peste 20 de milioane de lei. Campion este Partidul Şor, scos în afara legii, dar şi sateliţii formaţiunii, care nu au declarat peste 80 la sută din această sumă. Este una dintre constatările raportului Promo-LEX privind finanţarea partidelor politice din Republica Moldova pentru anul 2023.
20:30
Utilizarea cardurilor ruseşti "MIR" pe teritoriul Republicii Moldova este ilegală şi are consecinţe penale, a declarat Anca Dragu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, la un post privat de televiziune.
20:10
47 de absolvenţi de liceu din Republica Moldova au luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat, în acest an. Printre ei e şi Iana Gherman, de la Liceul "Constatin Stere" din Soroca. Tânără, cu rezultate impresionante, mai are un motiv de bucurie - e deja studentă la o universitate din Franţa.
19:50
Emoţiile au luat sfârşit pentru absolvenții din liceu din Republica Moldova, odată cu afişarea rezultatelor examenului de Bacalaureat. Anul acesta, rata de promovare, înainte de depunerea contestațiilor, este de aproape şaptezeci la sută, cu mai bine de un procent faţă de anul trecut.
19:50
„Dacă până acum am fost remunerați de către UE pentru conduita noastră geo-politică, de acum încolo intrăm în zona tehnciă , iar argumentele politice nu vor mai funcționa. Armonizarea legislației presupune niște instrumente sofisticate de evaluare a implementării acestei armonizări”, a declarat fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
19:30
Parlamentul de la Chişinău a dat undă verde unui acord de cooperare în domeniul militar între Republica Moldova şi România. Mai exact, e vorba de sprijin de peste Prut pentru misiunile de menținere a păcii la care participă militari basarabeni. Acest proiect a stârnit nemulţumirea unor deputaţi din opoziţie.
19:10
Zeci de cetăţeni ai Republicii Moldova au rămas blocaţi, în această dimineaţă, pe aeroportul de pe insula Creta, după ce cursa Heraklion – Chişinău a fost amânată în ultima clipă, fără explicaţii.
18:50
Republica Moldova implementează cu paşi lenţi, dar siguri, toate recomandările şi reformele de pre-aderare, iar după demararea oficială a negocierilor, Uniunea Europeană va oferi tot sprijinul necesar, inclusiv financiar. Pe de altă parte, accesul la fonduri comunitare înseamnă o monitorizare strictă din partea UE a corectitudinii gestionării banilor de către autorităţile de la Chişinău. Aceste declaraţii au fost făcute de şefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, într-un interviu oferit, la Luxemburg, pentru jurnaliştii din Republica Moldova.
18:30
Experţii străini care vor face un audit la biroul local INTERPOL vor veni din Franţa, de la Lyon, anunţă Igor Grosu, preşedintele Parlamentului. Verificarea a fost cerută de autorităţile de la Chişinău în urma scandalului de corupţie în care ar fi implicaţi mai mulţi angajaţi ai INTERPOL Moldova.
18:10
Recomandare de la colegul nostru călător, Ion Railean. Dacă ajungeți la Văleni, Cahul, să treceți neapărat și pe la Muzeul de Istorie și Etnografie de acolo. Instituția a fost deschisă pentru public la 27 august 2017, atunci când a fost inaugurat Centrul Socio-Cultural Văleni. Să aflăm ce putem vedea interesant acolo!...
17:50
Aproximativ 100.000 de migranţi care au obţinut recent cetăţenia rusă au fost mobilizaţi şi trimişi în zona „operaţiunii militare speciale” (aşa cum numeşte Moscova războiul pe care l-a declanşat în Ucraina în februarie 2022), a declarat joi preşedintele Comitetului rus de anchetă, Aleksandr Bastrîkin, citat de EFE.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.