Muzică, dansuri și voie bună. Seniorii din capitală sunt invitați, în weekend, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

Realitatea.md, 15 iunie 2024 09:30

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă și duminică, 15 și 16 iunie 2024, de la ora 16:00 și până la 20:00, persoanele de vârsta a treia sunt invitate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, la o nouă ediție a spectacolelor muzicale desfășurate în cadrul Proiectului socio-cultural de weekend „Dialog între generații”. În program: […] Articolul Muzică, dansuri și voie bună. Seniorii din capitală sunt invitați, în weekend, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 15 minute
13:50
O învățătoare de clasele primare din Fălești și-a găsit vocația în producerea uleiului extravirgin de măsline. Diana Dabija a plecat acum 23 de ani în Grecia, în căutarea unui trai mai bun, iar acum ea locuiește în această țară și conduce o mică afacere de familie, Fondatoarea afacerii „Olivius” s-a născut și a locuit în orașul […] Articolul Și-a găsit vocația departe de casă. Află povestea impresionantă a unei profesoare din Fălești apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
12:30
Angela Brașoveanu, consiliera prezidențială în domeniul culturii și relațiilor interetnice, confirmă că l-a sunat pe directorul artistic al Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, Slava Sambriș, în contextul scandalului spectacolului „Invizibil”, care a fost amânat. Ea a explicat că face parte din atribuțiile sale de serviciu să se informeze despre evenimentele din domeniul culturii, transmite NewsMaker.md. „E […] Articolul Consiliera prezidențială, despre scandalul de la Teatrul „Luceafărul”: „E parte din munca mea să mă informez” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
11:30
Sergiu Bejan, directorul interimar al Agenției de Stat a Drumurilor (ASD) rămâne deocamdată singurul învinuit în dosarul Leova-Bumbăta. Despre acest lucru a declarat procurorul-șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, care a fost invitat la emisiunea „Realitatea te privește” de la RLIVE TV, moderată de jurnalista Valentina Ursu, ediția de vineri seara, 21 iunie curent. […] Articolul VIDEO Procurorul-șef adjunct al PA: Sergiu Bejan este singurul învinuit în dosarul Leova-Bumbăta apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Un moldovean s-a salvat miraculos, după ce a pierdut controlul volanului și a ajuns într-un râu. Incidentul a avut loc în noaptea dintre 19 și 20 iunie, la granița dintre Polverara și Ponte San Nicolò, în regiunea italiană Padova. Potrivit presei italiene, șoferul a reușit să iasă din vehiculul scufundat și s-a întors acasă pe jos, […] Articolul Un moldovean a scăpat de moarte ca prin urechile acului. Ce i s-a întâmplat? apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
În acest weekend, 22-23 iunie, în sectoarele Capitalei se desfășoară mai multe iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Scopul este de a sprijini producătorii locali și de a oferi cetățenilor acces la produse agricole de sezon. În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor” și pe bd. Dacia, 26, în zilele de 22-23 iunie […] Articolul Hai la cumpărături! La Chișinău se desfășoară iarmaroace și târguri cu produse autohtone apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
09:50
În Parcul „Alunelul” din Capitală va avea loc „Ziua Absolventului”. Evenimentul se va desfășura mâine, 23 iunie, începând cu ora 17:30. Gala Absolvenţilor 2024, ediţia a III-a, este organizată de Primăria municipului Chișinău, iar în cadrul galei, vor fi premiați câștigătorii concursului „Absolventul anului” cu premii dar și cu diplome de merit, în semn de mulțumire […] Articolul Emoții și voie bună! Duminică, în Capitală se desfășoară „Ziua Absolventului” apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Mama regretatului mare fotbalist din Brazilia, a încetat din viață, vineri, 21 iunie. Celeste Arantes avea vârsta de 101 ani. ”Santos Futebol Clube regretă profund moartea lui Celeste Arantes do Nascimento, mama eternului nostru rege”, a transmis clubul brazilian pe conturile sale din social media. ”Ea a avut 101 ani de poveste de viaţă care inspiră. […] Articolul A murit mama legendarului fotbalist Pelé: Avea vârsta de 101 ani apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri la carburanți, pentru sâmbătă, 22 iunie. Benzina se scumpește cu 7 bani, iar motorina cu 14 bani. Astfel, pentru un litru de benzină, șoferii vor scoate din buzunar 22,44 lei, iar pentru unul de motorină 21,10 lei. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul Carburanții se scumpesc. ANRE anunță cât costă un litru de benzină și motorină apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:30
Reprezentanții „Triunghiului de la Weimar” au reafirmat angajamentul lor de a susține parcursul european al Republicii Moldova. Șefa statului a salutat sprijinul constant al Germaniei, Poloniei și Franței, potrivit instituției prezidențiale. „Drumul european, pentru Republica Moldova, înseamnă calea spre pace și bunăstare pentru toți cetățenii noștri”, a menționat Maia Sandu. În timpul unei conferințe de […] Articolul Maia Sandu a avut o întrevedere cu delegațiile țărilor „Triunghiul de la Weimar”. Despre ce au discutat apare prima dată în Realitatea.md.
21:10
Procuratura Anticorupție (PA) riscă să intre într-o capacitate redusă de activitate. Despre asta a avertizat, nu pentru prima dată, procurorul-șef adjunct al PA, Octavian Iachimovschi, care a fost invitat la emisiunea „Realitatea te privește” de la RLIVE TV, moderată de jurnalista Valentina Ursu, ediția de vineri seara, 21 iunie curent. Acesta s-a referit la demisia […] Articolul PA riscă să intre în capacitate redusă de activitate. Despre recentele demisii: E greu să apreciez cum acoperim golul apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Comisia de licitație din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a decis suspendarea procesului de licitație nr. 1/RMO2024 (LOT1)și nr. 2/RMO2024 (LOT2) urmare a Hotărârii Curții Constituționale nr. 14 din 20 iunie curent privind Controlul de Constituționalitate al articolului II din Legea nr. 116 din 16 mai 2024 pentru modificarea unor acte normative, cât și urmare […] Articolul Numărătoarea licitațiilor la aeroport! Administrația: „Rămâneți aproape și fiți informați de la prima sursă” apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Pașaportul moldovenesc va înceta să fie un document de identificare a persoanei pentru migranții moldoveni, și nu numai moldoveni, în Rusia. În loc de pașaport ei vor trebui să aibă asupra lor un act emis de Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei. Acesta va putea fi anulat de emitent, adică de organele de poliție, în orice […] Articolul Noua lege din Rusia care i-ar putea lipsi de orice drepturi pe migranți apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Astăzi, 21 iunie, Spiridon Vangheli s-a stins din viață. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis condoleanțe familiei renumitului scriitor și a declarat data de 24 iunie zi de doliu național. „Spiridon Vangheli, scriitorul care întreaga sa viață a făcut literatură mare pentru cei mici, a părăsit Coliba Albastră a copilăriei și a plecat la […] Articolul Data de 24 iunie, declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Comisia de la Veneția a acordat aviz pozitiv Legii privind implementarea parțială a votului prin corespondență adoptată de Parlament Republicii Moldova. Inițiativa este salutată „întrucât numărul cetățenilor moldoveni cu drept de vot stabiliți peste hotare este mare, comparativ cu alte state, iar practica după care au votat în trecut a creat dificultăți”. Despre asta aflăm […] Articolul Comisia de la Veneția a acordat aviz pozitiv legii cu privire la votul prin corespondență apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
O pană majoră de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației. Motivul nu este cunoscut, însă este foarte posibil să aibă legătură cu valul de căldură. Avaria s-a produs vineri, 21 iunie curent. Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și cea mai […] Articolul Pană majoră de curent în Balcani. Este foarte posibil să aibă legătură cu valul de căldură apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Ambasada SUA a afirmat vineri, 21 iunie curent, că decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO este „un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea şi consensul în cadrul Alianţei”. „Decizia preşedintelui României Klaus Iohannis de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al […] Articolul Reacția SUA la retragerea lui Klaus Iohannis din cursa pentru șefia NATO apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
În atenția viitorilor șoferi! Agenția Servicii Publice (ASP) a operat mai multe modificări privind organizarea examenelor auto din municipiul Soroca. Astfel, începând cu 1 iulie 2024, în cadrul secției de calificare a conducătorilor auto din localitate va putea fi susținută doar proba teoretică a examenului auto. „Decizia a fost luată după examinarea infrastructurii rutiere a […] Articolul Anunț important pentru viitorii șoferi! Are legătură cu examenele auto practice, susținute la Soroca apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Rezultate impresionante la un liceu din Chișinău. 80 la sută din elevi au obținut note de 10 şi 9 la examenul de absolvire a gimnaziului. Despre asta a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun, la o conferință de presă. „De exemplu într-o instituție, 80 % dintre elevi aveau note de 9 și 10, ceea ce bine […] Articolul Elevi excelenți or “norocoși”? Situație stranie, în viziunea MEC, la un liceu din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Un bărbat din Chișinău și-a transformat apartamentul în care locuiește într-o adevărată gunoiște. Pentru a evacua deșeurile, a fost nevoie de intervenția serviciilor municipale, dar și a poliției. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Preturii sectorului Buiucani, care spun că s-a intervenit vineri, 21 iunie, într-o locuință municipală dintr-un bloc de locuințe din strada Vasile […] Articolul IMAGINI dezolante. Un bărbat din Chișinău și-a transformat apartamentul într-o gunoiște apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Duminică, 23 iunie, în satul Cigîrleni, raionul Ialoveni, se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Festivalului bucatelor tradiţionale „La vatra plăcintelor”. Evenimentul este organizat de Secţia Cultură Ialoveni, împreună cu Primăria satului Cigîrleni. Festivalul începe la ora 12.00, pe stadionul din localitate, cu parada portului popular urmată de Hora Unirii la care se va […] Articolul Festivalul „La vatra plăcintelor” vă aşteaptă cu muzică folclorică, Hora Unirii şi bucate tradiţionale apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Maestrul Spiridon Vangheli s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de ginerele scriitorului pe o rețea de socializare, informație confirmată de Ministerul Culturii pentru realitatea.md. „Suntem profund îndurerați de trecerea în neființă a Maestrului Spiridon VANGHELI, care a adus bucurie și inspirație în inimile a milioane de copii din întreaga lume. Moștenirea sa literară […] Articolul Scriitorul Spiridon Vangheli s-a stins din viață apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Scandalul tentativelor de fraudare a examenelor de absolvire a gimnaziului ia amploare. Ministrul Dan Perciun anunță că Poliția urmează să investigheze apariția, pe internet, a examenului la istorie rezolvat, chiar în timpul probei. Mai exact, documentul a fost publicat pe contul de Facebook al unui funcționar din raionul Glodeni. Despre asta Perciun a anunțat la […] Articolul EXCLUSIV Perciun acuză un ex-șef pe educație că „a ajutat” elevii la un examen. ”Vinovatul” are o altă versiune apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
În premieră pentru Republica Moldova, în anul de studii 2024-2025, admiterea în instituțiile de învățământ superior se va desfășura, online, prin intermediul platformei eadmitere.gov.md. Anunțul a fost făcut de ministrul Dan Perciun, Potrivit oficialului, 8.697 de persoane vor fi admise, în toamnă, cu finanțare de la bugetul de stat. Cele mai multe locuri bugetare vor […] Articolul Fără cozi la universităţile din Moldova. Admiterea la studii se va face exclusiv online apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Recensământului populației și locuințelor, desfășurat în Moldova în perioada 8 aprilie – 20 iulie 2024 se apropie de final. Conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), până la data de 20 iunie, puțin peste 2, 3 milioae de persoane și 1, 6 milioane locuințe din Moldova, au fost recenzate. Directorul general al BNS, Oleg Cara, […] Articolul Recensământul populației, la final. Una dintre provocările întâlnile: Cetățenii refugiați apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Fostul șef al Direcției Educației din Glodeni, a publicat accidental rezolvarea examenului la Istoria Românilor și Universală pe Facebook, în timpul examenului. Despre acest caz anunță ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun în cadrul conferinței de presă de vineri, 21 iunie curent. „El urma să transmită în privat probabil această rezolvare pentru elevi. Acest caz […] Articolul Fostul sef al Direcției de Învățământ din Glodeni a publicat accidental pe Facebook răspunsurile unui examen apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
13:50
Municipiul Bălți va deveni mai atractiv pentru locuitori, antreprenori și vizitatori. Guvernul de la Chișinău a aprobat în ședința de vineri, 21 iunie curent, Programului Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare pentru anii 2024 – 2028. Astfel, se dorește modernizarea urbanistică a centrului orașului Bălți, inclusiv a zonei pietonale, […] Articolul „Bălți Arena”, până în 2028. Guvernul are planuri grandioase pentru capitala de nord a Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va avea o nouă atribuție ca urmare a aprobării vineri, 21 iunie, de către Guvern a mai multor modificări în statutul companiei. Noua atribuție va consta în evaluarea tehnologiilor medicale și oferirea de informații esențiale în procesul decizional cu referire la alocarea mijloacelor financiare din fondurile de asigurare […] Articolul Aprobat de Guvern! Compania Națională de Asigurări în Medicină va avea o nouă atribuție apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Un bărbat a căzut în plasa a doi moldoveni care au plasat un anunț pe o platformă de comerț online, precum că vând un tractor. Oamenii legii au identificat cei doi escroci pe o stradă din Sîngerei, într-o mașină de marca Toyota și au fost reținuți pentru 72 de ore. „Victima, un bărbat de de […] Articolul VIDEO Un bărbat a căzut în plasa unui anunț fals cu „Vând tractor”. Escrocii au ajuns pe mâna Poliției apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Castel Mimi colorează lunile de vară cu evenimentele pe care le desfăşoară. După Rose Day vine „Noaptea Sânzienelor” cu un amplu program de divertisment pentru toate vârstele. Evenimentul este organizat pentru al patrulea an în cinstea sânzienelor sau cum mai sunt numite în popor – zânele bune, care se spune că sunt nişte femei frumoase […] Articolul „Noaptea Sânzienelor” – cu tradiţii mistice, vin alb nelimitat şi petrecere cu muzică Retro Pop, la Castel Mimi apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Nicolae Neghin, actorul care a jucat rolul lui „Iura”, în videoclipul lui Magnat și Feoctist, la piesa „Dă-mă mamă după Iura” a povestit experiența sa. Acesta s-a filmat pentru prima dată gol pușcă, a înghețat bocnă și a avut nevoie de un cascador, povestește actorul, scrie cancan.md.  Filmările au avut loc în luna aprilie, în […] Articolul Reacția sătenilor la un bărbat gol? Actorul care a jucat rolul lui IURA în clipul lui MAGNAT și FEOCTIST oferă detalii apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Scandalul de la Teatrul „Luceafărul” ia amploare. Un partid pro-european cere ca Ministerul Culturii să vină cu explicații elocvente, în caz contrar, demisia lui Sergiu Prodan este inevitabilă. „Partidul Social Democrat European condamnă vehement orice încercare de a impune cenzura în orice activitate din viața publică. Solicităm ministrului Culturii să facă lumină în acest caz, […] Articolul ”Cenzura de la Teatrul Luceafărul” ia amploare. Se cer explicații de la ministrul Culturii apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni a fost reținut în flagrant, de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în timp ce primea mită pentru restituirea unui automobil ridicat. Investigațiile au fost demarate ca urmare a sesizării parvenite din partea IGP, […] Articolul VIDEO 300 euro pentru restituirea unei mașini. Polițist din Strășeni, reținut în timp ce primea mita apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
În anul 2023 s-au născut mai puțini copii comparativ cu 2022. Potrivit datelor de la Biroul Naional de Statistică (BNS), anul trecut au fost înregistrați 24 mii de copii, cu circa 3 mii mai puțini decât în anul precedent. Din totalul copiilor născuți-vii, mai mult de jumătate au fost băieți, adică 12,2 mii, iar 11,8 […] Articolul Anul trecut s-au născut cu trei mii de copii mai puțini decât în 2022 apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Președinta Maia Sandu a semnat vineri, 21 iunie 2024, Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Într-un mesaj pe rețele, șefa statului a mai anunțat că, la ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, a desemnat-o pe Cristina Gherasimov, Viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova. […] Articolul Se aproprie ziua X! Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Încărcătura din rămășițele celei mai vechi epave găsite în adâncul mării a fost descoperită în estul Mediteranei, au anunțat arheologii israelieni. Sute de amfore intacte (vase de depozitare antice) despre care se crede că au o vechime de 3.300 de ani, au fost găsite la 90 km de coasta de nord a Israelului, la o […] Articolul „E dincolo de ceea ce puteam noi să ne imaginăm”. Epava unei nave de 3.000 de ani, descoperită în largul Israelului apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Scandal cultural în Republica Moldova. Regizorul-dramaturg din România, David Schwartz, acuză conducerea Teatrului „Luceafărul” de cenzură. Totul a pornit de la spectacolul „Invizibil”, care urma să aibă loc în primăvara anului curent. Textul spectacolului conținea detalii din „istoria privatizării suspecte, cu potențial de corupție, a mai multor clădiri care au aparținut Teatrului Luceafărul; și opt […] Articolul Un regizor român acuză Chișinăul de cenzură: „Incredibil. Spectacolul a fost îngropat”. Reacția teatrului vizat apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
În atenția locuitorilor și oaspeților municipiului Chișinău! Reprezentanții Primăriei anunță că întrucât două tronsoane ale unui drum principal, dar și sensul giratoriu de pe strada Cartușa din Durlești intră în reparație, în perioada 24 iunie – 31 august vor fi operate modificări în rețeaua de transport public. Porțiunile de drum care intră în reparație: strada […] Articolul Bine de știut! Cum va circula transportul public prin Durlești, timp în care vor fi reparate câteva tronsoane de drum apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți a fost reținută în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de acceptarea, prin intermediul […] Articolul Șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, reținută pentru mită apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
În curând agricultorii din Republica Moldova vor putea cultiva cânepa industrială. Un proiect în acest sens este pregătit de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.Vladimir Bolea dă asigurări că această cultură este absolut inofensivă și nu poate fi asociată cu drogurile. „În toată Europa este permisă cânepa industrială. Este o plantă cum ar fi grâul, porumbul […] Articolul Când vom putea cultiva cânepa industrială în Moldova? Vladimir Bolea: Agricultorii cer categoric această cultură apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Prima doamnă povestește tacticile pe care le folosește pentru a face față în mijlocul conflictului, impactul acestuia asupra vieții de familie și unde își găsește inspirația. Pentru mulți oameni din Ucraina, nu președintele Volodimir Zelenski, cu hanoracele sale verzi caracteristice și discursurile sale regulate către națiune, este cel care oferă alinare țării devastate de război, […] Articolul Soția președintelui Ucrainei povestește cum face față războiului. „Încerc să nu mă gândesc la frică” apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Vremea de afară are un rol important în declanșarea anumitor probleme de sănătate. Temperatura și umiditatea ridicate sunt cei doi factori care pot avea consecințe serioase, cu precădere în rândul persoanelor cu hipertensiune arterială și afecțiuni ale cardiace. Semne și simptome care pot avertiza asupra incapacității organismului uman de a se adapta caniculei. Confuzie Dezorientare […] Articolul Cum ne poate afecta canicula și care sunt efectele nebănuite ale căldurii extreme apare prima dată în Realitatea.md.
20 iunie 2024
23:00
O anchetă continuă la Veneția împotriva unei femei suspectate că a furat de la trecători timp de mai mulți ani, acumulând probabil în acest fel aproximativ 200.000 de euro, transmite ANSA. Suspecta a atras atenția forțelor de ordine după ce a cumpărat un teren și un imobil cu fonduri de origine necunoscută. Potrivit rezultatelor anchetei, […] Articolul La Veneția, proprietatea unei femei în valoare de 200 de mii de euro va fi confiscată. Care este motivul? apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Un copil de doar doi ani a ajuns la spital infectat cu salmonella și alti virusi periculosi după ce s-a bălăcit în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mama copilului a făcut public cazul, pe Internet. Inspectorii Centrului de Sănătate Publică s-au autosesizat și analizează calitatea apei. Mariana Golovca și-a dus copilul […] Articolul Copil de 2 ani a ajuns la spital infectat cu mai mulți viruși, după ce s-a bălăcit în fântâna de la Valea Trandafirilor apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a examinat, la data de 19 iunie curent, Raportul auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Mediului încheiate la 31 decembrie 2023. În subordinea ministerului sunt 9 instituții care în anul 2023  au gestionat  resurse în valoare de 514,2 mil. lei, cheltuieli în valoare de 462,8 mil. lei, și, […] Articolul Becuri călcate la Ministerul Mediului! Curtea de Conturi a încheiat examinarea auditului asupra rapoartelor financiare apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, s-a întâlnit cu reprezentanții formațiunilor politice extraparlamentare în ajunul primei Conferințe Interguvernamentale Republica Moldova-UE, se anunță joi, 20 iunie curent, printr-un comunicat de presă. Cristina Gherasimov a subliniat interesul partidelor de a contribui la procesul de pregătire a Republicii Moldova la etapa de preaderare la Uniunea Europeană. „Am îndemnat […] Articolul Cristina Gherasimov, în discuții cu partidele extraparlamentare, în ajunul primei Conferințe Interguvernamentale RM-UE apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Liderul AUR, George Simion, a condamnat joi, 20 iunie curent, decizia Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) din România privind donarea de către România a unui sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei. „Condamn în termenii cei mai duri decizia președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de astăzi,  de […] Articolul VIDEO George Simion critică donarea Patriot: „Ca președinte al României nu voi expune românii la niciun tip de război” apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Turiștii care se află pe litoralul românesc au observat în apă o substanță suspectă, de culoare neagră și cu aspect buretos. Ministrul român al Mediului, Mircea Fechet, susține, însă, că apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere și nimeni nu sunt în pericol. Poluarea a fost observată încă de miercuri, 19 iunie 2024, de turiștii […] Articolul Turiștii care se odihnesc pe litoralul românesc au observat în apă o substanță suspectă apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
La Forumul Economic Media din Sankt Petersburg, cântărețul Grigori Leps a apărut alături de Aurora Kibo, studentă la MGIMO. În conversația cu presa, prieteni ai muzicianului au confirmat informația despre relația lor. „Recent, Grișa a cerut-o în căsătorie și i-a dăruit un inel Graff cu un diamant impresionant. Acum așteptăm nunta, Leps a decis să […] Articolul 43 de ani diferență: Interpretul rus Grigori Leps a cerut în căsătorie o fată de 18 ani. Cine este aleasa lui? apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat joi, 20 iunie curent, că decizia României de a oferi ţării sale un sistem de apărare aeriană Patriot va consolida scutul de apărare aeriană al Ucrainei, precum şi securitatea în întreaga Europă. „Sunt recunoscător României și președintelui Klaus Iohannis, pentru că au luat decizia de a oferi Ucrainei un sistem […] Articolul Zelenski a mulţumit României pentru Patriot: Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Moldovei și a vecinilor apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Vasile Costiuc, președintele Partidului Democrația Acasă, a ajuns la Inspectoratul de Poliție din Ștefan Vodă după ce s-a văzut cu Premierul Dorin Recean. Costiuc a fost „predat” oamenilor legii de către Radu Bârnă, un reprezentant al Guvernului în raion, care s-a plâns că este filmat de Vasile Costiuc. „Mai mulți primari se plâng că sunt […] Articolul VIDEO Costiuc a ajuns la Poliție, după ce a dat ochii cu Recean, la Ștefan Vodă. „Ieși afară, nu mă filma!” apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.