Becuri călcate la Ministerul Mediului! Curtea de Conturi a încheiat examinarea auditului asupra rapoartelor financiare

Realitatea.md, 20 iunie 2024 19:30

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a examinat, la data de 19 iunie curent, Raportul auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Mediului încheiate la 31 decembrie 2023. În subordinea ministerului sunt 9 instituții care în anul 2023  au gestionat  resurse în valoare de 514,2 mil. lei, cheltuieli în valoare de 462,8 mil. lei, și, […] Articolul Becuri călcate la Ministerul Mediului! Curtea de Conturi a încheiat examinarea auditului asupra rapoartelor financiare apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 2 ore
22:20
Cel puțin cinci persoane au murit joi într-un accident de tren lângă Nové Zámky, în sudul Slovaciei, iar alți cinci au fost răniți, anunță autoritățile, citate de Pravda și de postul TA3. Coliziunea a avut loc între un Eurocity și un autobuz la o trecere la nivel cu calea ferată. Trenul EC 279 Metropolitan, care […] Articolul VIDEO Accident de tren în Slovacia! Cel puțin cinci morți după coliziunea cu un autobuz apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
21:50
Vinerea trecută, 21 iunie, în piața centrală din Comrat a avut loc un bal pentru absolvenți. La un moment dat, oligarhul fugar condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova, Ilan Șor, s-a adresat absolvenților de pe ecran. Moderatorul evenimentului l-a prezentat drept „un bun prieten al Găgăuziei”. Această adresare a stârnit reacția negativă […] Articolul Reacție dură după felicitarea lui Șor pentru absolvenții din Găgăuzia! Politician: O „decădere morală” pentru autonomie apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Peste cinci mii de cărți vor ajunge în mai multe grădinițe din țară, în cadrul Programului „Podul de cărți pentru copii”. Proiectul este implementat în baza parteneriatului Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova cu Asociația OvidiuRO din România. Un memorandum în acest sens a fost semnat astăzi de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun […] Articolul Peste 5000 de cărți vor fi donate grădinițelor din țară! Perciun: Educația timpurie și lectura sunt esențiale apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
19:50
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a declarat inadmisibilă joi, 27 iunie 2024, cererea lui Veaceslav Platon privind încălcarea dreptului la libertate și siguranță în dosarul „frauda bancară”. ZdG.md scrie că, bazându-se pe Articolul 5 § 4 din Convenție, reclamantul s-a plâns în fața Curții de faptul că, în cadrul procedurilor judiciare privind aplicarea măsurii […] Articolul Cererea lui Platon prin care s-a plâns la CtEDO că i-a fost încălcat „dreptul la libertate și siguranță”, inadmisibilă apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe 26 iunie curent, avuse loc o nouă ședință de judecată în dosarul finanțării ilegale a ex-Partidului „ȘOR”, în care este inculpată bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul. Aceasta, însă, a fost amânată din nou, din cauza absenței avocaților. Astfel, judecătoarea care examinează cauza a dispus desemnarea unui avocat din oficiu, ceea […] Articolul Evghenia Guțul va avea avocat plătit de stat. Judecătoarea i l-a dispus pentru a nu tergiversa examinarea cauzei apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Dacă nu fotbaliștii, atunci artiștii ne-au adus la un eveniment sportiv de mare anvergură. Celebra piesă a lui Dan Balan „Dragostea din tei” a răsunat la Campionatul European de Fotbal UEFA 2024, în versiunea interpretată de сântăreața germană Leony, scrie CANCAN.MD. Este vorba de piesa „Faded Love”, care a fost auzită chiar la ceremonia festivă […] Articolul VIDEO Republica Moldova a ajuns la UEFA 2024! Una dintre piesele lui Dan Balan a răsunat la Campionat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
17:40
Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a recunoscut că, pe parcursul activității sale, inclusiv de procuror general al DNA în România, s-a întâlnit cu „rezistența față de schimbare” a oamenilor din sistem. Și, deși este de părere că se pune prea multă presiune pe procurori și judecători în combaterea corupției, fiind necesară implicarea întregii societăți, […] Articolul VIDEO Lupta cu corupția este continuă. Kovesi: „Procurorii nu au voie să plece în vacanță și să-și închidă birourile” apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Moldoveanul care a transportat 7 cetățeni ucraineni din regiunea transnistreană spre Chișinău a fost plasat în arest prevenitiv pentru 30 de zile. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). „30 de arest preventiv pentru bărbatul din Dubăsari, care ar fi preluat 7 ucraineni din stânga Nistrului pentru tranzitarea […] Articolul Bărbatul, prins în flagrant în timp ce transporta ilegal la Chișinău ucraineni, plasat în arest preventiv apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Ambasada Moldovei din Grecia a fost sesizată în jurul orei 11:00 despre moldovenii blocați în Heraklion. Inițial, cetățenii nu au avut informații de la agenția turistică și angajații aeroportului, precizează Ministerul Afacerilor Externe. Diplomații moldoveni au contactat agenția turistică din Republica Moldova, iar responsabilii au comunicat că există probleme care țin de compania aeriană care […] Articolul Detalii despre moldovenii blocați în Heraklion: MAE și ambasada Moldovei au intervenit apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
27 de persoane, inclusiv cinci minori, și-au pierdut viața, de la începutul anului curent, în râurile și lacurile din Republica Moldova. În mare parte, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), tragediile se întâmplă în timpul verii. „Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) lansează tradițional campanii de prevenire a înecurilor în perioada estivală. Această […] Articolul 27 de înecuri de la începutul anului. Regulile de care trebuie să țină cont atât minorii, cât și adulții apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Comisia Electorală Centrale (CEC) are un nou membru. Este vorba de Mircea Catîrău, după ce Alexandr Berlinschii și-a dat demisia din această funcție. Candidatura lui Catîrău a fost aprobată de deputați, la propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). La fel, în cadrul ședinței plenare de joi, 27 iunie curent, Mircea Catîrău a depus jurământul în […] Articolul DOC Mircea Catîrău este noul membru al CEC. Ce avere deține apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Consiliul Audiovizualului (CA) califică votarea la Comrat a unui mecanism „paralel” de licențiere a posturilor TV și radio drept „tentativă de eludare a Codului serviciilor media audiovizuale și a hotărârilor instanțelor de judecată naționale”. Comentariul a fost făcut de președinta CA, Liliana Vițu, pentru Media-Azi, platforma de știri a Centrului pentru Jurnalism Independent, cu precizarea […] Articolul Consiliul Audiovizualului a informat premierul, președinta, procurorii și SIS despre subminarea presei în Găgăuzia apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Ion Belocosov, un tânăr din Costești, Ialoveni, a reușit să își realizeze visul de a avea propria afacere, construind o stație fotovoltaică pe o suprafață de un hectar și jumătate, cu sprijinul Programului Guvernamental „373”. Această inițiativă poate aduce un beneficiu semnificativ comunității din Costești, reducând costurile pentru energia electrică. În cadrul evenimentului organizat de […] Articolul Ion Belocosov, un tânăr inginer din Ialoveni, a reușit să își realizeze visul de a avea propria afacere apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
15:50
Andrei Cușnir, un tânăr antreprenor și medic stomatolog din Florești, a găsit o soluție ingenioasă pentru a combate facturile mari la energie. Confruntat cu o provocare, Andrei a transformat-o într-o oportunitate, alegând să investească într-un sistem fotovoltaic. Prin Programul Guvernamental „373”, gestionat de ODA, antreprenorul a accesat un credit de 450 de mii de lei, […] Articolul Programul 373: Un catalizator pentru inovația energetică. Află povestea lui Andrei Cușnir apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) din România a anunțat o ajustare a tarifului reglementat aplicat de Transelectrica pentru tranzacțiile de import, export și tranzit de lumină spre sistemele electroenergetice ale Republicii Moldova și Ucrainei. Decizia vine în contextul intensificării schimburilor de curent, după sincronizarea sistemelor energetice ale celor două țări vecine cu […] Articolul BANI.MD România reduce taxa pentru importurile și exporturile de lumină în Republica Moldova și Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Ex-președintele Vladimir Voronin, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și speakerul Igor Grosu s-au întrecut la replici în Parlament, în timp ce era dezbătut proiectul privind suportul acordat de România la misiuni și operații de menținere a păcii. Mărul discordiei a fost faptul că în proiect sunt indicate eventuale coaliții cu NATO. Nosatîi i-a amintit lui Voronin […] Articolul VIDEO Voronin se laudă în Parlament că a fost la fotbal cu șeful NATO. Grosu: Cum, cu ocupanții ăștia? apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Curtea de Apel din Paris a validat un mandat de arestare pe numele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, acuzat de complicitate la crime împotriva umanităţii în atacurile chimice din august 2013, scrie antena3.ro. „Această hotărâre este istorică. Este pentru prima oară când o justiţie naţională recunoaşte că imunitatea personală a unui şef de stat în funcţie […] Articolul Hotărâre istorică! Franța a emis oficial mandat de arestare pe numele preşedintelui sirian Bashar al-Assad apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Renato Usatîi îi cere Maiei Sandu și PAS-ului să facă publice documentele ce ar demonstra implicarea lui Igor Dodon în schemele ilegale de la „Energocom”. Președintele „Partidului Nostru” a declarat într-un interviu pentru „Radar Politic”, că serviciile ucrainene au transmis Chișinăului „un sac de probe”. „Dacă Maia Sandu și PAS nu vor prezenta public documentele […] Articolul Usatîi: Dacă Sandu și PAS nu vor prezenta public documente cu implicarea lui Dodon în „schema Energocom”, o voi face eu apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Un angajat al Centrului de Sănătate Cantemir este cercetat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru primirea sistematică a mijloacelor financiare ilicite. În acest sens, la instituție au fost efectuate și percheziții. Secretarul Comisiei consultative a spitalului ar fi susținut că are influență asupra unor membri ai comisiei medicale, care eliberează certificate candidaților la obținerea […] Articolul FOTO Un medic din Cantemir, cercetat de CNA. Ce „afacere” a pus roate? apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Răfuielile între Partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au devenit o obișnuință pe rețeaua Facebook. Mai nou, în contextul atacului raider prin care Primăria Chișinău ar risca să fie delapidată de un teren de 3 hectare care valorează peste 100.000 de lei, Anatol Turchin, membru MAN și ex-pretendent la șefia […] Articolul Răfuieli politice pe Facebook, între MAN și PAS. La mijloc – un teren care ar valora 100 mln lei apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Pe 27 iunie, în premieră, este marcată Ziua Națională a Antreprenorului. În Moldova există aproximativ 60.000 de întreprinderi, în care muncesc peste 610.000 de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de 70% din totalul angajaților din țară. Doar în ultimii doi ani, peste 8.300 de antreprenori au fost susținuți prin programele gestionate de Organizația pentru […] Articolul Granturi pentru IMM-uri, finanțate de Guvernul Republicii Moldova și UE. Află cine sunt beneficiarii apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Reprezentanța televiziunii MIR urmează să fie lichidată în Republica Moldova. Decizia se află la etapa consultărilor publice și urmează să fie votată la ședința cabinetului de miniștri. Pe 11 mai 2023, Parlamentul Moldovei a aprobat denunțarea acordurilor privind activitatea a companiei MIR. Autoritățile și-au propus astfel să protejeze spațiul informațional de propaganda rusă, după izbucnirea războiului […] Articolul După denunțare, lichidare! Reprezentanța MIR va dispărea din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Meteorologii au emis astăzi, 27 iunie, Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea meteorologică va intra în vigoare vineri, 28 iunie, și va fi valabilă până joi, 4 iulie. „În intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult”, se arată în mesajul emis de meteorologi. În […] Articolul Moldova, sub cod galben de caniculă. Ce temperaturi vor înregistra termometrele apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) au lansat miercuri, 26 iunie 2024, în cadrul unui eveniment public, campania socială „Punem viitorul la adăpost”, care are drept scop crearea rezilienței familiilor tinere din Republica Moldova față de valul de dezinformare existent. Evenimentul a fost difuzat în direct pe RLIVE […] Articolul VIDEO IPRE și IPIS, printr-o campanie socială, mobilizează familiile tinere să susțină integrarea Moldovei în UE apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Pelicula Puterea „Puterea Probabilității” a devenit disponibilă pe Megogo. Filmul devine primul lungmetraj produs în Moldova plasat pe platformă. Astfel, echipa de producție încearcă să aducă filmul mai aproape de public, în contextul solicitărilor tot mai numeroase de a aduce producțiile tot mai populare, create în Moldova, pe platforme Video on Demand (VOD). Pentru cele […] Articolul Premieră pe Megogo: „Puterea Probabilității” devine primul lungmetraj moldovenesc de pe platformă apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Lista produselor și subsanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). Proiectul de lege a fost adoptat joi, 27 iunie, de Legislativ. Până în prezent, lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică era aprobată prin Hotărâre de Guvern, care trebuia modificată anual, conform […] Articolul Votat! Cine va responsabil de aprobarea listei produselor și substanțelor permise în producția ecologică apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Zeci de turiști moldoveni au rămas blocați în Heraklion, Grecia. Aceștia urmau să ajungă în Republica Moldova la ora 5:55, dar vor ateriza abia la ora 21:15, conform tabelului online a Aeroportului Internațional Chișinău. Zborul este operat de compania SkyUp. Avionul urma să se întoarcă în Grecia după aterizarea, însă și zborul retur, la fel, […] Articolul FOTO Zeci de turiști moldoveni, blocați în Heraklion. Trebuiau să aterizeze la Chișinău dimineața, dar ajung după 21:00 apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
În atenția conducătorilor auto din municipiul Chișinău. În perioada 29 iunie – 1 iulie curent, va fi restricționată în totalitate circulația rutieră pe strada Grenoble în perimetrul străzilor Nicolae Testimițeanu – Gheorghe Asachi. Un anunț în acest sena fost făcut de reprezentanții Preturii Sectorului Centru. „Măsura a fost luată în contextul avariei la rețeaua de […] Articolul Circulația rutieră pe strada Grenoble va fi restricționată în totalitate, în weekend apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Replici în contradictoriu la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) între Cristian Prepeliță, absolvent al Institutului Național al Justiției (INJ), și Andrei Cebotari, membru al CSP. Prepeliță, care aspiră la funcția de procuror în cadrul Procuraturii din Ungheni, a depus o cerere de recuzare în privința lui Cebotari, întrucât consideră că nu va fi imparțial […] Articolul VIDEO Familia unui ”viitor procuror”, implicată în scheme criminale. Un membru al CSP prezintă probe apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Moldova va împrumuta 160 de milioane de dolari de la Fondul Monetar Internațional (FMI). Banii vor fi acordați prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Parlamentul a aprobat atragerea împrumutului de stat extern. Resursele financiare vor fi utilizate pentru „necesităților bugetului de stat”, potrivit serviciului de presă al Legislativului. Pentru cele mai importante știri, abonează-te […] Articolul Schimbăm reformele climatice pe bani: Moldova va împrumuta 160 de milioane de dolari de la FMI apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Corupția este cea mai mare îngrijorare a cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit sondajului realizat de KEEVOON Global Research, 40% spun anume acest lucru, informează TRIBUNA. 31% sunt îngrijorați de starea economiei și oferta de locuri de muncă. 20% s-au declarat îngrijorați de conflictele regionale, iar 19% – de extremismul politic/divizarea. 18% din cetățeni sunt îngrijorați de costurile de […] Articolul Sondaj: Corupția este cea mai mare îngrijorare a cetățenilor Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Serviciul Vamal anunță că a demarat o investigație internă, după ce un vameș din cadrul Postului vamal Sculeni a fost reținut pentru că a primit 10 000 euro de la un transportator de colete pentru facilitarea unui caz de contrabandă. „Pe acest caz a fost demarată o investigație internă și este acordat suport organelor competente în […] Articolul Serviciul Vamal a demarat o investigație internă după reținerea vameșului de la Sculeni apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Un tânăr de 20 de ani, originar din satul Limbenii Vechi, raionul Glodeni, s-a ales cu amendă, după ce s-a constatat că conducea cu 113km/h pe o stradă din Bălți. Potrivit Poliției Naționale, bărbatul se afla la volanul unui automobil de model Toyota când a fost stopat. Pe lângă amendă, acesta nu are dreptul să […] Articolul Un șofer a încurcat-o rău. Motivul pentru care nu are dreptul să urce la volan, o perioadă apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
În ultimii 15 ani, piața tutunului a trecut prin mai multe transformări. Iar datorită științei și inovației, au fost dezvoltate noi produse de nicotină precum țigările electronice, produsele de tutun încălzit, pungile cu nicotină. Acestea nu ard tutunul și sunt destinate fumătorilor adulți. Odată cu apariția acestor produse fără fum, guvernele au adaptat politicile sale […] Articolul Taxa pe tutun. Practica statelor UE vs a Moldovei de accizare a produselor cu nicotină apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
10:50
Un vameș din cadrul Postului vamal Sculeni a fost reținut în după-amiaza zilei de 26 iunie de ofițerii Centrului Național Anticorpție (CNA) și procurorii municipiului Bălți într-un dosar de corupere pasivă. În rezultat, bărbatul, dar și un complice de-al său au fost plasați în izolator pentru 72 ore. Potrivit comunicatului emis de CNA, funcționarul este […] Articolul VIDEO Un vameș de la Sculeni, încătușat de CNA. Suma primită pentru facilitarea unui caz de contrabandă apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
În punctul de trcere a frontierei Leușeni-Albița se înregistrează valori ridicate de trafic pe direcția ieșire din Republica Moldova, intrare în România, anunță Poliția de Frontieră. „În aceste circumstanțe sunt puse în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare a fluxului: – Deschise suplimentar piste de control. – Funcțional REVERSUL – fluxul este […] Articolul ATENȚIE! Aglomerație la frontiera Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din țară apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Absolvenții de gimnaziu, care au obținut note negative în cadrul sesiunii de bază, au posibilitatea să susțină examenele în sesiunea suplimentară, care se va desfășura în perioada 1-4 iulie 2024. Orarul: 01 iulie 2024 – Limba și literatura română, alolingvi; 02 iulie 2024 – Matematica; 03 iulie 2024 – Limba de instruire; 04 iulie 2024 […] Articolul Bine de știut! Când vor susține examenele repetate absolvenții de gimnaziu apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Doi tineri de 25 și 26 ani, suspectați de punerea în circulație ilegală a drogurilor, au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia erau membri ai unui grup infracțional organizat și activau în calitate de „curieri”. Unul dintre suspecți cu vârsta de 26 de ani, introducea ilegal în Republica Moldova substanțe narcotice din Portugalia, iar ulterior le […] Articolul VIDEO Aducea droguri din Portugalia și le vindea în Moldova. Doi tineri, luați pe sus de polițiști apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Strada Pușkin din centrul Capitalei s-a transformat în râu joi dimineața. Apa a țâșnit din mai multe guri de canalizare și din sistemul de scurgere pluvială. Șiroaiele au curs de la intersecția cu strada Romană până pe Albișoara. Pe pagina web a întreprinderii Apă Canal Chișinău este indicat că s-a produs o „scurgere din cameră”. […] Articolul VIDEO Inundații matinale în centrul Capitalei. La două zile după lucrări de reparație, apa se scurge pe străzi apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Un  moldovean a fost reținut în flagrant de ofițerii PCCOCS și IGPF, pentru transportarea ilegală a șapte cetățeni ucraineni. Acesta cerea taxe cuprinse între 5000-7000 de dolari. „Direcția investigare criminalitate transfrontalieră și Direcția urmărire penală ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sub egida PCCOCS anunță reținerea unui grup criminal organizat specializat în migrație ilegală. […] Articolul VIDEO Un moldovean, reținut după ce ar fi transportat ilegal 7 ucraineni. Câți bani a cerut? apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
12.526 de candidați au promovat în acest an examenul național de bacalaureat, potrivit rezultatelor preliminare. În procente – 69,38% din numărul total de candidați admiși în sesiune, comparativ cu 68,31% la aceeași etapă în sesiunea 2023. Potrivit Ministerului Educației, în acest an, 47 de absolvenți au obținut media 10 la BAC. Acești absolvenți sunt din […] Articolul Rezultate preliminare la BAC: Peste 12.500 de candidați au promovat examenul, mai mulți decât în 2023 apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Opozantul rus Timofei Iliușin a fost eliberat de către autoritățile separatiste din stânga Nistrului. Conform Biroului Politici pentru Reintegrare, acesta a ajuns la Chișinău pe 26 iunie. Conform sotavision.world, publicație pentru care lucrează corespondentul, Iliușin a fost reținut de către separatiști pe 24 iunie, când a încercat să ajungă în stânga Nistrului pe la unul […] Articolul Opozantul rus Timofei Iliușin, eliberat de către separatiști. Biroul de Reintegrare a cerut Tiraspolului „clarificări” apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Cinci tinere interesate de crearea conţinutului media au fost selectate pentru Programul de Internship în Jurnalism TV şi Online prin intermediul căruia vor fi instruite şi vor afla bazele jurnalismului ale celor două departamente. Participantele la training vor învăţa toate procesele – de la realizarea conceptului produsului media şi documentare, până la realizarea acestuia, etapa […] Articolul RLIVE TV a dat start Programului de Internship în Jurnalism TV şi Online. Cinci tinere vor crea propriile produse media apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Doi astronauţi americani au rămas blocaţi pe Staţia Spaţială Internaţională din cauza problemelor navetei Starliner.   Misiunea trebuia să dureze numai opt zile însă cei doi au deja trei săptămăni de când se află în spaţiu. În această perioadă, capsula spaţială a avut o serie de probleme printre care şi scurgeri de heliu. Pentru cele […] Articolul Doi astronauți americani au rămas blocați în spațiu din cauza problemelor navei spațiale apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
ONU avertizează că opioide foarte puternice se răspândesc rapid în Europa și America de Nord. Este vorba despre nitazenele, un tip de medicament care poate fi mai puternic decât fentanilul. Opioidele sintetice au fost detectate în Marea Britanie, SUA, Slovenia, Estonia, Letonia, Belgia și Canada, a scris Oficiul ONU pentru Droguri și Crimă (UNODC) în […] Articolul Un drog mai puternic decât heroina şi fentanilul a început să se răspândească în Europa, avertizează ONU apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Un incident neobișnuit a avut loc într-o primărie din Coreea de Sud, unde un robot, angajat ca funcționar municipal, pare să se fi aruncat de la capătul unor scări într-o clădire publică. Primăria locală a raportat evenimentul și a deschis o anchetă pentru a cerceta cauzele acestei căderi, într-o țară cunoscută pentru pasiunea sa pentru […] Articolul Caz bizar în Coreea de Sud: Un robot care lucra într-o primărie „s-ar fi sinucis” apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Își pun nenumărat întrebări și au o tendință de a se reîntoarce de mai multe ori cu același scop. Fiecare motiv pe care îl lasă în urmă este pus în balanță. Subiectele sensibile le influențează viața și sunt într-o continuă întoarcere la realitate. Berbec: 21 martie – 19 aprilie Nativii Berbec nu se gândesc de […] Articolul Cele mai indecise semne zodiacale. Ei sunt nativii care nu știu niciodată ce să facă apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Șansele ca Republica Moldova să adere în 2030 la Uniunea Europeană depind de eforturile pe care le va face țara noastră în această direcție, atât prin intermediul celor aflați la guvernare, cât și prin intermediul a cetățenilor înșiși. Despre acest lucru informează ministrul educației, Dan Perciun, conform jurnal.md. Faptul că există o deschidere la Bruxelles […] Articolul Ce șanse are Moldova să devină membră a UE? Perciun: Va fi nevoie de un parteneriat cu fiecare cetățean apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Novo Nordisk a declarat că tratamentul său pentru slăbit Wegovy a fost aprobat în China, pentru gestionarea greutăţii pe termen lung, oferind medicamentul de succes spre vânzare în a doua mare economie din lume, transmite CNBC. Administraţia Naţională a Produselor Medicale din China a aprobat ”recent” medicamentul injectabil săptămânal, a declarat Novo Nordisk într-un comunicat […] Articolul Medicament pentru slăbit, aprobat în China apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
22:40
România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene, în urma evaluării compatibilităţii juridice şi îndeplinirii criteriilor de convergenţă, luând în considerare factorii relevanţi suplimentari pentru convergenţa şi integrarea economică, se arată într-un comunicat publicat, miercuri, de Executivul comunitar. Concluzia este prezentată în Raportul de convergenţă din 2024, care evaluează progresele realizate […] Articolul Concluzia Comisiei Europene: România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.