Educatorul unei grădinițe a agresat sexual doi copii

Subiectul Zilei, 11 iunie 2024 11:10

A fost inițiată o anchetă în București, după ce poliţiştii din Sectorul 1 au fost sesizaţi de directoarea unei grădiniţe cu privire la faptul că doi copii ar fi fost agresaţi sexual de un educator. Copiii au cinci ani, iar faptele s-ar fi petrecut atât în unitate, cât şi în curtea acesteia. Surse judiciare au […] Articolul Educatorul unei grădinițe a agresat sexual doi copii apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 24 ore
18:00
Un cetățean al R,.Moldova a murti, după ce a fost împușcat mortal de polițiștii austrieci. Cazul a avut loc acum câteva zile în orașul Viena, Austria, după ce acesta ar fi comis o crimă și atacat polițiștii cu toporul. Potrivit presei din Austria crima a avut loc marți, 11 iunie, iar victima s-a dovedit a fi o […] Articolul Tragedie în Viena: Un cetățean al R. Moldova, împușcat de polițiști după ce a ucis o tânără apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Un accident s-a produs în după-amiaza zilei de astăzi, 17 iunie, pe o stradă din sectorul Centru al municipiului Chișinău. Potrivit ofițerului de presă Svetlana Scripnic, totul s-a produs pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei, astăzi, 17 iunie, în jurul orei 13:30. În accident au fost implicate două automobile: una de […] Articolul Accident în Chișinău: O Tesla și un Renault implicate într-o coliziune pe bulevardul Ștefan cel Mare apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
O femeie ar fi fost violată, după ce a mers la o petrecere acasă la o prietenă. Inculpatul și amica acesteia au fost condamnați la închisoare, după ce au fost recunoscuți vinovați pentru infracțiunea de viol, comis în participație complexă. Cazul ar fi avut loc în octombrie 2023. Victima a mers acasă la prietena ei, […] Articolul Condamnare pentru viol în cazul unei femei la o petrecere: Inculpatul și complicele, trimiși în închisoare apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Cerealele din Ucraina vor da tonul prețurilor și în noul sezon agricol, așa că analiștii studiază situația de pe piața țării vecine pentru a vedea care va fi nivelul de valorificare al producției din acest an. La ultima mare licitație de achiziție grâu pentru Egipt, grâul ucrainean a fost vândut la un preț de 233,45 […] Articolul Cerealele din Ucraina vor da tonul prețurilor și în noul sezon agricol apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
15:00
Cu privire la desfășurarea consultărilor publice asupra proiectului bugetului municipal Chișinău pentru anul 2024, șeful Direcției Generale Finanțe, Olesea Pșenițchi, informează că, proiectul este plasat pe www.chisinau.md, unde poate fi găsit și graficul consultărilor. „În perioada 12-21 iulie, sunt inițiate consultări atât în incinta Preturilor, cât și la sediul Primăriei Chișinău”, a adăugat Olesea Pșenițchi. […] Articolul Transparență și participare: Consultări publice pentru bugetul municipal Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Căldura sufocantă face victime în Grecia. Trei turiști au fost găsiți morți într-o singură săptămână, iar alte trei persoane sunt date dispărute. Toți au fost prinși în capcană de temperaturile sufocante. Ultima victimă – un turist american a fost găsit ieri pe insula Corfu, iar câteva zile mai devreme, alți doi, un britanic și un […] Articolul Căldura sufocantă în Grecia: Trei turiști, găsiți morți într-o singură săptămână apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban menționează că, în prezent, este în plină desfășurare etapa a II-a a procesului de înscriere al copiilor în clasa I, anul de învățământ 2024-2025. Potrivit edilului, în prima etapă au fost înscriși 3.799 de copii. Astfel, în etapa a II-a au rămas disponibile 6.710 locuri, urmând ca în continuare […] Articolul Procesul de înscriere al copiilor în clasa I, continuă. Rezultatele etapei a II-a vor fi afișate pe data de 20 iunie apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat, în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei Chișinău, că în perioada imediat următoare pe străzile din oraș vor reveni puncte mobile de prim ajutor. „Rog să ne oferiți, până la sfârșitul acestei săptămâni, locațiile unde vor fi instalate punctele mobile de prim ajutor. Aici, locuitorii municipiului Chișinău […] Articolul Primăria Chișinău se prezintă înarmată împotriva caniculei apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Un tânăr de 20 de ani, cetățean al Israelului, a fost prins cu un permis de conducere fals. Cazul a fost înregistrat ieri, 16 iunie, la punctul de trecere Palanca. Potrivit Poliției de Frontieră, tânărul s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de pasager. Acesta a fost supus unui control special, fiind […] Articolul Alertă la frontieră: Tânăr din Israel, prins cu permis fals de conducere apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Primarul General Ion Ceban amintește comunității că, duminică, 23 iunie, în Parcul „Alunelul”, Primăria Chişinău organizează Gala Absolvenţilor 2024, ediţia a III-a. „Sunt invitaţi să participe toţi doritorii, dornici de emoţii pozitive şi voie bună.În special sunt invitaţi elevii care au finalizat clasa a IX-a şi cei din clasa a XII-a”, a scris Ion Ceban […] Articolul Ion Ceban invită la Gala Absolvenților 2024 în Parcul „Alunelul” apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
O polițistă de 41 de ani din Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de copii și trafic de ființe umane. Potrivit Procuraturii Generale, în perioada 2018 – 2021, femeia, activând în calitate de șef de post al unui sector de Poliție, a recrutat și exploatat prin muncă mai multe […] Articolul Polițistă din Edineț, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de persoane apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Un tren de marfă a ciocnit luni din spate un tren de pasageri în statul indian Bengalul de Vest, accidentul provocând cel puțin 13 morți și zeci de răniți, au anunțat autoritățile locale. Echipele de salvare acționau la fața locului pentru a scoate eventuali pasageri blocați. A Kanchanjunga Express train met with an accident in […] Articolul Tragedie în India: Cel puțin 13 morți în ciocnirea dintre două trenuri apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Cu privire la intemperiile care s-au abătut, în ultimele zile, deasupra Moldovei, Ion Ceban regretă că, din nou, mulți au văzut doar problemele din Chișinău, deși toată țara a fost afectată. „Chiar dacă mulți au sărit în sus de bucurie, serviciile de intervenție au ieșit în teren din primele ore ale intemperiilor și au depus […] Articolul Ceban răspunde criticilor: „Niciun oraș nu poate face față căderilor masive de precipitații” apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a adus sincere felicitări tuturor lucrătorilor din sistemul medical și farmaciștilor cu ocazia zilei profesionale. În mesajul său, primarul a subliniat importanța și dedicarea acestor profesioniști: „Avem cei mai buni și calificați medici, lucrători medicali și farmaciști – oameni extraordinari alături de care am depășit multiple crize majore în […] Articolul Ion Ceban: „Avem cei mai buni și calificați medici, lucrători medicali și farmaciști” apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Pe parcursul săptămânii trecute, la Chișinău a fost înregistrat un caz de paralizie flască. Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială a declarat, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale din 17 iunie, că în prezent sunt așteptate rezultatele de la Centrul de Sănătate Publică, pentru a se stabili dacă persoana este […] Articolul Chișinău sub atenția autorităților: Caz de paralizie flască ridică suspiciuni de poliomielită apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
În ultimii doi ani, modificările aduse cadrului legal privind eliberarea autorizațiilor pentru defrișarea arborilor în Chișinău au îngreunat considerabil acest proces. Conform noilor reguli, un arbore care necesită defrișare nu poate fi tăiat dacă are măcar un ram verde, fiind necesar să se aștepte până când arborele se usucă integral. Declarațiile au fost făcute în […] Articolul „Spațiile Verzi” pregătește măsuri pentru zonele de risc din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
După ploaia şi vântul violent din seara zilei de 11 iunie, curent, în urma cărora au fost rupte crengi şi doborâţi arbori la pământ, serviciile municipale au intervenit în peste 600 de adrese. ,,Angajaţii întreprinderilor municipale au fost antrenaţi pratic non-stop la lichidarea consecinţelor ploii puternice şi a vântului şi deoarece situaţia a fost una […] Articolul Intervenție rapidă a serviciilor municipale, după furtuna din 11 iunie în Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
În orașul rusesc Rostov pe Don, șase deținuți ai centrului de arest preventiv-1 au luat ostatici doi angajați ai Serviciului Federal de Penitenciare, scrie Meduza. Anunțul a fost făcut pe 16 iunie de reprezentanții Serviciului. Într-un final Serviciul Federal al Penitenciarelor a raportat că deținuții au fost „lichidați” iar ostaticii eliberați. Canalul de Telegram Baza […] Articolul Incident tragic în Rusia: Șase deținuți au luat ostatici doi angajați ai penitenciarului apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Un microbuz și un autoturism s-au ciocnit duminică noaptea în centrul Bucureștiului, la Piața Unirii, 12 persoane fiind rănite, transmite ISU. Victimele au fost transportate la spital. Șoferul care a provocat accidentul are 21 de ani și era băut la volan, au transmis luni de dimineață polițiștii. „La data de 17 iunie a.c., în jurul […] Articolul Accident grav în București: 12 victime după ciocnirea unui microbuz cu un autoturism apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Autoritățile din Constanța au activat Planul Roșu de intervenție, în noaptea de duminică spre luni, după un accident între un camion și un autocar cu 57 de cetățeni ucraineni, dintre care 42 minori. În urma accidentului, patru persoane au fost transportate la spital. Pompierii au fost chemați să intervină în noaptea de duminică spre luni, […] Articolul Accident grav în Constanța: Planul Roșu, activat pentru 57 de ucraineeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Un sistem de alertă care ar avertiza moldovenii despre fenomene meteo extreme sau situații de urgență ar putea funcționa în Republica Moldova nu mai devreme de anul 2025. Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al MAI, Liliana Pușcașu, a declarat că se întreprind măsuri pentru contractarea companiilor, pentru a cunoaște care sunt […] Articolul Sistemul de avertizare MD-Alert, funcțional în Moldova din 2025 apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Accesul în anumite zone publice din Capitală va fi restricționat pentru zilele de 17-18 iunie. Primăria Municipiului Chișinău anunță că măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui Republicii Italiene Sergio Mattarella.. „Luni și marți, 17-18 iunie 2024, între orele 08:00-18:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite […] Articolul Vizita lui Sergio Mattarella la Chișinău: Restricții temporare de acces și circulație în centrul orașului apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:10
Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden și Volodimir Zelenski, au semnat, joi 13 iunie, un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa invaziei rusești. Textul acordului încheiat cu ocazia summitului G7 din Italia menţionează că înţelegerea între SUA şi Ucraina este considerată un pas către aderarea Ucrainei la NATO. Conform documentului, […] Articolul SUA și Ucraina încheie un acord de apărare: Un pas spre aderarea la NATO apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Pe reţelele de socializare au apărut clipuri în care armata israeliană foloseşte o catapultă pentru a arunca proiectile incendiare peste zidul care îi desparte de Liban, teritoriul folosit de luptătorii Hezbollah. Armata israeliană a transmis că nu este un instrument utilizat pe scare largă, fiind o iniţiativă locală. Armata israeliană a reacționat după apariţia imaginilor. […] Articolul Armata israeliană folosește catapulte pentru proiectile incendiare la granița cu Liban apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Un cetățean străin a încercat să intre în țară cu bunuri de lux fără a le declara Serviciului Vamal potrivit regulamentului. Funcționarii Aeroportului Internațional Chișinău, au efectuat un control de specialitate al bagajelor pasagerilor rutei Istanbul-Chișinău, iar drept rezultat au depistat în bagajul unui pasager două ceasuri de mână și un colier cu diamante, cu […] Articolul Cetățean străin prins cu bunuri de lux nedeclarate la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, se înclina în fața tuturor forțelor și angajaților din toate structurile țării care sunt implicați la înlăturarea consecințelor intemperiilor care au loc în toată țara. „În Chișinău lucrătorii și utilajele din dotarea întreprinderilor municipale sunt în teren și muncesc pentru remedierea situațiilor de avariere apărute în urma vijeliei din […] Articolul Primăria Chișinău avertizează asupra Codului Galben de instabilitate atmosferică apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în Subiectul Zilei.
13 iunie 2024
16:00
Locuitorii și oficialii din orașul Bandung din Java de Vest, Indonezia, s-au apucat de curățarea râului Citarum, poluat pe kilometri întregi cu deșeuri de plastic. Potrivit autorităților locale, gunoaiele acoperă râul pe o distanță de 3 kilometri, iar albia are pe alocuri o lățime de 60 de metri. Volumul estimat este de 100 de tone […] Articolul Bandung luptă împotriva poluării: 100 de tone de plastic strânse din râul Citarum apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Duminică, 9 iunie, a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului. Echipa „Interdnestrcom” a câștigat Seria națională, iar echipa așa-numitului „minister al apărării” din regiunea transnistreană a devenit câștigătoarea Seriei A. În cadrul competiției au participat și echipele Uzinei Metalurgice de la Râbnița și cea a Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Turneul MF Series […] Articolul Echipa armatei transnistrene câștigă campionatul Moldovei la minifotbal apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Ion Ceban invită întreaga comunitate la un eveniment-omagiu dedicat marelui poet Mihai Eminescu, care va avea loc pe 15 iunie, începând cu ora 18:00, în Scuarul „Mihai Eminescu” din Capitală. „Evenimentul va aduce un tribut geniului literar, printr-un spectacol muzical-poetic intitulat „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, care va reflecta personalitatea, intelectul și sufletul marelui […] Articolul Omagiu lui Mihai Eminescu: Program intens de artă și cultură în inima orașului apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
Mai multe persoane au fost surprinse cum fură florile din spațiul verde de pe viaduct. Imaginile au fost publicate de Primăria Chișinău, care menționează că persoanele au fost reținute. „Primăria Chișinău condamnă acțiunile indivizilor care distrug bunurile publice și își bat joc de munca oamenilor, ce zilnic contribuie la dezvoltarea orașului”, notează municipalitatea. sursa Articolul Persoane surprinse furând flori de pe viaduct în plină zi, reținute de autorități apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
În punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au depistat în trafic trei conaționali care dețineau acte românești falsificate și substanță psihotropă. Potrivit Poliției de Frontieră, persoanele s-au prezentat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, pe data de 12 iunie 2024. În primul caz sunt vizați doi pasageri de la ruta care […] Articolul Acte falsificate și substanțe psihotrope depistate la vama Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Aproximativ 32% dintre specialiștii în HR din Republica Moldova sprijină utilizarea Inteligenței Artificiale în companiile pe care le reprezintă, procentele cele mai mari fiind în Bulgaria (69%) și Ungaria (62%). Cifrele scad la 54% în România și 41% în Grecia, conform unui studiu realizat de Undelucram.md, platforma online a angajaților din Moldova și parte a […] Articolul Studiu: Republica Moldova susține cel mai puțin utilizarea Inteligenței Artificiale la job, comparativ cu unele țări europene apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Un accident tragic s-a produs în această dimineață, 13 iunie, pe o stradă din municipiul Chișinău. În urma loviturii, șoferul unui Mercedes a decedat la fața locului. Potrivit oamenilor legii, acum o oră, Poliția a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe bulevardul Dacia din Capitală. Ajunși la fața locului, oamenii legii au […] Articolul Tragedie pe Bulevardul Dacia: Accident fatal în capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Un adolescent de 14 ani, cetățean al Ucrainei, a fost observat de polițiștii de frontieră în zona localităților Lipcani – Podvirivca. Minorul se deplasa dezorientat dinspre Ucraina în Republica Moldova. Patrula Poliției de Frontieră a intervenit imediat în regiune. Din spusele minorului, acesta ar fi plecat de acasă din cauza unui conflict cu membrii familiei. […] Articolul Alarmă la frontieră: Adolescent ucrainean, găsit dezorientat în drumul spre Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Veste bună pentru tineri. Primaria Chișinău aduce la cunoștință că, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a evaluat pozitiv capacitățile Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual. Printre criteriile esențiale care au stat la baza stabilirii conformității unității economice în cadrul […] Articolul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” va forma tineri profesioniști, prin învățământul profesional dual apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Alte 14 localități afectate de intemperii au fost realimentate cu energie electrică, informează furnizorul Premier Energy Distribution. Formațiunile de intervenție operativă continuă să lucreze la restabilirea rețelelor avariate. Conform situației de la ora 07:00, mai rămâneau fără tensiune încă 13 localități din raionul Orhei. „În prezent formațiunile de intervenție operativă sunt concentrate pe soluționarea avizelor […] Articolul Echipele Premier Energy lucrează intens la restabilirea rețelelor după intemperii apare prima dată în Subiectul Zilei.
12 iunie 2024
19:00
Premierul maghiar, cunoscut pentru viziunile sale proruse, încearcă să ia o poziție neutră în efortul NATO de a consolida armata ucraineană. În cadrul întâlnirii avute cu secretarul general Jens Stoltenberg, Victor Orban i-a spus că nu va mai bloca prin veto viitoarele eforturi NATO, dar nici nu le va susține. Discuțiile purtate la Budapesta au […] Articolul Victor Orban asigură că Ungaria nu va susține Kievul, dar nici nu va împiedica eforturile NATO apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:50
Primarul General, Ion Ceban, informează că toate serviciile gospodărești din cadrul Primăriei Chișinău continuă intervențiile în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024. Amintim că, în această dimineață, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat situație de forță majoră ca urmare a […] Articolul Ceban: Serviciile municipale se mobilizează pentru a rezolva problemele cauzate de ploile torențiale apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Uniunea Europeană vine cu un nou pachet de ajutor umanitar și de această dată a oferit 16 ambulanțe militare noi. Prezentarea acestora a avut loc astăzi, 12 iunie, în prezența ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, și a șefului Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks. Ambulanțele, dar și echipamentul medical asociat, au fost acordate prin intermediul Instrumentului […] Articolul Ajutor umanitar de la UE: 16 ambulanțe militare și echipament medical pentru Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Un bărbat din Ceadâr-Lunga a fost condamnat la ani grei de închisoare, după ce acum cinci luni i-a zbrobit capul unui coleg de serviciu. Potrivit materialelor dosarului, tragedia s-a produs pe 12 ianuarie, când cei doi bărbați se aflau pe teritoriul unei întreprinderi din Ceadâr-Lunga, iar la un moment dat, între ei s-a iscat o […] Articolul Bărbat din Ceadâr-Lunga, condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor cu deosebită cruzime apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Un lot comercial de preparate destinate injectării faciale a fost descoperit în punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Polițiștii de frontieră în conlucrare cu funcționarii vamali au supus verificărilor un mijloc de transport de model „Dacia”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova. Drept rezultat al controlului fizic detaliat, în diferite spații ale automobilului au […] Articolul Lot de preparate injectabile cosmetice, descoperit la frontiera Palanca apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:20
Un echipaj de carabinieri în timp ce executau serviciul de menținere a ordinii publice pe sectorul Centru din Capitală au reținut un individ cu un comportament suspect. Potrivit Direcției Regionale „Centru” a IGC, cazul a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi, 12 iunie. Astfel, bărbatul a fost stopat pentru verificări, în urma cărora s-a […] Articolul Individ cu substanțe psihotrope, depistat de carabinieri în sectorul Centru din Capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Deținuții cu anumite boli endocrine și maladii cauzate de hipertensiune ar putea fi liberați de pedeapsă. Cabinetul de miniștri urmează să aprobe regulamentul prin care persoanele condamnate sau plasate în arest preventiv vor putea scăpa de pușcărie. Conform documentului, inițial diagnoza se va stabili de medicul de penitenciar, iar ulterior va fi confirmată de către […] Articolul Regulament nou: Deținuții cu maladii grave ar putea fi eliberați din închisori apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Doi bărbați din raionul Sîngerei au fost reținuți de ofițerii INI, după ce au pătrus într-o locuință și au furat 30 ooo de lei. Totodată, indivizii de 41 și 48 ani i-au legat mâinele și picioarele propietarului, după care l-au bătut. „S-a stabilit că în noaptea de 17 martie 2024, suspecții, echipați cu cagule pe […] Articolul Reținuți pentru jaf și agresiune: Doi bărbați din Sîngerei au atacat o locuință și au furat 30 000 de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Mai mulți șoferi au propus mită polițiștilor de patrulare pentru a nu fi documentați în legătură cu abuzurile pe care le-au comis în trafic. De la începutul lunii iunie au fost înregistrate șapte cazuri. Potrivit Poliției, un caz a avut loc pe bulevardul Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o […] Articolul Șapte cazuri de mituire a polițiștilor de patrulare în trafic: Șoferii propun mită pentru a evita sancțiunile apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Furtuna de marți-seară a provocat mai multe pagube în centrul R. Moldova – copaci rupți, mașini avariate, acoperișuri luate de vânt sau persoane lovite de crengi. Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din raionul Dubăsari, a decedat după ce crengile unui copac au căzut peste el, scrie presa din regiunea transnistreană. Bărbatul se […] Articolul Un bărbat a decedat în urma căderii crengilor unui copac în timpul furtunii apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în urma precipitațiilor abundente și vânt puternic, mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate, transmite un comunicat al IGSU. În acest sens, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru deblocarea traseelor, dar și ajutorarea persoanelor. La fața locului au intervenit salvatori, pompieri, polițiști și […] Articolul Situație de urgență în țară: 86 de localități rămân fără curent electric după furtună apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
În urma furtunii înregistrate în seara zilei de marți, 11 iunie, numărul solicitărilor la serviciul 112 a crescut cu aproape 50%, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Potrivit Serviciului de urgență, oamenii au raportat situații legate de firele electrice căzute, arbori doborâți trasee blocate, dar și mașini avariate. „În urma mobilizării subdiviziunilor MAI, […] Articolul Număr record de apeluri la 112: 750 pe oră în urma furtunii din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.