Proiectul ‘Dialog cultural cu chișinăuienii’ demarează: Evenimente artistice în parcurile Chișinăului

BreakingNews, 24 mai 2024 16:00

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Primarul General, Ion Ceban, anunță că, astăzi, 24 mai, Primăria Chișinău a dat start activităților din cadrul Proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”. Potrivit edilului, în această seară, de la ora 18:00, în Parcul „Alunelul”, str. Calea Ieșilor 11/2 vor evolua elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”, care au pregătit numere … Articolul Proiectul ‘Dialog cultural cu chișinăuienii’ demarează: Evenimente artistice în parcurile Chișinăului apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Un avion al companiei FlyOne, care transporta moldoveni din Erevan spre Chișinău, nu a fost lăsat să aterizeze în țară. Aeronava a fost redirecționată spre București, iar autoritățile române au interzis debarcarea. Despre această situație, pasagerii au anunțat în mai multe video, publicate pe rețelele de socializare. Potrivit oamenilor, la București se află în avion … Articolul VIDEO// Pasageri moldoveni, blocați pe Aeroportul din București. Ei acuză regimul Sandu-PAS de presiuni politice apare prima dată în BreakingNews.
18:20
Irina Vlah, președinta asociației „Platforma Moldova”, a transmis un mesaj de susținere pentru directorul și întreaga echipă a ansamblului „Joc”. Ea a subliniat că în țările democratice, bunul simț și legea protejează cetățenii de reacțiile nejustificate ale liderilor, lucru care, din păcate, nu se întâmplă întotdeauna în Moldova. „Îmi exprim sprijinul pentru director și întreaga … Articolul Irina Vlah: „Bunul simț și legea ar trebui să protejeze artiștii ansamblului „Joc” apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Doi bărbați au fost condamnați la 11 și, respectiv, opt ani de închisoare cu executare, fiind învinuiți de trafic de droguri în proporții deosebit de mari, cu scop de înstrăinare. De asemena, și complicea lor a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare condiționată pe o perioadă de probațiune de cinci ani. Mai … Articolul Business cu droguri: Doi bărbați, condamnați la ani grei de închisoare apare prima dată în BreakingNews.
13:20
Circa 19 milioane de lei necontabilizați au fost ridicați în urma unor percheziții efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Astfel, oamenii legii au destructurat o schemă de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, în care ar fi vizată o rețea de restaurante ce își desfășoară … Articolul Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani apare prima dată în BreakingNews.
12:20
Președinta Maia Sandu va pleca, vineri, în Confederația Elvețiană unde va participa la Summitul pentru pace în Ucraina, care va avea loc în perioada 15-16 iunie, și la care și-au anunțat prezența liderii din peste 90 de state. Scopul reuniunii este de a discuta calea către o pace justă și durabilă în Ucraina și în … Articolul Șefa statului va participa la Summitul pentru pace în Ucraina, găzduit de Elveția apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden și Volodimir Zelenski, au semnat, joi 13 iunie, un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa invaziei rusești. Textul acordului încheiat cu ocazia summitului G7 din Italia menţionează că înţelegerea între SUA şi Ucraina este considerată un pas către aderarea Ucrainei la NATO, transmite breakingnews.md cu … Articolul SUA şi Kiev au semnat un acord de apărare apare prima dată în BreakingNews.
10:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, se înclina în fața tuturor forțelor și angajaților din toate structurile țării care sunt implicați la înlăturarea consecințelor intemperiilor care au loc în toată țara. „În Chișinău lucrătorii și utilajele din dotarea întreprinderilor municipale sunt în teren și muncesc pentru remedierea situațiilor de avariere apărute în urma vijeliei din … Articolul Ion Ceban: „Respect tuturor forțelor și angajaților care sunt implicați la înlăturarea intemperiilor care au loc în toată țara” apare prima dată în BreakingNews.
10:20
Deputatul din partea grupului parlamentar ”Victorie”, Denis Ulanov, a declarat că PAS pregătește terenul la nivel legislativ pentru demontarea monumentelor din cel de-al Doilea Război Mondial în cadrul agendei pro-occidentale. El a spus că autoritățile rescriu istoria Moldovei, încercând să fie pe placul manipulatorilor lor și a tendințelor pe care le promovează. La ședința parlamentului, … Articolul Denis Ulanov: Astăzi, fiecare monument comemorativ al celui de-al Doilea Război Mondial din Republica Moldova este în pericol apare prima dată în BreakingNews.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
09:10
Șapte deputați nu vor avea dreptul să participe la următoarele cinci ședințe plenare ale Parlamentului. Este vorba despre parlamentarii Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Irina Lozovan, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Alexandr Nesterovschi. Sancțiunea a fost aplicată la propunerea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, după ce deputații vizați au blocat tribuna legislativului și au împiedicat … Articolul Șapte deputați au fost sancționați, fiind interzisă participarea lor la următoarele cinci ședințe plenare ale Parlamentului apare prima dată în BreakingNews.
01:50
Un proiect de lege elaborat de deputații din grupul „Victorie”, care interzice propaganda LGBT în rândul minorilor, nu a fost acceptat spre examinare de către majoritatea parlamentară PAS. Mai mult, politicienilor din opoziție nu li s-a permis să ia cuvântul la tribuna parlamentului. Așa că legislatorii au organizat un briefing de presă pentru a explica … Articolul Deputații grupului parlamentar „Victorie” condamnă propaganda LGBT promovată de PAS: „Regimul face totul pentru a distruge instituția familiei” apare prima dată în BreakingNews.
01:50
Blocul politic “Victorie” continuă să lupte pentru drepturile cetățenilor care au fost reținuți ilegal pe Aeroportul din Chișinău. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Vadim Fotescu a luat cuvântul în cadrul ședinței plenare, cerând introducerea pe ordinea de zi a audierii șefilor organelor de drept. “Solicit introducerea pe ordinea de zi a ședinței audierea procurorului general … Articolul Vadim Fotescu l-a înemnat pe ministrul de Interne al Republicii Moldova să răspundă pentru ilegalitățile de la Aeroportul Chișinău apare prima dată în BreakingNews.
13 iunie 2024
16:10
Un bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, va trebui să achite 27 500 lei după ce ar fi lovit cu palma o femeie. Aceasta a suferit dureri fizice și i-a fost deteriorat telefonul. Presa scrie că bărbatul este președintele raionului Edineț Nicolai Melnic și că acesta a atacat o consilieră municipală. … Articolul Președintele raionului Edineț, condamnat pentru huliganism: Amendă de 27 500 lei pentru lovirea unei consiliere apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Experții cred că au găsit epava unui avion care s-a prăbușit în 1971 în Lacul Champlain din statul american Vermont. Avionul privat, care transporta cinci persoane, a dispărut în drum spre Rhode Island. După numeroase căutări eșuate de-a lungul anilor, căutătorul subacvatic Garry Kozak și echipa sa au descoperit rămășițe care seamănă cu avionul dispărut, … Articolul Epava unui avion dispărut acum 50 de ani a fost găsită într-un lac din SUA apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova ar fi furnizat informații false către Meta în legătură cu blocarea conturilor de Facebook și Instagram ale opoziției moldovenești. Avocații lui Șor au cerut explicații cu privire la motivele acestei acțiuni, considerând că informațiile furnizate de SIS sunt dubioase și nu conțin fapte sigure. Într-o declarație oficială, … Articolul Avocații lui Șor contestă informațiile false furnizate de SIS către Meta cu privire la blocarea conturilor de Facebook și Instagram ale opoziției moldovenești apare prima dată în BreakingNews.
14:30
Aproximativ 32% dintre specialiștii în HR din Republica Moldova sprijină utilizarea Inteligenței Artificiale în companiile pe care le reprezintă, procentele cele mai mari fiind în Bulgaria (69%) și Ungaria (62%). Cifrele scad la 54% în România și 41% în Grecia, conform unui studiu realizat de Undelucram.md, platforma online a angajaților din Moldova și parte a … Articolul Studiu: Republica Moldova susține cel mai puțin utilizarea Inteligenței Artificiale la job, comparativ cu unele țări europene apare prima dată în BreakingNews.
14:10
O altă coliziune de coșmar s-a produs tot în dimineața de 13 iunie, în apropiere de localitatea Sociteni, raionul Ialoveni. Două persoane au ajuns pe patul de spital, după ce automobilele în care se aflat s-au tamponat frontal. Coliziunea s-a produs în jurul orei 09.30, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale … Articolul Două persoane rănite într-un accident la Sociteni, Ialoveni apare prima dată în BreakingNews.
13:40
La Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani s-a desfășurat un nou miting de amploare în susținerea reprezentanților blocului politic „Victorie”, care sunt persecutați politic de către guvernarea criminală Sandu-PAS. Sute de oameni au scandat lozinci antiguvernamentale în fața instanței în care urma să aibă loc ședința de judecată în dosarul deschis pe numele Bașcanului … Articolul Un nou miting în susținerea reprezentanților blocului „Victorie” persecutați de PAS: Sute de oameni au scandat lozinci antiguvernamentale la Judecătoria Buiucani apare prima dată în BreakingNews.
13:20
Jocurile cripto în care jucătorii pot „câștiga” criptomonede au început să câștige rapid popularitate pe Telegram, această îndeletnicire nu a ocolit nici R. Moldova. În urmă cu câteva luni, pe una dintre cele mai populare mesagerii, Telegram, a început un adevărat boom în jocurile de tapping, inclusiv în rândul utilizatorilor din Moldova. Cel mai popular … Articolul Fenomenul jocurilor de tapping cripto pe Telegram în R. Moldova apare prima dată în BreakingNews.
13:00
SUA au anunțat sancțiuni împotriva Bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul. În declarația ambasadei este menționat că aceasta face “încercări de ingerință politică ilegală”. Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie”, a reacționat dur, afirmând că pentru americani există doar două tipuri de politicieni moldoveni: “fie un servitor, fie un dușman”. “Evghenia Guțul a găsit o oportunitate de … Articolul Ilan Șor: “Sancțiunile SUA înseamnă că noi facem totul bine” apare prima dată în BreakingNews.
12:40
Zeci de persoane au fost rănite miercuri în Armenia în timpul unei demonstrații în fața Parlamentului pentru a cere demisia prim-ministrului Nikol Pașinian, după ce poliția a folosit grenade asomatoare, a relatat un fotograf AFP. Protestatarii răniți au fost duși la spitale cu ambulanțele, unii având răni la picioare sau la abdomen.   #Armenia. Another … Articolul Proteste masive în Armenia pe fondul returnării a patru sate de graniță Azerbaidjanului apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Procuratura municipiului Chișinău, anunță despre condamnarea a cinci deținuți, pentru comiterea infracțiunii de viol și altor infracțiuni pe perioada detenției.  Potrivit acuzării înaintate de procurori, primul inculpat, fiind deținut în Penitenciarul nr. 13 din mun. Chişinău, i-a propus unui deţinut minor să întreţină cu el un raport sexual. După ce ultimul a refuzat, i-a aplicat … Articolul Au violat un deținut minor în penitenciar. Pentru fapta comisă, celor cinci făptuitori li s-au mai adăugat ani de închisoare apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Veste bună pentru tineri. Primaria Chișinău aduce la cunoștință că, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a evaluat pozitiv capacitățile Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” de a îndeplini cerințele necesare pentru implementarea programelor de pregătire profesională prin învățământul dual. Printre criteriile esențiale care au stat la baza stabilirii conformității unității economice în cadrul … Articolul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” din Chișinău adoptă programe educaționale în învățământul dual apare prima dată în BreakingNews.
11:10
În punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au depistat în trafic trei conaționali care dețineau acte românești falsificate și substanță psihotropă. Persoanele s-au prezentat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în data de 12 iunie 2024. În primul caz sunt vizați doi pasageri de la ruta care se deplasa în Germania – … Articolul Acte falsificate și substanță psihotropă, ridicate de la călători apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Maia Sandu are șanse minime pentru un nou mandat prezidențial, a declarat Marina Tauber, deputat, secretar al Comitetului Executiv al Blocului “Victoria”, în cadrul emisiunii “Между тем” de la postul de televiziune “Звезда”. Niciun truc al actualei guvernări nu va putea schimba opinia alegătorilor care s-au săturat să trăiască în sărăcie. “Maia Sandu nu este … Articolul Marina Tauber: “Sandu nu va câștiga alegerile nici dacă va falsifica rezultatele” apare prima dată în BreakingNews.
10:40
Un adolescent de 14 ani, cetățean al Ucrainei, a fost observat de polițiștii de frontieră în zona localităților Lipcani – Podvirivca. Minorul se deplasa dezorientat dinspre Ucraina în Republica Moldova. Patrula Poliției de Frontieră a intervenit imediat în regiune. Din spusele minorului, acesta ar fi plecat de acasă din cauza unui conflict cu membrii familiei. … Articolul Adolescent din Ucraina, depistat la frontieră apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 13 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 13 iunie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
09:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 13 iunie, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul R. Moldova. Astfel, în intervalul 11:00 – 22:00, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități … Articolul 13 iunie: cod galben de furtuni și vânt puternic în toată R. Moldova apare prima dată în BreakingNews.
09:30
Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism (art. 287 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei. … Articolul Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism apare prima dată în BreakingNews.
12 iunie 2024
18:50
Peste 150 de muncitori muncesc neîncetat pentru a înlătura consecințele furtunii, care a lovit puternic și municipiul Orhei. Lucrările de refacere a infrastructurii afectate au început după miezul nopții, iar primele rezultate sunt deja vizibile. De pe străzile principale din oraș au fost înlăturate ramurile, care au blocat trecerea pietonilor și șoferilor. A fost evacuată … Articolul Peste 150 de muncitori refac de la miezul nopţii infrastructura Orheiului după furtuna puternică apare prima dată în BreakingNews.
18:50
Primarul General, Ion Ceban, informează că toate serviciile gospodărești din cadrul Primăriei Chișinău continuă intervențiile în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024. Amintim că, în această dimineață, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat situație de forță majoră ca urmare a … Articolul Serviciile municipale continuă intervențiile de lichidare a consecințelor ploii și a vântului puternic din 12 iunie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
18:50
Locuitorii satului Cotihana, din raionul Cahul, vor fi aprovizionați cu apă. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de Hotărâre ce prevede schimbul de teren din fondul silvic, cu suprafața de 0,7 ha, proprietatea publică a statului din administrarea Ministerului Mediului, amplasat în extravilanul sat. Cotihana, mun. Cahul, cu terenul proprietatea publică … Articolul Proiectul „Apă curată pentru Cahul” avansează: Cotihana va fi conectată la rețeaua publică de apă apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la lansarea Consiliului Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen. Evenimentul s-a desfășurat la „Glia Impact Hub”, o nouă platformă pentru femeile de afaceri, lansată la finele lunii mai curent. În discursul său, premierul a accentuat că Guvernul își dorește ca fiecare femeie din țară să aibă oportunitatea și … Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a lansat Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, tânăra însărcinată de 19 ani din Orhei, torturată și găsită fără suflare la aproape două săptămâni de la dispariție, s-a ales cu un nou cap de acuzare. Acesta a fost acuzat de violul Anei-Maria, scrie Moldova1. Învinuirea i-a fost înaintată în cadrul ședinței de miercuri, 12 iunie, desfășurată … Articolul Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, acuzat și de viol apare prima dată în BreakingNews.
17:00
Serviciile speciale din cadrul Primăriei Chișinău sunt antrenate, la această oră, în sute de locații din Chișinău, pentru a înlătura pagubele provocate de intemperiile care s-au abătut asupra orașului marți seara. Totodată, în prezent, se estimează situația în general și se fac evaluările. După necesitate, se vor face solicitări pentru acordarea de suport financiar. Amintim … Articolul Ion Ceban: „Serviciile speciale intervin de urgență în sute de locații” apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unui PROIECT de lege privind importul unor echipamente, inițiativă legislativă a deputaților PAS Lilian Carp și Artemie Cătănoi. „Promovarea proiectului de lege va facilita … Articolul Echipamentul sportiv pentru Jocurile Olimpice de la Paris va fi scutit de taxe vamale apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Ieri, 11 iunie, în urma furtunii puternice, un bărbat în vârstă de 36 de ani a decedat după ce peste cortul în care se afla a căzut o ramură groasă. Sursele susțin că bărbatul ar fi Arcadie Spoială, regizor și director de imagine din Republica Moldova. Dacă intrăm pe canalul de Youtube al regizorului, observăm … Articolul Regizorul Arcadie Spoială a decedat. Tragedia s-ar fi produs în stânga Nistrului, din cauza furtunii apare prima dată în BreakingNews.
13:00
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, în contextul participării la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei.   La întrevederea cu președinta Băncii Europene de Investiții (BEI), Nadia Calviño, prim-ministrul a vorbit despre proiectele care sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și, inclusiv, ajută … Articolul La Berlin, premierul Dorin Recean a avut întrevederi cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor apare prima dată în BreakingNews.
12:30
Irina Vlah, președinta “Platforma Moldova“, a lansat un avertisment cu privire la riscurile de fraudare a alegerilor prezidențiale programate în această toamnă. Într-o declarație adresată corpului diplomatic, Vlah a subliniat că semnele unor eventuale manipulări sunt deja vizibile și a criticat dur Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru lipsa de imparțialitate. „În toamnă, la noi sunt … Articolul Irina Vlah avertizează asupra riscurilor de fraudare a alegerilor prezidențiale din toamnă apare prima dată în BreakingNews.
12:00
Un caz a avut loc pe bd. Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o Honda a fost stopat de polițiști pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea,  fiind verificat prin sistemului aplicației E-data polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere. Pentru a nu fi sancționat, acesta a lăsat … Articolul Au propus mită polițiștilor de patrulare pentru a nu fi documentați pe diferite abateri rutiere comise în trafic apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia? Participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 8:30 la Mediacor, … Articolul Pregătește-te pentru joburile de mâine. Vino la Forumul Profesiile Viitorului apare prima dată în BreakingNews.
11:10
„În prezent, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse financiarea, în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban Menționăm că, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației … Articolul În Chișinău este declarată Situație de forță majoră apare prima dată în BreakingNews.
10:40
Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru fostul polițist G. C., acuzat de răpirea și omorul Anei-Maria, tânăra însărcinată în vârstă de 19 ani din raionul Orhei. Magistrații urmează să se pronunțe astăzi asupra demersului de prelungire a arestului, transmite Știri.md, cu referire la moldova1.md. Știri.md amintește că pe data de 23 aprilie … Articolul Omorul din Orhei: Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru suspect apare prima dată în BreakingNews.
09:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, pe parcursul nopții serviciile speciale au intervenit pe străzile orașului, pentru a înlătura pagubele provocate de furtuna care s-a abătut marți seara, 11 iunie, deasupra Chișinăului. „Mulțumesc colegilor implicați și tuturor locuitorilor care au ieșit să ne ajute. În continuare se muncește și se intervine în toate … Articolul Ion Ceban: „Serviciile speciale sunt în teren, pentru a înlătura pagubele provocate de furtună” apare prima dată în BreakingNews.
11 iunie 2024
18:10
Fotbalistul Ion Jardan, proaspăt campion al țării cu Petrocub Hâncești, nu va mai juca “sub tricolor”. Fundașul a anunțat că a luat decizia de a se retrage de la echipa națională în direct la Moldova 1 în cadrul emisiunii “Euro Arena”. “- Am și eu o vârstă, nu întineresc. Vom încerca să mergem pe drumul … Articolul Ion Jardan se retrage de la echipa națională de fotbal a Moldovei apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Cetățenii moldoveni pot solicita cazierul judiciar online în orice limbă oficială a Uniunii Europene, începând cu 7 iunie curent. Noua funcționalitate completează șirul de opțiuni digitale dezvoltate de Agenția de Guvernare Electronică și Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit datelor prezentate, cazierul judiciar, contravențional, detaliat pentru persoanele fizice și juridice va costa până la 120 de lei. … Articolul Cazierul judiciar online în orice limbă UE: O nouă opțiune pentru cetățenii moldoveni apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Vicepreședintele Malawian Saulos Chilima și alte nouă persoane au murit când micul avion militar în care călătoreau s-a prăbușit pe vreme rea într-o regiune muntoasă din nordul țării, a declarat marți președintele. Chilima avea 51 de ani. Președintele Lazarus Chakwera a anunțat în direct la televiziunea de stat că epava avionului a fost localizată după … Articolul Vicepreședintele din Malawi și alte nouă persoane au murit după prăbușirea avionului în care se aflau apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Procuratura Anticorupție a anunțat noi detalii în investigarea unei presupuse scheme de corupție, prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primeau mită pentru a interfera cu publicarea Notificărilor Roșii INTERPOL pentru infractori căutați internațional. La 9 iunie 2024, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce încerca … Articolul Noi detalii în cazul presupusei scheme de corupție legate de Notificările Roșii INTERPOL apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.