Vicepreședintele din Malawi și alte nouă persoane au murit după prăbușirea avionului în care se aflau

BreakingNews, 11 iunie 2024 17:10

Vicepreședintele Malawian Saulos Chilima și alte nouă persoane au murit când micul avion militar în care călătoreau s-a prăbușit pe vreme rea într-o regiune muntoasă din nordul țării, a declarat marți președintele. Chilima avea 51 de ani. Președintele Lazarus Chakwera a anunțat în direct la televiziunea de stat că epava avionului a fost localizată după … Articolul Vicepreședintele din Malawi și alte nouă persoane au murit după prăbușirea avionului în care se aflau apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Acum 12 ore
18:50
Peste 150 de muncitori muncesc neîncetat pentru a înlătura consecințele furtunii, care a lovit puternic și municipiul Orhei. Lucrările de refacere a infrastructurii afectate au început după miezul nopții, iar primele rezultate sunt deja vizibile. De pe străzile principale din oraș au fost înlăturate ramurile, care au blocat trecerea pietonilor și șoferilor. A fost evacuată … Articolul Peste 150 de muncitori refac de la miezul nopţii infrastructura Orheiului după furtuna puternică apare prima dată în BreakingNews.
18:50
Primarul General, Ion Ceban, informează că toate serviciile gospodărești din cadrul Primăriei Chișinău continuă intervențiile în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024. Amintim că, în această dimineață, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat situație de forță majoră ca urmare a … Articolul Serviciile municipale continuă intervențiile de lichidare a consecințelor ploii și a vântului puternic din 12 iunie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
18:50
Locuitorii satului Cotihana, din raionul Cahul, vor fi aprovizionați cu apă. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de Hotărâre ce prevede schimbul de teren din fondul silvic, cu suprafața de 0,7 ha, proprietatea publică a statului din administrarea Ministerului Mediului, amplasat în extravilanul sat. Cotihana, mun. Cahul, cu terenul proprietatea publică … Articolul Proiectul „Apă curată pentru Cahul” avansează: Cotihana va fi conectată la rețeaua publică de apă apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la lansarea Consiliului Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen. Evenimentul s-a desfășurat la „Glia Impact Hub”, o nouă platformă pentru femeile de afaceri, lansată la finele lunii mai curent. În discursul său, premierul a accentuat că Guvernul își dorește ca fiecare femeie din țară să aibă oportunitatea și … Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a lansat Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, tânăra însărcinată de 19 ani din Orhei, torturată și găsită fără suflare la aproape două săptămâni de la dispariție, s-a ales cu un nou cap de acuzare. Acesta a fost acuzat de violul Anei-Maria, scrie Moldova1. Învinuirea i-a fost înaintată în cadrul ședinței de miercuri, 12 iunie, desfășurată … Articolul Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, acuzat și de viol apare prima dată în BreakingNews.
17:00
Serviciile speciale din cadrul Primăriei Chișinău sunt antrenate, la această oră, în sute de locații din Chișinău, pentru a înlătura pagubele provocate de intemperiile care s-au abătut asupra orașului marți seara. Totodată, în prezent, se estimează situația în general și se fac evaluările. După necesitate, se vor face solicitări pentru acordarea de suport financiar. Amintim … Articolul Ion Ceban: „Serviciile speciale intervin de urgență în sute de locații” apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unui PROIECT de lege privind importul unor echipamente, inițiativă legislativă a deputaților PAS Lilian Carp și Artemie Cătănoi. „Promovarea proiectului de lege va facilita … Articolul Echipamentul sportiv pentru Jocurile Olimpice de la Paris va fi scutit de taxe vamale apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Ieri, 11 iunie, în urma furtunii puternice, un bărbat în vârstă de 36 de ani a decedat după ce peste cortul în care se afla a căzut o ramură groasă. Sursele susțin că bărbatul ar fi Arcadie Spoială, regizor și director de imagine din Republica Moldova. Dacă intrăm pe canalul de Youtube al regizorului, observăm … Articolul Regizorul Arcadie Spoială a decedat. Tragedia s-ar fi produs în stânga Nistrului, din cauza furtunii apare prima dată în BreakingNews.
Acum 24 ore
13:00
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, în contextul participării la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei.   La întrevederea cu președinta Băncii Europene de Investiții (BEI), Nadia Calviño, prim-ministrul a vorbit despre proiectele care sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și, inclusiv, ajută … Articolul La Berlin, premierul Dorin Recean a avut întrevederi cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor apare prima dată în BreakingNews.
12:30
Irina Vlah, președinta “Platforma Moldova“, a lansat un avertisment cu privire la riscurile de fraudare a alegerilor prezidențiale programate în această toamnă. Într-o declarație adresată corpului diplomatic, Vlah a subliniat că semnele unor eventuale manipulări sunt deja vizibile și a criticat dur Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru lipsa de imparțialitate. „În toamnă, la noi sunt … Articolul Irina Vlah avertizează asupra riscurilor de fraudare a alegerilor prezidențiale din toamnă apare prima dată în BreakingNews.
12:00
Un caz a avut loc pe bd. Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o Honda a fost stopat de polițiști pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea,  fiind verificat prin sistemului aplicației E-data polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere. Pentru a nu fi sancționat, acesta a lăsat … Articolul Au propus mită polițiștilor de patrulare pentru a nu fi documentați pe diferite abateri rutiere comise în trafic apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia? Participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 8:30 la Mediacor, … Articolul Pregătește-te pentru joburile de mâine. Vino la Forumul Profesiile Viitorului apare prima dată în BreakingNews.
11:10
„În prezent, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse financiarea, în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban Menționăm că, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației … Articolul În Chișinău este declarată Situație de forță majoră apare prima dată în BreakingNews.
10:40
Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru fostul polițist G. C., acuzat de răpirea și omorul Anei-Maria, tânăra însărcinată în vârstă de 19 ani din raionul Orhei. Magistrații urmează să se pronunțe astăzi asupra demersului de prelungire a arestului, transmite Știri.md, cu referire la moldova1.md. Știri.md amintește că pe data de 23 aprilie … Articolul Omorul din Orhei: Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru suspect apare prima dată în BreakingNews.
09:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, pe parcursul nopții serviciile speciale au intervenit pe străzile orașului, pentru a înlătura pagubele provocate de furtuna care s-a abătut marți seara, 11 iunie, deasupra Chișinăului. „Mulțumesc colegilor implicați și tuturor locuitorilor care au ieșit să ne ajute. În continuare se muncește și se intervine în toate … Articolul Ion Ceban: „Serviciile speciale sunt în teren, pentru a înlătura pagubele provocate de furtună” apare prima dată în BreakingNews.
Ieri
18:10
Fotbalistul Ion Jardan, proaspăt campion al țării cu Petrocub Hâncești, nu va mai juca “sub tricolor”. Fundașul a anunțat că a luat decizia de a se retrage de la echipa națională în direct la Moldova 1 în cadrul emisiunii “Euro Arena”. “- Am și eu o vârstă, nu întineresc. Vom încerca să mergem pe drumul … Articolul Ion Jardan se retrage de la echipa națională de fotbal a Moldovei apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Cetățenii moldoveni pot solicita cazierul judiciar online în orice limbă oficială a Uniunii Europene, începând cu 7 iunie curent. Noua funcționalitate completează șirul de opțiuni digitale dezvoltate de Agenția de Guvernare Electronică și Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit datelor prezentate, cazierul judiciar, contravențional, detaliat pentru persoanele fizice și juridice va costa până la 120 de lei. … Articolul Cazierul judiciar online în orice limbă UE: O nouă opțiune pentru cetățenii moldoveni apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Vicepreședintele Malawian Saulos Chilima și alte nouă persoane au murit când micul avion militar în care călătoreau s-a prăbușit pe vreme rea într-o regiune muntoasă din nordul țării, a declarat marți președintele. Chilima avea 51 de ani. Președintele Lazarus Chakwera a anunțat în direct la televiziunea de stat că epava avionului a fost localizată după … Articolul Vicepreședintele din Malawi și alte nouă persoane au murit după prăbușirea avionului în care se aflau apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Procuratura Anticorupție a anunțat noi detalii în investigarea unei presupuse scheme de corupție, prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primeau mită pentru a interfera cu publicarea Notificărilor Roșii INTERPOL pentru infractori căutați internațional. La 9 iunie 2024, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce încerca … Articolul Noi detalii în cazul presupusei scheme de corupție legate de Notificările Roșii INTERPOL apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Incidentul a avut loc duminică în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două ţări, a anunţat, marţi, armata din Coreea de Sud, potrivit BBC. Un grup mic de soldaţi nord-coreeni care transportau unelte de câmp, a intrat în Coreea de Sud la ora locală 12:30. Ei s-au retras imediat după ce sud-coreenii au tras focurile de … Articolul Focuri de avertisment trase la graniţa dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Reieșind din actul de învinuire, la data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00, inculpatul, aflându-se în domiciliul său, amplasat într-un sat din centrul țării, știind cu certitudine că victima, cu care conlocuia în aceiași casă, are vârsta de 5 ani, fiind socrul mamei minorei, acționând intenționat, în scopul satisfacerii poftei sexuale, profitând de … Articolul Bunelul care și-ar fi violat nepoata în vârstă de 5 ani, va sta după gratii 12 ani apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Scurgerile de informaţii certifică faptul că 20.000 de mercenari au murit, în războiul din Ucraina, mai exact în luptele de la Bahmut. Iar cifrele furnizate de „Mediazona” arată că, dintre aceştia 17,000 erau persoane condamnate. Documentele mai indică faptul că erau inclusiv persoanele cu SIDA şi cu HIV. Mercenarii erau marcaţi cu literele „K” şi … Articolul Documente secrete despre masacrarea Grupării Wagner: 20.000 de morţi numai în Bahmut apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Patru profesori universitari americani care lucrau în China au fost înjunghiați, relatează AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres. 0 seconds of 38 secondsVolume 90%   Atacurile asupra cetăţenilor străini, în special occidentali, sunt extrem de rare în China, unde străzile sunt în general sigure. Numărul atacurilor fizice este semnificativ mai mic decât în Statele … Articolul China: Patru profesori americani au fost înjunghiați într-un parc apare prima dată în BreakingNews.
14:20
Blocul politic „Victorie” a declarat că va continua să susțină locuitorii comunei Tîrnova, chiar dacă PAS încearcă din răsputeri să izoleze aici opoziția. Chiar și după retragerea ilegală a candidatului din partea Partidului “Șansă”, Ruslan Filipaș, înainte de turul doi de scrutin, blocul este hotărât să-și consolideze echipa în comună și să implementeze proiectele sociale … Articolul Fraudele PAS nu vor împiedica Blocul “Victorie” să realizeze proiecte importante în comuna Tîrnova apare prima dată în BreakingNews.
13:40
Ofițerii CNA au reținut astăzi patru persoane într-un dosar de trafic de influență, acestea fiind suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor  premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice.  Astfel, CNA a documentat … Articolul Patru persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Datorită eforturilor procurorilor și organului de urmărire penală, a fost obținută o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie (art.190 din Codul penal). Potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un … Articolul În timp de un an, s-a îmbogățit cu aproape jumătate de milion de lei prin scheme de escrocherie. Inculpatul – condamnat la 11 ani de închisoare apare prima dată în BreakingNews.
12:50
YouTuberul Fidias, care se descrie drept un „profesionist care face greșeli”, iar unele dintre proiectele sale din online includ încercarea de a îmbrățișa 100 de celebrități – inclusiv pe Elon Musk – și călătoriiile în jurul lumii fără bani, a câștigat un mandat în Parlamentul European la alegerile de duminică din Cipru. Fidias Panayiotou a … Articolul Un YouTuber a câștigat un mandat în Parlamentul European apare prima dată în BreakingNews.
12:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, Primăria Chișinău a publicat pe site-ul oficial proiectul bugetului municipal pentru anul curent. „Graficul desfășurării consultărilor publice a proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2024”, în perioada 12 – 21 iunie”, a scris edilul. Proiectul bugetului municipal pentru 2024 poate fi … Articolul Bugetul municipal al Chișinăului pentru anul 2024 în dezbatere publică: Detalii și acces la proiect apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Este anchetă în București, după ce poliţiştii din Sectorul 1 au fost sesizaţi de directoarea unei grădiniţe cu privire la faptul că doi copii ar fi fost agresaţi sexual de un educator. Copiii au 5 ani, iar faptele s-ar fi petrecut atât în unitate, cât şi în curtea acesteia, scrie adevarul.ro Surse judiciare au declarat pentru News.ro, … Articolul Doi copii de 5 ani ar fi fost agresaţi sexual de către un educator, într-o grădiniţă apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Luptătorul Artiom Livădari a cucerit, în premieră, titlul de campion mondial la muay thai, rezervat seniorilor. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, competiția s-a desfășurat în orașul Patras, Grecia, iar sportivul nostru a obținut patru victorii. „În optimile de finală, Artiom Livădari s-a impus în fața italianului Nicholas Vasta, apoi a trecut de Jibril Alim din … Articolul Premieră pentru Moldova: Artiom Livădari, campion mondial la muay thai seniori apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Trupe ruse şi belaruse au început a doua etapă a exerciţiilor nucleare tactice pe teritoriul Rusiei, a anunţat marţi Ministerul Apărării rus, informează Reuters. Potrivit ministerului, exerciţiile sunt menite să asigure că personalul şi echipamentul militar ale celor două ţări sunt pregătite pentru a proteja suveranitatea şi integritatea lor teritorială. “În timpul manevrelor militare, vor … Articolul Rusia şi Belarus au început a doua etapă a exerciţiilor militare cu arme nucleare apare prima dată în BreakingNews.
10:40
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în coordonare cu funcționarii vamali au înregistrat trei tentative de scoatere ilegală a valutei din țară, în ultimele 72 de ore. În toate cazurile sunt vizați pasageri de la ruta „Chișinău-Istanbul”, în bagajele de mână ai acestora fiind depistată valuta nedeclarată. Documentați sunt o femeie de 35 de … Articolul Valută nedeclarată în sumă de 40 000 EUR și 35 000 USD, depistată la 3 pasageri ai cursei „Chişinău-Istanbul” apare prima dată în BreakingNews.
10:00
Imagini șocante, surprinse pe Aeroportul Internațional din Viena, au apărut pe rețelele de socializare. O aeronavă care aparține companiei Austrian Airlines a fost ciuruită de grindină. Plecase din Spania spre capitala Austriei și a fost lovită de o furtună puternică. Din fericire, avionul a aterizat în siguranță, iar pasagerii s-au ales doar cu sperietura, transmite breakingnews.md … Articolul Un avion, distrus de grindină: O parte din botul aeronavei s-a rupt apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Premieră pentru locuitorii sectorului Ciocana al Capitalei. Vineri, 7 iunie, aceștia au avut ocazia să meargă pentru prima dată la Festivalul de Film în Aer Liber, care s-a desfășurat în amfiteatrul construit de la zero de Primăria Chişinău. „Oamenii au avut parte de o seară magică de film. Evenimentul a reunit iubitori de cinema de … Articolul Festivalul de Film în Aer Liber a debutat în sectorul Ciocana apare prima dată în BreakingNews.
16:20
Parcul de distracții OrheiLand va găzdui sărbătoarea baloanelor de săpun cu o săptămână mai târziu decât era planificat. Spectacolul a fost amânat până pe 15 iunie din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea evenimentului. Ploaia a zădărnicit planurile organizatorilor, însă echipa lui Ilan Șor a lansat o nouă invitație pentru toți doritorii … Articolul OrheiLand va găzdui un nou spectacol de basm: Sărbătoarea baloanelor de săpun va avea loc pe 15 iunie apare prima dată în BreakingNews.
16:20
Primăria Municipiului Chișinău, prin Î.M. Regia „Exdrupo”, continuă lucrările de reparație a căilor de acces către instituțiile de învățământ și de educație timpurie din Capitală. „În prezent, acestea se desfășoară în sectorul Rîșcani, pe str. Florilor, în preajma Creșei-grădiniță nr. 137, unde, după ce au fost schimbate bordurile și amenajate trotuarele. Acum se asfaltează partea … Articolul Ion Ceban: „Accesul spre școlile și grădinițele din Chișinău, reabilitat” apare prima dată în BreakingNews.
16:00
În weekendul 8-9 iunie curent, în mod tradițional, în municipiul Chișinău au fost organizate o serie de evenimente în aer liber, cele mai importante desfășurându-se sâmbătă, în Parcul „La Izvor”, și anume: „Chișinăul Sportiv 2024”, ediția a II-a, și „Orășelul Profesiilor”. „În cadrul „Chișinăului Sportiv” au fost prezenți peste 5.000 de copii, plus alte câteva … Articolul Evenimentele „Chișinăul Sportiv 2024” și „Orășelul Profesiilor” au fost organizate la cel mai înalt nivel apare prima dată în BreakingNews.
15:20
În primul caz, un bărbat de 39 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,99 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, în timp ce conducea o motoretă  Alpha în satul Andrușul de Jos din raionul Cahul. Cel de-al doilea caz a avut loc în satul Cobîlea din raionul Șoldănești. Conducătorul unei motociclete … Articolul Polițiștii INSP au depistat 6 motocicliști care circulau sub influența alcoolului apare prima dată în BreakingNews.
14:30
Primarul General, Ion Ceban, informează că, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit cu lucrări de reparație a drumurilor publice municipale și în perioada 3-9 iunie. „Au fost executate frezări ale asfaltului uzat de pe carosabil, pe o suprafață totală de circa 9.000 m.p., cele mai mari volume fiind realizate pe str. Vladimir Korolenco, unde săptămâna trecută … Articolul Î.M. Regia „Exdrupo” continuă lucrările de reparație a drumurilor din Chișinău apare prima dată în BreakingNews.
14:20
O femeie care a fost dată dispărută în Indonezia a fost găsită moartă, în burta unui piton lung de 6 metri. Farida, care avea 45 de ani și era mamă a patru copii, a dispărut joi seară, în timp ce traversa o pădure ca să ajungă într-o piață din provincia Sulawesi ca să vândă mâncare. … Articolul O femeie din Indonezia a fost înghițită cu totul de un piton de 6 metri apare prima dată în BreakingNews.
14:00
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, săptămâna trecută, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, nu a fost înregistrat niciun focar de rujeolă. „Referitor la ultimul focar de rujeolă izbucnit în oraș, starea de sănătate a celor cinci copii, în prezent internați, este stabilă. Informația a fost confirmată de către Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței … Articolul Fără noi cazuri de rujeolă apare prima dată în BreakingNews.
13:30
Benny Gantz, membru al cabinetului de război condus de premierul israelian Benjamin Netanyahu, şi-a anunţat duminică demisia din guvern, din cauza unor divergenţe de opinie privind viitorul Fâşiei Gaza, transmite Reuters. „Netanyahu ne împiedică să ne îndreptăm spre adevărata victorie. Din acest motiv, astăzi (duminică – n.r.) părăsim guvernul de urgenţă, cu inima grea, dar … Articolul Benny Gantz își anunță demisia din guvernul israelian condus de Netanyahu apare prima dată în BreakingNews.
13:00
Pe 10 iunie este marcată Ziua Poliției de Frontieră a Republicii Moldova. Cu această ocazie șefului Poliției de Frontieră Ruslan Galușc s-a adresat colegilor săi: Domnilor ofițeri și subofițeri ai Poliției de Frontieră, Stimați colegi, Astăzi, în ziua noastră profesională, doresc să vă transmit cele mai calde felicitări și mulțumiri pentru dedicarea și profesionalismul de … Articolul Astăzi este marcată Ziua Poliţiei de Frontieră a R. Moldova apare prima dată în BreakingNews.
12:20
Blocul politic „Victorie”, constituit pentru a se opune guvernării actuale din Moldova, a organizat la Moscova un congres de anvergură al susținătorilor și al activului din Moldova. La eveniment a fost prezentă și diaspora din Rusia, în total au fost aproximativ 4.000 de participanți. „Doar ca o mare familie putem construi împreună un viitor bogat … Articolul Aproximativ 4000 de persoane au participat la congresul blocului politic „Victorie” apare prima dată în BreakingNews.
12:00
Câteva sute de persoane s-au adunat în Place de la République, la Paris, la o manifestaţie împotriva victoriei largi în alegerile europene ale Partidului Rassemblement national (RN, extremă dreaptă), care pleacă dintr-o poziţie de forţă în alegerile legislative convocate de către preşedintele francez Emmanuel Macron. Manifestanţii au strigat sloganuri împotriva RN – ”Tinerii fac ceva … Articolul Protest la Paris contra victoriei extremei drepte în alegerile europene apare prima dată în BreakingNews.
10:50
Într-o declarație recentă, Irina Vlah, președinta “Platformei Moldova, a tras un semnal de alarmă privind pregătirile făcute de autorități pentru a falsifica alegerile prezidențiale, chiar înainte de începerea oficială a campaniei electorale. „Campania prezidențială nu a început încă, dar autoritățile deja, în mod deschis, pregătesc terenul pentru a falsifica alegerile,” a afirmat Vlah. Vlah a … Articolul Apel către opoziție: Irina Vlah propune semnarea unui Pact de Neagresiune apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a bărbatului, care și-ar fi violat fiica vitregă în vârstă de 11 ani. Reieșind din actul de învinuire, în perioada lunilor martie-iulie 2023, învinuitul, aflându-se la domiciliul concubinei, amplasat într-un sat din centrul țării, acționând cu scopul satisfacerii … Articolul Tatăl care și-ar fi violat sistematic fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată – trimis pe banca acuzaților apare prima dată în BreakingNews.
09:40
 Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui avocat din mun. Chișinău, fiindu-i incriminată săvârșirea traficului de influență pretins asupra persoanelor publice și cele cu funcție de demnitate publică (art.326 alin.(2) lit.d) Cod penal). Cauza penală a fost pornită în … Articolul Avocat trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență apare prima dată în BreakingNews.
9 iunie 2024
17:00
Cetățenii români din Republica Moldova sunt cei mai activi din diasporă la secțiile de vot deschise pentru alegerile europarlamentare 2024. La amiaza zilei, deja peste 30.000 de persoane și-au exercitat dreptul la vot. În Republica Moldova au votat, până la ora publicării știrii, peste 30.000 de moldoveni cu cetățenia României la alegerile europarlamentare, mai mult … Articolul Cetățenii români din Republica Moldova, conduce în prezența la vot pentru alegerile europarlamentare 2024 apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.