Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16

Omniapres, 2 mai 2024 11:50

Kievul a transmis că va începe să opereze cu avioanele de luptă F-16 mai curând de cât se preconiza. Ucraina va ridica de la sol avioanele F-16 imediat după Paștele ortodox din 5 mai, au transmis oficialii de la Kiev. Între timp, țara prezidată de Volodimir Zelenski se confruntă cu bombardamentele devastatoare ale Rusiei, dar […] The post Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16 appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 24 ore
10:40
Horoscop 18 mai – o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe la voi de zi aniversară, sau pur și simplu […] The post Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută appeared first on Omniapres.
Ieri
19:10
Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie a exprimat expertul în securitate și fostul viceministru de […] The post Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni” appeared first on Omniapres.
15:40
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt intangibile”, în momentul de față. Declarațiile au fost făcute la […] The post VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite appeared first on Omniapres.
15:20
Maia Sandu o va exclude pe Tatiana Răducanu din CSS imediat cum va sesiza că aceasta îi afectează imaginea. De această părere este fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. „Persoana doamnei Răducanu astăzi este în criză de legitimitate, în criză de încredere, putem spune juridic, prezumția nevinovăției, percepția publică este cea care este. Există o […] The post DECLARAȚIE VIDEO: Maia Sandu, păstrând-o pe Răducanu în Consiliul Suprem de Securitate, își face un deserviciu sie appeared first on Omniapres.
15:00
Europa de acum nu mai este la fel ca cea de acum 10-15 ani și, din păcate, se abate de la principiile și valorile sale și aplică standarde duble, ceea ce este inadecvat. O astfel de opinie a exprimat președintele PLDM, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Главное” de la postul […] The post VIDEO: Vlad Filat: „Europa de astăzi nu mai este ca cea de acum 10-15 ani, de aceea, eu nu doresc o astfel de Europă appeared first on Omniapres.
10:00
Despre probleme de integritate a Tatianei Răducanu se cunoaște bine în societate de mulți ani, dă de înșeles avocatul Iurie Mărgineanu. El a dezvăluit informația că unii judecători avea carduri bancare oferite de oligarhi din țară, pe care se făceau transferuri de bani, pentru că magistrații să le apere interesele. The post Iurie Mărgineanu dezvăluie informații precum că unii judecători au avut carduri bancare oferite de oligarhi appeared first on Omniapres.
08:00
Ședința Curții de Conturi de examinare a auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene încheiate la 31 decembrie 2023 The post VIDEO: Curții de Conturi examinează rapoartelor financiare la MAE appeared first on Omniapres.
07:40
Criza din sistemul justiției era inevitabilă în contextul înc are au fost implementate vettingul și prevettingul. De această părere este fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. „Noi observăm o tentativă a PAS și a susținătorilor ei de a identifica o formulă pentru a anihila acest demers al PA. Dar problema nu este în Tatiana Raducanu […] The post Fadei Nagacevschi: Sandu a fost avertizată că se va ajunge la blocajul total al sistemului judecătoresc appeared first on Omniapres.
07:30
Situația cu Răducan le-a pus pe baricade pe Veronica Dragalin și Maia Sandu. De această părere este doctorul în drept constituțional Teo Cârnaț. „Doamna Dragalin se află pe baricade cu PAS și Maia Sandu. Doamna Dragalin atunci când a spus că va face curățenie la PA credea că într-adevăr sunt procurorii corupți, într-adevăr mușamalizează, când […] The post VIDEO: Teo Cârnaț: Tatiana Răducanu le-a pus pe baricade pe Veronica Dragalin și Maia Sandu appeared first on Omniapres.
07:30
“Cine este doamna Dragalin să expedieze acea scrisoare?”, se întreabă supărat membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun. The post Ion Guzun: Cine este doamna Dragalin să expedieze acea scrisoare? appeared first on Omniapres.
07:20
Fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco o consultă informal pe șefa statului Maia Sandu, însă nu este consilier pe domeniul justiției. Declarația a fost făcută de președintă la o emisiune de la TV8. Potrivit ei, Sergiu Litvinenco consultă și alte instituții ale statului, în cadrul unui proiect privind reforma justiției. Amintim că, Sergiu Litvinenco a […] The post VIDEO Maia Sandu recunoaște că Sergiu Litvinenco o consultă în domeniul juridic appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 17 mai – o zi cu sare și piper. Sunt multe de făcut, dar o să găsim energia necesară să le ducem la bun sfârșit și să ne ocupăm și de noi și de ai noștri. TAUR Se poate să aveți o serie de reușite-n lanț și o să vă croiți drum spre vârful […] The post Horoscop 17 mai – zodia pentru care se anunță niște bani de care nu știa appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Comisia Europeană, împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA, inaugurează joi punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina şi Republica Moldova de la Reni, Ucraina. În cadrul iniţiativei privind culoarele solidarităţii, Comisia Europeană a sprijinit lucrările la acest punct de trecere a frontierei pentru a permite o mai mare fluiditate a traficului la […] The post CE, Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA inaugurează punctul renovat de trecere a frontierei de la Reni, Ucraina appeared first on Omniapres.
17:30
În contextul informației eronate care continuă să circule în spațiul public, Procuratura Anticorupție vine cu următoarele precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de Procuratura Anticorupție, o parte din care au fost reflectate în scrisoarea Procuraturii Anticorupție din 14 mai 2024. În cadrul cauzei penale ,,Frauda Bancară” aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, se află trei telefoane […] The post ULTIMA ORĂ: În contextul informației eronate care continuă să circule în spațiul public, Procuratura Anticorupție vine cu următoarele precizări appeared first on Omniapres.
17:10
Președintele Parlamentului Igor Grosu atacă procurorii și judecătorii pentru atacul în adresa Comisiei Pre-vetting și vetting. Declarația vine în contextul acuzațiilor Procuraturii Anticorupție în adresa Tatianei Răducanu. “Procurorii și judecătorii trebuie să se ocupe de corupți, iar ceea ce vedem noi acum este o luptă cu propria evaluare, un atac asupra membrilor comisiei de vetting. […] The post VIDEO: Igor Grosu atacă procurorii și judecătorii appeared first on Omniapres.
16:50
Tatiana Răducanu, membra Comisiilor Pre-vetting și Vetting, vizată într-un proces penal inițiat de Procuratura Anticorupție a decis să demisioneze din aceste funcții „pentru a-și păstra demnitatea și statutul de judecător în demisie pe care îl are”, dar și pentru a evita degenerarea acestei controverse. Într-o scrisoare expediată presei, ea afirmă că vettingul în justiție este […] The post BREAKING NEWS: Tatiana Răducanu respinge acuzațiile Veronicăi Dragalin appeared first on Omniapres.
15:10
Scandal în sportul moldovenesc, după ce Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) ar fi anunțat că va fi un singur antrenor pentru 2 luptători ai Republicii Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Unimedia. Anunțul a fost făcut de Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), […] The post Ivan Gheorghiu fost multiplu campion la kickboxing, anunță despre un nou scandal în sportul moldovenesc appeared first on Omniapres.
13:10
Sistemul judecătoresc este blocat, iar instituțiile nu funcționează din motiv că au plecat practic toți judecătorii, afirmă fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. “Astăzi ședințele se numesc pentru anul 2024, 2026. Dacă vreți să înțelegeți ce se întâmplă în sistem depuneți o cerere de chemare în judecată și vedeți când va fi numită ședința. În […] The post Fadei Nagacevschi: Sistemul judecătoresc este blocat, iar ședințele se numesc pentru 2026 appeared first on Omniapres.
11:10
La 15 mai 2024, colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, a menținut sentința primei instanțe din 23 septembrie 2022, prin care inculpatul ex-judecător Gheorghe Marchitan, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii – pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii (art. 307 alin.(1) din Codul penal). Cauza penală a fost pornită în septembrie […] The post ULTIMA ORĂ: Curtea de Apel Chișinău a pronunțat prima sentință în dosarul ,,Laundromat” – un ex-judecător recunoscut vinovat appeared first on Omniapres.
08:40
Cu o casă de un milion de euro, Tatiana Răducanu “coace plăcinte, mănâncă găluște și bea un pahar de vin împreună cu baba Zina (Zinaida Greceanîi, n. INDEX), iar Maia Sandu ne-o prezintă ca om integru”, deși “are 8-9 dosare pierdute la CEDO”, spune liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc. The post VIDEO: Vasile Costiuc constată că Maia Sandu ne-o prezintă ca om integru pe Tatiana Răducanu appeared first on Omniapres.
08:30
Preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis, joi, la Beijing, omologului său rus Vladimir Putin că China şi Rusia vor “apăra dreptatea în lume”, a informat Ministerul Afacerilor Externe al ţării asiatice, citat de EFE. “În ciuda unor suişuri şi coborâşuri, relaţiile noastre s-au întărit şi au rezistat testului peisajului internaţional în schimbare. Suntem un bun […] The post Xi Jinping îi transmite lui Putin că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume” appeared first on Omniapres.
08:30
Parlamentul ar urma să stabilească astăzi data alegerilor prezidențiale. Proiectul de hotărâre privind stabilirea datei de 20 octombrie pentru alegerile prezidențiale a fost înregistrat în Parlament de deputatul PAS, Veronica Roșca. Copia documentului a fost expediată în adresa Canalului de telegram INDEX. Anterior se anunțase că în această săptămână va fi decisă în Parlament dată […] The post ULTIMA ORĂ! Parlamentul ar urma să stabilească astăzi data alegerilor prezidențiale appeared first on Omniapres.
07:50
Judecătoare Victoria Sanduta a postat un mesaj dur la adresa Maiei Sandu, după ce șefa statului a cerut probe despre ilegalitățile comise de Tatiana Răducanu. Sanduta vorbește de dublele standarde ale Maiei Sandu. Știți, în politica de astăzi, dublele standarde sunt la fel de comune ca promisiunile electorale și la fel de vizibile ca postările […] The post Judecătoare Victoria Sanduta a venit cu un mesaj dur la adresa Maiei Sandu. Chiar credeți că lumea nu vede ce faceți? appeared first on Omniapres.
07:40
Astfel o numește pe șefa statului Maia Sandu fosta procuroare anticorupție, Victoria Furtună. O persoană lipsită total de o elementară educație juridică. Am impresia că din Constituție a citit doar articolul ce prevede mandatul președintelui și referendumul, omițând primele articole în care sunt expres definite principiile separării puterilor în stat. Nici nu mi-am imaginat că […] The post Victoria Furtună: Maia Sandu este o persoană lipsită total de o elementară educație juridică appeared first on Omniapres.
07:30
În plin scandal în domeniul justiției, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a făcut câteva precizări în legătură cu mesajele pe care le-a primit în legătură cu Tatiana Răducanu. Șefa PA a subliniat, într-o intervenție telefonică pe care a avut-o în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV, că toate SMS-urile nu sunt din telefoanele […] The post BREAKING NEWS: Veronica Dragalin precizează că mesajele citate nu sunt din telefoanele ridicate de la Platon în 2016 appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 16 mai – o zi cam cu de toate. Avem și treabă, dar ne putem oferi și un respiro ca să ne destresăm. E bine să alternăm relaxarea cu munca. TAUR Vi se oferă ceva nou de lucru, poate fi și în particular și să vă placă, să puneți mult suflet ca vreți să […] The post Horoscop 16 mai – zodia căreia încep să i se adune banii în cont appeared first on Omniapres.
15 mai 2024
17:50
La data de 15 aprilie curent, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind data de 15 mai 2024. Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor informează că etapa pentru depunerea dosarelor de concurs a luat sfârșit, fiind înregistrate 4 dosare, după […] The post 4 persoane s-au înscris la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General. appeared first on Omniapres.
16:20
Relatări din presă spun că prim-ministrul populist al Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit prin împușcare și dus la spital.   The post ALERT: Premierul Slovaciei a fost împușcat appeared first on Omniapres.
16:10
  Dinu Plîngău anunță că în curând, vor mai apărea câteva bombe mari în justiție a căror responsabilitate sunt ale ministrei noastre. Așteptăm și ea să-și dea demisia după ce informațiile vor fi scrurse în presă pe surse sau începem a lucra folosind și capul, nu doar rânza? Potrivit lui, reforma justiției a eșuat. Politicul […] The post Dinu Plîngău: Vor mai apărea câteva bombe mari în justiție a căror responsabilitate sunt ale ministrei. Așteptăm și ea să-și dea demisia appeared first on Omniapres.
16:00
Procurorul-șef anticorupție, dacă își mai asumă și atragerea la răspundere penală a lui Andrei Spânu și alții ca el din cadrul guvernării, devine erou național, susține fostul ministru al Justiției, avocatul Fadei Nagacevschi. Reforma justiției a Maiei Sandu și a grupului său de escroci politici într-un cuvânt: ,,eșec’. Trist, dar previzibil, ținând cont de modul […] The post Fadei Nagacevschi: Acum Procurorul-șef anticorupție poate să se reabiliteze appeared first on Omniapres.
15:50
Ion Chicu, președintele PDCM anunță că va sugera Curții de Conturi a Uniunii Europene să auditeze utilizarea banilor publici europeni pentru așa -zisa reformă a justiției, transformată de PAS într-o banală spălare de bani. Potrivit unui comunicat de presă a formațiunii, în legătură cu compromiterea scandaloasă a reformei justiției, cu implicarea celor mai corupți indivizi […] The post ULTIMA ORĂ: PDCM va sugera Curții de Conturi a Uniunii Europene să auditeze utilizarea banilor publici europeni appeared first on Omniapres.
15:40
Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a ținut să-și exprime sprijinul pentru Ucraina cântând piesa lui Neil Young Rockin’in The Free World, marți seară, într-un bar din capitala Ucrainei, dar mulți ucraineni i-au judecat miercuri prestația nepotrivită, în mijlocul ofensivei ruse din regiunea Harkov, scrie Le Monde. „Este suficient un singur cuvânt pentru a descrie seara […] The post Turneul muzical al lui Antony Blinken la Kiev stârnește controverse în Ucraina appeared first on Omniapres.
15:30
Activitatea Partidului Șansa ar putea fi restricționată în perioada alegerilor prezidențiale. Ministerul Justiției a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice, privind limitarea activității Partidului Politic „Şansă”, pentru un termen de 6 luni. Potrivit unui comunicat, Ministerul Justiției a înregistrat […] The post ULTIMA ORĂ! Activitatea Partidului Șansa ar putea fi restricționată appeared first on Omniapres.
15:00
Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) susține că Procurorii anticorupție doresc să blocheze verificarea integrității lor, chiar și cu prețul încălcării legii Pe 14 mai 2024, Tatiana RĂDUCANU și-a anunțat demisia din Comisiile de Pre-vetting și Vetting care verifică integritatea judecătorilor și procurorilor. Mai mult de jumătate dintre judecătorii și procurorii evaluați până acum […] The post Un ONG atacă Procuratura Anticorupție appeared first on Omniapres.
13:50
Fostul ministru de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, se întreabă dacă scrisoarea dnei Procuror Șef Anticorupție reprezintă o sesizare și va fi inițiat un proces penal sau nu? Demisia dnei Răducan, unul din evaluatorii Comisiei de Pre-vetting în reforma justiției lui Maia Sandu ridică multe semne de întrebare, dar reacția publică a unor membri […] The post Tudor Ulianovschi: Scrisoarea Veronicăi Drăgălin reprezintă o sesizare și va fi inițiat un proces penal sau nu? appeared first on Omniapres.
12:50
Reforma PAS în domeniul justiției este compromisă total și s-a ajuns, așa cum era de așteptat, la blocarea justiției. După demisia recentă a mai bine de jumătate din judecătorii Curții de Apel Chișinău, este pusă pe pauză examinarea a mii de dosare penale, civile sau de contencios administrativ, declară liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Deciziile […] The post Renato Usatîi: Cu cât PAS stă mai mult la putere, cu atât mai mulți ani ne vor trebui să reparăm appeared first on Omniapres.
12:20
Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii apărute ieri în spațiul public și care o vizează pe Tatiana Răducanu. Într-un comunicat de presă, Procuratura Anticorupție aruncă săgeți în puterea politică pentru promovarea în funcție a unei persoane “cu dosar penal activ”. În contextul interesului sporit și multiple întrebări din partea presei despre scrisoarea care a apărut în […] The post BREAKING NEWS: Precizări cu privire la scrisoarea din 14 mai 2024 apărută în spațiul public appeared first on Omniapres.
11:20
Armata ucraineană a anunţat că s-a repliat pe frontul de nord ”în anumite zone, în apropiere de Lukianţi şi Vovceansk”, în regiunea Harkov, unde Rusia a lansat o ofensivă la 10 mai, şi că ”bătălia continuă”, relatează AFP. ”În anumite zone, în apropiere de Lukainţi şi Vovceansk, în urma unor tiruri inamice şi unui asalt […] The post ULTIMA ORĂ: Kievul se retrage în anumite zone ale frontului de nord, la Lukianţi şi Vovceansk, din calea ofensivei ruse appeared first on Omniapres.
10:30
Evenimentele care au loc în Georgia, unde au loc proteste ale opoziției față de adoptarea de către Parlament a Legii privind agenții străini, arată cît de puternice sînt pozițiile structurilor neguvernamentale în diferite regiuni din fosta Uniune Sovietică și cît de mult pot acestea influența politica în țările ex-sovietice. O astfel de opinie a exprimat […] The post Valeriu Ostalep: „Evenimentele din Georgia arată cît de mult pot influența ONG-urile politica în fostele țări ale Uniunii Sovietice” appeared first on Omniapres.
07:40
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat marţi seară că este „prematur” să se spună dacă România va da sau nu sistemul Patriot Ucrainei, decizia, „extrem de importantă”, urmând a fi luată în cadrul CSAT. „O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”, a mai afirmat Ciolacu, adâugând că Rusia nu va ataca România. „Cred că […] The post Premierul Marcel Ciolacu, întrebat dacă România va da Ucrainei sistemul Patriot: E o decizie importantă, ar deranja foarte mult Moscova appeared first on Omniapres.
07:30
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut „o accelerare notabilă” a livrărilor americane de arme, spunându-i secretarului de stat al SUA Antony Blinken, cu care s-a întâlnit marţi la Kiev, că în prezent trece prea mult timp între anunţarea pachetelor de ajutor şi apariţia efectivă a armelor pe linia frontului. Într-o nouă pledoarie pentru a obţine […] The post Zelenski, după discuţii cu Blinken şi Macron: Dacă am fi primit deja două sisteme Patriot la Harkov, am fi avut o situaţie diferită appeared first on Omniapres.
07:20
Șeful diplomației americane Antony Blinken, un fan al chitarei și al rock-ului, a cântat piesa „Rockin’ in The Free World” a lui Neil Young într-un bar din Kiev, în semn de omagiu pentru lupta ucrainenilor împotriva invaziei rusești, potrivit AFP. Aflat marți într-o vizită surpriză în capitala ucraineană, unde nu a încetat să afișeze sprijinul […] The post VIDEO Șeful diplomației americane a cântat la chitară într-un bar din Kiev appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 15 mai – o zi cu de toate. O să avem multe de făcut, dar o s-aveți spor, chiar dacă mai întâlnim pe ici, pe colo niște piedici. Taur Se pot rezolva câteva lucruri esențiale și să aveți de-aici încolo un parcurs de succes, să câștigați un titlu și să luați și bani. Poate […] The post Horoscop 15 mai – se anunță o zi bănoasă doar pentru unele zodii appeared first on Omniapres.
07:10
Igor Munteanu, președintele al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) amintește că pe data de 2 aprilie, 2024, a cerut demisia Președintelui Comisiei de Pre-Vetting Herman von Hebel pe motivul lipsei de integritate în condițiile în care acest organism le-a pretins acest lucru altora. Persoana vizată a răspuns la demersul Blocului ”Împreună” cu mult dispreț […] The post Igor Munteanu despre bomba procuraturii și efectele sale imediate appeared first on Omniapres.
07:10
Site-urile anticoruptie.md și investigatii.md, au fost blocate și deocamdată nu pot fi restabilite. Anunțul a fost făcut de jurnalista de investigație și directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, pe pagina sa de Facebook. Potrivit ei, de ceva timp lucra la o investigație în care era vizată Tatiana Răducanu, care și-a anunțat astăzi demisia din […] The post Două site-uri de investigație din țară, blocate! Cornelia Cozonac: Lucram la o investigație legată de Tatiana Răducanu appeared first on Omniapres.
14 mai 2024
19:30
China se opune ferm majorării semnificative a tarifelor vamale de către SUA, a anunţat marţi Ministerul Comerţului de la Beijing, promiţând măsuri dure pentru a-şi apăra drepturile şi interesele. „Revizuirea de către SUA a tarifelor vamale din Secţiunea 301 încalcă angajamentele preşedintelui Biden de a nu căuta să suprime şi să stopeze dezvoltarea Chinei şi […] The post China amenință după ce SUA au majorat tarifele vamale. „Să corecteze greşelile imediat” appeared first on Omniapres.
19:30
Ex-procurorul anticorupție, Victoria Furtună, declară că a primit mai multe solicitări pentru a comenta informațiile apărute în spațiul public, referitoare la membrul comisiei Pre-Vetting / Vetting, Tatiana Răducanși sperăm că scrisoarea este autentică și datele sunt veridice, dar până acum nu avem claritate. Semnătura șefei Procuraturii Anticorupție, aplicată la 14.05.2024, ora 09:59, coincide cu un […] The post Victoria Furtuna: Scrisoarea trebuia publicată pe pagina Procuraturii Anticorupție, dar nu s-a întâmplat appeared first on Omniapres.
18:00
Sute de milioane de grivne ar putea fi furate probabil în timpul construcției de fortificații în regiunea Harkov, unde acum armata Rusiei avansează activ, scrie Martyna Bohuslavets în Ukrainskaia Pravda. Contractele de mai multe milioane de dolari pentru construcția de fortificații, pentru care s-au cheltuit acolo un total de 7 miliarde de grivne, au fost […] The post Administrația militara ucraineană a plătit milioane unor companii fictive appeared first on Omniapres.
17:40
Fostul ministru al Justiției, avocatul Fadei Nagacevschi, se întreabă – Veronica Dragalin este ,,mâna Moscovei” sau reforma justiției este un eșec total al Maiei Sandu? Potrivit lui Fadei Nagacevschi, Președinta a fost avertizată în nenumărate rânduri atât pe intern cât și pe extern despre toxicitatea reformei care și-o asumă(vetting/prevetting) și despre efectele adverse ale acesteia. […] The post Fadei Nagacevschi: Reforma justiției este un eșec total al Maiei Sandu? appeared first on Omniapres.
17:20
Fostul partener de alianță politică și bloc electoral, Andrei Năstase, o îndeamnă pe președinta Maia Sandu să-și asume scandalul legat de Tatiana Răducanu, care a demisionat astăzi din Comisia de vetting și pre-vetting. “Moldova a ajuns un sat fără câini!”, susține Andrei Năstase, menționând că, după publicarea scrisorii Veronicăi Dragalin, a sunat-o pe Maia Sandu, […] The post VIDEO: Andrei Năstase o îndeamnă pe Maia Sandu să-și asume scandalul legat de Tatiana Răducanu appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.