Igor Grosu, despre contestația BCS la Curtea Constituțională: Întotdeauna s-au temut de votul prin corespondență

Realitatea.md, 29 aprilie 2024 21:30

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat faptul că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au contestat la Curtea Constituțională legea care permite pilotarea votului prin corespondență. Reglementarea a fost aprobată vineri, 26 aprilie 2024, în Parlament. Șeful legislativului a precizat la o emisiune de la PRO TV că nu îl uimește acest pas. „Nu ne miră […] Articolul Igor Grosu, despre contestația BCS la Curtea Constituțională: Întotdeauna s-au temut de votul prin corespondență apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
20:30
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a dat start înscrierilor la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov, ediția a IV-a. Evenimentul va avea loc în perioada 28 – 30 iunie 2024. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, în cadrul unei […] Articolul A fost dat start înscrierilor la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov! Cine poate participa apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
18:40
Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile, după ce au bătut cu biciul un băiat de 11 ani. Cazul șocant s-ar fi produs luni, 13 mai, în satul Jorăști, România. Potrivit presei române, minorul, în timp ce se deplasa pe un drum spre domiciliul său din aceeaşi localitate, în faţa unui imobil, ar fi […] Articolul ȘOCANT. Ar fi bătut cu biciul un băiat de 11 ani. Doi bărbați, arestați de polițiștii români apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
17:50
Grecia susține că Europa trebuie să își înființeze propriul sistem de apărare antiaeriană, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, într-un interviu difuzat joi de postul de televiziune Skai, transmite DPA, potrivit Agerpres. Şeful executivului elen a spus că le-a prezentat deja această propunere colegilor săi din Uniunea Europeană, iar pentru finanţare ar trebui să fie utilizate […] Articolul Grecia a propus înfiinţarea unui sistem paneuropean de apărare antiaeriană apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
„Participarea ca membru în Comisia Pre-Vetting sau Comisia Vetting în 2024 nu acordă o imunitate pentru fapte consumate cu ani în urmă”. Este o nouă precizare a Procuraturii Anticorupție (PA) făcută în contextul scandalului legat de Tatiana Răducanu, a cărei demisie a fost aprobată la ședința plenară de joi, 16 mai curent.  „În contextul informației […] Articolul PA, noi precizări despre „cazul Răducanu”: Astfel de comunicate nu încalcă inviolabilitatea vieții personale apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și la Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Erevan, Armenia. Potrivit primarului Ion Ceban, este pentru prima dată când Primăria primește alstfel de premii. Mai exact, municipalitatea a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă […] Articolul FOTO Primăria municipiului Chișinău, premiată în Armenia. Ceban: „Este o onoare pentru noi” apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Vineri, 17 mai, la editura „Universul” din Chișinău, va începe tipărirea buletinelor de vot pentru desfășurarea alegerilor locale noi și parțiale, care vor avea loc duminică, 19 mai. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală. „Vineri, 17 mai 2024, la ora 09:00, la ÎS Editura „Universul” (mun. Chișinău, str. Vlaicu Pârcălab, 45), va începe […] Articolul CEC anunță când începe tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Parlamentul a luat act de cererea de demisie a Tatianei Răducanu din funcția de membrul al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor. Două proiecte de hotărâre care prevăd acest […] Articolul Demisia Tatianei Răducanu, aprobată de deputați! VIDEO Declarația lui Igor Grosu pentru jurnaliști apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Ucraina şi diaspora ucraineană marchează joi, 16 mai curent, Ziua mondială a cămăşii tradiţionale ucrainene. În context, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare. „Modelul său este unic pentru că este brodat de propriile noastre acțiuni pe o pânză a valorilor noastre. De-a lungul anilor rezistenței noastre la […] Articolul Volodimir Zelenski, mesaj de Ziua mondială a cămăşii tradiţionale ucrainene apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Un accident violent s-a produs în seara zilei de mircuri, 15 mai, la intrarea pe pod, de pe șoseau Hîncești. Imediat după impact, șoferul mașinii care a provat accidentul a fugit de la fața locului și este în continuare căutat de poliție. Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a precizat pentru realitatea.md că […] Articolul VIDEO O mașină a ajuns cu susul în jos. Șoferul, vinovat de accident a fugit de la fața locului apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Astăzi, 16 mai, un tânăr a pus pe jar poliția și pompierii. Acesta a urcat pe o clădire părăsită de pe strada Nicolae Testimițeanu din Capitală și amenința că se va arunca în gol. La fața locului a intervenit și un echipaj al ambulanței. Potrivit Nataliei Stati, ofițera de presă din cadrul poliției Capitalei, împreună […] Articolul VIDEO Un tânăr amenință că se aruncă de pe acoperișul unei clădiri din Capitală. Poliția, ambulanța și pompierii au intervenit apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Consiliul de supraveghere (CS) al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) are un nou membru – Ion Lapteacru, care, după studiile de master și doctorat în economie, precum și o carieră academică de succes în Franța revine la Chișinău. Candidatura sa a fost aprobată astăzi de către Parlamentul Republicii Moldova. Ion Lapteacru preia noul mandat după […] Articolul Ion Lapteacru este noul membru al Consiliului de supraveghere al BNM. Ce experiență are apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Vasile Bolea a blocat joi tribuna Parlamentului. Deputalului nu i-a plăcut că i-a fost închis microfonul și că Igor Grosu a menționat că deputații fostului partid „Șor” nu pot crea grupul parlamentar „Pobeda-Victorie”, format la Moscova de Ilan Șor. „Nu umblați la butoane, că poate avea consecințe”, a declarat Vasile Bolea, după ce Igor Grosu […] Articolul VIDEO Supărat că Pobeda nu are loc în Parlament, Bolea amenință? „Nu umblați la butoane. Poate avea consecințe” apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
În premieră, patru posturi de televiziune din țară au fost sancționate de Consiliul Audiovizualului (CA) fiindu-le aplicate interdicția de a difuza publicitate timp de o zi. Este vorba de „7 TV”, „PRO TV Chișinău”, „Canal Regional” și „Cinema 1”. Se întâmplă în urma abaterilor repetate privind cotele de programe locale înregistrate la aceste posturi. Prin urmare, […] Articolul În premieră, patru posturi TV din țară nu vor putea difuza publicitate timp de o zi. Ce au încălcat apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Ziua Mondială a cămășii ucrainene este sărbătorită în fiecare a treia zi de joi a lunii mai. Această sărbătoare ucraineană este un simbol al unității. Sărbătoarea își ia numele de la cămașa tradițională brodată cu modele etnice, cunoscută sub numele de „Vyshyvanka”. „Copiii noștri o știu de când eram mici. Reprezintă unitatea tuturor generațiilor de […] Articolul Volodimir Zelenski de Ziua Mondială a cămășii tradiționale ucrainene: o pânză a valorilor noastre apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Un copil moldovean a murit după cinci zile de spitalizare, după ce familia sa a suferit într-un grav accident rutier. Minorul se afla în mașina condusă de tatăl său, iar în vehicul mai erau mama și sora micuțului. Familia era stabilită în Belgia și pornise într-o călătorie. Impactul a avut loc vineri, în drum spre […] Articolul Copil moldovean, decedat după un grav accident în Italia. A petrecut cinci zile în spital apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
16:30
Ziua Mondială a cămășii ucrainene este sărbătorită în fiecare a treia zi de joi a lunii mai. Această sărbătoare ucraineană este un simbol al unității. Sărbătoarea își ia numele de la cămașa tradițională brodată cu modele etnice, cunoscută sub numele de „Vyshyvanka”. „Copiii noștri o știu de când eram mici. Reprezintă unitatea tuturor generațiilor de […] Articolul Volodimir Zelenski de Ziua Mondială a cămășii tradiționale: o pânză a valorilor noastre apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
În atenția iubitorilor de animale! Întreprinderea Municipală „Supravegherea și Protecția Animalelor” anunță că începând de astăzi, 16 mai 2024, Azilul Municipal de Animale situat pe strada Uzinelor 205/6, din municipiul Chișinău, primește vizitatori de luni până vineri, în intervalul 09:00 – 16:00. E bine de știut că în perioada primăvară-toamnă, sâmbăta, în intervalul orar 09:00 […] Articolul Azilul Municipal de Animale și-a deschis porțile pentru vizitatori. Doritorii pot adopta un patruped apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Organizația Internațională a Muncii împreună cu Guvernele Austriei și Liechtenstein sprijină autoritățile centrale în eforturile de adaptare la viitorul pieței de muncă și facilitare a oportunităților de carieră centrate pe egalitate de gen și incluziune socială în sectorul energiei regenerabile. Lansarea proiectului „Competențe pentru tranziția verde și dezvoltarea durabilă” a avut loc pe 15 mai, […] Articolul Proiect pentru accelerarea tranziției verzi și dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, lansat de OIM apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
În Republica Moldova sunt circa 70.000 de persoane cu probleme de sănătate mintală, inclusiv 31.000 cu grad de dizabilitate. Anual, 5000 de persoane sunt depistate cu probleme de sănătate mintală severă. În țară activează doar doi psihiatri la 100.000 populație, pe când media în Europa este de cinci specialiști. Pacienții cu asemenea probleme vor deveni […] Articolul Moldova are doi psihiatri la 100.000 populație. Câte 5000 persoane, diagnosticate anual cu probleme de sănătate mintală apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Actorul Florin Piersic a fost mutat joi, 16 mai curent, din Secţia ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, a anunţat instituţia medicală. „Evoluţia pacientului este bună, a început mobilizarea cu cadrul de mers pe distanţe scurte”, a precizat sursa citată. Cu o zi în urmă, […] Articolul Florin Piersic se simte mai bine. Nu se mai află în secția ATI apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Peste 60 de moldoveni social-vulnerabili și refugiați ucraineni au participat la training-uri intensive privind inițierea unei afaceri, în Chișinău, Bălți și Edineț. Timp de 10 zile, participanții la training învață să creeze și să gestioneze propria afacere, fie că au deja o idee sau sunt în căutarea inspirației. Training-urile fac parte din acțiunile proiectului „Creșterea […] Articolul VIDEO Pas cu pas în lumea afacerilor: Training-uri de business pentru moldoveni și ucraineni apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
14:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este în Harkov, cel mai fierbinte punct al războiului în acest moment. El este însoțit de mai mulți responsabili militari. Zelenski a declarat că în mare, situația „e sub control”, dar „extrem de dificilă”, transmite digi24.ro. Potrivit AFP, trupele ruse care au pătruns în regiune au reținut civili și au început […] Articolul FOTO de la Harkov, cel mai fierbinte punct al frontului. Dronele rușilor „vânează” femei, copii și vârstnici apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Ziua de joi, 16 mai, a început la Cantemir pentru Adrian Dupu. Oficialul s-a întâlnit cu președintele raionului, primarii mai multor localități și lideri din regiune. Discuțiile au vizat inclusiv alegerile europarlamentare care urmează în perioada 6-9 iunie. Dupu este încrezător că alianța PSD-PNL va obține atunci victorii importante. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul Adrian Dupu și-a început ziua de joi la Cantemir. Întrevederi cu președintele raionului, primari și lideri locali apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Un studiu realizat de două centre europene de cercetare dezvăluie că produsele petroliere ruseşti sunt reexportate din Turcia către UE, profitând de lacunele legale care permit amestecarea ţiţeiului în terminalele de depozitare şi export a acestor produse, informează EFE, potrivit Agerpres. De la aplicarea sancţiunilor din februarie 2023 până în februarie 2024, UE a importat […] Articolul Studiu: Turcia reexportă țiței rus în UE în valoare de miliarde de euro apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Primarul Capitalei, Ion Ceban, dar și o delegație a Primăriei municipiului Chișinău participă, în aceste zile, la Reuniunea anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ediția 2024, dar și la Forumul de business, care au loc la Yerevan, Armenia. „Astăzi, împreună cu colegii mei, am avut o întrevedere cu conducerea Primăriei din Yerevan, unde […] Articolul FOTO Ion Ceban efectuează, în aceste zile, o vizită oficială în Armenia apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Pe parcursul anului 2023, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a finalizat 163 de proceduri de control. Dintre acestea, 64%, au fost acte de constatare a încălcării. Inspectorii de integritate au inițiat 365 de cauze contravenționale, fiind întocmite 350 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă totală de 810.475 de lei. Pe […] Articolul În 2023, ANI a aplicat amenzi de peste 810.000 de lei. Numărul contravențiilor înregistrate apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Noaptea trecută, doi șoferi în stare de ebrietate avansată la volan, au fost depistați în trafic de oamenii legii. Primul caz a avut loc în satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, după ce un bărbat de 32 ani, care conducea haotic un automobil de model Audi a fost oprit de polițiști. Rezultatul testului Drager a […] Articolul FOTO Au băut alcool și s-au urcat la volan: Doi bărbați, prinși în trafic de polițiști. Ce concentrație aveau apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Administraţia de Stat a Drumurilor informează despre demararea și desfășurarea lucrărilor de reparație capitală a drumului național R26 Bender – Căușeni – Cimișlia, km 23,821 – km 46,308. „Acest traseu, situat în sudul-estul Moldovei, are o importanță strategică și constituie un coridor important pentru tranzitul de la Punctele de Trecere a Frontierei de la Tudora […] Articolul FOTO Un drum național important din sudul-estul Moldovei – în reparație apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
12:30
Dintre cele 160 de țări și organizații invitate la Summitul mondial pentru pace din Elveția, cincizeci și-au confirmat participarea, potrivit radiodifuzorului elvețian RTS. Purtătorul de cuvânt al Departamentului Federal al Afacerilor Externe și Sportului, Nicolas Bideau, a declarat că Elveția „lucrează din greu pe frontul diplomatic pentru a-i convinge pe cei care nu și-au anunțat […] Articolul 50 de țări și organizații au confirmat participarea la Primul Summit Global pentru Pace apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Datele Aeroportului Chișinău arată că cele mai multe destinații preferate de moldoveni sunt în vestul Europei, dar și Sharm el Sheikh, Antalya și Istanbul. Pe de altă parte, singura țară care are în top două orașe este Italia, cu Roma și Veneția, scrie bani.md. Cea mai mare creștere a fluxului de pasageri în aprilie 2024 […] Articolul Topul destinațiilor externe de pe Aeroportul Chișinău. Unde zboară moldovenii apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Viorica Puică, Stella Bleșceaga, Aurelia Cazacliu, Diana Stănilă și Stela Procopciuc au fost acceptate de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Decizia a fost luată la ședința de joi, 16 mai curent, transmisă în direct pe rlive.md. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de […] Articolul Încă cinci fotolii de judecători la CSJ, completate. Cine sunt magistrații acceptați de CSM apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Un bărbat de 31 de ani a încercat să treacă frontiera cu mai multe pachete de țigări nedeclarate, dar a fost prins. Moldoveanul urma să zboare către Marea Britanie. Potrivit Serviciului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău, descoperirea a avut loc miercuri, 15 mai curent. „În Aeroportul Internațional Chișinău, funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii […] Articolul Avea bagajul ticsit, dar nu cu haine. Moldovean, prins la aeroport cu ilegalități apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. La scurt timp, primarul de Stăuceni, Alexandru Vornicu, a publicat pe Facebook un video înregistrat în […] Articolul Comuna Stăuceni a obținut statutul de oraș. VIDEO din Parlament cu primarul Alexandru Vornicu apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Trei instituții de învățământ din Chișinău ar fi minate. Alertele cu bombă au fost anunțate printr-un apel telefonic, în această dimineață, 16 mai. La fața locului au intervenit oamenii legii. „Alertele au fost anunțate prin apel telefonic la ora 09:18. Am fost sesizați de directorul unui liceu. Se întreprind toate măsurile, conform protocolului”, a declarat […] Articolul ALERTE cu bombă în Capitală. Trei instituții de învățământ ar fi minate apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
În ultimele luni, Rusia și-a intensificat eforturile de dezinformare pentru a-l discredita pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și pentru a ridica semne de întrebare cu privire la legitimitatea sa, au observat agențiile de informații americane, potrivit CNN. O evaluare a serviciilor de informații, împărtășită cu CNN, spune că Rusia a profitat de diverse evenimente recente […] Articolul Agențiile de informații americane: Kremlinul a intensificat campania de dezinformare împotriva lui Zelenski apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
O Capsulă a Timpului a fost îngropată pe teritoriul actualului Centru de Tineret Ciocana cu patru ani în urmă. Astfel, a venit momentul ca tinerii să-și redescopere mesajele ascunse. Adolescenții au depănat amintirile, gândurile și speranțele pe care le-au împărtășit pentru sine din viitor. De asemenea, tinerii au lăsat noi mesaje pentru o nouă capsula […] Articolul Au depănat amintirile și speranțele. Mai mulți tineri au dezgropat o capsulă a timpului, după patru ani apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Un incendiu a izbucnit în această dimineață pe o stradă din Capitală. La fața locului au intervenit cinci echipe de pompieri. „Potrivit primelor informații recepționate arderea a izbucnit pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei 16/1 din capitală. La fața locului au ajuns cinci echipe de pompieri, care au stabilit că focul […] Articolul VIDEO Fum negru și dens, văzut pe o stradă din Capitală. La fața locului au intervenit 5 echipe de pompieri apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă (Comisia Vetting) al candidatului Vladislav Gribincea, fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). „Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că candidatul vizat corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate […] Articolul Vladislav Gribincea, mai aproape de fotoliul de judecător al CSJ. Plenul CSM a aprobat raportul Comisiei Vetting apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Festivalul Tradiţiilor Româneşti începe vineri, 17 mai, la Grădina Botanică din Chișinău. Evenimentul este organizat de către Guvernul de peste Prut, prin intermediul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM). Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu a fost invitat în studioul RLIVE TV și a discutat cu Traian Stoianov despre relația dintre Republica Moldova […] Articolul VIDEO Adrian Dupu invită la Festivalul Tradițiilor Românești: Obiceiurile ne unesc, indiferent de etnie și limbă apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Comisia Pre-Vetting anunță într-un comunicat de presă că a luat act de declarațiile publice recente ale Procuraturii Anticorupție (PA) cu privire la Tatiana Răducanu, membră a Comisiei. De asemenea, Comisia Pre-Vetting a luat act de intenția exprimată de Tatiana Răducanu de a-și da demisia din funcția de membră a Comisiei în contextul declarațiilor menționate. „Parlamentul […] Articolul Comisia Pre-Vetting vrea ca acuzațiile aduse împotriva Tatianei Răducanu să fie investigate minuțios apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani, originari din Ucraina, au fost reținuți la Chișinău. Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații (INI) anunță totodată că au ridicat și droguri de 1.700.000 lei. „Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal organizat ar fi avut […] Articolul VIDEO Un bărbat și o femeie din Ucraina, curieri de droguri în Moldova. Au fost plasați în arest apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Patru tineri, beneficiari ai programului de stagii plătite în serviciul public, și-au încheiat activitatea la Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Doi dintre aceștia urmează să fie angajați în cadrul instituției. Programul pentru tineri a durat șase luni. Aceștia au fost inițiați în activitatea ministerului și au fost implicați în realizarea diferitor activități din cadrul subdiviziunilor […] Articolul Patru tineri care au beneficiat de stagii plătite vor fi angajați. În cadrul cărei instituții? apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
13 salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au obținut calificarea de paramedici SMURD după absolvirea unui curs intensiv desfășurat pe parcursul a 5 săptămâni. Cursul, a fost organizat în incinta direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Programul acestuia a inclus lecții teoretice și practice în domeniul acordării primului ajutor calificat. […] Articolul FOTO 13 salvatori din cadrul IGSU au devenit paramedici SMURD calificați apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Moldovenii perpetuează unele obiceiuri fără să conștientizeze pragmatismul acestora de altă dată. Astfel au explicat invitații emisiunii „Consens Național” de la RLIVE TV, scriitoarea Maria Pilchin și Maxim Melinti, preotul bisericii din Ghidighici, felul cum sunt abordate astăzi tradițiile vechi care intră în contradicție cu modernitatea și bunul simț. Maria Pichin este de părere că […] Articolul VIDEO Preot din Moldova: Unele tradiții și obiceiuri sunt la limita Codului Penal și nu prezintă valoare culturală apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Liderul rus Vladimir Putin a sosit joi dimineaţă la Beijing, China fiind prima destinaţie externă a şefului statului rus după realegerea sa şi preluarea celui de-al cincilea mandat, relatează TASS. Putin se va afla în China în cadrul unei vizite de stat. Conform protocolului diplomatic, statutul de vizită de stat este cel mai înalt în […] Articolul Putin a sosit în China, în prima sa vizită din noul mandat prezidenţial apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
07:30
Războiul declanșat între șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și Tatiana Răducanu, fostă membră a Comsiei Pre-Vetting și a Comisiei Vetting, este unul care prejudiciază neîndoielnic imaginea guvernării. Despre acest lucru menționează Octavian Țîcu care este de părerea că implicațiile sunt cu atât mai grave, cu cât ne aflăm în plin an electoral cu scrutin prezidențial, […] Articolul Octavian Țîcu, despre conflictul dintre Dragalin și Răducanu: Trebuie să înțelegem gravitatea consecințelor apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Sezonul bujorilor a început și este un prilej minunat pentru a le aduce parfumul deosebit în casă.  Un buchet de bujori poate însenina ziua unei femei. Sunt flori parfumate, bogate, cu culori vibrante și cu o vibrație aparte. Bujorii pot rezista surprinzător de mult, cu condiția să li se acorde îngrijirea corespunzătoare. Pentru cele mai […] Articolul Ce poți pune în apa bujorilor ca să reziste mai mult timp apare prima dată în Realitatea.md.
07:00
Articolul Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele apare prima dată în Realitatea.md.
15 mai 2024
22:30
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, se răzbună pe comisia vetting și pre-vetting, a declarat președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive TV. Precizarea a fost făcută în urma scandalului legat de membra Comisiei pre-vetting, Tatiana Răducanu, care și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora […] Articolul Ștefan Gligor: Ce a făcut Veronica Dragalin este un act de sabotaj împotriva reformei justiției apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova și cel din Italia au semnat astăzi la Roma un memorandum de înțelegere. Acesta are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între țara noastră și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. „Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, […] Articolul Moldova și Italia vor colabora în sectorul agricol și cel al dezvoltării rurală. Ce prevede memorandumul semnat la Roma apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.