Florin Piersic se simte mai bine. Nu se mai află în secția ATI

Realitatea.md, 16 mai 2024 15:20

Actorul Florin Piersic a fost mutat joi, 16 mai curent, din Secţia ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, a anunţat instituţia medicală. „Evoluţia pacientului este bună, a început mobilizarea cu cadrul de mers pe distanţe scurte”, a precizat sursa citată. Cu o zi în urmă, […] Articolul Florin Piersic se simte mai bine. Nu se mai află în secția ATI apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 30 minute
15:40
Actualul Procuror General Interimar, Ion Munteanu, urmează să fie propus președintei Maia Sandu pentru numirea în funcția de Procuror General, de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), după ce a învins în concursul lansat repetat de CSP. Maia Sandu are la dispoziție 15 zile pentru a decide asupra acestei candidaturi. Șefa statului are două soluții: […] Articolul Ce se întâmplă dacă Maia Sandu refuză să-l numească pe Ion Munteanu la șefia Procuraturii Generale apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Restricționarea accesului în Aeroportului Internațional Chișinău se prelungește cu încă 30 de zile. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră. Potrivit polițiștilor de frontieră, aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura confortul, liniștea și siguranța tuturor călătorilor. „Pentru a sprijini autoritățile în gestionarea fluxului de călători și a evita aglomerația la intrarea în aeroport, […] Articolul Restricțiile de la aeroport se prelungesc. Încă 30 zile de acces limitat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
15:20
Actualul Procuror General Interimar, Ion Munteanu, a învins în cursa pentru șefia Procuraturii Generale (PG). Candidatura acestuia va fi propusă pentru numire președintei Maia Sandu. Munteanu a luat cel mai mare punctaj, 9,21, în timp ce Octavian Iahimovschi, principalul contracandidat, a luat 8,80. Știrea se actualizează… Astăzi, 30 mai, a avut loc proba interviului cu […] Articolul VIDEO Ion Munteanu va fi propus Maiei Sandu pentru numirea în funcția de Procuror General apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, se va afla vineri, 31 mai, într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Ministrul apărării Anatolie Nosatîi va o întrevedere cu omologul său german. Oficialii vor participa la ceremonia de recepționare a echipamentului medical transmis de Republica […] Articolul Mâine vom avea oaspeți! Ministrul german al Apărării vine într-o vizită de lucru în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
14:40
Întreprinderile silvice din Republica Moldova au primit astăzi, 30 mai, 42 de utilaje forestiere (tractoare moderne, mulcere și rotovatoare), pentru pregătirea terenurilor și plantarea pădurilor. Valoarea acestora este de peste 60 de milioane de lei. La evenimentul de recepționare a tehnicii a participat președinta Maia Sandu și ministrul Mediului Sergiu Lazarencu. „Mă bucur că am […] Articolul FOTO Întreprinderile silvice din țară au primit 42 de utilaje forestiere. Sandu și Lazarencu, prezenți la eveniment apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a fost inaugurat joi, 30 mai curent. Astfel, peste 440 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu, care respectă standardele europene. La eveniment a fost prezent ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. „Astăzi suntem martorii unui moment important în eforturile Guvernului de a dezvolta educația în Republica […] Articolul FOTO Condiții de studiu ca în Europa. La Soroca a fost inaugurat Colegiul Tehnic Agricol apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Postul de televiziune „ProTV Chișinău”, a fost avertizat public de către Consiliul Audiovizualului (CA), după ce a publicat un reportaj de la marșul organizat de mai multe femei de etnie romă în contextul Zilei internaționale a romilor, marcată la 8 aprilie curent. „În contextul revendicării dreptului copiilor de etnie romă la educație, au fost prezentate […] Articolul Evenimentele dedicate Zilei internaționale a romilor, reflectate cu nereguli de un post TV din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
13:50
Mișcări surpriză la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), acolo unde astăzi are loc proba interviului pentru pretendenții la șefia Procuraturii Generale (PG). Membrul CSP, Andrei Cebotari, a dat citire unei plângeri, primite prin e-mail, care-l vizează pe Octavian Iachimovschi, adjunctul Veronicăi Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA). Potrivit lui Cebotari, ex-șeful Inspecției Procurorilor, Victor Ababii, […] Articolul VIDEO Cineva a scos asul din mânecă? O plângere pe numele lui Iachimovschi, prezentată la ședința CSP apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Reparațiile care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare. Iar în zilele de luni până sâmbătă, la fel vor fi restricții, conform programului 20:00 – 08:00. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de Parlament din 30 mai curent. Persoanele fizice care vor încălca aceste prevederi […] Articolul Vești minunate. În zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, reparațiile zgomotoase vor fi sancționate apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Aleșii poporului urmează să adopte joi, 30 mai curent, în ajunul Zilei Copilului, o Declarație a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea politicii de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. Anunțul a fost făcut de […] Articolul În ajun de 1 iunie, deputații vor adopta o declarație care vizează copiii din Ucraina, cei uciși, răniți și dispăruți apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Un bărbat de 36 ani, suspectat de omorul unui tânăr dintr-o localitate din Soroca, a fost reținut de oamenii legii. Aceștia au fost sesizați la miezul nopții de o localnică, care a comunicat că a depistat la sol o persoană cu semne de moarte violentă. „Grupa operativă a Inspectoratului de poliție Soroca a stabilit preliminar […] Articolul VIDEO Riscă să-și petreacă următorii ani după gratii. Un bărbat din Soroca, reținut pentru omor apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
– Eu mă tem să merg așa pe drum cu banul. Las totul acasă, iau fix cât îmi trebuie la magazin. – Mamă, cardul pentru asta e făcut – ai cât ai, dar plătești cât trebuie. – Și nu încurci suta cu un leu? – Nu încurci și nici nu pierzi. Îți este cunoscut acest […] Articolul VIDEO Tineri versus seniori: bătălia obiceiurilor financiare între două generații apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Călătorii libere în spațiul Schengen, salarii mult mai mari, oportunități pentru angajarea în câmpul muncii, burse europene pentru studenți, dezvoltarea sigură a sectorului industrial, dar și atragerea investițiilor în țară. Sunt doar câteva din avantajele de care se bucură Slovacia, după ce a aderat în 2004 la Uniunea Europeană. În acești 20 de ani, cetățenii […] Articolul VIDEO Salarii mai mari, stabilitate în țară și un trai decent. Ambasadorul Slovaciei, cu mândrie despre aderarea la UE apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Scurtmetrajul „Loc sub soare”, în regia lui Vlad Bolgarin, va avea o premieră internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai (China), la secțiunea competitivă Live Action Short Film. Evenimentul va avea loc în perioada 14-23 iunie, la Shanghai. „Am marea bucurie să vă anunț că Premiera Mondială a scurtmetrajului ”Loc sub soare”, […] Articolul Un scurtmetraj din Republica Moldova va avea o premieră internațională la un festival din China apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Membrii Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță strategică au la dispoziție 2 săptămâni pentru a verifica companiile din domeniul media, iar ulterior are loc o ședință în care se ia decizia finală. Așa s-a întâmplat și recent, când la 5 posturi TV, Primul în Moldova, Accent TV, Orizont TV și Canal 2 și Canal […] Articolul VIDEO Șefa Agenției de Investiții explică cum sunt luate deciziile în cazul posturilor TV care rămân fără licență apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
11:50
Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că au fost raportate cazuri în care diverse persoane au primit scrisori cu ordine de chemare care pretind a fi emise de către Centrul Militar Teritorial Bălți. În acest sens, instituția vine cu precizări. „Vă asigurăm că aceste scrisori sunt FALSE și nu au fost expediate de către Centrul […] Articolul Ați primit scrisori cu ordine de chemare la centrele militare? Ministerul Apărării vine cu clarificări apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Un șofer de 22 ani a rămas blocat între fiarele mașinii, după ce mașina în care se afla a derapat de pe carosabilul umed și s-a izbit violent într-un compac. Incidentul s-a produs miercuri, 29 mai, la Grigoriopol din stânga Nistrului. Potrivit presei din regiune, la fața locului au sosit salvatorii și pompierii. În rezultat, […] Articolul FOTO A derapat pe carosabilul umed și s-a izbit violent de un copac. Un șofer din stânga Nistrului a ajuns la spital apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Republica Azerbaidjan, care și-a proclamat prima dată independența la 28 mai 1918, și-a sărbătorit Ziua Independenței. La Chișinău, cu această ocazie, a fost organizat un eveniment la care au participat: ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, președintele Comitetului de Stat pentru Diaspora a Azerbaidjanului, Fuad Muradov, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, politicieni, precum […] Articolul Ziua Independenței Azerbaidjanului, marcată la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Taxa pentru o călătorie cu troleibuzul nr. 36, în raza teritoriului orașului Ialoveni, a fost majorată de la 2 la 4 lei. Decizia a fost luată de Consiliul orășenesc Ialoveni, la ședința din 21 mai 2024, cu 15 voturi pentru și 3 abțineri, scrie Ialovenionline.md. Chiar și așa, ruta de troleibuz 36 nu este una […] Articolul Călătoria cu troleibuzul nr. 36, care circulă prin Ialoveni, mai scumpă. Care este noul tarif apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Echipa SAMU Ungheni a salvat viața unui bărbat de 69 de ani care avea o urgență cardiovasculară acută. Personalul medical a ajuns la locul solicitării în șapte minute. „Competența și profesionalismul manifestate de personalul medical au fost înalt apreciate printr-o scrisoare de mulțumire. Doamna Cristina a exprimat recununoștință pentru asistența medicală urgentă prespitalicească acordată și […] Articolul Un bărbat de 69 de ani, salvat de echipa SAMU Ungheni. Medicii au ajuns la locul solicitării în șapte minute apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Codul galben de instabilitate atmosferică a fost prelungit pentru a treia zi consecutivă. Potrivit meteorologilor, avertizarea meteorologică va fi valabilă în toată țara, până la ora 22:00. „Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 […] Articolul Moldova, sub cod galben de vreme instabilă pentru a treia zi consecutivă. Precizările meteorologilor apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Bărbatul din Chișău, reținut în flagrant pe data de 28 mai de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de corupție, a fost plasat în arest preventiv. Instanța a emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 30 de zile. Amintim că,ofițerii Centrului Național Anticorupție au reținut bărbatul, după ce acesta ar fi primit […] Articolul Instanța a decis: Bărbatul reținut în flagrant cu 7000 euro, plasat în arest preventiv apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
09:50
Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că astăzi, 30 mai, pe terenul de instrucție militară de la Bălți, rezerviștii Forțelor Armate vor executa trageri de luptă pe timp de zi și noapte din armamentul de infanterie și artilerie. În acest sens, locuitorii municipiului Bălți sunt îndemnați să nu se panicheze și să se informeze doar […] Articolul Nu vă panicați! La Bălți, militarii moldoveni vor executa trageri de luptă pe timp de zi și noapte apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Trei tineri au fost prinși de carabinieri cu substanțe interzise asupra loc. În primul caz este vorba despre doi minori din Bălți, de aproximativ 16-17 ani care se plimbau prin pădure și aveau un comportament suspect. Când au observat carabinerii, tinerii și-au schimbat direcția de deplasare. „Fiind opriți pentru verificări, aceștia au recunoscut că dețin […] Articolul Doi minori din Bălți, surprinși de carabinieri la o plimbare suspectă prin pădure. Tinerii aveau droguri la ei apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Fermierii din Republica Moldova, afectați în urma precipitațiilor recente, care au avut efecte variate în diferite regiuni ale țării, sunt îndemnați să contacteze primăriile locale. Solicitarea vine de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), care precizează că acest lucru îi va ajuta pe reprezentanții instituției să aibă o evaluare exactă a pagubelor și să […] Articolul Intemperiile au făcut ravagii în mai multe raioane din țară. Ce trebuie să facă agricultorii afectați apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Actrița rusă Anastasia Zavorotnyuk, vedeta serialui „Моя прекрасная няня”, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut la ora 09:00 pe contul oficial de Instagram, care are 338 de mii de urmăritori. „Este imposibil de înțeles și foarte greu de găsit cuvintele potrivite. Nastea noastră a murit în această seară după o boală lungă și […] Articolul FOTO A decedat actrița serialului „Моя прекрасная няня”. Vestea, anunțată pe contul de Instagram apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
La vama Leușeni-Albița se înregistrează trafic intensiv pe direcția ieșire din Republica Moldova, intrarea în România, informează Poliția de Frontieră. În aceste circumsatnțe au fost deschise suplimentar piste de control și suplinit numărul de echipamente speciale, „Este o sincronizare la maxim în acțiuni între cele patru autorități de frontieră și vamale moldo-române! Se solicită înțelegere […] Articolul În atenția călătorilor! La vama Leușeni-Albița se atestă trafic intensiv apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 30 mai, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Ședința Consiliului Superior al Procurorilor din 30 mai 2024 09:30 Conferință de presă susținută de Vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman 11:00 Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024 11:00 Ședința Consiliului Audiovizualului din 30 mai 2024 11:00 Conferință […] Articolul Ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Ce alte evenimente poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:10
Meteorologii din R. Moldova au emis un nou avertisment legat de instabilitatea atmosferică. Pe 30 mai se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, pe alocuri averse torențiale cu grindină de dimensiuni mici și rafale de vânt.  Ziua începe cu temperaturi răcoroase, minima atingând 13.2 grade Celsius, în timp ce maxima va urca până […] Articolul Ploi cu grindină și vânt puternic. Avertizarea meteorologilor apare prima dată în Realitatea.md.
08:00
Ceața din dimineața aceasta a creat probleme pentru traficul aerian. Mai multe avioane atestă întârzieri la decolare și aterizare. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!   Articolul Ceața a dat peste cap cursele aeriene: Se atestă întîrzieri apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
07:50
Ora la care ne decidem să mâncăm prima masă a zilei poate influența semnificativ durata și calitatea vieții noastre, avertizează un renumit medic cardiolog. Dr. Mary Branch, medic în Statele Unite, subliniază importanța unui program alimentar regulat pentru sănătatea generală și pentru pierderea în greutate. Dr. Branch recomandă să luați micul dejun zilnic la ora […] Articolul Ora potrivită pentru a lua micul dejun. Creierul are nevoie de acest stimulent apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
În timpul unui interviu la evenimentul Viva Tech, magnatul tehnologiei, miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiilor SpaceX și Tesla renumit pentru remarcile sale neobișnuite, a atins noi culmi. El a declarat în direct că „sunt un extraterestru” și promite că va arăta dovezile online.  Elon Musk a sugerat, mai în glumă, mai în serios, că […] Articolul Elon Musk șochează din nou: „Sunt un extraterestru și pot dovedi acest lucru” apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Horoscopul zilei de joi, 30 mai 2024, este aici cu previziuni pentru toate zodiile. Vezi mai jos ce ți-au rezervat astrele!  Zodiile traversează o perioadă plină de schimbări, în care au mari șanse să își îndeplinească toate dorințele dacă profită de oportunități. Unii nativi au încredere în ei și știu cum să întoarcă o situație […] Articolul Horoscop zilnic, 30 mai 2024: Gândurile negative nu le dau pace celor din zodia Taur apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
O colecție de meniuri pentru dineurile de stat franceze, care urmează să fie vândute la licitație, oferă o perspectivă unică asupra a 150 de ani de istorie diplomatică și gastronomică, de la mâncarea pentru dictatori până la graba bucătarilor francezi de a se adapta la preferința lui Barack Obama pentru brânză, scrie miercuri AFP. Cele […] Articolul 4.000 de meniuri pentru dineurile de stat franceze, scoase la licitație apare prima dată în Realitatea.md.
06:20
O persoană a murit după ce a ajuns în motorul unui avion în funcţiune pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, a anunţat compania aeriană olandeză KLM, relatează SkyNews şi BBC. Poliţia militară olandeză, Marechaussee, a declarat într-un tweet că desfăşoară o anchetă. Deocamdată nu a fost identificată persoana în cauză, a declarat pentru Reuters un purtător […] Articolul Olanda: O persoană a murit după ce a fost aspirată în motorul unui avion în Amsterdam apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:50
Statele Unite ale Americii au alocat 85 de milioane de dolari pentru ca Republica Moldova să procure un sistem nou de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și echipament suplimentar pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care se află astăzi […] Articolul Tot mai independenți energetic! SUA ne oferă bani pentru un sistem de stocare a energiei electrice în baterii apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Șefa Agenției de Investiții, Natalia Bejan, a explicat la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV de ce Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale a suspendat temporar licențele de emisie a mai multor posturi de televiziune, prin sistarea valabilității actelor permisive. „Prima decizie de sistare a licențelor a fost temporară, după care au fost solicitate informații, inclusiv […] Articolul VIDEO Natalia Bejan, despre suspendarea licențelor a mai multor televiziuni: Era clar că sursa investițiilor nu este ok apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Compania din domeniul automotive, Fujikura se retrage din Republica Moldova. Declarația a fost făcută șefa Agenției de Investiții, Nataliei Beajan, în cadrul emisiunii „Rezoomat”, de la Rlive TV. „Nu e vorba de o relocare. Compania pleacă din lipsa alocării contractelor. Deja când se vor retrage e doar o chestiune de timp”, a punctat Bejan. Potrivit […] Articolul VIDEO Fujikura se retrage din Republica Moldova! Șefa Agenției de Investiții: Consecințele războiului apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Secretarul american de stat, Antony Blinken, a declarat miercuri, 29 mai curent, de la Chișinău că SUA dorește să lucreze cu Republica Moldova pentru a asigura dezvoltarea economică și, inclusiv, securitatea energetică. El și-a programat să viziteze o substație electrică. Mai multe au fost spuse în cadrul conferinței de presă comune, susținute cu președinta Maia […] Articolul Sandu către Blinken, despre sectorul energetic: „Moldova nu doar a așteptat să fie ajutată, am suflecat mânecile și…” apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Antony Blinken a declarat că SUA și ceilalți parteneri ai Republicii Moldova folosesc sancțiuni împotriva celor care vor să submineze democrația în țara noastră. Secretarul de stat american a explicat că SUA a alocat 774 milioane USD pentru a consolida instituțiile moldovenești și a contracara acțiunile ce vin din partea Federației Ruse, inclusiv dezinformarea, și […] Articolul SUA așteaptă informații probate din R. Moldova pentru a extinde sancțiunile împotriva oligarhilor destabilizatori apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Plouă intens în toată țara, încă de la ora 17:00. Se circulă cu dificultate pe mai multe străzi din Chișinău, unde apa nu s-a scurs în canalele de scurgere a apei. Între timp, Poliția recomandă șoferilor să conducă prudent, să adapteze viteza la condițiile meteo nefavorabile, să semnalizeze fiecare manevră, dar și să respecte distanța […] Articolul VIDEO S-a spart cerul peste Moldova. Se circulă cu dificultate în Chișinău. Recomandările Poliției apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Din februarie 2022, SUA a sprijinit cu 774 de milioane de dolari pentru a consolida instituțiile Republicii Moldova și pentru a contracara acțiunile din partea Rusiei. Sua va mai sprijini Republica Moldova suplimentar cu 50 de milioane de dolari pentru a avansa eforturile depuse pentru a curăța sistemul judiciar, pentru a organiza alegeri libere și […] Articolul SUA va sprijini Republica Moldova suplimentar cu 50 de milioane de dolari apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Kremlinul a anunţat miercuri, 29 mai curent, că preşedintele Vladimir Putin l-a numit pe Aleksei Diumin, consilier şi fost bodyguard, secretar al Consiliului de Stat, un organism consultativ al şefului statului rus. După ce a fost reales pentru un mandat de încă şase ani la începutul acestui an, Putin l-a desemnat pe Diumin drept consilier […] Articolul Putin și-a numit fostul bodyguard secretar al Consiliului de Stat. Diumin este văzut drept succesorul apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Șefa grădiniței nr. 32 din sectorul Ciocana al Capitalei a fost reținută pentru 72 ore de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Anticorupție.md scrie că este vorba despre directoarea grădiniței, Dina Pavaleanu. Reprezentanții CNA spun că potrivit denunțului, bănuita ar fi perceput suma menționată (în total 6000 de […] Articolul AUDIO Directoarea unei grădinițe din Chișinău, reținută de CNA, după denunțul părinților. Cine este apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un sabotor responsabil pentru incendierea unor stații energetice strategice din regiunea Odesa. Suspectul este cetățean al Republicii Moldova care locuia în Ucraina și lucra pentru FSB, transmite miercuri, 29 mai curent, Rupor.md cu referire la Serviciul de presă al SBU. La mijlocul lunii aprilie, a turnat 5 […] Articolul SBU a reținut un „smotreașii” moldovean. Ar fi incendiat obiecte strategice în Odesa și acum riscă închisoare pe viață apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Peste 6 000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în câmpul muncii, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), de la începutul anului 2024. Printre acestea se numără 3 117 șomeri (53%) și 163 zilieri sau angajați în baza unui contract de o perioadă de până […] Articolul De la începutul anului 2024, peste 6 mii de persoane au fost angajate în câmpul muncii apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, se află în aceste zile la Tirana, Albania. Perciun va participa la o conferință a miniștrilor educației. „Pe durata conferinței ministeriale Dan Perciun va avea intervenții în cadrul panelului dedicat cooperării transnaționale și instrumentelor de asigurare a mobilităților în țările din Spațiul european al învățământului superior. Ministrul Dan Perciun […] Articolul FOTO Dan Perciun se află în Albania la o conferință a miniștrilor educației apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Mii de familii din Republica Moldova riscă să rămână fără locuințe dacă nu reușesc să le privatizeze în timp util, scrie Bani.md. „Unii locatari nu au reușit să-și privatizeze locuințele. O parte dintre ei sunt peste hotare, există nereguli în documente sau alte motive tehnice și birocratice. Extinderea termenului de privatizare este necesară până la […] Articolul Mii de familii care stau la bloc riscă să rămână fără locuințe. MOTIVUL? apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
În cadrul unei emisiuni cu teme religioase difuzate de un post tv din Rusia, un preot a sugerat că cei care luptă în Ucraina, evident, de partea Rusiei, nu pot fi uciși. Preotul a spus că pe front se întâmplă tot felul de minuni și că el deține nenumărate dovezi. A povestit că a văzut […] Articolul STOP CADRU În Rusia un preot povestește despre „minunile” războiului dus în Ucraina: „Un soldat a murit și a înviat” apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
În sesiunea de bacalaureat 2024, 2594 de elevi vor avea nota „10”, din oficiu, la limba străină, iar 61 la informatică, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Potrivit MEC, de nota „10”, din oficiu, la limbile străine beneficiază candidații care au susținut pe parcursul anilor de studii în învățământul general, examene cu recunoaștere […] Articolul Câți elevi vor avea nota zece din oficiu la bacalaureat? Precizările MEC apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.