„Cel mai mult m-am temut să nu rămân singură…” Haritina Munteanu din Zîmbreni gătește balmuș

Moldova.org, 18 aprilie 2024 18:20

Haritina Munteanu are 82 de ani și în toți ei a fost înconjurată de copii, pentru care a […] The post „Cel mai mult m-am temut să nu rămân singură…” Haritina Munteanu din Zîmbreni gătește balmuș appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 24 ore
17:50
Prima ediție a proiectului „Oameni simpli” a adus în fața microfonului cinci persoane cu vârste și domenii diverse […] The post Cinci moldoveni vorbesc despre sărăcie. E rușinoasă, se moștenește? appeared first on Moldova.org.
Ieri
12:00
Maib își reconfirmă angajamentul de a susține și promova educația financiară în Republica Moldova. În cadrul Săptămânii Educației, […] The post Maib sprijină inițiativa „Moldova pentru Educație”, contribuind la dezvoltarea unui amplu program de educație financiară appeared first on Moldova.org.
09:50
Fragment din romanul „Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut”, de Tatiana Niculescu. Ediția II-a a romanului a […] The post Povestea idilică a cozonacilor din Comrat/Fragment de carte appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
#CineMai aduce cinci filme premiate la Cannes și nominalizate la Oscar la Chișinău și începe vineri, 3 mai, […] The post #CineMai începe în această vineri cu Portretul unei femei în flăcări appeared first on Moldova.org.
11:00
  Valentina Cornescu este copywriter și lucrează în publicitate. Acesta era domeniul în care visa să ajungă și […] The post „Nu cumva să afle ceilalți că nu suntem atât de buni”. Ce este sindromul impostorului și cum îl depășim appeared first on Moldova.org.
09:40
În antreprenoriat, abilitățile de gestionare financiară sunt la fel de importante precum pasiunea și cunoștințele în domeniu. De această […] The post Secretul reușitei în agricultură: Pasiune, cunoștințe și gestionare financiară appeared first on Moldova.org.
26 aprilie 2024
14:40
Pe 24 aprilie a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și buna guvernare”, […] The post Sute de tineri implicați și zeci de femei în funcții de conducere: proiectul „Parteneriate pentru liderismul femeilor și buna guvernare” a ajuns la final appeared first on Moldova.org.
14:30
În perioada 25 martie – 11 aprilie curent, 45 de cadre didactice din 45 de instituții de învățământ […] The post Cadre didactice din 45 de instituții de învățământ profesional tehnic au învățat cum să ghideze elevii în alegerea carierei potrivite appeared first on Moldova.org.
12:20
Cinci filme europene premiate la Cannes și nominalizate la Oscar vor fi proiectate la Chișinău. Timp de o […] The post #CineMai: Urmărește 5 filme europene premiate la Cannes appeared first on Moldova.org.
11:20
  Valentina Cornscu este copywriter și lucrează în publicitate. Acesta era domeniul în care visa să ajungă și […] The post „Nu cumva să afle ceilalți că nu suntem atât de buni”. Ce este sindromul impostorului și cum îl depășim appeared first on Moldova.org.
10:20
În toamna anului 2014, duceam o luptă cu mine însămi și trecutul meu. Sau poate trecutul meu ducea […] The post Naționalitate: Rătăcită. Limba: Sacrilegă appeared first on Moldova.org.
10:20
Vă invităm să marcați în calendarele voastre data de 16 mai pentru Conferința „Marketing is Back”, cea mai […] The post Marketing is BACK! Da! Una din cele mai inovative conferințe de marketing, la care sunteți obligați să participați! appeared first on Moldova.org.
09:10
Intru alături de fratele meu în clădirea veche care pare să fi fost un centru de tineret sau […] The post Doina Mafteuța – super eroul copiilor cu nevoi speciale din Chișinău appeared first on Moldova.org.
25 aprilie 2024
17:40
Eugenia Țurcanu are 82 de ani și este din satul Fântânița, r. Drochia. Deși a lucrat muncitoare în […] The post „Hai, mămune, fă învârtită cu jom”. Eugenia Țurcanu gătește învârtita cu sfeclă de zahăr appeared first on Moldova.org.
17:10
Cel de-al patrulea Forum național de guvernanță a Internetului (Moldova Internet Governance Forum, MIGF 2024) va avea loc […] The post 5G în Moldova, libertatea Internetului și un nou sistem de protecție împotriva amenințărilor cibernetice. Ce se va discuta la MIGF 2024? appeared first on Moldova.org.
10:00
Operațiunea financiară semnată la început de aprilie 2024 între responsAbility Investments AG și organizația de creditare nebancară Microinvest […] The post responsAbility Investments și Microinvest anunță o tranzacție de creditare de 10 mln. EUR pentru extinderea accesului la finanțare appeared first on Moldova.org.
23 aprilie 2024
18:10
Compania Invalda INVL, fondată în Lituania în 1991, reprezintă un lider în gestionarea investițiilor în Țările Baltice. Activele […] The post Rezultatele financiare ale grupului Invalda INVL pentru anul 2023 appeared first on Moldova.org.
17:30
CASA+FAMILIA=ACASĂ Pentru majoritatea, aceasta este formula fericirii! Iar în perioada sărbătorilor pascale, cuvântul ACASĂ capătă un sens cu […] The post Campanie socială de Paște de la Prima Finanțare – “Împarte Bunătate” appeared first on Moldova.org.
22 aprilie 2024
16:20
Dreamups și hub-ul de învățare Orange Digital Center Moldova aduc lumea antreprenoriatului mai aproape de tine și dau […] The post Înscrie-te în programul de startup-uri pentru studenți și studente – Dreamable, ediția Orange Digital Center appeared first on Moldova.org.
16:20
La jumătatea lunii aprilie președintele Parlamentului a anunțat că referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE va […] The post 8 lucruri de știut despre referendumul pentru aderarea Moldovei la UE appeared first on Moldova.org.
14:20
Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților […] The post Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova appeared first on Moldova.org.
13:40
Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, EXIMBANK desfășoară în premieră HACKATHON ESG, un proiect unic, orientat spre implicarea […] The post EXIMBANK desfășoară în premieră HACKATHON ESG: impulsionarea inovațiilor pentru sustenabilitate appeared first on Moldova.org.
20 aprilie 2024
10:10
„Acasă” este mai mult decât un loc fizic: este o senzație de confort și siguranță pe care o […] The post Sărbătorim împreună: de Paști, transferă emoții acasă cu Energbank appeared first on Moldova.org.
19 aprilie 2024
17:00
La casa de lângă plopi e forfotă mare. De fiecare dată când vine tata din Rusia, casa noastră […] The post Anișoara appeared first on Moldova.org.
16:10
Trei zile la rând mii de oameni se adună în fața Parlamentului din Tbilisi, Georgia, să protesteze împotriva […] The post Georgia copiază „legea agenților străini” de la ruși, iar asta a scos oamenii în stradă. Explicăm appeared first on Moldova.org.
13:40
A apărut episodul 2 al podcastului „Ce-o să zică lumea?”, un podcast despre sănătate mintală și tulburări mintale, […] The post A apărut episodul 2 al podcastului „Ce-o să zică lumea?” appeared first on Moldova.org.
13:40
În calitate de partener al difuzării Eurovision 2024, maib îi dorește Nataliei Barbu, reprezentantei Republicii Moldova la competiția […] The post Maib – în unison la Eurovision și în anul 2024! appeared first on Moldova.org.
10:10
Trei zile la rând mii de oameni se adună în fața Parlamentului din Tbilisi, Georgia, să protesteze împotriva […] The post Georgia copiază „legea agenților străini” de la ruși, iar asta a scos oamenii în stradă. Explicăm appeared first on Moldova.org.
18 aprilie 2024
18:20
Haritina Munteanu are 82 de ani și în toți ei a fost înconjurată de copii, pentru care a […] The post „Cel mai mult m-am temut să nu rămân singură…” Haritina Munteanu din Zîmbreni gătește balmuș appeared first on Moldova.org.
18:10
Fagura, platforma de investiții alternative în finanțarea antreprenorilor, marchează o nouă etapă în parcursul său, dezvăluind o identitate […] The post Fagura anunță lansarea unei noi identități vizuale, strategice și de brand (FOTO) appeared first on Moldova.org.
16:30
Moldova a luptat din greu ca să poată să-și cheme diaspora din nou acasă. Dar va reuși oare, […] The post Moldovenii simt că e momentul să se întoarcă acasă. Dar câți dintre ei vor îndrăzni să încerce? appeared first on Moldova.org.
12:20
Haritina Munteanu are 82 de ani și în toți ei a fost înconjurată de copii, pentru care a […] The post „Cel mai mult m-am temut să nu rămân singură…” Haritina Munteanu din Zîmbreni gătește Balmuș de legume și cu mămăligă appeared first on Moldova.org.
17 aprilie 2024
14:00
ATU Winery este cunoscută ca prima vinărie urbană din țară. Istoria vinăriei a început în 2017, din pasiunea […] The post ATU Winery: cum să produci vin fără să dăunezi mediului appeared first on Moldova.org.
16 aprilie 2024
18:30
UPDATE 16 aprilie 2024: În urma cazului răsunător, pe 15 aprilie în Kazahstan a fost semnat un pachet […] The post „Nu am lovit în niciun organ vital”. Cum cazul lui Saltanat Nukenova a răvășit problema violenței domestice în Kazahstan appeared first on Moldova.org.
17:20
Tu crezi în unicorni? Nu vorbim despre mituri sau legende, ci despre acele startup-uri extraordinare care transformă industria […] The post De la Startup la Unicorn: Startup Grind Chișinău cu CEO How To Web și  CEO Bloomcoding appeared first on Moldova.org.
16:10
Sărbătorile pascale sunt un motiv perfect de a reveni la tradiții și de a savura bucate delicioase în […] The post Top 4 combinații gastronomice cu divinurile Bardar, perfecte pentru masa de Paști appeared first on Moldova.org.
15:20
Începând cu data de 15 aprilie 2024, Nova Poshta a actualizat sistemul de tarifare pentru livrarea documentelor, coletelor […] The post Simplificarea zonelor de tarifare și o nouă gradație de greutate a coletelor: posibilități noi pentru clienții Nova Poshta din Moldova appeared first on Moldova.org.
14:00
Analizează cutiile poștale ale vecinilor săi de bloc – sunt de culori diferite, cu cifre mari și mici […] The post Ilia Mihalâci appeared first on Moldova.org.
12:30
UPDATE 16 aprilie 2024: În urma cazului răsunător, pe 15 aprilie în Kazahstan a fost semnat un pachet […] The post „Nu am lovit în niciun organ vital”. Cum cazul lui Saltanat Nukenova a răvășit problema violenței domestice în Kazahstan appeared first on Moldova.org.
15 aprilie 2024
16:20
Crama Mircești și alți producători locali din regiunea Ungheni au creat asociația „Dealurile Măgurii”, care își propune promovarea […] The post „Dealurile Măgurii” – mici producători care s-au reunit pentru a promova turismul regional appeared first on Moldova.org.
13:20
„Nu ai găsit persoana potrivită? Activează energia feminină!”; „Ai conflicte la muncă? Îți lipsește energia feminină!”  Auzim asta […] The post „Energia feminină”, mit sau știință? appeared first on Moldova.org.
12:00
În fiecare an, din cauza schimbărilor climatice, apicultura devine o provocare, iar soții Ciolacu din satul Micleușeni, r. […] The post „Conacul Mierii”: cum turismul ajută la vânzarea mierii appeared first on Moldova.org.
11:50
Maria Jalbă din satul Borogani, r. Leova este profesoară de franceză. Sosul de urzici l-a descoperit de la […] The post „Acum mie îmi e mai ușor”. Maria Jalbă din satul Borogani gătește sos de urzici appeared first on Moldova.org.
12 aprilie 2024
10:30
– Sunt și eu din Basarabia, eram un copil când părinții mei au lăsat casa din Tighina și […] The post Casa Valeriei appeared first on Moldova.org.
10 aprilie 2024
12:50
În perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024, în Republica Moldova se desfășoară Recensământul Populației și Locuințelor, în […] The post 10 mituri despre recensământ appeared first on Moldova.org.
11:50
Familia Scutaru, din orașul Edineț, cultivă mere și cireșe de peste 20 de ani și sunt mereu în […] The post În pas cu tehnologiile. Ce sunt livezile superintensive appeared first on Moldova.org.
9 aprilie 2024
15:30
Aveam doisprezece ani când, pe neașteptate, durerea a dat buzna în mine, intrând cu bocancii grei și murdari. […] The post Durerea se transmite genetic appeared first on Moldova.org.
8 aprilie 2024
15:50
Apicultura în familia Bozianu din satul Mingir are o istorie lungă. Însă, Mihai Bozianu a adunat practicile cele […] The post „EcoStup”: avantajul stupilor verticali appeared first on Moldova.org.
13:00
Pe 4 aprilie 2024 a avut loc prezentarea publică a notei analitice care evaluează gradul de implementare a recomandărilor pentru […] The post Cum autoritățile implementează recomandările pentru promovarea egalității de gen appeared first on Moldova.org.
5 aprilie 2024
19:30
Despre moartea lui Saltanat Nukenova în Kazahstan s-a aflat la începutul lunii noiembrie 2023. De tortura și omorul […] The post „Nu am lovit în niciun organ vital”. Cum cazul lui Saltanat Nukenova a răvășit problema violenței domestice în Kazahstan appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.